Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Κρίσιμη στροφή στην Ισπανία


Πριμέρα Ντιβιζιόν Μία από τις πλέον κρίσιμες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος, σε ό,τι αφορά τη "μάχη" για την κατάκτηση του τίτλου, είναι η 29η, που διεξάγεται το προσεχές τριήμερο. Δύο εβδομάδες πριν από τη μεταξύ τους μονομαχία στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", οι δύο συγκάτοικοι της κορυφής δίνουν δύσκολους αγώνες και κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμους βαθμούς. Η Ρεάλ υποδέχεται στο μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης την Ατλέτικο, ενώ η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στο "Ονο Εστάδι" απέναντι στην τέταρτη της βαθμολογίας Μαγιόρκα.

Το κυριακάτικο ντέρμπι της πρωτεύουσας αναμφίβολα "κλέβει την παράσταση", έστω κι αν η Ρεάλ φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αλλωστε, οι "μερένγκες" παραμένουν αήττητοι την τελευταία δεκαετία απέναντι στη "μισητή" συμπολίτισσά τους, ενώ η Ατλέτικο, παρά την αγωνιστική βελτίωση που παρουσιάζει τελευταία, παραμένει αδύναμη εκτός έδρας (μόλις δύο νίκες σε 14 ματς). Εστω κι έτσι, πρόκειται για μία αναμέτρηση "αιωνίων" με όποιες ιδιατερότητες αυτή μπορεί να περιλαμβάνει. Αμφίβολη για τους γηπεδούχους είναι η συμμετοχή του Ικερ Κασίγιας, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τη Χετάφε.

Μία ημέρα νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα καλείται να περάσει χωρίς απώλειες από τη Μαγιόρκα, απέναντι στην ομάδα-έκπληξη της Πριμέρα Ντιβιζιόν, που μετράει 12 νίκες σε 13 εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος φέτος. Δύσκολη αποστολή για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος πρέπει να κρατήσει το μυαλό των παικτών του σε αυτή την αναμέτρηση και όχι στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που ακολουθεί με την Αρσεναλ. Το ευχάριστο για τους "μπλαουγκράνα" είναι ότι έχει πιθανότητες να επανέλθει στην ενδεκάδα ο Τσάβι, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και από χθες προπονείται κανονικά.

Από εκεί και πέρα, η τρίτη της βαθμολογίας Βαλένθια δοκιμάζεται στο "Ρομαρέδα" απέναντι στη Σαραγόσα, πιθανότατα χωρίς τον Νταβίντ Βίγια, που τραυματίστηκε στο κεφάλι στο ματς της περασμένης Τετάρτης με τη Μάλαγα. Ντεμπούτο στον πάγκο της Σεβίλης θα κάνει ο Αντόνιο Αλβάρεθ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ, όπου η ομάδα της Ανδαλουσίας χρειάζεται να επιστρέψει επειγόντως στις νίκες, για να μη χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:
Μάλαγα-Τενερίφη 27/3
Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα 27/3
Σαραγόσα-Βαλένθια 27/3
Χερέθ-Βαγιαδολίδ 28/3
Εσπανιόλ-Σπόρτινγκ Χιχόν 28/3
Λα Κορούνια-Χετάφε 28/3
Οσασούνα-Αλμερία 28/3
Βιγιαρεάλ-Σεβίλη 28/3
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 28/3
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σανταντέρ 29/3

Δεν υπάρχουν σχόλια: