Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Κονσεϊσάο: «Προσπαθούσε να περιορίσει το παιχνίδι μας ο Σπάθας»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στον διαιτητή της αναμέτρησης με τον Άρη, Ηλία Σπάθα, καταλόγισε την ήττα από τους «κίτρινους», ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε στον «Sport103 FM» για το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής αλλά και για την μεταχείριση που είχε η ομάδα του στο «Κλ. Βικελίδης».

Για το παιχνίδι με τον Άρη δήλωσε: «Έχω διάφορες γνώμες για το παιχνίδι. Όταν είσαι πρώην ποδοσφαιριστής κι έχοντας παίξει τόσα πολλά παιχνίδια είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα παρακολουθώντας το έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Εδώ και 3-4 μήνες που σταμάτησα είναι πολύ πιο δύσκολα για μένα γιατί δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα αλλιώς. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά αλλά μεγάλο βαθμό έπαιξε ο διαιτητής της αναμέτρησης».

Για την διαιτησία του Σπάθα υπογράμμισε: «Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο εδώ και τόσα χρόνια που είμαι στον χώρο. Χωρίς να είναι κραυγαλέος φαινόταν ότι ήταν αρνητικός ο τρόπος του και ήθελε να περιορίσει τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Ήταν ξεκάθαρο ότι με τις πράξεις του είχε στοχοποιήσει την ομάδα μας».

Σε ερώτηση για το αν ήταν μία προσπάθεια να κοπεί ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς το πρωτάθλημα απάντησε: «Βρίσκομαι πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου και έχω δει πάρα πολλά πράγματα αλλά η διαιτησία του Σπάθα είναι αξιοσημείωτη. Πλέον όμως θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι (σ.σ. με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας) και να το κερδίσουμε και να αποδείξουμε ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίσει με τα πολύ καλά στοιχεία που έχει δείξει μέχρι τώρα και να αφήσει πίσω της το παιχνίδι της Κυριακής».

Για την φιλοξενία της αποστολής της ομάδας του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είπε: «Ήταν πολύ κακή η μεταχείριση που είχε τόσο η διοίκηση όσο και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της ομάδας. Πρώτη φορά είδα να μπαίνουν τόσα πολλά εμπόδια στην προθέρμανση της ομάδας, όπως έγινε μάλιστα με τον τερματοφύλακα της ομάδας μας. Πρώτη φορά είχε τόσα πολλά άτομα στον αγωνιστικό χώρο, περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Υπήρχανε θέματα οργάνωσης που δεν πήγανε τόσο καλά από την διοίκηση του Άρη και πολλά από αυτά ήταν εσκεμμένα με στόχο να δημιουργούταν ένα κακό κλίμα που θα επηρέαζε αρνητικά την ομάδα μας».

Για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ στην συνέχεια της χρονιάς σημείωσε: «Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια χαρακτηριστικά που τον έχουν φέρει στην θέση που βρίσκεται. Είμαστε ακόμη στο σωστό μονοπάτι και με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να συνεχίσουμε. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος γιατί υπάρχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες για την 1η θέση. Αλλά και πάλι αν δεν καταφέρουμε να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό, να μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να μπορέσουμε να μπούμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα πλέι οφ και με το πνεύμα νικητή που μας έχει χαρακτηρίσει και σε μία πάρα πολύ καλή κατάσταση».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο ΠΑΟΚ είπε: «Όποιος βρίσκεται μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ νιώθει ένα άσβεστο πάθος και μια αγάπη για αυτήν την ομάδα και θέλει να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει και να μπορέσει να την οδηγήσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Εγώ ορκίζομαι και δίνω υπόσχεση ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ως τεχνικός διευθυντής για να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Να μπορέσει να συνεχίσει να κερδίζει παιχνίδια και να φθάσει σε κάποιον τίτλο γιατί είναι κάτι που αξίζει σύμφωνα με την ιστορία και την δυναμική της ομάδας αλλά και στην μάζα των οπαδών που την βοηθάνε και την υποστηρίζουνε πάντα. Ο ΠΑΟΚ είναι η πραγματικότητά μου και η ποδοσφαιρική μου ζωή, η δουλειά μου και το μέλλον μου. Πράγματα πάρα πολύ έντονα και αυτό γιατί είναι η ομάδα στην οποία κρέμασα τα παπούτσια μου και τερμάτισα την καριέρα μου και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Για αυτό και ο ΠΑΟΚ θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: