Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Παπαδημητρίου: “Αισθανόμαστε βλάκες”

Παπαδημητρίου: “Αισθανόμαστε βλάκες”

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή “Revolution” μίλησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, με αφορμή την αδικία που έζησε η Ξάνθη στη Λιβαδειά. “Το λιγότερο που μπορείς να αισθανθείς είναι βλάκας. Δεν μπορείς διαφορετικά. Όταν προσπαθείς να παίξεις μπάλα και να κερδίσεις. Οι μοναδικοί που δεν έχουμε σχέση με το θέμα είμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές” δήλωσε αρχικά ο αρχηγός της Ξάνθης και συνέχισε: “Παίζαμε ένα ματς, το οποίο καλώς ή κακώς ήταν πολύ κρίσιμο. Εμείς φταίμε που η Ξάνθη έφτασε σε αυτό το σημείο, να παίζει ένα παιχνίδι με το Λεβαδειακό σε αυτή τη θέση. Πέρα όμως από αυτό, δεν περιμέναμε να γίνει “σφαγή”. Σκοράραμε δύο φορές στο πρώτο μέρος, μέτρησε το ένα γκολ. Αν κερδίζεις στο ημίχρονο με 0-2 και με 9 να παίξεις, δε γυρίζει το ματς. Ο διαιτητής μας γέμισε με κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μας είχε έτοιμους στο δεύτερο και έτσι αποβληθήκαμε κι εγώ και ο Πόι, ακόμα να καταλάβω γιατί. Οι διαιτητές έχουν το άσυλο, δεν μπορείς να τους πλησιάσεις, Λένε εγώ είμαι και αν μιλήσεις θα σε γράψω στο φύλλο αγώνα και θα φας δέκα αγωνιστικές. Έχω κουραστεί, όταν βλέπεις τέτοια πράγματα, όση πρόθεση και να έχεις να αγωνιστείς, κι ας χάσεις, τι να πεις, και ο κόσμος βαρέθηκε. Όταν δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, τι να πούμε. Αλλά και 0-2 να ήταν το ματς, μπορεί οι κύριοι αυτοί, να το κρατούσαν ως το 120′ για να γίνει 3-2 το σκορ. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε, γιατί θα μας τιμωρήσουν, θα μας σταματήσουν το ποδόσφαιρο, ζούμε από αυτό, είναι η δουλειά μας. Υπάρχουν βέβαια πολλά άλλα παιδιά, που έχουν ποτιστεί από άλλη νοοτροπία. Εμείς δε μιλάμε, γυρίζουμε στο σπίτι και ακούμε δηλώσεις.
Ο προπονητής του Λεβαδειακού είπε ότι έπαιζαν με 12 παίκτες επειδή είχαν τη βοήθεια του κόσμου τους. Εγώ λέω ότι εμείς παίζαμε εναντίον 14. Οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού λέγανε ότι κλείσανε την Ξάνθη στην εστία της, ναι φυσικά όταν παίζει με 9 παίκτες”.
Για τη συνέχεια, ο αμυντικός της SKODA επισήμανε: “Εμάς μας συσπείρωσε αυτό, πλέον θα προσπαθήσουμε να πάρουμε 4 νίκες στα 4 ματς και θα σωθούμε και τότε να δούμε ποιος θα γελάσει. Αρκεί να μην έχουμε κανέναν Τσινιάρη ή Βασιλεάδη και μας τελειώσει. Οι κύριοι αυτοί ήρθαν να παίξουν με τα συμβόλαιά μας και πάνε ήσυχοι σπίτι τους, κοιμούνται ήσυχοι και εμάς παίζονται τα συμβόλαιά μας, η ιστορία μας. Αυτό το πράγμα είναι ασυλία. Μας βάζουν σε μια διαδικασία να κοιτάμε δεξιά ή αριστερά και πίσω μας”.
Σχολιάζοντας γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα ο Παπαδημητρίου είπε: “Το πρωτάθλημα έχει γίνει καλύτερο, ανέβηκε η Θεσσαλονίκη, αλλά και ομάδες όπως ο Ατρόμητος, η Καβάλα. Οι ομάδες επέστρεψαν σε καλούς παίκτες και αυτό βοηθάει προς το καλύτερο. Βεβαίως πρέπει να βελτιωθούν και τα γήπεδα, υπάρχουν γήπεδα χωράφια, δεν είναι δυνατόν να παιχτεί ποδόσφαιρο εκεί. Για ποιο ποδόσφαιρο να γίνει κριτική σε τέτοια γήπεδα”.
Μιλώντας ειδικότερα για ΠΑΟΚ και Άρη, ανέφερε: “Πολύ καλές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με αρχή και τέλος, έχει παίκτες και προπονητή που είναι χρόνια μαζί. Ο Άρης έχει βελτιωθεί πολύ με την έλευση του Κούπερ. Είχε χάσει πολύ έδαφος στη βαθμολογία στην αρχή της σεζόν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: