Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Αχ, αυτή η κατσίκα του γείτονα!

Ο Δημ. Καρμοίρης καταγράφει τα πολλά και προφανή του Αγρινίου, που πέρα από την μετριότητα του πρωταθλητή, η ανοχή στην... εξολόθρευση των Ερυθρολεύκων παικτών και η αυτονόητη υπόδειξη πέναλτι περνούν στην αφάνεια! Προφανώς και δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός.
Προφανώς και πέταξε το πρώτο ημίχρονο στα... σκουπίδια, εγκλωβισμένος χωρίς αίσθημα δημιουργικότητας της "πλαδαρής ραχοκοκκαλιάς" του σε μια απλή παρουσία "ερυθρόλευκων στολών" στο γήπεδο.
Προφανώς και δεν έφτασε το γκολ του Κασάμι στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ούτε η μερική αφύπνιση των πρωταθλητών στο διάστημα αυτό, που δεν εκμεταλλεύθηκαν τον αιφνιδιασμό του Παναιτωλικού και άφησαν να κυλάει το παιχνίδι πάνω στην εύθραστη βάση του ισχνού προβαδίσματος τους.
Προφανώς και μπορούν να οικτίρουν τους εαυτούς τους, που δεν αξιοποίησαν τα δύο τετ α τετ (Διαμαντάκος, Μποτία) με τον γκολκίπερ Ράφαελ και έκαναν "δώρο" την ισοφάριση, μαρκάροντας - σε στημένη μπάλα (κόρνερ) τον στόπερ Κούσα που γνωρίζουν ότι προωθείται σε ανάλογες περιπτώσεις και τους είχε κιόλας απειλήσει ακριβώς στο αρχικό τέταρτο της αναμέτρησης (16') - με... τα μάτια στο πρώτο δοκάρι!
Η αντίδραση της ερυθρόλευκης άμυνας στη φάση του 1-1 δεν παρατηρείται, ει μη μόνο σε... σχολικούς αγώνες! Θυμίζοντας κατά πολύ, εκείνη την επίμονη αδυναμία τους στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν, στο Champions League (με Παρί στο Φάληρο, Άντερλεχτ και Μπενφίκα, σε Βρυξέλλες και Λισαβόνα), λες και... κάθε καλοκαίρι ξεχνάνε τους βασικούς κανόνες προσήλωσης και συγκέντρωσης στην περιφρούρηση του Ρομπέρτο στα κόρνερ και τα φάουλ!
Προφανώς και δεν ήταν αρκετή η ανάταση της λειτουργίας του κέντρου του Ολυμπιακού με το ανακάτεμα των αλλαγών που επέβαλε στη σύνθεση ο Μίτσελ μετά την ανάπαυλα και το 60 τόσο % κατοχή μπάλας και ελέγχου του ματς, όταν παίζεις σε ένα γήπεδο που δεν κέρδισες ούτε πέρυσι και, παραδοσιακά, ουδέποτε περνάς... αέρα.
Όταν, επίσης, αγωνίζεσαι κόντρα σε μια ομάδα που νίκησε στο περσινό πρωτάθλημα Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και που ήταν από τις πιο δυσκολοκατάβλητες όλων, προφανώς και δεν αρκούν κάποια "ψήγματα" συνδυασμών και καλών στιγμών.
Αν δεν "ματώσεις", δεν παλέψεις σώμα με σώμα και δεν μοχθήσεις, προφανώς και δεν νικάς στο τέλος.
Προφανώς, εξάλλου, του ήρθαν σοβαρές αναποδιές του Ολυμπιακού μέσα στο παιχνίδι, χάνοντας τα δύο "εργαλεία" του, Μανιάτη και Εντινγκά, από το κέντρο, για το οποίο είχε παλέψει ο πάγκος να το συνεφέρει στο δεύτερο ημόχρονο.
Και όταν το κατάφερε, έχασε από τραυματισμούς τους δύο παίκτες, ενώ η "γκαντεμιά" του δεν είχε όρια στο Αγρίνιο, αφού οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια την στιγμή που ο Εντινγκά δεχόταν τις πρώτες βοήθειες, μένοντας η ομάδα του με 10.
Αφήστε που στην πορεία έμεινε και με 9, καθώς ούτε ο Ντομίνχες μπόρεσε - επίσης - λόγω τραυματισμού να βγει υγιής από το γήπεδο στο τελευταίο σφύριγμα!
"Απαγορεύονται" για τον Ολυμπιακό
Σε όλα αυτά τα προφανή, υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, σημαντικά, που έτσι όπως έχει γαλουχηθεί από τους αντιπάλους των ερυθρολεύκων, η συνείδηση και συμπεριφορά των περισσοτέρων φιλάθλων που πάνε στα γήπεδα της χώρας, ο Ολυμπιακός δεν... έχει δικαίωμα να τα επικαλείται.
Εννοώ το αντιαθλητικό παιχνίδι με το οποίο κυνηγάνε τα πόδια και τα κορμιά των παικτών του οι άλλοι στον αγωνιστικό χώρο και οι πράξεις τους μένουν ατιμώρητες, για να μη λένε φαίνεται, μετά στους διαιτητές ότι "χαϊδεύουν" τους Πειραιώτες!
Φάνηκε στην πρεμιέρα του περασμένου Σαββάτου, διογκώθηκε τούτο, με τους πολλαπλούς τραυματισμούς.
Ο Ολυμπιακός, εξάλλου, δεν... δικαιούται ποτέ του να φωνάζει για τίποτα. Δύο πέναλτι (Ντοσεβί, Τσόρι) δεν του δόθηκαν στο Καραϊσκάκη με τη Νίκη Βόλου, άλλο ένα δεν πήρε στο Αγρίνιο, μολονότι ο Παππάς δεν είχε να κάνει τίποτα λιγότερο από τη δουλειά του. Να υποδείξει την εσχάτη των ποινών.
Σκορ 1-1, 82ο λεπτό και σε ψηλοκρεμαστό φάουλ του Ντομίνγκες στην περιοχή, ο Γοδόι εκτός φάσης, αγκαλιάζει και γκρεμίζει τον Κασάμι, ο οποίος προσπαθεί να τοποθετηθεί μπροστά από το τέρμα του Ράφαελ για να απειλήσει. Τσιμουδιά από τον Αθηναίο ρέφερι!
Το πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός την μπάλα του. Θα βρει ρυθμό και χημεία στο παιχνίδι του, αφού την 1η αγωνιστική είχε 8 νέα πρόσωπα στην 11άδα σε σχέση με πέρυσι και την 2η είχε 7 και, επιπλέον, είναι ακόμα "δεμένα" τα πόδια από την προετοιμασία. Θα γίνει πλήρης σε όλες τις γραμμές του, με την προσθήκη και των τελευταίων μεταγραφών, όλα αυτά είναι ζήτημα χρόνου.
Μέχρι τότε, ας μείνει ενδιαφέρον για παραπάνω καιρό στο πρωτάθλημα, αφού με το "καλημέρα" κιόλας, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός (ουσιαστικά...εντός έδρας και αυτός) είχαν χάσει έδαφος από την Καλλονή και τον Λεβαδειακό...
Υ.Γ.: Μεγάλο ματς από τον Ελαμπντελαουί σε όλη τη δεξιά πλευρά, με γεμάτες μπαταρίες στη διάρκεια του 90άλεπτου και καταπληκτικός ο "ατσαλάκωτος" Ερίκ Αμπιντάλ.
Αγχωμένος και "ξένος" ακόμα (λογικά) ο Ντουρμάζ με το υπόλοιπο σύνολο, βελτιωμένος ο Μποτία.
Συνήλθε και ο Μαζουακού στο β' μέρος, ο Μπουχαλάκης "χρεώνεται" την απώλεια του Κούσα στη φάση του γκολ, ωστόσο έχει πολύ καλά στοιχεία για να ακολουθήσει τα πατήματα του Σάμαρη εφόσον δουλέψει όπως πρέπει.
Ο Κασάμι δεν μπορεί να λείπει από την 11άδα, άσχετα αν ο προπονητής εύλογα ακόμα κάνει "τομογραφίες" σε όλες τις μονάδες του για να συνθέσει το βασικό κορμό μιας εντελώς νέας ομάδας.
Υ.Γ.1: Λαδώνει τις κάννες του επιστρέφοντας από το Λονδίνο. Αν ο Μήτρογλου ξαναβρεθεί στα καλά του (δεν λέω καν να αποκτήσει τη ρέντα που είχε στο σκοράρισμα προτού φύγει για τη Φούλαμ) θα αποτελέσει την κορυφαία μεταγραφή του Ολυμπιακού.
Μπράβο στον Μίτσελ και τη διοίκηση που επέμειναν στην επανάκαμψη του στην ομάδα. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: