Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Οσο και αν προσπαθούν Μπέργκ δεν υπάρχει άλλος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη σύγκριση του Μάρκους Μπεργκ με τον Νέλσον Βαλντές.
Βλέπω μία προσπάθεια από κάποιους μετά το χατ-τρικ που σημείωσε ο Βαλντές στο …..πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, να γίνεται μία προσπάθεια να συγκριθεί με τον Μπέργκ. Λάθος κάνουν, όσοι το κάνουν διότι απλά δεν υπάρχει σύγκριση.
Δεν θα απαξιώσω τον Βαλντές, που και καλό βιογραφικό έχει και καλός παίκτης είναι, απλά δεν συγκρίνεται καν με τον Μπέργκ, που είναι μακράν ο κορυφαίος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Εχει βάλει 15 γκολ με όλους τους τρόπους και με τις κλωτσιές των αντιπάλων να πηγαίνουν σύννεφο και όμως αντί να δέχονται οι αντίπαλοί του κάρτες τις δέχεται αυτός. Με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο Σουηδός στο τελευταίο παιχνίδι να επιδιώκει την έβδομη κίτρινη, για να είναι καθαρός από κάρτες ενόψη play –off.
Και για να μην ξεχνιόμαστε ο Μπέργκ –όπως έχω τονίσει- (και με τις έξι κάρτες που είχε από την στιγμή που την έβδομη την επιδίωξε)είχε όσες κάρτες είχε όλη η βασική άμυνα του Ολυμπιακού…..Αυτό τα λέει όλα για την αντιμετώπιση, που έχει ο Σουηδός φορ από τους περισσότερους διαιτητές.
Το γήπεδο είναι καθρέπτης.Και στο γήπεδο ο Μπέργκ δείχνει ότι δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οσο για τα χατ-τρικ που πέτυχαν οι δύο παίκτες επίσης δεν συγκρίνονται. Ο ένας ο Μπέργκ το έβαλε μέσα από μάχη , ο άλλος το έβαλε με τους αντίπαλους αμυντικούς να παρακολουθούν λες και είχαν πληρώσει εισιτήριο, σαν σε προπόνηση….. Το δε πρώτο γκολ που έβαλε ο Βαλντές είναι δουλεμένο….στην προπόνηση.
Επειδή ότι και να πούμε εμείς τον κόσμο δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει κανείς όποιος πιστεύει ότι στο «Παγκρήτιο» δόθηκε μάχη και υπήρχε δίψα και πάθος από τους παίκτες του Εργοτέλη , για να πάρουν το αποτέλεσμα, μπορεί να το πιστεύει και κρίνεται απλά από τον κόσμο. Οι περισσότεροι , πάντως, γέλαγαν με αυτά που έβλεπαν με αυτά που συνέβαιναν ειδικά στο πρώτο ημίωρο….
Οσο για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Σαρρή(που ήταν για κόκκινη) ήταν ο μόνος, που έφθασε στο άλλο άκρο(και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το ότι έχει κλείσει στην ΑΕΚ), κόντρα στο…..φιλικό πνεύμα . Φυσικά για τέτοια αντιαθλητικά μαρκαρίσματα του Μανωλά(όπως η γονατιά στην μέση του Καζάκη στο ματς με την Καλλονή, που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το γήπεδο και δεν πήρε ούτε κίτρινη)  στην διάρκεια της σεζόν δεν θυμάμαι να έχει γίνει ανάλογη φασαρία. Αυτά τα ….. «πνίγουν» οι αρμόδιοι….
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: