Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Χάνει Λαουάλ η Μπαρτσελόνα!!


Χάνει Λαουάλ η Μπαρτσελόνα

Την πόρτα του χειρουργείου, για την αποκατάσταση στη ζημιά που υπέστη στο δεξί του γόνατο, θα περάσει την Τετάρτη (17/2) ο Σέιν Λαουάλ, όπως έγινε γνωστό από την Μπαρτσελόνα.

Στην αγορά για αναζήτηση ψηλού είναι πολύ πιθανό να βγει η Μπαρτσελόνα.

Ο Σέιν Λαουάλ τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του γόνατο, στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις και έτσι την Τετάρτη (17/2) αναμένεται να μπει στο χειρουργείο. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος της επιστροφής του Νιγηριανού σέντερ, ο οποίος εκτιμάται από δύο έως πέντε μήνες.

Όπως είναι φυσικό, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο Τσάβι Πασκουάλ έμεινε στη φροντ λάιν με τους Άντε Τόμιτς και Σαμάρντο Σάμιουελς, αλλά και τον άπειρο νεαρό Μούσα Ντιανιέ. Έτσι, σύμφωνα με τον Τύπο της Καταλονίας είναι πολύ πιθανό οι «μπλαουγκράνα» να προχωρήσουν σε μία προσθήκη μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία πριν την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Top16 της Ευρωλίγκας, όπου θα υποδεχθούν στο «Παλάου» τον Ολυμπιακό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι το σκέφτεται για Άντερλεχτ ο Σίλβα!!


Έτσι το σκέφτεται για Άντερλεχτ ο Σίλβα

Στο πλάνο με το οποίο θέλει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο πρώτο βήμα πρόκρισης απέναντι στην Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες δείχνει πως κατέληξε ήδη ο Μάρκο Σίλβα.

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί αύριο το πρωί με προορισμό τις Βρυξέλλες όπου θ'΄αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ (το βράδυ της Πέμπτης) στο πλαίσιο της φάσης των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν σήμερα προπόνηση στου Ρέντη και ο Μάρκο Σίλβα φαίνεται πως έχει καταλήξει στην εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του στο “Βάντεν Στοκ”. Η σύνθεση λοιπόν των Πειραιωτών αναμένεται να είναι, τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο και στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής ο Σαλίνο. Στο κέντρο της άμυνας παραμένουν ο Μποτία με τον Σιόβα ενώ αριστερό μπακ θα είναι ο Μαζουάκου. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και στον άξονα της μεσαίας γραμμής των πρωταθλητών, καθώς αμυντικό χαφ θα παίξει ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς και δίπλα στου σαν “οχτάρι” θα είναι ο Σάσα Ζντίελαρ. Ο νεαρός μέσος επιστρέφει στη βασική εντεκάδα της ομάδας του Πειραιά, με τον Μάρκο Σίλβα να δείχνει εμπιστοσύνη στον 21χρονο χαφ.

Ο Κώστας Φορτούνης θα είναι ο επιτελικός μέσος, αναλαμβάνοντας το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, με τους “ερυθρόλευκους” να περιμένουν πολλά από τον νεαρό μέσο. Σε ότι έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη του τραυματία Φελίπε Πάρντο, ο Μάρκο Σίλβα φαίνεται πως έχει καταλήξει στην επιλογή του Σεμπά. Αυτόν άλλωστε δοκίμασε στη σημερινή προπόνηση στο αριστερό άκρο της φροντ λάιν. Δεξιά θα παίξει ο Ντουρμάζ και σε ότι αφορά την κορυφή της επίθεσης, ο Ιντέγε έχει ένα προβάδισμα έναντι του Πουλίδο, αλλά κανείς δεν μπορεί ν' αποκλείσει την έκπληξη με τον Μεξικανό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτο: 51.000 tweets το λεπτό στο γκολ του Γουέλμπεκ!!!


Απίστευτο: 51.000 tweets το λεπτό στο γκολ του Γουέλμπεκ!

Έχει ταλαιπωρηθεί σε μεγάλο βαθμό από τραυματισμούς τη φετινή σεζόν ο Ντάνι Γουέλμπεκ, αλλά το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λέστερ ήταν αρκετό για να πετύχει ένα πρωτοφανές ρεκόρ.

Στα ουράνιο έστειλε τους φίλους της Άρσεναλ ο Ντάνι Γουέλμπεκ με το γκολ που πέτυχε στο 95’ της αναμέτρησης κόντρα στη Λέστερ, ωστόσο ο διεθνής επιθετικός κατάφερε να σημειώσει ένα ρεκόρ που δεν αφορά την αγωνιστική επικαιρότητα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά από το Twitter, η κεφαλιά του Άγγλου φορ προκάλεσε 51.000 tweets σε ένα λεπτό, «επίδοση» που έρχεται στην πρώτη θέση της σχετική κατηγορίας που αφορά την Premier League, ξεπερνώντας το γκολ του Σάντσες κόντρα στη Γιουνάιτεντ, όταν σημειώθηκαν 47.000 «τιτιβίσματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πεντάδα με τις φετινές επιδόσεις, τις τέσσερις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν γεγονότα που αφορούν την Άρσεναλ, καθώς στην 3η και την 4η θέση βρίσκονται το γκολ του Οζίλ με τη Γιουνάιτεντ (41.000 tweets) και η αποβολή του Γκάμπριελ με την Τσέλσι (38.000 tweets) αντίστοιχα.

Στην 5η θέση είναι το γκολ του Μπεντέκε κόντρα στη Γιουνάιτεντ (35.000 tweets).
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έσπασε» την τιμωρία Κόρμπου-Οικονόμου ο Ουζουνίδης!!


«Έσπασε» την τιμωρία Κόρμπου-Οικονόμου ο Ουζουνίδης

Σε διαφορετικά παιχνίδια θα εκτίσουν τις ποινές τους λόγω συμπλήρωσης καρτών οι Παναγιώτης Κόρμπος και Βαγγέλης Οικονόμου, όπως αποφάσισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Τα ματς του Πανιώνιου, στα οποία δεν θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης Κόρμπος και Βαγγέλης Οικονόμου αποφάσισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο τεχνικός των κυανέρυθρων διάλεξε διαφορετικά παιχνίδια για τους δύο παίκτες του που θα απουσιάσουν σε δύο αναμετρήσεις λόγω συμπλήρωσης καρτών.

Ο 28χρονος αμυντικός δεν θα βρίσκεται στην διάθεση του προπονητή του στα ματς απέναντι σε Ξάνθη και Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο 30χρονο μέσος θα απουσιάσει στα εκτός έδρας παιχνίδια με Βέροια και Πλατανιά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνοπλος στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός!!


Πάνοπλος στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός

Με εξαίρεση τον τραυματία Πάρντο αλλά και τον τιμωρημένο Ομάρ, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει πάνοπλος στις Βρυξέλλες για το πρώτο ματς με την Άντερλεχτ. Στην αποστολή, που πετάει την Τετάρτη, και ο Καμπιάσο

Χωρίς κάποιο απρόοπτο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση απέναντι στην Άντερλεχτ.

Ο Μάρκο Σίλβα είδε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του να συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε κατά κύριο λόγο τακτική τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, αλλά και δουλειά σε στατικές φάσεις και κυκλοφορία της μπάλας.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για το Constant Vanden Stock. Σε αυτή με εξαίρεση τον τραυματία Πάρντο αλλά και τον τιμωρημένο Ομάρ δεν υπάρχει κάποια έκπληξη.

Αναλυτικά:
Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Χουτεσιώτης, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας, Βούρος, Ζντιέλαρ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ευεργέτης, αθλητικός διευθυντής και προπονητής: Ιβάν Σαββίδης!!


Ευεργέτης, αθλητικός διευθυντής και προπονητής: Ιβάν Σαββίδης!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον άνθρωπο που τα ξέρει όλα και του φταίνε οι Έλληνες, οι Δανοί, οι Κροάτες, οι Κύπριοι και όλοι όσοι έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Το χα απορία από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω ότι ο Σαββίδης είναι αποφασισμένος να αλλάζει συνεχώς πρόσωπα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να ανακατεύει μόνιμα την τράπουλα, θεωρώντας ότι οι… άλλοι έχουν πάντα άδικο ή ότι κάνουν του κεφαλιού τους.

Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι το… χόμπι του, έδωσα βάση σε όσα μαθαίναμε από τις πρώτες του μέρες στον ΠΑΟΚ, για τα σούρτα-φέρτα στη Ροστόφ, στην οποία λέγεται ότι έριξε 50 εκατομμύρια (και του χρωστούν μάλιστα ένα κάρο λεφτά από δανειοδότηση). Στον ΠΑΟΚ έχει χαλάσει σχεδόν τα διπλάσια και εξακολουθεί να αλλάζει συνεχώς πρόσωπα στα κομβικά πόστα της λειτουργίας μιας ΠΑΕ που νόμισε ότι, επειδή ξοδεύονται χρήματα, έχει αποκτήσει τον τίτλο του «οργανισμού». Του πολυκύτταρου οργανισμού, που τελικά, όπως αποδεικνύεται, είναι απόλυτα μονοκύτταρος, έχει μούσι και μιλά ρώσικα και ποντιακά. Πιο σημαντικό του χαρακτηριστικό, ότι, επειδή έχει χρήματα και αντιλαμβάνεται πόσο απαραίτητος είναι σε αυτή την ομάδα και ενδεχομένως στις οικογένειες πολλών ανθρώπων, τους οποίους πληρώνει αδρά, τα γνωρίζει όλα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Να μην τα ξαναλέμε, αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε λίγα για να του απονείμουμε τον τίτλο του ευεργέτη. Ευεργέτης καθόλα. Ωστόσο, η εμμονή του να διοικεί κάτι που δεν γνωρίζει και να ακούει, που είναι σίγουρο ότι ακούει, σκόρπιες εκτιμήσεις από άλλα ρώσικα ή αλλοεθνή στόματα δήθεν κολλητών του, είναι καταστροφικό.

Αναρωτιόμουν προχθές, αν πραγματικά εννοεί ότι επιθυμεί να φτιάξει ομάδα ενός ή περισσότερων τίτλων. Τελικά, ακόμη κι αν θέλει, ο τρόπος με τον οποίο το εκδηλώνει, είναι προφανές ότι δεν αποδίδει. Κι αν μετά από τέσσερα χρόνια ετοιμάζεται για να σχεδιάσει πάλι κάτι καινούργιο, στην τέταρτη αφετηρία για πρωταθλήματα, κύπελλα, τσάμπιονςλιγκ και άλλα τέτοια, ας στο σκεφτεί και δεύτερη και τρίτη φορά. Κι ας πει στον εαυτό του, «όχι, ρε παιδί μου, μπορεί να είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου και μπορεί να τα γνωρίζω όλα, αλλά, ας ακολουθήσω μια διαφορετική τακτική, ας στήσει την ομάδα αυτή ένας, δύο άνθρωποι που είναι η δουλειά τους και είναι αναγνωρισμένοι στο χώρο».

Για την απομάκρυνση του Άρνεσεν λυπάμαι διπλά. Λυπάμαι γιατί κανείς δεν σέβεται την επιλογή του σε αυτή την ομάδα. Την απαξιώνει μέσα από έναν σχεδιασμό τριών ετών, μέσα στους πρώτους πέντε μήνες και δεν του επιτρέπει να κάνει τις επιλογές στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Γιατί… «δεν ξέρει», ξαφνικά. Γιατί… «μας έφερε παλτά το καλοκαίρι και ξοδέψαμε ένα κάρο λεφτά». Γιατί… «εμείς θα μπορούσαμε καλύτερα, επειδή τα ξέρουμε όλα…»

Και τελικά ξεκινά από εκεί που βρισκόσουν πριν από τέσσερα χρόνια. Επειδή είσαι μανούλα στο να τα κάνεις σαλάτα μετά από ήττες, σαν αυτή με τον Ηρακλή, λες και ήρθε το τέλος του κόσμου. Ή πλησιάζει μέσα από τις επόμενες αγωνιστικές.

Μια στιγμή χάρηκε φέτος τον Ιβάν: Μην συζητάτε για προπονητή, αυτός είναι μέχρι το τέλος. Στήριξε την –έμμεση- επιλογή του. Έτσι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος στις δύσκολες στιγμές. Όχι να γκρινιάζει και να αντιδρά σπασμωδικά, θέλοντας να δείξει με απολύσεις ότι αυτός είναι το κουμάντο και πρέπει να πάρει ένα κεφάλι για να την… ψυλλιαστούν οι υπόλοιποι. Για να σφίξουν τα γάλατα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι διαιτητές της Α1!!


Οι διαιτητές της Α1

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις για την 19η αγωνιστική της Α1 ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Γνωστοί έγιναν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ οι διαιτητές και οι κομισάριοι των αναμετρήσεων για τη 19η αγωνιστική της Α1.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής:

«Τετάρτη 17/02
Βενετόκλειο 16.15 Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ Κορομηλάς, Ψαριανός, Θεονάς (Βιντζηλαίος)
Ζηρίνειο 17.00 Κηφισιά-Καβάλα Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Συμεωνίδης (Ντίνος)
“Nick Galis Hall” 17.00 Άρης-Κόροιβος Πηλοΐδης, Παγώνης, Λόρτος (Δροσόπουλος)

Πέμπτη 18/02
“Μ. Μερκούρη” 16.00 Ρέθυμνο-Λαύριο Καρακατσούνης, Παναγιώτου, Παφίλης (Μαγγανάς)
ΣΕΦ 17.00 Ολυμπιακός-Τρίκαλα BC Σχινάς, Α. Αναστόπουλος, Δαρλαμήτσος (Ντάβαρης)
Περιβόλας 19.00 Απόλλωνας Πατρών-ΑΕΚ Αναστόπουλος, Τσώνος, Μπίκας (Θεοδοσόπουλος)
ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-Αρκαδικός Μπίτης, Παντελίδης, Κονδύλης (Μουζάκης)
»

Πρίφτης: «Θυμόμαστε την ήττα στον αγώνα του πρώτου γύρου…»


Πρίφτης: «Θυμόμαστε την ήττα στον αγώνα του πρώτου γύρου…»

Κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο του Άρη κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος δεν… ξέχασε την ήττα των «κίτρινων» στον πρώτο γύρο.

Συγκέντρωση και διάρκεια στην άμυνα θα πρέπει να έχει ο Άρης απέναντι στον Κόροιβο σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος πρόσθεσε πως οι «κίτρινοι» δεν έχουν… ξεχάσει την ήττα του πρώτου γύρου στην Αμαλιάδα.

«Έχοντας επικεντρώσει πλέον την προσοχή μας μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ετοιμαζόμαστε για μία δυνατή μάχη με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Μία ομάδα η οποία παρά το πρόσφατο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, παραμένει πολύ καλή, με καλό ρόστερ και εμπειρία, επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο. Θυμόμαστε την ήττα στον αγώνα του πρώτου γύρου και πρέπει να διδαχτούμε απ’ αυτήν, παρουσιάζοντας ένα σοβαρό πρόσωπο το οποίο θα μας επιτρέψει να πάρουμε ακόμα μία νίκη στο πρωτάθλημα», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης και πρόσθεσε:

«Το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών δε μας αποπροσανατολίζει, αφού κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Η συγκέντρωση, η διάρκεια στην άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για την εξέλιξη του αγώνα».

Από την πλευρά του, ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς είπε: «Είναι ένα παιχνίδι το οποίο απαιτεί μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας. Δεν ξεχνάμε ότι ο Κόροιβος είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που κατάφεραν να μας κερδίσουν στη φετινή σεζόν. Σεβόμαστε και υπολογίζουμε κάθε αντίπαλο κι αυτό είναι ένα από τα κλειδιά για τη μέχρι τώρα πορεία μας. Ο Κόροιβος είναι καλύτερη ομάδα απ’ ότι δείχνουν η βαθμολογική θέση και τα πρόσφατα αποτελέσματά του, πριν από τη νίκη με την Κηφισιά».

Και συνέχισε ο Σέρβος φόργουορντ: «Τώρα που τελείωσαν οι υποχρεώσεις μας στο Eurocup, επικεντρώνουμε όλη την προσοχή μας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Θέλουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση και ο αγώνας με τον Κόροιβο είναι ένα από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παίξουμε την άμυνα που μπορούμε, θα φτάσουμε στην απαραίτητη νίκη».

«Είμαι σίγουρος ότι η Γιουνάιτεντ θέλει τον Μουρίνιο»


«Είμαι σίγουρος ότι η Γιουνάιτεντ θέλει τον Μουρίνιο»

Τη σιγουριά του ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο θα επιστρέψει σύντομα στον πάγκο μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας εξέφρασε ο πρώην παίκτης του Πορτογάλου, Νταβίντ Λουίς.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αποχωρήσει από τον πάγκο της Τσέλσι, το «φάντασμα» του Πορτογάλου βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια των Λονδρέζων κι αυτό αποδείχθηκε στη συνέντευξη τύπου του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νταβίντ Λουίς που υπήρξε παίκτης των «μπλε» για τρία χρόνια.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός εκπροσώπησε τους παίκτες της Παρί εν όψει της αποψινής αναμέτρησης κόντρα στην Τσέλσι και δεν ήταν δυνατόν να μην ερωτηθεί για τον Ζοσέ Μουρίνιο τον οποίο έζησε από πολύ κοντά, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι η Γιουνάιτεντ σίγουρα ενδιαφέρεται και εξετάζει την περίπτωση του Πορτογάλου.

«Προπονητές έρχονται και φεύγουν, είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Ο Ζοσέ δεν θα είναι για πολύ καιρό μακριά από τη δουλειά, ποτέ δεν ήταν.

Δεν μπορείς να αγνοήσεις την επιτυχία που είχε. Για αυτό είμαι σίγουρος ότι η Γιουνάιτεντ τον εξετάζει. Δεν νομίζω ότι ο Ζοσέ θα είχε το οποιοδήποτε πρόβλημα να αναλάβει τη Μάντσεστερ. Ναι, πάντα θα ενδιαφέρεται για την Τσέλσι, αλλά ο Ζοσέ κάνει ό,τι είναι καλύτερο για τον Ζοσέ», ανέφερε ο 28χρονος αμυντικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν ο Ντρογκμπά «τελείωσε» την Παρί!! (video)


Όταν ο Ντρογκμπά «τελείωσε» την Παρί! (video)

Λίγες ώρες απέμειναν για την επανέναρξη του Champions League. Στο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας, η Παρί υποδέχεται την Τσέλσι, με τους «μπλε» να θυμίζουν… κάτι εξαιρετικά όμορφο.

Την… αλήτικη γκολάρα του Ντιντιέ Ντρογκμπά, πριν από 11,5 χρόνια, στο Παρίσι, θύμισε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter η Τσέλσι.

Λίγες ώρες πριν την αποψινή… μονομαχία με την Παρί Σεν Ζερμέν, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Champions League στο «Παρκ ντε Πρενς», οι «μπλε» φρόντισαν να… υπενθυμίσουν στους οπαδούς τους, αλλά και στους Παριζιάνους, την απίθανη εκτέλεση φάουλ του Ιβοριανού παλαίμαχου επιθετικού, με την οποία οι Λονδρέζοι έφυγαν… άνετοι και ωραίοι (0-3) από τη γαλλική πρωτεύουσα, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, το 2004.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το δεύτερο γκολ του Ντρογκμπά στο εν λόγω ματς, το οποίο και πανηγύρισε έξαλλα, έχοντας… φρεσκομεταγραφεί, θυμίζουμε, στην ομάδα του Λονδίνου από τη μισητή αντίπαλο της Παρί, Μαρσέιγ.





Η Τσέλσι είχε περάσει άνετα ως πρώτη από τον όμιλο με 13 βαθμούς, ενώ η Παρί τερμάτισε τελευταία με 5 και αποκλείστηκε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαργαρίτης: «Χρειάζεται μία καλή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ»


Μαργαρίτης: «Χρειάζεται μία καλή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ»

Οι απουσίες που θα έχει ο ΠΑΟΚ στην Ρόδο κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του κόντρα στον Κολοσσό, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον Κολοσσό, ωστόσο οι απουσίες που θα έχει και στην Ρόδο, κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

«Ο Κολοσσός είναι μία πολύ καλή ομάδα, με σκληρή έδρα και σίγουρα ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Προερχόμαστε από μία σειρά άσχημων αποτελεσμάτων και το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε και πάλι με απουσίες, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο μας. Χρειαζόμαστε και μία καλή εμφάνιση, αλλά και μία νίκη, για να μας βοηθήσει και αγωνιστικά, αλλά και βαθμολογικά και για να την πετύχουμε πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να δώσουμε ότι μπορούμε», δήλωσε αρχικά στο paokbc.gr ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και πρόσθεσε:

«Είναι αλήθεια ότι και κούραση υπάρχει στην ομάδα, αλλά και λίγο χρόνο είχαμε για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Ωστόσο αυτά που δουλέψαμε τις τελευταίες μέρες πρέπει να τα βγάλουμε στο γήπεδο, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να βγάλουμε ενέργεια για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Τέλος, για τους φίλους του ΠΑΟΚ στην Ρόδο: «Οι ΠΑΟΚτσήδες της Ρόδου είναι κάθε χρόνο κοντά μας, δείχνουν την αγάπη τους για την ομάδα με πολύ έντονο τρόπο και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ξέρουμε ότι και αύριο θα είναι στο γήπεδο και ειδικά τώρα, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα μας, η παρουσία τους θα είναι ακόμη πιο σημαντική, για να μας δώσει δύναμη στην προσπάθειά μας».

Μπιέντοφ: «Έλειπαν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού οι Χέινς και Γουίλιαμς»


Μπιέντοφ: «Έλειπαν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού οι Χέινς και Γουίλιαμς»

Σίγουρος πως οι προσθήκες των Μαρκέζ Χέινς και Έλιοτ Γουίλιαμς θα βοηθήσουν πολύ τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο άμεσος συνεργάτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς, Γκόραν Μπιέντοφ.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Γκόραν Μπιέντοφ για τους Μαρκέζ Χέινς και Έλιοτ Γουίλιαμς, με τον άμεσο συνεργάτη του Σάσα Τζόρτζεβιτς να λέει πως οι δύο συγκεκριμένες προσθήκες θα βοηθήσουν πολύ τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το blog του Γκόραν Μπιέντοφ στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Καλησπέρα σε όλους,

Επικοινωνούμε ξανά μαζί και πλέον μπορούμε να πούμε πως αφήσαμε πίσω μας μια πολύ σημαντική περίοδο τριών αγώνων της Ευρωλίγκας, όπου καταφέραμε να πετύχουμε τρεις νίκες που μας έδωσαν τη δυνατότητα να βρεθούμε ξανά σε μια καλή θέση και μια κατάσταση που μπορούμε να παλέψουμε για τους στόχους μας. Κερδίσαμε τη Νταρουσάφακα, την Τσεντεβίτα και την Εφές μετρώντας πολλές απουσίες και προβλήματα.

Δεν είχαμε τον Μήτσο, τον αρχηγό μας, που χρειάστηκε να μείνει εκτός προκειμένου να αποθεραπευτεί και τον περιμένουμε στο προσεχές διάστημα να γυρίσει, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που έχασαν κάποιο παιχνίδι. Ακόμη και χθες, στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας, είχαμε πολλά παιδιά εκτός με διάφορα προβλήματα τραυματισμών. Ελπίζουμε να γυρίσουν όλοι υγιείς και να είναι έτοιμοι ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αυτή την εβδομάδα δεν έχουμε ευρωπαϊκή υποχρέωση και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε, να επουλώσουμε τις πληγές μας και πάνω απ’ όλα να καταφέρουμε να εντάξουμε τους δύο καινούργιους αθλητές μας στα συστήματα μας τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Ο Μαρκέζ (Χέινς) είναι κάποιες μέρες παραπάνω και αν όλα πάνε καλά στον αγώνα με τη Φενέρ του Ζέλικο θα έχει παίξει ήδη τέσσερις αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος, ενώ ο Έλιοτ (Γουίλιαμς) θα έχει αγωνιστεί με τον Αρκαδικό και τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο πολύ έξυπνους αθλητές με χαρακτηριστικά που μας έλειπαν από το παιχνίδι μας και θεωρώ πως θα μας βοηθήσουν πολύ. Δουλεύουν πολύ σκληρά και κάνουν και έξτρα προπόνηση για να κερδίσουν τον χρόνο. Είναι παιδιά που φαίνεται πως θέλουν να μπουν άμεσα στο πνεύμα της ομάδας και αυτό είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Πλέον, έχουμε μπροστά μας δύο αγώνες για την Ελληνική λίγκα με τον Αρκαδικό στο ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, ενώ όπως προαναφέραμε ακολουθεί το μεγάλο ματς με τη Φενέρ, για την οποία δε χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερες συστάσεις. Ειδικά, όταν στον πάγκο της κάθεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ανυπομονούμε γι’ αυτό το παιχνίδι γνωρίζοντας πως θα ζήσουμε έναν αγώνα μπροστά στο πλήθος μας, μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού που όταν γεμίζει το ΟΑΚΑ μας ενεργοποιεί ένα πραγματικό τούρμπο. Με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό μας αισθανόμαστε, όπως με την Εφές, πως στη μηχανή μας έχουμε τούρμπο και αυτό το νιώθουμε όλοι στ’ αποδυτήρια.

Τα ξαναλέμε σύντομα,
Γκόραν
».

ΠΑΟΚ και στην Ρόδο!! (video)


ΠΑΟΚ και στην Ρόδο! (video)

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά την άφιξη της αποστολής στο νησί για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό.

Από την Πυλαία μέχρι την… Ρόδο. Η αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» αναχώρησε από την Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Κολοσσό με τις… ευλογίες ορισμένων της οπαδών της, ενώ περίπου την ίδια αντιμετώπιση είχε και κατά την άφιξή της στο νησί.



Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης PAOK BC Official (@paokbasketball) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα είπαν αλλά όχι για «διαζύγιο» Μάντζιος-Κομπότης!


Τα είπαν αλλά όχι για «διαζύγιο» Μάντζιος-Κομπότης

Δεν τέθηκε θέμα αποχώρησης του Άκη Μάντζιου από την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Κομπότη.


Δεν φαίνεται να διατρέχει τουλάχιστον άμεσο κίνδυνο η θέση του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του Λεβαδειακού.

Στην ομάδα μπορεί να υπάρχει προβληματισμός για τις τελευταίες εμφανίσεις, ωστόσο, προπονητής και διοίκηση δεν φαίνεται να έχουν στο μυαλό τους στην παρούσα χρονική στιγμή στο διαζύγιο. Αυτό φαίνεται πως έγινε σαφές και στην συνάντηση που είχε ο 46χρονος τεχνικός με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Γιάννη Κομπότη.

Οι δύο άνδρες τα είπαν για τα τελευταία αποτελέσματα, συζήτησαν για τους τρόπους που θα επιτευχθεί η αγωνιστική ανάταση και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παρουσία του Μάντζιου στο εξ αναβολής ματς απέναντι στον Ατρόμητο την Τετάρτη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δέκα νέα τμήματα ιδρύει η ΑΕΚ!


Δέκα νέα τμήματα ιδρύει η ΑΕΚ

Την ανάπτυξή της σε επιπλέον αθλητικά μέτωπα αποφάσισε η ΑΕΚ. Η ερασιτεχνική αποφάσισε την ίδρυση δέκα νέων τμημάτων, με αυτό της άρσης βαρών να έχει ως επικεφαλής τον Πύρρο Δήμα. Δείτε όλα τα τμήματα

Σε ακόμα μεγαλύτερο φάσμα του αθλητισμού επεκτείνεται η ΑΕΚ.

Κατόπιν απόφασης της ερασιτεχνικής, η οποία θα εγκριθεί και τυπικά από ΔΣ που θα γίνει προσεχώς, θα ιδρυθούν δέκα νέα τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η «Ένωση» θα έχει πλέον αγωνιστική παρουσία σε: Γυμναστική, Υγρό Στίβο, Άρση Βαρών και Δυναμικό Τρίαθλο, Τάε Κβο Ντο, Πάλη, Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, Αντισφαίριση, Αντιπτέριση και Ράγκμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από αυτά τα τμήματα δεν θα επιβαρύνει οικονομικά το σωματείο, καθώς έχουν βρεθεί οι πόροι τους και οι άνθρωποι που θα τα τρέχουν, ενώ έχουν εξασφαλιστεί και οι χώροι που θα γίνονται αγώνες και προπονήσεις.

Χαρακτηριστικό, δε, της σοβαρότητας του εγχειρήματος και της φιλοδοξίας για διακρίσεις είναι το γεγονός ότι επικεφαλής στο τμήμα της άρσης βαρών θα είναι ο Πύρρος Δήμας.

Δείτε τη σχετική απόφαση

«Κατόπιν διαλογικής συζήτησης και αφού λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις των μελών του Δ.Σ. Αλέξανδρου Αλεξίου (Προέδρου), Γεωργίου Κατσαδήμα (Γενικού Γραμματέα), του Γενικού Αρχηγού Βασιλείου Παναγιωτόπουλου και οι τοποθετήσεις των Ολυμπιονικών Πύρρου Δήμα για τη δημιουργία τμήματος άρσης βαρών και δυναμικού τριάθλου, Εύας Χριστοδούλου για την ανάπτυξη του δημιουργία τμήματος Γυμναστικής με τα αθλήματα ρυθμικής, ενόργανης, αεροβικής κι ακροβατικής γυμναστικής και τραμπολίνου, Χαράλαμπου Παπανικολάου περί ίδρυσης τμήματος υγρού στίβου για την ανάπτυξη των αθλημάτων υδατοσφαίρισης, κολύμβησης, συγχρονισμένης κολύμβησης και καταδύσεων, του πρωταθλητή Ελλάδος Ηρακλή Γρηγοριάδη και λοιπών φίλων και μελών του Σωματείου, αποφασίζεται ΟΜΟΦΩΝΑ όπως το Σωματείο ιδρύει και λειτουργεί από σήμερα τα τμήματα Γυμναστικής, Υγρού Στίβου, Άρσης Βαρών και Δυναμικού Τριάαθλου, Τάε Κβο Ντο, Πάλης, Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου, Αντισφαίρισης, Αντιπτέρισης, Ράγκμπυ, σε επίπεδο υποδομών, ακαδημιών και ανδρικών και γυναικείων ομάδων, που θα μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις επίσημες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, αφού εγγραφεί το Σωματείο ως μέλος στις αντίστοιχες οικείες Ομοσπονδίες Γυμναστικής, Υγρού Στίβου, Άρσης Βαρών και Δυναμικού Τριάαθλου, Τάε Κβο Ντο, Πάλης, Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου, Αντισφαίρισης, Αντιπτέρισης, Ράγκμπυ της Ελλάδος.

Με την απόφαση δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του σωματείου, αντιθέτως σύμφωνα με τη συνημμένη Μελέτη, η ίδρυση και λειτουργία των ανωτέρω τμημάτων θα προσδώσει μεγαλύτερη αίγλη στο σωματείο, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των μελών και αθλητών του και θα επιφέρει οικονομικά οφέλη από τη λειτουργία των ακαδημιών και υποδομών των τμημάτων αυτών.

Με την παρούσα εντέλλονται

(α) οι Σοφία Κάσκαρη, Γεώργιος Κατσαδήμας, Βασίλειος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Καραμπουρνιώτης, όπως προβούν, από κοινού ή χωριστά ο καθένας, στην κατάθεση όλων των αναγκαίων εγγράφων για την εγγραφή του Σωματείου ως μέλος στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών

(β) οι Σοφία Κάσκαρη, Γεώργιος Κατσαδήμας, Βασίλειος Παναγιωτόπουλος και Εύα Χρισστοδούλου, όπως προβούν, από κοινού ή χωριστά ο καθένας, στην κατάθεση όλων των αναγκαίων εγγράφων για την εγγραφή του Σωματείου ως μέλος στην Ομοσπονδία Γυμναστικής

(γ) οι Σοφία Κάσκαρη, Γεώργιος Κατσαδήμας, Λάμπρος Μπέλεσης και Χαράλαμπος Παπανικολάου, όπως προβούν, από κοινού ή χωριστά ο καθένας, στην κατάθεση όλων των αναγκαίων εγγράφων για την εγγραφή του Σωματείου ως μέλος στην Ομοσπονδία Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης

(α) οι Σοφία Κάσκαρη, Γεώργιος Κατσαδήμας, Βασίλειος Παναγιωτόπουλος, όπως προβούν, από κοινού ή χωριστά ο καθένας, στην κατάθεση όλων των αναγκαίων εγγράφων για την εγγραφή του Σωματείου ως μέλος στις Ομοσπονδίες Τάε Κβο Ντο, Πάλης, Αντισφαίρισης, Αντιπτέρισης, Ράγκμπυ»
.

Επίθεση σε γυναίκα δημοσιογράφο επειδή σχολίασε το πέναλτι του Μέσι!!!

Γυναίκα δημοσιογράφος έκανε το… λάθος να πει την άποψή της για την εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι και το twitter την «τιμώρησε» με τον πιο χυδαίο τρόπο.

Επίθεση σε γυναίκα δημοσιογράφο επειδή σχολίασε το πέναλτι του Μέσι!Ένα από τα θέματα που «έπαιξαν» πολύ στα social media μέσα στο Σαββατοκύριακο ήταν η εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο ματς της Μπαρτσελόνα με τη Θέλτα.

Καμία άποψη, όμως, δεν ξεσήκωσε τόση κατακραυγή όσο αυτή της Λίνσεϊ Χίπγκρεϊβ, που έκανε το λάθος να σχολιάσει μια ποδοσφαιρική φάση, ενώ είναι… γυναίκα!

Η 36χρονη δημοσιογράφος του BBC και του BT Sport χαρακτήρισε την εκτέλεση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή ασεβή, λέγοντας: «Νομίζω πως το πέναλτι του Μέσι είναι ασεβές, όσο περισσότερο το βλέπω. Απλά άσε τον Σουάρες να εκτελέσει το πέναλτι, αν θες να είσαι τόσο καλός συμπαίκτης».

Σίγουρα, η συγκεκριμένη άποψη θα βρει αρκετούς διαφωνούντες, όμως η επίθεση που δέχτηκε μέσω twitter συνοδεύτηκε από τέτοιο σωρό σεξιστικών μηνυμάτων, που θύμισε άλλες εποχές.

Από το «κλασικό» «γι’ αυτό οι γυναίκες πρέπει να μένουν στην κουζίνα και να κρατούν το στόμα τους κλειστό», μέχρι το ωμό «ειλικρινά, κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι λες, επειδή έχεις ένα ζευγάρι βυζιά».

Η Λίνσεϊ Χίπγκρεϊβ… αναρωτήθηκε αν βρισκόμαστε στο 2016, απαντώντας σε tweet που ανέφερε πως «κάπου υπάρχει μια κουζίνα και της λείπει κάτι», ενώ έκανε retweet τα χειρότερα σχόλια απ’ αυτά που διάβασε, τα οποία -φυσικά!- περιλαμβάνουν αναφορές σε ανδρικά… όργανα (και είναι σχεδόν αδύνατον να μεταφραστούν ευπρεπώς).

«Απλά μια μικρή γεύση για το τι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το έγκλημα είναι να είσαι γυναίκα και να εκφράζεις μια άποψη. Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε…», σχολίασε λίγη ώρα αργότερα στο twitter. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι συνθέσεις στο Παρί-Τσέλσι!


Οι συνθέσεις στο Παρί-Τσέλσι

Δείτε τους εκλεκτούς των Λοράν Μπλαν και Γκους Χίντινκ για σπουδαία αναμέτρηση της φάσης των «16» του Champions League ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι, στο Παρίσι.

Η ενδεκάδα της Παρί Σεν Ζερμέν: Τραπ, Μαρκίνος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Λούκας, Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς

Και η ενδεκάδα της Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Μπαμπά, Φάμπρεγκας, Μίκελ, Πέδρο, Γουίλιαν, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα

Στον πάγκο των Παριζιάνων κάθονται οι: Σιρίγκου, Κουρζάβα, Φαν ντερ Βιλ, Σταμπουλί, Ραμπιότ, Παστόρε, Καβάνι

Στον πάγκο των Λονδρέζων κάθονται οι: Μπέγκοβιτς, Μιάζγκα, Λόφτους-Τσικ, Όσκαρ, Κένεντι, Τραορέ, Ρεμί
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πολλά… νεύρα στην Εφές ο Ίβκοβιτς!! (videos)


Πολλά… νεύρα στην Εφές ο Ίβκοβιτς! (videos)

Στο παιχνίδι με την Μπάνβιτ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς λίγο έλειψε να… αρπάξει τον Τόμας Ερτέλ, με αυτή να είναι η τρίτη του «έκρηξη» στον πάγκο της Αναντολού Εφές.

Είναι γνωστό πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είναι και ο πιο… χαλαρός άνθρωπος του κόσμου, καθώς πολλές φορές η κάμερα τον έχει «πιάσει» να λέει «γαλλικά» στους παίκτες του κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ.

Το πιο πρόσφατο «θερμό» επεισόδιο του Ντούντα ήταν με τον Τόμας Ερτέλ στον αγώνα με την Μπάνβιτ, με αυτό να είναι το τρίτο ως προπονητής της Αναντολού Εφές, καθώς είχαν προηγηθεί αυτά με τους Ντογκούς Μπαλμπάι και Άλεξ Τάιους.

Ντούντα vs Ερτέλ


Ντούντα vs Τάιους



Ντούντα vs Μπαλμπάι

  

*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη μέχρι τέλους για την κορυφή!!


Μάχη μέχρι τέλους για την κορυφή!

Τα διαφορετικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη Serie A εξετάζουν μετά το ντέρμπι του Σαββάτου, Γιουβέντους και Νάπολι, με τις δύο ομάδες να συμφωνούν σε ένα πράγμα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει...

Το ντέρμπι του Σαββάτου μεταξύ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος,έφερε τη Γιουβέντους μόνη πρώτη και την Νάπολι, έπειτα από καιρό στη δεύτερη θέση και στο -1 από την κορυφή.

Ο Σιμόνε Ζάζα, «χρυσή» αλλαγή όπως αποδείχθηκε έχοντας περάσει στην θέση του Μοράτα στο 58', καθώς το ρολόι σημάδευε το 88ο λεπτό του αγώνα, με σουτ έξω από την περιοχή, χάρισε στη «Μεγάλη Κυρία» το τρίποντο και μαζί την κορυφή του Καμπιονάτο.

Ήταν η 15η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Τορίνο που μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών κατάφερε να καλύψει το μειονέκτημα των έντεκα πόντων από τους οποίους απείχε από την πρώτη θέση και να βρεθεί στο +1, γεγονός ανεπανάληπτο στην ιστορία της Serie Α.

Γράφει ο Δημήτρης Λιαργκόβας

Όλα αυτά,ενώ στο στρατόπεδο των γηπεδούχων έδειχναν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία όπως μαρτυρούσε η αντικατάσταση του Αργεντινού επιθετικού, Πάολο Ντιμπάλα με το αριστερό μπακ-χαφ Άλεξ Σάντρο.

«Να κερδίζεις δεν είναι κάτι απλό και το να βρίσκεσαι στην κορυφή του πρωταθλήματος είναι σημαντικό. Μένουν όμως ακόμα 13 αγωνιστικές». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον προπονητή των νικητών, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ο οποίος θέλησε αμέσως να ρίξει τους τόνους και να προσγειώσει τους παίκτες του στους οποίους πάντως απένειμε τα εύσημα. «Οφείλω να τους συγχαρώ, διότι έχουν μεγαλώσει τόσο ατομικά όσο και σαν ομάδα. Σε αυτό το σύνολο έχει αυξηθεί η αυτοεκτίμηση. Τρεις μήνες πριν ήμασταν δωδέκατοι. Είναι σημαντικό το προσπέρασμα για το ψυχολογικό κομμάτι».

Και πραγματικά έτσι είναι. Η ήττα από τη Σασουόλο με το γκολ του Σανσόνε, κρατούσε τη Γιουβέντους στους 12 βαθμούς έπειτα από δέκα αγωνιστικές, ενώ η Ρόμα βρισκόταν στην κορυφή με 23. «Είμαστε συνηθισμένοι να κερδίζουμε, οπότε ελπίζουμε επίσης και στο αδύνατο». Τα λόγια του αρχηγού Τζιανλουίτζι Μπουφόν αντικατοπτρίζουν την οπτική και το μέταλλο των πρωταθλητών Ιταλίας. Παραδέχθηκε βέβαια πως πρώτος στόχος ήταν να αποφευχθεί η ήττα. «Εάν κέρδιζε η Νάπολι η διαφορά θα άνοιγε στους πέντε βαθμούς και θα ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε.Τώρα χρειάζεται να είμαστε ακόμα καλύτεροι διότι γνωρίζουμε πως μας ακολουθεί μία πολύ καλή ομάδα».

Και τώρα το ρεκόρ με τη σκέψη στην Μπάγερν

Η Γιούβε πλέον απέχει δύο μόλις νίκες από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην ιστορία της Serie A και τρεις για να το ξεπεράσει. Πρώτο «εμπόδιο» η Μπολόνια στο «Ρενάτο Νταλάρα». Εκεί όπου δεν μπόρεσαν να κερδίσουν Ρόμα, Λάτσιο, Φιορεντίνα (ισοπαλία αμφότερες) και έχασε η Νάπολι. Εάν οι «μπιανκονέρι» περάσουν από την έδρα των «ροσομπλού» και ενώ στο ενδιάμεσο θα διεξαχθεί η πρώτη μάχη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για τους «16» του Champions League, θα επιδιώξουν να ισοφαρίσουν το απόλυτο ρεκόρ της Ίντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι από το 2006-07, απέναντι στην... Ίντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι! Όσο για να μείνουν στην ιστορία; Θα απομένει η νίκη στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα.

Δεν το παρατά η Νάπολι

Η Νάπολι έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι από άποψη τακτικής, δυσκολεύοντας τη Γιουβέντους να αναπτυχθεί, οι ακραίοι επιθετικοί ωστόσο αδυνατούσαν να τροφοδοτήσουν το μεγάλο όπλο των «ατζούρι» και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Γκονζάλο Ιγκουαΐν προκειμένου ο Αργεντινός να σκοράρει, ο οποίος είδε μάλιστα τον Μπονούτσι να του παίρνει κυριολεκτικά την «μπουκιά από το στόμα» αποσοβώντας με προβολή στο πρώτο ημίχρονο βέβαιο γκολ. Μοιραία κοίταξε να πάρει την ισοπαλία η οποία θα την κρατούσε στην κορυφή. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Ζάζα.

«Παίξαμε στο ύψος τους, χάνοντας από ένα ατυχές περιστατικό. Κρίμα που προηγήθηκαν ενώ είχαν γυρίσει σε 4-5-1 ώστε να κρατήσουν την ισοπαλία. Εάν κάποιος έκλεινε την τηλεόραση στο 88' δεν θα μπορούσε να φανταστεί το αποτέλεσμα», τα λόγια του προπονητή των «παρτενοπέι» Μαουρίτσιο Σάρι ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ήρεμος μετά την ήττα της ομάδας του.

«Ίσως έπρεπε να είμαστε πιο θρασείς στην επίθεση, αλλά το ότι έπρεπε να αμυνθούμε έτσι ίσως μας επηρέασε», παραδέχτηκε και προσπάθησε να «αποφορτίσει» τους παίκτες του λέγοντας πως «δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ανταγωνιστούμε τη Γιουβέντους, επειδή ανήκει σε μία άλλη κατηγορία. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι διότι βρισκόμαστε σχεδόν ισόβαθμοι».

Την ανάγκη για ηρεμία τόνισε και ο Ινσίνιε προσπαθώντας να «υποβαθμίσει» την ήττα. «Πρέπει να παραμείνουμε χαλαροί αλλά συγκεντρωμένοι. Χάσαμε άδικα αλλά όπως είχα πει και πριν από τον αγώνα, το αποτέλεσμα δεν θα κρίνει κάτι. Μένουν ακόμα 13 παιχνίδια κι εμείς θα κοιτάξουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ακολουθούν τα δύο παιχνίδια για το Europa League απέναντι στη Βιγιαρεάλ, με την πρώτη αναμέτρηση την Πέμπτη στην Ισπανία και τη ρεβάνς στη Νάπολι μία εβδομάδα μετά, με το ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν στο Σαν Πάολο να παρεμβάλλεται την προσεχή Δευτέρα.

Η «σπόντα»

Ο προπονητής της Νάπολι δήλωσε μετά το ντέρμπι πως η Γιουβέντους ανήκει σε ένα «άλλο επίπεδο». Αυτό διότι όπως συνέχισε «το μεγαλύτερο μπάτζετ μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμα την διαφορά». Τη φράση αυτή εξέλαβαν τα μέσα στην Ιταλία σαν «σπόντα» του Ιταλού τεχνικού προς τον πρόεδρο της ομάδας Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για τη μηδενική σχεδόν ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι «ατζούρι» απέκτησαν τον Αλμπέρτο Γκράσι έναν νεαρό μέσο 21 ετών από την Αταλάντα και τον Βάσκο Ρετζίνι αμυντικό, όχι υψηλού επιπέδου,από την Σαμπντόρια.

Την ίδια ώρα ο αγώνας του Σαββάτου κρίθηκε από προσπάθεια του Άλεξ Σάντρο και τέρμα του Ζάζα που είχαν περάσει αλλαγή. Για τον Ιταλό επιθετικό μάλιστα οι «μπιανκονέρι» προκειμένου να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους, αρνήθηκαν μεγάλη πρόταση από την Αγγλία. Γίνεται αντιληπτή συνεπώς η διαφορά που μπορεί να κρίνει τον τίτλο και βρίσκεται στις «ακριβές» λεπτομέρειες.

Και η «εξάρτηση»

Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Ο κύριος 24 γκολ σε 25 αγώνες. Αναμφίβολα σπουδαίο επίτευγμα. Τι γίνεται όμως όταν η ομάδα εξαρτάται από έναν παίκτη και δεν υπάρχουν εναλλακτικές;

Ο Αργεντινός επιθετικός στα 18 παιχνίδια που σκόραρε βοήθησε την ομάδα του να μαζέψει 49 βαθμούς (μέσος όρος 2,72). Όταν όμως δεν σκοράρει; Επτά τα παιχνίδια στα οποία δεν συμπεριλήφθηκε το όνομα του Ιγκουαΐν στον πίνακα των σκόρερ, επτά και οι βαθμοί τους οποίους μάζεψε η Νάπολι. Ένας βαθμός για κάθε αγώνα! Μία νίκη,τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Και η διαπίστωση: Εάν δεν σκοράρει ο «Πιπίτα» η ομάδα δεν παράγει.

Η «εξάρτηση» δε που έχουν οι «ατζούρι» από τον επιθετικό τους είναι μεγαλύτερη από τη «σχέση» κάθε άλλου παίκτη από τον οποίο εξαρτάται η απόδοση της ομάδας του όπως ο Ζλάταν στην Παρί, ο Κριστιάνο στη Ρεάλ, ο Βάρντι στη Λέστερ, ο Λεβαντόφσκι στη Μπάγερν και η «Αγία Τριάδα» της Μπαρτσελόνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απορρίφθηκε η αίτηση ανάκλησης του Παναθηναϊκού για το κλείσιμο της «13»!


Απορρίφθηκε η αίτηση ανάκλησης του Παναθηναϊκού για το κλείσιμο της «13»

Ο Παναθηναϊκός ζητούσε την ανάκληση της υπουργικής απόφασης για το κλείσιμο της Θύρας 13 αλλά το αίτημα του απορρίφθηκε.

Κλειστή θα παραμείνει η Θύρα 13 στη Λεωφόρο, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση ανάκλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή να βάλει «λουκέτο» στο ιστορικό πέταλο, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» με την προσφυγή τους, προσπάθησαν να «παγώσουν» την απόφαση, μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο, αλλά δεν κέρδισαν την υπόθεση. Ετσι, θα περιμένουν την απόφαση που θα γίνει γνωστή στις 10 Μαρτίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι συνθέσεις στο Μπενφίκα-Ζενίτ!


Οι συνθέσεις στο Μπενφίκα-Ζενίτ

Δείτε τους εκλεκτούς των Ρουί Βιτόρια και Αντρέ Βίλας Μπόας για την αναμέτρηση της Μπενφίκα με τη Ζενίτ στη Λισαβόνα.

Πριν από λίγα λεπτά επισημοποιήθηκαν οι συνθέσεις της Μπενφίκα και της Ζενίτ για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Champions League στο «Ντα Λουζ».

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια):
Ζούλιο Σέζαρ, Λίντελεφ, Ελισέου, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Σάμαρης, Γκαϊτάν, Ρενάτο Σάντσες, Μήτρογλου, Ζόνας, Πίτσι

Ζενίτ (Βίλας Μπόας): Λοντίκιν, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λόμπαερτς, Γκαράι, Σατόφ, Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι, Τζιούμπα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεσίνα για… πρώτος προπονητής!!


Μεσίνα για… πρώτος προπονητής!

Στη λίστα των Νετς για να αναλάβει τον πάγκο τους, μαζί με τους Βαν Γκάντι και Τιμποντό, φέρεται να είναι ο Ετόρε Μεσίνα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο για τον Ετόρε Μεσίνα να πάρει… προαγωγή και να αναλάβει ως πρώτος προπονητής ομάδα του NBA, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Ο πολύπειρος κόουτς, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου των Σπερς στο πλάι του Γκρεγκ Πόποβιτς, είναι στη λίστα των Νετς.

Ήδη, η ομάδα του Μπρούκλιν φέρεται να ενδιαφέρεται ακόμη για τους Τζεφ Βαν Γκάντι και Τομ Τιμποντό, με τον Ιταλό τεχνικό να «αρέσει» αρκετά στον ιδιοκτήτη, Μιχαήλ Προχόροφ, λόγω της θητείας που είχε στο παρελθόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Νοτσερίνο από Μίλαν!!


Τέλος ο Νοτσερίνο από Μίλαν

Τη λύση της συνεργασίας της με τον Αντόνιο Νοτσερίνο, το όνομα του οποίου είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε η Μίλαν.

Παρελθόν αποτελεί από τη Μίλαν ο Αντόνιο Νοτσερίνο, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ιταλική ομάδα.

Ο Νοτσερίνο είχε μετακομίσει στους «ροσονέρι» κυριολεκτικά την τελευταία ώρα των μεταγραφών το καλοκαίρι του 2011, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο, όμως μετά από την απομάκρυνση Αλέγκρι από την τεχνική ηγεσία έχασε τη θέση του στην ομάδα.

Αφού δόθηκε δανεικός σε Γουέστ Χαμ, Τορίνο και Πάρμα, πήρε… χαμπάρι πως δεν υπολογίζεται πλέον και βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις προκειμένου να αποδεσμευθεί. Μάλιστα, το όνομά του είχε εμπλακεί σε σενάρια που εμφάνιζαν τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Τελικά, η περίπτωσή του δεν προχώρησε τον Ιανουάριο αφού δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» ώστε να μείνει ελεύθερος, κάτι που συνέβη το πρωί της Τρίτης.

Ο 15 φορές διεθνής Ιταλός μέσος θα μετακομίσει στο MLS καθώς έχει συμφωνήσει με το Ορλάντο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ποδόσφαιρο φεύγει, το μυαλό ΑΕΚ και Ολυμπιακού ξεφεύγει!!!


Το ποδόσφαιρο φεύγει, το μυαλό ΑΕΚ και Ολυμπιακού ξεφεύγει!

Κάποτε μιλούσαμε για την ποδοσφαιροποίηση της ζωής μας. Και μας κακοφαινόταν. Πλέον, ακόμη και αυτό μας λείπει. Επιτέλους να πούμε για κάτι... ποδοσφαιρικό και ας είναι και τέτοιο.

Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός άφησε πίσω του έναν "χαμό". Το μόνο που δεν άφησε ήταν ποδοσφαιρικές κουβέντες. Αλλά τέτοια ώρα... τέτοια λόγια. Αλλωστε, πλέον ποιον ενδιαφέρουν τέτοιες συζητήσεις; Τον Ελληνα φίλαθλο πάντως, σίγουρα όχι. Εχει οδηγηθεί πια στο να μην ενδιαφέρεται για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Μέχρι το σημείο του να κλείνει τα αυτιά του όταν μιλάς γι' αυτό. Για να μην πούμε ότι όχι απλώς κλείνει τα δικά του αυτιά, αλλά κλείνει και το δικό σου στόμα. Για να σωπάσεις!

Τις ίδιες τις ομάδες, όμως; Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη παίζει ευρωπαϊκό ματς. Και στην Ευρώπη, όταν παίζεις ποδόσφαιρο, κάνεις μόνο αυτό. Δεν ασχολείσαι με όλα τα υπόλοιπα. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πάει σε αυτό το ματς έχοντας "βγάλει" από μέσα του το ποδόσφαιρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ξεκινώντας από το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ και καταλήγοντας στα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.

Δίκαια, άδικα, υπερβολικά ή ό,τι άλλο θέλετε, πάντως όχι ποδοσφαιρικά και σίγουρα αποπροσανατολιστικά. Σε αυτό ασφαλώς και δεν ευθύνεται ο Καλογερόπουλος ή οι βοηθοί του. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός, ακόμη και το αγωνιστικό του τμήμα επέλεξαν να το κάνουν στον εαυτό τους.

Προφανώς το χωρίς πολλές φάσεις 1-0 επί του ΠΑΟΚ και η ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ μαρτυρούν και αγωνιστικά θεματάκια. Τα οποία είναι σημαντικό να διορθωθούν ενόψει Αντερλεχτ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να διαπιστωθούν. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός στα τελευταία τρία ματς (μαζί με εκείνο το έστω αδιάφορο του Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα) έχει μία νίκη και μόλις δύο γκολ ενεργητικό. Δεν είναι και πολύ σύνηθες αυτό για τη φετινή ομάδα.

Οσο για την ΑΕΚ, έχει χάσει το μέτρο της σημασίας της νίκης της. Είναι αντιληπτό ότι για την ομάδα και τις τόσες περιπέτειες που πέρασε τα τελευταία χρόνια, αυτό το 1-0 επί του Ολυμπιακού σήμαινε περισσότερα από τρεις βαθμούς και από μία απλή νίκη σε ντέρμπι. Αλλά δεν μπορεί να σήμαινε όλα αυτά που έχουν συμβεί από το βράδυ του Σαββάτου και μετά.

Από το παρελθόν της η ΑΕΚ έχει πολλά παραδείγματα να στέκεται σε μία νίκη επί μεγάλου αντιπάλου και τελικά το μυαλό να "καρφώνεται" σε αυτή τη τόσο, ώστε να σταματά να δουλεύει όπως πρέπει για τη συνέχεια της χρονιάς. Και για την ομάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία το μυαλό να δουλέψει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Για το Κύπελλο, αλλά και για τα πλέι οφ. Κυρίως για αυτά, ακόμη και αν η αίγλη ενός τίτλου θα δώσει μεγαλύτερη αξία στη χρονιά της.

Με τον τρόπο, όμως, που διαχειρίζεται αυτό το 1-0 επί του Ολυμπιακού, είναι πολύ επικίνδυνο να χάσει τον προσανατολισμό της. Και τελικά να χάσει τον εαυτό της, που με τόσο κόπο έφτιαξε ώστε να διατηρηθεί σε μία σταθερή πορεία τον τελευταίο καιρό και σε ανταγωνιστικά επίπεδα φέτος.

Το ντέρμπι - κανονικά - θα έπρεπε να έχει και μια τέτοια όψη. Πιο αγωνιστική, πιο συγκεντρωμένη στο ίδιο το άθλημα. Αλλά είναι προφανές ότι το ποδόσφαιρο έχει φύγει πια τόσο μακριά μας, που είμαστε πολύ "τυφλοί" για να την δούμε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάρις: «Σημαίνει πολλά για μένα το βραβείο»


Χάρις: «Σημαίνει πολλά για μένα το βραβείο»

Εμφανώς χαρούμενος με την ανάδειξή του ως MVP της 18ης αγωνιστικής της Α1 εμφανίστηκε ο Ντάρελ Χάρις, όπως δήλωσε ο σέντερ του Κοροίβου Αμαλιάδας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας είναι ικανός για όλα φέτος, αρκεί να παίζει σαν ομάδα κάθε αγωνιστική, όπως δήλωσε ο Ντάρελ Χάρις στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, με αφορμή την ανάδειξή του ως MVP της 18ης αγωνιστικής της Α1.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντάρελ Χάρις στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 18ης αγωνιστικής σε συνδυασμό με την επιστροφή στις νίκες του Κοροίβου μετά από έξι σερί ήττες;

«Σημαίνει πολλά αλλά δεν θα το είχα πετύχει χωρίς τους συμπαίκτες μου με τους οποίους συνεχίσαμε να πολεμάμε ακόμη και με έξι ήττες στην σειρά. Είμαι απλά χαρούμενος που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι και αυτό έχει σημασία».

- Τι μπορεί να καταφέρει ο Κόροιβος την φετινή σεζόν;

«Μπορούμε τα πάντα εάν μείνουμε ενωμένοι και παίζουμε μαζί ως ομάδα».

- Αγωνίζεσαι για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ελληνικό Πρωτάθλημα μετά την παρουσία σου στον ΚΑΟΔ. Ποια είναι η άποψη σου για την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ της φετινής αγωνιστικής χρονιάς σε σχέση με την περασμένη;

«Ειλικρινά δεν νομίζω ότι η Basket League ΣΚΡΑΤΣ της φετινής σεζόν είναι ίδια με εκείνη της προηγούμενης. Το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι πάντα ανταγωνιστικό και όλες οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε κάθε αποτέλεσμα, κάθε αγωνιστική».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας ο Άρνεσεν!!


Τέλος λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας ο Άρνεσεν

Τη λύση της συνεργασίας με τον Φρανκ Άρνεσεν ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδίδοντας το διαζύγιο σε «… διαφορετική φιλοσοφία στο χτίσιμο και τη διαχείριση της ομάδας».

Παρελθόν κι επίσημα από τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Φρανκ Άρνεσεν. Περίπου μία ώρα μετά τη συνάντηση που είχε ο Δανός αθλητικός διευθυντής με τον Λούμπος Μίχελ στα γραφεία της ΠΑΕ ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μάλιστα η ανακοίνωση κάνει λόγο για «… διαφορετική φιλοσοφία στο χτίσιμο και τη διαχείριση της ομάδας».

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Φρανκ Άρνεσεν, που εργάστηκε από τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή στην ομάδα. Δυστυχώς η συνεργασία μας δεν μπορούσε να συνεχιστεί εξαιτίας της διαφορετικής φιλοσοφίας στο χτίσιμο και τη διαχείριση της ομάδας.

Ευχαριστούμε τον κ. Άρνεσεν για την προσπάθειά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του
».

Απίθανο βίντεο: Η «συνωμοσία» πίσω από το πέναλτι της Μπαρτσελόνα!!


Απίθανο βίντεο: Η «συνωμοσία» πίσω από το πέναλτι της Μπαρτσελόνα

Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Δεν ήταν μια έμπνευση της στιγμής, αλλά ένα σχεδιασμένο κόλπο. Δείτε τις συνεννοήσεις, τα «γελάκια» και τις αντιδράσεις πριν και μετά το πέναλτι-«ποίημα» της Μπαρτσελόνα.

Δουλεμένο στην προπόνηση και με πολλούς από τους παίκτες της ομάδας και τα μέλη του τιμ «μιλημένα» ήταν το κόλπο της Μπαρτσελόνα με την εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι με πάσα στον αγώνα με τη Θέλτα.

Ένα καταπληκτικό βίντεο δείχνει πώς μετά το κερδισμένο πέναλτι από τον Αργεντινό σταρ έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την εκτέλεση του σχεδίου. Ο «Λέο» πριν καν σηκωθεί από το χορτάρι έκανε νεύμα, Νεϊμάρ και Σουάρες πήγαν κοντά του και προφανώς ενέκριναν το πλάνο, ενώ είναι πασιφανές πως οι Τζόρντι Άλμπα και Σέρχιο Μπουσκέτς επίσης το περίμεναν, όπως και ο Λουίς Ενρίκε που το αντιλήφθηκε με τη βοήθεια των συνεργατών του. Τα γελάκια από εδώ κι από εκεί δεν πονήρεψαν κανέναν από τους ανυποψίαστους αντιπάλους ή θεατές.

Το μόνο που πήγε… λάθος ήταν ότι η πάσα προοριζόταν για τον Νεϊμάρ κι όχι για τον Σουάρες. Πάντως μετά την επιτυχή εκτέλεση της κομπίνας η όποια δυσαρέσκεια του Βραζιλιάνου για τον Ουρουγουανού που του έκλεψε το γκολ έδωσε τη θέση της σε χαμόγελα ικανοποίησης. Άλλωστε όλοι μαζί κερδίζουν…



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα πίσω από τις αποδοκιμασίες στον Σαββίδη»


«Συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα πίσω από τις αποδοκιμασίες στον Σαββίδη»

Υποκινούμενες από οικονομικά συμφέροντα είναι αποδοκιμασίες προς τον Ιβάν Σαββίδη όπως δήλωσε το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ανδρέας Μανδρίνος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέα Μανδρίνο στο Metropolis 95,5:

«Την έχω εκφράσει τη γνώμη μου και στο παρελθόν όταν ανακοινώθηκε η είσοδος του Βεζυρτζή, για τον οποίο είχα πει ότι το έργο του θα πετύχει μονάχα αν του δοθούν αρμοδιότητες. Πιστεύω ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα αφήσει τη δουλειά του για να συμμετέχει στο δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χωρίς να έχει τη δικαιοδοσία να λαμβάνει αποφάσεις. Είναι στο χέρι του Ιβάν να καταλάβει τι έφταιγε. Πρέπει να έχει πιο άμεση ενημέρωση, όχι μονάχα από τους αντιπροσώπους του στην ΠΑΕ, αλλά και από ανθρώπους που ξέρουν τι συμβαίνει και πρέπει να είναι κάποιου επιπέδου. Εκτός από τον εκπρόσωπο του ΑΣ και τους αντιπροσώπους του μεγαλομετόχου δεν υπάρχει κάποιος άλλος από την οικογένεια του ΠΑΟΚ στο δ.σ. της ΠΑΕ».

Για τις αποδοκιμασίες κατά του Ιβάν Σαββίδη: «Οι προσωπικές ύβρεις στο πρόσωπο του Σαββίδη από τη στιγμή που δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος μου δείχνουν από την εμπειρία μου στο παρελθόν πως πρέπει να είναι υποκινούμενες από άτομα που είτε επιζητούν τη συμμετοχή στο pay roll της εταιρείας, είτε έχουν κάποια συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά τον Άρνεσεν, ο Τούντορ!!


Μετά τον Άρνεσεν, ο Τούντορ

Λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του Φρανκ Άρνεσεν από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ακολούθησε ο Ιγκόρ Τούντορ, αλλά όχι για τον ίδιο λόγο.

Ο Φρανκ Άρνεσεν συναντήθηκε με τον Λούμπος Μίχελ, αποχώρησε από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ λίγο πριν τις 15:00 και όλα δείχνουν πως το «διαζύγιο» είναι θέμα χρόνου.

Λίγα λεπτά μετά τον Δανό αθλητικό διευθυντή, πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ ο Ιγκόρ Τούντορ, αλλά μην πάει το μυαλό σας στο… πονηρό.

Ο Κροάτης τεχνικός είχε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τους ανθρώπους του σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ, χωρίς πάντως να αποκλείεται να τα πει και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός και με Ολυμπιακό ο Σουμπίνιο!!!


Εκτός και με Ολυμπιακό ο Σουμπίνιο!

Εκτός δράσεις για τουλάχιστον τα δύο επόμενα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Ολυμπιακό τέθηκε ο Σουμπίνιο. Με αρκετά προβλήματα ο Ατρόμητος στο εξ αναβολής ματς με τον σύλλογο της Λιβαδειάς.

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Σουμπίνιο και θα τον κρατήσει εκτός για τα δύο -τουλάχιστον- επόμενα παιχνίδια του Ατρόμητου.

Ο Βραζιλιάνος μέσος υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό, με αποτέλεσμα να απουσιάσει απ’ το αυριανό εξ αναβολής ματς με τον Λεβαδειακό, αλλά και απ’ αυτό με τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

Για το εξ αναβολής ματς της 16ης αγωνιστικής ο Τραϊανός Δέλλας δεν θα έχει στην διάθεσή του ούτε τους Ουσέρο και Κυβρακίδη, που έχουν συμπληρώσει κάρτες, αλλά και τον Πίτου Γκαρσία, που επανέρχεται σταδιακά απ’ τον τραυματισμό του, αλλά δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του.

Την αποστολή που ταξιδεύει στη Λιβαδειά αποτελούν οι παρακάτω 19 ποδοσφαιριστές: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κεϊτά, Λημνιός, Κούρος, Νάτσος, Λαζαρίδης, Ούμπιντες, Στόιτσεφ, Κοντοές, Παπαδόπουλος, Ματέι, Μπάλλας, Μπρίτο, Θεολόγου, Μπίτολο, Λε Ταλέκ, Φυτανίδης, Γροντής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο... διάλογος των Twitter Ολυμπιακού και Άντερλεχτ!


Ο... διάλογος των Twitter Ολυμπιακού και Άντερλεχτ

Στο Tweet της ΠΑΕ Ολυμπιακός πως απομένουν δύο μέρες για την πρώτη αναμέτρηση των «32» του Europa League με την Άντερλεχτ, η βελγική ομάδα απάντησε «τιτιβίζοντας»: «Είμαστε έτοιμοι».


Διάλογο μέσω Twitter άνοιξαν Άντερλεχτ και Ολυμπιακός πριν την πρώτη τους αναμέτρηση στο Βέλγιο για τους «32» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» πόσταραν μια φωτογραφία του Τζίμι Ντουρμάζ με την υπενθύμιση πως απέμειναν δύο μέρες για τον αγώνα και οι Βέλγοι απάντησαν «τιτιβίζοντας»: «Είμαστε έτοιμοι».







*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωση πριν τον Ολυμπιακό για Άντερλεχτ!


Ανανέωση πριν τον Ολυμπιακό για Άντερλεχτ

Η σημαία της Άντερλεχτ, Ολιβιέ Ντεσάχτ, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League.

Ανήμερα των 35ων γενεθλίων του, ο Ολιβιέ Ντεσάχτ δέχτηκε ένα πολύ καλό δώρο από την Άντερλεχτ.

Η σημαία της ομάδας των Βρυξελλών υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2017.

Ο βετεράνος αριστερός μπακ αγωνίζεται στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League από το 2001.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλαξε η ώρα στο Ολυμπιακός-Τρίκαλα!!


Άλλαξε η ώρα στο Ολυμπιακός-Τρίκαλα

Την αλλαγή της ώρας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τα Τρίκαλα για την 19η αγωνιστική της Basket League ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.


Μισή ώρα νωρίτερα απ’ αυτή που είχε αρχικά ανακοινωθεί θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τα Τρίκαλα για την 19η αγωνιστική της Basket League.

Η ανακοίνωση:

«Η αναμέτρηση Ολυμπιακός – Τρίκαλα Bc Aries της 19ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/2 με ώρα έναρξης τις 17:00, αντί για τις 17:30 που είχε οριστεί αρχικά, στο ίδιο γήπεδο (ΣΕΦ) και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από το ΟΤΕSPORT4HD».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελείωσε η συνάντηση, τελειώνει και ο Άρνεσεν!!


Τελείωσε η συνάντηση, τελειώνει και ο Άρνεσεν

Ο Φρανκ Άρνεσεν αποχώρησε (χαμογελαστός) από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τη συνάντηση με τον Λούμπος Μίχελ κι όλα δείχνουν πως από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται το «διαζύγιο». Διάψευση για Λίπι.

Θέμα ωρών, ενδεχομένως και λεπτών, είναι η-κατά τα φαινόμενα-λύση της συνεργασίας του Φρανκ Άρνεσεν με τον ΠΑΟΚ.

Ο Δανός αθλητικός διευθυντής πέρασε το μεσημέρι από τα γραφεία της ΠΑΕ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Λούμπος Μίχελ και εκτός σοβαρού απροόπτου απομένει η ανακοίνωση για το «διαζύγιό» τους.

Ο Άρνεσεν αποχώρησε λίγο πριν τις 15:00 από τα γραφεία της ΠΑΕ χαμογελαστός και σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου απάντησε «… θα ενημερωθείτε επίσημα από τη διοίκηση σε λίγο».

Στο μεταξύ, από την ΠΑΕ διαψεύδονται τα περί επαφής με τον Μαρτσέλο Λίπι για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Ο Ιγκόρ Τούντορ εξακολουθεί-μέχρι νεωτέρας-να έχει την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βεράτι: «Εμείς το φαβορί, όχι η Τσέλσι»


Βεράτι: «Εμείς το φαβορί, όχι η Τσέλσι»

Ο Μάρκο Βεράτι δεν επέλεξε την τακτική του αποπροσανατολισμού. Απεναντίας δήλωσε με θάρρος πως η Παρί είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις με την Τσέλσι για τους «16» του Champions League.

Απέφυγε τα mindgames ο Μάρκο Βεράτι και είπε αυτό που πραγματικά πιστεύει! Ο Ιταλός μεσοαμυντικός ισχυρίστηκε πως η Παρί Σεν Ζερμέν έχει τον πρώτο λόγο – αντί της Τσέλσι- για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

«Η Τσέλσι θα θέλει να σώσει τη χρονιά. Διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές όμως η ομάδα τους δεν είναι το φαβορί. Περιμένουμε αυτή την αναμέτρηση για πολύ καιρό και είμαστε έτοιμοι», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ιταλού μέσου, που πρόσθεσε:

«Το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Παρόλο που η διαδικασία προβλέπει δύο αγώνες, το σημερινό για μένα είναι το πιο σημαντικό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Άναρχη ομάδα η Άντερλεχτ»


«Άναρχη ομάδα η Άντερλεχτ»

Ξέρει καλά τους μεν, αλλά και τους δε. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Ρουγκάλας αγωνίζεται στο Βέλγιο και ανέλυσε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6 την προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών, Άντερλεχτ.

Ο αμυντικός της Λέουβεν, Κωνσταντίνος Ρουγκάλας, ο οποίος έχει περάσει από τον Ολυμπιακό μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναμέτρηση της Πέμπτης (18/02, 20:00) ανάμεσα στην πρώην ομάδα του και την Άντερλεχτ, καθώς γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα την Jupiler League.

Ο 22χρονος αμυντικός χαρακτήρισε άναρχη ομάδα (που αποτελείται από καλούς παίκτες) τους Βέλγους, θεωρεί ότι είναι υποδεέστεροι από τους «ερυθρόλευκους» και ξεχωρίζει τον Ντεφούρ που αγωνίζεται στο κέντρο.

Αναλυτικά μίλησε στους Γιώργο Χελάκη, Σωτήρη Κωστάβαρα για:

-τον τραυματισμό του: «Δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό. Πρόκειται για μια θλάση και την επόμενη εβδομάδα θα μπω κανονικά».

-την πορεία της ομάδας του και τους στόχους της: «Μας έχουν μείνει λίγοι αγώνες και το Σάββατο παίζουμε το ματς για την κατηγορία κόντρα στην Μουσκρόν. Αν νικήσουμε, θα εξασφαλίσουμε την παραμονή κατά ένα μεγάλο ποσοστό».

-τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με αυτό του Βέλγιου: «Καμία σχέση με την Ελλάδα. Εδώ είναι πολύ ήρεμα, έχεις να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει κάποιος να είναι τριγύρω από την ομάδα και να ασχολείται με το τι κάνεις, αν βγήκες κλπ. Οι φίλαθλοι ασχολούνται μόνο με την ομάδα και αν κάνεις κάτι καλό θα σε χειροκροτήσουν».

-τις δυνατότητες της Άντερλεχτ: «Πιστεύω ότι είναι αντίπαλος υποδεέστερος του Ολυμπιακού αυτή τη χρονιά. Αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί όπως στα παιχνίδια του Champions League δεν θα έχει πρόβλημα. Από ονόματα έχει καλούς παίκτες και νομίζω ότι δεν έχει δέσει σαν ομάδα. Εγώ ξεχώρισα τον Ντεφούρ από το μεταξύ μας παιχνίδι. Παίζει στο κέντρο και είναι ο αρχηγός. Νομίζω ότι είναι άναρχη ομάδα. Νομίζω πως πρέπει να επιβάλει το ρυθμό ο Ολυμπιακός και μπορεί να το κάνει. Θέλει να έχει την μπάλα στην κατοχή της και αν την αφήσει, θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Έχει φάνει ότι μπορεί να το κάνει».

-το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Σαν χώρα Ελλάδα δεν θα βρούμε πουθενά, αλλά σαν ποδόσφαιρο όχι. Θέλω να μείνω. Για κάποια μικρομεσαία ομάδα δεν θα το σκεφτόμουνα καν».

-το αν τον βοηθάει το γεγονός ότι ξέρει ο προπονητής του (Εμίλιο Φερέιρα) το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ο προπονητής αλλιώς σκεφτόταν στην Ελλάδα και αλλιώς πράττει εδώ, ίσως επειδή είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρθε για ΑΕΚ και Πογέτ το SkySports!!


Ήρθε για ΑΕΚ και Πογέτ το SkySports

Το γνωστό βρετανικό δίκτυο SkySports ήρθε στην Ελλάδα για να καταγράψει πλάνα από την προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα και να μιλήσει με τον Γκουστάβο Πογέτ στο ΟΑΚΑ.

Η παρουσία του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά παράλληλα και η ιστορία της αναγέννησής της από τις στάχτες της ήταν ικανοί λόγοι για να φέρουν στην Αθήνα το SkySports.

Συνεργείο του διάσημου βρετανικού δίκτου βρέθηκε την Τρίτη αρχικά στο προπονητικό κέντρο των Σπατών παίρνοντας πλάνα από την προπόνηση, ενώ στη συνέχεια πήρε συνέντευξη από τον Γκουστάβο Πογέτ μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η βαθμολογία του Καλογερόπουλου!!


Η βαθμολογία του Καλογερόπουλου

Οριακά παραπέμπεται ο διαιτητής του ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, με το βαθμό που του έβαλε ο Δημήτρη Κύρκος. Του επέστρεψε η ΚΕΔ την αρχική του έκθεση, για να τη δει… καλύτερα.

Με 7,9 βαθμολόγησε ο παρατηρητής διαιτησίας, Δημήτρης Κύρκος, τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο που σφύριξε στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός το περασμένο Σάββατο. Αυτό επιβεβαιώνει ότι παραπέμπεται και ενώ αν ο βαθμός του ήταν 8 δεν θα συνέβαινε αυτό. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφορία για τα λάθη που χρεώνεται ο διεθνής ρέφερι.

Ο βοηθός του, Αλέξανδρος Γρεβένης, πήρε 8.4 και δεν παραπέμπεται, καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν έκανε κάποιο καθοριστικό λάθος.

Πάντως, ο κ. Κύρκος κατέβηκε στα αποδυτήρια λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης και είπε στους διαιτητές είχαν άριστη απόδοση και πως δεν έγινε κάποιο σοβαρό λάθος.

Παράλληλα, υπάρχει φημολογία ότι ο παρατηρητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης είχε βάλει αρχικά καλό βαθμό στον Καλογερόπουλο, αλλά του επεστράφη η έκθεση του από την ΚΕΔ και του ζητήθηκε να δει ξανά τη φάση και θα βαθμολογήσει ξανά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκι-ζει η «καυτή» Λίντσεϊ Βον!! (pics)


Σκι-ζει η «καυτή» Λίντσεϊ Βον (pics)

Άφησε τα σκι, έβγαλε μπουφάν και σκούφους και φωτογραφήθηκε όπως... γεννήθηκε και μόνο με body painting για το Sports Illustrated η Λίντσεϊ Βον.


inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άφησε έξω δύο ο Λουίς Ενρίκε!!


Άφησε έξω δύο ο Λουίς Ενρίκε

Ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε για λόγους τακτικής να αφήσει εκτός αποστολής για τον εξ αναβολής αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Σπόρτινγκ Χιχόν τους Τζόρντι Άλμπα και Σέρζι Ρομπέρτο.

Για λόγους τακτικής, όπως εξήγησε και ο ίδιος σε δηλώσεις του, επέλεξε ο Λουίς Ενρίκε να αφήσει εκτός αποστολής τους Τζόρντι Άλμπα και Σέρζι Ρομπέρτο από τον αυριανό εξ αναβολής αγώνα με τη Σπόρτινγκ Χιχόν (19:30).

Με νίκη οι «μπλαουγκράνα» αυξάνουν τη διαφορά τους από Ατλέτικο και Ρεάλ στους έξι και επτά βαθμούς αντίστοιχα.

Αναλυτικά η αποστολή: Μπράβο, Τερ Στέγκεν, Βιδάλ, Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Μασεράνο, Βερμάελεν, Ματιέ, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Αρντά, Μουνίρ, Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ.
*Πηγή: sport-fm.gr*