Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Στα balkan style παοκτσηδικα αποδυτήρια ένας Ολλανδός!!

Ο Αποδυτηριάκιας υποδέχεται τον Στέφενς στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ με ορισμένες, σημαντικές, επισημάνσεις προς όλες τις πλευρές.
Στην Θεσσαλονίκη με την κυρά του ο Ολλανδός Χουμπ Στέφενς για να δουλέψει στον ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το πρώτο που οφείλεις να γνωρίζεις. Ότι είναι Βόρειος. Κανονικός Ευρωπαίος, δηλαδή.
Ευρωπαίος είναι και ο Νότιος, όμως όχι και πολύ σοβαρή ιστορία στα μάτια του Βορειοευρωπαίου. Όσο, μάλιστα, πιο βόρειος είναι ο Ευρωπαίος, τόσο περισσότερο περιφρονητικά αντιμετωπίζει τον Μεσόγειο, από Ισπανό μέχρι Γάλλο και Ιταλό.
Καλά για τον Έλληνα, και γενικά τον Βαλκάνιο, δεν το συζητάμε ότι τον έχουν απαξιωμένο ο Γερμανοειδής, Αυστριακός, Ολλανδός, και ακόμα περισσότερο ο Σκανδιναβός. Να το ξέρουμε αυτό. Ότι Άγγλοι και Γερμανοί τους Έλληνες ειδικά τους έχουν στη ξευτύλα. Και οι Έλληνες μόνο ένα πράμα, σ’ όλα τα ταμπλώ, κάνουν μετά την τουρκοκρατία. Δίνουν αφορμές, με την εθνική τους αναξιοπιστία.
Το γνωρίζει ο Στέφενς ότι ο πολιτισμός του προέρχεται ολοκληρωτικά από την Ελλάδα. Αν δεν είχε προηγηθεί η κλασική αρχαιότητα της ελληνικής φιλοσοφίας και κοινωνίας οι Βόρειοι της Ευρώπης και γενικά όλοι οι Ευρωπαίοι δεν θα τους έλεγαν Γερμανούς και Ολλανδούς, Άγγλους και Δανούς, Ισπανούς και Σκωτσέζους. Δεν θα είχαν τα σημερινά τους ονόματα, ενώ θα ζούσαν ακόμα σε κατάσταση πρωτόγονη.
Το Άμστερνταμ έχει τα κανάλια, να τα χαίρεται, ο Παράδεισος είναι η Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν ακυρώνει τη σκέψη του Στέφενς, του Βορειοευρωπαίου, ότι θα μπει στα αποδυτήρια μιας ελληνικής ομάδας. Μιας βαλκανικής ομάδας. Που δεν έχουν καμμία, μα καμμία σχέση με την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων που τον ανέθρεψαν σαν παίκτη και προπονητή.

Μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη και στο «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ» του ΑΡΗ κάνει ο apodytiriakias.gr

Τέλμα στον Άρη. Δεν κινείται τίποτα. Περίεργη και ανησυχητική κατάσταση. Η ΑΕΚ το αποφάσισε και προχωράει στο δρόμο που επέλεξε. Κάνω τη σύγκριση όχι λόγω της ίδιας διχρωμίας των δυο ιστορικών ομάδων, αλλά επειδή παρουσιάζουν, σ’ αυτή την κρίσιμη, ίσως και καθοριστική για το μέλλον τους πορεία, ομοιότητες πολύ περισσότερο ουσιαστικές οι δυο ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, μπήκε σε εκκαθαριστική διαδικασία και με την περισσότερη ισχυρή διοίκηση της Ιστορίας της, λόγω Μελισσανίδη, ελπίζει και στην αναγέννησή της, όχι μόνον την αγωνιστική.

Ο Άρης δεν έχει αποφασίσει αν θα μπει ή, όχι τελικά στο άρθρο 99. Δεν έχει κανέναν Μελισσανίδη, δεν βλέπει κάποιον τέτοιον αρειανό ούτε με κυάλια νυχτός. Και δεν έχει ακόμα καταστεί γνωστό πόσο είναι χρεωμένη η ΠΑΕ  Άρης.

Γιατί δεν βγήκε το πόρισμα να ξέρουν τα αρειανά και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ποια είναι τα βερεσέδια και τα ελλειμματικά βάρη που κουβαλάει ο Άρης. Μήπως δεν γίνουν ποτέ γνωστές οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους. Με συνέπεια να παραμένουν… άγνωστοι και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της κακής οικονομικής διαχείρισης.

Ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας, έστω και με λιγώτερα κυβικά από έναν Μελισσανίδη, δεν θα ανεχόταν με τίποτα να συνέχιζε να κρατάει το κουμάντο στην ομάδα το βαθύ κράτος του Άρη. Αυτό, δηλαδή, που πλέον αποτελεί «θεσμό» στα διοικητικά και παραδιοικητικά της συγκεκριμένης ομάδας.

Συμπλέουν όλα τα «κομμάτια», όχι τα κόμματα, δεν υπάρχουν τέτοια, συμπλέουν για το καλό του Άρη. Ο Σούπερ 3, η μεγάλη δύναμη, ανανεωμένος, αναβαθμισμένος, με τους νέους σουπεράδες. Η κοινωνία των Μελών. Και βέβαια η ΠΑΕ. Σύμπνοια απόλυτη. Τότε γιατί δεν προχωράνε; Γιατί δεν ακούγονται οι βηματισμοί τους και επικρατεί μια γεμάτη ερωτηματικά στασιμότητα;


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: