Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Θα το δούμε κι αυτό;;

Έχετε παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο η μία ομάδα θα είναι τιμωρημένη και θα ξεκινά με μείον τρεις βαθμούς; Aυτό προβλέπει η πρόταση αλλαγής στον Κανονισμό της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, ενόψει και της ταχτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, που θα κάνει η Super League στην σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη 18/6 με τον ΠΣΑΠ και με την Football League.
Συγκεκριμένα, η Super League έχει σκοπό να καταθέσει πρόταση με την οποία θέλει οι ΠΑΕ οι οποίες τιμωρούνται με μηδενισμό 3 βαθμών από τον μη ορισμό αγώνα τους, λόγω οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές να μπορούν να παίζουν το παιχνίδι (σ.σ. κάτι που μέχρι στιγμής δεν γινόταν) με -3 βαθμούς και αν μπορέσουν να πάρουν το τρίποντο της νίκης ή τον έναν βαθμό που δίνει η ισοπαλία να μειώνεται η τιμωρία τους.
Για παράδειγμα αν η ομάδα Α και η ομάδα Β παίζουν αγώνα, και η ομάδα Α χρωστάει σε παίκτες κάτι που βάση του κανονισμού την τιμωρεί με μη ορισμό αγώνα άρα και με μηδενισμό τριών βαθμών, να μπορεί να παίζει το ματς και ανάλογα με την έκβαση του να σβήνει την ποινή ή να τη μειώνει κατά ένα βαθμό.
Ποιόν συμφέρει αυτή η κίνηση
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτή η πρόταση δεν συμφέρει τις ομάδες που δεν χρωστούν σε παίκτες. Ωστόσο είναι «αναγκαίο κακό», για τους εξής λόγους:
-Η ΝOVA θέλει να γίνονται όλοι οι αγώνες, καθώς έχει πληρώσει για αυτούς.
- Οι ΠΑΕ θέλουν να τα έχουν καλά με το συνδρομητικό κανάλι, καθώς το πρόστιμο για τη μη διεξαγωγή ενός αγώνα το πληρώνουν όλοι.
- Οι ΠΑΕ που δεν έχουν να πληρώσουν με αυτή την κίνηση θα μπορέσουν να μαζέψουν την… χασούρα.
Τι γίνεται με το Μνημόνιο Κατανόησης
Σύμφωνα με τον κανονισμό η τιμωρία για τις ΠΑΕ που έχουν οφειλές προς τους παίκτες ήταν μη ορισμός του ματς και μηδενισμός τριών βαθμών. Μέχρι να υπογράφει η συμφωνία δεν είχε γίνει ποτέ αυτό, παρά τις οφειλές των ομάδων προς τους παίκτες.
Ωστόσο τώρα με την νέα σύμβαση που συμφωνήθηκε με τον ΠΣΑΠ και υπέγραψαν αμφότερες Super Legue και Football League ο κανονισμός αυτός θα πρέπει να τηρείται, καθώς και η πλευρά των παικτών δέχτηκε τις πολλές δόσεις, και έτσι και οι ΠΑΕ δεν μπορούν να μην δεχτούν την τιμωρία.

Τώρα στην συζήτηση της Τρίτης ο Συνεταιρισμός θα προτείνει αυτή τη λύση η οποία αν περάσει από την σύσκεψη θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.  
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: