Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ταραλίδης: Στους 32-33 η σωτηρία

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-15/1268664282_taralidis_250x.jpgΜπορεί εξαιτίας του διπλού τίτλου του Παναθηναϊκού μέσα στην Τρίπολη και της ήττας του ΠΑΟΚ από τον Αρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού να περνάει σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο το μεσημέρι της Κυριακής (14/3) έγινε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Λιβαδειά, ανάμεσα στον Λεβαδειακό και την Skoda Ξάνθη μ' ένα απίστευτο φινάλε, αφού οι βοιωτοί κατάφεραν με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ από το πρώτο ημίχρονο και να πάρουν μια πολύτιμη νίκη που τους κρατά ζωντανούς, όσον αφορά την παραμονή τους. Ο Γιάννης Ταραλίδης μίλησε

"Μεγάλη ανάσα για μας"
"Για μας ήταν μεγάλη ανάσα αυτό το παιχνίδι. Δεν περιμέναμε να βρεθούμε πίσω και να κυνηγάμε το σκορ, γιατί δεν ήταν απειλητική η Ξάνθη. Δεν τους δώσαμε χώρους αλλά στο δύσκολο τερέν που έγινε ο αγώνας απο μια αδράνεια ή από μια σέντρα θα έμπαινε γκολ όπως και έγινε δυσκολεύοντας πολύ το έργο μας", είπε αρχικά ο Ταραλίδης.

"Είπαμε είμαστε καλύτεροι πάμε να το γυρίσουμε"
Στη συνέχεια περιέγραψε τι συνέβη στο ημίχρονο στα αποδυτήρια τονίζοντας την πίστη που υπήρχε για την ανατροπή: "Ωστόσο δεν το βάλαμε κάτω. Είπαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, όπου κατέβηκε και ο πρόεδρος ότι είμαστε καλύτεροι και πάμε μέσα να το γυρίσουμε, όπως και έγινε. Δεν το παρατήσαμε. Ημασταν καλύτεροι σε όλο το ματς και η ισοπαλία σε αυτο το παιχνίδι θα ήταν αρνητικό και συγχρόνως άδικο αποτέλεσμα για μας βάσει της εικόνας που είχαμε. Πιστέψαμε πολύ στην ανατροπή και παρότι μας βγήκε η ψυχή στο τέλος τα καταφέραμε".

"Το πιστεύαμε και είχαμε ψυχικά αποθέματα"
Οι αποβολές του Πόι και του Παπαδημητρίου σαφέστατα έπαιξαν το ρόλο τους, όπως τονίζει ο παίκτης του Λεβαδειακού: "Είναι γεγονός ότι μας βοήθησε πολύ ότι η Ξάνθη έμεινε με 9 παίκτες, αλλά και εμείς παίξαμε με 10. Τους πιέσαμε, τους βάλαμε μέσα στην περιοχή, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το πιστεύαμε και είχαμε ψυχικά αποθέματα μέχρι το τέλος. Και αποκτάει μεγαλύτερη αξία η ανατροπή αν αναλογιστούμε ότι το γήπεδο με την βροχή ήταν σε τραγική κατάσταση, αλλά εμείς είχαμε σωστή κυκλοφορία της μπάλας και πετύχαμε δύο γκολ πραγματικό χρυσάφι".

"Ας τους να λένε για την διαιτησία"
Ζητώντας του να κάνει ένα σχόλιο για τις διαμαρτυρίες της Ξάνθης για την διαιτησία, ο 29χρονος χαφ είπε: "Καλά ενταξει... δεν μπορούμε να το ρίξουμε εκεί τώρα. Κάθε εβδομάδα αυτοί βγάζουν ανακοίνωση ότι τους φταίει η διαιτησία. Στα 90 λεπτά δεν βάλανε μπάλα κάτω και στέκονται σε μια φάση που είναι οριακή; Δε νομίζω ότι η διαιτησία έπαιξε ρόλο. Εμείς το θέλαμε πιο πολύ και παλέψαμε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για να κερδίσουμε. Ας λένε ότι θέλουν...".

"Ματς παγίδα με Πανθρακικό"
Σχετικά με την μάχη της παραμονής ο άσος του Λεβαδειακού ανέφερε: "Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ολα είναι ανοιχτά. Έχουμε μπροστά μας ενα ματς με τον Πανθρακικό που είναι παιχνίδι παγίδα. Γνωρίζουμε όλοι ότι έχει πέσει, αλλά είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει πολλούς προπονητές είναι αδιάφορη δεν έχει άγχος και κάνει ζημιές όπως με την Λάρισα και τον Αρη. Δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε. Θα έχουμε και πέντε απουσίες, οπότε δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι".

"Στους 33 βαθμούς η παραμονή"
Οσο για το ποιό θα είναι το όριο της παραμονής, ο Ταραλίδης εκτίμησε πως "Θεωρώ ότι το όριο θα είναι στους 32 με 33 βαθμούς. Οποιος φτάσει εκεί θα έχει ήσυχο το κεφάλι του. Μέχρι τότε, όλοι είναι μέσα στον κίνδυνο. Εμείς θα πρέπει να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς. Εδώ που φτάσαμε δεν έχεις πολυτέλεια να διαλέγεις παιχνίδια. Τα χτυπάς όλα και ψάχνεις για βαθμούς, ώστε να σωθείς".

"Έχουμε καλά αποδυτήρια, κοντά μας ο πρόεδρος"
Τέλος, ο έμπειρος μέσος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα μέσα στην αποδυτήρια, αλλά και την στήριξη που τους παρέχει ο Γιάννης Κομπότης: "Υπάρχει τρομερό κλίμα μεταξύ μας και είναι σημαντικό ότι έχουμε καλά αποδυτήρια. Για όσους έχουν περάσει από ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους καταλαβαίνουν τι εννοώ. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και ο πρόεδρος. Ολη τη χρονιά είναι δίπλα μας και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες μας έχει στηρίξει όσο δεν πάει".

για την τεράστια νίκη του Λεβαδειακού, ενώ εκτίμησε ότι το όριο για την σωτηρία θα είναι στους 32 με 33 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: