Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κάνει για τον Ολυμπιακό ο Μπόμπι Μπράουν;

Με το που είχε γίνει γνωστό ότι ο Μπόμπι Μπράουν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Κίνα, αμέσως το μυαλό πολλών είχε πάει σε πιθανή μετακίνηση του παίκτη στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.

Κάνει για τον Ολυμπιακό ο Μπόμπι Μπράουν;
Ο Μάρντι Κόλινς δεν μπορεί να βοηθήσει στη μεγάλη προσπάθεια, που γίνεται, ο Μπράουν είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας και συν τοις άλλοις έχει ευρωπαϊκή και δη ελληνική εμπειρία (πρώην παίκτης του Άρη γαρ) και έτσι ο συνειρμός μάλλον ήταν αναμενόμενος.
Χθες, λοιπόν, το βράδυ το eurohoops.net ανέφερε ότι ο Μπράουν έχει δεχθεί πρόταση από τους πρωταθλητές Ευρώπης, αν και πριν από λίγο, κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για την Μάλαγα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με κάποιον παίκτη». Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού και κατά το παρελθόν είχε πει ανάλογα πράγματα, αλλά η ομάδα του είχε κάνει μεταγραφή. Και συν τοις άλλοις, πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» είπε επί λέξει ότι ο Ολυμπιακός ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ δεν διαπραγματεύεται με κάποιον. Δεν απέκλεισε, δηλαδή, το ενδεχόμενο να γίνει τελικά μεταγραφή. Αν υπήρχε τέτοια πρόθεση, τότε θα έλεγε ξεκάθαρα ή θα μπορούσε να πει ότι «θα συνεχίσουμε ως το τέλος, όπως είμαστε». Δεν το είπε, όμως, και έτσι και για αυτόν τον λόγο, μέχρι να ξεκινήσουν τα ελληνικά πλέι-οφς, κάτι μπορεί να περιμένουμε. Είτε αυτός θα είναι ο Μπόμπι Μπράουν, είτε κάποιος άλλος.
Μία τέτοια μετακίνηση, έχει και τα υπέρ της και τα κατά της. Στα υπέρ είναι ότι ο Μπράουν είναι ένας παίκτης με μεγάλη προσωπικότητα, με αξιοσημείωτη επιθετική ικανότητα και με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Από την άλλη, όμως, είναι ένας παίκτης στο στυλ του Σπανούλη, είναι παίκτης, δηλαδή, που έχει πολύ το μυαλό του στην επίθεση. Λέμε και λέτε εδώ και καιρό ότι ο Ολυμπιακός θέλει έναν Λο, έναν παίκτη, που να κάνει όλες τις δουλειές στο παρκέ. Ο Μπράουν είναι τέτοιος παίκτης; Οχι βέβαια, αν και έχει υψηλή ποιότητα.
Από κει και πέρα, έχουμε και το θέμα, που έθεσε ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον εαυτό του, μετά το ματς της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο: «Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να κάνω αλλαγές στη μέση της σεζόν. Δεν είμαι καλός στο να το υποστηρίξω». Με αυτό το δεδομένο, πως, λοιπόν, θα μπορέσει να βάλει έναν «δύσκολο» παίκτη στην ομάδα του, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν; Είπαμε, ο Μπράουν είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, αλλά είναι πολύ επιθετικός, στο στυλ του Σπανούλη. Και αν ο Μπαρτζώκας δεν είναι καλός στο να υποστηρίξει «εύκολες» αλλαγές, όπως του Μουν ή του Κόλινς, θα μπορέσει να το κάνει αυτό με τον Μπράουν; Ολα γίνονται, αλλά θεωρητικά οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Προς το παρόν, πάντως, μένουμε σε αυτό, που είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ότι, δηλαδή, η ομάδα του δεν διαπραγματεύεται με κανέναν αυτή τη στιγμή. Αλλωστε η αλήθεια είναι ότι άπαντες στο λιμάνι βλέπουν το ματς με την Μάλαγα και το πώς θα προκύψει η νίκη σε αυτό. Πρίντεζης και Περπέρογλου δεν θα παίξουν, αλλά και η Μάλαγα θα έχει -εκτός εξαιρετικού απροόπτου- μία πολύ μεγάλη απουσία: του Νικ Κάνερ Μέντλι. Μέσα στην ατυχία του ο Ολυμπιακός χαμογελάει, αφού ο Μέντλι είναι κομβικός στο παιχνίδι των Ανδαλουσιάνων. Σε δύσκολες μέρες για τους Πειραιώτες, αυτή η απουσία (αν οριστικοποιηθεί) θα είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο δώρο.
Οσον αφορά στο ενδεχόμενο μεταγραφής περιφερειακού, έχουμε ακόμη χρόνο για να δούμε τι θα γίνει. Η προσθεσμία για την αλλαγή λήγει λίγο πριν αρχίσουν τα ελληνικά πλέι-οφς. Οπότε περιμένουμε. Αίσθησή μου; Θα πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: