Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Βασικοί Μόρας και Ταχτσίδης!!

Στην αρχική ενδεκάδα της Ελλάς Βερόνα για την πρεμιέρα της στη Serie A εναντίον της Αταλάντα βρίσκονται οι Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης. Στον πάγκο ο Χριστοδουλόπουλος.

Βασικοί Μόρας και Ταχτσίδης
Ως ενδεκαδάτοι ξεκινάνε την χρονιά οι Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης στο παιχνίδι της Ελάς Βερόνα με την Αταλάντα εκτός έδρας.

Το... ελληνικό χρώμα δεν σταματάει εδώ, καθώς στην αποστολή βρίσκεται και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του Αντρέα Μαντορλίνι κι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσα ο Σάμαρης!!

Στην αποστολή της Μπενφίκα για το ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας συμπεριλήφθηκε ο Ανδρέας Σάμαρης!

Μέσα ο Σάμαρης!
Αρκετές ελπίδες να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπενφίκα, στο ντέρμπι κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την τρίτη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, έχει ο Ανδρέας Σάμαρης!

Ο Ζόρζε Ζέσους ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση των «αετών» και σε αυτή βρίσκεται ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει πιθανότητες να ξεκινήσει ως βασικός.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ασταμάτητη η Αϊντχόφεν!

Με το απόλυτο των νικών συνεχίζει στο ολλανδικό πρωτάθλημα η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League, Αϊντχόφεν, καθώς επικράτησε 2-0 της Φίτεσε για την τέταρτη αγωνιστική.

Ασταμάτητη η Αϊντχόφεν
Στην κορυφή της Eredivisie με 12 πόντους βρίσκεται η Αϊντχόφεν, καθώς νίκησε με 2-0 την Φίτεσε για την τέταρτη αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού βρίσκεται τρεις πόντους μπροστά από την Τσβόλε των Θανάση Καραγκούνη και Νίκου Ιωαννίδη και για να παραμείνει μόνη της στην πρώτη θέση, πρέπει να έχει χάσει βαθμούς η δεύτερη της βαθμολογίας στο ματς με την Μπρέντα.

Το 1-0 έκανε ο Ντε Γιόνγκ στο 48’ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μάχες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν στην τρίτη (εκτός έδρας) και την τέταρτη (εντός έδρας) αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Δείτε εδώ την βαθμολογία

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική

Παρασκευή (29/8)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Βίλεμ 1-0
(64’ Φριέντς)

Σάββατο (30/8)

Καμπούρ - Ντεν Χάαγκ 3-2
(40’, 67’ πεν. Μπέκερ, 80’ Μπίκερ - 53’ Κράμερ, 55’ Χούτκουπ)

Ντόρντρεχτ - Άλκμααρ 1-3
(53’ Λίντερ - 6’ Χάπερτς, 22’ Τάνκοβιτς, 58’ Μπεργκούις)

Εξέλσιορ - Χέρακλες 3-1
(32’ πεν., 56’ φαν Μίχεμ, 48’ Στανς, - 10’ Αβντίτς)

Χέρενφεν - Ουτρέχτη 2-0
(3’, 54’, 90+4’ Ουθ - 90+1’ Γιάνσεν)

Κυριακή (31/8)
Αϊντχόφεν - Φίτεσε 2-0 (48' Ντε Γιόνγκ, 90' +1' Μάχερ)
Μπρέντα - Τσβόλε (15.30)
Γκρόνινγκεν - Άγιαξ (15.30)
Τβέντε - Φέγενορντ (17.45)

Η επόμενη αγωνιστική (5η) :

Σάββατο (13/9)

Άγιαξ – Χέρακλες (19.30)
Τβέντε – Γκόου Αχέντ Ιγκλς (19.30)
Άλκμααρ – Χέρενφεϊν (20.45)
Φέγενορντ – Βίλεμ (21.45)
Τσβόλε – Αϊντχόφεν (21.45)

Κυριακή (14/9)
Ουτρέχτη – Ντεν Χάαγκ (13.30)
Καμπούρ – Γκρόνινγκεν (15.30)
Φίτεσε – Εξέλσιορ (15.30)
Ντόρντρεχτ – Μπρέντα (17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Top 5, Αντετοκούνμπο και… κυκλοφορία!! (video)

Δείτε τις πέντε καλύτερες φάσεις της πρώτης μέρας του Μουντομπάσκετ μαζί με το κλέψιμο και το κάρφωμα του Αντετοκούνμπο, καθώς και την υποδειγματική κυκλοφορία της Εθνικής.

Top 5, Αντετοκούνμπο και… κυκλοφορία (video)
Ένα alley-hoop του Ρούντι Γκέι βρίσκεται στην κορυφή του Top 5 της πρώτης μέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Το κανάλι της FIBA στο YouTube ξεχώρισε επίσης ένα κλέψιμο που οδήγησε σε κάρφωμα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς και την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από την Εθνική που κατέληξε σε τρίποντο του Κώστα Βασιλειάδη.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενδεκαδάτος ο τρελό-Μάριο!

Με το νέο μεταγραφικό της απόκτημα, Μάριο Μπαλοτέλι θα παραταχθεί στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Τότεναμ η Λίβερπουλ για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Δείτε αναλυτικά την αποστολή.

Ενδεκαδάτος ο τρελό-Μάριο
Έφτασε η ώρα για τους φίλους της Λίβερπουλ που θα απολαύσουν τον Μάριο Μπαλοτέλι εν δράση με τη φανέλα της ομάδας τους.

Συγκεκριμένα ο 24χρονος επιθετικός θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα των «κόκκινων» για την εκτός έδρας αναμέτρηση ενάντια στην Τότεναμ για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Μάλιστα ο διεθνής Ιταλός θα βρίσκεται στην κορυφή της επιθετικής τριπλέτας της Λίβερπουλ που θα απαρτίζεται από τους Ντάνιελ Στάριτζ και Ραχίμ Στέρλινγκ.

Αναλυτικά η ενδεκάδα:

Μινιολέ, Μανκίλο, Μορένο, Λόβρεν, Σακχό, Τζέραρντ, Άλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Στάριτζ, Μπαλοτέλι

Αλλαγές: Τζόουνς, Ενρίκε, Τουρέ, Λάμπερτ, Κοουτίνιο, Τσαν, Μάρκοβιτς *Πηγή: sport-fm.gr*

Αφήνει Ντιόπ, κοιτάει Μιλιβόγιεβιτς ο Ολυμπιακός!!

Η Λεβάντε δεν βρήκε αντικαταστάτη του Ντιόπ, με αποτέλεσμα η μεταγραφή να ακυρώνεται και τον Ολυμπιακό να στρέφει το βλέμμα στον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς της Άντερλεχτ. Δείτε τον Σέρβο αγωνιζόμενο...

Αφήνει Ντιόπ, κοιτάει Μιλιβόγιεβιτς ο Ολυμπιακός!
Αλλαγή δεδομένων στον Ολυμπιακό σχετικά με την μεταγραφή του μέσου!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους και να αφήσουν την περίπτωση του Ντιόπ.

Συγκριμένα, η Λεβάντε ενημέρωσε ότι αδυνατεί να βρει αντικαταστάτη του Ντιόπ στο χρονικό διάστημα το οποίο έχει μπροστά της μέχρι και το τέλος της μεταγραφικής περιόδου με αποτέλεσμα να ακυρώσει την συμφωνία στην οποία είχε φτάσει με τους εκπροσώπους των ερυθρολεύκων.

Πλέον, οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους για να κλείσουν τον μέσο της Άντερλεχτ, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους περισσότερο από μια ημέρα για να κλείσουν την μεταγραφή. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει προεργασία αλλά η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη.

Ο Μιλιβόγιεβιτς είναι Σέρβος, 23 ετών και αγωνίζεται στη βελγική ομάδα από την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Ο Μιλιβόγιεβιτς άρχισε την καριέρα του στην Ραντ Μπέογκραντ και το 2012 πήρε μεταγραφή για τον Ερυθρό Αστέρα.



*Πηγή: sport-fm.gr*

MLS: Νέο γκολ για Ντέμπσι!! (videos)

To ενδέκατο γκολ του Κλιντ Ντέμπσι στο φετινό πρωτάθλημα του MLS ήταν το μοναδικό του 1-0 των Σιάτλ Σάουντερς εναντίον των Κολοράντο Ράπιντς.
Σημειώθηκε στο 52ο λεπτό και επέτρεψε στους Σάουντερς να παραμείνουν στην κορυφή της Δύσης και της συνολικής κατάταξης της βορειοαμερικανικής λίγκας φούτμπολ, ενώ η Ρέαλ Σολτ Λέικ πήρε 1-1 στην έδρα των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, αφού με πέναλτι του Χαβιέρ Μοράλες στο 36ο ισοφαρίστηκε το 1-0 του Σαμ Κρόνιν από το 14ο. Από την πλευρά του, το Ντάλας απώλεσε σερί δέκα αγώνων χωρίς ήττα χάνοντας με 1-0 στην έδρα των Σικάγο Φάιρ, που προηγήθηκαν στο 83ο με κεφαλιά του Ρόμπερτ Έρνσο. Ακόμα, ο Άλβας Πάουελ πέτυχε το πρώτο τέρμα του στη βορειοαμερικανική λίγκας, ενώ ακολούθησαν οι Ρόντνι Ουάλας και Μαξιμιλάνο Ουρούτι διαμορφώνοντας το εκτός έδρας 3-0 των Πόρτλαντ Τίμπερς επί των Βανκούβερ Ουάιτκαπς, που άξιζαν καλύτερο αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ, ο Ιγνάσια Πιάτι πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του στο MLS, καθώς βρήκε δίχτυα στο 40ό και στο 95ο με εντυπωσιακό τρόπο στο 2-0 των Μόντρεαλ Ίμπακτ επί των Κολόμπους Κρου. Τέλος, οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον πέρασαν με 3-0 από την έδρα στο Τορόντο, αφού στο 21ο ο Κέλιν Ρόου διαμόρφωσε το 2-0 με εντυπωσιακό σουτ, ενώ στο 2ο ο Λι Ενγκούγιεν άνοιξε το σκορ και στο 58ο ο Τιλ Μπάνμπερι σημείωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σιάτλ Σάουντερς-Κολοράντο Ράπιντς 1-0
Τορόντο-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 0-3
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Κολόμπους Κρου 2-0
Σικάγο Φάιρ-Ντάλας 1-0
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Ρέαλ Σολτ Λέικ 1-1
Βανκούβερ Ουάιτκαπς-Πόρτλαντ Τίμπερς 0-3
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
25
43
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
26
42
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
25
33
Τορόντο
24
33
Κολόμπους Κρου
26
33
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
24
31
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
25
30
Σικάγο Φάιρ
25
29
Χιούστον Ντάιναμο
25
28
Μόντρεαλ Ίμπακτ
25
20
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
25
48
Λος Άντζελες Γκάλαξι
24
43
Ρέαλ Σολτ Λέικ
26
43
Ντάλας
26
42
Πόρτλαντ Τίμπερς
26
34
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
25
33
Κολοράντο Ράπιντς
26
30
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
24
26
Σίβας ΗΠΑ
24
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.





















*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Δύο γκολ ο Μορένο για την ασταμάτητη Κρουζέιρο!! (videos)

Νίκη με 4-2 πέτυχε η πρωτοπόρος του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Κρουζέιρο, επί της Σακεποένσε χάρη σε δύο γκολ του Μαρσέλο Μορένο.
Ο 27χρονος Βολιβιανός στράικερ ολοκλήρωσε την ανατροπή διαμορφώνοντας το 2-1 στο 52ο και σημείωσε το 4-2 στο 71ο, ενώ στο 50ό ο Λέο ισοφάρισε σε 1-1 και στο 58ο ο Άλισον διαμόρφωσε το 3-1. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Καμίλο στο 11ο και μείωσαν σε 3-2 με τον Μπρούνο Ράνχελ στο 70ό, αλλά παρουσιάστηκαν παθητικοί στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να σταματήσουν την Κρουζέιρο. Σε άλλο σημερινό ματς του Brasileiro, η Ιντερνασιονάλ πέρασε με 1-0 από την έδρα της Παλμέιρας χάρη σε υπερπροσπάθεια του Χόρχε Ενρίκε στο 20ό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κρουζέιρο-Σακεποένσε 4-2
Παλμέιρας-Ιντερνασιονάλ 0-1
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
18
42
Ιντερνασιονάλ
18
34
Σάο Πάολο
17
32
Κορίνθιανς
17
31
Φλουμινένσε
17
29
Ατλέτικο Μινέιρο
17
26
Γκρέμιο
17
25
Σπορτ Ρεσίφε
17
25
Ατλέτικο Παραναένσε
17
24
Σάντος
17
23
Φλαμένγκο
17
22
Φιγκουιρένσε
17
20
Γκοΐας
17
20
Μποταφόγκο
17
19
Σακεποένσε
18
19
Παλμέιρας
18
17
Κρισιούμα
17
17
Μπαΐα
17
16
Κοριτίμπα
17
15
Βιτόρια
17
15
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.






*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Επιτέλους νίκη για Χιμνάσια!! (videos)

Σερί επτά αγώνων χωρίς «τρίποντο» διέκοψε η Χιμνάσια Λα Πλάτα με το εντός έδρας 2-0 επί της Γοδόι Κρουζ.
Σε ένα από τρία αποψινά ματς της Inicial της Αργεντινής, ο 21χρονος Παραγουανός Χόρχε Ρόχας άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό, ενώ ο στο 72ο ο Χαβιέρ Μεντόζα σημείωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά του, ο Μαουρίτσιο Τέβεζ πέτυχε το μοναδικό γκολ του 1-0 των Νιούελς Ολντ Μπόις επί της Εστουντιάντες στο 71ο. Τέλος, η Ροζάριο Σεντράλ πέρασε με 3-1 από την έδρα της Ντεφένσα Ι Χουστίσια, αφού ο Βάλτερ Ακούνια άνοιξε το σκορ στο 52ο και ο Φράνκο Νιέγ διαμόρφωσε το 2-0 στο 57ο, πριν τραυματιστεί, ενώ στο 77ο ο Αντόνιο Μεντίνα απάντησε άμεσα στη μείωση του σκορ σε 2-1 από τον Ουρουγουανό Βάσινγκτον Καμάτσο στο 75ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Χιμνάσια Λα Πλάτα-Γοδόι Κρουζ 2-0
Ντεφένσα ι Χουστίσια-Ροζάριο Σεντράλ 1-3
Νιούελς Ολντ Μπόις-Εστουντιάντες 1-0
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Βελέζ Σάρσφιλντ
4
12
Νιούελς Ολντ Μπόις
5
11
Ρίβερ Πλέιτ
4
10
Ροζάριο Σεντράλ
5
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
4
9
Γοδόι Κρουζ
5
7
Χιμνάσια Λα Πλάτα
5
6
Ατλέτικο Ραφαέλα
4
6
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
5
6
Άρσεναλ Σαραντί
4
6
Λανούς
4
6
Μπάνφιλντ
4
6
Ιντεπεντιέντε
4
6
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
5
4
Τίγκρε
4
3
Ολίμπο
3
3
Σαν Λορένζο
3
3
Μπόκα Τζούνιορς
4
3
Μπελγκράνο
4
2
Κίλμες
4
2
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.







*Πηγή: onsports.gr*

Πλήρωσε ο … Διούδης!!

dioudis
Τα χρήματα από την μεταγραφή του Διούδη στην Μπρίζ έψαχνε ο Σκόρδας, αλλά τις περίπου 250 χιλιάδες ευρώ που πλήρωσε η Μπριζ τις  εισέπραξε ο Πάνος Στεφανίδης  και διευθέτησε αρκετές οφειλές. Πλήρωσε το προσωπικό και τους παίκτες, έδωσε δόσεις στο δημόσιο για εφορία και ΙΚΑ και παράλληλα επέστρεψε  χρήματα σε όσους έκαναν ταμειακή διευκόλυνση στην ομάδα, μεταξύ αυτών και στον εαυτό του. Ο Σκόδρας αυτά τα χρήματα απαιτεί(!) από τον Στεφανίδη, αλλά τη Δευτέρα ίσως να μην είναι πρόεδρος, αφού εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.
*Πηγή: arenafm.gr*

Σενεγάλη; Να ήταν κι άλλη!!

Μπορεί και χωρίς να έχεις δει το παιχνίδι, από τη διαφορά του σκορ (87-64) να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Σενεγάλη; Να ήταν κι άλλη
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη, είναι ομάδα με ποιοτικότερους παίκτες από τη Σενεγάλη, γι αυτό και νίκησε εύκολα και απόλυτα δίκαια.

Κέρδισε λοιπόν δίκαια, εύκολα, αλλά όχι άκοπα. Γιατί ακόμα και αν είσαι φαβορί, οφείλεις να το αποδείξεις και όταν η αυλαία σηκώνεται και τα φώτα πέφτουν πάνω σου. Με τον τίτλο του φαβορί κανείς δεν πήρε ο καλό φύλλο αγώνα στο ξενοδοχείο του.
Η Εθνική μπήκε σοβαρά, με μυαλό και πίεση, κέρδισε τα ριμπάουντ – επιθετικά και αμυντικά – απέναντι σε ένα σύνολο πολύ αθλητικό. Απέναντι σε παίκτες που περιμένουν εναγωνίως να τους δώσει το δικαίωμα να αποθρασυνθούν. Δεν το κάναμε. Δεν δώσαμε δικαίωμα σε κανένα σημείο του ματς. Ξέραμε πώς να εκδηλώσουμε τις επιθέσεις. Χωρίς ρίσκο και χωρίς να εκβιάζουμε καταστάσεις. Δεν μας έμεινε ποτέ η μπάλα στα χέρια, ακόμα και αν τα δευτερόλεπτα κυλούσας εις βάρος μας και μας πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση. Είδαμε επιτέλους την ομάδα με σύναιση και ψυχραιμία, τα τελευταία δεύτερα πολλών επιθέσεων.
Στοιχείο που δείχνει ότι το μυαλό ήταν στο αρκέ, συνεπικουρούμενο από την δέουσα αγωνιστική πειθαρχία. Ετσι κτίστηκε η διαφορά. Είχαμε επιτέλους και ρόλους. Τον ρόλο του κακού, τον ρόλο του χαμάλη, τον ρόλο του εκτελεστή, που ερμήνευαν σωστά και εισέπραταν το χειροκρότημα. Αλλοι έβαλαν περισσότερη ενέργεια από άλλους, όπως ο Καϊμακόγλου. Ο φανταστικός Καϊμακόγλου, με την συλλογή από ριμπάουντ και τρίποντα. Ηταν ο αρχιτέκτονας, που έκανε τη διαφορά. Ομως και οι υπόλοιποι έβαλαν το καθαρό μυαλό, ώστε το κτίσμα Καϊμακόγλου να έχει γερά θεμέλια.
Για πρώτο παιχνίδι, όλα πήγαν καλά. Είχαμε ένα νεκρό διάστημα, εκεί στην αρχή της 3ης περιόδου, αλλά ήταν αναμενόμενο. Καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει σταθερή απόδοση για 40 λεπτά. Να υπογραμμίσουμε όμως διορθώσαμε την αρρυθμία γρήγορα, βρήκαμε τρόπο να συννενοηθούμε χωρίς πανικό, χωρίς να χάσουμε τον αγωνιστικό προσανατολισμό. Στα θετικά επίσης οι 64 πόντοι συνολικά που δεχθήκαμε. Δείχνει ότι η αμυντική λειτουργία απέδωσε καρπούς. Και σκεφτείτε ότι στο πρώτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε μόλις 9 πόντους και στο δεύτερο 8. Αυτα ειναι τα νούμερα που λένε την αλήθεια και φωτίζουν την προσπάθεια του συνόλου, να κλείσει το ματς με έναν τρόπο που θα δεχόταν αμφισβήτηση. Ξέραμε τι θέλαμε, ξέραμε πώς θα το πετύχουμε, με το λιγότερο κόπο. Ετσι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, πρόσωπα και παίκτες.
Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε που κερδίσαμε την Σενεγάλη, απλά με τον τρόπο που το πετύχαμε, μπορούμε να σκεφτόμαστε με ηρεμία, αλλά και αυτοπεποίθηση το επόμενο ματς με την… επικίνδυνη Εθνική από τις Φιλιππίνες.
Για τον βαθμό επικινδυνότητας, ρωτήστε τους Κροάτες. Θα έχουν πολλά να σας διηγηθούν. Είπαμε, όσοι δεν μπαίνουν με μυαλό στο τουρνουά, τρέχουν μήπως και το συναντήσουν κάπου στο παρκέ.

Πηγή: superbasket.gr

Προσπαθεί για Νεγρέδο η Βαλένθια!!

Για την απόκτηση του Άλβαρο Νεγρέδο καταβάλει μεγάλη προσπάθεια η Βαλένθια. Πώς εμπλέκεται ο Φαλκάο στην υπόθεση…

Προσπαθεί για Νεγρέδο η Βαλένθια!
Η «μεταγραφική βόμβα» την οποία ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Βαλένθια πως προσπαθούν να… ρίξουν τις τελευταίες ημέρες της περιόδου είναι ο Άλβαρο Νεγρέδο!

Όπως αναφέρουν οι ισπανικές ιστοσελίδες ανάμεσα τους και εκείνη η οποία… φημίζεται για το ρεπορτάζ της για τις «νυχτερίδες», η superdeporte υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι της ισπανικής ομάδας έχουν γίνει ήδη επαφές οι οποίες ενδεχομένως να φέρουν αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, στην Αγγλία βρίσκονται εκπρόσωποι της Βαλένθια. Ο πρόεδρος της, Αμαντέο Σάλβο, ο αθλητικός διευθυντής Φρανσίσκου Ρουφέτε, και το «δεξί» χέρι του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας, Πέτερ Λιμ, ο Κιμ Κο.

Η Βαλένθια φέρεται να προτείνει την απόκτησή του ως δανεικό με ένα καλό αντίτιμο και την προοπτική αγοράς του για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Το σημείο το οποίο φαίνεται να στηρίζουν πολλά οι υπεύθυνοι της Βαλένθια είναι η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες και θέλει την Μάντσεστερ Σίτι να έχει μπει δυνατά στη μάχη για την απόκτηση του Φαλκάο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο πασίγνωστος, ο… χθεσινός και ο άγνωστος!

Δείτε ποιοι διαιτητές «σφυρίζουν» την Εθνική απόψε απέναντι στις Φιλιππίνες.

Ο πασίγνωστος, ο… χθεσινός και ο άγνωστος
Ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Καναδός Στίβεν Σέιμπελ και ο Μοχάμαντ Αλαμίρι από το Κουβέιτ θα διευθύνουν τον αποψινό αγώνα της Εθνικής με τις Φιλιππίνες για τη δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρώτος δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι χρόνια διαιτητής σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έχει βρεθεί πολλάκις στο δρόμο ελληνικών ομάδων. Χθες στην πρεμιέρα ήταν στο τρίο του αγώνα της Αργεντινής με το Πουέρτο Ρίκο (98-75).

Ο δεύτερος «σφύριξε» την Ελλάδα στην πρεμιέρα κόντρα στη Σενεγάλη, ενώ ο τρίτος ήταν ένας από τους διαιτητές στο Κροατία-Φιλιππίνες (81-78).*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μισόλογα» από Ζαρντίμ για Φαλκάο!

Έντονη φημολογία επικρατεί σε όλη την Ευρώπη για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή της Μονακό με τη Λιλ. Τι δήλωσε, όμως, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

«Μισόλογα» από Ζαρντίμ για Φαλκάο
Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρανταμέλ Φαλκάο.

Ο Κολομβιανός επιθετικός αποκλείστηκε χθες από την αποστολή της Μονακό στον αγώνα με τη Λιλ και από χθες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης (1-1) ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων και εκείνος προσπάθησε να μην πει το παραμικρό για την υπόθεση.

«Ο Φαλκάο δεν αγωνίστηκε γιατί δεν ήταν διαθέσιμος. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο πέρα από το ότι δεν ήταν διαθέσιμος. Δεν ξέρω αν θα φύγει από τη Μονακό», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός των Γάλλων και πρόσθεσε:

«Δεν ήταν διαθέσιμος. Ο σύλλογος είπε πως δεν ήταν διαθέσιμος για το ματς. Δεν ξέρω πότε θα είναι. Δεν μπορώ να πω περισσότερα για αυτό το θέμα. Θα ενημερωθείτε από την ομάδα».

Στη συνέχεια ο Ζαρντίμ παραδέχθηκε πως η σεζόν θα είναι δύσκολη αν δεν ξαναπαίξει ο Φαλκάο.

Καταλήγοντας, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού παραδέχθηκε πως αν φύγει ο Φαλκάο «θα είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να τα πάμε καλά στο Champions League. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ομάδα. Το πρότζεκτ το καθορίζει η διοίκηση που έχει αναφερθεί ήδη στο μέλλον του συλλόγου».*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήτησε να φύγει από την Άρσεναλ ο Κάμπελ!!

Να αποχωρήσει από την Άρσεναλ ζήτησε ο Τζόελ Κάμπελ με την Μπενφίκα να κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση, σύμφωνα με πορτογαλικά Μέσα. Ο Κοσταρικανός επικοινώνησε με τον ίδιο τον Άρσεν Βενγκέρ.

Ζήτησε να φύγει από την Άρσεναλ ο Κάμπελ!
Έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο έχει βρει η Μπενφίκα στην προσπάθεια της να αποκτήσει τον Τζόελ Κάμπελ. Αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Κοσταρικανό.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «O Jogo» ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού θέλει για την επόμενη σεζόν να μετακομίσει σε έναν σύλλογο όπου θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και η Μπενφίκα μοιάζει ιδανική.

Ο 22χρονος επιθετικός, σύμφωνα με τους Πορτογάλους, μίλησε με τον Αρσέν Βενγκέρ και του διεμήνυσε την επιθυμία του να πάει στη Λισαβόνα.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια από την Μπενφίκα ώστε να αποκτήσει τον Τζόελ Κάμπελ, με δημοσιεύματα από την Πορτογαλία να κάνουν λόγο ακόμη και για πρόταση των «αετών» στην Άρσεναλ, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Βέβαια η προοπτική του δανεισμού είναι ακόμη ορατή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπλατς: «Με καρδιά απέναντι στην Ελλάδα»

Ο μεγάλος σταρ των Φιλιππίνων, Άντρεϊ Μπλατς, θέλει από την ομάδα του να παίξει με πάθος απέναντι στην Ελλάδα.

Μπλατς: «Με καρδιά απέναντι στην Ελλάδα»
Απόδειξη της δύναμης των Φιλιππίνων ήταν σύμφωνα με τον Άντρεϊ Μπλατς η εμφάνιση απέναντι στην Κροατία και ελπίζει σε ανάλογη μάχη και διαφορετικό αποτέλεσμα απόψε κόντρα στην Ελλάδα.


«Θα παίξουμε απέναντι στην Ελλάδα με πολλή καρδιά και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πολλοί τώρα ξύπνησαν και κατάλαβαν τι ομάδα είμαστε. Βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και θα συνεχίσουμε τη μάχη μας», τόνισε ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ των Νετς.

«Πλέον έχουμε αυτοπεποίθηση, ξέρουμε και αποδείξαμε πια πως ανήκουμε σε αυτό το επίπεδο. Φτάνοντας εδώ πολλοί αμφέβαλαν για μας και περίμεναν εύκολο παιχνίδι απέναντί μας. Παρότι χάσαμε στην πρεμιέρα, έχουμε ψηλά το κεφάλι. Οι περισσότεροι θα είχαν παρατήσει το παιχνίδι στο -15, αλλά εμείς δεν το κάναμε, φτάσαμε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος», πρόσθεσε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έταξαν πριμ στους Φιλιππινέζους!!

Μια ομάδα επιχειρηματιών από τις Φιλιππίνες, που απόψε τίθενται αντιμέτωπες της Ελλάδας, έταξαν πριμ στους παίκτες.


Ένα επιπλέον κίνητρο θα έχουν στο εξής οι παίκτες των Φιλιππίνων στο Μουντομπάσκετ. Όπως έγινε γνωστό, μια ομάδα επιχειρηματιών συγκέντρωσε ένα ποσό που θα διανείμει στα μέλη του εθνικού συγκροτήματος σε περίπτωση πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Ο επιχειρηματίας Ντιοσέλντο Σάι και οι ιδιοκτήτες ομάδων μπάσκετ στις Φιλιππίνες Σεσίλιο Πέδρο και Έντουαρντ Τίο, που βρίσκονται στη Σεβίλλη και παρακολουθούν τους αγώνες, ένωσαν τις οικονομικές τους δυνάμεις και μάζεψαν ένα ευσεβές ποσό, που θα μοιράσουν στην ομάδα σε περίπτωση που περάσει στα νοκ άουτ.

«Ήδη έχουμε ενημερώσει το τεχνικό τιμ για το πριμ αυτό. Είμαστε σίγουροι πως η ομάδα μας θα αποδείξει από τι είμαστε φτιαγμένοι. Είμαστε ένα έθνος επίμονων και δυναμικών ανθρώπων και δεν αμφιβάλλουμε πως θα δείξουμε αυτές τις αρετές και στην Ισπανία», ανέφερε ο Ντιοσέλντο Σάι, που είναι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας καλλυντικών.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πιο δύσκολη η Ελλάδα από την Κροατία»

Ο προπονητής των Φιλιππίνων, Τσοτ Ρέγες, χαρακτήρισε την ελληνική ομάδα δυσκολότερη από την Κροατία.

«Πιο δύσκολη η Ελλάδα από την Κροατία»
Οι Φιλιππίνες άγγιξαν το θαύμα απέναντι στην Κροατία ενθουσιάζοντας τους χιλιάδες φίλους τους που βρίσκονται στη Σεβίλλη.

Όλοι προσδοκούν πλέον σε ανάλογη εμφάνιση κι αυτή τη φορά νίκη απόψε απέναντι στην Ελλάδα (21:00), αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τσοτ Ρέγες, κρατά χαμηλά την μπάλα και προειδοποιεί.

«Η ελληνική ομάδα είναι πιο γρήγορη και πιο σκληρή από την Κροατία. Θα είναι για μας δυσκολότερο παιχνίδι από ό,τι στην πρεμιέρα», τόνισε. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πλησιάζει» για Παπασταθόπουλο η Άρσεναλ!!

Την ρήτρα αποχώρησης που υπάρχει στο συμβόλαιο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με την Ντόρτμουντ πλησιάζει η Άρσεναλ, η οποία κατέθεσε νέα – βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση του διεθνούς στόπερ.

«Πλησιάζει» για Παπασταθόπουλο η Άρσεναλ

Αυτό προκύπτει από νέα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, τα οποία αναφέρουν ότι οι Λονδρέζοι κατέθεσαν νέα πρόταση στην Ντόρτμουντ για να κάνουν δικό τους τον διεθνή στόπερ σε σχέση με εκείνη που είχε προηγηθεί.

Συγκεκριμένα, οι «κανονιέρηδες» φέρονται να προσφέρουν 16 εκατ. λίγες (20.22 εκατ. ευρώ) στον γερμανικό σύλλογο, με τη διαφορά που χωρίζει πλέον τις δύο πλευρές να είναι μικρή, αφού η ρήτρα αποδέσμευσης του Έλληνα παίκτη ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι ο Παπασταθόπουλος εμφανίζεται θετικός στη μετακίνησή του και έχει ενημερώσει σχετικά τη διοίκηση της Μπορούσια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ελλήνων καθήκον!

Η Εθνική ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην κάκιστη Σενεγάλη και μπήκε με το «δεξί» στο Παγκόσμιο κύπελλο και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την «παγίδα» που κρύβουν οι εύκολες νίκες.

Ελλήνων καθήκον
Λένε πως οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και πολλές φορές τα φαβορί πέφτουν σε γκέλες. Παραλίγο να επιβεβαιώσει το ρητό η Κροατία που είδε και έπαθε για να καταβάλει στη παράταση τις Φιλιππίνες (αναμφίβολα αποτέλεσε καμπανάκι). Η Ελλάδα όμως ήταν όσο σοβαρή έπρεπε, μπήκε με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην, εδώ που τα λέμε, ατάλαντη Σενεγάλη. Τέτοια ήταν και η Νιγηρία όμως… Οι διεθνείς του Φώτη Κατσικάρη, έκαναν μία απλή προπόνηση, δείχνοντας άριστα διαβασμένη, αλλά και πολλά στοιχεία από αυτά που θέλει να εφαρμόσει στο Παγκόσμιο κύπελλο και τη νέα της εποχή γενικότερα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε και τίποτα παραπάνω, διότι στο παρελθόν έχουμε καεί πολλές φορές στον… χυλό των εκπληκτικών εμφανίσεων που δεν δίνουν τίποτε παραπάνω από δύο βαθμούς. Η σοβαρότητα με την οποία έχουν αντιμετωπίσει άπαντες στην ομάδα την προετοιμασία και γενικότερα τη διοργάνωση, αποτελεί ασφάλεια ότι τα πόδια θα μείνουν στη γη, ακόμα και αν ο όμιλος τελειώσει με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς. Το καθήκον μας κάναμε και πάμε παρακάτω.

Το ότι το κάναμε απολαυστικά, σίγουρα μας φτιάχνει το βράδυ. Η Εθνική έτρεξε από την αρχή καλά στο «ανοικτό» γήπεδο, είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και βρήκε πολλά αμαρκάριστα σουτ, στα οποία ήταν τρομερά εύστοχη. Αντιμετώπισε σωστά τα ψηλά και αθλητικά κορμιά του αντιπάλου με φοβερή άμυνα στο low post, αναγκάζοντας τη Σενεγάλη να σουτάρει από μακριά. Κοινώς να μην έχει καμία τύχη να είναι ανταγωνιστική. Στον τομέα ριμπάουντ πήρε άριστα, ενώ είχε μία τριάδα παικτών (Καϊμακόγλου, Βασιλειάδη και Αντετοκούνμπο), κάτι παραπάνω από απολαυστικούς.

Η διαφορά «άνοιξε» από νωρίς σε πολύ μεγάλα επίπεδα, ο Κατσικάρης είχε την ευκαιρία για συνεχόμενες αλλαγές ώστε να δοκιμάσει σχήματα και κυρίως να ξεκουράσει τους παίκτες. Μοναδικό ψεγάδι, εκείνο το τετράλεπτο-πεντάλεπτο στα μέσα της τρίτης περιόδου, όπου δεχθήκαμε το 13-0 σερί, λόγω χαλάρωσης, αλλά και προβλημάτων στην αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης, που φρονώ πως θα γίνει μόδα και από τους πιο δυνατούς αντιπάλους μας. Καλό ήταν που εμφανίστηκε στη βραδιά και ένα πρόβλημα, ενώ πιο αποδεκτό είναι και το πιο γήινο +23 στο τέλος του… πάρτι.

Ας ευχηθούμε να ακολουθήσουν και άλλα. Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε, αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή… *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κίτρινη» συγκέντρωση κατά Σκόρδα!!

Πλήθος κόσμου αναμένεται να βρεθεί αύριο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με τους οργανωμένους και τους απλούς οπαδούς του Άρη να στέλνουν το μήνυμα κατά της επιστροφής του Λάμπρου Σκόρδα.

«Κίτρινη» συγκέντρωση κατά Σκόρδα
Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν όλοι οι άνθρωποι του Άρη στην αυριανή συζήτηση για την αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ειρηνοδικείου που επανέφερε τον Σκόρδα στην ΠΑΕ στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι σύνδεσμοι των «κιτρίνων» εκδίδουν ανακοινώσεις, καλώντας τα μέλη τους και τους απλούς οπαδούς της ομάδας να βρεθούν έξω από τα δικαστήρια αύριο στις 13:00 που ξεκινά η εκδίκαση με στόχο να περάσει στη δικαστική αίθουσα το μήνυμα ότι ο Λάμπρος Σκόρδας δεν αποτελεί λύση για τον σύλλογο.

Μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκδρομές από συνδέσμους στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι που αποδεικνύει την αναστάτωση και τον θυμό που έχει προκαλέσει η επιστροφή του πρώην προέδρου της ΠΑΕ.

Το αυριανό δικαστήριο αποτελεί και το τελευταίο ένδικο μέσο για τον Α.Σ. και την «ΚΜΑ» για την απομάκρυνση του Λάμπρου Σκόρδα, ενώ αν το δικαστήριο δικαιώσει τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ, τότε αυτός θα παραμείνει στη διοίκηση της ΠΑΕ, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να ληφθεί τέτοια απόφαση, χωρίς να κατατεθεί από την πλευρά του πλάνο βιωσιμότητας, που να τεκμηριώνει τις υποσχέσεις του και που δίνει απαντήσεις στο πού θα βρεθούν τα κεφάλαια.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά τα «ναυάγια», επιλέγει Τραορέ!!

Η αρνητική τροπή που είχαν για τον Ατρόμητο οι υποθέσεις του Σο και του Γκέντσογλου φέρνουν σε πρώτο πλάνο τον Μοχάμεντ Τραορέ.

Μετά τα «ναυάγια», επιλέγει Τραορέ
Στον Μοχάμεντ Τραορέ φαίνεται πως καταλήγουν στον Ατρόμητο, ύστερα από τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στις υποθέσεις του Χαμπίμπ Σο και του Σάββα Γκέντσογλου.

Η περίπτωση του Αφρικανού χαφ εξετάζεται σοβαρά από τους Περιστεριώτες, οι οποίοι κινούνται για έναν παίκτη που θα προσφέρει περισσότερες λύσεις στον Γιώργο Παράσχο για τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ο 27χρονος άσος από το Μάλι ανήκει στη Σοσό και την περσινή σεζόν είχε μόλις 5 συμμετοχές και όλες με τη β’ ομάδα του γαλλικού συλλόγου.

Στην ομάδα, πάντως, έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο παιχνίδι με τη Νίκη στο Βόλο, ώστε να κάνουν το «δύο στα δύο» στη Σούπερ Λίγκα. Ο κ. Παράσχος δεν υπολογίζει τον Ούμπιντες που θα προφυλαχθεί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενισχύεται και άλλο!

Μέσα στην ημέρα είναι αρκετά πιθανό η Καλλονή να ανακοινώσει άλλη μία μεταγραφή.

Ενισχύεται και άλλο
Μία ημέρα μετά την πρώτη της νίκη στο γήπεδό της η Καλλονή ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άλλη μία προσθήκη στο υπάρχον ρόστερ.

Όπως γράφει και η SportDay, οι νησιώτες είναι κοντά στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, με τον οποίο βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως πρόκειται για παίκτη από την ελληνική αγορά και, δεν αποκλείεται, σήμερα να ανακοινωθεί η μεταγραφή. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Παίζει» του Κατσουράνη!

Δύσκολα η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση αμυντικού μέσου, αλλά πάντα στο προσκήνιο βρίσκεται η περίπτωση του ελεύθερου Κώστα Κατσουράνη.

«Παίζει» του Κατσουράνη
Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του συνεχίζει να ψάχνει ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος και μέσα στον Σεπτέμβρη να συμφωνήσει με κάποια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η ΑΕΚ θα κινηθεί για αμυντικό μέσο, πέρα από την απόκτηση ενός επιθετικού με τον Λέκιτς να αποτελεί τον «Νο1» στόχο.

Όπως γράφει η SportDay, ο Τραϊανός Δέλλας φέρεται να έχει ενημερώσει τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ότι είναι καλυμμένος με τους Κορδέρο, Ανάκογλου, Φαγέ, Ρόβα στη μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, η περίπτωση του διεθνούς μέσου δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους ανθρώπους της «Ένωσης». Οι πιθανότητες, όμως, εξακολουθούν να μην είναι πολλές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεί του Κλάους, προέχει ο Πλατανιάς!

Δεδομένη θεωρείται η υπογραφή της ανανέωσης του συμβολαίου του Αθανασιάδη με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σήμερα θέλει να πάρει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Πλατανιά. Πώς έχει η υπόθεση του διεθνούς φορ.
Αργεί του Κλάους, προέχει ο Πλατανιάς
Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τότε που έγινε γνωστό πως ο ΠΑΟΚ συμφώνησε προφορικά για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Στέφανο Αθανασιάδη για τέσσερα χρόνια.

Από τότε δεν έχει παρατηρηθεί η παραμικρή εξέλιξη στην υπόθεση και αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι υπάρχει κάποια «εμπλοκή», αλλά η συμφωνία των δύο πλευρών συνεχίζει να υφίσταται.

Όπως γράφει η SportDay, ο παίκτης και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα συναντηθούν σύντομα και θα πέσουν οι υπογραφές.

Απόψε με Πλατανιά

Την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λίγκα ψάχνει απόψε ο ΠΑΟΚ, ύστερα από τη γκέλα της πρεμιέρας με την Καλλονή στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς φιλοξενούνται από τον Πλατανιά στην Κρήτη και θέλουν να αποδράσουν με το «διπλό» (19:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Άλλωστε, ακόμη ένα κίνητρο είναι το χθεσινό στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, ο οποίος πλέον έχει τέσσερις βαθμούς και σε ενδεχόμενη νίκη θα ξεκινήσουν από την ίδια θέση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Ο Άγγελος Αναστιάδης, ο οποίος θα τιμηθεί για την προσφορά του από τους Χανιώτες, δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Περέιρα και τον τραυματία Κίτσιου.

Έτσι το πιθανότερο σχήμα θα αποτελέσουν οι: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας και Ρατς. Στη μεσαία γραμμή α είναι ο Κάτσε με τον Τζιόλη, με τον Μακ στα δεξιά και τον Μάρτες αριστερά. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρώτο του «τρίποντο»

Στην άδεια Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το… καθήκον του κόντρα στον Πανιώνιο και να πετύχει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πρώτο του «τρίποντο»
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα θέλει να κάνει σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται τον Πανιώνιο στην άδεια Λεωφόρο (21:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την ισοπαλία του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, ώστε να ισοβαθμήσουν ξανά και να ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Για αυτό τον λόγο το «τριφύλλι» καλείται να αφήσει πίσω το αποτέλεσμα της πρεμιέρας και να κάνει το καθήκον του κόντρα στον Πανιώνιο, ο οποίος απαρτίζεται από αρκετούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, ο Γιάννης Αναστασίου έχει τονίσει στους παίκτες του να δείξουν τη δέουσα προσοχή, ώστε να πάρουν το πρώτο τους «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τον Μπεργκ, αλλά είδε με ικανοποίηση τον Πέτριτς να γυμνάζεται κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις.

Το πιο πιθανό σχήμα έχει ως εξής: Ο Κοτσόλης στο τέρμα, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Νάνο, Κουτρουμπής και Σίλντενφελντ να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Αν επιλέξει «ρόμβο» ο Αναστασίου, ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, εσωτερικοί μέσοι θα παίξουν οι Πράνιτς, Ζέκα, στην κορυφή του φαβορί είναι ο Ντίνας και στην επίθεση ο Καρέλης με τον Κλωναρίδη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στιλ, Μπούρμπος, Σπυρόπουλος, Δώνης, Ατζαγκούν και Πέτριτς.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θρίλερ» στο φινάλε!!

Στην Ελλάδα βρίσκεται από τα ξημερώματα ο Μήτρογλου, ο οποίος επιστρέφει ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Έκτακτη σύσκεψη κορυφής στου Ρέντη για τις τελευταίες προσθήκες. Τι «παίζει» με Ντιόπ.

«Θρίλερ» στο φινάλε
Τα κενά στο υπάρχον ρόστερ κλείνουν στον Ολυμπιακό, λίγες ώρες πριν από την λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Ήδη στην Ελλάδα βρίσκεται από τα ξημερώματα ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει τον δανεισμό του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες ακούγεται ότι το «ενοίκιο» είναι για δύο χρόνια και όχι για ένα έτος.

Από εκεί και πέρα, συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη κορυφής στου Ρέντη, όπου θα δώσουν το «παρών» όλοι οι ιθύνοντες του συλλόγου, όπως και ο Μίτσελ, που θα εξετάσουν πού αλλού χρήζουν ενίσχυσης οι Πειραιώτες.

Με τον δανεισμό του Μήτρογλου και την άφιξη του Πουλίδο κλείνουν οι θέσεις των επιθετικών, αλλά μένει εκείνη του χαφ, με τον Πάπε Ντιόπ να είναι σε πρώτο πλάνο. Ο Σενεγαλέζος «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από την αποστολή της Λεβάντε, η οποία «τρέχει» να βρει τον αντικαταστάτη του, καθώς εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα 2,5 εκατ. ευρώ που προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι».

Ως εναλλακτικές λύσεις για τη μεσαία γραμμή υπάρχουν ο Μιλοβόγεβιτς της Αντερλεχτ και ο Πέτροβιτς της Γκεντσλερμπιρλιγκί, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα έρθει ο Ντιόπ.

Εν τω μεταξύ, δεν αποκλείεται να γίνει κουβέντα για τον αν πρέπει να αποκτηθεί και ένας ακραίος αμυντικός, ύστερα από την παραχώρηση του Χοσέ Χολέμπας στη Ρόμα ή οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν ως έχουν στα μετόπισθεν με τους Μαζουάκου, Αμπιντάλ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Αγρίνιο ο Φωτάκης!!

=Με την απόκτηση του Γιώργου Φωτάκη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο, θα κλείσει το φετινό ρόστερ του Παναιτωλικού.

Στο Αγρίνιο ο Φωτάκης
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Παναιτωλικού για την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό μέσα στο Αγρίνιο.

Για αυτό τον λόγο η διοίκηση του συλλόγου, σε συνεννόηση με τον Μάκη Χάβο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άλλη μία προσθήκη πριν από τη λήξη της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, οι «κυανοκίτρινοι» προχωρούν στην απόκτηση του Γιώργου Φωτάκη, ο οποίος το Σάββατο το μεσημέρι έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

Με την μεταγραφή του 32χρονου χαφ μπαίνει στο ρόστερ άλλος ένας έμπειρος παίκτης στο ρόστερ, όπως ήταν πριν από μερικούς μήνες ο Στέλιος Μαλεζάς.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Φωτάκη και τον Παναιτωλικό είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται ανακοινωθεί η απόκτηση του παίκτη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μας άρεσε. Θέλουμε κι άλλο…!!

Το πρώτο βήμα έγινε εμφατικά. Η Εθνική καλείται απόψε να είναι ανάλογα πειστική και ουσιαστική απέναντι στις αξιόμαχες Φιλιππίνες στρώνοντας το δρόμο της για τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μας άρεσε. Θέλουμε κι άλλο…
Υποψιασμένη, προετοιμασμένη, διαβασμένη, συγκεντρωμένη, προσεκτική, αποτελεσματική, ενίοτε θεαματική, ουδόλως αλαζονική και τελικά… νικήτρια.


Αυτή ήταν η Εθνική στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κερδίζοντας από το πρώτο… λεπτό τη Σενεγάλη. Κάθε θριαμβολογία για μία νίκη σαν κι αυτή, απέναντι σε έναν αντίπαλο σαφώς υποδεέστερο, είναι άκαιρη και άκυρη, ωστόσο η νίκη και ίσως περισσότερο η πειστική εμφάνιση ασφαλώς και αποτελούν πρόοδο μετά τα «χαστούκια» από Νιγηρία και Φινλανδία την τελευταία διετία.

Φυσικά δεν πετύχαμε τίποτα. Όμως κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινά με ένα μικρό βήμα και η Εθνική το έκανε ελπίζοντας να μακροημερεύσει στα γήπεδα της Ισπανίας. Η συνέχεια είναι προοδευτικά δυσκολότερη. Επόμενη «πίστα» για την ελληνική ομάδα είναι απόψε (21:00, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡFM 94,6 και www.sport-fm.gr) οι Φιλιππίνες. Και για να έχει αξία το καλό ξεκίνημα, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί επί της ουσίας πρόωρα-αν κι όχι ακόμη μαθηματικά-η πρόκριση στους «16» η νίκη είναι το ζητούμενο.

Οι συμπαθείς Ασιάτες άγγιξαν το θαύμα στην πρεμιέρα και «λύγισαν» στην παράταση απέναντι στην Κροατία, κάτι που ασφαλώς διατηρεί σε εγρήγορση την Εθνική, ώστε να βγάλει κι αυτή την υποχρέωση αλώβητη.

Άσημοι, όχι… άσχημοι

Οι Φιλιππίνες είναι πιθανώς ο πιο αδύναμος αντίπαλος του ομίλου. Όχι μόνο επειδή είναι 34οι στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA, αλλά επειδή οι δευτεραθλητές Ασίας πέραν του ΝΒΑερ Άντρεϊ Μπλατς διαθέτουν παίκτες που αγωνίζονται στο αδύναμο εγχώριο πρωτάθλημα, είναι άπειροι και μικρόσωμοι (μέσος όρος ύψους 1,91μ.).

Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, πως το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν το 1954 είναι πολύ μακρινό. Πάντως στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντομπάσκετ μετά το 1978 (το οποίο και διοργάνωση) η ομάδα των Φιλιππίνων δεν ήρθε για τουρισμό, όπως φάνηκε από την αντίσταση που πρόβαλε απέναντι στην Κροατία στη χθεσινή πρεμιέρα.

Πέρασαν περίπου 50 χρόνια…

Δύο φορές έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν η Ελλάδα, αμφότερες πριν από περίπου μισό αιώνα, σε φιλικό επίπεδο. Το 1960 η Εθνική είχε συντρίψει τους Ασιάτες με 93-66 με τους Αντώνη Χρηστέα και Γιώργο Αμερικάνο να έχουν 26 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ το 1968 είχε επικρατήσει 102-91 με 39 πόντους του αείμνηστου Γιώργου Κολοκυθά και 22 του Χρήστου Ζούπα.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας:

Α’ Όμιλος
16:30 Σερβία-Γαλλία
19:00 Βραζιλία-Ιράν
23:00 Ισπανία-Αίγυπτος

Β’ Όμιλος
14:30 Αργεντινή-Κροατία
18:30 Σενεγάλη-Πουέρτο Ρίκο
21:00 Φιλιππίνες-Ελλάδα

Γ’ Όμιλος
13:30 Δομινικανή Δημοκρατία-Νέα Ζηλανδία
17:00 Φινλανδία-Ουκρανία
22:30 Τουρκία-Ισπανία

Δ’ Όμιλος
14:30 Νότιος Κορέα-Αυστραλία
18:30 Σλοβενία-Μεξικό
21:00 Λιθουανία-Ανγκόλα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Να κάνουν… σεφτέ!!

Οι αγώνες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στον Πλατανιά και με τον Πανιώνιο, αντίστοιχα, ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. «Μάχες» σε Ξάνθη, Τρίπολη και Βόλο.

Να κάνουν… σεφτέ
Τις πρώτες τους νίκες στη Σούπερ Λίγκα ψάχνουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Θεσσαλονικείς ήρθαν ισόπαλοι (1-1) με την Καλλονή στην Τούμπα, όπως και οι «πράσινοι» με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Έτσι θέλουν να πάρουν τα πρώτα τους «τρίποντα» στη φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα θα εκμεταλλευτούν την ισοπαλία (1-1) του Ολυμπιακού στον Παναιτωλικό.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει στα Χανιά τον Πλατανιά, ενώ το «τριφύλλι» υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Πανιώνιο.

Από εκεί και πέρα, έχουμε άλλες τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Στην Ξάνθη η τοπική Skoda φιλοξενεί την Κέρκυρα, στην Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχεται τον Λεβαδειακό και στον Βόλο έχουμε την αναμέτρηση της Νίκης με τον Ατρόμητο.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 30 Αυγούστου

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0

Στην πρώτη… παράσταση μπροστά στον κόσμο της στη Σούπερ Λιγκ η Καλλονή έκανε ιδανική πρεμιέρα, νικώντας 2-0 τον Εργοτέλη -που τελείωσε με 10 παίκτες- με γκολάρες των Καλτσά (44’) και Γιορέντε (89’).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

Μια χαρά… μπαλίτσα βλέπουμε και στη Σούπερ Λίγκα άμα λάχει! Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα «αλληλοεξουδετερώθηκαν» (1-1), αλλά χάρισαν σε όλους πολύ ωραίο θέαμα, με... αγγλικό ρυθμό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Ο Ολυμπιακός δεν διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα! Ο Παναιτωλικός του έβαλε και φέτος δύσκολα με αποτέλεσμα την ισοπαλία 1-1 και τους πρώτους χαμένους βαθμούς των ερυθρολεύκων στη Σούπερ Λίγκα.
Κυριακή 31 Αυγούστου

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ (19:15, NS4): Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (Φθιώτιδας)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (19:15, NS7): Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (19:15, NS3): Κουτσιαύτης Αλέξανδρος (Τρικάλων)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - Π.Α.Ο.Κ. (19:15, NS2): Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (Αθηνών)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (21:30, NS1): Κουκουλάκης Μιχάλης (Ηρακλείου)

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου

Ο.Φ.Η. – ΒΕΡΟΙΑ (21:30, NS1): Στυλιάρας Δημήτριος (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα πιθανά για ΠΑΟΚ!!

Επί κρητικού εδάφους γίνονται οι συζητήσεις για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ στο… πάρα ένα! Διαπραγματεύσεις με τον «αλμυρό» Κρίστιαν Μπαρόνι.

Όλα πιθανά για ΠΑΟΚ
Μέχρι την τελευταία στιγμή φαίνεται πως θα απασχολεί τον ΠΑΟΚ το… θρίλερ της ενίσχυσης του υπάρχοντος ρόστερ.

Οι όποιες συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα γίνονται στην Κρήτη, καθώς η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη αντιμετωπίζει σήμερα τον Πλατανιά.

Εκτός από τον Έλληνα τεχνικό, στα Χανιά είναι ο Ζήσης Βρύζας και ο Ιάκωβος Αγγελίδης που ταξίδεψε απευθείας από το Μονακό (για την κλήρωση των ομίλων του Europa League) για την Αθήνα και από εκεί για την κρητική πόλη.

Έτσι όλοι οι παράγοντες καταβάλουν την ύστατη προσπάθεια να ενισχυθεί η ομάδα, ενώ παράλληλα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Ιβάν Σαββίδη. Πρόθεση της διοίκησης του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι να γίνουν κάποιες μεταγραφές, αλλά με τους δικούς τους όρους (και σε οικονομικό επίπεδο).

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Κρίστιαν Μπαρόνι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός χρειάζεται να ρίξει αρκετά τις απαιτήσεις, αφού στην Τουρκία έπαιρνε 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν για έναν κεντρικό αμυντικό και έναν μπακ, ώστε ο κ. Αναστασιάδης να έχει περισσότερες λύσεις στη διάθεσή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένει σήμερα για Λέκιτς!

Εντός της ημέρας αναμένεται να απαντήσει ο Ντέγιαν Λέκιτς, καθώς ο Σέρβος φορ ζήτησε λίγο χρόνο ακόμα για να αποφασίσει για το μέλλον του.

Περιμένει σήμερα για Λέκιτς
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντέγιαν Λέκιτς είχε χθες ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, αλλά δεν έκλεισε η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος φορ ζήτησε από τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ αν μπορεί να απαντήσει μέχρι και αύριο. Οποτε και λήγει η μεταγραφική περίοδος.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, αν και η «Ένωση» του έχει κάνει μία εξαιρετική οικονομικά πρόταση, εκείνος εξετάζει διάφορες προσφορές που έχει από την Ισπανία (Χιχόν, Λα Κορούνια, Σαραγόσα και Οσασούνα) αλλά και από Γερμανία, Ελβετία (δύο ομάδες).

Εκτός από τον «Δικέφαλο», δυνατά παίζει και η Χιχόν, αφού την περσινή σεζόν είχε αγωνιστεί στον ισπανικό σύλλογο ο διεθνής άσος (12 γκολ σε 36 συμμετοχές).

Ο 29χρονος παίκτης, πάντως, έχει τη δυνατότητα να υπογράψει και μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αφού το συμβόλαιό του με την Γκεντσλερμπιρλιγκί έληξε τον περασμένο Μάιο.

Για παν ενδεχόμενο, όπως γράφει η SportDay, ο Μιλοβάνοβιτς έχει στη λίστα του ακόμη έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί στην επίθεση, και μάλιστα πρόκειται για δυνατή λύση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επαφές με δύο, ανοιχτό του Αμπεντ!

Την ύστατη προσπάθεια να ενισχύσουν τη μεσοεπιθετική τους γραμμή κάνουν στον Παναθηναϊκό, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να συζητούν με δύο παίκτες. Στο προσκήνιο ξανά ο Αμπέντ!

Επαφές με δύο, ανοιχτό του Αμπεντ
Λίγες ώρες έχουν απομείνει για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και στον Παναθηναϊκό καταβάλουν προσπάθεια να ολοκληρώσουν το ρόστερ της φετινής σεζόν με την προσθήκη ενός ακόμη ποδοσφαιριστή.

Οι «πράσινοι» επιχειρούν θα επιχειρήσουν κάποιον παίκτη που θα μπορέσει να προσφέρει λύσεις στον Γιάννη Αναστασίου στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα το «τριφύλλι» να ενισχυθεί με κάποιον ελεύθερο (από το Μάιο) μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κορυφής στο Κορωπί, παρουσία των κ.κ. Αλαφούζου και Αναστασίου, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει ότι δεν πρέπει να γίνει μεταγραφή απλά για να γίνει.

Στον Παναθηναϊκό ψάχνουν έναν μεσοεπιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα και, όπως είχε γίνει γνωστό, ο Νίκος Νταμπίζας έχει ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις. Ο ένας είναι ελεύθερος με πολύ καλό βιογραφικό και ο άλλος δεσμεύεται με συμβόλαιο, με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ να προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με έναν από τους δύο.

Ωστόσο, στο προσκήνιο επανέρχεται η περίπτωση του Μεχντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός χαφ έμεινε εκτός αποστολής από το χθεσινό ματς της Νιούκαστλ με τη Κρίσταλ Πάλας (3-3), κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκειά του και ο μάνατζέρ του επικοινώνησε άμεσα με τη διοίκηση του βρετανικού συλλόγου.

Εκείνο που ζήτησε ο εκπρόσωπος του Αμπέντ ήταν να ενεργοποιηθεί η πρόταση για τον νέο δανεισμό του παίκτη στο «τριφύλλι». Από την πλευρά τους, οι «καρακάξες» απάντησαν ότι θα συζητήσουν σήμερα όλα τα δεδομένα και έτσι είναι πιθανό την τελευταία στιγμή να επιστρέψει ο Αλγερινός στους «πράσινους».*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρθε ο Μήτρογλου!!

Άγγλος στο ραντεβού του ο Κώστας Μήτρογλου! Λίγο πριν τις 04:00, ο Έλληνας άσος πάτησε το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος» προκειμένου να ντυθεί ξανά στα ερυθρόλευκα. Ο NovaΣΠΟΡ FM τον υποδέχθηκε.

Ήρθε ο Μήτρογλου!
Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται απ’ τις 04:00 τα ξημερώματα ο Κώστας Μήτρογλου! Όπως αναμενόταν, ο Έλληνας άσος ταξίδεψε από Αγγλία με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να ολοκληρώσει την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Τον ευδιάθετο, αλλά και κουρασμένο απ’ το ταξίδι «Μητρογκόλ» υποδέχθηκε μέλος της διοίκησης των Πειραιωτών, ενώ το «παρών» στο αεροδρόμιο έδωσε και ο NovaΣΠΟΡ FM.

inner

Ο παίκτης αναμένεται την Κυριακή να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτησή του απ’ τους πρωταθλητές Ελλάδας, με την μορφή δανεισμού, αφού υπάρχει οριστική συμφωνία με τη Φούλαμ.

Μένει να φανεί αν η συμφωνία θα είναι μονοετής ή θα έχει ισχύ για δύο χρόνια, κάτι που «παίζει» τις τελευταίες ώρες. Ο Μήτρογλου αποχώρησε για το σπίτι του, δίχως να κάνει δηλώσεις και ετοιμάζεται μέσα στην ημέρα να ξαναγίνει ερυθρόλευκος ύστερα από κάποιους μήνες «διαλείμματος»!

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανδαλουσιάνοι «τρομοκράτες»

Έδειξε τα «δόντια» της η Σεβίλλη, επικρατώντας της Εσπανιόλ με 2-1 στη Βαρκελώνη και βρέθηκε την κορυφή της Primera Division, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

Η Σεβίλλη επικράτησε 2-1 της Εσπανιόλ στο «Κορνεγιάλ Πρατ», στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Primera Division και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τις Βαλένθια, Θέλτα και Ατλέτικο Μαδρίτης, περιμένοντας τα αποτελέσματα της Κυριακής κι δείχνοντας πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους ξανά την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αντίθετα, η δεύτερη ομάδα της Καταλανίας έμεινε στην προτελευταία θέση και αρχίζει να δείχνει την απογοητευτική ομάδα ου δεύτερου περυσινού γύρου.

Πάντως, οι νικητές ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με 2-0, με τον συνδυασμό και το πλασέ του Μπάκα στο 34’ και την κεφαλιά του Ιμπόρα στο 56’. Μείωσε ο Σουάνι με κεφαλιά στο 61’, χωρίς οι γηπεδούχοι να καταφέρουν τίποτα στη συνέχεια, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 93’.


Αναλυτικά, η δεύτερη αγωνιστική:


Παρασκευή 29/8

Βαλένθια-Μάλαγα 3-0
(31' Αλκαθέρ, 45' Παρέχο, 56' Πιάτι)

Χετάφε-Αλμερία 1-0
(29' Βάσκεθ)

Σάββατο 30/8

Μπιλμπάο-Λεβάντε 3-0
(32' Αντούριθ, 51' Ιτουράσπε, 76' Μουνιαΐν)

Κόρδοβα-Θέλτα 1-1
(60' Φέντε - 52' Ορεγιάνα)

Ατλέτικο-Είμπάρ 2-1
(12' Μιράντα, 25' Μάντζουκιτς - 33' Άμπρααμ

Εσπανιόλ-Σεβίλλη 1-2
(61' Στουάνι-34' Μπάκα, 56' Ιμπόρα)

Κυριακή 31/8

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα

Λα Κορούνια-Βαγεκάνο

Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης

Ελτσε-Γρανάδα *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκάλης:«Άνιση μάχη»

Τη σοβαρότητα της Εθνικής κρατά ο Νίκος Γκάλης από τη νικηφόρα πρεμιέρα στο Μουντομπάσκετ απέναντι στη Σενεγάλη.

Γκάλης:«Άνιση μάχη»
Ο Νίκος Γκάλης έδωσε το στίγμα του για τη νίκη της Εθνικής επί της Σενεγάλης εστιάζοντας όχι τόσο στο αποτέλεσμα, αλλά στη σοβαρότητα της ελληνικής ομάδας.

«Ηταν μια άνιση μάχη . Η εθνική μας ήταν σαφώς πολύ καλύτερη ομάδα από την Σενεγάλη και η νίκη ήρθε εύκολα. Εγώ από αυτήν την επιτυχία κρατώ την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι διεθνείς μας το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι που σαφώς θα είναι πιο δύσκολο για μας όμως αν παίξουμε με την ίδια σοβαρότητα και μαχητικότητα θα το κερδίσουμε», έγραψε ο Νίκος Γκάλης στο Facebook σχολιάζοντας την πρεμιέρα της επίσημης αγαπημένης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Mundobasket 2014 - Τρέξε, παιδί μου, τρέξε...!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης πασχίζει να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του, αλλά δεν φοβάται να χειροκροτήσει την Εθνική. Εάν κλείσω τα μάτια και λησμονήσω το όνομα του αντιπάλου, θα παρασυρθώ σε μεγαλοστομίες. Θα γράψω ότι η αποψινή εμφάνιση της Εθνικής μας ήταν η καλύτερη των τελευταίων χρόνων και θα ισχυριστώ ότι το ταβάνι της βρίσκεται πολύ ψηλά.
Αλλά όχι, δεν πρόκειται να αφεθώ στο τσουνάμι της αισιοδοξίας. Αφού κατάφερα και το απέφυγα πέρυσι, δεν πρόκειται να το πάθω φέτος. Βήμα βήμα και όπου μας βγάλει. Προσοχή στο δένδρο, όχι στο δάσος.
Είναι και το άτιμο το σύστημα διεξαγωγής, που δεν δικαιολογεί το παραμικρό λάθος μετά τον πρώτο γύρο. Χάνεις και πας στο σπίτι. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
ADVERTISEMENT
Δεν γίνεται όμως να κρατήσω τα μάτια κλειστά. Τα στολιδια με τα οποία εμφανίστηκε η Εθνική στον εναρκτήριο βατήρα του Μουντομπάσκετ, τον ίδιο όπου κόλλησε μερικές ώρες νωρίτερα η Κροατία (αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία), ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
 Τα στοιχεία που οφείλω να απομονώσω για να δικαιολογήσω τον πρόλογό μου δεν είναι από εκείνα που αποτελούν συνάρτηση της δυναμικότητας του αντιπάλου. Εφ’όσον συνεχίσει η ομάδα να τα καταθέτει στο τραπέζι της διοργάνωσης, δεν έχει να φοβηθεί πολλά. Ούτε πολλούς.
Τα αραδιάζω κωδικοποιημένα:
  1. Η προσήλωση στο πλάνο του προπονητή. Στα πρώτα 5 λεπτά, η μπάλα είχε ήδη «ακουμπήσει» 4-5 φορές στον ψηλό, ο οποίος έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Σε κάθε αμυντικό ριμπάουντ, ο κάτοχος της μπάλας σήκωνε τα μάτια και έψαχνε τον αιφνιδιασμό. Ακόμα και τις πιο ριψοκίνδυνες πάσες, ο πάγκος τις χειροκροτούσε σύσσωμος. Δοκίμασε τέτοιες ακόμα και ο Μπουρούσης. Αυτή η ομάδα είναι υποχρεωμένη να ψάξει το γρήγορο παιχνίδι. Η ταχύτητα τροφοδοτεί τα κύτταρά της.
  2. Η ομαδική δουλειά στο ριμπάουντ και στην άμυνα μέσα στο «ζωγραφιστό». Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που είχαν για να ματώσουν την Εθνική μας οι Σενεγαλέζοι, να περάσουν τη μπάλα στον εξαιρετικό ψηλό τους (Γκ.Ντιενγκ) και να κυνηγήσουν επίμονα τη δεύτερη ευκαιρία. Πήραν τελικά 10 επιθετικά, όσα και οι δικοί μας. Ο συνολικός απολογισμός των ριμπάουντ ήταν 43-31 υπέρ της Ελλάδας, τίτλος τιμής. Η Σενεγάλη είχε 15/44 δίποντα και έβαλε μόλις 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Συνθήκες ασφυξίας.
  3. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν γρήγορη και προσεκτική, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρκώς προϋποθέσεις για εύκολο μακρυνό σουτ. Τα 13/24 τρίποντα (13/19 εάν εξαιρεθεί το αρχικό πεντάλεπτο και το τελευταίο δίλεπτο) δεν ήταν προϊόν κωλοφαρδίας, αλλά αποτέλεσμα του ελληνικού passing game. Θυμηθείτε τι έγραφα τις προάλλες: «Η Εθνική είναι γεμάτη με σουτέρ καλών προϋποθέσεων». Ο Καϊμακόγλου έβαλε 6/8 τρίποντα, ο Μάντζαρης με τον Σλούκα 3/4 . Όταν βλέπεις καθαρά τον στόχο και έχεις χρόνο για να σημαδέψεις, το καλάθι φαίνεται πιο μεγάλο.
  4. Οι πέντε «μπαλαντέρ» που μπορούν να μετατρέψουν την Εθνική από καλή ομάδα σε ομαδάρα έπαιξαν καλά τον ρόλο τους και επέτρεψαν να περάσει απαρατήρητη η περιστασιακή απουσία των βασικών. Ο Βασιλειάδης ξεκίνησε με το εύστοχο σουτ που τόσο χρειάζεται (και το πανηγύρισε με ανακούφιση), ο Σλούκας ήταν σίγουρο χέρι, ο Αντετοκούνμπο γέμισε την ομάδα με ενέργεια και την αρένα με επιφωνήματα θαυμασμού, ο Βουγιούκας κράτησε το φρούριο χωρίς κραδασμούς, ο Μάντζαρης κατέφτασε στο τέλος για να προσθέσει την πινελιά του. Τα εύστοχα σουτ του τελευταίου χειροκροτήθηκαν θερμά από τον ελληνικό πάγκο.
Απόλυτα προσηλωμένη στην αποστολή της από το πρώτο λεπτό, η high-energy Εθνική μας δεν έδωσε δικαιώματα στους Σενεγαλέζους. Το καμπανάκι που χτύπησε στον αγώνα της Κροατίας με τους Φιλιππινέζους έγινε πυξίδα για τους Ελληνες.
Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα μας όταν οι Αφρικανοί σκάρωσαν ένα ζον-πρες με επιχείρημα τα μακριά τους πλοκάμια λύθηκαν μέσα σε 2-3 λεπτά, με αφετηρία ένα ακόμη τρίποντο του πολύτιμου Βασιλειάδη. Άλλωστε το σκορ ήταν ήδη 50-17, όταν οι άλλοι έκαναν το μοναδικό τους σερί (0-13).
Το φινάλε βρήκε την ελληνική ομάδα αισιόδοξη, χαμογελαστή και στολισμένη με επαίνους. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, βρέθηκε η Εθνική ομάδα που νίκησε το αγκομαχητό. Τέρμα τα γκάζια και όπου μας βγάλει.
Δεν θα είναι βεβαίως κάθε μέρα Σάββατο, ούτε όμως ξεκινήσαμε με διάθεση ξινισμένης τσαγκαροδευτέρας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ναι, ο πάγκος σηκωνόταν!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για το... κάτω η μπάλα της Εθνικής μετά τη νίκη επί της Σενεγάλης, τα κέρδη από την πρεμιέρα μας και τα ασφαλή συμπεράσματα που θα αρχίσουν να βγαίνουν μετά το τρίτο παιχνίδι. Με το... κάτω η μπάλα ξεκίνησε αυτή τη διαδρομή η Εθνική ομάδα, με το «κάτω η μπάλα» πρέπει να συνεχίσει, από την στιγμή μάλιστα που η Σενεγάλη δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες και μεγάλα λόγια.
Η Ελλάδα μπήκε με σοβαρότητα στη διοργάνωση, την Κυριακή πρέπει να κάνει το ίδιο για να «κλειδώσει» την πρόκριση και προς το παρόν δικαιούται να κρατήσει δύο – τρία θετικά πράγματα που προέκυψαν από την... προπόνηση της πρεμιέρας. Το πρώτο εξ αυτών δεν αφορά την εικόνα της στο παρκέ, αλλά τον τρόπο που έχει αυτή η ομάδα για να αποδεικνύει με μερικά μικρά πραγματάκια πως σ' αυτή τη διοργάνωση ήρθε ενωμένη σαν μια γροθιά.
ADVERTISEMENT
Είχα την... ατυχία πέρυσι να βρίσκομαι στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, να παρακολουθώ τα παιχνίδια της Εθνικής πίσω από τον πάγκο της και να φεύγω κάθε βράδυ από το γήπεδο με το ίδιο ερώτημα: «Γιατί ο πάγκος δεν συμμετέχει;». Απάντηση δεν είχα στη διάρκεια του τουρνουά, την πήραμε όλοι, όταν η Εθνική απέτυχε κι άρχισαν να διαρρέονται όσα μικρά ή μεγάλα είχαν συμβεί από την προετοιμασία μέχρι και το τέλος της διοργάνωσης.
Φέτος που βρίσκομαι περίπου στο ίδιο σημείο, το ερώτημα δεν θα χρειαστεί να το θέσω, βάσει της εικόνας του πάγκου που είδαμε στο παιχνίδι με την Σενεγάλη. Αναπληρωματικοί, προπονητικό επιτελείο, υπόλοιπο σταφ συμμετείχαν με τον τρόπο τους από το πρώτο δευτερόλεπτο, άλλοτε για να δώσουν κουράγιο, άλλοτε για να πανηγυρίσουν, άλλοτε για να γκρινιάξουν.
Εφτασε σε σημείο ο Ισπανός διαιτητής της αναμέτρησης να κάνει τρεις παρατηρήσεις στο πρώτο εξάλεπτο, ζητώντας από τον Κατσικάρη να... καθίσει κάτω τους υπόλοιπους προκειμένου να εναρμονιστούμε στον κανονισμό. Πολλές φορές η εικόνα του πάγκου δείχνει και το κλίμα που επικρατεί σε μια ομάδα κι αυτή η εικόνα ήταν πολύ ελπιδοφόρα στην πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας. Μικρό το κακό οι παρατηρήσεις, μπροστά στο να αισθάνονται όλοι ΕΝΑ και να νιώθουν οι «απ' έξω» εξίσου σημαντικοί με τους «από μέσα».
Καθαρά αγωνιστικά δεν προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα κόντρα σ' αυτό τον αντίπαλο. Κρατάμε ότι οι διεθνείς μπήκαν στο παρκέ με το... πόδι στο γκάζι, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις και κρατάμε επίσης την δυνατότητα που δόθηκε στον Κατσικάρη να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής.
Σε ατομικό επίπεδο, ο Καϊμακόγλου θα... έπρεπε να κρατήσει κανένα τρίποντο και για τα επόμενα ματς, καθώς το 4/4 στο ξεκίνημα και το τελικό 5/7 θύμισε... Ναβάρο, ενώ ο Αντετοκούνμπο έκανε τη φάση της βραδιάς με το (σχεδόν) coast to coast και το κάρφωμα μετά από ντρίπλα. Το δύσκολο στη φάση του Γιάννη δεν ήταν το κάρφωμα, αλλά ο τρόπος που ξεπέρασε τον τελευταίο αντίπαλό του, την ώρα που αυτός αισθανόταν σίγουρος πως θα πάρει το επιθετικό φάουλ από έναν παίκτη με ύψος 2.11μ.! Ο Αντετοκούνμπο χειρίστηκε την υπόθεση σαν να είναι πόιντ γκαρντ κι αυτό είναι το στοιχείο που μετατρέπει σε «highlight» τη συγκεκριμένη φάση...
Πλέον, η Εθνική ομάδα κοιτάζει τις Φιλιππίνες που έχω την αίσθηση πως θα μας δυσκολέψουν περισσότερο από τη Σενεγάλη. Μπορεί οι Αφρικανοί να είχαν αυτό που λέμε «ψηλά παιδιά, κάτι θα ξέρουν» (τελικά, δεν ήξεραν όσο φάινονταν...), αλλά οι Ασιάτες μπορούν πιο εύκολα να κάνουν άνω – κάτω ένα παιχνίδι. Διαθέτουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και θα 'χουν την... τσιρίδα του κόσμου που πανηγυρίζει κάθε καλάθι, σαν τα κοριτσάκια που ουρλιάζουν όταν ο σταρ βγαίνει στη σκηνή.
Αν βεβαίως η Εθνική παρουσιαστεί σοβαρή από το πρώτο δευτερόλεπτο, όπως έκανε στην πρεμιέρα, τότε την Κυριακή θα γράφουμε περίπου τα ίδια με τα σημερινά και θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα σοβαρά που ακολουθούν, πρώτα με τους «σκληρούς» Πορτορικανούς κι εν συνεχεία με Κροάτες και Αργεντίνους που είναι και τα φαβορί.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Τελειώνει» του Φωτάκη στον Παναιτωλικό!!

Παίκτης του Παναιτωλικού πρέπει να θεωρείται ο Φωτάκης, που είδε το ματς με τον Ολυμπιακό και αύριο υπογράφει στα «καναρίνια».
Μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία του Φωτάκη στο ματς του Παναιτωλικου με τον Ολυμπιακό, καθώς ο έμπειρος μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του στο Αγρίνιο. Όπως επιβεβαίωσε και σε... πηγαδάκι ο τεχνικός του συλλόγου, Μάκης Χάβος, ο παίκτης έχει συμφωνήσει σε όλα και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές, προκειμένου να ανακοινωθεί η απόκτησή του, με την οποία θα κλείσει το ρόστερ των «καναρινιών».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Νίκη μιας χρήσης!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης εξηγεί γιατί ήταν σημαντική η εύκολη νίκη της Εθνικής κόντρα στη Σενεγάλη, γράφει για το πάθημα της Κροατίας και... τρέχει για τα νοκ άουτ. Το να ξεκινάς το Παγκόσμιο Κύπελλο με νίκη από το… πρώτο δεκάλεπτο, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει. Ως εκ τούτου, ακόμα κι αν δεν… σκοτώσαμε το θηρίο, δεν μπορούμε παρά να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και από την προσπάθεια, και από το αποτέλεσμα (ακόμα κι από τη λογικά αδιάφορη έκταση της νίκης).
Η Εθνική μας δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στη Σενεγάλη κι έφτασε σε νίκη… μιας χρήσης. Γιατί είναι αλήθεια πως ακόμα και το βίντεο αυτού του αγώνα, ελάχιστα θα αξιοποιηθεί από το προπονητικό τιμ, καθώς είναι μάλλον απίθανο να ξαναβρούμε τέτοιες συνθήκες.
Απέναντι στην "επίσημη αγαπημένη" βρέθηκε μια ομάδα με εξαιρετικά περιορισμένες μπασκετικές εικόνες, με σπουδαία κορμιά, αλτικά παιδιά, που όμως δεν έχουν συναντηθεί με την τακτική. Συνεπώς μοναδικό ζητούμενο ήταν η ενέργεια και η σοβαρότητα και η Εθνική έδειξε και τα δύο.
Θαρρώ ότι μέχρι το τέλος του τουρνουά δεν θα βρούμε ομάδα με τόσο ψηλά κορμιά, που να μην ξέρει ο προπονητής της τί να τα κάνει, ομάδα με τόσο κακή περιφέρεια, με τόσο αφελές (αν σας ενοχλεί η λέξη προτιμήστε το "αθώο") παιχνίδι. Εξ ου και η σκέψη για νίκη μιας χρήσης, μια και δεν έχει… διδακτικό χαρακτήρα.
Αντίθετα το παρ' ολίγον πάθημα της Κροατίας από τις Φιλιππίνες μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους συνεργάτες του Φώτη Κατσικάρη.
Αν και η διαφορά ήταν τεράστια, αν και το σκορ πήγε ψηλά, αν και η άμυνά μας κράτησε (εξαίρεση αποτελεί ένα μικρό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε μας έδωσε το δικαίωμα και στον εφησυχασμό), αν και τα σουτ από την περιφέρεια (κυρίως των Καϊμακόγλου - Βασιλειάδη) βρήκαν στόχο, δεν συντρέχουν λόγοι να… βγούμε στην Ομόνοια.
Αν και κάποιες στιγμές μοιάζαμε να χάνουμε τον επιθετικό μας προσανατολισμό, αν και κάποιες στιγμές παρασυρθήκαμε από το άναρχο παιχνίδι των αντιπάλων μας, αν και κάποιες στιγμές δείξαμε υπερβολικό (και λόγω της διαφοράς στο σκορ) δισταγμό στο σουτ, δεν συντρέχουν λόγοι για να γκρινιάξουμε, ούτε κατ' ελάχιστο.
Κρατάμε τη νίκη και πάμε για τα επόμενα ματς. Αν και οι Φιλιππίνες μάς έβαλαν σε ελεγχόμενη ανησυχία με την εμφάνισή τους, ουσιαστικά από το Π. Ρίκο και μετά θα ψάξουμε εκείνες τις νίκες, που θα μας οδηγήσουν στον κατά το δυνατόν λιγότερο επικίνδυνο αντίπαλο στα πρώτα "νοκ άουτ" ματς.
Βεβαίως, με τη νίκη της Βραζιλίας επί της Γαλλίας, άντε να προβλέψεις ποιος είναι "καλός" και ποιος "κακός" αντίπαλος, αλλά μακριά πήγα. Ας το πάρουμε σιγά - σιγά, κάνοντας το ένα βήμα μετά το άλλο.*Πηγή: sportdog.gr*