Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ρόκι: "Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς"


Ο Ρόκι πέτυχε το δεύτερο γκολ της Λάτσιο Η Λάτσιο δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει παιχνίδια, καθώς βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και χρειάζεται βαθμούς έτσι ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί στην κατηγορία. Ο αρχηγός της ομάδας της πρωτεύουσας Τομάζο Ρόκι έδωσε το σύνθημα για τον αγώνα με τη Μίλαν εκτός έδρας.

"Η Μίλαν πάντα διαθέτει πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς θα πάμε εκεί για το θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι για τη νίκη. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς σε κάθε παιχνίδι γιατί παίζουμε τη σωτηρία μας. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και πρέπει να προσέξουμε", τόνισε ο Ιταλός επιθετικός.

Λέκι για δύο χρόνια ?


Ο Λέκι από την αναχώρηση του Ηρακλή Μπορεί ακόμη να μην έχουν διευθετηθεί τα οικονομικά προβλήματα κι ο Ανδρέα Παντελή να βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από την επίλυσή τους, ωστόσο, έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών για την επόμενη περίοδο. Η αφετηρία έγινε με τον Ματίας Λέκι.

Ο Αργεντίνος αμυντικός είχε συζήτηση σήμερα με τον Κύπριο παράγοντα του Ηρακλή. Ήταν μία πρώτη επαφή στην οποία του μεταφέρθηκε η επιθυμία της ΠΑΕ Ηρακλής να τον διατηρήσει στο δυναμικό της για δύο τουλάχιστον ακόμη χρόνια. Το συμβόλαιο του Λέκι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και οι «κυανόλευκοι» θέλουν να κλείσουν σύντομα το θέμα αυτό.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν σημαντική για τον Λέκι που ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς και φέτος έλειψε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς αυτό να μειώνει τη συνεισφορά του, ειδικότερα στην ανάκαμψη της ομάδας.

Οι δύο πλευρές δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με οικονομικά ζητήματα, αλλά, σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση ώστε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Το βάρος στην ψυχολογία θα ρίξει ο Βουτσακέλης


Ο Στράτος Βουτσακέλης Αποφασισμένος να πετύχει στη Δόξα Δράμας δήλωσε ο νέος προπονητής της μακεδονικής ομάδας, Στράτος Βουτσακέλης, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου.

Ο πολύπειρος τεχνικός χαρακτηρισε τιμητική την πρόταση από τους "μαυραετούς" ζήτησε τη συμπαράσταση τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των φίλων της ομάδας, ενω υπογράμμισε ότι θα ρίξει το βάρος στον τομέα της ψυχολογίας ώστε να τονώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών.

Τέλος, στα αγωνιστικά, από τη συνάντηση με τη Ρόδο θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τσιμπλίδης και Γκονζάλες

Μάχη ΟΦΗ - Πιερικού στο Ηράκλειο


Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να γίνει το Σάββατο (15.00) στο Ηράκλειο ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Πιερικό, δύο ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους και χρειάζονται τους βαθμούς για να βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη.

Ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου, Νίκος Γκουλής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Βλόνταρτσικ λόγω τραυματισμού, ενώ τη θέση του στην επίθεση θα πάρει ο Ογκουνσότο.

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του Πιερικού, Σούλης Παπαδόπουλος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για το Ηράκλειο. Από τη συνάντηση με τον ΟΦη θα απουσιάσει ο τραυματίας

Πολλοί οι μνηστήρες για την εθνική


Μετά το mundial της Ν. Αφρικής θα αποφασίσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος ποιος θα είναι ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας. Δεν αποκλείεται αν η ομάδα πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση να παραμείνει στο τιμόνι ο Ότο Ρεχάγκελ. Από πληροφορίες που έχουμε, δύο προπονητές συγκεντρώνουν τις πιο πολλές πιθανότητες να αντικαταστήσουν τον Ρεχάγκελ. Ο ένας είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την ανάληψη της θέσης του προπονητή στο εθνικό μας συγκρότημα, ενώ ο δεύτερος είναι ο Βέλγος προπονητής της Καβάλας Ντε Μπος. Ακούστηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για το Φερνάντο Σάντος αν δεν συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, αλλά ο κ. Πιλάβιος έχει κατά νου αυτές τις δύο περιπτώσεις. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει αγωνιστικά η εθνική μας στο moundial.

Επιμέλεια : Στέλιος Γελαστός

Μαρκόπουλος: «Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύσκολο χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος. Ο έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος έχει παίξει με μεγάλους αντιπάλους και έχει ανταποκριθεί πολύ καλά. Λέγεται ότι δε θα παίξει ο Καλαμπόκης. Αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι θετικό για εμάς, αλλά και θετικό για άλλους παίκτες του Πανιωνίιου που θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Εξαρτάται όμως και από τον ΠΑΟΚ πόσο θα βάλει το δικό της ρυθμό στο παιχνίδι και πόσο θα ελέγξει τον αγώνα».

Για την ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ηλυσιακού είπε: «Σίγουρα οι παίκτες αισθάνονται καλύτερα. Δεν υπάρχουν περιθώρια και αυτό τους στρεσάρει περισσότερο. Όμως τους έχει και περισσότερο συγκεντρωμένους. Τα επόμενα παιχνίδια είναι καθοριστικά. Είναι βαθμοί που τους θέλεις γιατί δεν γυρίζουν πίσω».

Για το στιλ του Πανιωνίου τόνισε: «Είναι μία ομάδα που δε στηρίζεται σε ένα – δύο παίκτες. Παίζουν ομαδικά και μεταφέρουν σε πολλούς τομείς τη μπάλα. Αν δε δώσεις σε κάποιο παίκτη ιδιαίτερη σημασία μπορεί να αποβεί μοιραίο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ελπίζουμε αυτούς που θεωρούνται βασικοί συντελεστές να τους κρατήσουμε μακριά από τον καλό εαυτό τους».

Για το φιλικό με την Καβάλα είπε: «Βλέπεις διάφορα σε αυτά τα φιλικά. Αν μείνουμε σε επτά – οχτώ λεπτά μπορούμε να πούμε ότι είδαμε κάποια προβλήματα. Όμως στα φιλικά μπορεί να κάνεις ειδικά πράγματα για μία – δύο επιθέσεις ή μία – δύο άμυνες. Δεν είναι κριτήριο τα φιλικά. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την καλή εικόνα και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι παίζουμε σε μία πολύ δύσκολη έδρα».

Για τις προοπτικές κατάκτησης της πέμπτης θέσης σε περίπτωση νίκης στην Αθήνα, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Κάθε νίκη σου δίνει πλεονέκτημα όμως εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Το θέμα είναι όμως πως παίζουμε εμείς».

Για τον Μιρισάβλιεβιτς τέλος παραδέχθηκε πως: «Δεν είναι ακόμη έτοιμος να παίξει»

Επιστροφή στις Η.Π.Α. για Μπέκαμ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο σπίτι του στην Καλιφόρνια επέστρεψε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στον αχίλλειο τένοντα. Ο Άγγλος άσος εθεάθη με δεκανίκια την Τρίτη, να παρακολουθεί προπόνηση των Λος Άντζελες Γκάλαξι, ενώ λίγες μέρες μετά εντοπίστηκε σε νυχτερινή του έξοδο στην πόλη.

Μετά τις δύο προαναφερθείσες «συλλήψεις» του 34χρονου Βρετανού από τους παπαράτσι, θεωρείται βέβαιο πως επέστρεψε και πάλι στις Η.Π.Α. και την οικογένειά του, μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη στη Φινλανδία, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπέκαμ αναμένεται μάλιστα να βρεθεί στο πλευρό των αγαπημένων του Γκάλαξι και το Σάββατο, στο εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν στην MLS, απέναντι στους New England Revolution.

"Υποβιβασμός κι αποβολή από την Ευρώπη"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με γραπτή του δήλωση ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχτεί άλλο κρούσμα βίας στα ελληνικά γήπεδα και παράλληλα έκανε γνωστή την εισήγησή του για "υποβιβασμό, αποκλεισμό από το ελληνικό πρωτάθλημα ή απαγόρευση συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσων ομάδων υποθάλπουν τον χουλιγκανισμό και επιτρέπουν τα γήπεδά τους να μετατρέπονται σε θέατρα εχθροπραξιών".

«Τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Καβάλας και Άρη δεν τιμούν την οργανωμένη Πολιτεία ούτε βεβαίως τον οργανωμένο Αθλητισμό. Και επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο ότι η βία στους αθλητικούς χώρους δεν πρόκειται να θεραπευτεί με κροκοδείλια δάκρυα, ρητορικές καταδίκες και αφορισμούς. Απαιτούνται γενναία μέτρα που θα σπάσουν το απόστημα της υποκρισίας και της ανευθυνότητας από τους λογής-λογής πατρόνες του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου.

Θέλω να απευθύνω ένα αυστηρό μήνυμα προς όλους όσοι υποθάλπουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη βία στα γήπεδα: Από εδώ και μπρος, βασική στρατηγική επιδίωξη της Πολιτείας θα είναι η σύνδεση της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων με τη συμπεριφορά των οπαδών τους καθώς και η αυστηροποίηση των πειθαρχικών διοικητικών ποινών τόσο των ομάδων όσο και των οπαδών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει εδώ και ένα μήνα την καταλληλότητα των γηπέδων που διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, με στόχο να εντοπιστούν όσοι χώροι λειτουργούν παρανόμως χωρίς να πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφάλειας. Το επόμενο βήμα, εφόσον δεν συμμορφωθούν οι διοικήσεις τους, θα είναι το σφράγισμά τους.

Αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών με κύριο στόχο να απαλλάξουμε την Αστυνομία από ένα πάρεργο που στερεί πολύτιμο προσωπικό από μάχιμες υπηρεσίες, αποδυναμώνει τα Αστυνομικά Τμήματα και κοστίζει υπέρογκα ποσά που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο. Γνωρίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι πανάκεια, έχει προσωρινό χαρακτήρα και όπως αποδεικνύεται, είναι ευάλωτη εξαιτίας της απροθυμίας των Π.Α.Ε. να συνεργαστούν με τις Αρχές. Και αυτή η απόφαση θα τροποποιηθεί, ώστε να υποχρεωθούν οι Π.Α.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους στη βάση αυστηρών διοικητικών μέτρων.

Απέναντι στη μάστιγα του χουλιγκανισμού, η λύση πρέπει να είναι θεσμική, με όχημα την διαφάνεια και την αυστηρή απόδοση ευθυνών. Αποτελεί δε προσωπική εισήγησή μου προς την Κυβέρνηση ο υποβιβασμός, ο αποκλεισμός από το ελληνικό πρωτάθλημα ή η απαγόρευση συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσων ομάδων υποθάλπουν τον χουλιγκανισμό και επιτρέπουν τα γήπεδά τους να μετατρέπονται σε θέατρα εχθροπραξιών.

Απέναντι σε μια Πολιτεία που προσπαθεί να αποκλιμακώσει τη βία, οι Π.Α.Ε. οφείλουν να συνεργαστούν και να εφαρμόσουν τους κανόνες και τους νόμους. Είναι ζήτημα χρόνου να γίνουμε μάρτυρες τραγικών περιστατικών που θα κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές και περισσότερο πόνο. Σε αυτήν την περίπτωση η ηθική αυτουργία όσων σήμερα νίπτουν τας χείρας τους ή βολεύονται να καταδικάζουν την Αστυνομία ως μόνη υπεύθυνη για το χάος που οι ίδιοι υποδαυλίζουν, θα είναι δεδομένη».

Βόκολος: «Δεν θα πάμε για διακοπές στο Λιχνενστάιν»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ικανοποιημένος από την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Παίδων στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εμφανίστηκε ο τεχνικός της ομάδας, Λεωνίδας Βόκολος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Ακόμα ο νεαρός τεχνικός ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ο αγώνας με τη Φινλανδία πλησιάζει στο τέλος του και η Ελλάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ, ενώ χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί. Ποιες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό σας εκείνες τις στιγμές;

«Σε στιγμές σαν αυτές δεν έχεις την πολυτέλεια να σε παίρνει από κάτω. Ο προπονητής πρέπει και στα 90 λεπτά ενός αγώνα να παραμένει συγκεντρωμένος και το μυαλό του να μη σταματά να δουλεύει. Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη την ώρα ήταν πως θα καταφέρναμε να φύγουμε από το γήπεδο νικητές. Το ποδόσφαιρο είναι, εκτός των άλλων, ένα παιχνίδι τύχης. Χρειάζεται να έχεις και την τύχη με το μέρος σου, κι εμείς, εκείνα τα τελευταία λεπτά, ήμασταν τυχεροί. Όμως, πιστεύω ότι η τύχη πηγαίνει με τους δυνατούς και με τους ψυχωμένους. Το κύριο στοιχείο που άλλαξε το ματς ήταν η ψυχή και η πίστη για νίκη που είχαν τα παιδιά. Από τη μεριά μας κάναμε το καλύτερο δυνατό, αλλά ως γνωστό όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και στην προκειμένη περίπτωση, ευτυχώς, πήγαν όλα καλά».

Από τον Αύγουστο κιόλας, που συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά η ομάδα, υποστηρίζατε ότι μπορείτε να φτάσετε ψηλά. Ποια είναι τα στοιχεία που είχατε δει σε αυτούς τους παίκτες;

«Πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διαθέτει μία ομάδα είναι το δέσιμο. Επίσης, είμαι ένας άνθρωπός που του αρέσει πάρα πολύ να θέτει όρια. Είμαι κοντά στα παιδιά με κάθε τρόπο, αλλά υπάρχει πάντα μία λεπτή γραμμή που δεν μπορεί κανείς να την περάσει. Με τον συνεργάτη μου, τον Θοδωρή Παχατουρίδη, μοιραζόμαστε ακριβώς την ίδια φιλοσοφία σε αυτό το κομμάτι και αυτό που λέγαμε στα παιδιά από την πρώτη κιόλας μέρα είναι ότι χωρίς δουλειά, χωρίς αγωνιστική αλλά και εξωαγωνιστική πειθαρχία, δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα. Βλέποντας, λοιπόν, την ποιότητα που διαθέτουν τα παιδιά και την πειθαρχία που επιδεικνύουν, ήμουν σίγουρος ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

Με τα παιδιά δουλεύετε τους τελευταίους οκτώ μήνες και μάλιστα όχι σε καθημερινή βάση. Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Είναι αρκετά δύσκολο, με δεδομένο ότι δουλεύεις με τα παιδιά πέντε μέρες το δίμηνο ή, στην καλύτερη περίπτωση, το μήνα. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα προσπαθείς να τους περάσεις κάποια πράγματα, τόσο για την αγωνιστική όσο και για την εξωαγωνιστική τους εικόνα. Δουλέψαμε πολύ και καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να δώσουμε στους παίκτες να καταλάβουν τι ακριβώς ζητάμε από αυτούς. Προσπαθήσαμε να μην μείνουμε στα λόγια, γιατί ένα συνηθισμένο λάθος που μπορεί να κάνει ένας προπονητής είναι να μένει μόνο στο θεωρητικό επίπεδο και, ειδικά, σε αυτές τις ηλικίες είναι μια λανθασμένη μέθοδος. Εμείς, ό,τι ακριβώς λέγαμε στη θεωρία το κάναμε πράξη μέσα στο γήπεδο, δουλεύοντας κομμάτι-καμμάτι την αμυντική και την επιθετική μας τακτική. Από κει πέρα, είναι στη διάθεση και στη θέληση των παικτών, αυτές τις λίγες μέρες που δουλεύουμε μαζί, να κατανοήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις απαιτήσεις που έχουμε από αυτούς».

Ως ποδοσφαιριστής είχατε περάσει από όλες της Εθνικές Ομάδες. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε; Ποιες οι ομοιότητες και οι διαφορές που εντοπίζετε;

«Οι διαφορές είναι τεράστιες, όχι τόσο στο προπονητικό κομμάτι, αλλά περισσότερο σε ό,τι αφορά στην οργάνωση και στη δομή των Εθνικών Ομάδων. Πλέον, υπάρχει ένα ολόκληρο τιμ πίσω από κάθε ομάδα, το οποίο δουλεύει και βοηθάει πάρα πολύ. Κατά τη γνώμη μου, όσο σημαντικό είναι για έναν προπονητή να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες, τόσο σημαντικό να είναι να την περάσει και στα υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα του. Στη δική μας περίπτωση, μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλοι κατανοήσαμε απόλυτα τα όριά μας και το ρόλο μας και καταφέραμε να έχουμε μία άψογη συνεργασία. Από την πλευρά μας, ως προπονητές, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Η Ομοσπονδία κάνει αυτόν τον καιρό μια μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Πιλάβιο, τον κ. Φύσσα και τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Γραβριηλίδη, που βρίσκονται κοντά μας και μας στηρίζουν. Η συνεισφορά τους είναι τεράστια και τους ανήκει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας μας».

Με δεδομένη την ποιότητα των ομάδων που παίρνουν μέρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ποιος είναι ο στόχος της ομάδας στα γήπεδα του Λιχτενστάιν;

«Όταν μιλάμε για τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, καταλαβαίνουμε όλοι ότι το επίπεδο των ομάδων είναι πάρα πολύ υψηλό. Αυτό το διάστημα θα δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και οι επιλογές μας θα είναι αυτές που πρέπει. Η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλή πορεία στα τελικά. Το μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε θα το δούμε εκεί. Αυτό που μπορώ εγώ να υποσχεθώ, και είμαι σίγουρος γι΄ αυτό, είναι ότι δε θα πάμε στο Λιχτενστάιν για διακοπές».

Ντρογκμπά: «Η κακή περίοδος της Τσέλσι πέρασε»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψή του πως η Τσέλσι έκανε μια αγωνιστική «κοιλιά» στους τελευταίους της αγώνες εξέφρασε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο επιθετικός των «μπλε» υποστήριξε πως όλες οι ομάδες περνάνε μια κρίση κατά τη διάρκεια κάθε σεζόν, αλλά των Λονδρέζων έληξε μετά τη νίκη τους με σκορ 5-0 επί της Πόρτσμουθ την Τετάρτη.

«Κάθε χρόνο υπάρχουν τέτοιες δύσκολες περίοδοι σε κάθε ομάδα, αλλά ευτυχώς η δική μας μόλις τελείωσε» δήλωσε ο Ιβοριανός στράικερ στην επίσημη ιστοσελίδα της Τσέλσι, προσθέτοντας πως «αν την περνούσαμε νωρίτερα θα ήταν πιο εύκολα για εμάς. Τώρα όμως δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, πρέπει να κερδίζουμε συνέχεια αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Η Γιουνάιτεντ για παράδειγμα ήταν έναν πόντο πίσω μας και τώρα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας».

Δώνης:"Ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητες μας"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ως ευκαιρία για να δείξουν τις δυνατότητες τους οι παίκτες του Ατρόμητου, θεωρεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Δώνης.

Σε δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά:"Είναι πολύ σημαντικό να επιβεβαιώσουμε σε ένα ακόμα παιχνίδι τη νοοτροπία που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή της περιόδου.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι το πολύ μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και καλούμαστε να δείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που θα έρθουν να μας ενισχύσουν και θέλουμε στο τέλος του αγώνα να τους κάνουμε υπερήφανους για την ομάδα τους".

Στα αγωνιστικά η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο όταν και ο Γιώργος Δώνης θα επιλέξει την αποστολή, η οποία θα διανυκτερεύσει στους ξενώνες του αθλητικού κέντρου.

Εξάλλου η προπώληση των εισιτηρίων για το ματς της Κυριακής συνεχίζεται σήμερα (Παρασκευή) από το Γραφείο Διαχείρισης της ΠΑΕ από τις 17.00 ως τις 20.00. Αύριο, Σάββατο, η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει από τις 11.00 ως τις 14.00.

Τέλος το 14ο ΤΕΛ Περιστερίου επισκέφθηκε την Παρασκευή αντιπροσωπεία των παικτών του Ατρόμητου, στα πλαίσια των επισκέψεων της ομάδας σε σχολεία της πόλης.

Οι Ηλίας Αναστασάκος, Εντουάρντο Μπρίτο και Θανάσης Καραγκούνης έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από τους μαθητές, οι οποίοι με συνθήματα δημιούργησαν έναν άκρως ευχάριστο κλίμα για τους ποδοσφαιριστές.

Οι τελευταίοι με τη σειρά τους μοίρασαν εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό, βγήκαν δεκάδες φωτογραφίες με τους μικρούς θαυμαστές.

Στο σκαμνί μόνο ο Μαντσίνι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/853324a24feccf99c167ac0c7192f01b_L.jpg?1269606684?1269606684?1269606684Το επεισόδιο ανάμεσα στον Ρομπέρτο Μαντσίνι και τον Ντέιβιντ Μόγιες κατά την διάρκεια του αγώνα της Σίτι με την Έβερτον δεν πέρασε απαρατήρητο από την αγγλική ομοσπονδία η οποία όμως κάλεσε σε απολογία μόνο τον Ιταλό τεχνικό!Οι δύο προπονητές πήγαν να πιαστούν στα χέρια στο τέλος του αγώνα, όταν ο Μαντσίνι βλέποντας τον ομόλογό του να κρατά την μπάλα καθυστερώντας το παιχνίδι, κι ενώ η Έβερτον ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, προσπάθησε να του την πάρει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία μικρή... κοκορομαχία και εν τέλει να αποβληθούν αμφότεροι. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως οι δύο τεχνικοί τα βρήκαν μετά την στιγμή της αποβολής, βάζοντας τέλος στην παρεξήγηση που δημιουργήθηκε.

Η αγγλική ομοσπονδία μελέτησε το βίντεο και την έκθεση του διαιτητή, καλώντας σε απολογία μόνο τον Μαντσίνι! Και αυτό γιατί προφανώς τον θεώρησε ως αυτόν που ξεκίνησε και συνέχισε το επεισόδιο! Αντίθετα, ο Μόγιες την... γλίτωσε με μία απλή προειδοποίηση. Πλέον, ο Μαντσίνι θα απολογηθεί για το συμβάν ως τις 6 Απριλίου ενώ η απόφαση της ομοσπονδίας θα παρθεί περίπου δύο εβδομάδες αργότερα.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης

Με αφορμή όλα όσα συνέβησαν στην Καβάλα πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα του ΑΡΗ με αντίπαλο την τοπική ομάδα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να επισημάνει τα εξής:
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ενημέρωσε έγκαιρα εγγράφως με εμπιστευτικά έγγραφα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Γεν. Επιθεώρηση ΕΛ.ΑΣ Β. Ελλάδας, τη Γεν. Αστυν. Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, την ΓΕ.ΑΔ Περιφ. Αν. Μακ-Θρακ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον Αθλητικό Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, την Εισαγγελία Εφετών Θράκης και την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ότι υπάρχουν πληροφορίες πως θα δεχθεί επίθεση η διοίκηση της ομάδας, αλλά και θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στο γήπεδο διάφορα ταραχοποιά στοιχεία με στόχο να προκαλέσουν επεισόδια. Κοινοποίηση υπήρξε επίσης προς το αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, την ΕΠΟ και την Γενική Αστυν. Διεύθυνση Αττικής.
Τη στιγμή λοιπόν που ΑΠΑΝΤΕΣ ήταν ενήμεροι για το τι επρόκειτο να συμβεί, γίναμε μάρτυρες μίας δολοφονικής επίθεσης προς τους διοικούντες την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Οι ιθύνοντες της διοίκησης της ΠΑΕ πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους στο σημείο που υποδείχθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις (!!!), όπου και διαπίστωσαν ότι τους περίμεναν διάφοροι κρανοφόροι και κουκουλοφόροι. Επιτέθηκαν στους ανθρώπους της διοίκησης απειλώντας τους, προκάλεσαν μεγάλες φθορές στα αυτοκίνητά τους, ενώ προπηλάκισαν κι όλα τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, με τους ιθύνοντες της Αστυνομίας να παραμένουν θεατές.
Η ομάδα των κουκουλοφόρων στην συνέχεια ενώθηκε με μία ακόμα ομάδα 100 ατόμων επίσης κρανοφόρων και οπλισμένων με αλυσίδες, γκλομπ, φωτοβολίδες. Κι ενώ θα περίμενε κανείς από την Αστυνομία να δράσει με στόχο την αποτροπή άλλων επεισοδίων και τη σύλληψη των δραστών, έγινε το αδιανόητο. Παρά και τις επιτόπου επισημάνσεις των ιθυνόντων του ΑΡΗ δύο ώρες πριν το παιχνίδι, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μπροστά από τα «επίσημα» του Ανθή Καραγιάννη… μετακινήθηκαν και η ομάδα των 150 κουκουλοφόρων μπήκε στο γήπεδο χωρίς κανένας να τους ελέγξει. Φυσικά συνέχισαν να φέρουν όλα τα απαραίτητα… αξεσουάρ (αλυσίδες, φωτοβολίδες, γκλομπ, κροτίδες). Τοποθετήθηκαν πίσω ακριβώς από τον πάγκο του ΑΡΗ και η δράση τους ξεκίνησε με την άφιξη της αποστολής του ΑΡΗ στο γήπεδο, όπου πέραν όλων των άλλων εμπλούτισαν τα… πολεμοφόδιά τους και με πέτρες, καρεκλάκια. Δίπλα τους ακριβώς οι αστυνομικές δυνάμεις τους παρακολουθούσαν χωρίς να επεμβαίνουν. Το ίδιο συνέβη και 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα όταν εισέρχονταν και μεμονωμένοι φίλαθλοι στο ένα πέταλο του γηπέδου. Οι κρανοφόροι, κουκουλοφόροι… επίσημοι πήδηξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς το πέταλο που βρίσκονταν φίλαθλοι που δεν είχαν προκαλέσει το παραμικρό ( ενώ εκτός γηπέδου ανυποψίαστοι φίλαθλοι δέχονταν δακρυγόνα και χημικά επειδή τόλμησαν, όντες οι περισσότεροι Καβαλιώτες, και ΟΛΟΙ κάτοχοι εισιτηρίων να προσεγγίσουν το γήπεδο). Η απάθεια των αστυνομικών δυνάμεων ήταν χαρακτηριστική, όπως το ίδιο συνέβη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όπου προς τον πάγκο του ΑΡΗ εκτοξεύονταν εκατοντάδες πλαστικά καθίσματα, πέτρες, κροτίδες κι ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους οι… επίσημοι κρανοφόροι-κουκουλοφόροι.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να επισημάνει για μία ακόμα φορά ότι παρά το γεγονός πως με βάση τον ΚΑΠ δε φέρει καμία ευθύνη για όποια γεγονότα διαδραματίστηκαν – από τη στιγμή που δεν παρέλαβε εισιτήρια- εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με τις οποίες προέτρεπε τους φιλάθλους της ομάδας να μη μετακινηθούν προς την Καβάλα.
Θα ήθελε να εκφράσει τον αποτροπιασμό της όταν σε ένα απόγευμα που παραβιάστηκαν τα μισά – χωρίς υπερβολή- άρθρα του αθλητικού νόμου, η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση παρέμεινε απαθής.
Θα ήθελε να καταγγείλει την στάση της Αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας και να ζητήσει την απόδοση ευθυνών σε όσους αναλογούν γιατί από θαύμα για μία ακόμα φορά δε θρηνήσαμε θύματα. Για όσα αναφέρονται παραπάνω υπάρχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, αλλά βεβαίως δεν είναι αρμοδιότητα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ η απόδοση ποινικών ευθυνών και οι συλλήψεις των ταραχοποιών. Αν ο καθένας κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει, φαινόμενα όπως αυτά στο γήπεδο της Καβάλας είτε θα εκλείψουν είτε θα ελαχιστοποιηθούν. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θέλει τα γήπεδα να γεμίζουν. Αν ορισμένοι θέλουν να… αδειάζουν ας το υποστηρίξουν πλέον και επίσημα. Με ή χωρίς κράνος και κουκούλα…
Υ.Γ. Την στιγμή που εκατοντάδες εγκληματικές πράξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος διεπράχθησαν χθες στο Ανθή Καραγιάννη, η Ασφάλεια της Καβάλας ξεκίνησε ήδη την έρευνα για τις μηνύσεις που κατατέθηκαν κατά του διερμηνέα της ομάδας για… ειρωνεία!!!

Εκτός "μάχης" και ο Καρβάλιο


Τραυματίας είναι ο Ρικάρντο Καρβάλιο Ένα ακόμα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στη μακροσκελή λίστα που έχει ο τεχνικός της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός μάνατζερ των "μπλε", είδε τον Ρικάρντο Καρβάλιο να τραυματίζεται στο ματς με την Πόρτσμουθ και θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός υπέστει ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο, και αν χρειαστεί χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά ίσως υποχρεωθεί να μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν! Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα κινδυνεύει να χάσει και το Μουντιάλ!

Ο τραυματισμός του Καρβάλιο ήρθε στη χειρότερη χρονικά στιγμή για τους "μπλε", αφού στα... πιτς βρίσκονται και οι Ιβάνοβιτς, Ασλεϊ Κόουλ, Ζοσέ Μποσίνγκουα και Μικαέλ Εσιέν

Κρίσιμη στροφή στην Ισπανία


Πριμέρα Ντιβιζιόν Μία από τις πλέον κρίσιμες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος, σε ό,τι αφορά τη "μάχη" για την κατάκτηση του τίτλου, είναι η 29η, που διεξάγεται το προσεχές τριήμερο. Δύο εβδομάδες πριν από τη μεταξύ τους μονομαχία στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", οι δύο συγκάτοικοι της κορυφής δίνουν δύσκολους αγώνες και κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμους βαθμούς. Η Ρεάλ υποδέχεται στο μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης την Ατλέτικο, ενώ η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στο "Ονο Εστάδι" απέναντι στην τέταρτη της βαθμολογίας Μαγιόρκα.

Το κυριακάτικο ντέρμπι της πρωτεύουσας αναμφίβολα "κλέβει την παράσταση", έστω κι αν η Ρεάλ φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αλλωστε, οι "μερένγκες" παραμένουν αήττητοι την τελευταία δεκαετία απέναντι στη "μισητή" συμπολίτισσά τους, ενώ η Ατλέτικο, παρά την αγωνιστική βελτίωση που παρουσιάζει τελευταία, παραμένει αδύναμη εκτός έδρας (μόλις δύο νίκες σε 14 ματς). Εστω κι έτσι, πρόκειται για μία αναμέτρηση "αιωνίων" με όποιες ιδιατερότητες αυτή μπορεί να περιλαμβάνει. Αμφίβολη για τους γηπεδούχους είναι η συμμετοχή του Ικερ Κασίγιας, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τη Χετάφε.

Μία ημέρα νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα καλείται να περάσει χωρίς απώλειες από τη Μαγιόρκα, απέναντι στην ομάδα-έκπληξη της Πριμέρα Ντιβιζιόν, που μετράει 12 νίκες σε 13 εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος φέτος. Δύσκολη αποστολή για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος πρέπει να κρατήσει το μυαλό των παικτών του σε αυτή την αναμέτρηση και όχι στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που ακολουθεί με την Αρσεναλ. Το ευχάριστο για τους "μπλαουγκράνα" είναι ότι έχει πιθανότητες να επανέλθει στην ενδεκάδα ο Τσάβι, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και από χθες προπονείται κανονικά.

Από εκεί και πέρα, η τρίτη της βαθμολογίας Βαλένθια δοκιμάζεται στο "Ρομαρέδα" απέναντι στη Σαραγόσα, πιθανότατα χωρίς τον Νταβίντ Βίγια, που τραυματίστηκε στο κεφάλι στο ματς της περασμένης Τετάρτης με τη Μάλαγα. Ντεμπούτο στον πάγκο της Σεβίλης θα κάνει ο Αντόνιο Αλβάρεθ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ, όπου η ομάδα της Ανδαλουσίας χρειάζεται να επιστρέψει επειγόντως στις νίκες, για να μη χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:
Μάλαγα-Τενερίφη 27/3
Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα 27/3
Σαραγόσα-Βαλένθια 27/3
Χερέθ-Βαγιαδολίδ 28/3
Εσπανιόλ-Σπόρτινγκ Χιχόν 28/3
Λα Κορούνια-Χετάφε 28/3
Οσασούνα-Αλμερία 28/3
Βιγιαρεάλ-Σεβίλη 28/3
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 28/3
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σανταντέρ 29/3

Η ευκαιρία της Μονπελιέ


Το σήμα του Γαλλικού πρωταθλήματος Τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος έχει η Μονπελιέ. στο πλαίσιο της... κουτσουρεμένης 30ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το σαμπιονά.

Το... κυρίως πιάτο της αγωνιστικής θα διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο με οκτώ αναμετρήσεις, καθώς η Μαρσέιγ και η πρωτοπόρος Μπορντό διασταυρώνουν τα ξίφη τους αύριο βράδυ στο «Σταντ ντε Φρανς», στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Η γαλλική λίγκα έχει ορίσει ότι ο αγώνας Σοσό-Μαρσέιγ θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη το ίδιο και για την αναμέτρηση Βαλανσιέν-Μπορντό, με αποτέλεσμα στο πρόγραμμα της 30ης ημέρας να είναι αυτή τη στιγμή προγραμματισμένα εννέα παιχνίδια.

Πάντως, η συμπρωτοπόρος Μονπελιέ έχει δύσκολη αποστολή, καθώς καλείται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Λιλ, προκειμένου να ανέβει στην κορυφή. Από την πλευρά τους, οι «λιλουά» θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Μπορντό, προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με την κορυφή και τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η τρίτη της κατάταξης Οσέρ αναμετράται τη Δευτέρα με τη Μονακό στο «Λουί Ντε», ενώ η Λιόν υποδέχεται αύριο στο «Ζερλάν» την ουραγό Γκρενόμπλ, στη συνάντηση που ανοίγει την «αυλαία» της 30ης ημέρας.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του Σαμπιονά:
Λιόν-Γκρενόμπλ 27/3
Λε Μαν-Ρεν 28/3
Λοριάν-Σεντ Ετιέν 28/3
Νανσί-Λανς 28/3
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπουλόν 28/3
Τουλούζ-Νις 28/3
Λιλ-Μονπελιέ 28/3
Μονακό-Οσέρ 29/3
Σοσό-Μαρσέιγ 14/4

Γκιγκς: "Ίσως επιστρέψω"


Ο Ράιαν Γκιγκς στην τελευταία εμφάνισή του με την Ουαλία Ο Ράιαν Γκιγκς το 2007, μετά από 64 εμφανίσεις και 12 γκολ με τη φανέλα της εθνικής Ουαλίας, αποφάσισε να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ωστόσο αν και βρίσκεται σε ηλικία 36 ετών μάλλον σκέφτεται να επιστρέψει αν τον καλέσει ο Τζον Τόσακ...

"Δεν θα απέρριπτα την ιδέα. Αν με καλούσε ο Τζον Τόσακ θα έπρεπε να σκεφτώ σκληρά τι θα αποφασίσω. Θα εξέταζα πολύ σοβαρά το όλο θέμα. Δεν το αποκλείω να επιστρέψω στην εθνική", υποστήριξε αρχικά για να ναφερθεί στη συνέχεια στα προκριματικά του Euro 2012: "Είναι ζωτικής σημασίας το καλό ξεκίνημα σε μια τέτοια σειρά αγώνων. Ειδικά οι δύο με τρεις πρώτες αναμετρήσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Εκτός "μάχης" και ο Καρβάλιο


Τραυματίας είναι ο Ρικάρντο Καρβάλιο Ένα ακόμα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στη μακροσκελή λίστα που έχει ο τεχνικός της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός μάνατζερ των "μπλε", είδε τον Ρικάρντο Καρβάλιο να τραυματίζεται στο ματς με την Πόρτσμουθ και θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός υπέστει ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο, και αν χρειαστεί χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά ίσως υποχρεωθεί να μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν! Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα κινδυνεύει να χάσει και το Μουντιάλ!

Ο τραυματισμός του Καρβάλιο ήρθε στη χειρότερη χρονικά στιγμή για τους "μπλε", αφού στα... πιτς βρίσκονται και οι Ιβάνοβιτς, Ασλεϊ Κόουλ, Ζοσέ Μποσίνγκουα και Μικαέλ Εσιέν.

Αμπελάς: «Δεν έχει ταβάνι ο Άρης»

Αμπελάς: «Δεν έχει ταβάνι ο Άρης»

Το στέλεχος της ΠΑΕ Άρης και βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Αγαπητός Αμπελάς μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για την πρόκριση του Άρη στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας αλλά και για τα επεισόδια που έγιναν χθες στην Καβάλα. Αναφερόμενος αρχικά στα επεισόδια υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι έγιναν εξαιτίας της ασυνεννοησίας που υπήρχε στην αστυνομία. Βρισκόμασταν έξω από το γήπεδο για αρκετή ώρα και δεν ήξεραν σε ποία θύρα θα μας στείλουν. Τη μία εκεί και την άλλη παραπέρα. Είναι πάντως πολύ λυπηρό ότι δέχθηκαν επίθεση τόσο οι οπαδοί του Άρη, όσο και η διοικηση της ομάδας. Αφήνουμε πάντως στην άκρη τα επεισόδια γιατί η ομάδα προκρίθηκε στον τελικό και είμαστε όλοι χαρούμενοι γι΄ αυτό». Πάντως ο Αμπελάς επισήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Έχει παρθεί ένα μέτρο περί απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών αλλά αντί να ηρεμήσουν τα πράγματα, βλέπουμε ότι γίνονται χειρότερα στα γήπεδα. Η δράση φέρνει αντίδραση. Οι υπεύθυνοι είναι προφανές ότι πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους».

Για τα όσα επακολούθησαν του αγώνα επισήμανε: «Είναι διψασμένος ο κόσμος του Άρη και φυσικά αυτό που έγινε πάλι χθες το βράδυ καταδεικνύει κάτι τέτοιο. Οι χαρές όμως πρέπει να κρατήσουν μέχρι την Κυριακή, αφού υπάρχει μπροστά ένα παιχνίδι, ενώ μπροστά υπάρχουν και τα play-off. Υπάρχει μπροστά ένας μήνας μέχρι τον τελικό του κυπέλλου».

Για το αν ανησύχησε κάποια στιγμή στο χθεσινό δεύτερο ημιτελικό τόνισε: «Όχι σε καμία στιγμή. Ήμουν σίγουρος για την πρόκριση και από την στιγμή που ευτυχήσαμε να προηγηθούμε σε ένα μάλιστα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για εμάς. Η ομάδα όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε κάποια πίεση στο δεύτερο ημίχρονο όμως εμείς γιορτάσαμε την είσοδο στον τελικό. Ήταν μία γερή βάση το 3-1 του πρώτου αγώνα. Σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση και δύναμη, όμως οφείλεις να δείξεις ανάλογη σοβαρότητα και στον επαναληπτικό, όπως και συνέβη. Ο Άρης έδειξε ότι είναι σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα».

Για τον πιθανό τελικό με τον Παναθηναϊκό είπε: «Θα είναι ένας τελικός με όλη τη σημασία της λέξης. Ο κόσμος θα είναι μοιρασμένος και η ομάδα του Άρη θεωρώ ότι είανι εξίσου καλή με αυτή του Παναθηναϊκού. Όποιος είναι λίγο πιο τυχερός θα κερδίσει. Υπάρχει όμως ένας μήνας ακόμη μέχρι εκείνο το παιχνίδι. Ακολουθούν τρεις ακόμη αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για το κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές μπορεί να σκέφτονται πλέον τον τελικό τόνισε: «Αναμφίβολα όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα έχουν αυτό το παιχνίδι που είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου και κρίνεται ένας τίτλος. Μιλάμε για ένα παιχνίδι που σου δίνει πολύ μεγάλο κίνητρο. Πόσο μάλλον όταν σκέφτεσαιο τι θα γίνει αν κατακτήσεις το κύπελλο. Είναι μεγάλη υπόθεση».

Ο Αγαπητός Αμπελάς πάντως υπενθύμισε πως: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαχειριστούμε πιο σωστά αυτή την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Είχα ζήσει δύο τελικούς με τον Άρη ως ποδοσφαιριστές και έναν ως φίλαθλος. Είχαμε χάσει λίγο τη μπάλα πριν τους προηγούμενους τρεις τελικούς. Είχαμε την αίσθηση ότι ο Άρης είχε κατακτήσει το κύπελλο πριν καν διεξαχθούν τα παιχνίδια. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Οφείλουμε να πάμε σοβαροί και πειθαρχημένοι στον τελικό για να τα καταφέρουμε».

Για τα play-off και την προοπτική μίας καλύτερης θέσης στην τελική κατάταξη ο κ. Αμπελάς τόνισε: «Το πιστεύω πολύ ότι στα play-off ο Άρης μπορεί να τα καταφέρει. Η ομάδα δεν θα έχει τόσο άγχος και έχω πει πολλές φορές ότι ο Άρης δεν έχει ταβάνι. Αυτή η ομάδα είναι ικανή για όλα στα play-off. Έχει ποιότητα και δεν πιστεύω ότι της λείπει τίποτα σε σχέση με τις υπόλοιπες που συμμετέχουν».

Σε ότι αφορά την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν είπε: «Κάθε χρονιά που ολοκληρώνεται αποτελεί έναν καλό οδηγό για την επόμενη. Η διοίκηση και ο προπονητής βλέπουν τι χρειάζεται για να γίνει καλύτερη η ομάδα και αυτό συμβαίνει και στον Άρη».

Κλείνοντας ο Αγαπητός Αμπελάς τόνισε: «Το ευχάριστο είναι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος στην οποία κρινόταν οι στόχος έχει πάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής και πιστεύω ότι έτσι μπορεί να συνεχίσει.

Θα προπονεί το Σαλπιγγίδη του χρόνου όπως και να χει



Ο Φερνάντο Σάντος φαίνεται ότι του χρόνου θα έχει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ομάδα του όπως και να χει, είτε ως προπονητής του ΠΑΟΚ είτε ως προπονητής...









...της Εθνικής μας.Εδώ και ένα μήνα υπάρχει τρομερό παρασκήνιο με το συγκεκριμένο θέμα. Άπαντες στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν. Αλλά ως πάγια θέση τους, δεν «βγάζουν» τίποτα προς τα έξω. Ο Σάντος έχει ξεκαθαρίσει πως υπό προϋποθέσεις θα ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει τον Ιούνιο, ο Ζαγοράκης γνωρίζει τι ζητά ο Πορτογάλος.Η θέση του Σάντος για να μείνει στον ΠΑΟΚ είναι η εξής:θέλω ένα πολύ υψηλό μπάτζετ για να φτιάξω μια πολύ καλή ομάδα που θα κυριαρχεί τα επόμενα τρια χρόνια. Αν βγούμε δεύτεροι θέλω ένα πολύ υψηλό μπάτζετ να περάσουμε στους ομίλους. (μιλάμε για 16-18 μύρια στην πρωτη περίπτωση και 11-13 στη δεύτερη).
Η θέση του ΠΑΟΚ είναι:Αν βγούμε δεύτεροι επειδή θα πέσουμε πάνω σε καμιά Λίβερπουλ η Σεβίλλη, καλύτερα να μην ξοδέψουμε τόσα. Αποτέλεσμα; Σύγχυση. Και προφανώς διαζύγιο. Που δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά δεν θα αργήσει…

Αυτό, το έμαθε ο Πιλάβιος που έσπευσε να μιλήσει σε διεθνείς και Σάντος. Όλοι συμφωνούν. Και στα λεφτά και σε όλα. Ο Σάντος καλοβλέπει πολύ καιρό αυτή τη θέση και στην ΕΠΟ κάνουν τεμενάδες μιας και ταιριάζει σαν γάντι σε χέρι το ποδόσφαιρο του Σαντος με την Εθνική, ο Πορτογάλος ξέρει την Ελλάδα και τα χούγια μας και όλοι οι διεθνεις τον συμπαθούν-εκτιμούν μια και οι περισσότεροι έχουν συνεργαστεί μαζί του.

http://kafeneiaka.blogspot.com/

Πανέτοιμοι Κατσαμπής και Μιλάνο

Πανέτοιμοι Κατσαμπής και Μιλάνο

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκαν χθες τόσο ο Τάσος Κατσαμπής, όσο και ο Μάορο Μιλάνο, οι οποίοι τέθηκαν στην διάθεση του Γιόσεφ Μπουμπένκο για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο αρχηγός του Ηρακλή αλλά και ο Αργεντίνος ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και είναι πανέτοιμοι για τον κρίσιμκο αγώνα. Προληπτικά εκτός προπόνησης έμεινε ο Γιαννούλης, ενώ Μάρτος, Μαρκές και Παπαστεριανός συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα.

Ηρακλής-Άρης 3-0

http://www.contra.gr/images/iraar240310.jpgΚεφάλι στη σειρά με τον Άρη για τα προημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος πήρε την Τετάρτη (24/03) ο Ηρακλής.

Ο «γηραιός» έφτασε εύκολα στη νίκη με 3-0 σετ στο κλειστό της Μίκρας και τη Μ. Δευτέρα θα προσπαθήσει στα Βασιλικά να διπλασιάσει τις επιτυχίες του ώστε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Όσον αφορά στο ματς, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και πέρασαν ένα ξεκούραστο απόγευμα, αφού ο αντίπαλος τους δεν τους απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Τα σετ: 25-15, 25-20, 25-20.

Ηρακλής: Κάλα 14 (10/13 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 43% άριστες), Ερέου 4 (3/11 επ., 79% υπ. - 68% άριστες), Κράβαρικ 7 (5/6 επ., 1 άσο), Κραλ 10 (8/9 επ. 2 μπλοκ), , Προύσαλης 3, Γκασπαρίνι 11 (8/12 επ., 2 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας-λ 100% υπ. - 50% άριστες, Εφραιμίδης , Κανέλλος.

Άρης: Κοβάσεβιτς 9 (9/16 επ., 81% υπ. - 56% άριστες), Τερζής, Πετρέας 5 (5/7 επ.), Κιόσης 3 (3/5 επ.), Μιλιβόγιεβιτς 7 (6/13 επ., 63% υπ. - 44% άριστες), Ρουμελιώτης 12 (11/25 επ.,)/ Σάμαρτζιτς-λ 65% υπ. - 47% άριστες, Τακουρίδης 3, Τζελάτης, Σαρικεϊσογλου 1.

Εύα, Εύα με την Τορίνο ανέβα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/14bf7f28780c3db4493d7b2c86e5df64_L.jpg?1261401932?1261401932?1261401932 πρώην Μις Ουγγαρία, Εύα Χένγκερ είναι φανατική οπαδός της Τορίνο και ευελπιστεί να ανέβει στη Serie A.Η Εύα παράτησε τις ταινίες πορνό και ακολουθεί πλέον την υποκριτική αλλά δεν αφήνει στην άκρη την ιταλική ομάδα. Η Χένγκερ ήταν επίσης χορηγός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παλέρμο και για να αυξήσει τα εισιτήρια είχε διοργανώσει στριπτίζ στις κερκίδες. Ομως η αστυνομία σταμάτησε την πολύ ωραία, αν μη τι άλλο, σκέψη της για να πηγαίνουν θεατές στο γήπεδο.

«Φρεσκάρει» ενδεκάδα ο Σάντος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/07361c55473f7d89a956d5a52aebabcf_L.jpg?1269591302?1269591302?1269591302Με μοναδικό στόχο τη νίκη θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Λάρισα ο τεχνικός του «Δικεφάλου» Φερνάντο Σάντος. Επιστρέφει στην βασική ενδεκάδα μετά από μακροχρόνια απουσία ο Μπρόυνο Τσιρίλο.Την ενδεκάδα θα προσπαθήσει να «φρεσκάρει» ο Φερνάντο Σάντος στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λάρισα, αφού το δύσκολο πρόγραμμα των play off …παραμονεύει για τον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος προπονητής θα παρατάξει τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο Μπρούνο Τσιρίλο μαζί με τον Πάμπλο Κοντρέρας.
Όσον αφορά τις «πτέρυγες» των μετόπισθεν, στην αριστερή θα βρίσκεται ο Λίνο, ενώ τη δεξιά θα καλύπτει ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.
Στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκεται ο Βιτόλο σε ρόλο αμυντικού χαφ και λίγο πιο προωθημένος ο Γιώργος Φωτάκης, ενώ στην αριστερή γραμμή του κέντρου θα παίξει ο Σορλέν και την δεξιά ο Βιεϊρίνια που εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει.
Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Αρνάλντο Εντίνιο.
Παίζεται μια θέση στην επίθεση.

Νάνι ως το 2014

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cbd64c2bbca7e6756f09f98dd19bc9b3_L.jpg?1269589098?1269589098?1269589098Κάτοικος Μάντσεστερ τουλάχιστον μέχρι το 2014 θα παραμείνει ο Νάνι. Ο Πορτογάλος μέσος της Γιουνάιτεντ ανανέωσε το συμβόλαιο του με την αγγλική ομάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.Ο διεθνής άσος έχει βελτιωθεί σημαντικά από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο «Ολντ Τράφορντ» και δίκαια κέρδισε ένα νέο συμβόλαιο που θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Ο Νάνι μεταγράφηκε στους «κόκκινους διαβόλους» το 2007 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

«Ανοιχτή» η παραμονή Δώνη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/885db1b31c3636f2daa2c88bcaea4172_L.jpg?1269584686?1269584686?1269584686Την Μεγάλη Τετάρτη θα γίνει πιθανότατα το τελικό ραντεβού του Γιώργου Δώνη με το «αφεντικό» του Ατρόμητου Γιώργου Σπανού, ενώ όλοι στο Περιστέρι ελπίζουν οι διαφορές των δύο πλευρών να ξεπεραστούν και ο 41χρονος τεχνικός να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «μπλε» των Δυτικών Προαστίων. Αισιοδοξία επικρατεί στις «τάξεις» του Ατρομήτου, σχετικά με την παραμονή του Γιώργου Δώνη στον «πάγκο» του συλλόγου, αφού ο Έλληνας τεχνικός στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον μεγαλομέτοχο των Περιστεριωτών Γιώργο Σπάνο έδειξε να υποχωρεί στις οικονομικές απαιτήσεις που προβάλει, ενώ πιθανότατα …απομακρύνεται το ενδεχόμενο να εργαστεί σε ομάδα του εξωτερικού. Το σίγουρο είναι πως θα μπει ρήτρα στο συμβόλαιό του, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να πάει σε κάποια ομάδα της Ευρώπης το μεθεπόμενο καλοκαίρι.

Το θετικό πάντως, είναι ότι στο ραντεβού των δύο ανδρών υπήρξε ταύτιση απόψεων, αφού στόχος Δώνη και διοίκησης του Ατρομήτου είναι η δημιουργία μίας ομάδας ανταγωνιστικής που θα έχει ως στόχο την είσοδο στα play off και την …κατάληψη των ευρωπαϊκών θέσεων τα επόμενα δύο χρόνια.
Στο μεταξύ ο 41χρονος τεχνικός επιβεβαίωσε στην διοίκηση το ενδιαφέρον της αγγλικής Μπράντφορντ, αλλά διέψευσε ότι είχε οποιεσδήποτε επαφές με τη διοίκηση της Λάρισας για επιστροφή του στον Κάμπο.

Όπως και να έχει το τελικό ραντεβού που θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του Γιώργου Δώνη στον Ατρόμητο είναι μέσα την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς τότε θα συναντηθεί με τον Γιώργο Σπανό, όπου και θα ανακοινώσει την απόφαση του.

Όσον αφορά το κυριακάτικο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό, δύσκολα θα παίξει ο Στέλιος Σφακιανάκης, αφού ο 33χρονος μέσος δεν κατάφερε ούτε χθες να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και προπονήθηκε μόνος του.
Ο Δώνης δεν υπολογίζει τον τραυματία Μπαζίνσκι, ενώ στην ομάδα ενσωματώθηκε ο Θανάσης Καραγκούνης που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νέων.

Ειπε........

"Πρέπει να σταματήσει ο Παναθηναϊκός να αναφέρεται στη Ριζούπολη και ο Ολυμπιακός στον Ευθυμιάδη"

Γιάννης Μώραλης

(...αμήν και πότε!)

Ψιθυροι

  • Μετά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, ίσως θα πρέπει να εξεταστεί και η απαγόρευση μετακίνησης κάφρων...
  • Στα χέρια παραλίγο να πιαστεί με οπαδό και ο Μάκης Ψωμιάδης, ο... διερμηνέας του Ντε Μος
  • Ολοι λένε ότι ο Ατρόμητος πάει αδιάφορος βαθμολογικά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Για ρωτήστε και τον Δώνη...
  • Αλλο... Θρακομακεδόνες και άλλο... Πλατεία. Αλλο... 19χρονος και μέσα στην απειρία και άλλο 24χρονος, περπατημένος, αρχηγός και... τεθωρακισμένος! Σκέτος... Πάνθηρας Σάσα.

"Πρασινίζει" ο Τζαβέλλας (;)


Ο Γιώργος Τζαβέλλας πανηγυρίζει με τη φανέλα του Πανιωνίου Για "ζεστό" και μάλιστα προχωρημένο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Γιώργο Τζαβέλλα κάνει λόγο την Πέμπτη η εφημερίδα "Εξέδρα". Στο σίριαλ της μεταγραφής του αριστεροπόδαρου άσου του Πανιωνίου κυριαρχεί το πράσινο χρώμα και ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για να τον αποκτήσει!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει δείξει «ζεστός» ενώ δεδομένο είναι το ενδιαφέρον της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο προπονητής της γερμανικής ομάδας, Μίχαελ Σκίμπε είχε έρθει ο ίδιος στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον αγώνα της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αρη.

Η κατάθεση 1,5 εκατ. ευρώ -της ρήτρας αποδέσμευσης- μπορεί να γίνει με την επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, την 1η Ιουλίου, και φυσικά μέχρι τότε υπάρχει το ενδεχόμενο όποια ομάδα θέλει να χτυπήσει την πόρτα του Πανιωνίου.

Οπως τονίζεται πάντως στο δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας, οι επαφές του "τριφυλλιού" με την "κυανέρυθρη" διοίκηση έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει... γάμος με τον Παναθηναϊκό να κάνει μία σούπερ κίνηση έτσι ώστε να δυναμώσει πολύ την αριστερή του πλευρά.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει ήδη ο Σπυρόπουλος, που επίσης είχε αποκτηθεί από τον Πανιώνιο και αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή ο Παναθηναϊκός θα γίνει πολύ δυνατός στην αριστερή πτέρυγα της αμυντικής του γραμμής..

Κοιτάζει Πέντερσεν


O Πέντερσεν της Μπλάκμπερν Δεν είναι μυστικό ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την περίπτωση του Χέσους Ντάτολο το καλοκαίρι. Ο Αργεντινός κάνει αγγαρεία και είναι εμφανές αυτό, ενώ η τιμή αγοράς που έχει συμφωνηθεί είναι στα 5,5 εκ. ευρώ, ποσό που δεν πρόκειται να δώσουν οι πρωταθλητές για τον άσο της Νάπολι. Εξάλλου και ο ίδιος ο Ντάτολο με δηλώσεις του στην Ιταλία εμφανίστηκε να έχει μετανιώσει για την επιλογή του να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο, αλλά δεν είχε και άλλη επιλογή αν ήθελε να παίζει και να μην βρίσκεται στην εξέδρα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και το ενδιαφέρον των "ερυθρόλευκων" έχει στραφεί στον Πέντερσεν, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Μπάλκμπερν. Ετσι οι πρωταθλητές θα μπορέσουν να αποκτήσουν έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή σε μία θέση που πονάνε, χωρίς να δαπανήσουν χρήματα. Όλα αυτά εφόσον ο Νορβηγός πει το "ναι" στον Ολυμπιακό.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ασχοληθεί με τον Πέντερσεν και άλλη φορά στο παρελθόν, ενώ τον Ιανουάριο χτύπησαν την πόρτα της Μπάκμπερν για το Νορβηγό, πριν απευθυνθούν στη Νάπολι για τον Ντάτολο.

Εκτός από τον Πέντερσεν, ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί και με τον Τζαβέλλα του Πανιωνίου. Η πρόταση των "ερυθρολεύκων" θα είναι 1,5 εκ. ευρώ, όσο και η ρήτρα που έχει το συμβόλαιο του ο άσος του Πανιωνίου.

Ψάχνει το "μπαμ" με Ζεοβάνι!


Ο Τζεοβάνι της Χαλ πανηγυρίζει Με μια εντυπωσιακή κίνηση θέλει να ξεκινήσει στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ, ο νέος πρόεδρος της ομάδας Σταύρος Αδαμίδης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "SportDay", ο Αδαμίδης έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος μέσος Ζεοβάνι και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι αρκετές!

Bέβαια όπως τονίζεται, απαραίτητη προυπόθεση για να γίνει το "deal" με τον διάσημο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό είναι να υποβιβαστεί η Χαλ, καθώς έτσι η αγγλική ομάδα θα υποχρεωθεί να μειώσει τον προϋπολογισμό της και να αποδεσμεύσει τον 30χρονο άσο, ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2011 και το κασέ του υπολογίζεται γύρω στις 900.000 ευρώ.

"Δεν θέλω να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Θα το δούμε το θέμα και θα δούμε τι θα κάνει και η Χαλ", δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Ζεοβάνι, Ζιλμάρ Βελόζ.

Το προφίλ του Ζεοβάνι
Ημερομηνία γέννησης: 11/1/1980
Ύψος: 1,71μ.

ΣΕΖΟΝ/ΟΜΑΔΑ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ΓΚΟΛ
2001/02-Μπαρτσελόνα: 21-1
2002/03-Μπαρτσελόνα: 5-0
2003/04-Μπενφίκα 3-0
2004/05-Μπενφίκα: 31-6
2005/06-Μπενφίκα: 25-3
2006/07-Κρουζέιρο: 14-2
2007/08-Μάντσεστερ Σίτι 19-3
2008/09-Χαλ: 34-8
2009/10-Χαλ 21-3

Σε πρώτο πλάνο τα συμβόλαια
Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι επαφές του νέου προέδρου με ποδοσφαιριστές για την επέκταση ή ανανέωση των συμβολαίων τους. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Ίσμαελ Μπλάνκο, Σάββας Γκέντσογλου και Γιάννης Αραμπατζής ενώ στη δεύτερη οι Μαντούκα, Λαγός και Ζεράλντο.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής


Οι διεθνείς πανηγυρίζουν.... Καταρτίστηκε την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ το αγωνιστικό πρόγραμμα για τον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης του EURO 2012, στον οποίο μετέχει η Εθνική Ελλάδας. Δεδομένου ότι δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία για το πρόγραμμα τεσσάρων ομίλων (2ος, 6ος, 7ος και 8ος) έως τις 16 Μαρτίου, όταν έληξε η σχετική προθεσμία, αυτό καταρτίστηκε με τις σχετικές κληρώσεις που έγιναν σήμερα στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο του τακτικού συνεδρίου της UEFA.

Το πρόγραμμα του 6ου ομίλου έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ελλάδα-Γεωργία
Ισραήλ-Μάλτα
Λετονία-Κροατία

ΤΡΙΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Γεωργία-Ισραήλ
Μάλτα-Λετονία
Κροατία-Ελλάδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Ελλάδα-Λετονία
Γεωργία-Μάλτα
Ισραήλ-Κροατία

ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Ελλάδα-Ισραήλ
Λετονία-Γεωργία
Κροατία-Μάλτα

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Γεωργία-Κροατία
Ισραήλ-Λετονία
Μάλτα-Ελλάδα

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
Ελλάδα-Μάλτα
Λετονία-Ισραήλ
Κροατία-Γεωργία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Γεωργία-Λετονία
Ισραήλ-Ελλάδα
Μάλτα-Κροατία

ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Μάλτα-Γεωργία
Λετονία-Ελλάδα
Κροατία-Ισραήλ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Ελλάδα-Κροατία
Ισραήλ-Γεωργία
Λετονία-Μάλτα

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Γεωργία-Ελλάδα
Μάλτα-Ισραήλ
Κροατία-Λετονία

Νέα νίκη των Μπλέιζερς επί των Μάβερικς


O ΛαΜάρκους Όλντριτζ καρφώνει... Στο Πόρτλαντ οι Μπλέιζερς νίκησαν για τρίτη φορά φέτος τους Μάβερικς σε ισάριθμες συναντήσεις για την κανονική περίοδο. Και στην περίπτωση που οι δύο ομάδες τεθούν αντιμέτωπες στα πλέι οφ, σίγουρα θα έχουν το ψυχολογικό αβαντάζ.

Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ πέτυχε 20 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ, ο Αντρέ Μίλερ είχε 19 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο Μάρκους Κάμπι πρόσθεσε για την ομάδα του 17 πόντους και 11 ριμπάουντ στη νίκη του Πόρτλαντ με 101-89, που ήταν η έκτη στα τελευταία επτά ματς και η πέμπτη συνεχής μέσα στο γήπεδο του.

Παρόλα αυτά οι Μπλέιζερς παραμένουν 10 1/2 νίκες πίσω από τους Σπερς που κατέχουν την 7η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κάρον Μπάτλερ με 25 πόντους, ήταν η τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε ματς για τους Μάβερικς, που είχαν ένα σερί 13-0.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σικάγο-Μαϊάμι 74-103
Σικάγο: Γκίμπσον 12, Τζόνσον 6, Μίλερ 5, Χάινριχ 8, Ρόουζ 12, Ουόρικ 14, Μάρεϊ 5, Πάργκο 3, Λο 3, Ρίτσαρντ 2, Νοά 4.
Μαϊάμι: Ρίτσαρντσον 9, Μπίσλι 15, Ο'Νιλ 24, Αρόγιο 10, Ουέιντ 12, Τζόουνς 6, Χάσλεμ 14, Ράιτ 3, Τσάλμερς 10.

Χιούστον-ΛΑ Κλίπερς 93-99
Χιούστον: Σκόλα 16, Αρίζα 18, Χέιζ 6, Μπρουκς 18, Μπάντιγκερ 14, Χάρις 5, Λάουρι 14, Τέιλορ 2.
Κλίπερς: Μπάτλερ 5, Γκούντεν 17, Κέιμαν 4, Ντέιβις 16, Γκόρντον 14, Μπλέικ 5, Νόβακ 6, Σμιθ 25, Τζόρνταν 7.

Πόρτλαντ-Ντάλας 101-89
Πόρτλαντ: Aλριτζ 20, Μπατούμ 8, Κάμπι 17, Μίλερ 19, Ρόι 16, Χάουαρντ 4, Ουέμπστερ 6, Φερνάντες 7, Μπέιλες 4.
Ντάλας: Μάριον 15, Νοβίτσκι 15, Νταμπίερ 2, Κιντ 11, Μπάτλερ 25, Τέρι 11, Χέιγουντ 8, Μπαρέα 2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστόνη 46-25
Τορόντο 35-35
Νέα Υόρκη 26-45
Φιλαδέλφεια 25-47
Νιού Τζέρσεϊ 8-63

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 57-15
Μιλγουόκι 39-31
Σικάγο 33-38
Ιντιάνα 26-46
Ντιτρόιτ 23-48

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 50-22
Ατλάντα 46-25
Μαϊάμι 38-34
Σάρλοτ 37-34
Ουάσινγκτον 21-49

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 47-25
Γιούτα 47-25
Οκλαχόμα Σίτι 43-27
Πόρτλαντ 43-29
Μινεσότα 14-58

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 53-18
Φοίνιξ 45-26
Λ.Α. Κλίπερς 27-45
Σακραμέντο 24-48
Γκόλντεν Στέιτ 20-51

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 47-25
Σαν Αντόνιο 42-28
Μέμφις 38-34
Χιούστον 36-35
Νέα Ορλεάνη 34-39

Kαλό βαθμό πήρε ο "Sotis"


Ο Κυργιάκος με τη φανέλα της Λίβερπουλ O Σωτήρης Κυργιάκος μπορεί να αποκτήθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή από τη Λίβερπουλ, να αμφισβητήθηκε έντονα, να μην έχει κερδίσει φανέλα βασικού, όμως έχει καταφέρει να πείσει και τους πλέον δύσπιστους πως μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας της ομάδας του "Ανφιλντ".

Σύμφωνα μάλιστα με το "Goal com", ήταν η καλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή των "ρεντς"! Βαθμολογήθηκε με "Β", όταν ο Γκλεν Τζόνσον πήρε "C", oι Αλμπέρτο Ακουιλάνι και Μάξι Ροντρίγκεζ "D" και ο Αντρέι Βορονίν "Ε". Φυσικά κανένας δεν κατάφερε να πάρει... "Α".

Η απόκτηση του 30χρονου διεθνή αμυντικού από την ΑΕΚ, χαρακτηρίζεται "μεταγραφή από το... καλάθι", μιας και αρχική επιλογή του Μπενίτεθ ήταν ο Μάικλ Τέρνερ της Χαλ: "Με 1,5 εκατομμύρια λίρες, κανείς δεν μπορεί να περιμένει θαύματα, ωστόσο ο Έλληνας αμυντικός έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, κάθε φορά που χρειάστηκε.

Σε μια αμυντικά "ταραγμένη" χρονιά για τη Λίβερπουλ, ο "Sotis" τα πήγε πολύ καλά σε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως αυτά με τη Στόουκ Σίτι και τη Γουλβς και βοήθησε την ομάδα να δημιουργήσει ένα αήττητο σερί οκτώ παιχνιδιών. Ποτέ δεν πρόκειται να είναι πρώτη επιλογή στο "Aνφιλντ", αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει ικανή εναλλακτική λύση".

Κάκος στο Περιστέρι, Παμπορίδης στο "Καραϊσκάκης"


Ο Αναστάσιος Κάκος Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους 4ους διαιτητές που όρισε να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός και ο Βασίλης Παμπορίδης στο Ολυμπιακός-Σκόντα Ξάνθη.

Αναλυτικά:

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Διαιτητής: ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Βοηθοί: ΣΑΡΑΙΔΑΡΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
4ος: ΑΜΠΑΡΚΙΟΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Διαιτητής: ΔΑΛΟΥΚΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Βοηθοί: ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ
4ος: ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ
Βοηθοί: ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΡΥΦΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
4ος: ΝΤΑΚΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΚΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Βοηθοί: ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΓΚΑΓΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
4ος: ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Διαιτητής: ΚΥΡΚΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Βοηθοί: ΔΑΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΑΤΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
4ος: ΤΣΙΝΙΑΡΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ
Διαιτητής: ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
Βοηθοί: ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΛΕΞΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
4ος: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΡΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΠΑΠΠΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Βοηθοί: ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος: ΒΟΣΚΑΚΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Βοηθοί: ΠΑΝΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, ΤΟΥΜΠΑΚΑΡΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος: ΣΦΗΚΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθανασιάδης: "Υπήρξε πρόκληση και αντίδραση"


Ο Θανάσης Αθανασιάδης Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Aρης, Θανάσης Αθανασιάδης, μίλησε στον "NovaΣπορ FM 94,6", για τα επεισόδια που έγιναν πριν τον ημιτελικό των "κιτρίνων" με την Καβάλα, την εφαρμογή του μέτρου της "απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών", τις φήμες ότι τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ...

Αναλυτικά τί είπε ο "ισχυρός" άνδρας του Αρη για:

-τα επεισόδια που έγιναν πριν τον χθεσινό ημιτελικό της ομάδας με την Καβάλα: "Είναι φυσικά κατακριτέα γεγονότα. Καλό είναι να αποφεύγονται. Όσοι είναι παράγοντες ομάδων είναι καλό να προσπαθούν όλοι να γίνονται οι αγώνες σε αθλητικό πλαίσιο".

-την εφαρμογή του μέτρου της "απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών": "Πείτε μου πως είναι δυνατόν να απαγορευθεί μια μεμονωμένη μετακίνηση ανθρώπων και ειδικά σε μία αργία ή Εθνική εορτή όπως χθες. Δεν είναι δυνατό. Υπάρχει όμως, και το θέμα της εισόδου των ατόμων στο γήπεδο, το οποίο είναι καθαρά θέμα αστυνομίας: να επιτρέψει σε κάποιον ή όχι να περάσει στο γήπεδο. Η αστυνομία χθες, δεν ήταν απούσα. Υπήρχαν διμοιρίες, η ανοχή των οποίων, όμως, άφησαν τους οπαδούς να πάνε σε συγκεκριμένη κερκίδα. Και από την στιγμή που υπάρχει πρόκληση, τότε θα υπάρχει και αντίδραση".

-τις φήμες ότι τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ: "Η εικόνα που έχω διαμορφώσει είναι η εξής: Υπήρχε μια ομάδα ατόμων από την απέναντι κερκίδα με στόχο και διάθεση να κάνει επεισόδια. Εγώ διακριτικά δεν μπόρεσα να δω από τόσο μακριά. Αλλά είδα κρανιοφόρους στο γήπεδο και άλλα άτομα. Ένα κράνος μοτοσυκλέτας, που φέρει άτομο στην κερκίδα είναι χαρακτηριστικό. Μπορεί κάποιος να το διακρίνει και να καταλάβει".

- τα λόγια του στους παίκτες για προσπάθεια εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ: "Ήταν μα παρότρυνση μου προς τους παίκτες σε μια ομιλία μας. Ήταν μια στιγμή που ήθελα και να τους επιβραβεύσω για την προσπάθειά τους".

-τη συμμετοχή του Αρη στα πλέι-οφ: "Θα κριθεί εκείνη την στιγμή. Τώρα βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του πρωταθλήματος. Στα πλέι-οφ η διαφορά είναι πλεονέκτημα, αλλά μεγάλο ρόλο θα παίξει η κατάσταση των ομάδων και θεωρώ ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε".

- την παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν: "Πιστεύω ότι έχοντας γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και έχοντας προχωρήσει ένα σημείο του σχεδιασμού της ομάδας για τη νέα σεζόν, μπορεί να έχει και άλλες μεγάλες επιτυχίες".

Σάντος ...υπό προυποθέσεις!

Επαφή για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς υπήρξε μεταξύ του Ζήση Βρύζα και του τεχνικού του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος , την ώρα πάντως που ο Πορτογάλος προπονητής δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει αν θα παραμείνει στον «Δικέφαλο» και του χρόνου.Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις φαίνεται ότι θα παραμείνει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και την επόμενη χρονιά ο Φερνάντο Σάντος, αφού σε ραντεβού που υπήρξε το απόγευμα της Πέμπτης με τον αντιπρόεδρο του «Δικεφάλου» του Βορρά Ζήση Βρύζα ο Πορτογάλος φάνηκε να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι με τον Μακεδονικό σύλλογο.

Σαν αρχή ο Σάντος τόνισε πως χρειάζεται δύο ή τρεις παίκτες μεγάλης κλάσης, οι οποίοι θα ανεβάσουν ένα ακόμα επίπεδο τον ΠΑΟΚ για να κοιτάξει στα …μάτια τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου.
Ο Ζήσης Βρύζας πάντως, απέφυγε να τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη απαίτηση, αφού η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι εξαρτάται αρκετά από το ευρωπαϊκό Κύπελλο που θα αγωνίζεται ο «Δικέφαλος» τη νέα φετινή χρονιά.

Ο Σάντος επίσης τόνισε στον Βρύζα ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να αποκτηθούν νωρίς και να μην υπάρχει καθυστέρηση στις μεταγραφές, ενώ ανέφερε επίσης ότι όσοι δεν υπολογίζονται πρέπει να αναχωρούν εγκαίρως, ώστε να μην πληρώνονται για να ...κάθονται.

Ο Πορτογάλος πάντως, θα κάνει την τελευταία συζητησή του με τον Θοδωρή Ζαγοράκη μετά τα play off και εκεί θα κριθεί αν θα μείνει ή όχι στην Θεσσαλονίκη.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι στην κουβέντα μεταξύ Βρύζα και Σάντος παρών ήταν και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Πάρτι σε αποδυτήρια και "Κλ. Βικελίδης"



Την ίδια ώρα που (19:35) έσβηναν τα φώτα στο "Ανθή Καραγιάννη" άναβαν εκείνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τους φιλάθλους του Άρη να μαζεύονται εκεί και περίπου 4.000 να αποθέωνουν την αποστολή που έφτασε στις 22:15.
Συγκεκριμένα, το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή των "κιτρινόμαυρων" έφτασε στην "Αλ. Παπαναστασίου" στις 22:15 και μόλις έγινε αντιληπτό από τους οπαδούς του Άρη, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο! Οι περίπου 4.000 οπαδοί δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να ανάβουν καπνογόνα και έτσι το πούλμαν αναγκάστηκε να σταθμεύσει, προκειμένου να συμμετάσχουν στους πανηγυρισμούς και οι παίκτες.

Φυσικά, οι ποδοσφαιριστές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, δεν έχασαν την ευκαιρία και με μπροστάρη τον Κόκε ανέβηκαν στην οροφή και άρχισαν το τραγούδι. Λαμπριάκος, Πρίττας, Αράνο και στην συνέχεια οι υπόλοιποι ήταν πάνω στο πούλμαν και μαζί με τους οπαδούς του Άρη, τραγουδούσαν το σύνθημα των ημερών: "Κύπελλο, Κύπελλο Αρειανάρα φέρε μας το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό".

Ο Αράνο μάλιστα ζήτησε από έναν φίλαθλο του Άρη να του δώσει μια σημαία και μόλις την πήρε στα χέρια του, άρχισε να την κουνάει και να δίνει ρυθμό σ' όλο το πούλμαν και στους συμπαίκτες του.

Οι πανηγυρισμοί στην "Παπαναστασίου" άργησαν πολύ να σταματήσουν και το κλίμα ήταν εξαιρετικό, με τα μέλη της διοίκησης να παρασύρονται από τον ρυθμό του κόσμου και να τραγουδούν μαζί τους.

Από την πλευρά του, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αν και χαρούμενος, δεδομένης της εμπειρίας του από πρωταθλήματα όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας, ήταν φανερά προσγειωμένος και συγκρατημένος, έχοντας στο μυαλό του την συνέχεια και το ματς με τον Λεβαδειακό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η διοίκηση του Άρη έχει τάξει πριμ για την επίτευξη στόχων και η κατάκτηση του Κυπέλλου θα φέρει χρήμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παικτών.

Νωρίτερα στις 19:10 μέσα στα αποδυτήρια του Άρη στο "Ανθή Καραγιάννη" έχει στηθεί ένα τρελό πάρτι από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να φωνάζουν ρυθμικά: "Κύπελλο, Κύπελλο Αρειανάρα φέρε μας το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό", έχοντας ως μπροστάρηδες τους Κόκε και Νέτο και να τους ακολουθούνε οι υπόλοιποι.

Δέκα λεπτά αργότερα, στις 19:20, υπήρξε αποθέωση του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Αθανάσιου Αθανασιάδη, κατά την είσοδό του από όλους τους ποδοσφαιριστές. Κι όσο για τον ίδιο τους ζήτησε την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και την έξοδο στο Champions League τονίζοντάς τους πως δεν θα μείνουν απογοητευμένοι από το οικονομικό λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: "Θα ικανοποιηθείτε πλήρως".

Κόκε: "Χωρίς τυμπανοκρουσίες για το Κύπελλο"

"Το σωστό είναι αυτό που κάναμε μέχρι τώρα. Βήμα βήμα και χωρίς τυμπανοκρουσίες και τον τίτλο του φαβορί να κατέβουμε στον τελικό", σημείωσε πρώτος από όλους ο αρχηγός του Άρη, Σέρχιο Κόκε.

Σε ερώτηση για το ότι ο κόσμος του Άρη οδεύει προς το "Κλεάνθης Βικελίδης" για να αποθεώσει την αποστολή της ομάδας είπε: "Αν μας περιμένουνε σίγουρα θα περάσουμε από εκεί για να τους χαιρετήσουμε γιατί η συνεισφορά τους ήτανε πάρα πολύ σημαντική στην πορεία μας".

Για τα συνθήματα περί κατάκτησης του Κυπέλλου σημείωσε: "Είναι μία από τις πιο χαρούμενες μέρες γιατί εκτός από την παρουσία μας στον τελικό εξασφαλίσαμε και την συμμετοχή μας στο Europa League της επόμενης περιόδου. Οπότε πάμε με αισιοδοξία στον τελικό. Θα χρειαστεί όμως η κατάλληλη προετοιμασία και από τον χαμένο μου γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να τον κατακτήσουμε".

Χαβίτο: "Το καλύτερο δώρο"

Κι όσο για τον Ισπανό Φρανθίθκο Χαβίτο σημείωσε: "Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι για να μπούμε και στον τελικό. Ξέραμε ότι θα έπρεπε να δώσουμε μία σκληρή μάχη. Προηγηθήκαμε και κάναμε τα πράγματα πιο εύκολα και στην πορεία συνεχίζοντας την μάχη μας φθάσαμε στον τελικό που ήταν και ο στόχος μας. Το καλύτερο δώρο θα ήτανε η κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά αφού πέφτει ο ημιτελικός με τα γενέθλια του συλλόγου σίγουρα ήταν το καλύτερο δώρο".

Σηφάκης: "Ήταν το σημαντικότερο ματς"

Από την πλευρά του ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη, Μιχάλης Σηφάκης, υποστήριξε πως: "Είμαι δυο χρόνια στην ομάδα. Nομίζω ότι το παιχνίδι αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα των δύο ετών. Προκριθήκαμε στον τελικό και εξασφαλίσαμε την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή που ήταν στόχος από την αρχή της χρονιάς.

Η ομάδα έδειξε και στα δύο παιχνίδια της ότι άξιζε την πρόκρισή της στον τελικό και θα συνεχίσουμε έτσι. Πλέον όμως κοιτάμε τα τρία παιχνίδια που ακολουθούνε για το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι σήμερα ήταν πάρα πολύ σημαντικό και καταφέραμε να διαψεύσουμε τους αντιπάλους μας. Δεν ξέρω για ποιον πόλεμο μιλούσανε. Εμείς έχουμε μάθει να κερδίζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Eμείς πανηγυρίσαμε όσο είχαμε τον χρόνο και συνεχίζουμε"
.

Πρίττας: "Δεν βάζουμε ταβάνι"

Η σειρά στον Σάκη Πρίττα με τον έμπειρο μέσο να υπογράμμισε: "Ήταν δύσκολο το παιχνίδι και ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Κάναμε σωστή διαχείριση του 3-1 του πρώτου παιχνιδιού και ξέραμε ότι ένα εκτός έδρας γκολ θα μας βοηθούσε για να κλειδώσουμε την πρόκριση. Όπως και το πετύχαμε και τα καταφέραμε.

Έχουμε λίγο χρόνο να το χαρούμε και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα με την συμμετοχή μας στα πλέι οφ να εξαρτάται από μας", ενώ αναφέρθηκε και στο ότι συνέβη πριν την σέντρα λέγοντας: "Η ατμόσφαιρα ήταν δύσκολη. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα κατά την είσοδό μας στο γήπεδο και ξεσπάσαμε γιατί για τέταρτη φορά σε μία δεκαετία θα είμαστε στον τελικό και ελπίζω τη φορά να τα καταφέρουμε.

Σίγουρα όμως αν και δεν βάζουμε ταβάνι στους στόχους μας θα μας βοηθήσει το ότι εξασφαλίσαμε την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στα πλέι οφ"
.

Κάμπορα: "Έχουμε δεσμευτεί για το Κύπελλο"

Ο Αργεντινός Χαβιέ Κάμπορα μπορεί να μην σκόραρε αλλά δεν μπορούσε παρά να ήταν χαρούμενος για την κατάκτηση της πρόκρισης στον τελικό λέγοντας: "Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι αφού ήταν κάτι που το ψάχναμε όλη την χρονιά.

Η ομάδα μου ήταν ανώτερη και άξιζε την πρόκριση στον τελικό. Πλέον έχουμε δεσμευτεί να κερδίσουμε το Κύπελλο για όλους μας και τους φιλάθλους μας και εύχομαι να σκοράρω. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα κοιτώντας πλέον την συμμετοχή μας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος με την προσοχή μας στο παιχνίδι που ακολουθεί της Κυριακής με τον Λεβαδειακό"
.

Νασούτι: "Να γράψουμε ιστορία"

Την δική του εξήγηση για την κατάκτηση της πρόκρισης έδωσε ο Αργεντινός Κριστιάν Νασούτι που σημείωσε: "Γνωρίζαμε ότι θέλανε να εκμεταλλευτούνε το ύψος τους. Η αμυντική λειτουργία πήγε πολύ καλά και είναι πολύ σημαντικό και το γκολ που σημειώσαμε. Πλέον αισιοδοξούμε να γράψουμε ιστορία στον τελικό μένοντας στην ιστορία του συλλόγου".

Νετό: "Καλύτεροι από το 2008"

Ο Βραζιλιάνος Ντάρσι Νέτο θυμήθηκε το γκολ του στο 94' στα Πηγάδια κόντρα στην Skoda Ξάνθη λέγοντας: "Γνωρίζαμε τις δυνατότητές μας και την κρισιμότητα του γκολ μου στην Ξάνθη που είχε για όλη την ομάδα", κι όσο για την παρουσία στον τελικό και την απώλεια προ διετίας τόνισε: "Για αυτό και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την πρόκρισή μας στον τελικό. Η ήττα μας στον τελικό πριν από δύο χρόνο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ανήκει στο παρελθόν. Πλέον έχουμε μία ομάδα καλύτερα προετοιμασμένη. Η ομάδα είναι καλύτερη και ενωμένη με εκείνη την νύχτα να είναι μαγική για την ομάδα μου".

Κουλουχέρης: "Ήρθε η ώρα να πάρουμε το Κύπελλο"

Τέλος ο Ευθύμης Κουλουχέρης τόνισε: "Είναι κάτι το ανεπανάληπτο οι στιγμές που ζούμε. Για μένα είναι μία πολύ όμορφη στιγμή και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα για να το κατακτήσουμε με μένα να βρίσκομαι στην ομάδα από τα δύσκολά της χρόνια".

Καβάλα-Άρης 1-1

Δεν πλησιάζει τον Μαραντόνα ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι δεν θέλει να τον συγκρίνουν με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα καθώς όπως τόνισε όσα χρόνια και αν δεν περάσουν δεν πρόκειται να τον... πλησιάσει.

Ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θέλει να σηκώσει στη Νότιο Αφρική: «Ακόμη κι αν περάσουν εκατομμύρια χρόνια, δεν πρόκειται να πλησιάσω τον Μαραντόνα. Άλλωστε, δεν θέλω να τον πλησιάσω. Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Θέλω να γράψω τη δική μου ιστορία, για κάτι που έχω πετύχει. Όλοι ονειρευόμαστε να σηκώσουμε το Κύπελλο στη Νότια Αφρική. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι καλύτερο από αυτό. Πηγαίνουμε στο Μουντιάλ, ήσυχα και χωρίς να είμαστε το φαβορί. Αυτό, όμως, είναι καλό, γιατί μπορούμε να εκπλήξουμε τους πάντες».

Στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ για ΑΕΚ

Μπορεί η φετινή σεζόν να μην εξελίχθηκε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας επιθυμούν να την κλείσουν με ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.Οι «κίτρινοι» έχουν ως πρώτο στόχο να διεκδικήσουν μέσω των πλέι οφ τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Την ίδια ώρα η διοίκηση σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της «Ένωσης» κάνουν τα πλάνα και τον προγραμματισμό τους για την επόμενη σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης έχει ενημερώσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Βασίλη Δημητριάδη ότι σκοπεύει να ακολουθήσει πολιτική οικονομικής λιτότητας σε ότι αφορά στις μεταγραφικές κινήσεις, λόγω των περιορισμένων εσόδων.

Για το λόγο αυτό στην ΑΕΚ σκοπεύουν να στηριχθούν σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, αλλά και σε ποδοσφαιριστές από τις σκανδιναβικές χώρες που θα προτείνει ο Άρναρ Γκρέταρσον, ο οποίος θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Πάντως, δύσκολα θα αποκτηθούν πάνω από πέντε ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι.


Αρχίζουν με τις ανανεώσεις

Από κει και πέρα οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν θέσει ως προτεραιότητα τις επαφές με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, αλλά και με αυτούς που επιθυμούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους. Η διοίκηση της «Ένωσης» σκοπεύει να κάνει πρόταση με βελτιωμένες αποδοχές στους Μπλάνκο, Γκέντσογλου και Αραμπατζή, ενώ στους Λαγό και Ζεράλντο επιθυμεί να τους κάνει μείωση.

Ζήτησε πρόσθετα μέτρα ο ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ έντονη είναι η ανησυχία για την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει την Κυριακή στην Λάρισα και το παιχνίδι στο «Αλκαζάρ». Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι επικεφαλής της αποστολής του «δικεφάλου», ενώ έχουν ζητήσει από την Αστυνομία πρόσθετα μέτρα προστασίας της αποστολής.

Ο πρόεδρος του συλλόγου της Θεσσαλονίκης δεν θέλει να επαναληφθούν όσα έγιναν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πριν από δύο εβδομάδες και επιθυμεί να υπάρχουν περισσότερα μέτρα ώστε να προστατευθεί η ομάδα του.

Εντίνιο στην κορυφή

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Εντίνιο αναμένεται να πάρει θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Ο λόγος είναι ότι ο Ζλάταν Μουσλίμοβις για μια ακόμη μέρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αλλά για προληπτικούς λόγους. Έτσι ο Φερνάντο Σάντος στο καθιερωμένο δίτερμα της προπόνησης, όπου συνηθίζει να δοκιμάζει 11άδα για τα παιχνίδια που έρχονται, τοποθέτησε τον Πορτογάλο διεθνή στην κορυφή. Όπως όλα δείχνουν στην ενδεκάδα θα επιστρέψουν ο Βιεϊρίνια με τον Σνάουτσνερ που ήταν τιμωρημένοι στο ματς με την ΑΕΚ. Την θέση του Πάμπλο Γκαρσία (τιμωρημένος) θα πάρει ο Γιώργος Φωτάκης.

Εκμεταλλεύεται το ντέρμπι η Μπάγερν

Την ιδανική ευκαιρία να ξεφύγει από τους διώκτες της έχει στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Bundesliga η Μπάγερν Μονάχου. Οι βαυαροί υποδέχονται τη Στουτγκάρδη όντας στην κορυφή και περιμένει την έκταση των δεδομένων βαθμολογικών απωλειών της δεύτερης Σάλκε και της τρίτης Μπάγερ Λεβερκούζεν που αναμετρώνται στο BayArena. Στο Βερολίνο απέναντι στη Χέρτα δοκιμάζεται η Μπορούσια Ντόρτμουντ, τη Νυρεμβέργη υποδέχεται η Βέρντερ Βρέμης.

Παραμονεύει η Μπάγερν
Να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις απώλειες των Σάλκε και Μπάγερ Λεβερκούζεν που παίζουν μεταξύ τους ελπίζει η Μπάγερν Μονάχου υποδεχόμενη τη Στουτγκάρδη. Οι βαυαροί πηγαίνουν στην αναμέτρηση ανεβασμένοι μετά την πρόκρισή τους στον τελικό του DFB Pokal με 1-0 σε βάρος της Σάλκε στην παράταση, προηγούμενοι 1 βαθμού της ομάδας του Φέλιξ Μάγκατ και 3 των Ασπιρίνων.

Την ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ περιμένει ένα ιδιαίτερο δύσκολο πρόγραμμα με την πρώτη αναμέτρηση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του Champions League να ακολουθείται από τον εκτός έδρας αγώνα με τη Σάλκε για το πρωτάθλημα, τη ρεβάνς στο Μάντσεστερ και το εκτός έδρας ματς με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

"Πραγματικά ανυπομονώ γι` αυτά τα παιχνίδια. Το πρόγραμμα που έχουμε είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε", δήλωσε ο Φαν Χάαλ, με τον χρυσό σκόρερ του ημιτελικού του κυπέλλου, Αριεν Ρόμπεν, να συμφωνεί: Είναι η αρχή κάποιων πολύ σημαντικών εβδομάδων και κάναμε μια καλή αρχή. Τώρα είμαστε στον τελικό του κυπέλλου κι αυτό μας παίρνει μέρος της πίεσης. Πρέπει να διατηρήσουμε την πρόοδό μας στο πρωτάθλημα κι ελπίζουμε να τα πάμε καλά και στο Champions League".

Ντέρμπι στο Λεβερκούζεν
Στο Λεβερκούζεν διεξάγεται το ντέρμπι της αγωνιστικής, όπου η Μπάγερ υποδέχεται τη Σάλκε. Οι Ασπιρίνες δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον πρώτο σκόρερ της φετινής Bundesliga, Στέφαν Κιέσλινγκ, που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Από την πλευρά της, η Σάλκε θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη 2η θέση που κέρδισε μετά τα στραβοπατήματα της Λεβερκούζεν, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του DFB Pokal

Εντός κι... εκτός Βέρντερ και Ντόρτμουντ
Με 3 συνεχόμενες νίκες και 10 γκολ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να αναρριχηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας και να πλησιάσει στους 5 βαθμούς τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Για την 28η αγωνιστική, ταξιδεύει στο Βερολίνο για να αναμετρηθεί με τη Χέρτα του Φάνη Γκέκα που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία.

"Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι περισσότερο. Παίρνουμε το κάθε παιχνίδι όπως έρχεται και θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε", εξήγησε ο Φρίντχελμ Φούνκελ, που γνωρίζει το δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας του ενόψει της συνέχειας, αλλά πήρε... θάρρος από την εντυπωσιακή νίκη με 5-1 επί της πρωταθλήτριας Βόλφσμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική.

Τέλος, η 5η της βαθμολογίας, Βέρντερ Βρέμης, υποδέχεται τη Νυρεμβέργη, με ανεβασμένο το ηθικό μετά την πρόκρισή της στον τελικό του DFB Pokal.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 26/03

21:30GR Μπόχουμ - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Σάββατο 27/03
16:30GR Βέρντερ Βρέμης - Νυρεμβέργη
16:30GR Μάιντς - Βόλφσμπουργκ
16:30GR Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη
16:30GR Χέρτα Βερολίνου - Μπορούσια Ντόρτμουντ
16:30GR Ανόβερο - Κολονία
19:30GR Μπάγερ Λεβερκούζεν - Σάλκε

Κυριακή 28/03
16:30GR Χόφενχαϊμ - Φράιμπουργκ
18:30GR Γκλάντμπαχ - Αμβούργο

Άτυχος ο Καλαμπόκης

Τις υπηρεσίες του Γιάννη Καλαμπόκη για περίπου ένα μήνα θα στερηθεί ο Πανιώνιος, καθώς ο διεθνής γκαρντ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πέμπτης (25/3).

Ο 31χρονος γκαρντ υπέστη κάταγμα στο μετακάρπιο του αριστερού χεριού, όταν σε μία προσπάθειά του να ξεμαρκαριστεί, το μικρό δάκτυλό του γύρισε πάνω στο σώμα του Χάρη Γιαννόπουλου.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως ο Καλαμπόκης θα είναι και πάλι στη διάθεση του Μάρκοβιτς όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ και σε περίπτωση που ο Πανιώνιος καταφέρει να μπει στην οκτάδα.

Στοίχημα από Redoto Bet

ΑΤΣΕΡΑΣ ΤΡΙΠ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ=1...σφιξαν τα γαλατα και θα βρει τροπο να κερδισει το ματς ο αστερας με καθε τροπο και με καθε κοστος!....-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟ=2...εδω που εφτασε η δουλεια δεν παιζει με την φωτια αλλο ο πατερας.διπλο οπως και να εχει με το ετσι θελω.απουσιες και τετοια δεν εχουν σημασεια τετοια εποχη.εποχιακο διπλο σε χαμηλη αποδοση.......ΚΑΒΑΛΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ=Χ2 Η ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΡΙΣΚΑΔΟΡΟΥΣ.ο εργοτελης ειμαι συγουρος οτι κατι θα παρει απο αυτο το ματς.δεν ξερω ομως συνφωνα με τα υπολοιπα αποτελεσματα αν κανει την δουλεια του ακομα και με χ για αυτο θα παω με το χ2.βασικα διπλο το βλεπω αλλα παω πιο συγουρα.η καβαλα σφυριζει αδιαφορα,αποκλειστικε κ απο το κυπελο και ειναι ωρα για τον μακαρο για δημοσιες σχεσεις που αλωστε εχει τρελα μ αυτες!!!διπλο επιβιωσης και κινητρου απεναντι σε αδιαφορο.το χ2 νομιζω δεν χαλαει!......ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ=ΟΒΕΡ....σχετικα αδιαφορο.αφου η αεκ ειναι στα πλει οφ και οι πανθηρες σωθηκαν.βλεπω ανοιχτο ματς με φασεις και στις δυο εστιες χωρις σκοπιμοτητες.ευκαιρια να δωσουν λιγο χαρα και θεαμα στον κοσμακη και οι δυο.ειναι και καλες επιθετικα και τραγικες αμυντικα.οποτε μονο με υπερβολικη αστοχια θα χαλασει το οβερακι!......ΑΙΓΑΛΕΩ-ΙΩΝΙΚΟΣ=2....πλεον επεσε το αιγαλεω.ο ιωνικος καιγεται ο πατος του.ειναι ματς στα σοκακια της αθηνας με καλες σχεσεις ομως αναμεσα στους δυο προεδρους.οποτε μαγκες οπως λεμε και στο χωριο μου ο φιλος στην αναγκη φαινεται.διπλο επιβιωσης και καλων σχεσεων προεδρικα!...........καλη τυχη στα δελτιας σας και τα λεμε απο κυριακη βραδυ παλι.salute magkes!

«Άλωσε» τη Βαρκελώνη η Ρεάλ!

Η παράδοση (4-0) ήταν με την Μπαρτσελόνα, όμως η Ρεάλ υποχρέωσε τους Καταλανούς στην πρώτη τους ήττα στο Palau Blaugrana, επικρατώντας με 70-63 και κάνοντας το 1-1 στα playoffs της Ευρωλίγκα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί έτσι εύκολα στις ορέξεις των «μπλαουγκράνα» και με μπροστάρη τον Άντε Τόμιτς, έκανε το break στην προημιτελική σειρά της διοργάνωσης. Ο Κροάτης σέντερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους και πέντε ριμπάουντ, έχοντας καθοριστική συμβολή στην πρώτη φετινή νίκη της «Βασίλισσας» επί των Καταλανών μετά από τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια σε Ευρωλίγκα, ACB, ισπανικό Σούπερ Καπ και στον τελικό του Copa del Rey! Από την άλλη πλευρά οι προσπάθειες των Λόρμπεκ, Μάικλ, Βάσκεζ δεν ήταν αρκετές για την Μπαρτσελόνα, την ώρα που ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έμεινε στα... ρηχά.

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 27-32, 40-50, 63-70
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ)
: Μπαζίλε 4 (1), Τρίας 3 (1), Ρούμπιο 5 (1), Λάκοβιτς 4 (1), Ναβάρο 4, Βάσκεζ 10, ΕνΝτόνγκ 6, Σάντα, Λόρμπεκ 12 (2), Μάικλ 13, Γκριμάου 2
Ρεάλ Μ. (Μεσίνα)
: Τόμιτς 22, Πριγκιόνι 12 (2), Χάνσεν, Λαβρίνοβιτς 4, Γιάριτς 11 (1), Ρέγιες 7, Καουκένας 2, Βελίτσκοβιτς 3, Γκαρμπαχόσα 2, Μπούλοκ 5, Γιούλ 2

Ισοφάρισε η Μακάμπι

Μετά το... κάζο της πρεμιέρας των playoffs, η Μακάμπι μπήκε υποψιασμένη στη δεύτερη αναμέτρηση με την Παρτιζάν. Η «ομάδα του λαού» ξέσπασε στους Σέρβους, επικρατώντας με 98-78 και κάνοντας το 1-1 στη σειρά. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν επαφή με το σκορ ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου, πριν η Μακάμπι ανεβάσει στροφές και φτάσει τελικά στην εύκολη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι σφυρίχτηκαν 58 φάουλ, ενώ οι δυο ομάδες σούταραν συνολικά 67 βολές!

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 54-39, 73-58, 98-78
ΜΑΚΑΜΠΙ (Γκέρσον): Λιμονάντ 3, Βισνιέφσκι 17 (1), Πέρκινς 10, Γκριν 2, Πνίνι 5, Άντερσον 14, Λάσμε 6, Έιντσον 9, Μπλούθενταλ 17 (1), Φίσερ 15
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 6, ΜακΚάλεμπ 5, Κέτσμαν 14 (2), Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 5, Μίτροβιτς 5, Μπόζιτς 3, Μάριτς 16, Βέσελι 11, Ντέκιτς 7, Βράνιες 6

Περιμένοντας τη Μπάρτσα!

Η παρουσία της Μπαρτσελόνα στην κορυφή επέδρασε ως... κόκκινο πανί για τη Ρεάλ Μαδρίτης και η «άτυχη» Χετάφε αισθάνθηκε την «οργή» των Μαδριλένων. Η «Βασίλισσα»επιβλήθηκε 4-2 με τους Ρονάλντο, Ιγκουαϊν να κάνουν πάρτι! Δεν ήθελε να περιμένει πολύ η Ρεάλ να βρεθεί ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και με τέσσερα γκολ σε διάστημα μόλις 37 λεπτών στο α' ημίχρονο, συνέτριψε 4-2 εκτός έδρας τη Χετάφε. Ο Ρονάλντο πέτυχε το πρώτο του γκολ με εκτέλεση φάουλ στην Πριμέρα, άνοιξε στο 13' το δρόμο προς τη νίκη, για να δώσει σκυτάλη στον Ιγκουαϊν. Ο Αργεντίνος με γκολ στο 20' και το 23' πέτυχε το 3-0 και ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε την... παράσταση με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 37'. Κάπου εκεί η... άτυχη Χετάφε άρχισε να απειλεί και μείωσε στο 38' με τον Παρέγιο. Στην επανάληψη η Ρεάλ έκανε συντήρηση δυνάμεων, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 80' με τον Λεόν.

Αποτελέσματα

Σπόρτινγκ Χιχόν-Λα Κορούνια 2-1
(30΄ Μπίλιτς, 90΄πεν. Ντιέγκο Κάστρο - 65΄ Αντριάν)

Σεβίλη-Χερέθ 1-1
(63΄πεν. Κανουτέ - 90΄+ Γκιόντα)

Αλμερία-Σαραγόσα 1-0
(61΄ Ούτσε)

Τενερίφη-Βιγιαρεάλ 2-2
(60΄ Νίνο, 76΄ Κουλέμπρας - 45΄+ Νίλμαρ, 88΄ Ρόσι)

Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 0-0

Σανταντέρ-Μαγιόρκα 0-0

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 2-0
(72΄ Ιμπραϊμοβιτς, 88΄ Μπόγιαν)

Βαλένθια-Μάλαγα 1-0
(13` Βίγια)

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης 2-4
(38` Παρέγιο, 80` Λεόν / 13`, 37` Ρονάλντο, 20`, 23` Χιγκουαίν)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 25/3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 71

Ρεάλ Μαδρίτης 71

Βαλένθια 53

Μαγιόρκα 47

Σεβίλη 45

Αθλέτικ Μπιλμπάο 42 -27αγ.

Λα Κορούνια 42

Χετάφε 37

Βιγιαρεάλ 37

Αλμερία 36

Σπόρτινγκ Χιχόν 35

Ατλέτικο Μαδρίτης 34 -27αγ.

Εσπανιόλ 32

Οσασούνα 31

Σανταντέρ 31

Μάλαγα 30

Σαραγόσα 26

Βαγιαδολίδ 24

Τενερίφη 24

Χερέθ 19

«Super... Boca!»

Η βροχή έδωσε την Κυριακή... παράταση στη Ρίβερ Πλέιτ, αφού στο σημερινό «superclasico» η Μπόκα με επιβλητική εμφάνιση και με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να τη στηρίζει από τα επίσημα του «Μπομπονέρα» επικράτησε 2-0. «Ρικέλμε στην Εθνική» φώναζαν οι οπαδοί! «Αν χάσουμε, όλοι οι μεγάλοι θα είμαστε για πέταμα και οι πιτσιρικάδες, θα είναι δανεικοί στην Ουρακάν»… τόνιζε πριν λίγες ο Ρικέλμε, θέλοντας έτσι να δείξει το πολύ άσχημο κλίμα στις τάξεις της Μπόκα. Μπορεί την Κυριακή η βροχή να διέκοψε το ματς στο 9', ωστόσο σήμερα τίποτα δεν έδειχνε πως θα... έσωζε την Ρίβερ Πλέιτ. Η Μπόκα ήταν αποφασισμένη για όλα, φλέρταρε με την τελευταία θέση και μια νίκη γοήτρου ήταν το μεγάλο αντίδοτο! Μπήκε δυνατά και μόλις στο 14΄ο Μέντελ άνοιξε το σκορ και κάπου εκεί άρχισε το... πάρτι στις εξέδρες του «Μπομπονέρα». Ο Γκαγιάρδο ήταν εγκλωβισμένος, ενώ ο Γκαρσία ήταν εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια του. Ο Χιλιανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, αφού στο 49' με το δεύτερο δικό του τέρμα έστειλε στους επτά ουρανούς συμπαίκτες, φιλάθλους και τον κόουτς, Άλβες να παίρνει παράταση ζωής!

Χειροκρότησε Ρικέλμε ο Μαραντόνα!
Μπορεί ο Χιλιανός, Μέντελ να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ωστόσο όλα τα βλέμματα ήταν στο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος από τα επίσημα του «Μπομπονέρα» στήριζε την αγαπημένη του Μπόκα. Το γήπεδο για ακόμα μια φορά αποθέωσε τον Ρικέλμε και σε μια... ασυνήθιστη κίνηση ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής χειροκρότησε τον αρχηγό της Μπόκα Τζούνιορς. Το επόμενο σύνθημα που ακολούθησε... «Κάλεσε Ρικέλμε στην Εθνική».

Τριάρα κι απ' τη Νάπολι!

Από τον... Ιανουάριο είχε να κερδίσει η Νάπολι. Όπως όλες οι ομάδες σε κρίση φέτος, βρήκε απέναντι της την παραπαίουσα Γιουβέντους και... αναστήθηκε, καθώς νίκησε με 3-1 στο «Σαν Πάολο»Μετά τις Κατάνια, Κάλιαρι, Παλέρμο, Σαμπντόρια, Σιένα και... αρκετές ακόμη, η Γιουβέντους έβγαλε από τη δύσκολη θέση και τη Νάπολι, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 30η αγωνιστική της Serie A. Το κακό για τους μπιανκονέρι είναι ότι δεν μπορούν να βγουν αυτοί από την τρύπα στην οποία έχουν πέσει, καθώς παραπαίουν, πραγματοποιούν μία από τις χειρότερες σεζόν της 113χρονης ιστορίας τους και κινδυνεύουν σοβαρά να μείνουν ακόμη και εκτός Ευρώπης...

Στο κατάμεστο «Σαν Πάολο» οι παρτενοπέι ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες μετά από ένα δίμηνο και οι Τορινέζοι να βάλουν τέλος στον κατήφορο και να ανέβουν στην 4η θέση. Το ματς άρχισε ιδανικά για την ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι, καθώς άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Κιελίνι μετά από εκτέλεση φάουλ και γυρισμά στο πίσω δοκάρι με κεφαλιά του Ντελ Πιέρο. Γενικά το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, αλλά στην επανάληψη η Γιούβε δε βγήκε ποτέ στο γήπεδο και η Νάπολι έκανε ό,τι ήθελε!

Το τι επακολουθούσε φάνηκε από την πρώτη επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάμσικ κι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αλλά επανόρθωσε άμεσα. Στο 50' έγινε η σέντρα από αριστερά, οι Μάνινγκερ και Γκρόσο την άφησαν ο ένας για τον άλλον και ο Σλοβάκος με κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1. Η Νάπολι είχε την έδρα και την ψυχολογία, η Γιουβέντους είχε τον Τζακερόνι να κάνει τη μία λάθος αλλαγή μετά την άλλη και το γήπεδο έγειρε, με τους παρτενοπέι να πιέζουν συνεχώς.

Για τη φετινή Γιουβέντους έμοιαζε βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα δεχόταν και το δεύτερο γκολ κι έτσι έγινε στο 72'. Σέντρα από δεξιά, ο Μάνινγκερ έκανε μια... τραγική έξοδο και ο Κουαλιαρέλα πολύ εύκολα έκανε το 2-1 και έβαλε φωτιά στις εξέδρες! Η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη για τη Γιουβέντους και αυτό αποδείχθηκε από το γεγονός ότι αντί να πιέζει αυτή για την ισοφάριση, πίεζε η Νάπολι για να βάλει και τρίτο γκολ. Και το πέτυχε στο 88', όταν ο Καναβάρο ήταν για ακόμη ένα ματς εκτός τόπου και χρόνου, μπέρδεψε όλη την άμυνα του καθώς βρέθηκαν όλοι εκτός θέσης και ο Λαβέτσι ανενόχλητος δέχθηκε την πάσα, κοντρόλαρε με την άνεση του και εκτέλεσε τον Μάνινγκερ για το 3-1 εν μέσω αποθέωσης κι ενώ οι Ντελ Πιέρο και Τρεζεγκέ από τον πάγκο (ο πρώτος αντικαταστάθηκε στο 1-1 από τον... Γκριγκέρα, ο δεύτερος δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου) δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που έβλεπαν...

Με αυτό το αποτέλεσμα η Νάπολι έπιασε την Μεγάλη Κυρία στη βαθμολογία και βλέπει Champions League, καθώς απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την 4η θέση. Τόσους απέχει και η Γιουβέντους, αλλά με βάση την εικόνα της στο γήπεδο σε κάθε ματς, μοιάζει αδύνατο να καλύψει αυτή τη διαφορά...

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τετάρτη (24/3)

Αταλάντα-Κάλιαρι 3-1 (53' Τιριμπόκι, 69',73' Βαλντές-90' Κόντι)
Μπάρι-Σαμπντόρια 2-1 (58' Μετζιορίνι, 86' Μπαρέτο-20' Κασάνο)
Μπολόνια-Ρόμα 0-2 (48' Ρίισε, 82' Μπαπτίστα)
Κατάνια-Φιορεντίνα 1-0 (2' Μασκάρα)
Τζένοα-Παλέρμο 2-2 (75' Μποκέτι, 98' πεν. Κχάρια-34' Χερνάντεζ, 78' Παστόρε)
Ιντερ-Λιβόρνο 3-0 (36',41' Ετό, 61' Μαϊκόν)
Λάτσιο-Σιένα 2-0 (6' Λιχτστάινερ, 72' Κρουζ)
Πάρμα-Μίλαν 1-0 (90' Μποζίνοφ)
Ουντινέζε-Κιέβο 0-0
Πέμπτη (25/3)
Νάπολι-Γιουβέντους 3-1 (50' Χάμσικ, 72' Κουαλιαρέλα, 88' Λαβέτσι-7' Κιελίνι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (30 αγωνιστικές)
1. Ιντερ 63
2. Ρόμα 59
3. Μίλαν 59
4. Παλέρμο 48
5. Σαμπντόρια 47
6. Νάπολι 45
7. Γιουβέντους 45
8. Τζένοα 43
9. Μπάρι 42
10. Φιορεντίνα 41
11. Πάρμα 41
12. Κάλιαρι 39
13. Κιέβο 37
14. Κατάνια 35
15. Μπολόνια 35
16. Λάτσιο 32
17. Ουντινέζε 32
18. Αταλάντα 28
19. Σιένα 25
20. Λιβόρνο 24