Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ανάστατος ο λαός του ΠΑΟΚ

Ανάστατος ο λαός του ΠΑΟΚ

Η αδικία που ένιωσε στο πετσί του ο ΠΑΟΚ την Κυριακή στο Χαριλάου από τη διαιτησία του Ηλία Σπάθα έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στις τάξεις των φιλάθλων του Δικεφάλου. Τα σφυρίγματα του Πειραιώτη ρέφερι αποδεκάτισαν την «ασπρόμαυρη» ομάδα, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, προς όφελος βεβαίως του Παναθηναϊκού, ο οποίος ξέφυγε με πέντε βαθμούς στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είδε ξανά την αγαπημένη του ομάδα να γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις των διαιτητών, για πολλοστή φορά και πολλοστή χρονιά, με τους βαθμούς να χάνονται και τους στόχους να απομακρύνονται.

Ξεχειλίζει η οργή

Έτσι, όπως είναι φυσιολογικό, οι φίλαθλοι του Δικεφάλου έχουν εξοργιστεί βλέποντας την αδικία να πλήττει την ομάδα. Η οργή ξεχειλίζει και στο επόμενο παιχνίδι, που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα, με αντίπαλο την ΑΕΚ, ο κόσμος θα στείλει το δικό του ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που κρατούν τα νήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να αφήσουν ήσυχο τον ΠΑΟΚ και να σταματήσουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, το βράδυ της Κυριακής. «Μόνοι μας εναντίον όλων θα συνεχίσουμε να πολλαπλασιάζουμε τους φιλάθλους έτσι, αφού δεν μας αφήνετε να το κάνουμε με τίτλους. Ένοχοι είναι όλοι όσοι αφήνουν τύπους σαν τον Σπάθα να συνεχίζουν την παράδοση. Και θύματα όλοι όσοι είδαν στο πρόσωπο του ΠΑΟΚ την ελπίδα για επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν ήταν μόνο δικοί μας φίλαθλοι αυτοί…» αναφέρει μεταξύ άλλων η διοίκηση του Δικεφάλου, εκφράζοντας ουσιαστικά την πεποίθηση εκατομμυρίων αγανακτισμένων Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων.
Όσοι πιστεύουν ότι με τις συνεχόμενες διαιτητικές αδικίες ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα χάσει το κουράγιο και τη δύναμή του ξεγελιούνται. Ο λαός του Δικεφάλου μέσα από τις «σφαγές» και τις αδικίες έχει γιγαντωθεί δεκαετίες τώρα και συσπειρώνεται ολοένα και περισσότερο ενάντια σε όσους «πολεμούν» τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα το αισθανθούν για μία ακόμη φορά όλοι την ερχόμενη Κυριακή, όταν η Τούμπα θα στενάξει πάλι από 30.000 φιλάθλους, οι οποίοι και θα αποτελέσουν την ασπίδα της ομάδας σε οποιοδήποτε κακό την απειλήσει. Ακούγοντας απόψεις ΠΑΟΚτσήδων στο ραδιόφωνο, διαβάζοντας απόψεις τους στο διαδίκτυο και συζητώντας μαζί τους, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς τον εκνευρισμό για την ατέρμονη προσπάθεια των γνωστών κύκλων να εκτροχιάσουν τον ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα. Στο δεύτερο γύρο και έως την περασμένη Κυριακή, η ομάδα του Σάντος κατάφερνε και ξεπερνούσε τα εξωαγωνιστικά εμπόδια. Μετρούσε 13 αγώνες αήττητη και 11 νίκες σε 12 ματς. Κάπως έπρεπε να σταματήσει αυτή η ξέφρενη πορεία πρωταθλητισμού. Στο Χαριλάου, αυτή η ομάδα δεν κατάφερε να νικήσει και το διαιτητή. Ναι μεν επειδή η εμφάνιση δεν ήταν αυτή που έπρεπε, αλλά και επειδή υπήρχε ένας διαιτητής, που έδειξε τις διαθέσεις του από το πρώτο κιόλας λεπτό με την κίτρινη στον Γκαρσία. Είναι σαν να έλεγε ότι «… κύριοι ξεχάστε το. Σήμερα δεν κερδίζετε». Έτσι, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ, ενώ λίγο νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός έχοντας ξανά την εύνοια της διαιτησίας νικούσε με το στανιό στην Τρίπολη τον Αστέρα με το οριακό 1-0…Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: