Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο «Αναστό» στο Gazzetta.gr για Νταϊφά!!

Ο Νίκος Αναστόπουλος δίνει μία συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες στο Gazzetta.gr για τον Σταύρο Νταϊφά, τον άνθρωπο που τον πήγε στον Ολυμπιακό.
«Aγαπούσε πολύ τον Ολυμπιακό και προσέφερε τα μέγιστα»
Ο Νίκος Αναστόπουλος θυμάται πολύ καλά τον Σταύρο Νταϊφά, τον πρόεδρο που αποτέλεσε την αιτία να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό και με τον οποίο βίωσε πολλές χαρές και τίτλους. «Είναι μία μεγάλη απώλεια όταν φεύγει ένας τέτοιος άνθρωπος και σίγουρα σε στεναχωρεί πολύ.
Είναι αναμφίβολα πολύ λυπηρό να φεύγει ένας άνθρωπος που έχει δώσει τόσα πολλά σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ο Σταύρος Νταϊφάς ήταν ένας πολύ δυναμικός παράγοντας που ζούσε για τις νίκες, ο οποίος αγαπούσε πολύ την ομάδα του Ολυμπιακού και που προσέφερε τα μέγιστα.
Η προσφορά του ήταν πολύ μεγάλη», υπογράμμισε αρχικά στο Gazzetta.gr. «Είναι ο άνθρωπος που με πήρε από τον Πανιώνιο και με πήγε στον Ολυμπιακό. Οπότε καταλαβαίνετε το τι του οφείλω. Οι δυό μας είχαμε εξαιρετική σχέση από τότε που είχα κλείσει στην ομάδα και ζήσαμε πολλές καλές στιγμές», συμπλήρωσε.
«Έδωσε για μένα 40 εκατ. και έκανε μεγάλες μεταγραφές»
Ο «Αναστό» μετέφερε και τα οικονομικά δεδομένα της εποχής αλλά και της μεταγραφής του. «Τα νούμερα τότε ήταν απίστευτα. Έδωσε 40 εκατ. στον Πανιώνιο για να με πάρει στον Ολυμπιακό. Όταν ο Νταϊφάς πρωτοανέλαβε τον Ολυμπιακό έφερε τον Ορφανό, μετά εμένα και ύστερα τον Μητρόπουλο. Έκανε μεγάλες υπερβάσεις για την ομάδα», σχολίασε ο παλαίμαχος άσος και νυν τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης.
«Με τον Νταϊφά είχαμε εξαιρετικές σχέσεις. Με συμπαθούσε πολύ και παρότι μετά την επιστροφή μου στην ομάδα στην δεύτερη θητεία του είχαμε τις διαφορές μας. Παρά την μεταγραφή που είχα πάρει στην Αβελίνο τότε αυτό δεν χάλασε την σχέση που είχαμε», συνέχισε ο Αναστόπουλος.
«Μουστάκια, κάνε τα γκολ να καθαρίσουμε...»
Ο Αναστόπουλος γυρνώντας τον χρόνο πίσω έφερε στο μυαλό του και προεδρικές ατάκες. Μία εξ αυτών λίγο πριν το 4-0 επί του Παναθηναϊκού στον προημιτελικό Κυπέλλου του 1983, όπου ο ίδιος έκανε χατ τρικ. «Παίζαμε ματς στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και έπρεπε να κερδίσουμε. Στον πρώτο αγώνα στην Λεωφόρο είχαμε χάσει 1-0 και είχαμε την ρεβάνς στο γήπεδό μας.
Θέλαμε πολύ τη νίκη. Κερδίσαμε 1-0 στην κανονική διάρκεια και έτσι πήγαμε στην παράταση. Ο πρόεδρος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με πλησίασε και μου είπε 'άντε μουστάκια, κάνε τα γκολ να καθαρίσουμε. Να τελειώνουμε το ματς'. Έτσι και έγινε. Έβαλα τρία γκολ και νικήσαμε 4-0», επισήμανε σχετικά ο «Αναστό».
«Πέντε μήνες στην Αργεντινή για το θέμα Ρότσα!»
Ποιο ήταν όμως το... παρασκήνιο για την υπόθεση του Χουάν Ραμόν Ρότσα με τον Νταϊφά να πρωτοστατεί στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του; «Ο πρόεδρος είχε στείλει τότε τον Μιχάλη Φωτίου στην Αργεντινή. Ο Φωτίου έμεινε εκεί 5 μήνες. Έψαξε το θέμα, βρήκε τα χαρτιά του Ρότσα και αποκαλύφθηκε το τι είχε συμβεί με το θέμα της ελληνοποίησής του.
Έτσι εκεί που ήταν 5 βαθμούς μπροστά ο Παναθηναϊκός καταφέραμε να ισοβαθμήσουμε και να πάμε στα μπαράζ στον Βόλο. Αναλογιστείτε το πόσο δύσκολο ήταν να ψάξεις ένα τέτοιο ζήτημα ειδικά εκείνη την εποχή. Ο Νταϊφάς όμως δεν το άφησε...», υποστήριξε ο Αναστόπουλος του οποίου η μεταγραφή στην Αβελίνο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής είχε φτάσει σε απίστευτα επίπεδα (52 εκατ. δραχμές).


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: