Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αναγνωρίστε, Αντισταθείτε, Αναφέρετε!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ε.Π.Ο., με τίτλο "Στημένοι αγώνες: η σκοτεινή πλευρά ενός υπέροχου αθλήματος" και το οποίο βασίζεται σε προτεινόμενα πρότυπα των FIFA, UEFA και Interpol.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση της ποδοσφαιρικής οικογένειας (ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές) σχετικά με το παγκόσμιο φαινόμενο των χειραγωγημένων αγώνων, με απώτερο στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή του. Χαρακτηριστικές, άλλωστε, είναι οι τρεις λέξεις κλειδιά που περιλαμβάνονται στις παρουσιάσεις: Αναγνωρίστε, Αντισταθείτε, Αναφέρετε.

Ήδη βάσει του σχεδιασμού έχουν πραγματοποιηθεί παρουσιάσεις στην Εθνική Γυναικών, στην Εθνική Κ-18 και στην Εθνική Παίδων. Το πρόγραμμα προβλέπει την ενημέρωση των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών όλων των Εθνικών Ομάδων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 (εξαίρεση αποτελεί η Εθνική Ελπίδων στην οποία η παρουσίαση θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2014 λόγω έλλειψης αγωνιστικής δραστηριότητας στο ενδιάμεσο).

Επίσης, το υλικό των σεμιναρίων θα παρουσιαστεί στις 8 ομάδες των τελικών του πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων (Απρίλιος 2014, Κατερίνη) και στις 4 ομάδες του Final-Four του Κυπέλλου Γυναικών (9-11/5/2014). Από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε Σχολές Διαιτητών και Προπονητών και θα φτάσει στην πλήρη ανάπτυξή του, με την επιμόρφωση εκπαιδευτών από κάθε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα κάνουν τις παρουσιάσεις σε όλες τις ερασιτεχνικές ή αντιπροσωπευτικές ομάδες της περιοχής ευθύνης τους.

Η Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με τη Super League, τη Football League και τον Π.Σ.Α.Π. σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα στις ομάδες υποδομών των δύο επαγγελματικών λιγκών.

Επιπλέον, η UEFA ανέθεσε στον Integrity Officer της Ε.Π.Ο. Γιάννη Ντζούφρα να εκπαιδεύσει για θέματα πρόληψης του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων, εντός του χρονικού διαστήματος 25-30/3/2014, τις Εθνικές Ομάδες Παίδων της Πολωνίας, της Νορβηγίας και της Τουρκίας, οι οποίες συμμετέχουν με την αντίστοιχη ελληνική, στην elite round U-17, που διεξάγεται στην Πάτρα.

Τέλος, η Ε.Π.Ο. έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της εκπαιδευτικές παρουσιάσεις της FIFA και της Interpol, οι οποίες απευθύνονται σε ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές, σε ειδικό banner στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Ακεραιότητα vs διαφοράς». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: