Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Φαβορί η Παρί, αλλα η Τσέλσι μπορει!!!


Φαβορί η Παρί, αλλα η Τσέλσι μπορει!

H Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται απόψε την Τσέλσι (21:45, OTE Sport 1) στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γράφει από το Παρίσι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Για μία ομάδα που μόλις μέχρι το 2013 είχε δύο πρωταθλήματα και πίσω της μία ιστορία λιγότερη του μισού αιώνα,  η Παρί Σεν Ζερμέν έχει κάνει γιγαντιαία βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια!Ένα γεύμα πριν από πέντε χρόνια ανάμεσα στον τότε πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας Σαρκοζί, τον τότε πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, του Εμιρη του Κατάρ Αλ Θανι και του ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν (εκείνη την περίοδο) Μπαζέν σήμανε την αρχή αυτής της τρελής περιπέτειας που απολαμβάνουν όλοι τώρα στο Παρίσι!
Τα λεφτά μπορεί να μην αγοράζουν την ευτυχία και την αγαπη όπως έλεγαν κάποτε οι Beatles αλλά καταφέρνουν να σου φέρουν ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες θα ερχόντουσαν στο Παρίσι μόνο για διακοπές και για να δουν τον Πύργο του Άιφελ. Έτσι με τα χρήματα από την μέση Ανατολή άρχισαν να έρχονται ποδοσφαιριστές όπως ο Τιάγκο Σίλβα, ο Έντισον Καβάνι, ο Βεράτι, ο Λαβέτσι και το περασμένο καλοκαίρι ο Ντι Μαρία. Πιθανώς όμως η πιο σημαντική προσθήκη όλων αυτών των χρόνων ήταν ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ο Σουηδός ερχόμενος στο Παρίσι έφερε μαζί του αυτή την ακατανίκητη αύρα που τον συνοδεύει σε όλη την καριέρα. Έχοντας κατακτήσει σε 14 σεζόν τις 12 απο αυτες το πρωτάθλημα σε όλες τις χώρες που αγωνίστηκε ο Ζλάταν οδηγεί και φετος την ομάδα με 27 γκολ σε 32 ματς σε ενα ακομα πρωτάθλημα! Το τέταρτο σερι για την ομάδα που πια ειναι η απόλυτη κυρίαρχος στο Σαμπιονά ωστόσο παρα τα ρεκόρ και την τεράστια διαφορα απο τους διώκτες της, ως μέτρο σύγκρισης πια δεν προκειται να ειναι το εσωτερικό μέτωπο αλλα το εαν και εφόσον θα παει πιο εκει απο τα προημιτελικά στο Τσαμπιονς
Λιγκ!

Τρεις σερί χρονιές έχει σταματήσει εκεί, στους τελευταίους οκτώ. Και φέτος ο στόχος είναι η ομάδα να φτάσει, γιατί όχι, ακόμα και στον τελικό του Μιλάνου. Η Παρί Σεν Ζερμέν τελευταία φορά που έπαιξε στα ημιτελικά αυτής της διοργάνωσης ήταν πριν από 21 χρόνια, όταν έχοντας αποκλείσει την Μπάγερν στους ομίλους και την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά έπεσε πάνω στην Μίλαν! Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο κατάφερε να επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια με 1-0 στο Παρίσι και 2-0  στο Μιλάνο παίρνοντας  την πρόκριση για τον τελικό της Βιέννης εκείνη τη σεζόν. Την επόμενη χρονιά υπάρει πήρε το μοναδικό μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό της τίτλο, το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης νικώντας την Ραπιντ Βιεννης με 1-0. Για μία ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 1970 όταν δύο μικρότεροι συλλογοι στο Παρίσι ένωσαν τις δυνάμεις τους, παραμένει ερωτηματικό αν θα γίνει γίγαντας αλλα τα χρήματα υπάρχουν και δεν θα σταματήσουν αυτη την επένδυση απο το Καταρ αν δεν έρθει η ωρα που θα σηκώσουν το τρόπαιο!

Απέναντι τους σε αυτή την μονομαχία για το ποιος θα περάσει στα προημιτελικά, για τρίτη σερί χρονιά είναι η Τσέλσι. Ένας λαβωμένος βασιλιάς από το αγγλικό ποδόσφαιρο που όπως και αν το δούμε, είναι απίθανο αυτό που του έχει συμβεί στην τρέχουσα περίοδο! Η Τσέλσι υπό τις οδηγίες του Χίντινκ από τη στιγμή που ο Ολλανδός ανέλαβε αντί του Ζοσέ Μουρίνιο, έχει συνέλθει και είναι αήττητη. Στο πρόσφατο ματς μάλιστα με τη Νιούκαστλ  όλα τα στοιχεία που στην περσινή χρονιά οδήγησαν τους μπλε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος βγήκαν και παλι στο γηπεδο! Εάν νομίζουν πως θα είναι εύκολη δουλειά το να αποκλείσουν  την Τσέλσι, φρόντισε ο ίδιος ο προπονητής των Παριζιανων Λοράν Μπλάνκ να υπενθυμίσει πως μιλάμε για μία ομάδα που χρόνια τώρα πρωταγωνιστεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά αυτό που φρόντισε να συμπληρώσει ο παλιός διεθνής άσος που αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με τη Γαλλία το 1998 ήταν πως όταν προχωράς στην Ευρώπη βρίσκεις όλο και πιο δύσκολους αντιπάλους και αν θέλει η Παρί να πάει μακριά πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Τσέλσι.
Η αίσθηση μου είναι πως η Τσέλσι έχει τη δυνατότητα να φύγει αλώβητη από αυτό το πολύ δύσκολο γήπεδο, που είναι το Παρκ ντε Πρενς. Το γεγονός πως δεν έχει κάτι να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ενώ το να πάρει το κύπελλο Αγγλίας δεν αποτελεί για αυτό το μέγεθος ομάδας κατι ιδιαίτερο, φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη να προχωρήσει στο Τσαμπιονς Λιγκ! Άλλωστε είναι ο μόνος δρόμος για να ξαναπαίξει την επόμενη χρονιά σε αυτή την διοργάνωση το να παρει η Τσέλσι το τρόπαιο, τον ερχόμενο Μάιο στο Μιλάνο, αλλα είναι πολύ πιο δύσκολο από αυτό που είχε πετύχει το 2012! Παντως όταν υπάρχει τόσο συσσωρευμένη εμπειρία μέσα στις τάξεις των "μπλε" είναι αδιανόητο να μην τους υπολογίσεις στα σοβαρά.
Υπο αυτές τις συνθήκες το αποψινό τρίτο σερί ραντεβού μεταξύ της Παρί και της Τσέλσι ειναι απο τα ματς που θέλεις να παρακολουθήσεις!  Δύο σπουδαιες ομάδες που μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και που για διαφορετικούς λόγους θέλουν να είναι και στην επόμενη φάση στην διοργάνωση!


Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: