Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«Πεδουλάκης οέ, οέ, οέ…»

Ο Τάσος Νικολόπουλος αποθεώνει μέσω του www.sport-fm.gr τον Αργύρη Πεδουλάκη και εξηγεί γιατί είναι καλός προπονητής και γιατί αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

«Πεδουλάκης οέ, οέ, οέ…»
Τελικά είναι καλός προπονητής ο Αργύρης Πεδουλάκης; Αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού; Η καλύτερη και ηχηρότερη απάντηση ήρθε από τον ίδιο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά «μικρότερες» απαντήσεις είχαν έρθει και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτά τα δύο ερωτήματα απευθύναμε μεταξύ μας κάποιοι συνάδελφοι στο γραφείο χάριν αστεϊσμού, όταν ακούγαμε κάθε είδους πικρόχολα σχόλια για τον Έλληνα τεχνικό.

Η μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε μια ζωή ο Αργύρης Πεδουλάκης ήρθε το περασμένο καλοκαίρι και παρότι ήξερε ότι το βάρος είναι τεράστιο, αφού θα διαδεχόταν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεν δίστασε να πει το «ναι». Παρέλαβε μια ομάδα που ήταν υπό διάλυση και κλήθηκε να φτιάξει από την αρχή το παζλ, έχοντας μόνο τα δύο βασικά κομμάτια, τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή. Κατά τη διάρκεια της σεζόν δούλεψε πολύ στις αδυναμίες, έκανε τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις, σφυρηλάτησε τον χαρακτήρα της ομάδας και στο τέλος χαμογέλασε πλατιά. Στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το νταμπλ και έφτασε μια ανάσα από το Final 4 της Ευρωλίγκας. Μαγκιά του και μάλιστα μεγάλη…

Στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει υπομονή, που όλοι κρύβουν έναν προπονητή μέσα τους, που την μια μέρα αποθεώνουν και την άλλη (αν όχι την ίδια) ισοπεδώνουν τα πάντα, ο Αργύρης Πεδουλάκης και πολλοί σαν κι αυτόν, κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να βρίσκεται στον… αφρό. Και το κατάφερε, ξεπερνώντας όλους τους σκοπέλους, που δεν ήταν λίγοι κατά τη διάρκεια της σεζόν, αφού κάποιοι έφτασαν στο σημείο να τον χλευάσουν ακόμη και για τα αγγλικά του.

Ο μεγάλος όγκος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα, ξέρει από μπάσκετ και δεν… τρέχει στο ΟΑΚΑ μόνο στα κρίσιμα παιχνίδια και στις φιέστες. Είναι και απαιτητικός, αφού αυτή η ομάδα του έχει προσφέρει αμέτρητες χαρές τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι το προσωπικό επίτευγμα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο (δεν έχει συμπληρωθεί ημερολογιακά) κατάφερε να κερδίσει την καθολική αναγνώριση.

Το θερμό χειροκρότημα, αλλά κυρίως το σύνθημα «Πεδουλάκης οέ, οέ, οέ…» που ακούστηκε στις 20:21 κατά την είσοδό του στο παρκέ του ΟΑΚΑ το βράδυ της περασμένης Κυριακής αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη. Μετά και από αυτό, νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένας φίλαθλος, που να μην απαντάει με «ΝΑΙ» στα δύο ερωτήματα, που υπάρχουν στο ξεκίνημα του κειμένου. «ΝΑΙ», λοιπόν: Είναι καλός προπονητής και αξίζει να ηγείται του Παναθηναϊκού ο κύριος Αργύρης, όπως είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στην έναρξη της φιέστας. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: