Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες

http://www.contra.gr/images/m/epeisodia_m.jpgΣτο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν οι τρεις συλληφθέντες των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πόλη πριν το ντέρμπι του "Κλεάνθης Βικελίδης" μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν -κατά περίπτωση- κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού και διατάραξη κοινής ειρήνης. Δύο εκ των κατηγορουμένων συνελήφθησαν επειδή μαζί με άλλα άτομα πετούσαν πέτρες κι άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς, έξω από το γήπεδο. Ο τρίτος κατηγορείται για κατοχή δύο πυρσών. Εξάλλου, δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα, προανάκριση διενεργεί η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Μετεώρων Πολίχνης, όταν αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα με το υπηρεσιακό του περίστροφο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ σε καφετέρια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τα εξής: "Διερχόμενος αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλαμβανόμενος ότι τα άτομα αυτά προσπαθούσαν να πλήξουν με μαχαίρι δύο από τους θαμώνες, πυροβόλησε ελεγχόμενα στον αέρα με το υπηρεσιακό του περίστροφο, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή".

Να σημειωθεί πάντως, ότι επεισόδια μεγάλης έκτασης έγιναν και αργά το βράδυ μετά το τέλος του παιχνιδιού. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι ομάδα φιλάθλων του ΠΑΟΚ με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με διακριτικά της ομάδας τους, προκάλεσαν φθορές με ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου βρίσκονταν φίλοι του Άρη. Συνέπεια αυτών ήταν να τραυματιστούν δύο οπαδοί των "κιτρίνων". Πηγη contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: