Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Συνελήφθη ο Σκόρδας!!

Για χρέη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για χρέη απο μη καταβολή ΦΠΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ωστόσο οπως ισχυρίζεται η πλευρά του δεν έπρεπε να τεθεί θέμα σύλληψης του καθώς πρόκειται για ”παγωμένα” χρέη.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτήν την ώρα, πρόκειται για χρέη προς το Δημόσιο καθώς και από μη καταβολή ΦΠΑ (συνολικά ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ) κατά τη διάρκεια της θητείας του στο τιμόνι της ΠΑΕ. Η ποινική δίωξη έγινε αυτεπάγγελτα και αφορά πλημμέλημα γιατί πρόκειται για παράβαση που έγινε πριν από το 2010 (στη συνέχεια άλλαξε ο νόμος και μετετράπη το αδίκημα σε κακούργημα).
Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι κακώς έχει συλληφθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, αφού πρόκειται για χρέη που είναι σε αναστολή και καλύπτονται από το άρθρο 99 (υπάρχει συγκεκριμένος νομικός συλλογισμός για το θέμα αυτό). Αύριο Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αναμένεται στη συνέχεια (μετά τον ορισμό δικάσιμου) να αφεθεί ελεύθερος. Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η σύλληψη Σκόρδα αποτελεί την αφετηρία και για άλλες διώξεις σε άλλους παράγοντες του συλλόγου π.χ. Αθανασιάδης, Σκόρδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν συλληφθεί για μη απόδοση ΦΠΑ και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Ζαμπέτας. Μετά από τρεις μέρες στο αυτόφωρο, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι.
Πηγή: pressaris

Καταφεύγει στο CAS η ΠΑΕ Άρης για Αμορόζο!!

Ο Μάρσιο Αμορόζο δικαιώθηκε από τη FIFA μετά την προσφυγή που κατέθεσε για τα χρήματα που του οφείλει η ΠΑΕ Άρης, και η νομική υπηρεσία των «κιτρίνων» έχει δώσε αύριο ραντεβού στο CAS για να διευθετήσει το θέμα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός διεκδικεί από τον Άρη το ποσό των 580.000 ευρώ (230.00 δεδουλευμένα και 350.000 ρήτρα) για τους έξι μήνες που αγωνίστηκε με την φανέλα των «κιτρίνων». Ένα τόσο υψηλό ποσό σαφώς και δεν μπορεί να καταβάλει η ΠΑΕ, γι? αυτό αύριο θα παρουσιαστεί στο CAS, στην Λοζάνη της Ελβετίας με μάρτυρες προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία. πηγή: metrosport.gr

Κοντά σε Κύργια ο Άρης!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μιχάλη Κύργια είναι η ομάδα του Άρη. Ο 24χρονος κεντρκός αμυντικός αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στον Απόλλωνα  Σμύρνης και αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κύργιας ξεκίνησε με τις ακαδημίες του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, εν συνεχεία πήγε στον Ατρόμητο (δόθηκε δανεικός στην Ηλιούπολη) και από τη σεζόν 2009-10 επέστρεψε και πάλι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» (αρχικά με υποσχετική και μετά ως ελεύθερος).
πηγή: arenafm.gr

Συνάντηση με τους οργανωμένους φιλάθλους!!

Συνάντηση με τους οργανωμένους φιλάθλους θα έχει την Παρασκευή (21/06, 20:00) στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής :
«Την Παρασκευή (21/06) στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης (20:00) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με αντιπροσωπεία των οργανωμένων της ομάδας μας.

Δανιηλίδης: “Θέλει να γυρίσει ο Βιεϊρίνια”

Για τη συνάντηση με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε στον «ARENA FM 89,4» ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, ο Σίμος Δανιηλίδης.
«Το μεσημέρι έγινε η συνάντηση και διήρκησε δύο ώρες. Πολλά είπαμε, τον Βιερίνια τον εκτιμώ από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Του θύμισα την  αγωνία που είχαμε από εκείνη τη κραυγή μετά τον τραυματισμό με τον Βιτόλο . Είπαμε πολλά, μας είπε ότι πιο πολύ νιώθει ως Έλληνας. Του είπα να γυρίσει στον ΠΑΟΚ και είπε είμαι στη διάθεση  του προέδρου, αν με ζητήσει εγώ έρχομαι. Εγώ θέλω να γυρίσω, τα πεθερικά μου είναι εδώ, η οικογένεια μου είναι εδώ. Γούσταρε στην Ελλάδα, παντρεύτηκε συμπολίτισσα μας, βάφτισε εδώ το παιδί του, του άρεσε. Μιλούσε αρκετά καλά ελληνικά. Είπαμε και για τα οικονομικά της ομάδας του, για τη Πόρτο. Εξετάσαμε ένα ενδεχόμενο μιας συνεργασίας από κοινού. Μας είπε ότι μπορεί να έρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τη Γερμανία. Συζητήσαμε και για την Εθνική Πορτογαλίας που ήταν στην αποστολή στο προηγούμενο παιχνίδι. Η ομάδα της Νεάπολης δίνει προς τιμήν του Βιερίνια  στις ακαδημίες το όνομα του και θα βρεθεί στην εκδήλωση».
Για τον ΠΑΟΚ είπε: «Είχα προτείνει να αγοραστεί μια έκταση  δυτικά και να γίνει προέκταση του μετρό. Πρέπει να αναβαθμιστούν αυτές οι περιοχές, θα έπρεπε να είναι πολλών θέσεων, διότι έχει πολύ κόσμο ο ΠΑΟΚ».
πηγή: arenafm.gr

ΑΡΗΣ: Ο Ηλιάδης και οι Τούρκοι…!!

Παρά το γεγονός ότι πήρε την πλειοψηφία στις εκλογές της Κοινωνίας Μελών Άρη με τη συνδρομή του “Σούπερ 3″, είναι αλήθεια ότι ο Δημήτρης Ηλιάδης αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα από τους οπαδούς της ομάδας. Γράφει ο Νίκος Πετρουλάκης.
Όλοι τον έχουν για πρόεδρο με… ημερομηνία λήξεως, αλλά ο ίδιος φαίνεται ότι δεν το σκέφτεται έτσι. Κάνει επαφές στην Αθήνα, μιλάει με όλους, καλεί κοντά του βετεράνους, πρώην παράγοντες (προχτές συναντήθηκε πάλι με Δασυγένη), πρώην χορηγούς και δείχνει να είναι πεισματάρης στο δρόμο για την επιτυχία.
Ξέρει ότι είναι και η δική του “ζαριά”, αφού ουσιαστικά αυτό είναι πλέον το… επάγγελμά του στην Ελλάδα και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να πετύχει! Δεν χωράει αποτυχία για τον Ηλιάδη και μην παραξενευθείτε εάν τον δείτε και δίπλα σε υποψήφιο επενδυτή, ακόμη και σε… Τούρκο που θα έρθει να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
“Δεν ισχύει τίποτα” λένε από την ΚΜΑ, “Ομερτά” λέμε εμείς, “για το καλό του Άρη, αφού έτσι θέλετε” και περιμένουμε για τις εξελίξεις.
ΥΓ : Δεν είναι “παπάς” το θέμα και όπως γράψαμε δεν είναι η Doyen, η οποία αμέσως μετά διέψευσε τη φημολογία.
πηγή: arenafm.gr

“Κάποιοι θέλουν να έχει ο Άρης την κατάληξη της ΑΕΚ”!

Ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ Άρης, Κώστας Ευθυμιάδης, μιλώντας στον “Arena 89.4″, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως είναι απρέπεια να υπάρχουν “επενδυτικά σενάρια” όταν μια νέα διοίκηση προσπαθεί να νοικοκυρέψει τους “κίτρινους”, ενώ “ξέσπασε” εναντίον αυτών που, κατά τη γνώμη του, προσπαθούν να μην πάει ο Άρης μπροστά και να έχει την κατάληξη της ΑΕΚ ώστε να γλιτώσουν από τα χρέη.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε είναι τα εξής:
Αρχικά, τόνισε: ” Ανακαλύπτουμε συνεχώς νέες υποθέσεις τύπου Αμορόζο! Είναι σύνηθες φαινόμενο να επικοινωνούν μαζί μας και να γνωρίζουμε καθημερινώς νέες περιπτώσεις που οφείλει χρήματα η ΠΑΕ Άρης”.
Για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας στο αγωνιστικό τμήμα: “Η ομάδα θα στελεχωθεί και με τεχνικό διευθυντή στις ομάδες των Κ20, Κ17. Γενικώς στις ακαδημίες. Όποιος κι αν είναι θα ανακοινωθεί από το γραφείο Τύπου. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος θα είναι. Παίκτες θα πάρουμε όσους χρειάζονται ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ρόστερ. Όσες μεταγραφές μπορούμε, θα κάνουμε”.
Για το ότι υπάρχουν πολλά σενάρια για υποψήφιους επενδυτές: “Είναι γεγονός. Είναι δύσκολο, είναι άσχημο, είναι απρέπεια. Όταν υπάρχει μια νέα διοίκηση που προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη και βάλλεται από παντού, δεν είναι καλό. Πέρυσι, τέτοια εποχή ψάχναμε πρόεδρο και κανείς δεν αναλάμβανε. Τώρα, υπάρχει ένας άνθρωπος και όλοι εμείς σαν διοίκηση που αναλάβαμε να νοικοκυρέψουμε την ομάδα.
Τρώμε τα σωθικά μας μόνοι μας, αυτό είναι το κακό στον Άρη. Εγώ νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που δε θέλουν να πάει μπροστά ο Άρης, θέλουν να έχει την κατάληξη της ΑΕΚ! Δε θέλουν κάποιοι, έχω την αίσθηση, να μπει η ομάδα στο άρθρο 99, ώστε να μπορέσει να πέσει η ομάδα και να γλιτώσουν από τα χρέη! Εμείς, σαν διοίκηση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο κόσμος είναι μαζί μας και καλό θα είναι όσοι μπορούν να έρχονται στις συγκεντρώσεις που θα κάνουμε κάθε Δευτέρα, ώστε να ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους”.
Για τον Γιάννη Χατζηνικολάου, τον Δημήτρη Μούτα αλλά και το μεγάλο στοίχημα της νέας διοίκησης: “Ο κ. Χατζηνικολάου με τον κ. Μούτα έχουν αναλάβει όλα τα θέματα προς όλες τις κατευθύνσεις σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ανακτήσουμε, να κερδίσουμε πάλι την εμπιστοσύνη του κάθε φιλάθλου του Άρη, που τα προηγούμενα χρόνια “προδόθηκε” από άλλους παράγοντες και θέλει να ξέρει που πηγαίνει το κάθε ευρώ που δίνει για την ομάδα. Και έδωσε πολλά λεφτά όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε πράγματα στη διοίκηση του Άρη, ο καθένας θα έχει το δικό του ρόλο και τις αρμοδιότητές του. Θέλουμε ενθουσιασμό και από το υπαλληλικό προσωπικό, αλλά γνωρίζουμε τί έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια και τους καταλαβαίνουμε”.
Για το αν συμφώνησε ο νεαρός ομογενής (αγωνιζόταν στην β’ ομάδα της Άουγκσμπουργκ πέρυσι) τερματοφύλακας, Γκέλλιος με τον Άρη: “Όποια μεταγραφή γίνει, θα ανακοινώνεται από το γραφείο Τύπου”.
Για το αν υπάρχει θέμα αλλαγής του τάπητα στο “Βικελίδης”: “Όχι, δεν υπάρχει θέμα αλλαγής στον τάπητα του “Βικελίδης”. Είναι μια χαρά, όπως και στο προπονητικό κέντρο στο Ρύσιο. Είναι μέσα στις προθέσεις μας να ανακοινώσουμε το νέο όνομα του, που θα λέγεται “Δασυγένειο”.
Για την περίπτωση του Ρούμπεν Πουλίδο, που έχει συμβόλαιο αλλά εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις: “Γίνονται συζητήσεις, αλλά ακόμη δεν είναι κάτι σίγουρο. Ό,τι είναι να γίνει, θα ανακοινωθεί”.
Για το προπονητικό κέντρο που θα γίνει η προετοιμασία της ομάδας: “Γίνονται επαφές. Μπορεί ακόμη και σήμερα να έχουμε ανακοινώσεις”.
Τέλος, είπε: “Είμαστε στον πτωχευτικό κώδικα. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι. Εμείς προσπαθούμε να νοικοκυρέψουμε την ομάδα, ώστε κάποια στιγμή να είμαστε έτοιμοι για τον ερχομό ενός επενδυτή. Και ο κ. Ηλιάδης μπορεί να είναι, έχει εκφράσει την επιθυμία του να πάρει τις μετοχές. Εγώ θέλω να καλέσω τον κόσμο να συμμετέχει στις συναντήσεις που κάνουμε κάθε Δευτέρα και να μας στηρίξει. Θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του”.
πηγή: arenafm.gr

Με κόσμο η πρώτη του Άρη!!

Στις 27 Ιουνίου και με τις πόρτες ανοιχτές για τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της ομάδας του Άρη.

Με κόσμο η πρώτη του Άρη
Η επίσημη πρώτη θα ξεκινήσει στις 19:00.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 27/06 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης η πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς. Η πρώτη προπόνηση θα είναι ανοικτή για τον κόσμο της ομάδας μας».

«Χλωμιάζει» του Βερδού!!

Μέχρι αύριο περιμένουν στον Ολυμπιακό την απάντηση του Ζοάν Βερδού στην πρόταση που του έχει γίνει. Μειωμένες οι πιθανότητες να πει το «ναι» ο Ισπανός μέσος. Υπάρχει εναλλακτική λύση.

«Χλωμιάζει» του Βερδού
Ως την Πέμπτη περιμένουν στον Ολυμπιακό την έκβαση της μεταγραφικής υπόθεσης του Ζοάν Βερδού. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν την απάντηση του Ισπανού μέσου στην πρόταση που του έχουν κάνει, αλλά όπως προκύπτει από πηγές στην πατρίδα του οι πιθανότητες να πει το «ναι» δεν είναι με μέρος των νταμπλούχων Ελλάδος.

Ο ποδοσφαιριστής που μένει ελεύθερος από την Εσπανιόλ έχει ουσιαστικά συμφωνήσει για συμβόλαιο 1,4 εκατ. ευρώ ετησίως (η καλύτερη προσφορά που έχει στα χέρια του) και έμεινε πολύ ευχαριστημένος από όσα είδε κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και τις εγκαταστάσεις της ομάδας. Ωστόσο από τη μια η σύζυγός του, που δεν φαίνεται να «ψήνεται» να έρθει στην Ελλάδα, και από την άλλη η προοπτική να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, με ομάδες της Primera Division να τον εξετάζουν, όπως και η Σαουθάμπτον του άλλοτε προπονητή του στην Εσπανιόλ Μαουρίτσιο Ποκετίνο, τον κρατούν… μακριά από το λιμάνι.

Το θέμα, ασφαλώς, δεν έχει κλείσει αρνητικά και δεν θα κλείσει προτού ο Βερδού ενημερώσει για την απόφασή του την Εσπανιόλ. Όμως με τα υπάρχοντα δεδομένα ένα «si» θα αποτελεί μάλλον… ευχάριστη έκπληξη.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει εναλλακτική λύση για τη θέση του μέσου. Πάντως δεν πρόκειται για τον Γιάροσλαβ Πλάσιλ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κρούσμα λύσσας στις Σέρρες!!

Το πρώτο κρούσμα λύσσας στο νομό Σερρών, διαπιστώθηκε από την Κτηνιατρική Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Κρούσμα λύσσας στις Σέρρες
Μετά από δάγκωμα σκύλου, ηλικιωμένος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι προσβλήθηκε από την επικίνδυνη ασθένεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των τοπικών υγειονομικών αρχών, που έσπευσαν στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του μολυσμένου σκύλου.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Διεύθυνση Σερρών, Λεωνίδα Βαρούδη, το πρώτο κρούσμα λύσσας στο νομό, αποδίδεται σε αλεπούδες, που μετακινούνται από γειτονικές χώρες και είναι μολυσμένες με τον ιό. Πάντως, όπως δήλωσε ο κ. Βαρούδης, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας, ενώ εφιστά την προσοχή των κατοίκων της περιοχής και τον άμεσο εμβολιασμό των σκύλων τους.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η λύσσα είναι θανατηφόρα ασθένεια των θηλαστικών και του ανθρώπου, ενώ ο ιός εκκρίνεται στο σάλιο των άρρωστων ζώων και μεταδίδεται, κυρίως μέσω του δήγματος (δαγκώματος) λυσσασμένου ζώου, συχνότερα σκύλου, ή άλλου σαρκοφάγου. Η λύσσα προλαμβάνεται κατά 100% στον άνθρωπο, με προϋπόθεση την άμεση και κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Παρ’ όλα αυτά, περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, κυρίως στην Αφρική και την Ασία.

Τα παιδιά βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς με τα παιχνίδια και την περιέργειά τους έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να δαγκωθούν από σκύλο και μάλιστα πολλαπλές φορές σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους (π.χ. λαιμός ή πρόσωπο).

Αναφορικά με την εντόπιση λυσσασμένων ζώων στην Ελλάδα, από τις 19 Οκτωβρίου 2012 μέχρι σήμερα έχουν ανευρεθεί εικοσιτρία (23) επιβεβαιωμένα θετικά ζώα στις Π.Ε. Κοζάνης, Καστοριάς, Κιλκίς, Πέλλας, Τρικάλων και Θεσσαλονίκης. Το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζονται στενά με τις Διευθύνσεις Υγείας, τα νοσοκομεία και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, για την από κοινού αντιμετώπιση της επανεμφάνισης της λύσσας στην Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

«Μαύρη τρύπα» στην Υγεία ανακάλυψε η Τρόικα!!

Νέα δεδομένα στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα προκαλούν τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.

«Μαύρη τρύπα» στην Υγεία ανακάλυψε η Τρόικα
Στη σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα, η Τρόικα ζήτησε να βρεθούν από τώρα λύσεις και τρόποι, με τους οποίους θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» που δημιουργείται στον προϋπολογισμό και υπολογίζεται σε περίπου ένα δισ. ευρώ για φέτος και τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014.

Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, στο τραπέζι μπαυν ζητήματα που αγγίζουν μισθούς και συντάξεις. Στο επίκεντρο μπαίνουν πλέον οι συσκέψεις που θα έχει η Τρόικα με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο έλεγχος της Τρόικα βαίνει προς παράταση και, όπως σημείωνε κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, μετά τη σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα, «στη σύσκεψη της Τρόικα απόψε με τον πρωθυπουργό θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του ελέγχου».

Τι συζήτησαν Στουρνάρας - Τρόικα

Στην τρίωρη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Τρόικα, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας τους ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ΕΡΤ, μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών τέθηκε και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά το «ναυάγιο»
του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.

«Στο τραπέζι» βρέθηκαν επίσης ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, που θα επιβληθεί το 2014, αλλά και το αίτημα της κυβέρνησης για την «πιλοτική» μείωση, για ένα εξάμηνο, του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για το οποίο αναμένεται ακόμη η απάντηση των επικεφαλής της Τρόικα, που μελετούν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η Τρόικα όμως έθεσε εκ νέου ζήτημα για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και τις ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα, με τον ίδιο παράγοντα, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή της Τρόικα, που έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Υγείας και εξετάζει το ζήτημα.

Άγνωστο παραμένει όμως εάν οι επικεφαλής της Τρόικα επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα στο τέλος του Ιουνίου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, ή αν θα υπάρξει διακοπή, μέχρι να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα σε συνεργασία με τα χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια, που θα παραμείνουν στη χώρα μας.

Στις 6 το απόγευμα σήμερα, όπως έγινε γνωστό, οι κ.κ. Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα θα ενημερωθεί για τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αναφορικά με την ΕΡΤ και για το τι θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα με την αναδιοργάνωση του φορέα και ειδικά με το προσωπικό του.

Πηγή: Protothema.gr

Στη Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ ο Πίντο!!

Προ των πυλών του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Σέρτζιο Πίντο. Ο Πορτογάλος μέσος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκαλύπτει το www.sport-fm.gr. Συναντήθηκε και με οπαδούς στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης.

Στη Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ ο Πίντο
Τη φανέλα του ΠΑΟΚ φαίνεται προβάρει ο Σέρτζιο Πίντο, όπως αποκαλύπτει το www.sport-fm.gr. Ο Πορτογάλος μέσος, που έμεινε ελεύθερος από το Ανόβερο, βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά ο Χουμπ Στέφενς λεγόταν πως τον είχε απορρίψει, αλλά η άφιξή του μάλλον σημαίνει πως ήρθε για να συζητήσει με τη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» και αν όλα πάνε καλά, να υπογράψει.

Ο 32χρονος άσος έφτασε στην Ελλάδα μέσω Νυρεμβέργης και μάλιστα συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της γερμανικής πόλης με οπαδούς του ΠΑΟΚ (από εκεί και η φωτογραφία).

Ο Πίντο γεννήθηκε στο Πόρτο, αλλά από ηλικία 12 ετών ζει στη Γερμανία. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Σάλκε κι έπαιξε στην πρώτη ομάδα, μέχρι το 2004 να μετακομίσει στην Άαχεν. Από το 2007 μέχρι και τη φετινή περίοδο αγωνιζόταν στο Ανόβερο, με το οποίο είχε φέτος 43 συμμετοχές και 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αγωνίζεται τόσο σαν κεντρικό χαφ, όσο και σαν δεξιός μέσος.

Η καριέρα του Πίντο με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ)

2002/03-Σάλκε: 8-0
2003/04-Σάλκε: 18-1
2004/05-Άαχεν: 35-4
2005/06-Άαχεν: 34-6
2006/07-Άαχεν: 33-2
2007/08-Ανόβερο: 22-3
2008/09-Ανόβερο: 24-4
2009/10-Ανόβερο: 26-4
2010/11-Ανόβερο: 32-5
2011/12-Ανόβερο: 46-3
2012/13-Ανόβερο: 43-5
Πηγή: sport-fm.gr

Καλοπέραση στον ΠΑΟΚ, η συνέχεια!!

Το... σίκουελ των αστείων στιγμών απ' τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε σήμερα, με τους Αθανασιάδη και Σίντερφελντ να κλέβουν πάλι την παράσταση.

Καλοπέραση στον ΠΑΟΚ, η συνέχεια!
Μετά το φωτογραφικό υλικό, στο οποίο φάνηκε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξέρουν πώς να απολαμβάνουν τις προπονήσεις, κυκλοφόρησε το αντίστοιχο βίντεο στο σάιτ της ομάδας.

Οι εικόνες του Στέφανου Αθανασιάδη να τριπλάρει άψογα έναν σκύλο, του Γκόρντον Σίντερφελντ να απολαμβάνει τον ήλιο στο γήπεδο και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να... δείχνει την πλάτη του, κυκλοφόρησαν σε ένα βίντεο 3 περίπου λεπτών.







Πηγή: sport-fm.gr

Φτιάχνει το γήπεδο η Βέροια!!

Με έξοδα της η Βέροια θα ανακατασκευάσει το Δημοτικό Στάδιο της πόλης, του οποίου πήρε την κυριότητα για δέκα χρόνια.

Φτιάχνει το γήπεδο η Βέροια
Σε συμφωνία ήρθε η διοίκηση της Βέροιας με τον Δήμο της πόλης όσον αφορά το γήπεδο.

Η «Βασίλισσα του βορρά» πήρε την κυριότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφά για να ξεκινήσουν τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης με έξοδα της ομάδες.

Στόχος της ομάδας είναι να ανακατασκευάσουν τις εισόδους και τις κερκίδες, αλλά και να αλλάξουν χλοοτάπητα.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του ρόστερ στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βέροιας βρίσκεται ο Ουντότζι, ύστερα από την αποχώρησή του από τον Ατρόμητο. Ο Νιγηριανός είχε απασχολήσει και παλαιότερα τη «Βασίλισσα του βορρά».
Πηγή: sport-fm.gr

Λόκχοφ: «Όλα θα πάνε καλά στον ΠΑΟΚ»

Αισιόδοξος για την συνεργασία που θα έχει με τον Χουμπ Στέφενς στον πάγκο του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ο Τον Λόκχοφ.

Λόκχοφ: «Όλα θα πάνε καλά στον ΠΑΟΚ»
Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του στον ΠΑΟΚ ως βοηθού του Χουμπ Στέφενς έκανε ο Τον Λόκχοφ, μιλώντας στον ολλανδικό Τύπο.

Ο 54χρονος τεχνικός παρουσιάστηκε χαρούμενος για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του και για την νέα συνεργασία του με τον Χουμπ Στέφενς, με τον οποίο είχαν δουλέψει ξανά στη Σάλτσμπουργκ.

«Θα είναι μια όμορφη εμπειρία. Βρέθηκα ήδη στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας φημισμένος σύλλογος με φανατικούς οπαδούς. Πέρσι τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Ολυμπιακό και θα παίξει στο Champions League. Όλα θα πάνε καλά…», ανέφερε αρχικά ο Ολλανδός προπονητής και πρόσθεσε:

«Ήταν ωραίο όταν μου τηλέφωνωσε ο Στέφενς και ενδιαφέρθηκε να συνεργαστούμε ξανά. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι είχαμε δουλέψει καλά στην Σάλτσμπουργκ. Χαίρομαι που βρήκα μια νέα ομάδα τόσο γρήγορα (μέχρι πρόσφατα ήταν στην Φένλο)»
Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει για Κόρμπο!!

Σε επαφή με τον μάνατζερ του Παναγιώτη Κόρμπου θα έρθει σήμερα η διοίκηση του Πανθρακικού.

Μιλάει για Κόρμπο
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Πανθρακικού βρίσκεται ο Παναγιώτης Κόρμπος.

Οι Θρακιώτες θεωρούν πως πρόκειται για μία εξαιρετική λύση για να καλυφθεί η μία από τις δύο θέσεις στα αμυντικά χαφ της ομάδας.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός της ημέρας να υπάρξει σχετική επαφή με τον εκπρόσωπό του και ίσως να αποτελέσει μία από τις πρώτες μεταγραφές στην εποχή του Άκη Μάντζιου.

Από εκεί και πέρα, σύντομα αναμένονται οι ανακοινώσεις για Ζεκίνια και Χασομέρη, οι οποίοι θα πρέπει να θεωρούνται παίκτες του Πανθρακικού.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει προφορικά για συμβόλαια ενός έτους, όμως απομένουν να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες.
Πηγή: sport-fm.gr

Επειγόντως για στόπερ!!

Την αμυντική της γραμμή τρέχει για να ενισχύσει η Skoda Ξάνθη.

Επειγόντως για στόπερ
Προτεραιότητα αποτελεί για την Skoda Ξάνθη η απόκτηση ενός αξιόπιστου και έμπειρου κεντρικού αμυντικού.

Ο Σταύρος Σταθάκης, ο οποίος ήταν δανεικός από την ακριτική ομάδα στο Παραλίμνι, έγινε παίκτης της ΑΕΚ και πλέον κινούνται για την ενίσχυση της θέσης του στόπερ.

Άλλωστε, εκτός από τον 26χρονο παίκτη έφυγε ο Γκλέισον, κι έμειναν μόνο δύο στόπερ με παραστάσεις, ο Σπύρος Βάλλας και ο Δημήτρης Γούτας.

Υπάρχουν, βέβαια, στο ρόστερ των Θρακιωτών και δύο νεαροί στόπερ, ο Κώστας Τσαμούρης και ο Κίμων Παπαδιώτης.

Ωστόσο, είναι λογικό οι Ακρίτες να ψάχνουν για έναν πιο έμπειρο παίκτη για τη θέση. Πηγή: sport-fm.gr

Αφήνει την Πλατεία ο Ανδράλας!!

Το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο ενδέχεται να λύσει εντός της ημέρας ο Πάρις Ανδράλας.

Αφήνει την Πλατεία ο Ανδράλας
Εξαιρετικά απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο ο Πάρις Ανδράλας να παραμείνει παίκτη του Πανιωνίου.

Αν και απομένει ένας χρόνος στο συμβόλαιο του 34χρονου μέσου, ίσως και μέσα στην ημέρα να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρές.

Εδώ και καιρό, άλλωστε, ο πολύπειρος χαφ βρίσκεται σε αναζήτηση άλλης ομάδας για να συνεχίσει την καριέρα του.

Από εκεί και πέρα, οι Νεοσμυρνιώτες – πέρα από την προφορική συμφωνία με τον Ζαχαράκη – δεν έχουν κάποια άλλη εξέλιξη στα μεταγραφικά τους.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου συλλέγουν πληροφορίες για ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί, όμως οι τα περιορισμένα οικονομικά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για άμεσες μεταγραφές.
Πηγή: sport-fm.gr

Κινείται για Φωτάκη ο Αστέρας!!

Δεν πρόλαβε ο Γιώργος Φωτάκης να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο Αστέρας Τρίπολης κινείται ήδη για την απόκτησή του.

Κινείται για Φωτάκη ο Αστέρας
Παρελθόν αποτελεί ο Γιώργος Φωτάκης για τον ΠΑΟΚ, όμως ο διεθνής χαφ από ό,τι φαίνεται δεν θα αργήσει να βρει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο Αστέρας Τρίπολης έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του 32χρονου παίκτη που από χθες κυκλοφορεί… ελεύθερος.

Οι ετήσιες απολαβές του Φωτάκη ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ ετησίως, όμως δεν αποκλείεται οι Αρκάδες να κάνουν την υπέρβαση και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και εκείνος απαντήσει θετικά.

Τη φετινή σεζόν ο Φωτάκης έπαιξε σε 34 ματς, έχοντας πετύχει 3 γκολ και μοιράσει 8 ασίστ, σε 2339 λεπτά συμμετοχής.


Πηγή: sport-fm.gr

Αρέσει ο Γκέλιος για αντι-Βελλίδης!!

Αρκετές είναι οι πιθανότητες του Άρη να προχωρήσει στην απόκτηση του Γιάννη Γκέλιου, ο οποίος είναι ομογενής τερματοφύλακας και ανήκει στην Αουγκσμπουργκ.

Αρέσει ο Γκέλιος για αντι-Βελλίδης
Στα γραφεία του Άρη βρέθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας ο Γιάννης Γκέλιος, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων και - εκτός απρόοπτου – θα αποτελέσει τον διάδοχο του Μάρκου Βελλίδη στην «κίτρινη» εστία.

Ο νεαρός τερματοφύλακας (21 ετών) μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή περίπτωση για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, αφού ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 24 ετών.

Ο διεθνής με την εθνική Ελπίδων πορτιέρο έχει εντυπωσιακά σωματικά προσόντα (έχει ύψος 1,90), είναι γέννημα-θρέμμα της Αουγκσμπουργκ και τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 20 αγώνες με τη δεύτερη ομάδα του γερμανικού συλλόγου.

Μάλιστα, το όνομά του είχε ακουστεί και παλιότερα για άλλες ελληνικές ομάδες.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης ενδέχεται να παίξει η παρουσία του, επίσης, γερμανοαναθρεμμένου Δημήτρη Μούτα στη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Δημήτρης Ηλιάδης θα έχει επαφές για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν σε λίγες μέρες, έχοντας σήμερα ραντεβού με τον μάνατζερ του Μανώλη Παπαστεριανού και του Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Δημήτρη Καρύδα.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές θέλουν να μάθουν αν υπολογίζονται στο «κίτρινο» ρόστερ και με ποιους όρους θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους.
Πηγή: sport-fm.gr

Κι άλλες «μεταγραφές» Μελισσανίδη!!

Δυνατό τιμ «χτίζει» γύρω του ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Επιστρέφει ο πρώην γενικός διευθυντής Γιώργος Ρόκκας, αφιλοκερδώς θα προσφέρουν Νικολάου-Πανταζής. Μαγιοβιέτσκι-Κυρατσούς το δίδυμο για το γήπεδο.

Κι άλλες «μεταγραφές» Μελισσανίδη
Καλός ο… Κορδέρο, αλλά μία καλή ομάδα δεν χρειάζεται απλώς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσπαθεί να στελεχώσει την ΑΕΚ με ανθρώπους ικανούς να τη βοηθήσουν σε διάφορα «νευραλγικά» πόστα.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η επάνοδος του Γιώργου Ρόκκα στα κοινά. Ο άλλοτε γενικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ τη διετία 2004-2006 επιστρέφει για να αναλάβει τον έλεγχο όλων των οικονομικής και διοικητικής φύσης ζητημάτων της νέας ΑΕΚ.

Εξάλλου, δύο ιστορικές φυσιογνωμίες της ομάδας θα συνεχίσουν να προσφέρουν σε αυτή τις υπηρεσίες τους και μάλιστα αφιλοκερδώς. Ο λόγος για τον Λάκη Νικολάου, κορυφαίο ορθοπεδικό, αλλά και τον επί σειρά ετών φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Νίκο Πανταζή.

Αυτοί θα «τρέξουν» το γήπεδο

Δύο πρόσωπα που θα έχουν ρόλο-κλειδί στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ αποκαλύπτει η «Ώρα των Σπορ». Πρόκειται για τον Μάσιμο Μαγιοβέτσκι, υπεύθυνο κατασκευής του γηπέδου της Γιουβέντους και στενό συνεργάτη του Τζίνο Τζαβανέλα, ο οποίος θα αποτελέσει τον υπ’ αριθμόν ένα εκτελεστικό παράγοντα για το «σπίτι» της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σημειώνεται, δε, πως ο Ιταλός αρχιτέκτονας είχε προσφέρει την τεχνογνωσία του σε τέσσερα ελληνικά γήπεδα, το ΣΕΦ, το «Καραϊσκάκη», το «AEL FC Arena» και το κλειστό της Θέρμης. Δίπλα του ο 68χρονος «γκουρού» των κατασκευών θα έχει τον Έλληνα αρχιτέκτονα, τον Θανάση Κυρατσού, που είναι συνεργάτης του Δημήτρη Μελισσανίδη. Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές για όλα ο Στέφενς!!

Τους στενούς του συνεργάτες που θα δουλέψουν στον νέο ΠΑΟΚ επιλέγει ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη και του εισηγήθηκε την απόκτηση ενός σπουδαίου «δεκαριού».

Επαφές για όλα ο Στέφενς
Το ημερολόγιο δείχνει 18 Ιουνίου και μέχρι σήμερα στον ΠΑΟΚ δεν έχουν ανακοινώσει την πρόσληψη προπονητή, αν και υπάρχει η προφορική συμφωνία με τον Χουμπ Στέφενς, και την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή, αν και παρασκηνιακά οι παράγοντες της διοίκησης έχουν έρθει κοντά σε συμφωνία με πολλούς.

Ο Ολλανδός τεχνικός, εκτός απροόπτου, αναμένεται εντός της εβδομάδας να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιό του και να παρουσιαστεί από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο 60χρονος προπονητής διαλέγει συνεργάτες στην πατρίδα του και την Ελλάδα, κάτι που φανερώθηκε από τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Τον Λόκχοφ που θα είναι βοηθός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, έχει επαφές και με τον πρώην προπονητή του Πανιωνίου, Γιώτη Σταματόπουλο, ο οποίος είναι υποψήφιος για να αναλάβει θέση στο τιμ που θα έχει στον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων και ο γυμναστής της ομάδας θα προέρχονται από την «ασπρόμαυρη» οικογένεια, ενώ ο Γιώργος Γεωργιάδης θα αναλάβει υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος.

Εν τω μεταξύ, ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να έχει μιλήσει με τον Στέφενς και του εξέφρασε την επιθυμία ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει τίτλους και να αγωνιστεί στο Champions League.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός του εξήγησε πως για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνουν κάποιες σημαντικές μεταγραφές, όπως για παράδειγμα ενός μεσοεπιθετικού για τη θέση του «δεκαριού» και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ παρουσιάζεται αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Από εκεί και πέρα, «κλεισμένος» θεωρείται ο Ιμπραήμ Σισοκό και απομένουν τα τυπικά για την ανακοίνωση της μεταγραφής του.

Παράλληλα, σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι υποθέσεις του Γιάννη Σκόνδρα και του Σωκράτη Φυντανίδη, ενώ η διοίκηση προσπαθεί να κλείσει έναν εκ των Πόουλσεν ή Ζίγκλερ για να καλυφθεί το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να κρατήσει τον Ολίσε στο ρόστερ του.Πηγή: sport-fm.gr

Στο Μουντιάλ η Αυστραλία!! (video)

Η Αυστραλία επικράτησε 1-0 του Ιράκ και προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στο Μουντιάλ η Αυστραλία (video)
Η τρίτη ομάδα που εξασφαλίζει θέση στο Μουντιάλ του 2014 μετά την οικοδέσποινα Βραζιλία και την Ιαπωνία έγινε η Αυστραλία. Μπροστά σε 80.000 θεατές στο Σίδνεϊ επικράτησε 1-0 του Ιράκ χάρη σε κεφαλιά του Τζος Κένεντι στο 83ο λεπτό.

Το Ιράκ δεν είχε ελπίδες πρόκρισης, ενώ μετά τη νίκη της Αυστραλίας εξαλείφθηκαν και οι τελευταίες πιθανότητες για την απευθείας πρόκριση που είχαν το Ομάν και η Ιορδανία.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχής παρουσία σε Μουντιάλ για την Αυστραλία και τέταρτη συνολικά μετά συμπεριλαμβανομένης και αυτής του 1974.



Πηγή: sport-fm.gr

Χάινς: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του»

Ο Κάιλ Χάινς αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Ίσως και για πάντα.

Χάινς: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του»
Αυτό τώρα ήταν «αντίο» ή «εις το επανιδείν»; Ο Κάιλ Χάινς αναχώρησε το πρωί για τις ΗΠΑ και την ιδιαίτερη πατρίδα του, Φιλαδέλφεια. Μέσω του Twitter ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, δίχως να είναι ακόμη γνωστό αν θα παραμείνει στην ομάδα την επόμενη σεζόν.

«Επιστρέφω στις ΗΠΑ για το καλοκαίρι!!! Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού κα την ομάδα για αυτή την αξέχαστη σεζόν!!!!! Κόκκινοι πρωταθλητές», ήταν το μήνυμα του Αμερικανού σέντερ. Πηγή: sport-fm.gr

Ελληνικός… Παναθηναϊκός!!

Ενίσχυση κατά βάση με Έλληνες παίκτες έχουν αποφασίσει στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Προ των πυλών Φώτσης, Γιάνκοβιτς και Παππάς. Ερωτηματικό για Σχορτσανίτη.

Ελληνικός… Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Τσαρτσαρής αποσύρθηκε. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης οδεύει προς τη Δύση της καριέρας του και στο ρόστερ υπάρχουν δύο ακόμη Έλληνες παίκτες-κορμού. Στον Παναθηναϊκό έχουν πάρει απόφαση να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα στηρίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό από το φετινό σε γηγενείς παίκτες. Για το λόγο αυτό στόχος είναι η ενίσχυση της ομάδας με Έλληνες εγνωσμένης αξίας ή/και με προοπτικές εξέλιξης, που θα αποτελέσουν πυλώνες του «τριφυλλιού» για πολλά χρόνια.

Ήδη ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μία ανάσα από τρεις παίκτες με αυτά τα στοιχεία. Ο Αντώνης Φώτσης ετοιμάζεται να επιστρέψει για τρίτη φορά στην ομάδα. Απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να επιστρέψει ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ στην ομάδα με την οποία έχει ζήσει τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Προ των πυλών των νταμπλούχων βρίσκονται και δύο νέα μεγάλα κεφάλαια του ελληνικού μπάσκετ. Ο λόγος για τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και τον Νίκο Παππά, που ηγήθηκαν του φετινού Πανιωνίου και θεωρούνται επενδύσεις που μπορεί να αποφέρουν άμεσα αγωνιστικά κέρδη. Πιθανώς ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει και το παιδομάζωμα που άρχισε πέρσι με τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο.

Σε καλό δρόμο οι ανανεώσεις, ερωτηματικό για «Σόφο»

Η ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Διαμαντίδη είναι τυπική διαδικασία, ενώ σε καλό δρόμο είναι και οι υποθέσεις των Γκιστ, Λάσμε, Κάρι και Ματσιούλις. Αντίθετα, ασαφές είναι το τοπίο για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν ανανέωσης από τον Παναθηναϊκό, που δεν είναι αρνητικός να τον κρατήσει, αλλά ίσως υπάρχει διστακτικότητα για το ύψος των απολαβών του (500-600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο). Είναι πιθανό να του προταθεί νέο συμβόλαιο με χαμηλότερες αποδοχές.Πηγή: sport-fm.gr

Ισπανία, πρόσεχε... Έρχεται η Ταϊτή!!

Μια διαφορετική ποδοσφαιρική ιστορία ξεκίνησε στις εξωτικές παραλίες της Ταϊτής. Μια παρέα ερασιτεχνών πήγε στο Confederations Cup για να βάλει ένα γκολ. Τώρα που το κατάφερε, απειλεί την... Ισπανία

Ισπανία, πρόσεχε... Έρχεται η Ταϊτή!
«Ένας παράδεισος επί της γης, όπου άντρες και γυναίκες ζουν ευτυχισμένοι στην αθωότητα, μακριά απ' την διαφθορά του πολιτισμού». Έτσι είχε περιγράψει ο Λουί Αντουάν ντε Μπουγκαινβίλ την Ταϊτή στο βιβλίο του «Ταξίδι γύρω από τον κόσμο».

Παρότι έχουν περάσει εκατοντάδες χρόνια από τότε -και η ευρωπαϊκή επιρροή έχει εμπορευματοποιήσει τη μαγική ομορφιά του νησιού- η Ταϊτή έχει μείνει ένας αγνός παράδεισος.

Πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο;

Ερασιτέχνες μαχητές, με όπλα τους μια μπάλα και ένα… κουπί, βρέθηκαν ανάμεσα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ελίτ γι' αυτό το καλοκαίρι, με την παρουσία τους ως πρωταθλητές Ωκεανίας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και τα δίνουν όλα για να εξωτερικεύσουν το απύθμενο πάθος τους για ποδόσφαιρο.

Την βλέπουν αλλιώς!

Μια παρέα με έναν μόλις επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κάνει… πλάκα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Τα έξι γκολ που δέχτηκε από τη Νιγηρία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν διασυρμός. Το πάθος, όμως, η θέληση και το πείσμα του μικρού νησιού με τους μόλις 178.000 κατοίκους μέχρι το τελευταίο λεπτό έκανε την ήττα να μοιάζει με θρίαμβο!



Στο 54ο λεπτό η κεφαλιά του Τζόναθαν Τεχάου μετέτρεψε τα παραπάνω χαρακτηριστικά στο πρώτο γκολ της ομάδας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως το αουτσάιντερ δεν πήγε στην Βραζιλία μόνο για τις παραλίες. Και πως θα παλέψει με αξιοπρέπεια για την ιστορική πρώτη της παρουσία στην διοργάνωση των κορυφαίων.

«Είναι το πρώτο για την χώρα μας», σχολίασε ο χρυσός σκόρερ, «είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα το γκολ και άφησα το σημάδι μου στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Ταϊτής»

Για έναν ερασιτέχνη, ο οποίος μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και πιθανότατα αγροτικές ή τουριστικές εργασίες (οι βασικές πηγές εισοδήματος για τα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας) το συναίσθημα του γκολ σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστό.

«Το μυαλό μου άδειασε όταν σκόραρα. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν να πανηγυρίσω με τους φίλους μου» σχολίασε.

Ξέρουν να… τραβάνε κουπί

Εθνικό σπορ της Ταϊτής είναι η Κωπηλασία και οι ποδοσφαιριστές της έδειξαν πως ξέρουν να τραβάνε κουπί τόσο σε ήρεμα, όσο και σε φουρτουνιασμένα νερά.

Εμφανίστηκαν στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την ατάκα «Αν σκοράρουμε θα είναι σαν νίκη».

Όταν τα κατάφεραν το πανηγύρισαν όντως σαν την μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας.

Μια παρέα γονατισμένη στο γρασίδι με τα δυο χέρια να προσποιούνται πως τραβάνε κουπί, ενώ το σκορ ήταν 3-1 υπέρ της Νιγηρίας!



«Φυσικά, θα θυμόμαστε για πάντα το γκολ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό», δήλωσε ο μοναδικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Ταϊτής, Μαραμά Βαϊρουά, γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους απ' τη περσινή παρουσία του στον Πανθρακικό.

«Δείξαμε την όψη του παιχνιδιού, που δεν περίμενε να δει κανείς. Παλέψαμε σκληρά και είμαστε περήφανοι για το παιχνίδι μας».

Γκολ και στην Ισπανία!

Το γκολ κόντρα στη Νιγηρία τους άνοιξε την όρεξη και πάνε… φορτσάτοι στο ματς κόντρα στην Ισπανία.

«Το γκολ του Τζόναθαν ήταν απρόσμενο, αλλά μας δίνει ελπίδα», ανέφερε ο αρχηγός, Νίκολας Βάλαρ.

«Ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε την έκπληξη με την Ισπανία, αλλά το γκολ κόντρα στην Νιγηρία μας… φούσκωσε τα πανιά». Πηγή: sport-fm.gr

«Πεδουλάκης οέ, οέ, οέ…»

Ο Τάσος Νικολόπουλος αποθεώνει μέσω του www.sport-fm.gr τον Αργύρη Πεδουλάκη και εξηγεί γιατί είναι καλός προπονητής και γιατί αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

«Πεδουλάκης οέ, οέ, οέ…»
Τελικά είναι καλός προπονητής ο Αργύρης Πεδουλάκης; Αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού; Η καλύτερη και ηχηρότερη απάντηση ήρθε από τον ίδιο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά «μικρότερες» απαντήσεις είχαν έρθει και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτά τα δύο ερωτήματα απευθύναμε μεταξύ μας κάποιοι συνάδελφοι στο γραφείο χάριν αστεϊσμού, όταν ακούγαμε κάθε είδους πικρόχολα σχόλια για τον Έλληνα τεχνικό.

Η μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε μια ζωή ο Αργύρης Πεδουλάκης ήρθε το περασμένο καλοκαίρι και παρότι ήξερε ότι το βάρος είναι τεράστιο, αφού θα διαδεχόταν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεν δίστασε να πει το «ναι». Παρέλαβε μια ομάδα που ήταν υπό διάλυση και κλήθηκε να φτιάξει από την αρχή το παζλ, έχοντας μόνο τα δύο βασικά κομμάτια, τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή. Κατά τη διάρκεια της σεζόν δούλεψε πολύ στις αδυναμίες, έκανε τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις, σφυρηλάτησε τον χαρακτήρα της ομάδας και στο τέλος χαμογέλασε πλατιά. Στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το νταμπλ και έφτασε μια ανάσα από το Final 4 της Ευρωλίγκας. Μαγκιά του και μάλιστα μεγάλη…

Στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει υπομονή, που όλοι κρύβουν έναν προπονητή μέσα τους, που την μια μέρα αποθεώνουν και την άλλη (αν όχι την ίδια) ισοπεδώνουν τα πάντα, ο Αργύρης Πεδουλάκης και πολλοί σαν κι αυτόν, κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να βρίσκεται στον… αφρό. Και το κατάφερε, ξεπερνώντας όλους τους σκοπέλους, που δεν ήταν λίγοι κατά τη διάρκεια της σεζόν, αφού κάποιοι έφτασαν στο σημείο να τον χλευάσουν ακόμη και για τα αγγλικά του.

Ο μεγάλος όγκος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα, ξέρει από μπάσκετ και δεν… τρέχει στο ΟΑΚΑ μόνο στα κρίσιμα παιχνίδια και στις φιέστες. Είναι και απαιτητικός, αφού αυτή η ομάδα του έχει προσφέρει αμέτρητες χαρές τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι το προσωπικό επίτευγμα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο (δεν έχει συμπληρωθεί ημερολογιακά) κατάφερε να κερδίσει την καθολική αναγνώριση.

Το θερμό χειροκρότημα, αλλά κυρίως το σύνθημα «Πεδουλάκης οέ, οέ, οέ…» που ακούστηκε στις 20:21 κατά την είσοδό του στο παρκέ του ΟΑΚΑ το βράδυ της περασμένης Κυριακής αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη. Μετά και από αυτό, νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένας φίλαθλος, που να μην απαντάει με «ΝΑΙ» στα δύο ερωτήματα, που υπάρχουν στο ξεκίνημα του κειμένου. «ΝΑΙ», λοιπόν: Είναι καλός προπονητής και αξίζει να ηγείται του Παναθηναϊκού ο κύριος Αργύρης, όπως είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στην έναρξη της φιέστας. Πηγή: sport-fm.gr

Τουλάχιστον ξέρουμε το πλάνο του!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, σε σχέση με τις υποδείξεις του Μίτσελ και το σχέδιό του.

Τουλάχιστον ξέρουμε το πλάνο του
• Αν δεν προκύψει κάποια ευχάριστη έκπληξη, φαίνεται πως ο Βερδού θα είναι το τρίτο όνομα από την Ισπανία που είχε στο μυαλό του ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν, αλλά δεν του «κάθεται». Να θυμίσω τα άλλα δύο: Μπόατενγκ και Πέδρο Λεόν.

• Τουλάχιστον, όμως, από την αποκάλυψη των ονομάτων των στόχων του Ισπανού προπονητή, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε το πλάνο του για την ομάδα. Το σχέδιο, δηλαδή, που έχει στο μυαλό του. Και που προβλέπει κατά κύριο λόγο ενίσχυση της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής.

• Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Μίτσελ θέλει ένα έξω δεξιά που να δημιουργεί, αλλά και να μπορεί να βάζει κάποια γκολάκια, θέλει ένα πλέι μέϊκερ ικανό να βγάζει ασίστ, αλλά και στο σκοράρισμα κι ένα εξαροοκτάρι που αφενός μεν θα κόβει, αφετέρου δε θα μπορεί να ξεκινάει από πίσω το παιχνίδι της ομάδας.

• Σαν πλάνο είναι καλό, οι παίκτες που επέλεξε είναι καλοί, με τη διαφορά ότι δεν του «βγαίνουν» οι μεταγραφές. Κι αναπόφευκτα κάτι τέτοιο δεν βοηθάει και τον ίδιο, τόσο σε επίπεδο δουλειάς, όσο και σε επίπεδο εντυπώσεων. Υπό την έννοια, ότι εύκολα θα σου πει κι ο άλλος, «Ισπανός προπονητής, με μεγάλο όνομα ως πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και δεν μπορεί να φέρει ένα καλό Ισπανό παίκτη;».

• Έχει λοιπόν και ο Μίτσελ την αγωνία του για το πώς θα κυλήσουν τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού και δη οι παίκτες που ο ίδιος προτείνει η, έστω εγκρίνει, από την ισπανική αγορά… Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή είναι η πρόταση στον Χάινς!!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει με νούμερα την πρόταση του Ολυμπιακού στον Κάιλ Χάινς μετά τη συνάντηση του Αμερικανού με τους Αγγελόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Ολυμπιακός προσφέρει στον Κάιλ Χάινς περίπου 850.000-900.000 δολάρια ετησίως για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η πρόταση των Πρωταθλητών Ευρώπης είναι εξαιρετική αν αναλογιστεί κανείς την εποχή που ζούμε και τα χρήματα που έπαιρνε ο Αμερικανός σέντερ στον Ολυμπιακό, τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Κάιλ Χάινς μέχρι τώρα είχε αποδοχές 325.000 δολάρια κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός σχεδόν του τριπλασιάζει το συμβόλαιο, αφού η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησης του. Αλλωστε, οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να ανταγωνιστούν τους Ρώσους που επιθυμούν διακαώς τον σέντερ του Ολυμπιακού.

Μετά την εξαιρετική πρόταση των Πειραιωτών είναι στο χέρι του 27χρονου άσου για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Ο Ολυμπιακός του πέταξε την... μπάλα και περιμένει την απάντηση του παίκτη μετά την επιστροφή του στην Αμερική, όπου θα συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα με την οικογένεια του.

Πηγή: gazzetta.gr

«Ναι με θέλει ο Παναθηναϊκός και το σκέφτομαι»!

Ο Ντιαρά επιβεβαιώνει αποκλειστικά το ρεπορτάζ του gazzetta.gr για την συνάντηση με τον Γιάννη Αναστασίου και στάζει... μέλι για το «τριφύλλι»! Το gazzetta.gr έφερε στο φως τα μεσάνυχτα της Τρίτης το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Μοχαμαντού Ντιαρά και την επαφή του πρώην άσου της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Γιάννη Αναστασίου. Κάτι που επιβεβαίωσε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.Λίγες ώρες αργότερα, επικοινωνήσαμε με τον 32χρονο διεθνή μέσο, ο οποίος επιβεβαίωσε το θέμα, ξεκαθάρισε πως σε ένα μήνα θα είναι πανέτοιμος και ότι το «τριφύλλι» αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για να συνεχίσει την καριέρα του. Παράλληλα... αποθέωσε τον προπονητή των «πρασίνων», Γιάννη Αναστασίου.
«Ναι είναι αλήθεια. Συναντήθηκα με τον Γιάννη, τον οποίο σέβομαι πολύ ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου, στο Λονδίνο. Είναι τιμητικό για εμένα να με θέλει ο Παναθηναϊκός και θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή για να συνεχίσω την καριέρα μου» είπε αρχικά ο Ντιαρά και συνέχισε σχετικά με την πορεία της αποκατάστασης του: «Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω σχετικά με το μέλλον μου. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην περίοδο που δουλεύω σκληρά για να επανέλθω ακόμη πιο δυνατός. Είμαι στη Γαλλία και ακολουθώ εντατικό πρόγραμμα και πιστεύω πως σε ένα μήνα θα είμαι πανέτοιμος. Σας ξαναλέω, όμως, πως είναι μεγάλη τιμή για εμένα να με θέλει ο Γιάννης στην ομάδα του».

Πηγή: gazzetta.gr

Έρευνα για τον ορισμό Σιδηρόπουλου!!

Η έκπληξη που ένιωσαν πολλοί με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στον… τελικό του Βόλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναιτωλικό φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια! 
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής Σούπερ Λίγκας ορίστηκε στο συγκεκριμένο ματς όπου κρίνεται ένα εισιτήριο ανόδου προκαλεί ερωτηματικά! 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου, καθώς ο διαιτητής από τα Δωδεκάννησα ως γνωστό εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων αγώνων και προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η κίνηση αυτή από την ΚΕΔ! Παράλληλα σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikisports.blogspot.gr θέμα προκύπτει και για τους Θ.Μπριάκο-Γ.Δούρο που εξακολουθούν να ορίζουν τους διαιτητές παρότι ήδη απολογήθηκαν ως ύποπτοι στο σκάνδαλο των στημένων πινάκων διαιτησίας.

«Δεν ένιωσα ποτέ ρατσισμό στην Ελλάδα»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανοίγει την καρδιά του στο gazzetta.gr και σε μία εκ βαθέων συνέντευξη, μιλάει για την ελληνικότητά του, τον ρατσισμό, το ΝΒΑ και το όνειρό του, την Εθνική Ελλάδας!
Το ραντεβού είχε κλειστεί για λίγες μέρες πριν το πρώτο αεροπορικό ταξίδι της ζωής του (!) και μάλιστα με το διαβατήριο που εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές, στις 9 του περασμένου Μαϊου! Ο 18χρονος πλέϊ-μέϊκερ του Φιλαθλητικού, “πέταξε” μαζί με την αποστολή της Εθνικής Νέων για το Γιέζολο της Ιταλίας, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμμετΕείχε σε διεθνές τουρνουά και η παρουσία του, προσέλκυσε περισσότερους από 30 scouters του ΝΒΑ, που βρίσκονταν στο γειτονικό Τρεβίζο για το ετήσιο Eurocamp!
O λόγος για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που με ύψος 2,07 και άνοιγμα χεριών στα 2,21 (!), θεωρείται ίσως το πιο υποσχόμενο ταλέντο που έβγαλε το ελληνικό μπάσκετ, στα τελευταία 15 χρόνια. Και όπως λέει και ο προπονητής του στον Φιλαθλητικό, Τάκης Ζήβας, όχι μόνο λόγω των αθλητικών προσόντων, αλλά και χάρη στον χαρακτήρα του και την πειθαρχημένη προσωπικότητά του. Μεγάλωσε δύσκολα μαζί με τα τέσσερα αδέρφια του, σε ένα δωμάτιο στα Σεπόλια, την ώρα που οι γονείς τους, η Βερόνικα και ο πρώην ποδοσφαιριστής Τσαρλς, πουλούσαν στους δρόμους την πραμάτεια τους!
Μέσα σε ένα χρόνο ψήλωσε δέκα πόντους και χάρη στον προγραμματισμό των τμημάτων υποδομής της ομάδας του Ζωγράφου, που στήριξαν την εξέλιξή του, ο χαμογελαστός και απλός Γιάννης βρέθηκε από την Α2 Κατηγορία (ως “rookie”) στην λίγκα ACB (η Σαραγόσα τον απέκτησε για 4 χρόνια, καταβάλλοντας κάτι λιγότερο από 200.000 Ευρώ στον Φιλαθλητικό), ενώ με το ενδιαφέρον που υπάρχει από το ΝΒΑ ενόψει του επερχόμενου ντραφτ (27 Ιουνίου), υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο να μετακομίσει απευθείας στο μαγικό κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο! Κι όλα αυτά, χωρίς ακόμη να έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών.
Το gazzetta.gr λοιπόν, τον συνάντησε στο σπίτι του στου Ζωγράφου και ο ίδιος αφού μας υποδέχθηκε με θέρμη, δέχθηκε να διακόψει για λίγο την “σκληρή” μάχη με τον μικρότερο αδελφό του, Κώστα στο play-station (μπάσκετ φυσικά, τι άλλο;), για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και ουσιαστικά να συστηθεί στο ελληνικό κοινό, στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή του... Έστω και με λίγη καθυστέρηση, ελέω απεργιών...
- Απ’ ότι μαθαίνουμε, εδώ και ενάμιση χρόνο, έχεις γίνει “ένα” με την πορτοκαλί μπάλα... Ο “έρωτάς” σου με το μπάσκετ, ήταν “κεραυνοβόλος”;
«Δεν θα το έθετα ακριβώς έτσι! Βγήκε σιγά-σιγά... Πιο μικρός, μου άρεσε περισσότερο το ποδόσφαιρο, που είναι το άθλημα του πατέρα μου και του μεγάλου μας αδελφού Φράνσις, που αγωνίζεται επαγγελματικά στη Νιγηρία! Δοκίμασα για λίγο τις δυνάμεις μου και στον στίβο, αλλά αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν και πλέον για μένα υπάρχει μόνο το μπάσκετ!»
- Ποιο ήταν το πρώτο ερέθισμα;
«Βασικά, έπαιζα μπάσκετ γιατί άρεσε πολύ στον αδελφό μου, τον Θανάση και ήθελα πολύ, ό,τι κάνουμε στον αθλητισμό, να το κάνουμε μαζί! Αλλά στην αρχή δεν τρελαινόμουν... Να φανταστείς ότι μόλις τελείωνα την προπόνηση, έτρεχα στα σχολεία και τις αλάνες να παίξω μπάλα με τους φίλους μου! Απλά, σιγά-σιγά άρχισα να ψηλώνω και κάποια στιγμή δεν μπορούσα να ελέγξω τη μπάλα με τα πόδια μου... Τότε, λοιπόν, άρχισα να ασχολούμαι πιο συστηματικά με το μπάσκετ και κάποια στιγμή, το 2007 ήταν, με πρόσεξε ο πρώτος μου προπονητής, ο Σπύρος Βερινιώτης και μ‘ έφερε στον Φιλαθλητικό... Του χρωστάω πολλά γιατί πέρα από τις πρώτες συμβουλές που μου έδωσε, ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που με πρόσεξε πάρα πολύ...»
- Πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια;
«Πολύ δύσκολα! Μεγαλώνοντας, έμαθα ότι τίποτε στη ζωή δεν είναι δεδομένο και τίποτε δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια... Μέσα από τις δυσκολίες, όμως, έγινα πιο δυνατός κι έμαθα να δουλεύω και να έχω υπομονή...»
- Έστω και με κάποια καθυστέρηση, η υπομονή σου δικαιώθηκε και στο θέμα της απόκτησης του ελληνικού διαβατηρίου... Πως αντιμετώπισες όλο αυτό το θέμα;
«Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο... Υπήρχαν στιγμές που αισθανόμουν αδικημένος που δεν το είχα πάρει πιο νωρίς και πιστεύω πιο πολύ ήταν ο αδελφός μου, ο Θανάσης, που έχασε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά τέλος καλό όλα καλά... Τώρα που το πήραμε, περασμένα ξεχασμένα! Γι’ αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον υπεύθυνο Τύπου του υπουργείου, κ. Δημήτρη Μπούκα για την μεγάλη τους συμβολή...»
- Εναλλακτική λύση για το διαβατήριο υπήρχε;
«Σίγουρα υπήρχε και η επιλογή της νιγηριανής υπηκοότητας, την οποία κάποια στιγμή θα αποκτήσω γιατί η Νιγηρία είναι η πατρίδα των γονιών, ωστόσο, αυτό που ήθελα περισσότερο ήταν να πάρω πρώτα το ελληνικό διαβατήριο και να γίνω και επίσημα Έλληνας... Βασικά, εδώ γεννήθηκα, στην Ελλάδα μεγάλωσα, μιλάω τη γλώσσα και μέχρι πριν από λίγο καιρό, δεν έχω βγει καθόλου από τη χώρα (σ.σ.: η συνέντευξη έγινε πριν το πρώτο του ταξίδι)... Στο μεγαλύτερο κομμάτι μου, αισθάνομαι Έλληνας, αλλά επειδή οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί, υπάρχει και το κομμάτι της Νιγηρίας μέσα μου!»
- Δηλαδή, ισχύει ότι ήθελες πολύ να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα;
«Της Νιγηρίας;»
- Όχι, της Ελλάδας εννοώ...
«Της Ελλάδας, φυσικά και θα ήθελα να παίξω... Ήταν πάντοτε ένα όνειρο! Ποιο παιδί, που έπαιζε μπάσκετ στ‘ ανοιχτά γήπεδα κι έβλεπε τον Παπαλουκά, τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη να κερδίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Εθνική ομάδα, δεν έκανε ανάλογα όνειρα; Τους έβλεπα τότε κι έλεγα, “να ήμουν κι εγώ στην θέση τους”!»
- Ποιοι Έλληνες μπασκετμπολίστες σ’ αρέσουν περισσότερο;
«Θα σου πω την αγαπημένη μου πεντάδα... Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Τσαρτσαρής και Παπαδόπουλος!»
- Πάμε λίγο στον μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πέρυσι τέτοια εποχή, ήταν παντελώς άγνωστός στο ευρύ μπασκετικό κοινό... Πως τα κατάφερες και μέσα σε ένα χρόνο σε έμαθε όχι μόνο το ελληνικό μπάσκετ, αλλά η φήμη σου έχει φτάσει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο ΝΒΑ;
«(σ.σ.: Το πρόσωπό του αρχικά φωτίζεται, αλλά σχεδόν αυτόματα η αυτοσυγκράτηση “κερδίζει” την άτυπη μάχη των... συναισθημάτων)... Βασικά ψήλωσα, αγάπησα πολύ το άθλημα και στρώθηκα στη δουλειά! Προπόνηση και πάλι προπόνηση! Χωρίς σκληρή δουλειά στο γήπεδο, δε γίνεται τίποτε... Το μυαλό στο κεφάλι, υπομονή, δουλειά και από ’κει και πέρα βλέπουμε...»
- Ναι αλλά, έτσι όπως το πας, εσύ μπορεί παίξεις στο ΝΒΑ χωρίς καν να έχεις αγωνιστεί στην Α1 Κατηγορία ή την Εθνική ανδρών... Στην χειρότερη περίπτωση θα παίξεις στη λίγκα ACB με τη φανέλα της Σαραγόσα, η οποία σε απέκτησε τον περασμένο Οκτώβριο από τον Φιλαθλητικό... Εσύ τι προτιμάς;
«(σ.σ.: χαμογελάει...) Δεν υπάρχει καμία προτίμηση... Πριν από έναν χρόνο, δεν πίστευα καν ότι τώρα θα μιλάμε για το ντραφτ, για το ΝΒΑ και την Σαραγόσα... Δεν έχω καμία προτίμηση! Ό,τι βρεθεί στον δρόμο μου, αυτό θα πάρω... Να πάνε όλα καλά και θα δούμε...»
- Γιατί αποφάσισες να μην πας στην Αμερική για σε δουν από κοντά οι ομάδες του ΝΒΑ και να σε δοκιμάσουν σε ατομικές προπονήσεις, όπως γίνεται συνήθως με τους υποψήφιους για το ντραφτ;
«Γιατί να πάω; Ό,τι προπόνηση χρειαζόταν να κάνω, την έκανα εδώ! Τους τελευταίους δύο μήνες ήρθαν στην Ελλάδα απεσταλμένοι από τις περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ, οπότε δεν υπήρχε λόγος να κάνω ένα τόσο μεγάλο ταξίδι... Συν τοις άλλοις έχω υποχρεώσεις και με την Εθνική Νέων...»
- Αλήθεια, φόρεσες τη γαλανόλευκη φανέλα σε δύο διεθνή τουρνουά στην Ιταλία και τη Γαλλία... Ποιο ήταν το συναίσθημα;
«Φανταστικό! Νοιώθεις πολύ όμορφα, παίζοντας για την χώρα σου... (σ.σ.: σκέφτεται λίγο και διστάζει... Ξέρεις, αυτό που θέλω και ελπίζω να καταφέρω είναι να... είμαι καλός, να ανταποκριθώ στις προσδοκίες... Να πάμε καλά στο Πανευρωπαϊκό, να πάρουμε ένα μετάλλιο και να πει ο κόσμος ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, άξιζε να παίξει στην Εθνική Ελλάδας!»
- Τώρα που ουσιαστικά αρχίζει η καριέρα σου, ποιος είναι ο μεγάλος σου στόχος;
«Να φτάσω το... ταβάνι μου! Δεν με ενδιαφέρει αν θα παίξω στο ΝΒΑ ή σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα... Θέλω να ξέρω ότι έκανα ό,τι καλύτερο περνούσε από το χέρι μου κι ας φτάσω όπου φτάσω... Στην Α’ ΕΣΚΑ ας πούμε...»
- Ρατσισμό έχεις νιώσει ποτέ εδώ στην Ελλάδα;
«Ποτέ! Δεν έχω νιώσει ποτέ! Όλοι με αντιμετωπίζουν σαν Έλληνα και χαίρομαι πολύ γι‘ αυτό!»
Πηγή: gazzetta.gr

Ευχή της ΑΕΚ να σπάσει η ρέντα Δέλλα στο τάβλι!!

Ο Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει τι τον ανησυχεί σε σχέση με την ΑΕΚ και τον Δέλλα και κάνει τη σύγκριση με το 2004.
Τα σημάδια δεν είναι καθόλου καλά για την ΑΕΚ. Οι ανησυχίες όλο και βαθαίνουν για την τύχη της ομάδας με τεχνικό τον Δέλλα. Κατά μια σατανική συγκυρία, από τότε που ο πρώην ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, ο άνθρωπος δεν παίζεται στο τάβλι. Αυτά δεν είναι τυχαία πράγματα.
Διακεκρυμμένοι ταβλαδόροι εγνωσμένης ανωτερώτητος και γι’ αυτό εκδιωγμένοι από τα καφενεία τους κάθε φορά που αντιμετωπίζουν σε ταβλομαχία τον Τραϊανό τρώνε ξύλο από το ζάρι του. Ποια Γωγώ Μαστροκώστα; Μια χαρά είναι το κορίτσι και σε τίποτα δεν φταίει. Με παπά πρέπει να κοιμάται ο Δέλλας.
Τέτοιο ζάρι δεν έχει ξαναγίνει. Φέρνει ό,τι θέλει. Δεν παίζεται ο προπονητής της ΑΕΚ που μ’ αυτόν είναι αδύνατον να σηκώσει κεφάλι. Έχει ειπωθεί από την εποχή του Σωκράτη και ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί. Όποιος χάνει στα χαρτιά, κερδίζει στην αγάπη. Και το αντίθετο, βέβαια. Κι όταν λέμε χαρτιά εννοούμε γενικώς ό,τι έχει σχέση με τύχη, με στοίχημα, με παιχνίδι.
«Χαρτοπαίκτης» είναι ο κύριος έλεγαν τα παληά τα χρόνια οι δικηγόροι στο δικαστήριο για να μειώσουν ηθικά ακόμα περισσότερο τον αντίδικο. «Χαρτοπαίκτης» θεωρείτο από τους δικαστές κι  αυτός που δεν έπαιζε χαρτιά, αλλά έπαιζε άλογα στον ιππόδρομο και με τα ζάρια μπαρμπούτι και τάβλι.
Στην περίπτωση του Δέλλα η ρέντα στο τάβλι επηρεάζει, όπως έχει αποδειχθεί, την αγάπη του για την ΑΕΚ. Με το που ανέλαβε την ομάδα, τα άστρα είναι μαζύ του, απίστευτο φάρδος στο ζάρι, ενώ έχασε και τα δυο μοναδικά ματς, με Πανθρακικό και Ατρόμητο, που ήτανε προπονητής.
Σημειώνω, τέλος, ότι το 2004 στην Πορτογαλία ο Τραϊανός Δέλλας έχανε όλες τις παρτίδες με 7-0. Δεν τον ήθελε με τίποτα το ζάρι.

Έχουν πάθει την πλάκα τους στην ΟΥΕΦΑ από τα τέρατα και σημεία, που κάνουν ΠΑΣ Γιάννενα και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για να εξασφαλίσουν την ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Αλαφούζος και Χριστοβασίλης έχουν λυσσάξει, μη χάσουν τα …κεκτημένα που έχουν εξασφαλίσει στην ΕΠΟ. Για να πετύχουν στο δίκαιο αγώνα τους και το στόχο τους στην ΟΥΕΦΑ έχουν επιδοθεί σε μια πέραν πάσης φαντασίας επιχείρηση.

Υπόθεση προσωπική. Πραγματικά, είναι ολοφάνερο ότι τα αφεντικά των δύο ΠΑΕ το ‘χουν πάρει προσωπικά. Εκεί που έφθασε το πράγμα δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Να αφήσουν το πράμα στην τύχη του. Από την άλλη, αν τα καταφέρουν γίνονται «ήρωες». Οι πρώτοι μάγκες της πιάτσας.

Δίχως υπερβολή. Ποτέ άλλοτε η ΟΥΕΦΑ δεν ξανάζησε τέτοιο σκηνικό. Τέτοια επεισόδια σ’ ένα σήριαλ από το πουθενά. Κι όλα αυτά λόγω ΠΑΣ Γιάννενα και Παναθηναϊκού, που δεν το βάζουν κάτω. Που δεν ησυχάζουν με τίποτα.

Χριστοβασίλης και Αλαφούζος μ’ όλες τις δυνάμεις τους, μ’ όποιες «γνωριμίες» μπορούν να επηρεάσουν, «πολιορκούν» την ΟΥΕΦΑ, τόσο σαν όργανο, σαν υπερκείμενη αρχή, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Επιστρατεύονται «τρίτοι» άνθρωποι, και τέταρτοι και πέμπτοι, όποιοι και όσοι είναι σε θέση να πουν ένα καλό λόγο υπέρ των δυο ΠΑΕ πριν κληρωθεί η τελική απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Οπωσδήποτε ο Αλαφούζος υπερτερεί του Χριστοβασίλη στον τομέα των διαπροσωπικών επαφών με άτομα «ειδικού βάρους». Από τα Γιάννενα δεν έχει σταματήσει ο χαρτοπόλεμος.
Στέλνουν στην Ελβετία συνεχώς έγγραφα, «νέα στοιχεία», υπομνήματα, μέσω δικηγορικού γραφείου για να καταφέρουν τη συμμετοχή στο γιουροπα καπ και να μην πάρει τη θέση του ΠΑΣ ο Παναθηναϊκός.
Πηγή: gazzetta.gr

Γιόβα, Σισοκό, Φορμίκα…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί τα κοινά σημεία που φαίνεται να έχουν τρεις μεταγραφικές περιπτώσεις. Έχουν, όμως; ΕΧΕΤΕ προσέξει κάτι τον τελευταίο καιρό στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ; Έχουν αρχίσει κι εμφανίζονται τα ίδια ονόματα.
Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ένα του Γιοβάνοβιτς, δύο του Σισοκό και τρία του Φορμίκα!
Τι γίνεται; Μήπως…σφάζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για τους ίδιους στόχους;
Μπα. Πολύ απλά, οι μάνατζερ έχοντας μυριστεί ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να ρίξει φράγκα αυτό το καλοκαίρι και ξέροντας ότι ο Ολυμπιακός παραμένει το πρώτο μαγαζί γωνία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πετάνε τα δίχτυα τους κι από εδώ κι από εκεί. Κι όποιο ψάρι τσιμπήσει.
Το σκεπτικό είναι απλό: «Γράφουν οι εφημερίδες, γίνονται ντόρος και όποια ομάδα από τις δύο πάρει ένα παίκτη, που φέρεται να διεκδικεί και η άλλη, έχει κερδίσει ένα επικοινωνιακό πόλεμο, τις λεγόμενες εντυπώσεις. Και με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν οι πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή...».
Έτσι, οι ατζέντηδες πλασάρουν τους παίκτες ένθεν κι ένθεν, με σκοπό να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι γίνεται μάχη για τον τάδε η, τον δείνα παίκτη.
Είναι αυτό που συνέβαινε παλιότερα, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά σε μικρότερη έκταση, βέβαια, καθότι άλλες εκείνες οι εποχές κι άλλες αυτές. Κι όπως και να το κάνουμε, διαφορετική η δυναμική του τότε Παναθηναϊκού των Βαρδινογιάννηδων, σε σχέση με τον τωρινό ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, τουλάχιστον με όσα βλέπουμε μέχρι στιγμής.
Μακάρι, πάντως, ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει με δυνατές κινήσεις, όπως τουλάχιστον θεωρητικά ήταν αυτή στο θέμα προπονητή, με τον Στέφενς.
Γιατί όπως είπε τις προάλλες κι ο Κατσουράνης, η διαφορά του από τον Ολυμπιακό, σε αγωνιστικό επίπεδο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, είναι τεράστια.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Ελληνας Τσάρος της Ευρώπης!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σχολιάζει στο blog του το αθόρυβο και άδοξο "αντίο" ενός από τους ημίθεους του ελληνικού μπάσκετ.
O Κώστας Τσαρτσαρής εγκατέλειψε την ενεργό δράση λίγο πριν κλείσει τα 34 του και, δικαίως, χειροκροτήθηκε από φίλους και «εχθρούς». Ηταν από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα, και πιο σοβαρά, παιδιά του, ένας άξιος πρεσβευτής της χώρας και του αθλήματος που υπηρέτησε. Ειλικρινά θεωρώ τιμή μου που τον γνώρισα και συνεργάστηκα τόσα χρόνια μαζί του. Νομίζω ότι θα παραμείνει στον χώρο και θα προσφέρει πολλά. Η αποχώρησή του πέρασε στο πρώτο πλάνο της αθλητικής ειδησεογραφίας, αφού συνέπεσε με την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου και με την υπέροχη εμφάνιση του ίδιου του Τσαρτσαρή στον 3ο τελικό, με 14 πόντους και 6 ασίστ. Κρίμα που το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της καριέρας του είχε αυτό το άδοξο φινάλε.
Ο Κώστας Τσαρτσαρής είναι από τους τυχερούς. Το «αντίο» του συνοδεύτηκε από θερμό χειροκρότημα και τιμές. Αλίμονο σε όσους δεν φοράνε πράσινα ή κόκκινα...
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είπε τη δική του «καληνύχτα», στα ρώσικα, λίγες μέρες πριν τον Τσαρτσαρή, σε κάποιο παγερό γήπεδο του μακρυνού Κράσνονταρ. Πρωταθλητής και αυτός, αλλά γνωστός μεταξύ αγνώστων, πολύ μακριά από την πατρίδα και τους δικούς του ανθρώπους. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν ελάχιστες παραγράφους στην αποστρατεία του, σαν να ήταν κάποιος παρακατιανός.
Ντροπής πράγματα…
Εδώ που τα λέμε, η Ρωσία αγάπησε τον Παπαλουκά περισσότερο από την Ελλάδα. Στη Μόσχα, λατρεύεται σαν ημίθεος, αφού οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε διαστημικές πτήσεις, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια ανομβρίας και άγονων προσπαθειών. Όταν απέκτησε για πρώτη φορά ρωσική βίζα, ήταν ακόμη άσημος έξω από τα ελληνικά σύνορα, αποτυχημένους για μερικούς φωστήρες συμπατριώτες του, ανήμπορος να αξιοποιήσει το ταλέντο με το οποίο προικίστηκε. Όταν ο παντογνώστης Σούμποτιτς τον οδήγησε στην έξοδο, τον Ιούνιο των 2002, του έδειξε άθελά του τον δρόμο προς τα αστέρια.
Το annus mirabilis του Θοδωρή ήταν το 12μηνο που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2005 με το Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, πέρασε από το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας και ολοκληρώθηκε με το θαύμα της Σαϊτάμα. Ο Παπαλουκάς αναδείχθηκε κορυφαίος μπασκετμπολίστας της «γηραιάς ηπείρου» για το 2006 (μπροστά και από τους Ευρωπαίους αστέρες του ΝΒΑ), αφού οδήγησε την Εθνική μας σε απάτητες κορυφές και την ΤΣΣΚΑ στον ευρωπαϊκό θρόνο, με 19+18 πόντους στους δύο αγώνες της Πράγας.
Το 2007 συνοδεύτηκε από ένα διπλό προσωπικό του «γαμώτο» (Ευρωμπάσκετ και φάιναλ-φορ), αλλά και από μία αλησμόνητη παράσταση στον τελικό της Αθήνας. Ακολούθησε ο δεύτερος ευρωπαϊκός του τίτλος με την ΤΣΣΚΑ, το 2008 στη Μαδρίτη, και, αμέσως μετά, το πιο μεγάλο λάθος της ζωής του. Η επιστροφή στην Ελλάδα, στα χρόνια της ωριμότητας.
Στα 31 του, ο Παπαλουκάς πίστεψε ότι ο μανδύας του Σούπερμαν ήταν ανθεκτικός στις κακουχίες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αποδείχθηκε ότι ζούσε εκτός πραγματικότητας. Δεν μπόρεσε να παλέψει τον χουλιγκανισμό όπως ήλπιζε, ούτε να πασπαλίσει με χρυσόσκονη τον βυθισμένο στη γκρίνια και την εσωστρέφεια Ολυμπιακό. Τον οδήγησε μεν σε δύο φάιναλ-φορ και σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, αλλά ο καημός των «κόκκινων» ήταν το ελληνικό πρωτάθλημα.
Εκεί, ο Ολυμπιακός του χρυσοπληρωμένου Παπαλουκά έμεινε με άδεια χέρια. Ο ίδιος δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την πίεση. Είναι φανερό, ότι αισθάνεται και αποδίδει καλύτερα όταν έχει το κεφάλι του ήσυχο από αμφισβητήσεις και ασφυκτικά «πρέπει».
Στο λυκόφως της καριέρας του, φόρεσε την ένδοξη φανέλα της Μακάμπι, ώσπου επέστρεψε στα 35 του στη Μόσχα για να παίξει άτυπο ρόλο παίκτη/προπονητή δίπλα στον Έτορε Μεσίνα. Εβαλε χαλινάρι στον παλιό του συνοδοιπόρο Τεόντοσιτς, έδωσε στην ΤΣΣΚΑ ποιοτικά 15λεπτα, αλλά δεν μπόρεσε να φρενάρει τον οίστρο του ασυγκράτητου Ολυμπιακού στο Λονδίνο.
Πήρε τη μεγάλη απόφαση και κρέμασε τα παπούτσια, αφού πρώτα κέρδισε άλλους δύο τίτλους στη Ρωσία. Εάν μετρώ σωστά, η συλλογή του πρέπει να περιλαμβάνει 19 τρόπαια, χώρια οι ατομικές διακρίσεις και τα 9 φάιναλ-φορ.
Ο Παπαλουκάς είπε «όχι» στην Εθνική ομάδα το 2009, πριν το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Η απόφασή του δεν είχε μορφή οριστικής αποχώρησης, αλλά το γυαλί ράγισε και δεν ξανακόλλησε. Ηταν, τότε, αρχηγός της «γαλανόλευκης». Η ήττα από την Αργεντινή στο τραυματικό προημιτελικό του Πεκίνου ήταν το κύκνειο άσμα του. Από την πόρτα που άνοιξε ο Παπαλουκάς πέρασαν αργότερα ο Ντικούδης, ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής και αρκετοί άλλοι. Είναι το μοναδικό πραγματικό ψεγάδι στο κληροδότημά του.
Βεβαίως, η προσφορά του στην Εθνική ομάδα (131 συμμετοχές, 7 μεγάλες διοργανώσεις, 11 καλοκαίρια) είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Ο MVP της χρυσής τριετίας 2005-7 δεν ήταν ο Διαμαντίδης ούτε ο Ζήσης ούτε ο Σπανούλης, αλλά ο Παπαλουκάς. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες φέρουν τη δική του σφραγίδα:
  • Στον προημιτελικό του 2005 στο Βελιγράδι (Ελλάδα-Ρωσία 66-61), το κοντέρ του έγραψε 23 πόντους με 8/10 σουτ. Αυτό ήταν το ματς που ξόρκισε τους δαίμονες.
  • Στον αλησμόνητο ημιτελικό με τους Γάλλους (67-66), έβαλε 10 πόντους σε 11 λεπτά. Οι εύστοχες βολές του στο 62-65 έδιωξαν και το φάντασμα της Αττάλειας.
  • Ο τελικός με τη Γερμανία (78-62) ήταν ραψωδία όχι του Νοβίτσκι, αλλά του Παπαλουκά: 22 πόντοι, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 ριμπάουντ, 3 τρίποντα.
  • Η εποποιία του 2006 στην Ιαπωνία ανάγκασε τους Αμερικανούς να υποκλιθούν. Ο «Θίο», όπως τον έλεγαν, είχε 8 πόντους, 12 ασίστ, 5 ριμπάουντ και μόνο 2 λάθη.  
  • Στο μιράκολο του προημιτελικού του 2007 στη Μαδρίτη, ο Παπαλουκάς (17π., 5ρ.) πέτυχε το νικητήριο καλάθι και χόρεψε τους Σλοβένους στο ταψί, με αφετηρία το -16 του 34ου λεπτού.
Και πάει λέγοντας και πανηγυρίζοντας...
Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από τον Εθνικό Ελληνορώσων για να κατακτήσει Ελληνες και Ρώσους έγινε σύμβολο του μπάσκετ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τον θυμάμαι στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Τόκυο, να δείχνει έναν χάρτη της απέραντης Ρωσίας (αυτόν που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία, με τον Λ.Κακιούση) και να λέει, μεταξύ αστείου και σοβαρού: «Μάγκες, σε όοοοοολο αυτό που βλέπετε από τα παράθυρα, είμαι πρωταθλητής»! Τσάρος πασών της Ρωσιών, αλλά και της λοιπής Ευρώπης, τότε. Παρ’ολίγον και Κόσμου.
Το αθόρυβο φινάλε του δεν ήταν αντάξιο των κατορθωμάτων που προηγήθηκαν, αλλά αυτό ήταν περίπου βέβαιο. Ο Παπαλουκάς δεν έχει δικούς του οπαδούς στην Ελλάδα. Ισως, κάποτε, θυμηθεί η Ομοσπονδία μπάσκετ να τον τιμήσει ή να του προσφέρει κάποιο πόστο κοντά στην Εθνική ομάδα. Δεν έχουμε δα πολλούς σαν αυτόν.
Ο Ελληνας Τσάρος της Ευρώπης - Gallery (Μέσα στο κείμενο)
Πρωταθλητής πασών των Ρωσιών
Ο Ελληνας Τσάρος της Ευρώπης - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  2
Ο φόβος του αεροπλάνου
Ο Ελληνας Τσάρος της Ευρώπης - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  3
Εν πτήσει, από το Τόκυο
Ο Ελληνας Τσάρος της Ευρώπης - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  4
Και ένα σουβενίρ...
Πηγή: gazzetta.gr

Καλλονές διαφημίζουν τον Μέσι!! (video)

Μια διαφήμιση κυκλοφόρησε για το φιλικό που θα δώσει ο Λιονέλ Μέσι με τους φίλους του εναντίον επίλεκτων ποδοσφαιριστών από όλον τον κόσμο.
Στο Περού γίνεται διαγωνισμός με δώρο εισιτήρια για την αναμέτρηση που θα γίνει στη Λίμα και για τη διαφήμισή του επιστρατεύτηκαν όμορφες κοπέλες, οι οποίες δεν δίστασαν να παίξουν και ποδόσφαιρο!


Δείτε το βίντεο:



Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Σώθηκε η Κίλμες!!

Η Κίλμες αρκέστηκε σε εντός έδρας 0-0 με τη Γοδόι Κρουζ, αλλά εξασφάλισε την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.
Πλέον μένουν Ατλέτικο Ραφαέλα, Σαν Μαρτίν και Αρχεντίνος Τζούνιορς, οι οποίες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την τρίτη «καταδικαστική» θέση στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Final. Θυμίζουμε πως έχουν υποβιβαστεί ήδη οι Ιντεπεντιέντε και Ουνιόν.
Στην προκειμένη, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και πλησίασαν στο 1-0, αλλά ήταν φανερά ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά της, η Γοδόι Κρουζ, που δεν έχει στόχους για τη φετινή σεζόν, ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λεονάρντο Σιγκάλι στις καθυστερήσεις.
Παρακάτω η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
18
38
Λανούς
17
32
Ρίβερ Πλέιτ
18
32
Σαν Λορένζο
18
31
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
18
28
Κίλμες
18
28
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
18
26
Ρασίνγκ Κλουμπ
18
26
Άρσεναλ Σαραντί
18
26
Ατλέτικο Ραφαέλα
18
23
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
18
22
Ιντεπεντιέντε
18
21
Τίγκρε
18
21
Ολ Μπόις
18
20
Κολόν Σάντα Φε
18
19
Βελέζ Σάρσφιλντ
18
17
Ουνιόν Σάντα Φε
18
17
Μπόκα Τζούνιορς
18
17
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
17
16
Αρχεντίνος Τζούνιορς
18
15
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
36
66
Ρίβερ Πλέιτ
37
61
Ρασίνγκ Κλουμπ
37
59
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
37
58
Σαν Λορένζο
37
57
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
37
48
Κίλμες
37
47
Κολόν Σάντα Φε
37
45
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
36
44
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
37
43
Ατλέτικο Ραφαέλα
37
43
Ολ Μπόις
37
41
Ιντεπεντιέντε
37
38
Αρχεντίνος Τζούνιορς
37
34
Ουνιόν Σάντα Φε
37
24
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.81
Ρίβερ Πλέιτ
1.65
Λανούς
1.64
Μπόκα Τζούνιορς
1.58
Άρσεναλ Σαραντί
1.56
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.51
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.46
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.45
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.42
Κολόν Σάντα Φε
1.35
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.32
Σαν Λορένζο
1.31
Τίγκρε
1.30
Ολ Μπόις
1.29
Κίλμες
1.27
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.24
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.21
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.21
Ιντεπεντιέντε
1.13
Ουνιόν Σάντα Φε
0.99
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.

Πηγή: onsports.gr