Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Αμπελάς: «Δεν έχει ταβάνι ο Άρης»

Αμπελάς: «Δεν έχει ταβάνι ο Άρης»

Το στέλεχος της ΠΑΕ Άρης και βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Αγαπητός Αμπελάς μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για την πρόκριση του Άρη στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας αλλά και για τα επεισόδια που έγιναν χθες στην Καβάλα. Αναφερόμενος αρχικά στα επεισόδια υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι έγιναν εξαιτίας της ασυνεννοησίας που υπήρχε στην αστυνομία. Βρισκόμασταν έξω από το γήπεδο για αρκετή ώρα και δεν ήξεραν σε ποία θύρα θα μας στείλουν. Τη μία εκεί και την άλλη παραπέρα. Είναι πάντως πολύ λυπηρό ότι δέχθηκαν επίθεση τόσο οι οπαδοί του Άρη, όσο και η διοικηση της ομάδας. Αφήνουμε πάντως στην άκρη τα επεισόδια γιατί η ομάδα προκρίθηκε στον τελικό και είμαστε όλοι χαρούμενοι γι΄ αυτό». Πάντως ο Αμπελάς επισήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Έχει παρθεί ένα μέτρο περί απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών αλλά αντί να ηρεμήσουν τα πράγματα, βλέπουμε ότι γίνονται χειρότερα στα γήπεδα. Η δράση φέρνει αντίδραση. Οι υπεύθυνοι είναι προφανές ότι πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους».

Για τα όσα επακολούθησαν του αγώνα επισήμανε: «Είναι διψασμένος ο κόσμος του Άρη και φυσικά αυτό που έγινε πάλι χθες το βράδυ καταδεικνύει κάτι τέτοιο. Οι χαρές όμως πρέπει να κρατήσουν μέχρι την Κυριακή, αφού υπάρχει μπροστά ένα παιχνίδι, ενώ μπροστά υπάρχουν και τα play-off. Υπάρχει μπροστά ένας μήνας μέχρι τον τελικό του κυπέλλου».

Για το αν ανησύχησε κάποια στιγμή στο χθεσινό δεύτερο ημιτελικό τόνισε: «Όχι σε καμία στιγμή. Ήμουν σίγουρος για την πρόκριση και από την στιγμή που ευτυχήσαμε να προηγηθούμε σε ένα μάλιστα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για εμάς. Η ομάδα όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε κάποια πίεση στο δεύτερο ημίχρονο όμως εμείς γιορτάσαμε την είσοδο στον τελικό. Ήταν μία γερή βάση το 3-1 του πρώτου αγώνα. Σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση και δύναμη, όμως οφείλεις να δείξεις ανάλογη σοβαρότητα και στον επαναληπτικό, όπως και συνέβη. Ο Άρης έδειξε ότι είναι σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα».

Για τον πιθανό τελικό με τον Παναθηναϊκό είπε: «Θα είναι ένας τελικός με όλη τη σημασία της λέξης. Ο κόσμος θα είναι μοιρασμένος και η ομάδα του Άρη θεωρώ ότι είανι εξίσου καλή με αυτή του Παναθηναϊκού. Όποιος είναι λίγο πιο τυχερός θα κερδίσει. Υπάρχει όμως ένας μήνας ακόμη μέχρι εκείνο το παιχνίδι. Ακολουθούν τρεις ακόμη αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για το κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές μπορεί να σκέφτονται πλέον τον τελικό τόνισε: «Αναμφίβολα όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα έχουν αυτό το παιχνίδι που είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου και κρίνεται ένας τίτλος. Μιλάμε για ένα παιχνίδι που σου δίνει πολύ μεγάλο κίνητρο. Πόσο μάλλον όταν σκέφτεσαιο τι θα γίνει αν κατακτήσεις το κύπελλο. Είναι μεγάλη υπόθεση».

Ο Αγαπητός Αμπελάς πάντως υπενθύμισε πως: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαχειριστούμε πιο σωστά αυτή την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Είχα ζήσει δύο τελικούς με τον Άρη ως ποδοσφαιριστές και έναν ως φίλαθλος. Είχαμε χάσει λίγο τη μπάλα πριν τους προηγούμενους τρεις τελικούς. Είχαμε την αίσθηση ότι ο Άρης είχε κατακτήσει το κύπελλο πριν καν διεξαχθούν τα παιχνίδια. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Οφείλουμε να πάμε σοβαροί και πειθαρχημένοι στον τελικό για να τα καταφέρουμε».

Για τα play-off και την προοπτική μίας καλύτερης θέσης στην τελική κατάταξη ο κ. Αμπελάς τόνισε: «Το πιστεύω πολύ ότι στα play-off ο Άρης μπορεί να τα καταφέρει. Η ομάδα δεν θα έχει τόσο άγχος και έχω πει πολλές φορές ότι ο Άρης δεν έχει ταβάνι. Αυτή η ομάδα είναι ικανή για όλα στα play-off. Έχει ποιότητα και δεν πιστεύω ότι της λείπει τίποτα σε σχέση με τις υπόλοιπες που συμμετέχουν».

Σε ότι αφορά την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν είπε: «Κάθε χρονιά που ολοκληρώνεται αποτελεί έναν καλό οδηγό για την επόμενη. Η διοίκηση και ο προπονητής βλέπουν τι χρειάζεται για να γίνει καλύτερη η ομάδα και αυτό συμβαίνει και στον Άρη».

Κλείνοντας ο Αγαπητός Αμπελάς τόνισε: «Το ευχάριστο είναι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος στην οποία κρινόταν οι στόχος έχει πάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής και πιστεύω ότι έτσι μπορεί να συνεχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: