Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ανατριχίλα κι αποδοκιμασίες στα «ματωμένα» γενέθλια…!!

Με το σύνθημα «Άρη θυμήσου μια ζωή μαζί σου» να δονεί την ατμόσφαιρα αλλά και αποδοκιμασίες κυρίως προς πολιτικούς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια ιστορίας του συλλόγου.

Ανατριχίλα κι αποδοκιμασίες στα «ματωμένα» γενέθλια…
Όλη η οικογένεια του Άρη ήταν εκεί. Παλιές δόξες διαφόρων τμημάτων, άνθρωποι που αποτελούν «τοτέμ» για το σύλλογο, παράγοντες και αθλητές και κυρίως ο κόσμος που γέμισε το «Nick Gallis Hall» γιόρτασαν τα 100 χρόνια ιστορίας των «κίτρινων».

Μια επέτειος που η μοίρα επέλεξε να συμπέσει με μια από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχει ζήσει η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το λαό της να διατρανώσει με συνθήματα και τραγούδια την αγάπη και την πίστη του προς αυτήν.

Φυσικά, δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς αποδοκιμάστηκαν κυρίως πολιτικοί αλλά και μέλη της διοίκησης, ενώ έλαμψε δια της απουσίας του ο Λάμπρος Σκόρδας.

Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης –που πάντως δεν έμεινε ούτε αυτός στο απυρόβλητο- ο οποίος δήλωσε: «Δυστυχώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια με συννεφιασμένο ουρανό. Θα καθαρίσει και πάλι όμως ο ουρανός αυτός, θα καθαρίσει. Εγώ είμαι αθεράπευτα Αρειανός, δεν ήμουν χρηματοδότης, ήμουν και είμαι Αρειανός».

«Σεισμός» έγινε όταν εμφανίστηκαν μαζί τα δύο «ιερά τέρατα» του Άρη αλλά και του ελληνικού μπάσκετ, οι Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο «γκάνγκστερ» τόνισε: «Ο Άρης θα μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο του, χάρη στον κόσμο του. Ο κόσμος βρίσκεται εδώ παρά τα προβλήματα που βιώνει! Είναι μια γιορτή για τον Άρη μας, για όλον τον κόσμο! Υπάρχει συγκίνηση, είναι λογικό. Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα βρίσκεται εδώ ο κόσμος του Άρη, παρά τα προβλήματα που βιώνει ο σύλλογος», ενώ από την πλευρά του ο «Δράκος» πρόσθεσε: «Ο Άρης άφησε το στίγμα του σε πολλά επίπεδα τα 100 χρόνια της παρουσίας του, σε όλα τα αθλήματα. Υπήρξαν παντού επιτυχίες, στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, στον στίβο… Ο κόσμος είναι εδώ γιατί ξέρει τι δύναμη έχει ο σύλλογος και θα συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του και στα επόμενα 100 χρόνια».

Μάλιστα η ομάδα μπάσκετ που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80 και ουσιαστικά έβαλε το άθλημα σε κάθε σπίτι που κάθε Πέμπτη έστεκε μπροστά στις τηλεοράσεις για να θαυμάσει «τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τ’ άλλα παιδιά» βραβεύτηκε, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και με την ποδοσφαιρική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο του 1970 αλλά κι εκείνη του 1980, ενώ ο κύκλος των βραβεύσεων έκλεισε με την πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ του 1997.

Στο «Nick Gallis Hall» βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας (ούτε αυτός γλίτωσε από τις αποδοκιμασίες), ενώ διαβάστηκε και η παρακάτω γραπτή δήλωση του αρχαιότερου εν ζωή προέδρου του Άρη, Ιωάννη Χολέβα: «Ως ο αρχαιότερος εν ζωή Πρόεδρους του Ενιαίου Άρη (1952) και ως από 5 ετών φίλαθλος του ένδοξου συλλόγου μας (1929) που έζησε και ζει όλες τις χαρές και τις λύπες του αγαπημένου Άρη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυσή του, εύχομαι ο σύλλογος της καρδιάς μας γρήγορα να ξαναβρεί τον δρόμο της Δόξας που του αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: