Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Eterno Di Natale!!

Στα 36 του ο Αντόνιο Ντι Νατάλε σπάει τα κοντέρ και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα επιτεύγματα του αιώνιο αρχηγού της Ουντινέζε.
Από τη σεζόν 2004-05 παίζει στο «Φρίουλι», τα καλύτερα χρόνια ήρθαν μετά τα 30 και πλέον βρίσκεται στα χρυσά βιβλία του calcio. Το απόλυτο σύμβολο της Ουντινέζε, βρέθηκε φέτος στο επίκεντρο της επικαιρότητας αφού μετά την κακή πορεία της ομάδας και τον φόβο του υποβιβασμού, δήλωσε ότι το καλοκαίρι θα βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του. Απόφαση εν βρασμώ ή όχι, ο 'Τοτό' δημιούργησε ένα ζήτημα για το σύνολο του Φραντσέσκο Γκουιντολίν, την ώρα που με τις πράξεις του εντός γραμμών δείχνει ότι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Εμείς ελπίζουμε στο τέλος να αλλάξει την απόφασή του.
Στον αγώνα με την Μίλαν χάρισε με δικό του γκολ τη νίκη (1-0), έφτασε τα 185 στην Serie A και πέταξε εκτός της πρώτης δεκάδας των σκόρερ όλων των εποχών τον τεράστιο, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Μαζί με τον Τότι είναι οι μοναδικοί του top10 που είναι εν ενεργεία και μετά το τέρμα σε βάρος της Σασουόλο, έχει πλέον 186 στη μεγάλη κατηγορία (Εμπολι 18, Ουντινέζε 168) και στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από τα 200, κάτι το οποίο έχουν κάνει μόνο οι Πιόλα, Τότι, Νόρνταλ, Αλταφίνι, Μεάτσα, Μπάτζιο.

Τα τρομερά επιτεύγματα του Ντι Νατάλε όμως δεν σταματούν εδώ. Κόντρα στους νεοφώτιστους έφτασε τις 324 συμμετοχές στην Serie A με τη φανέλα της Ουντινέζε και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του κλαμπ στην κατηγορία ξεπερνώντας τον Βαλέριο Μπερτόμο. Ο τελευταίος έχει ακόμα το ρεκόρ με τις εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις (404), όμως ο 'Τοτό' δεν είναι πολύ μακριά (382).
Σταθερή αξία όσο ελάχιστοι την τελευταία δεκαετία στο Campionato, ο Ιταλός killer έκανε με τη φανέλα των Τζεμπρέτε κάτι ακόμα που δείχνει το πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Με το γκολ στην Σασουόλο, συμπλήρωσε 8 σεζόν στην Serie A που πετυχαίνει 10+ γκολ.
Η φόρμα του έχει πλέον επιστρέψει στα γνωστά επίπεδα, η Ουντινέζε ξεπέρασε τα όποια φαντάσματα για υποβιβασμό (+10) ενώ για τον Ντι Νατάλε υπάρχει ακόμα και συζήτηση για το αν ο Τσέζαρε Πραντέλι θα έπρεπε να το σκεφτεί και να τον πάρει στην αποστολή για το Mundial.
Απομένουν μόλις 9 αγωνιστικές για το φινάλε στο Campionato και ο 36χρονος έχει αφήσει ακόμα δύο... δουλειές που πρέπει να τελειώσει. Η μία είναι να βάλει άλλα 14 γκολ και να πιάσει την 200άρα και η άλλη να κάνει άλλες 23 συμμετοχές και να γίνει ο πρώτος στην ιστορία της Ουντινέζε. Αυτά τα δύο, μαζί με το ότι όλοι στο κλαμπ θέλουν να μείνει και ότι έχει να προσφέρει τουλάχιστον για έναν χρόνο, ίσως στο τέλος τον πείσουν να δώσει μία παράταση στο δικό του φινάλε...

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: