Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κόπα Λιμπερταδόρες: Θρίαμβος και πρόκριση για Σάντος Λαγκούνα!! (videos)

Πρώτη εξασφάλισε «εισιτήριο» για τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες η Σάντος Λαγκούνα, αφού διέλυσε την Πενιαρόλ με 4-1.
Οι Ουρουγουανοί προηγήθηκαν στο 1ο λεπτό με τον Χαβιέρ Τολέδο, αλλά στο 8ο λεπτό ισοφάρισε ο Κάρλος Κουιντέρο, ο οποίος συνέβαλε στον θρίαμβο σκοράροντας και στο 77ο λεπτό. Μεσολάβησε το 2-0 από τον Χαβιέρ Ορόσκο στο 59ο λεπτό, ενώ το 4-1 σημειώθηκε από τον Αντρές Ρεντερία στο 78ο. Νωρίτερα, η Σαμόρα έδωσε συνέχεια στην απρόσμενα θετική πορεία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής με 2-0 σε βάρος της Κλουμπ Νασιονάλ χάρη σε γκολ των Χουάν Μανουέλ Φαλκόν στο 58ο λεπτό και Χον Χάιρο Μουρίγιο στο 65ο.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βελέζ (Αργεντινή) 9 (4 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 7 (4 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6 (4 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (4 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 7 (4 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 6 (4 αγ.).Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 4 (4 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 4 (4 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 7 (4 αγ), Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 6 (4 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 5 (4 αγ.), Λανούς (Αργεντινή) 4 (4 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
Σαμόρα-Κλουμπ Νασιονάλ 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Μινέιρο 8 (4 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7 (5 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 4 (4 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 9 (4 αγ.), Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 7 (4 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (4 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γκρέμιο (Βραζιλία) 8 (4 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (4 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 5 (4 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (4 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λεόν (Μεξικό) 7 (4 αγ.), Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (4 αγ.), Μπολιβάρ (Βολιβία) 5 (4 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
Σάντος Λαγκούνα-Πενιαρόλ 4-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13 (5 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί 6 (4 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (5 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (4 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον επόμενο γύρο.





Πηγή:onsports.gr

Συμπαίκτης με τον Πελέ, Έλληνας άσος του Θρύλου!!

ΚΟΥΙΖ: Εσύ το γνώριζες;;; Ποιος μεγάλος Έλληνας άσος του Ολυμπιακού είχε αγωνισθεί συμπαίκτης μαζί με τον τεράστιο Πελέ; Η απάντηση με ένα "κλικ" στη "Σκυλίσια Μέρα"! Ήταν 26 Μαρτίου 1975 όταν ο Γιώργος Δεληκάρης και ο Μίλτον Βιέρα του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με τη μικτή κόσμου κάτω από τις οδηγίες του Ρίνους Μίχελς στις Βρυξέλες.
Ο αγώνας ήταν εναντίον της Άντερλεχτ, που αναδείχθηκε τελικά νικήτρια με 8-3 (ημίχρονο 4-2).
Η συνάντηση έγινε προς τιμήν του Βέλγου Πολ Βαν Χιμστ, του επιθετικού που μεσουράνησε με την Άντερλεχτ, αφού αγωνίστηκε σε 457 ματς μέχρι εκείνη τη χρονιά και πέτυχε 233 γκολ.
Ο Βαν Χιμστ, μάλιστα, είχε συμμετάσχει αργότερα και στην πασίγνωστη ταινία του 1981, "Η απόδραση των 11".
Στο ματς, εξάλλου, με τη μικτή κόσμου αγωνίστηκαν και οι Πελέ, Κρόιφ, Ζαϊρζίνιο και άλλοι.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα παιχνίδι που έτυχε τέτοιας προβολής και αγωνίστηκαν αστέρια του βεληνεκούς ενός Πελέ κι ενός Κρόιφ να παίρνουν μέρος και δυο ποδοσφαιριστές από το ελληνικό πρωτάθλημα. 
Πηγή: sportdog.gr

«Ναυάγιο» με Τεννέ!!

Δεν προχωράει τελικά η συνεργασία του Ηρακλή με τον Μπάμπη Τεννέ! Σύμφωνα με πληροφορίες, σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις των «κυανολεύκων» με τον έμπειρο τεχνικό, για λόγους που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί. Πριν από λίγο, η ΠΑΕ Ηρακλής ενημέρωσε πως δε θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου της διοίκησης, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει και πάλι «κρούση» στον Γκιγέρμο Όγιος για να μείνει! Πηγή: metrosport.gr

Λάκης Παπαϊωάννου στο Metropolis: «Προς το συμφέρον του Ηρακλή η αλλαγή προπονητή»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Λάκης Παπαϊωάννου και αναφέρθηκε στις εξελίξεις με την αλλαγή του προπονητή στον Γηραιό.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την απομάκρυνση Όγιος: «Έτσι είναι η ζωή του προπονητή στη Ελλάδα. Όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τους παίκτες αλλάζεις τον προπονητή. Πιστεύω ότι προς το συμφέρον του Ηρακλή έγινε αυτή η αλλαγή και αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Το καλό του Ηρακλή και όχι τα πρόσωπα».

Για το ματς με την Ζάκυνθο: «Πρέπει οι παίκτες να κερδίσουν την Ζάκυνθο για να πάμε στα μπαράζ. Aπό εκεί πέρα έχει διαμορφωθεί μια αρνητική κατάσταση όσον αφορά τα πλέι οφ αφού μετά τις δύο ήττες από Αιγινιακό και Καρδίτσα ο πρωτοπόρος έχει έξι βαθμούς. Όμως οι παίκτες πρέπει να το πιστέψουν και να παλέψουν για την άνοδο».

Για τον Μπάμπη Τεννέ: «Με τον Μπάμπη Τεννέ συνεργάστηκα στην Κέρκυρα και του εύχομαι καλή επιτυχία. Σε όποια ομάδα πήγε την ανέβασε στην Σούπερ Λίγκα. Ο κόσμος δεν πρέπει να είναι διστακτικός όχι μόνο μαζί του αλλά και με όποιον προπονητή έχει ο Ηρακλής». Πηγή: metrosport.gr

«Ήρωες οι φίλαθλοι του Άρη»

No 821372
Ο Αλέκος Αλεξιάδης μίλησε στον ArenaFM 89,4 για την εκδήλωση των 100 χρόνων και έστειλε το μήνυμα για την επόμενη μέρα, ενώ χαρακτήρισε “ήρωες” τους φιλάθλους της ομάδας.
«Ήταν μια δύσκολη βραδιά για μένα, από την στιγμή που δεν είναι καλά ο Άρης. Πιστεύω  και ελπίζω ότι θα έρθει η ώρα και όλα θα πάνε καλά», είπε ο κ. Αλεξιάδης.
Συνεχίζοντας ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη φανερά συγκινημένος συμπλήρωσε : «Ένιωσα δέος, όταν με φώναξαν για να με βραβεύσουν. Νόμιζα ότι θα έμπαινα στο γήπεδο και θα έπαιζα και εγώ για να σώσουμε τον Άρη. Δεν είναι ώρα να πούμε ποιοι φταίνε…
Είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής μου, που με τίμησε ο Άρης. Χίλια μπράβο στον κόσμο, είναι ήρωες που είναι κοντά στην ομάδα. Θα είμαστε όλοι μαζί και στην συνέχεια για να μπορέσουμε να σώσουμε τον Άρη. Ο Άρης δεν πεθαίνει, είναι ζωντανός και θα μείνει ζωντανός. 100 χρόνια Άρης και θα υπάρξουν και άλλα 100 χρόνια».
Πηγή: arenafm.gr

Συνέλευση για το μέλλον του Ηρακλή!!

new logo gs iraklis
Με ανακοίνωση της  ο ΓΣ αναφέρει ότι αύριο (27/3) θα υπάρξει γενική συνέλευση με αποκλειστικό θέμα την επόμενη μέρα για την ΠΑΕ:
Έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο Πέμπτη 27/3/2014 και ώρα 19:00 στο Κατσάνειο με θέμα τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΗΡΑΚΛΗ.
Καλούνται :
* Οι σύνδεσμοι του ΗΡΑΚΛΗ, ΑΘ10, ΑΠΑΤΣΗ CLUB, ΣΦΗ ΛΑΓΚΑΔΑ
* Οι κ.κ. της επιτροπής που εκπροσωπούν την εταιρία ΗΜΙΘΕΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Επιβάλλεται να παρευρεθεί ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ στη συγκεκριμένη συνέλευση για να παρθούν απόφασεις για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Παραιτήθηκε ο Νίκου!

iraklislogo4
Την παραίτηση του υπέβαλε ο Χρήστος Νίκου από την Ημίθεος Συμμετοχών  εξηγώντας τους λόγους :
«Στα είκοσι τρία μου χρόνια είχα την ύψιστη τιμή να ενταχθώ ως μέλος στην οικογένεια του Ιστορικότερου Συλλόγου της χώρας μας, του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, και από τότε δεν έλειψα από κανένα απολύτως προσκλητήριό του, όπως δεν έλειψα και πρόσφατα που κλήθηκα να βοηθήσω στη σύσταση της «ΗΜΙΘΕΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ».
Δυστυχώς για λόγους ανωτέρας βίας και όχι μόνο, είμαι αναγκασμένος να αποχωρήσω από την προσωρινή επιτροπή διοικητικής στήριξης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.
Μετά το τέλος των αγώνων PLAY OFFS και εφόσον μου ζητηθεί, θα είμαι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου για εξηγήσεις για το ως άνω αναγραφόμενο «και όχι μόνο».
Πηγή: arenafm.gr

Ανακοίνωση ΑΘ-10!!

irafans
Θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ηρακλή πήρε με ανακοίνωση της η «Αυτόνομη θύρα 10».
Αναλυτικά:
Ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις, διαψεύσεις, σχόλια, αλλά ονόματα δεν μας λέει κανείς. Επειδή λοιπόν έχουμε κουραστεί με τα μισόλογα, τις καθώς πρέπει δηλώσεις και τα υπονοούμενα, αποφασίσαμε να μιλήσουμε ανοικτά και με ονόματα για το τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.
Μετά την ήττα από την Καρδίτσα επικοινώνησε ο κλάψας με τους εξείς: Νίκου, Δόβελο, Πετρίδη, Ιωακειμίδη και τους έπεισε ότι πρέπει να αλλάξουμε προπονητή αν θέλουμε να ανέβουμε. Τους είπε διάφορες παπαριές, για παράδειγμα τους προειδοποίησε για ενδεχόμενα επεισόδια στον αγώνα κόντρα στη Ζάκυνθο που θα ξεκινούσαν από το πέταλο, κατηγόρησε τον Όγιος για τη μη χρησιμοποίηση του Χουάντερσον (ο οποίος θυμίζουμε δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά μετά το ματς με τη νίκη βόλου) και τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το παν για να ανεβάσει την ομάδα. Αυτοί οι “κύριοι” αντί για να τον διαολοστείλουν, αφού γελάσουν μαζί του, συμφώνησαν και μεθόδευσαν την απόλυση του προπονητή αλλά κυρίως τον τορπιλισμό και τελικά την ακύρωση του εγχειρήματος που ονομάστηκε “Ηρακλής συμμετοχών”. Έτσι ο κλάψας αφού κέρδισε δύο μήνες και μείωσε ένα μέρος των χρεών του, με τα 70.000 που μάζεψαν οι άνθρωποι της “Ηρακλής συμμετοχών”, τους άδειασε και επέστρεψε καβάλα στο άλογο να “διοικήσει” την ομάδα. Το χρονικό σημείο καθόλου τυχαίο, έχει να κάνει φυσικά με την είσοδο του ΗΡΑΚΛΗ στα χρυσοφόρα πλέι οφ. Χρυσοφόρα για δυο κατηγορίες παραγόντων, γι αυτούς που έχουν οργανώσει και έχουν ετοιμάσει την ομάδα τους για την άνοδο και γι αυτούς που έχουν επιλέξει να παίξουν το ρόλο του ρυθμιστή.
Δεν ξέρουμε αν ο Όγιος θα μπορούσε να ανεβάσει τον ΗΡΑΚΛΗ, δεν μπαίνουμε καν σε αυτή τη κουβέντα, το μοναδικό που γνωρίζουμε είναι ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή στον πάγκο ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ο φίλος, υπέρμαχος ίσως και συγγενής του κλάψα, betoulis, να ξαναπροβλέψει σωστά το αποτέλεσμα κάποιου αγώνα της ομάδας μας.
Επίσης δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η επόμενη μέρα διοικητικά στον ΗΡΑΚΛΗ. Ακούμε πολλά και πιστεύουμε λίγα. Απλά δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι σε αυτή τη μέρα δεν έχει καμιά θέση ο κλάψας και οι εξωαγωνιστικές τακτικές του. Ή θα υπάρξει πλήρης απεμπλοκή αυτού του επικίνδυνου ανθρώπου ή θα ξαναζήσουμε και πάλι στιγμές το λιγότερο ταπεινωτικές για τον σύλλογο. Αυτό το είχαμε τονίσει και σε συγκεκριμένους ανθρώπους της “Ηρακλής συμμετοχών” όμως δυστυχώς δεν μας πίστεψαν και έτσι βρεθήκαν εκτεθειμένοι.
Περιμένουμε με ανυπομονησία να πληροφορηθούμε από αυτούς που έζησαν τους τελευταίους μήνες από κοντά τα γεγονότα να μιλήσουν με ονόματα και χωρίς περιστροφές, να διαχωριστεί επιτέλους η ήρα από το σιτάρι. Να μας πουν πόσα λεφτά έβαλαν οι συγκεκριμένοι κύριοι οι οποίοι ξανάφεραν με τη τακτική τους τον κλάψα, ποιός τους έφερε και στην ουσία τους επέβαλε στη ΠΑΕ, τι έγινε με το συμβόλαιο του γιάρολιμ, τι πρότεινε ο κλάψας πριν το ματς με τον αιγινιακό και άλλα πολλά που έχουν ακουστεί και δυστυχώς έχουν συμβεί.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι με την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ, κλείνουμε τα αυτιά, τα μάτια και τα στόματα και δινόμαστε ολόψυχα στον στόχο που λέγεται άνοδος. Απλά σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση αποτυχίας οι περσινές μέρες θα είναι πταίσμα και αυτή τη φορά δεν αναφερόμαστε στους παίκτες…

“Δυσάρεστη έκπληξη”

ogios
Μετά την απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής για αποπομπή του Γκιγιέρμο Όγιος και πρόσληψη του Μπάμπη Τεννέ, το arenafm.gr επικοινώνησε με τον αργεντίνο προπονητή, ο οποίος δήλωσε:
“Το έμαθα από δημοσιογράφους, κανένας από τη διοίκηση δεν επικοινώνησε μαζί μου και αποτελεί τόσο μεγάλη όσο και δυσάρεστη έκπληξη για μένα αυτή η απόφαση. Είχα απορρίψει πριν από λίγες ημέρες σοβαρή πρόταση από τη Βολιβία με πολλά χρήματα για να αναλάβω ομάδα της Α΄ κατηγορίας, για να μείνω στον Ηρακλή και να ανεβάσουμε την ομάδα στη Superleague. Δυστυχώς, κάποιοι αποφάσισαν να τελειώσουμε τη συνεργασία, χωρίς τη δική μου θέληση. Μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους φιλάθλους του Ηρακλή. Θα μιλήσω σε συνέντευξη Τύπου, όταν μάθω γιατί με έδιωξαν…”
Πηγή: arenafm.gr

Συνέντευξη Τύπου για διοικητικές εξελίξεις!

iraklismikra
Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ηρακλής προαναγγέλλει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (26/03) με θέμα τις διοικητικές εξελίξεις.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Αύριο 26/03 στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με θέμα: ‘Διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Ηρακλής’».

«Ξεφτίλα ο Τεννές»

xaitoglou
Με ανάρτησή του στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Νίκος Χαΐτογλου εξέφρασε την αντίθεσή του στην προοπτική έλευσης του Μπάμπη Τεννέ.
«Το όνομα Τεννές δίπλα στο όνομα του ΗΡΑΚΛΗ αποτελεί ξεφτίλα και προσβολή στην ιστορία του συλλόγου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Χαΐτογλου.
Πηγή: arenafm.gr

Γενική είσοδος 10 ευρώ!!

alexandreiono8115
Σε κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα του Άρη κόντρα στον Πανελευσινιακό το Σάββατο (29/03) με την ΚΑΕ να ορίζει γενική είσοδο 10 ευρώ.
Η ανακοίνωση:
Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι από την Τετάρτη (26/03) τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Πανελευσινιακό στο “Nick Galis Hall” (29/03, 16.00), στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ σε όλες τις θύρες του γηπέδου, ενώ διατίθεται και παιδικό εισιτήριο στην τιμή των 5€.
Τα εισιτήρια διατίθενται από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, 1ος όροφος, 2310 265 600) καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00.
Την ημέρα του αγώνα (29/03) τα εισιτήρια θα πωλούνται από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου από τις 14.00 έως και την έναρξη της αναμέτρησης.

Ολαντίπο στο Νο1! (vid)

oladipo
Ο Βίκτορ Ολαντίπο των Ορλάντο Μάτζικ… έσπασε τους αστραγάλους του Μο Ουίλιαμς των Πόρτλαντ Μπλέιζερς και η φάση αυτή βρέθηκε στην κορυφή του Top5 των αγώνων της Τρίτης (25/03) στο ΝΒΑ.
Δείτε το βίντεο!







Πηγή: arenafm.gr

«Ανεπανάληπτη βραδιά»

vezi
Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια, η ομάδα του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, γνώριζε τεράστια επιτυχία κατακτώντας το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο με το 76-72 στον τελικό της Γενεύης επί της ισπανικής CAI Σαραγόσα. Γι’ αυτήν την μεγάλη επιτυχία μίλησε στο ραδιόφωνο τoυ ΑrenaFM 89,4 ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Βεζυρτζής.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νίκος Βεζυρτζής στον Arena FM 89,4:
Για τον τελικό της Γενεύης: «Ήταν ανεπανάληπτες στιγμές. Ήταν η εποχή που… πεινούσαμε πάρα πολύ για διακρίσεις. Ήταν η απαρχή της δημιουργίας του μεγάλου ΠΑΟΚ, που έγινε στη συνέχεια η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Χάσαμε την επόμενη χρονιά έναν τελικό, πήραμε ένα πρωτάθλημα, χάσαμε άλλο ένα με απίστευτο τρόπο, με δύο σουτ στο τέλος σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, πήγαμε σ’ ένα φάιναλ φορ, έγινε η καταραμένη κλήρωση και χάσαμε μόνοι μας τον τίτλο».
Για τη δημιουργία εκείνης της ομάδας: «Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι προσπάθεια έγινε για να στηθεί εκείνη η ομάδα. Αν δεν το έχει ζήσει, θα νομίσει ότι του λέμε παραμύθια. Πολλή προσπάθεια, πολύς κόπος, πολλά χρήματα για να γίνει εκείνος ο ΠΑΟΚ. Περάσαμε από συμπληγάδες πέτρες, ζήσαμε ήττες ντροπής, αλλά είχαμε επιμονή, υπομονή, πάθος και πίστη για την επιτυχία. Όλα αυτά μας έδιναν δύναμη να προχωράμε όλοι μαζί για να φτάσουμε εκεί που θέλαμε».
Για την εξέλιξη της ομάδας: «Καθυστερήσαμε, γιατί είχαμε απέναντί μας μια πολύ μεγάλη ομάδα, τον Άρη του Γκάλη και του Γιαννάκη, μια μπασκετική ομάδα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τους φιλάθλους μας, που ήταν ποδοσφαιρικοί, να τους φέρουμε στο μπάσκετ. Και για να γίνει αυτό έπρεπε να στήσουμε μια μεγάλη ομάδα. Το κατορθώσαμε μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς όλων μας. Και να κρατήσουμε και τους νέους φιλάθλους κοντά μας, γιατί εκείνη την εποχή το ποδόσφαιρο δεν πήγαινε καλά και το μπάσκετ δημιούργησε και κράτησε οπαδούς».
Για το γήπεδο: «Μετά τον ημιτελικό στη Μόσχα, γυρίσαμε μέσω Σκοπίων και στις 3 τα ξημερώματα μας περίμενε κόσμος. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την τότε υφυπουργό κ. Πετραλιά και μου είπε ότι θα μας δώσει 20 εκατομμύρια δραχμές για την προετοιμασία μας για τον τελικό. Της απάντησα ότι δεν χρειαζόμαστε χρήματα και ότι ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη ένα γήπεδο. Η συνέχεια είναι γνωστή. Τότε δεν ήταν ο ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης, ήταν ο ΠΑΟΚ όλης της Ελλάδας. Οι χειρότερες μέρες, ήταν παραμονές μεγάλων αγώνων, που δεν μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε με εισιτήρια όλο αυτό τον κόσμο, που πλήρωνε όσο όσο να μπει στο γήπεδο».
Για την κατασκευή του γηπέδου: «Ο Δεδέογλου έδωσε 10-15 στρέμματα. Εκεί που θα μπορούσες να κάνεις ένα ωραιότατο σπίτι, ο ΠΑΟΚ έκανε γήπεδο, που κοσμεί όλη την αθλητική Θεσσαλονίκη. Από την ώρα που μπήκε στο μυαλό μας ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κάνει ένα γήπεδο, θα βρίσκαμε και το οικόπεδο. Μια ομάδα, που πρωταγωνιστούσε στην Ευρώπη, και ήταν ότι είναι σήμερα η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα, έπρεπε να κάνει προπόνηση 1,5 ώρα στο Παλέ, ανάμεσα στον Φίλιππο και κάποια άλλη ομάδα. Όταν στους αγώνες είχαμε 5.000 κόσμο μέσα και 10.000 κόσμο έξω, σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνουμε γήπεδο. Αντί για χαρές και πανηγύρια, μπουζούκια και τραπέζια, ο ΠΑΟΚ επέλεξε να κανει γήπεδο. Δυστυχώς, σήμερα αυτό το γήπεδο, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 8.000 κόσμο, φιλοξενεί μόνο 800 άτομα».
Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο του, ελπίζω τον ίδιο δρόμο να βρει και ο μπασκετικός ΠΑΟΚ. Βρήκε τεράστιο επενδυτή, που έχει βλέψεις για μεγάλα πράγματα, μου θυμίζει κάτι από τον εαυτό μου, εκείνης της εποχής. Όποιος αγωνίζεται, προσπαθεί και έχει πάθος και θέληση να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο, κάποτε θα τον κάνει. Παρά τα λάθη, που μπορεί να γίνουν στην πορεία, γιατί λάθη πάντα γίνονται. Αν έχει και την τρέλα, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα».
Για όσα του πρόσφερε ο ΠΑΟΚ:  «Ο ΠΑΟΚ μου έχει προσφέρει χαρά. Τι άλλο να μου προσφέρει; Τη χαρά που ένιωσα, δεν μπορεί να την καταλάβει άνθρωπος. Από την άλλη πλευρά, μου έδωσε και μεγάλη στεναχώρια. Όλα μου τα έδωσε ο ΠΑΟΚ. Χαρά και στεναχώρια. Τίποτα άλλο… Και δεν ζήτησα και τίποτα…».
Για την υπόθεση της Θέρμης: «Έχει τελειώσει η ιστορία, ήρθε η αρνητική απάντηση από τον κ. Καρούντζο. Σαν Δήμος Θέρμης προσφύγαμε σε μία επιτροπή κι εκεί πιστεύουμε όλοι ότι η απόφαση θα αλλάξει. Εύχομαι επί των δημοτικών ημερών μου να ολοκληρωθεί αυτό το τεράστιο έργο, προς όφελος του ΠΑΟΚ και του Δήμου. Το αργότερο σε δύο μήνες θα υπάρχει απόφαση από την επιτροπή αυτή. Όπως άκουσα και είδα, θα είναι ίσως από τα ωραιότερα αθλητικά κέντρα της Ευρώπης».
Πηγή: arenafm.gr

Ανακοίνωση Ξάνθης!!

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία! Κατά τη διάρκεια Ξάνθη-Βέροια, οι ακρίτες εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας του Σπάθα.

Ανακοίνωση Ξάνθης!
Τι κι αν το παιχνίδι της είναι ακόμα σε εξέλιξη; Ως συνήθως, η Ξάνθη δεν δίστασε να εκφράσει «ανοιχτά» την αγανάκτησή της για τις αποφάσεις του Σπάθα, στο ματς με την Βέροια.

Οι ακρίτες λοιπόν… δέχονται –με βαριά καρδιά- την αποβολή του Βασιλακάκη απ’ το πρώτο μέρος, ωστόσο –όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- τους ξεπερνά το χέρι που δεν δόθηκε κατά της «βασίλισσας του βορρά».

Η ανακοίνωση:

Καλά η πρώτη,
καλά η δεύτερη,
καλά με 10 παίκτες...
Στο 49' η απόκρουση του αμυντικού με το πόδι και του άλλου αμυντικού το σταμάτημα με το χέρι, όλα καλά;...
Η συνέχεια στους δέκτες της Nova.
Μην τη χάσετε!

Λαγός: «Πρότυπό μου ο Θανάσης Κωστούλας»

Στον Θανάση Κωστούλα, ο οποίος είναι το πρότυπο του, θέλει να μοιάσει ο Τάσος Λαγός. Ο μέσος του Παναθηναϊκού απάντησε σε 13 ερωτήσεις του match programme, οι οποίες προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Λαγός: «Πρότυπό μου ο Θανάσης Κωστούλας»
Τον Θανάση Κωστούλα έχει ως πρότυπο ο Τάσος Λαγός, καθώς όπως δήλωσε ο μέσος του Παναθηναϊκού, ζήλευε από μικρός τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν ο θείος του.

Ο νεαρός παίκτης των «πράσινων» απάντησε σε δεκατρείς ερωτήσεις του match programme του παιχνιδιού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Καλλονή, με τα αποτελέσματα να δείχνουν αρκετό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά:

1. Όταν ήσουν μικρός, σε ποιον ήθελες να μοιάσεις; Είχα σαν πρότυπο τον θείο μου τον Θανάση τον Κωστούλα, που έπαιζε μπάλα, τον έβλεπα και τον. ζήλευα.

2. Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, θα ήσουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, αλλά θα ήθελα να. γυρίζω ντοκιμαντέρ στην Αφρική, να κάνω και κανένα ταξίδι!

3. Όνειρο ζωής που δεν αφορά στο ποδόσφαιρο; Να φτιάξω οικογένεια και το σπίτι μου στο χωριό, που μεγάλωσα.

4. Όταν δεν έχει ματς ή προπόνηση, συνήθως. Ή βλέπω τηλεόραση με την κοπέλα μου την Έλενα ή πηγαίνω για καφέ με την Έλενα, την Γιώτα, τον Γιάννη και την Βίκυ.

5. Αυτοκίνητο ή μηχανή που θέλεις να οδηγήσεις; Σίγουρα αυτοκίνητο, ιδανικά θα έλεγα Lamborghini!

6. Ποιο είδος μουσικής σε εκφράζει; Ακούω ελληνικά κυρίως, σχεδόν τα πάντα αλλά έχω «κολλήσει» με τον Παντελίδη.

7. Τελευταία φορά που πήγες σινεμά είδες το. Δεν πάω συχνά σινεμά, μάλιστα μια φορά τελευταία που πήγα με. πήρε ο ύπνος!

8. Βουνό ή θάλασσα και γιατί; Βουνό, γιατί είναι πιο ήσυχα, πιο ωραία και από μικρός που πήγαινα για κυνήγι το είχα συνηθίσει.

9. Η κουζίνα ή το φαγητό που έχεις αδυναμία είναι. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα γεμιστά.

10. Ο αγαπημένος προορισμός διακοπών σου; Θα έβαζα πρώτη την Σαντορίνη και μετά τη Μύκονο.

11. Περιέγραψε μας τον ιδανικό σύντροφο. Να με καταλαβαίνει, να είναι γλυκιά μαζί μου, σίγουρα να είναι όμορφη και στις δύσκολες στιγμές να μου συμπαραστέκεται. Ή, με μια λέξη, Έλενα!

12. Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου με πέντε λέξεις; Εργατικός, φιλότιμος, πλακατζής, λίγο ζηλιάρης και δεν τα παρατάω εύκολα.

13. Η συνήθεια που δεν πρόκειται να κόψεις ποτέ. Χωρίς δεύτερη κουβέντα το κυνήγι.

Κατατέθηκε η ένσταση για το προπονητικό κέντρο!

Ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ κατέθεσε σήμερα ο Δήμος Θέρμης.

Κατατέθηκε η ένσταση για το προπονητικό κέντρο
Μετά από περίπου δύο εβδομάδες θα γνωρίζουν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ τι πρόκειται να συμβεί με το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας .

Σήμερα ο Δήμος Θέρμης κατέθεσε ένσταση στην Επιτροπή 152 κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το νέο αθλητικό κέντρο του «Δικεφάλου του Βορρά».

Η ένσταση πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και η απόφαση εκτιμάται ότι θα γίνει γνωστή μετά το πέρας δύο εβδομάδων.

Η επιτροπή αποτελείται από τρία πρόσωπα, έναν εκπρόσωπο του νομικού συμβουλίου του Κράτους, έναν εκπρόσωπο της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος του Δήμου Νεάπολεως-Συκεών και ένα μέλος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.Πηγή: sport-fm.gr

ΚΑΕ Άρης: «Ήμασταν αντίθετοι, αλλά ο Αθηναίου ήθελε»

Επιθυμία του Γιάννη Αθηναίου κι όχι της ΚΑΕ Άρης ήταν η αποχώρησή του για να συνεχίσει την καριέρα του στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των «κίτρινων».

ΚΑΕ Άρης: «Ήμασταν αντίθετοι, αλλά ο Αθηναίου ήθελε»
Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωση τη λήξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αθηναίου τονίζοντας πως ήταν αντίθετη στην παραχώρηση του παίκτη στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, αλλά αναγκάστηκε να τη δεχτεί μετά την επιμονή του ιδίου κι όχι προτού εξασφαλίσει οικονομικά ανταλλάγματα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού. Η Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ήταν εξαρχής αντίθετη στην αποδέσμευση του παίκτη, ωστόσο η έντονη επιθυμία του τελευταίου να αποχωρήσει από την ομάδα, μας οδήγησε στην απόφαση να τον παραχωρήσουμε στην Αρμάνι Μιλάνο έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων προς το συμφέρον της ομάδα μας.

Με την ευκαιρία και λόγω συγκεκριμένων δημοσιευμάτων που αφορούν το εν λόγω ζήτημα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο της ομάδας μας ότι σαν Διοίκηση, απαντήσαμε αρνητικά σε πολύ σοβαρές προτάσεις που υπήρχαν για τον Αθηναίου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πρόσφατο παρελθόν, έχοντας ως σύμμαχο και την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στον ΑΡΗ, κατά δήλωση του ίδιου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο αθλητής επιθυμούσε πλέον να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, κρίναμε ως Διοίκηση ότι δεν έπρεπε να κρατήσουμε την πόρτα της ομάδας κλειστή.

Ευχόμαστε στον Γιάννη Αθηναίου καλή επιτυχία στην νέα του ομάδα
».

Ο ίδιος ο αθλητής δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Διοίκησης του ΑΡΗ, αρχικά που με εμπιστευτήκαν δίνοντας μου έναν τόσο σημαντικό ρόλο σε μια δύσκολη και μεταβατική χρονιά για την ομάδα, αλλά κυρίως γιατί συμφώνησαν να με αποδεσμεύσουν στην παρούσα φάση του Πρωταθλήματος, κλείνοντας βεβαίως ταυτόχρονα και μια συμφέρουσα πρόταση για την ομάδα του ΑΡΗ. Θέλω να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στην ομάδα για τη συνέχεια και στον κάθε συμπαίκτη μου ξεχωριστά και οφείλω να ευχαριστήσω, επίσης, ξεχωριστά τους κυρίους Πλιάκη, Γαλιλαία και φυσικά τον κ. Αρβανίτη».

«Πρωταθλήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης»

«Πρωταθλήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης»Η Ρεάλ Μαδρίτης θα κατακτήσει το εφετινό πρωτάθλημα Ισπανίας… Αυτό προκύπτει από σχετικό γκάλοπ που διενήργησε τις τελευταίες ημέρες η ιστοσελίδα της “AS”.

Περίπου το 41% του συνόλου των ατόμων που συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ της «βασίλισσας», εκτιμώντας πως τελικά αυτή θα καταφέρει να πανηγυρίσει το τρόπαιο.

Το 35,87% υποστήριξε ότι η Μπαρτσελόνα θα πάρει τον τίτλο, με την επιλογή της Ατλέτικο Μαδρίτης να έρχεται… τρίτη συγκεντρώνοντας στο 23,38 #.

Αυτή την στιγμή οι δύο ομάδες της πρωτεύουσας ισοβαθμούν με 70 βαθμούς, ενώ η Μπαρτσελόνα ακολουθεί με έναν λιγότερο 69 βαθμούς. Πηγή: sport-fm.gr

«Να κερδίσουμε την Ξάνθη πάση θυσία»

Μονόδρομος αποτελεί για τη Βέροια η νίκη απέναντι στην Skoda Ξάνθη, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Παυλίδη. «Νίκη για να παραμείνουμε στην Σούπερ Λιγκα και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας», τόνισε.

«Να κερδίσουμε την Ξάνθη πάση θυσία»
Ως «επιτακτική ανάγκη» χαρακτήρισε ο Χαράλαμπος Παυλίδης τη σημασία που έχει για τη Βέροια η νίκη επί της Skoda Ξάνθης.

Ο 22χρονος μέσος της «βασίλισσας του Βορρά» μίλησε στην κάμερα του Novasports και τόνισε πως παρά την πίεση που υπάρχει στα αποδυτήρια, η ομάδα οφείλει να νικήσει, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία και να δώσει χαρά στον κόσμο της.

Συγκεκριμένα ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Βέροιας υπογράμμισε:

«Υπάρχει πίεση αλλά θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Ξάνθη πάση θυσία για να μείνουμε στην κατηγορία και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Η Ξάνθη έχει καλή ομάδα και δεν θα έχει τα περιθώρια να μας κερδίσει στην έδρα μας. Μπορεί να αλλάξει η εντός έδρας εικόνα μας και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πετύχουμε τον στόχο μας».

«Νίκη για να ηρεμήσουμε»

Το σύνθημα για τον προσεχή αγώνα της Skoda Ξάνθης με τη Βέροια, ώστε οι Ακρίτες να τελειώνουν με την υπόθεση «παραμονή», έδωσε ο Αντώνης Ράνος.

«Νίκη για να ηρεμήσουμε»
Την νίκη και μόνο έχει στο μυαλό του ο Αντώνης Ράνος για την προσεχή αναμέτρηση με τη Βέροια Βέροια, ώστε η Skoda Ξάνθη να τελειώσει με την υπόθεση παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής των Ακριτών δήλωσε στο Novasports πως θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, για τον λόγο ότι η «βασίλισσα του βορρά» θέλει πάση θυσία τους βαθμούς.

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος επιθετικός τόνισε: «Η Βέροια καίγεται για τους βαθμούς και θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Πάμε για τη νίκη για να ηρεμίσουμε. Η Βέροια έχει δυνατή έδρα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να φύγουμε νικητές».

Online τα «ασπρόμαυρα» εισιτήρια για Ολυμπιακό!

Από σήμερα, Τετάρτη 26 Μαρτίου, ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Online τα «ασπρόμαυρα» εισιτήρια για Ολυμπιακό
Ξεκίνησε από σήμερα, Τετάρτη 26 Μαρτίου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η διάθεση των εισιτηρίων για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Η ανακοίνωση του «Δικεφάλου του Βορρά»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για την 2η αγωνιστική της Ημιτελικής Φάσης Κυπέλλου Ελλάδος 2013-14, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00.

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρα Τιμή
1 €40
2, 3 €30
5, 6 €20
4, 4α €15
7, 7α, 8 €15
VIP 3ου: €120
VIP 4ου: €80
Για να αγοράσετε μέσω internet το εισιτήριο σας και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήρια τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας με την επίδειξη της ταυτότητας τους και του αριθμού κράτησης των εισιτηρίων.

«Ένοχος ο Ψωμιάδης»

Την ενοχή του Μάκη Ψωμιάδη και των υπόλοιπων κατηγορουμένων για την υπόθεση υπεξαίρεσης περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ πρότεινε ο εισαγγελέας, κ. Κατεβάτης.

«Ένοχος ο Ψωμιάδης»
Την καταδίκη του Μάκη Ψωμιάδη, όπως και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ανδρέας Κατεβάτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατεβάτης ζήτησε να κριθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τα περίπου 21 εκατ. ευρώ που υπεξαίρεσαν από την «Ένωση» την περίοδο που ο Ψωμιάδης ήταν στην προεδρία του συλλόγου.

Εκτός από τον πρώην πρόεδρο του «Δικεφάλου», κατηγορούμενοι είναι οι Χαρίλαος Ψωμιαδης του Γεωργίου, Χαρίλαος Ψωμιαδης του Παναγιώτη, Φιλιώ Γεωργίου και Αντώνης Κατσαρός για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην εκπνοή της αποδεικτικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας υπογράμμισε πως «προέκυψε -κυρίως από το πόρισμα το ΣΔΟΕ αλλά και καταθέσεις μαρτύρων- ότι χρήματα υπήρχαν, παρά τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων. Είμαι υποχρεωμένος να προτείνω την ενοχή όλων των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται».

Παράλληλα, ο κ. Κατεβάτης ανέφερε πως ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος, πως ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου υπέγραφε τις επιταγές, ενώ ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιωτη αναφέρθηκε ότι ήταν παρόν σε συναντήσεις από τον κατηγορούμενο Αντώνη Κατσαρό.

Όσον αφορά την Φιλιώ Γεωργίου - που ήταν λογιστής στην ΠΑΕ – πως ήταν πολύτιμος συνεργάτες για τους προαναφερθέντες και γνώριζε όλα όσα συνέβησαν, βοηθώντας στην κάλυψη και την τέλεση της υπεξαίρεση.

Πλέον η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή, με τις αγορεύσεις συνηγόρων.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν παίζει με ΟΦΗ ο Ναπολεόνι!

Με μία απουσία της τελευταίας στιγμής θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο σημερινό παιχνίδι στην έδρα του ΟΦΗ, αφού ο Στέφανο Ναπολεόνι έμεινε εκτός αποστολής για τους Περιστεριώτες.

Δεν παίζει με ΟΦΗ ο Ναπολεόνι
Χωρίς τον Στέφανο Ναπολεόνι θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο σημερινό ματς κόντρα στον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (17:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Ιταλός επιθετικός είναι άρρωστος και ο Γιώργος Παράσχος δεν προτίθεται να τον επιβαρύνει με την χρησιμοποίησή του στο παιχνίδι με τους Ηρακλειώτες.

Συγκεκριμένα, ο παίκτης ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδας σε συνδυασμό με πυρετό και αναγκάζει τον έμπειρο τεχνικό να βρει λύσεις για τη μεσοεπιθετική γραμμή των Περιστεριωτών.

Άλλωστε, εκτός είναι οι τιμωρημένοι Παπαδόπουλος, Πίτου Γκαρσία και ΝάστοςΠηγή: sport-fm.gr

Πράνιτς: «Να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη»

«Υποχρεωμένος» στον Παναθηναϊκό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε πέρυσι το καλοκαίρι, δηλώνει ο Ντάνιελ Πράνιτς. «Μπορούμε Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ» το μήνυμα του Κροάτη μέσου.

Πράνιτς: «Να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη»
Απόλυτα ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Ντάνιελ Πράνιτς, μιλώντας στο match programme της ΠΑΕ για την αναμέτρηση με την Καλλονή.

Ο 32χρονος μέσος δήλωσε κατά κάποιο τρόπο «υποχρεωμένος» στον σύλλογο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε πέρυσι το καλοκαίρι και εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει για αρκετά χρόνια ακόμη. Ο Κροάτης, που δεν έκρυψε ότι οι στόχοι είναι η κατάκτηση του κυπέλλου και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε πεπεισμένος ότι η ομάδα μπορεί να καταφέρει να τους υλοποιήσει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντάνιελ Πράνιτς:

Ντάνιελ, καταρχάς φέτος βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να παίζει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και να σκοράρει περισσότερα γκολ από πέρυσι. Εσύ, για παράδειγμα, είσαι τρίτος σκόρερ, χωρίς να είναι ο… τομέας σου το σκοράρισμα! Είναι αυτό και εξήγηση;

«Πιθανώς. Πάντως, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι που μετράει! Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα γκολ, αλλά ότι σκοράρουμε. Το ότι βάζουν όλοι γκολ βοηθάει και τον Μάρκους (σ.σ. Μπεργκ), αφού δεν είναι αναγκασμένος να είναι πάντα «καυτός»... Βέβαια, δεν μπορώ να πω για τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν ήμουν εδώ αλλά φέτος παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, όπως λένε όσοι μας παρακολουθούν».

Σε προσωπικό επίπεδο, βλέπουμε ότι «έπιασες» τον αριθμό τερμάτων που πέτυχες την πρώτη σου χρονιά στην Χέρενφεϊν και βρίσκεσαι καθ’ οδόν για να ισοφαρίσεις και την δεύτερη καλύτερη επίδοσή σου, με εννιά γκολ αλλά και λιγότερα ματς…

«Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν δύσκολα για εμένα αλλά όταν ήρθα εδώ ήμουν σίγουρος ότι θα αλλάξει αυτό. Δουλεύω πολύ για να ξαναβρώ την φόρμα μου και παρότι δεν είμαι παίκτης που σκοράρει πολύ αφού δεν είναι η θέση μου αυτή, φέτος τα έχω καταφέρει καλά μέχρι τώρα! Ελπίζω να βάλω και μερικά ακόμα γκολ, για να βοηθήσω ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό... Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι να είμαι σε καλή κατάσταση, χωρίς τραυματισμούς, κι όχι να σκοράρω».

Μιας και μιλάμε για γκολ, τα πρώτα σου με τον Παναθηναϊκό ήταν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με αντίπαλο την Καλλονή. Σημαίνει αυτό κάτι για σένα και πως βλέπεις τον σημερινό αγώνα;

«Καταρχάς, για εμένα κάθε ματς είναι διαφορετικό... Το ότι έβαλα τα πρώτα μου γκολ στο ματς του πρώτου γύρου φυσικά και θα το θυμάμαι για πάντα αλλά είναι κάτι προσωπικό. Πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αποδίδοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο αν είναι δυνατόν, και να συνεχίσουμε προς τους στόχους μας».

Με την σεζόν να πλησιάζει στο τέλος της κι έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα για τους αντιπάλους σας, σε τι επίπεδο θεωρείς ότι βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και τι θα συνιστά επιτυχία για την ομάδα στο τέλος;

«Στην αρχή κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και να κυνηγάμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, μην κρυβόμαστε. Είναι σημαντικό να πηγαίνουμε βήμα – βήμα, συνεπώς… Να μπούμε στα πλέι οφ, να πάρουμε το Κύπελλο Ελλάδας και να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτό θα είναι μια ανταμοιβή για όλο τον Σύλλογο, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες δυνατές, όπως ο ΠΑΟΚ, ή ο Ατρόμητος που για μένα είναι η φετινή έκπληξη και παίζει καλό ποδόσφαιρο... Στο τέλος, όμως, πιστεύω ότι θα αποδειχθούμε εμείς οι καλύτεροι και θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας!».

Οι καλές εμφανίσεις, σου έχουν ανοίξει ξανά την «πόρτα» της Εθνικής… Θα σε δούμε στα γήπεδα της Βραζιλίας και ποιος είναι ο στόχος σου για το Μουντιάλ;

«Θα είμαι εκεί, σίγουρα! Μάλιστα, έχω καλές πιθανότητες να ξεκινάω και βασικός στα παιχνίδια της Κροατίας, αν και στην Εθνική παίζω λίγο διαφορετικά, είμαι αριστερός μπακ... Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να επιστρέψω τόσο γρήγορα και να είμαι στο Μουντιάλ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή! Ελπίζω να μείνω υγιής. Επίσης, θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός μου έδωσε την ευκαιρία να ξαναβρώ μια θέση στην Εθνική, με βοήθησε πολύ και θέλω να του το ανταποδώσω κι εγώ... Να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ και να δώσω χαρές στην διοίκηση, στην ομάδα, στους οπαδούς! Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς…».

Μιλώντας για τους οπαδούς, αλήθεια, κι επειδή έχεις παίξει σε Κροατία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία αλλά και Πορτογαλία, τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

«Δεν μου αρέσει να δίνω διπλωματικές απαντήσεις κι ούτε θα ήθελα να θεωρηθεί ότι το κάνω για να ακουστώ… καλός, όμως η αλήθεια είναι ότι, τόσο εκδηλωτικό κόσμο μπορώ να πω ότι έχω συναντήσει στην πατρίδα μου! Και η Μπάγερν έχει πάρα πολλούς οπαδούς, που επίσης είναι… φασαριόζοι, αλλά οι δικοί μας βρίσκονται… παντού. Πραγματικά, το εννοώ. Οπότε, τι να τους πω εγώ ή όποιος άλλος παίκτης; Ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό!».

Εκτός γηπέδων, τώρα, πως είναι η ζωή στην Αθήνα; Τι σου έχει κάνει εντύπωση και ποιο πράγμα δεν μπορείς να συνηθίσεις με τίποτα;

«Ο καιρός είναι κάτι το πολύ ωραίο, πραγματικά, ειδικά έχοντας ζήσει στην Γερμανία τον… εκτιμάς. Παράλληλα, η ψυχολογία των ανθρώπων είναι περίεργη. Ανοιχτοί άνθρωποι οι περισσότεροι, αλλά όλο λένε «αύριο, αύριο»… Στην αρχή δεν μπορούσα να το συνηθίσω, αλλά τώρα… ξέρω! Πάντως, απολαμβάνω την ποιότητα ζωής, την αγάπη του κόσμου και αυτό, φίλε μου, δεν ανταλλάζεται με χρήματα. Το είπα και πριν, ο Παναθηναϊκός με βοήθησε και θα ήθελα να μείνω εδώ για πολλά χρόνια!».

Κλείνοντας, είχες αγωνιστεί με την Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά του Champions League το 2012 κόντρα στη Μαρσέιγ. Ένα σχόλιο για τους φετινούς αγώνες αλλά και συνολικά για τα ζευγάρια των «8»;

«(σ.σ. γέλια) Βλέπω κρατάς… αρχείο για μένα, ε; Μιλάμε καταρχάς για τις καλύτερες οκτώ ομάδες της Ευρώπης αυτή την στιγμή. Θυμάμαι καλά τα παιχνίδια εκείνα, είχα παίξει και στα δυο όντως, δυσκολευτήκαμε τότε αλλά τα καταφέραμε… Όμως, τώρα θα είναι διαφορετικά ματς για την Μπάγερν. Βέβαια, για εμένα, είναι η καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή στον κόσμο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει… πολλά προβλήματα! Στα άλλα ζευγάρια, θα επέλεγα Τσέλσι, γιατί ο Ζοζέ Μουρίνιο ξέρει πως να χειρίζεται αυτά τα ματς. Η Ρεάλ Μαδρίτης επίσης είναι το φαβορί, παίζει καλό ποδόσφαιρο και περιμένω να προκριθεί, αλλά η Ντόρτμουντ είναι πάντα επικίνδυνη, όσα προβλήματα απουσιών κι αν θα έχει... Τέλος, είμαι μεγάλος φαν της Μπαρτσελόνα και ελπίζω ότι θα περάσουν κι αυτοί. Θα τα ξαναπούμε στα ημιτελικά να δούμε αν έπεσα μέσα… (σ.σ. γέλια)».

Ανακοίνωσε Αθηναίου η Αρμάνι!!

Την απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου ως το τέλος της σεζόν ανακοίνωσε η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Δεν υπάρχουν οικονομικά οφέλη για την ΚΑΕ Άρης.

Ανακοίνωσε Αθηναίου η Αρμάνι!
Παίκτης της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι ο Γιάννης Αθηναίου, όπως ανακοινώθηκε από την ιταλική ομάδα. Ο 26χρονος γκαρντ (1,94μ.) αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο εγχώριο πρωτάθλημα κι όχι στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Μιλάνου αναζητούσε μία επιπλέον λύση στα γκαρντ, αφού μετά την απώλεια του Κιθ Λάνγκφορντ έχουν περιοριστεί οι λύσεις στην περιφέρεια στους Χάκετ και Τζέρελς.

Ο Αθηναίου, που ήδη βρίσκεται στο Μιλάνο κι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 31 Μαρτίου κόντρα στην Πέζαρο, φέτος είχε 13,4 πόντους, 3,3 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ σε 30 λεπτά κατά μέσο όρο στην Α1.

Σημειώνεται πως με την αποχώρησή του από τον Άρη η ΚΑΕ δεν θα έχει οικονομικό όφελος πέραν του ότι γλιτώνει κάποια χρήματα που έπρεπε να του δώσει ως το τέλος της σεζόν, καθώς ο παίκτης είχε στο συμβόλαιό του όρο που του επέτρεπε να αποχωρήσει. Πηγή: sport-fm.gr

«Δένει» (και) τον Ιγκόρ!

Έτοιμος να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ιγκόρ Ντε Σόουζα Φονσέκα, ύστερα από την θετική κατάληξη στην υπόθεση του Γιώργου Αθανασιάδη, παρουσιάζεται ο Πανθρακικός.

«Δένει» (και) τον Ιγκόρ
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Πανθρακικού με τον Ιγκόρ για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό, αφού το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου επιθετικού λήγει το καλοκαίρι και οι Ακρίτες θέλουν να τον κρατήσουν, όπως έγινε και στην περίπτωση του Γιώργου Αθανασιάδη.

Θετικό θεωρείται το γεγονός ότι η σύζυγος του 34χρονου παίκτη δεν έχει πρόβλημα με την παραμονή τους για άλλον έναν χρόνο στην Κομοτηνή, ενώ το παιδί τους αρχίζει να μαθαίνει την ελληνική γλώσσα.

Έτσι όλα δείχνουν ότι ο Ιγκόρ θα αποτελέσει την τρίτη ανακοίνωση ανανέωσης στον Πανθρακικό, μετά τους Άκη Μάντζιο και Αθανασιάδη. Κάτι ανάλογο είναι πιθανό να συμβεί και με τους Ρομέου, Ντιόγκο, Τζάνη και Σαρακατσάνο, οι οποίοι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.Πηγή: sport-fm.gr

«Κρατάει» Βαλντές ο Μίτσελ!

Την παραμονή του Βαλντές αλλά και του Σέποβιτς στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική σεζόν επιθυμεί ο Μίτσελ σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα.

«Κρατάει» Βαλντές ο Μίτσελ
Τις προθέσεις - σκέψεις του Μίτσελ για τους Νέλσον Βαλντές και Μάρκο Σέποβιτς ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν αποκαλύπτει το Εθνοσπόρ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο Ισπανός τεχνικός είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις και την επιθυμία να προσφέρει στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να ψηφίζει υπέρ της παραμονής του Παραγουανού στο… λιμάνι.

Για να συμβεί αυτό απλώς θα πρέπει ο Ολυμπιακός να ενεργοποιήσει σχετικό όρο που υπάρχει στο τρέχον συμβόλαιο. Με βάση αυτόν θα δίδεται συνέχεια στη συνεργασία των δύο πλευρών για τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια στιγμή ο Μίτσελ φαίνεται –βάσει πάντα των όσων υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα- να εκτιμά και την προσφορά του Σέποβιτς. Κάτι που σημαίνει ότι ο Σέρβος επιθετικός αναμένεται να παραμείνει και τη νέα αγωνιστική σεζόν στον Ολυμπιακό.

Από τους ερυθρόλευκους δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση ενώ έχει επισημανθεί ότι η πρόθεση της διοίκησης είναι να αποκτηθούν παίκτες όπου κρίνουν οι υπεύθυνοι ότι χρειάζεται.
Πηγή: sport-fm.gr

Κώτσιος: «Θέλουμε πόντο ή πόντους»

Δύσκολο είναι το έργο του Λεβαδειακού κόντρα στον Πλατανιά, όπως παραδέχθηκε ο Ηλίας Κώτσιος και έδωσε το σύνθημα για την σημερινή αναμέτρηση.

Κώτσιος: «Θέλουμε πόντο ή πόντους»
Τη σημασία που έχει για τον Λεβαδειακό η σημερινή αναμέτρηση στην έδρα του Πλατανιά εξήγησε ο Ηλίας Κώτσιος.

Ο έμπειρος αμυντικός τόνισε οι Κρητικοί «καίγονται» για τη νίκη, καθώς θέλουν να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, όμως και η ομάδα του θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα για να σιγουρέψει την παραμονή της.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, επειδή παίζουμε με μία ομάδα που παίζει την ύπαρξή της, αλλά και εμείς παίζουμε για τη νίκη γιατί θέλουμε πόντο ή πόντους για να οριστικοποιηθεί η σωτηρία μας», ανέφερε αρχικά ο 37χρονος στόπερ στο Novasports και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο αμυντικό μας κομμάτι και αν καταφέρουμε να σκοράρουμε έχει καλώς. Μετράει η εικόνα και όχι τόσο πολύ το σκορ».

«Ό,τι καλύτερο μπορούμε κόντρα στον Ολυμπιακό»

Τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης τον Ολυμπιακό για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανέλυσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

«Ό,τι καλύτερο μπορούμε κόντρα στον Ολυμπιακό»
Με πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό θα αγωνιστεί απόψε ο Αστέρας Τρίπολης, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ο Έλληνας αμυντικός των Αρκάδων τόνισε ότι η ομάδα του θα τα καταφέρει μόνο αν έχει δύναμη, πάθος και αποτελεσματικότητα κόντρα στους Πειραιώτες.

«Είναι ο πρωταθλητής και είναι δίκαια πρωταθλητής. Έχουμε μια προϊστορία με αυτή την ομάδα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη νίκη», ανέφερε αρχικά ο 21χρονος παίκτης στο Novasports και πρόσθεσε:

«Ευελπιστούμε να γίνει ένα καλό ματς και να κερδίσει ο καλύτερος. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και θα πρέπει να έχουμε δύναμη, πάθος και αποτελεσματικότητα για να αναδειχθούμε νικητές».

Βαλντές: «Να μείνω στον Ολυμπιακό»

Την επιθυμία του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική σεζόν εξέφρασε ο Νέλσον Βαλντές σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Nova.

Βαλντές: «Να μείνω στον Ολυμπιακό»
Την επιθυμία του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική σεζόν εξέφρασε ο Νέλσον Βαλντές σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Nova.

«Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να παίζω στον Ολυμπιακό», ανέφερε ο Παραγουανός επιθετικός ο οποίος πρόσθεσε:

«Ελπίζω να καταφέρω να δώσω ότι ζητάει ο σύλλογος, έτσι ώστε να καταφέρω να παραμείνω».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νέλσον Βαλντές στη Nova:

Το χατ τρικ που πέτυχες στον αγώνα με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, βοηθάει την αυτοπεποίθησή σου τώρα που η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος και η ομάδα σου έχει πολύ σημαντικό κίνητρο, την κατάκτηση του κυπέλλου;

«Ναι, για έναν επιθετικό είναι πάντα πολύ σημαντικό να πετυχαίνει γκολ. Δυστυχώς, στην πρώτη περίοδό στον Ολυμπιακό είχα την ατυχία να τραυματιστώ και να μην καταφέρω να πετύχω πολλά γκολ. Τώρα, δόξα τω Θεώ αισθάνομαι πάρα πολύ καλά και είμαι έτοιμος να συνεχίσω να προσφέρω μέχρι το τέλος της χρονιάς για να δώσω ότι μπορώ και να πετύχω περισσότερα γκολ».

Πήρες τη μπάλα του αγώνα με τον Εργοτέλη. Έχεις κάνει κάτι ανάλογο και κατά το παρελθόν, όταν πέτυχες άλλο χατ τρικ;

«Ναι, μου αρέσει πάρα πολύ να παίρνω τις μπάλες του αγώνα. Εύχομαι στο μέλλον να καταφέρω κάτι ανάλογο. Αυτό θα γίνει πετυχαίνοντας πάρα πολλά γκολ και δίνοντας ότι καλύτερο μπορώ. Γιατί όταν σκοράρω βοηθάω την ομάδα μου και αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου».

Υπάρχουν ενδείξεις για την επόμενη χρονιά. Που θα βρίσκεσαι; Τι θέλεις;

«Η πρόθεσή μου και η επιθυμία μου, όπως και της οικογένειάς μου, είναι να παραμείνω εδώ. Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να παίζω στον Ολυμπιακό. Τα παιδιά μου είναι πολύ ευτυχισμένα. Η υποδοχή που μας έχει γίνει απ' την πλευρά του συλλόγου είναι η καλύτερη δυνατή. Ο σύλλογος έχει έναν κόσμο που πραγματικά είναι εντυπωσιακός. Είναι πάρα πολύ θερμός ο τρόπος που μας έχουν υποδεχθεί. Ελπίζω να καταφέρω να δώσω ότι ζητάει ο σύλλογος, έτσι ώστε να καταφέρω να παραμείνω».

Ο επόμενος αντίπαλός σας, ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Συμφωνείς πως είναι ένας αγώνας με υψηλό βαθμό δυσκολίας;

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και ιδιαίτερα αυτά που παίζεις εκτός έδρας. Όλες οι ομάδες όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Απ' την πλευρά μας θέλουμε από εδώ και πέρα σε όλα τα παιχνίδια να αποδείξουμε το γιατί είμαστε πρωταθλητές. Αυτό σκοπεύουμε να ξανακάνουμε στην Τρίπολη. Θέλουμε να πάμε εκεί και να δείξουμε σε όλους γιατί έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η επιθυμία μας».

«Χρόνια πολλά, Άρη» από Ντόρτμουντ!!

Κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την Σάλκε οι οπαδοί της Ντόρτμουντ ανάρτησαν πανό με ευχές για τον Άρη, ο οποίος συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

«Χρόνια πολλά, Άρη» από Ντόρτμουντ!
Αδελφοποιημένα σωματεία είναι ο Άρης με την Ντόρτμουντ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Για αυτό τον λόγο οι οπαδοί της Μπούρσια έστειλαν το δικό τους μήνυμα και ευχήθηκαν στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι χθες συμπλήρωσαν 100 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Σάλκε, οι Βεστφαλοί ανάρτησαν ένα πανό που έγραφε: «Χρόνια Πολλά για τα 100 χρόνια Άρης».

Δείτε τη φωτογραφία

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν παίζει με Σεβίλλη ο Ράμος!!

Χωρίς τον Σέρχιο Ράμος θα αγωνιστεί απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Σεβίλλης, καθώς απορρίφθηκε η έφεση της «βασίλισσας» για την κόκκινη που αντίκρισε ο παίκτης στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα.

Δεν παίζει με Σεβίλλη ο Ράμος
Τελικά ο Σέρχιο Ράμος δεν θα βρίσκεται στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για τον αποψινό αγώνα στην έδρα της Σεβίλλης, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Primera Division.

Η διοίκηση των «μερένχες» είχε καταθέσει έφεση για την κόκκινη που δέχθηκε ο διεθνής στόπερ στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα για το μαρκάρισμά του στον Νεϊμάρ, όμως το αρμόδιο όργανο της Ισπανικής Λίγκας απέρριψε το σχετικό αίτημα.

Έτσι ο εκ των αρχηγών της «βασίλισσας» θα απουσιάσει από το παιχνίδι στην Ανδαλουσία, όπου οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα (4-3) από τους Καταλανούς στο πρόσφατο ντέρμπι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν ανησυχούν σε Χανιά και Πλατεία!

Καθησυχαστικοί παρουσιάζονται στον Πλατανιά και τον Πανιώνιο για την υπόθεση της μη έκδοσης ισολογισμού του τρέχοντος έτους.

Δεν ανησυχούν σε Χανιά και Πλατεία
Κάθε άλλο παρά προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των διοικήσεων του Πλατανιά και του Πανιωνίου, οι οποίοι φέρονται να κινδυνεύουν με κυρώσεις – ύστερα από σχετική αποκάλυψη στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ.

Όπως γράφει το «Εθνοσπόρ», οι ΠΑΕ έχουν τη δυνατότητα να μην καταθέσουν ισολογισμούς για δύο χρόνια, αλλά αν εξακολουθήσουν να μην τον υποβάλλουν, τότε κινδυνεύουν μέχρι και με ανάκληση της λειτουργίας τους.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος των Κρητικών, Χρήστος Παραματευτάκης, υποστήριξε πως έχει εγκριθεί από τη Γ.Σ. και εστάλη ταχυδρομικώς στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η τύχη του φακέλου που κατέθεσαν οι Χανιώτες αγνοείται και τα απαιτούμενα έγγραφα θα κατατεθούν τις προσεχείς ημέρες, με την επιβολή ενός μικρού χρηματικού προστίμου να είναι υπαρκτή.

Από την πλευρά τους, οι Νεοσμυρνιώτες αναφέρουν πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας». Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο ισολογισμός δεν είναι από τα προαπαιτούμενα έγγραφα που καταθέτουν οι ΠΑΕ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά η παρουσίαση του προϋπολογισμού τους.Πηγή: sport-fm.gr

Μέχρι και το τελευταίο ευρώ…!

Εντός της ημέρας είναι αρκετά πιθανό να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου στον Πανιώνιο, όπως είχε ζητήσει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Μέχρι και το τελευταίο ευρώ…
Τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στην ΠΑΕ Πανιώνιος για λογαριασμό του Κωνσταντίνου Τσακίρη είναι πιθανό να γνωστοποιηθούν εντός της ημέρας.

Ο ορκωτός λογιστής που διενήργησε τον οικονομικό έλεγχο θα ενημερώσει αναλυτικά τα μέλη της Κίνησης Σωτηρίας των Νεοσμυρνιωτών, οι οποίοι παράλληλα κινούν τις διαδικασίες για την ένταξη της ομάδας σε κάποιο ευεργετικό άρθρο του πτωχευτικού κώδικα -αρκεί φυσικά να επιβεβαιωθεί ότι τα χρέη είναι διαχειρίσιμα.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα προβούν σε ανακοινώσεις, αφού εδώ και 1,5 μήνα προσπαθούν να δώσουν λύση στα προβλήματα του συλλόγου.

Σήμερα θα γίνει το ακριβές ύψος του χρέους της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ και ο τρόπος που ξοδεύτηκαν τα χρήματα την τελευταία τριετία.
Πηγή: sport-fm.gr

Πέντε «χαρτιά» και… κάτι για Στοχ!!

Αρκετά είναι τα χρήματα που καλείται να διαθέσει ο ΠΑΟΚ, εφόσον θέλει να κρατήσει στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ τον ανανεωμένο Μίροσλαβ Στοχ.

Πέντε «χαρτιά» και… κάτι για Στοχ
Τις επαφές του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε για την παραμονή του Μίροσλαβ Στοχ αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός ανήκει στη «Φενέρ» (δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια) και οι Θεσσαλονικείς φέρονται να συζητούν το ενδεχόμενο αγοράς των δικαιωμάτων του.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά. Η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις από πλευράς διεθνούς άσου και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ρούμπιν Καζάν αναγκάζει τους Τούρκος να ζητούν αρκετά χρήματα για την παραχώρησή του.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης συζητά το ενδεχόμενο πώλησής του, μόνο αν εισπράξει το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Χρήματα που δύσκολα θα δώσει ο «Δικέφαλος του Βορρά», ακόμη και αν χρειαστεί να ξεπεράσει τους Ρώσους (που δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους… κωλύματα), κάτι που δυσκολεύει αρκετά την παραμονή του Στοχ στη συμπρωτεύουσα.Πηγή: sport-fm.gr

«Κιτρινόμαυρη» παρέλαση ονομάτων!!

Αρκετά είναι τα ονόματα που ακούγονται για την ΑΕΚ, η οποία φέρεται να κινείται για την ενίσχυση του ρόστερ της επόμενης σεζόν στις θέσεις του δεξιού μπακ αλλά και του επιθετικού.

«Κιτρινόμαυρη» παρέλαση ονομάτων
Έντονη κινητικότητα φαίνεται πως υπάρχει στην ΑΕΚ για την ενίσχυση του ρόστερ για την επόμενη σεζόν, η οποία θα την βρει στη Football League.

Την υπόθεση φέρεται να έχει αναλάβει προσωπικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος καλείται να φέρει εις πέρας δύο υποθέσεις: την απόκτηση ενός δεξιού μπακ και ενός επιθετικού για την «Ένωση».

Όσον αφορά τώρα τον μπακ, το νέο όνομα που έχει προστεθεί στη σχετική λίστα είναι του Σάββα Τσαμπούρη. Ο έμπειρος άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης και η περίπτωσή του γίνεται δελεαστική, αφού δεν χρειάζεται να δαπανηθούν χρήματα για την απόκτησή του.

Ο «μεγάλος στόχος» της ομάδας, όμως, είναι ο Γκάλο της Μπράγκα, που παίζει ως δανεικός στον Παναιτωλικό, και οι Πορτογάλοι φέρονται να ζητούν ένα ποσό που ξεπερνάει το μισό εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσουν.

Τέλος, στην υπόθεση του επιθετικού υπάρχουν αρκετά ονόματα που ακούγονται, όπως ο Κενάν Μπαργκάν, ο Μίλαν Μπόγιοβιτς, ο Γιάννης Γιαννιώτας και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Από αυτούς μένει ελεύθερος ο δεύτερος και η περίπτωσή του συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, αν και οι δύο Έλληνες έχουν τις δικές τους για γίνουν παίκτες του «Δικεφάλου».Πηγή: sport-fm.gr

Μάλαγα… όπως Ολυμπιακός!!

Πολλά αγωνιστικά προβλήματα δεν θα έχει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και η Ουνικάχα στον μεταξύ τους «τελικό» την Πέμπτη στη Μάλαγα. Τι γίνεται με Μπόμπι Μπράουν.

Μάλαγα… όπως Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε χθες για τον «τελικό» της Πέμπτης με τη Μάλαγα χωρίς Περπέρογλου και Πρίντεζη, αλλά και η Ουνικάχα έχει τα δικά της πολύ σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ, Σέρχι Βιδάλ και Ράφαελ Χετσχάιμερ. Οι δύο πρώτοι πιθανώς να προλάβουν το ματς της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά όλα δείχνουν πως χάνουν τη μάχη με το χρόνο για το προσεχές ματς του Top 16. Μικροπροβλήματα τραυματισμών, που δεν τους επιτρέπουν να είναι στο καλύτερη δυνατό επίπεδο φυσικής κατάστασης, έχουν και οι Τζέισον Γκρέιντζερ, Κάρλος Σουάρεθ και Φραν Βάσκεθ, που πάντως θα παίξουν κανονικά.

Στο μεταξύ, η αποστολή του Ολυμπιακού διανυκτέρευσε την Τετάρτη στη Ρώμη και σήμερα μεταβαίνει στη Μάλαγα, όπου το βράδυ θα προπονηθεί στο «Μαρτίν Καρπένα».

Από το μέτωπο του Μπόμπι Μπράουν δεν υπάρχει κάτι νεότερο, αφού αναμένεται η απάντησή του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να βάλει «φρένο» στη μεταγραφολογία και αυτός ήταν ο λόγος που χθες δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν παίκτη». Ο Αμερικανός γκαρντ εξακολουθεί να έχει ενδοιασμούς γιατί δεν θέλει να κλείσει την πόρτα στο ΝΒΑ (παρακολούθησε τα ξημερώματα από κοντά τον αγώνα των Λέικερς με τους Νικς) αλλά και στην αγορά της Κίνας που προσφέρει μεγάλα συμβόλαια. Πηγή: sport-fm.gr

Με το βλέμμα στον… Ολυμπιακό!!

Τη μισή σεζόν παίζει ο ΠΑΟΚ στους αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό και, όπως είναι φυσικό, όλοι στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο ζουν και αναπνέουν για αυτά τα ματς.

Με το βλέμμα στον… Ολυμπιακό
Τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας θα προσπαθήσει να διατηρήσει ο ΠΑΟΚ στον αγώνα (27/0) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 31ης (εμβόλιμης) αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το μυαλό, όμως, όλων πηγαίνει στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό και στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και η διεκδίκηση ενός τίτλου που έχει πολλά χρόνια να πάει στην Τούμπα.

Για αυτό τον λόγο είναι αρκετά πιθανό ο Γιώργος Γεωργιάδης να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου του Βορρά», ξεκουράζοντας κάποιους ποδοσφαιριστές.

Εκτός από τον Χούσεν, ο οποίος θα αγωνιστεί στη θέση του τιμωρημένου Αθανασιάδη. Επίσης, κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα παίξει ο Κάτσε, με γνώμονα ότι θα προφυλαχθεί στο ματς με την Καλλονή, και να είναι «φρέσκος» σε εκείνο με τους Πειραιώτες.

Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει ο Μαντούρο, ο οποίος θα αγωνιστεί στη θέση του τιμωρημένου Βίτορ ή σε εκείνη του Νάτχο για να πάρει «ανάσες».

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για την κατάσταση του Κατσουράνη, με τον Κατσικά να έχει πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού και να παίζει μαζί με τον Σκόνδρα στο κέντρο της άμυνας.

Πρόθεση του υπηρεσιακού προπονητή του ΠΑΟΚ είναι να μην επιβαρύνει τους παίκτες με συνεχόμενα ματς, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμο για το πρώτο ματς του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Πηγή: sport-fm.gr

Οι μεν και οι… δε!!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη μάχη των ομάδων για την παραμονή στην κατηγορία. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι μεν και οι… δε
Το τίτλος έχει κριθεί… Και πλέον η προσοχή όλων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας επικεντρώνεται στη μάχη των ομάδων για την παραμονή στην κατηγορία αλλά και τη διαφορά που θα έχουν μεταξύ τους αυτές που θα συμμετάσχουν στα πλέι-οφ.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό του Αστέρα με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει εύκολο έργο καθώς υποδέχεται την Καλλονή, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος αύριο κοντράρεται στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα.

Στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα ο Άρης, με τις ελάχιστες ελπίδες για παραμονή υποδέχεται τον Εργοτέλη και θέλει μόνο νίκη για να διατηρηθεί μαθηματικά «ζωντανός».

Άμεσα σχέση θα έχει το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Πλατανιά με τον Λεβαδειακό με τους γηπεδούχους να αναζητούν τους τρεις πόντους.

Αντίστοιχα, και η Βέροια, η οποία ισοβαθμεί με τον Πλατανιά, υποδέχεται την SKODA Ξάνθη και θέλει να κατακτήσει βαθμό ή… βαθμούς για να αποφύγει την δυσάρεστη εξέλιξη.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

Τετάρτη, 26 Μαρτίου

Βέροια – SKODA Ξάνθη (15:00)
Πλατανιάς – Λεβαδειακός (15:00)
Άρης – Εργοτέλης (17:15)
ΟΦΗ – Ατρόμητος (17:15)
Πανιώνιος – Παναιτωλικός (17:15)
Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (19:30)
Παναθηναϊκός – Καλλονή (19:30)

Πέμπτη, 27 Μαρτίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός (17:15)
Απόλλων – ΠΑΟΚ (19:30)

Δεν αρκούν τα «πολυβόλα»

Ντουράντ και Καρμέλο έκαναν το καθήκον τους, αλλά Θάντερ και Νικς έχασαν από Μάβερικς και Λέικερς αντίστοιχα. Ρεκόρ για τους «λιμνανθρώπους».

Δεν αρκούν τα «πολυβόλα»
Οι Μάβερικς επιβλήθηκαν 128-119 της Θάντερ στην παράταση με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να έχει 32 πόντους, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα. Ο Κέβιν Ντουράντ σταμάτησε στους 43 πόντους, έχοντας 25+ για 36ο συνεχές παιχνίδι και απειλώντας πλέον την προηγούμενη καλύτερη επίδοση των 40 αγώνων από τον Μάικλ Τζόρνταν τη σεζόν 1986/87.

Η προσπάθεια των Νικς να προλάβουν την όγδοη θέση της Ανατολής για να μπουν στα play offs δέχτηκε πλήγμα, καθώς γνώρισαν βαριά ήττα με 127-96 από τους αδιάφορους Λέικερς. Παρά τους 29 πόντους του Καρμέλο Άντονι, οι φιλοξενούμενοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και δέχτηκαν 51 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, επίδοση που είναι ρεκόρ στην ιστορία των «λιμνανθρώπων».

Έκπληξη στο Ορλάντο, όπου η τοπική ομάδα νίκησε 95-85 τους Μπλέιζερς βάζοντας τέλος σε ένα σερί εννιά διαδοχικών ηττών.

Τέλος, οι Ράπτορς μπορεί να προηγήθηκαν με έναν παρότι είχαν βρεθεί στο -21 στο τρίτο δωδεκάλεπτο, ωστόσο τελικά έχασαν με 102-100 στο Κλίβελαντ και ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση στα play offs.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Τορόντο Ράπτορς 102-100 Γουέιτερς 24, Ντενγκ 19, Τόμπσον 15 (13 ριμπ.), Τζακ 13, Χόους 11, Βαρεζάο 11-Λάουρι 22 (10 ασίστ), Ρος 16, Βάσκες 16, ΝτεΡόζαν 13, Τζόνσον 12.

Ορλάντο Μάτζικ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 95-85 Χάρις 25 (11 ριμπ.), Βούτσεβιτς 22 (10 ριμπ.), Ολαντίπο 13, Λαμπ 11, Αφλάλο 10-Λόπεζ 20 (13 ριμπ.), Μάθιους 18, Λίλαρντ 17.

Ντάλας Μάβερικς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 128-119 (κ.α. 111-111) Νοβίτσκι 32 (10 ριμπ.), Καλντερόν 22, Έλις 17, Κάρτερ 16, Μάριον 11, Ντάλεμπερτ 10, Κράουντερ 10-Ντουράντ 43, Γουέστμπρουκ 23, Φίσερ 13, Τζάκσον 11, Ιμπάκα 10, Μπάτλερ 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Νιου Γιορκ Νικς 127-96 Χένρι 22, Γιανγκ 20, Μπέιζμορ 18, Μικς 14, Κέιμαν 13-Άντονι 29, Χάρνταγουεϊ 17, Στούντεμαϊρ 16, Τσάντλερ 12, Σμιθ 12.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Με νέο… αίμα για το σερί!!

Με στόχο να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Καλλονή στη Λεωφόρο, με τον Γιάννη Αναστασίου να προχωρά σε αρκετές αλλαγές στην «πράσινη» ενδεκάδα.

Με νέο… αίμα για το σερί

Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, αφού ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει κάποιους παίκτες (λόγω τιμωριών ή τραυματισμών) και ξεκουράσει κάποιους άλλους για να τους δώσει «ανάσες» εν όψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Ρισβάνη (ή Σίλντεφελντ) και Χουχούμη. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τον Δώνη και τον Ντίνα. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ατζαγκούν, Κλωναρίδης και Καρέλης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Σίλντεφελντ, Αμπέντ, Ζέκα, Πράνιτς, Γιαννιτσάνης και Πέτριτς.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Μπεργκ, οι τραυματίες Λαγός, Μπαϊράμι και οι Τριανταφυλλόπουλο, Νάνο, τους οποίους οποίο ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να ξεκουράσει εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Προϊστορία

Πρώτη αναμέτρηση για τις δύο ομάδες στη Λεωφόρο. Στον πρώτο γύρο, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με το ευρύ 4-0. Πηγή: sport-fm.gr

«Διαφορετικός» Ολυμπιακός!!

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας το μυαλό του στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη.

«Διαφορετικός» Ολυμπιακός
Συνέχεια στο ροτέισον, έχοντας ως στόχο να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές «φρέσκους» εν όψει των ημιτελικών Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (2 και 16 Απριλίου), δίνει ο Μίτσελ στον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στην Τρίπολη (19:30, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Ισπανός τεχνικός ετοιμάζει μία… διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα πρόσωπα που είχε χρησιμοποιήσει στα τελευταία ματς των Πειραιωτών, λόγω των μικροπροβλημάτων που αντιμετωπίζουν ορισμένοι παίκτες και για το «φρεσκάρισμα» που κάνει για τα παιχνίδια με τους Θεσσαλονικείς.

Ο 51χρονος προπονητής προσανατολίζεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Παπάζογλου, Μανωλά, Παπαδόπουλο και Μπονγκ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μανιάτης και Σάμαρης, με την τετράδα της επίθεσης να αποτελείται από τους Κάμπελ, Σέποβιτς, Βέργος (ή Μασάντο) και Βαλντές.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρομπέρτο, Τόρες, Πελέ, Γιάνκοβιτς, Μαρκάνο και Σαλίνο. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Σιόβα, Ιμπαγάσα, ο ανέτοιμος Σαβιόλα, και ξεκούρασε/προφυλάσσει τους Τσόρι, Χολέμπας, Εντινγκά.

Παράλληλα, ενοχλήσεις στο γόνατο - λόγω ενός αιματώματος - αντιμετωπίζει ο Φουστέρ, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα έχει και ο Πέρες, που αμφότεροι έμειναν προληπτικά εκτός προπόνησης και αποστολής.

Προϊστορία

Δύο νίκες επί του Ολυμπιακού έχει πανηγυρίσει ο Αστέρας στην Τρίπολη για την Α’ Εθνική. Η πρώτη ήταν το 2007-08 (1-0) και η δεύτερη το 2011-12 (2-0). Στα υπόλοιπα τέσσερα ματς, νικητές αναδείχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι».

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

09/02/13 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (92' Μήτρογλου)
27/11/11 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0 (42' (πεν) Ροτζέριο, 70' Περόνε)
23/01/11 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (30' Φουστέρ)
16/02/10 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3 (33΄ Εντερ - 4΄, 40΄ Λούα Λούα, 8΄ Στολτίδης)
04/01/09 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (27' (πεν) Γκαλέτι) Πηγή: sport-fm.gr

Το δώρο μου στον κατοστΑρη!!

Ο Αρης έγινε αιωνόβιος και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για το ευ ζην του και (με αφορμή τα σενάρια περί Μπόμπι Μπράουν στον Ολυμπιακό) του κάνει δώρο άλλο ένα Φάιναλ Φορ!
Δεν πρόλαβα να μάθω εάν όντως αληθεύει το σενάριο που φέρνει τον Μπόμπι Μπράουν στον Ολυμπιακό, αλλά εφόσον επιβεβαιωθεί, τότε είναι που θα αποτρελαθούν οι Αρειανοί!
Ως γνωστόν, ο Αρης έχει σήμερα τα γενέθλια του που μάλιστα είναι ιστορικά: έγινε εκατό χρονών ή μάλλον έγινε κατοστΑΡΗΣ! Βεβαίως τούτα τα γενέθλια δεν τα γιορτάζει όπως θα προσδοκούσε -κι όπως, διάβολε, αρμόζουν στο μέγεθος και στην αιωνιότητα του-  αλλά το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον!
Στο σημερινό «Goal News», που δημοσιεύει ένα αφιερωματικό ένθετο στην επέτειο, αυτά τα γενέθλια χαρακτηρίζονται ματωμένα. Αν και δουλεύω σε αυτή την εφημερίδα δεν ξέρω -αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό-πως ο εμπνευστής του τίτλου είχε στο μυαλό του τον «Ματωμένο γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και σε κάθε περίπτωση του (ευρισκόμενου με το ένα πόδι στη Football League και μαστιζόμενου από ένα σωρό προβλήματα) Αρη αυτά τα γενέθλια του βγαίνουν ξινά!
Δεν θέλω να χρυσώσω το χάπι της απογοήτευσης στους φίλους μου τους Αρειανούς, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει αυτό που τόσες φορές γράφτηκε και αποτελεί παρηγορητικό (και μάλιστα ευλογημένο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη) λόγο για τους ΑΕΚτζήδες: Αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν!
Βεβαίως η ΑΕΚ έχει δικό της Πατριάρχη, σε αντίθεση με τον Αρη που θα πάει ακήδευτος στη Β' Εθνική, αλλά νομίζω πως αυτό θα είναι ένα σύντομο πέρασμα, όπως και τις προηγούμενες δυο φορές που ήπιε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.
Μιας και το' φερε η κουβέντα, ενώ στο ποδόσφαιρο ο Αρης έχει πέσει δυο φορές, στο μπάσκετ αντέχει κι αποδεικνύεται εφτάψυχος! Ελόγου του μαζί με τον Παναθηναϊκό με τον οποίο μια εποχή τσακωνόταν για το ποιος είναι  ο αυτοκράτορας (sic) είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν λείψει ποτέ από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και βαστάνε ψηλά το λάβαρο της αδιάλειπτης συμμετοχής...
Το έγραψα σε ένα άρθρο μου στο σημερινό «Goal News», αλλά θεωρώ ως ιστορικό (και μη περιοριζόμενο σε ένα Μέσο) χρέος μου να το επαναλάβω: στον Αρη χρωστώ-κι αυτό δεν το λησμονώ, τουναντίον θα το αναγνωρίζω δημοσίως για πάντα- το ευ ζην της καριέρας μου!
Θα ήθελα να βρίσκομαι απόψε στη μεγάλη γιορτή του Αρη στο Nick Gallis Hall, έστω και απρόσκλητος! Οταν η διοίκηση της ΚΑΕ και ο ίδιος ο Γκάλης μου επιδαψίλευσαν τη μεγίστη τιμή να παρουσιάσω  την εκδήλωση της 7ης Μαίου, είχα πει στον Βαγγέλη Αγγέλου, με τον οποίο ανεβαίναμε παρέα στη Θεσσαλονίκη (για μια πρόβα της εκδήλωσης) ότι  «θα πήγαινα και με τα πόδια ή ακόμη και κολυμπώντας γι αυτή τη γιορτή», που μετά από δέκα μήνες την κρατώ μέσα μου ως μια από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής μου!
Α, για να μην σπεύσουν οι καλοθελητές να πουν την οποιαδήποτε κακία τους, τους προλαβαίνω και τους δηλώνω ότι με τα πόδια και κολυμπώντας θα πήγαινα σε οποιαδήποτε τέτοια απότιση τιμής: πέρα από χρωματισμούς και λοιπές βλακείες, ένας άνθρωπος που λατρεύει τα σπορ, έχει γαλουχηθεί στα νάματα τους και εξακολουθεί να τα διακονεί με την ίδια αφοσίωση, που μάλιστα ξεπερνάει κατά πολύ το επαγγελματικό καθήκον εδώ και κοντά στα σαράντα χρόνια, όχι με τα πόδια, αλλά ακόμη και γονατιστός σαν να είχε κάνει τάμα στη χάρη της Παναγιάς της Τήνου θα πήγαινε. Η ακόμη και έρπειν, σαν να του έκαναν καψόνι στο στρατό!
Σε πείσμα της πολυλογίας μου, νομίζω πως δεν ωφελεί σε τίποτε να απαριθμήσω τους λόγους για τους οποίους οφείλω στον Αρη το ευ ζην μου! Μακαρίζω την αγαθή τύχη μου διότι έπεσα στη συγκυρία της διεθνούς εκτίναξης της ομάδας του μπάσκετ και έζησα συγκλονιστικές και μοναδικές στιγμές για το «πάγωμα» και τη συχνή επίκληση των οποίων, δεν νιώθω καμιά ενοχή: όπως δεν νιώθουν καμιά ενοχή, οι Παναθηναϊκοί, οι Ολυμπιακοί, οι ΑΕΚτζήδες, οι (καμουφλαρισμένοι, ελεώ βεντέτας της πόλης) ΠΑΟκτσήδες  που ως υπερήφανοι πανέλληνες στοιχίζονταν στα καραβάνια προς τη Γάνδη, το Μόναχο, τη Σαραγόσα, το Τορίνο...
Εν κατακλείδι, αυτές είναι οι στιγμές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και στην καρδιά και στοιχειοθετούν την περιβόητη ιστορική μνήμη...
Για να επιστρέψω στον πρόλογο, όντως με τα σενάρια που κυκλόφόρησαν τις τελευταίες ώρες περί Μπόμπι Μπράουν, οι Αρειανοί θα βαράνε τα κεφάλια τους στον τοίχο! Το εννοώ αυτό, διότι αίφνης, ο δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, μετά τον Μπράιαντ Ντάνστον και τον Κώστα Σλούκα μπορεί να μοστράρει κι έναν τρίτο παίκτη ο οποίος πέρασε από τον Αρη και μάλιστα την ίδια σεζόν, που δεν είναι και τόσο μακρινή (2010-11).
Σαν κίτρινο υβρίδιο ένα πράγμα!
Για να το χοντρύνω ακόμη περισσότερο, πέρα από το υπάρχον το δίδυμο και την ενδεχόμενη δημιουργία μας τριπλέτας, ο Αρης έχει σπείρει τους ανθρώπους του σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα: με κίνδυνο να παραλείψω κάποιον, έχω στο νου μου, από πλευράς παικτών, τον Σλούκα και τον Ντάνστον στον Ολυμπιακό, τον (δις πρωταθλητή με τους Πειραιώτες) Κώστα Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη στη Μακαμπί Τελ Αβίβ, τον Αντον Γκαβέλ στην Μπάμπεργκ, τον Μπλάγκοτα Σέκουλιτς στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, τον Σπένσερ Νέλσον στη Μοντεπάσκι Σιένα και από πλευράς προπονητών τον Βαγγέλη Αγγέλου στην Αναντολού Εφές και τον Ντέηβιντ Μπλατ στη Μακαμπί!
Πλάκα πλάκα με δυο τρεις προσθήκες στην περιφέρεια  ώστε να ανοίξει το rotation, αυτή η δυνητική ομάδα  μέχρι που θα έφτανε στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου!
 ΥΓ: Ελπίζω πως οι Αρειανοί δεν θα με βρίζουν που διάλεξα τέτοια μέρα να τους πατήσω τον κάλο και να τους ζαλίσω τον έρωτα!

Πηγή: gazzetta.gr

Eterno Di Natale!!

Στα 36 του ο Αντόνιο Ντι Νατάλε σπάει τα κοντέρ και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα επιτεύγματα του αιώνιο αρχηγού της Ουντινέζε.
Από τη σεζόν 2004-05 παίζει στο «Φρίουλι», τα καλύτερα χρόνια ήρθαν μετά τα 30 και πλέον βρίσκεται στα χρυσά βιβλία του calcio. Το απόλυτο σύμβολο της Ουντινέζε, βρέθηκε φέτος στο επίκεντρο της επικαιρότητας αφού μετά την κακή πορεία της ομάδας και τον φόβο του υποβιβασμού, δήλωσε ότι το καλοκαίρι θα βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του. Απόφαση εν βρασμώ ή όχι, ο 'Τοτό' δημιούργησε ένα ζήτημα για το σύνολο του Φραντσέσκο Γκουιντολίν, την ώρα που με τις πράξεις του εντός γραμμών δείχνει ότι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Εμείς ελπίζουμε στο τέλος να αλλάξει την απόφασή του.
Στον αγώνα με την Μίλαν χάρισε με δικό του γκολ τη νίκη (1-0), έφτασε τα 185 στην Serie A και πέταξε εκτός της πρώτης δεκάδας των σκόρερ όλων των εποχών τον τεράστιο, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Μαζί με τον Τότι είναι οι μοναδικοί του top10 που είναι εν ενεργεία και μετά το τέρμα σε βάρος της Σασουόλο, έχει πλέον 186 στη μεγάλη κατηγορία (Εμπολι 18, Ουντινέζε 168) και στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από τα 200, κάτι το οποίο έχουν κάνει μόνο οι Πιόλα, Τότι, Νόρνταλ, Αλταφίνι, Μεάτσα, Μπάτζιο.

Τα τρομερά επιτεύγματα του Ντι Νατάλε όμως δεν σταματούν εδώ. Κόντρα στους νεοφώτιστους έφτασε τις 324 συμμετοχές στην Serie A με τη φανέλα της Ουντινέζε και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του κλαμπ στην κατηγορία ξεπερνώντας τον Βαλέριο Μπερτόμο. Ο τελευταίος έχει ακόμα το ρεκόρ με τις εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις (404), όμως ο 'Τοτό' δεν είναι πολύ μακριά (382).
Σταθερή αξία όσο ελάχιστοι την τελευταία δεκαετία στο Campionato, ο Ιταλός killer έκανε με τη φανέλα των Τζεμπρέτε κάτι ακόμα που δείχνει το πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Με το γκολ στην Σασουόλο, συμπλήρωσε 8 σεζόν στην Serie A που πετυχαίνει 10+ γκολ.
Η φόρμα του έχει πλέον επιστρέψει στα γνωστά επίπεδα, η Ουντινέζε ξεπέρασε τα όποια φαντάσματα για υποβιβασμό (+10) ενώ για τον Ντι Νατάλε υπάρχει ακόμα και συζήτηση για το αν ο Τσέζαρε Πραντέλι θα έπρεπε να το σκεφτεί και να τον πάρει στην αποστολή για το Mundial.
Απομένουν μόλις 9 αγωνιστικές για το φινάλε στο Campionato και ο 36χρονος έχει αφήσει ακόμα δύο... δουλειές που πρέπει να τελειώσει. Η μία είναι να βάλει άλλα 14 γκολ και να πιάσει την 200άρα και η άλλη να κάνει άλλες 23 συμμετοχές και να γίνει ο πρώτος στην ιστορία της Ουντινέζε. Αυτά τα δύο, μαζί με το ότι όλοι στο κλαμπ θέλουν να μείνει και ότι έχει να προσφέρει τουλάχιστον για έναν χρόνο, ίσως στο τέλος τον πείσουν να δώσει μία παράταση στο δικό του φινάλε...

Πηγή: gazzetta.gr

Οδός Pablo Garcia!!

Το είπαν και το έκαναν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Αρναία Χαλκιδικής μετονομάζοντας την οδό που στεγάζονταν τα γραφεία του συνδέσμου σε «Πάμπλο Γκαρσία».   Τα αποκαλυπτήρια έγιναν σήμερα το απόγευμα έξω από τα γραφεία του συνδέσμου στην Αρναία Χαλκιδικής με τον Ουρουγουανό αμυντικό χαφ να είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Μάλιστα ο σύνδεσμος δεν έκανε κάτι αυθαίρετα, πήρε και την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής.
Έτσι λοιπόν από σήμερα υπάρχει η οδός Πάμπλο Γκαρσία με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να είναι συγκινημένος. Όταν πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Ελευθερία ή Θάνατος» οι φίλαθλοι χειροκρότησαν και φώναζαν το γνωστό πλέον σύνθημα… «ΠΑΟΚ θρησκεία τρομόκρατία….»
Πηγή: gazzetta.gr

Τρεις κλάσεις πάνω η Σίτι!!

«Ντου από Παντού» για το ντέρμπι του Μάντσεστερ που είχε ένα πρωταγωνιστή κι έναν κομπάρσο.
Ας υποθέσουμε ότι δεν ξέραμε για ποιες ομάδες μιλούσαμε. Αν τις βλέπαμε, λοιπόν, απόψε στο γήπεδο για πρώτη φορά. Τι θα λέγαμε; Ότι υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τους;
Ό,τι θέλει
Έβλεπες την Σίτι από το πρώτο λεπτό να κάνει ό,τι θέλει. Να σκοράρει, να φτιάχνει ευκαιρίες, να ελέγχει τον ρυθμό, να κινδυνεύει μόνο αραιά και πού.
Ρούνεϊ, όχι Μέσι
Κι από την άλλη, είχες την Γιουνάιτεντ να τα περιμένει όλα από τον Ρούνεϊ. Λες και είναι ο Μέσι.
Η αγωνιστική διαφορά
Εδώ, λοιπόν, το 0-3 δεν είναι ένα τυχαίο σκορ. Αντικατοπτρίζει την αγωνιστική διαφορά που έχουν αυτή την εποχή οι δυο ομάδες. Τρείς κλάσεις πάνω έδειχνε μέσα στο γήπεδο η Σίτι.
Δεν μπορεί
Η Γιουνάιτεντ ήταν ομαδάρα επί Φέργκιουσον, έκανε χίλιες επιτυχίες, έπαιξε μπαλάρα. Τώρα, όμως, έτσι όπως είναι, με τον προπονητή που έχει και αυτό το ρόστερ δεν μπορεί να κοντράρει ούτε την Σίτι, ούτε την Τσέλσι, ούτε την Λίβερπουλ.
Στα δυο ντέρμπι
Ούτε, βέβαια, είναι συμπτωματικό ότι έχασε με τρία γκολ διαφορά και από την Σίτι κι από την Λίβερπουλ το τελευταίο διάστημα.
Με παικταράδες
Η Σίτι, λοιπόν, δεν ζορίστηκε καθόλου. Όποτε ήθελε σκόραρε. Ανά πάσα στιγμή έμπαινε στην περιοχή και είχε τέσσερις – πέντε παικταράδες στην ενδεκάδα της που κάνανε την ποιοτική διαφορά.
Πιο ακίνδυνη
Η Γιουνάιτεντ είχε μόνο τον Ρούνεϊ με την φιλοτιμία του να παλεύει. Θα μπορούσε η ομάδα να βάλει ένα γκολ στις τρείς – τέσσερις φάσεις που έκανε, αλλά μέχρι εκεί. Και ειδικά χωρίς Φαν Πέρσι, είναι ακόμα πιο ακίνδυνη.
Δύσκολα
Το ντέρμπι, λοιπόν, ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο πρωταγωνιστής ήταν η Σίτι. Και η Γιουνάιτεντ ο κομπάρσος. Πολύ δύσκολα θα βγει στο γιουρόπα, όπως φαίνεται…
Πηγή: sportdog.gr