Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ηρακλής- Γκαρσία: "Με σωστή τακτική και πίστη"

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

O Σεμπάστιαν Πίτου Γκαρσία παραχώρησε ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της γνωστής εταιρίας τηλεφωνίας και υποστηρικτή - χορηγού της ΠΑΕ Ηρακλής, WIND, www.wind.com.gr.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Αργεντινού μέσου έχει ως εξής:

- Τι ήταν αυτό που δεν είχε ο Ηρακλής για να συνεχίσει το αήττητο σερί του στον πρόσφατο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι;

"Νομίζω πως δεν προσέξαμε όπως έπρεπε αυτό το ματς. Ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια ήμασταν πολύ συνεπείς και προσπαθήσαμε για τα θετικά αποτελέσματα με διάρκεια στην καλή μας απόδοση, στο Περιστέρι κάναμε πολλά και αδικαιολόγητα λάθη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κάπως βελτιώσαμε την απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω πως με λίγη τύχη θα παίρναμε τουλάχιστον τον έναν βαθμό. Ξέρετε στο ποδόσφαιρο όλα παίζουν ρόλο και εμείς πληρώσαμε ακριβά τα λάθη μας σε ένα ματς όπου οι αντίπαλοί μας ήταν πιο προσεκτικοί βρίσκοντας την ουσία σε στιγμές που εμείς δεν προσέξαμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Μας στεναχώρησε αυτή η ήττα αφού έχουμε δείξει πολλές φορές φέτος πως έχουμε ικανότητες σαν ομάδα και ασφαλώς δεν νομίζω πως μας αξίζει αυτή η βαθμολογική θέση".

- Ο κόσμος του Ηρακλή περίμενε και περιμένει από εσάς περισσότερα πράγματα. Για ποιους λόγους πιστεύεις πως δεν βρίσκεται η ομάδα στην βαθμολογική θέση που θα της άξιζε;

"Για να πας καλά σε ένα πρωτάθλημα παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Είναι η αυτοσυγκέντρωση, η προσοχή και σε μεγάλο βαθμό η τύχη που καθορίζει την πορεία μιας ομάδας. Εμείς φαίνεται πως έχουμε πληρώσει ακριβά τα λάθη μας και νομίζω πως σε πολλά παιχνίδια δεν είχαμε τύχη να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς. Με λίγη τύχη παραπάνω θα ήμασταν εδώ και αρκετές εβδομάδες πιο πάνω στη βαθμολογία και σίγουρα δεν θα υπήρχε αυτή η πίεση που ζήσαμε πρόσφατα. Με πιο καθαρό μυαλό και περισσότερη αυτοσυγκέντρωση σε αυτό που έχουμε να κάνουμε στο γήπεδο, παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Εμείς πιστεύουμε πως ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Όμως τώρα προσπαθούμε να τελειώσουμε όσο γίνεται καλύτερα το πρωτάθλημα".

- Οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές τι ιδιαίτερο μπορεί να έχουν για την ομάδα σας;

"Όπως σας είπα, από την αρχή της χρονιάς υπάρχει η αίσθηση πως διαθέτουμε μια καλή ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά όμως νομίζω πως όλοι οι παίκτες που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια κάνουν ότι μπορούν. Τώρα λοιπόν, θα πρέπει να ξεχάσουμε τα νεκρά διαστήματα που είχαμε στον αγώνα με τον Ατρόμητο και διορθώνοντας τα λάθη μας να δούμε πως θα μπορέσουμε να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών ως το φινάλε. Θα κοιτάξουμε ένα προς ένα τα παιχνίδια βλέποντας και αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία που έχουμε ως ομάδας. Τώρα δηλαδή έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τον Εργοτέλη όπου με σωστή τακτική και πίστη στις δυνατότητές μας θα πάμε για να νικήσουμε. Δεν θέλω να κοιτάζω στο πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία αλλά το τι έχουμε να κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε όλους τους αγώνες από εδώ και πέρα. Να ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας, τους φιλάθλους της ομάδας μας και πάνω από όλα τον σύλλογο. Βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο τι έχεις μάθει από το προηγούμενο παιχνίδι. Εμείς συνεχώς μαθαίνουμε πράγματα και αυτό που μένει είναι να τα περνάμε μέσα στο γήπεδο. Να έχουμε καθαρό μυαλό και πίστη στις ικανότητές μας. Αυτά είναι σημαντικά πράγματα και εξαρτώνται από εμάς".

- Ποια η γνώμη σου για την χώρα μας, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πως βλέπεις το μέλλον σου εδώ;

"Μου αρέσει πάρα πολύ η Ελλάδα. Περνάω πολύ όμορφα και ήσυχα με την οικογένειά μου αλλά και τους δικούς μου ανθρώπους. Είναι μια όμορφη χώρα με πολύ καλούς ανθρώπους. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παρατηρώ πως γίνεται ολοένα και πιο καλό, πιο ποιοτικό. Το πρωτάθλημα είναι κάθε αγωνιστική και πιο δύσκολο και σ΄ αυτό παίζουν ρόλο οι καλοί ποδοσφαιριστές που έρχονται για να πάρουν μέρος. Όταν αγωνίζεσαι σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται κάθε φορά και ποιο ανταγωνιστικό, είσαι αναγκασμένος να δουλεύεις όλο και πιο πολύ στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες για να δώσεις όσο γίνεται και περισσότερα πράγματα. Αυτό θέλω να σκέφτομαι τώρα. Θέλω η ομάδα μου να πάρει σύντομα αυτό που της αξίζει. Υπάρχουν δυνατότητες κι ας ξεκινήσουμε από τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν στο φετινό πρωτάθλημα ώστε όλοι μας να δώσουμε χαρά και ικανοποίηση σε όσους μας πιστεύουν. Ο Ηρακλής έχει τις προϋποθέσεις για διακρίσεις αρκεί σε πρώτη φάση να βρει την ηρεμία που πρέπει. Η ηρεμία είναι το σημαντικότερο πράγμα για να δουλεύουμε κάθε μέρα με όρεξη αναζητώντας τα θετικά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι θέμα οργάνωσης στον απαιτητικό χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εμείς είμαστε εδώ με καλή διάθεση για να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: