Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ηλιάδης, «ΚΜΑ», επενδυτές και... «κόκκινες γραμμές»

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για την επιβεβλημένη παρουσία ενός επενδυτή στον Άρη, τη δήλωση Ηλιάδη, την ΚΜΑ και σχολιάζει τα όσα ακούγονται τελευταία... Η κουβέντα γύρω από την αναγκαιότητα ερχομού ενός επενδυτή στον Αρη φούντωσε νωρίτερα του αναμενομένου, αφού δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που πήρε το χρίσμα ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Καταρχήν, είναι θετικό που άπαντες στον Αρη, ακόμη κι εκείνοι που διαφωνούσαν φωναχτά μέχρι πρότινος, συμφωνούν, πλέον, ως προς το ότι είναι επιβεβλημένη η παρουσία ενός επενδυτή. Αυτό βοήθησε ήδη ώστε να περιοριστεί και η εσωστρέφεια στο σύλλογο. Φαίνεται ότι δημιουργούνται, επιτέλους, οι κατάλληλες συνθήκες ώστε ο Αρης σαν οργανισμός να προσελκύσει και να υποστηρίξει έναν τέτοιο άνθρωπο (ή εταιρεία) και μαζί του να «χτίσει» την «επόμενη μέρα».

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, φυσικά, ο υποψήφιος επενδυτής να ανοίξει πρώτα τα χαρτιά του. Να (απο)δείξει ότι διαθέτει τα εχέγγυα για να εξασφαλίσει την επόμενη μέρα του συλλόγου. Αυτό είναι το κομβικό σημείο. Εσχάτως ακούγονται πολλά για Αζέρους (Socar) και Τούρκους (Doyen). Εκ πρώτης όψεως, δεν αμφισβητεί κανείς ότι αμφότεροι μπορούν να αλλάξουν το επίπεδο του Αρη. Αρκεί, η φημολογία να είναι αληθινή και να συνοδευτεί από πράξεις. Ο νοών νοείτω. Γι' αυτό, μέχρι τότε κρατάμε όλοι μικρό καλάθι.
Υποθέτουμε πως δεν θα αργήσουν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού δεν μπορεί να σύρεται και ο Αρης για καιρό πίσω από φήμες και σενάρια. Ισως να μην ήταν άσχημη ιδέα, να βάλουν εδώ οι θεσμικοί φορείς του Αρη (ΚΜΑ, Α.Σ ως μεγαλομέτοχοι) «κόκκινες γραμμές». Να θέσουν έναν χρονικό ορίζοντα, ώστε να μην ελλοχεύουν άλλοι κίνδυνοι στην περίπτωση που τα σενάρια παραμείνουν σενάρια. Γιατί άλλου είδους «κόκκινες γραμμές» είναι δύσκολο να μπουν.

Περιμένοντας, λοιπόν, τον επενδυτή, προέκυψε και η δήλωση του Δημήτρη Ηλιάδη που αφήνει ξεκάθαρα αιχμές για ανθρώπους που βρίσκονται και κινούνται μέσα στον Αρη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ νιώθει ότι αμφισβητείται από την ΚΜΑ (και όχι μόνο), η οποία με την σειρά της δεν το κρύβει ότι περίμενε ταχύτερη δράση από τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ. Καλώς ή κακώς, αυτό το κλίμα θα υπάρχει (παρότι άδικο) έως ότου ο κ. Ηλιάδης υλοποιήσει τις προγραμματικές του εξαγγελίες. Μέχρι να εμφανίσει το. ρευστό, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό περιμένουν όλοι.
Μέχρι τότε, θα νιώθει την «ενόχληση» της «ΚΜΑ» κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτεί και να συνηθίσει. Όταν αρχίσει να ρέει το χρήμα, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε, τότε κανείς δεν θα μπορεί να του βάλει «κόκκινες γραμμές». Αυτό είναι κάτι που με τη σειρά της θα πρέπει να αποδεχτεί η «ΚΜΑ». Το νόμισμα έχει δύο όψεις.
ΥΓ 1: Εφόσον βρεθεί κάποιος που θέλει τον Αρη και έχει τα 7,3 εκατ. ευρώ, δύσκολα μπορεί να του βάλει κανείς «κανόνες» και «κόκκινες γραμμές». Τα τοποθετεί στην αύξηση του Μ.Κ και τελειώνουν όλα. Ρεαλιστές να είμαστε. Είτε μας αρέσει, είτε όχι.

ΥΓ 2: Λάθος τακτικής η κίνηση της ΚΜΑ να στείλει επιστολή στην Doyen, προτού η τουρκική εταιρεία εκδηλώσει (αν εκδηλώσει.) επίσημα το ενδιαφέρον της.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: