Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η ευκαιρία της Μονπελιέ


Το σήμα του Γαλλικού πρωταθλήματος Τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος έχει η Μονπελιέ. στο πλαίσιο της... κουτσουρεμένης 30ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το σαμπιονά.

Το... κυρίως πιάτο της αγωνιστικής θα διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο με οκτώ αναμετρήσεις, καθώς η Μαρσέιγ και η πρωτοπόρος Μπορντό διασταυρώνουν τα ξίφη τους αύριο βράδυ στο «Σταντ ντε Φρανς», στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Η γαλλική λίγκα έχει ορίσει ότι ο αγώνας Σοσό-Μαρσέιγ θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη το ίδιο και για την αναμέτρηση Βαλανσιέν-Μπορντό, με αποτέλεσμα στο πρόγραμμα της 30ης ημέρας να είναι αυτή τη στιγμή προγραμματισμένα εννέα παιχνίδια.

Πάντως, η συμπρωτοπόρος Μονπελιέ έχει δύσκολη αποστολή, καθώς καλείται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Λιλ, προκειμένου να ανέβει στην κορυφή. Από την πλευρά τους, οι «λιλουά» θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Μπορντό, προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με την κορυφή και τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η τρίτη της κατάταξης Οσέρ αναμετράται τη Δευτέρα με τη Μονακό στο «Λουί Ντε», ενώ η Λιόν υποδέχεται αύριο στο «Ζερλάν» την ουραγό Γκρενόμπλ, στη συνάντηση που ανοίγει την «αυλαία» της 30ης ημέρας.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του Σαμπιονά:
Λιόν-Γκρενόμπλ 27/3
Λε Μαν-Ρεν 28/3
Λοριάν-Σεντ Ετιέν 28/3
Νανσί-Λανς 28/3
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπουλόν 28/3
Τουλούζ-Νις 28/3
Λιλ-Μονπελιέ 28/3
Μονακό-Οσέρ 29/3
Σοσό-Μαρσέιγ 14/4

Δεν υπάρχουν σχόλια: