Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

“Εξαιρετικά ποιοτικός ο Μάρτενς”

ΧΑΑΝ
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ολλανδός πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και εξαιρετικός γνώστης του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, Άρι Χάαν, για τους μεταγραφικούς στόχους του “Δικεφάλου” οι οποίοι προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις Κάτω Χώρες.
Αναλυτικά είπε:
Για το που βρίσκεται τώρα:
“Ξεκουράζομαι αυτή τη στιγμή. Είναι ωραία η ξεκούραση όμως πολλές φορές με πιάνει εκνευρισμός, θέλω να επιστρέψω στην ενεργό δράση”.
Για τον Μάρτεν Μάρτενς:
“Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, εξαιρετικός τεχνίτης, έξυπνος στο γήπεδο και με επιθετικές αρετές. Έχω κάποιες αμφιβολίες γιατί είχε κάποιους τραυματισμούς αλλά μπορεί να είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μεγάλες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άγιαξ. Μπορεί να μην είναι αρκετά καλός για τοπ ομάδες όπως η Μάντσεστερ, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και Μπάγερν Μονάχου,αλλά μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Μπορεί να σκοράρει και να πετύχει εντυπωσιακά γκολ. Επιπλέον, έχει καλή πάσα και μοιράζει πολλές ασιστ. Είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο Ολλανδικό πρωτάθλημα εδώ και χρόνια. Μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1 αλλά και ως αριστερός εξτρέμ στο 4-4-2″.
Για τον Χέντβινγκ Μαντούρο:
“Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Έχει διορατικότητα στο παιχνίδι του. Έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον Άγιαξ. Πήγε στο Ισπανικό πρωτάθλημα για να κάνει καριέρα και μπορεί φυσικά να παίξει και στην Ελλάδα. Δεν είναι γρήγορος αλλά είναι ψηλός και πολύ δυνατός. Μπορεί να παίξει και στην θέση του σέντερ μπακ καθώς αμυντικά είναι πολύ ικανός ποδοσφαιριστής”.
Για το Γέλε Φόσεν:
“Έμαθα πολύ καλά πράγματα για αυτόν αλλά τον τελευταίο χρόνο δεν ακούγεται πολύ το όνομα του. Τον προηγούμενο χρόνο ήταν ο πρωταγωνιστής της Γκενκ. Πιθανότατα επειδή η Γκενκ παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και δε πάει καλά στο πρωτάθλημα, δεν ακούγεται πλέον τόσο έντονα το όνομά του”.
Για τον Εγιόνγκ Ενοχ:
“Δε μπορώ να σας δώσω πολλές πληροφορίες καθώς ο Άγιαξ έχει πολλούς παίκτες στη θέση του και δε παίζει συχνά βασικός”.
Για το ποιον παίκτη από τους παραπάνω ξεχωρίζει:
Ο Μάρτενς είναι σίγουρα ο ποιοτικότερος. Συγκριτικά με τον Φαν Ρόι υπάρχουν πολλές διαφορές, ο Φαν Ρόι ήταν καθαρός μέσος, ο Μάρτενς έχει επιθετική τάση και σκοράρει περισσότερο”.
Για το γεγονός πως ο Στέφενς θέλει παίκτες από τις Κάτω Χώρες:
“Στο Βέλγιο και στην Ολλανδία υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και κυρίως παίκτες που είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, έχουν ποδοσφαιρική παιδεία και δεν επηρεάζονται με εξωαγωνιστικές καταστάσεις. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή όπως ο Στέφενς. Προσπαθεί να φτιάξει ένα Ολλανδικό μοντέλο στον ΠΑΟΚ και είναι κρίμα που δεν είχα και εγώ μια τόσο καλή ομάδα”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
“Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, τον είδα με την Σάλκε και την Άλκμααρ και θεωρώ πως πάει πολύ καλά και βρίσκεται σε καλό δρόμο”.
Για τον Χούμπ Στέφενς και τον Τον Λόκχοφ:
“Ήμασταν συμπαίκτες στην Αιντχόφεν το 1983. Τους ξέρω καλά και τους δύο ως πρώην συμπαίκτες μου. Ο Στέφενς ως προπονητής είναι λάτρης της σκληρής πειθαρχίας αλλά και ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Έίναι ένας χαρακτήρας με ισχυρή προσωπικότητα και πάντα θα θυμάμαι πως παραλίγο θα με “ασκότωνε” με ένα τάκλιν σε μια προπόνηση. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ούτε εγώ,ούτε αυτός (σ.σ. γέλιο). Ο Λόκχοφ ήταν ένα καταπληκτικός ποδοσφαιριστής στη θέση του δεξιού εξτρέμ και πολύ καλός γνώστης του ποδοσφαίρου”.
Πηγή: arenafm.gr

«Το νέο έτος για Μπερμπάτοφ»

berba
Η περίπτωση του  Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ  είναι ψηλά στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ.  Ο  μάνατζερ του Εμίλ Ντάντσεφ έχει δηλώσει  εδώ και αρκετό καιρό ότι υπάρχει σκέψη να αποχωρήσει από την Φούλαμ.
Το arenafm.gr επικοινώνησε  με τον  βούλγαρο ατζέντη  για το θέμα  και τόνισε : «Αυτή την στιγμή δεν έχουμε καμία επίσημη πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Ξέρω τι συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά αυτή την στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει κάτι. Μετά  την πρωτοχρονιά ίσως να υπάρξουν εξελίξεις και θα δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα»
Πηγή: arenafm.gr

Το life story του Λούκας!!

loukas
Αφιέρωμα στην ζωή και στην πορεία του στο ποδόσφαιρο κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Λούκας Πέρεθ.
Συγκεκριμένα, τονίζει πως: Μονίμως γελαστός. Η χαρακτηριστική φωνή του ακούγεται ασταμάτητα σαν αντίλαλος στ’ αποδυτήρια. Ενας χαρούμενος, πάντα έτοιμος για πλάκα άνθρωπος. Η ζωή δεν ήταν πάντα φιλική απέναντι στο Λούκας, αλλά εκείνος έμαθε να τη νικά με το αφοπλιστικό του χαμόγελο και το ιδιαίτερο ταλέντο του. Το ποδόσφαιρο του έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει νωρίς απ’ ότι θα μπορούσε να γίνει μια δυσάρεστη πραγματικότητα.
Ο Ισπανός παίκτης του ΠΑΟΚ έμαθε μικρός πως δεν είναι όλα παιχνίδι. Η μητέρα του τον άφησε μικρό κι ο πατέρας του επέλεξε να συνεχίσει αλλού τη ζωή του. Σκληρό χτύπημα για κάθε παιδί που αδυνατεί να καταλάβει το πως και το γιατί.
Μια τέτοια εμπειρία είναι ικανή να «σπάσει» τον οποιονδήποτε. Οχι τον Λούκας. Η αγάπη και η θαλπωρή που του παρείχαν ο παππούς και η γιαγιά τον βοήθησαν να αντεπεξέλθει. Ο μικρός έδειξε πως είναι φτιαγμένος από γερό υλικό. Δυνάμωσε. Του έμεινε το φυσιολογικό παράπονο, αλλά μεγάλωσε απότομα. Εφτιαξε χαρακτήρα και φρόντισε να φύγει νωρίς από το σπίτι για να σταθεί μόνος στα πόδια του.
«Δεν έχω σχέσεις με τη μητέρα μου από τότε μας άφησε και δεν μιλάω πολύ με τον πατέρα μου. Είναι αρραβωνιασμένος. Για την ακρίβεια δεν πιστεύω ότι ξέρει καν πως έκανα το ντεμπούτο μου», δήλωνε στις εφημερίδες τις Ισπανίας που προσπαθούσαν να… χτίσουν το προφίλ του μετά τις πρώτες του εμφανίσεις με τη Ράγιο Βαγεκάνο και συμπλήρωνε: «Οταν έφυγα από το σπίτι το έκανα με πλήρη συνείδηση. Με την υπόλοιπη οικογένεια έχω πολύ καλές σχέσεις».
Ο Λούκας είναι μαχητής. Ωριμος και ταπεινός. Συνειδητοποιημένος. «Πολλοί που έμειναν στην Γαλικία τελμάτωσαν. Δεν προχώρησαν όσο θα μπορούσαν. Αν αγαπάς κάτι, αν παλεύεις γι’ αυτό από παιδί, οφείλεις να το κυνηγήσεις. Πάλεψα και το αξίζω». Σαφώς.
lucasperez
H γνωριμία με την Τούμπα
Η πρώτη επαφή του Λούκας με τον ΠΑΟΚ και του ΠΑΟΚ με τον Λούκας ήταν το καλοκαίρι του 2011. Αυγουστος μήνας και ο Δικέφαλος έπαιζε με την Καρπάτι. Εκείνος ο αέρινος αριστεροπόδαρος κέρδισε καρδιές στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιανουάριο του 2012 ο ΠΑΟΚ επεδίωξε το… γάμο, αλλά η ώρα δεν είχε έρθει ακόμα.  Το περασμένο καλοκαίρι κι έπειτα από το φιάσκο του δανεισμού του στην Ντιναμό Κιέβου, οι συνθήκες είχαν ωριμάσει και ο Λούκας ντύθηκε στα ασπρόμαυρα.
Μια σταθερά ανοδική πορεία 
Από τις ακαδημίες της Αλαβές, η πορεία ήταν σταθερά ανοδική κι ελπιδοφόρα. Στην τρίτη ομάδα της Ατλέτικο C,  από εκεί στα τμήματα υποδομής της Ράγιο Βαγιεκάνο. Τα 20 γκολ του με την δεύτερη ομάδα ήταν το διαβατήριο του για αγωνιστική δράση σε ανδρικό επίπεδο.  Την σεζόν 2010-2011 οι υπεύθυνοι της ομάδας τον προωθούν στην πρώτη ομάδα της Ράγιο κι εκείνος ανταποκρίνεται. Παίζει σε πέντε ματς (τα τέσσερα ως βασικός), σημειώνει ένα γκολ (κόντρα στη Βαγιαδολίδ) κι ύστερα φεύγει. Τα παιδικά του χρόνια τον έχουν μάθει να μην δένεται και να μην αποφασίζει με βάση το συναίσθημα, αλλά το προσωπικό του όφελος. Η επιλογή του ξενίζει. Αφήνει την Ισπανία για την Ουκρανία. Πάει στην Καρπάτι Λβίβ θέλοντας να συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η ζωή στην Ουκρανία
«Επέλεξα να φύγω από την Ισπανία γιατί ήθελα να προχωρήσω», εξηγεί ο ίδιος ώριμα και ορθολογικά και προσθέτει: «Ευχαριστώ την Ράγιο που μου έδωσε την ευκαιρία, ήξερα, όμως, πως έπρεπε να βελτιωθώ. Να πάω βήμα, βήμα γι’ αυτό επέλεξα την Ουκρανία. Πρέπει να προχωράς χωρίς συμβιβασμούς, αλλά με ταπεινότητα».
Στην Ουκρανία γίνεται άμεσα βασικός, ψηφίζεται ως μία από τις καλύτερες μεταγραφές, κερδίζει κόσμο και συμπαίκτες και αρχίζει να… χτίζει το όνομά του. Στην Ουκρανία, βέβαια, η καθημερινότητα είναι δύσκολη, πόσω μάλλον για έναν Μεσόγειο.Η μέρα ξεκινά στις 7 μ.μ., βραδινό τρως στις 7.30 μ.μ. Στο ενδιάμεσο κρυώνεις – παγώνεις προφανώς – κάνεις προπόνηση με μια παγωμένη, «ξύλινη» μπάλα, παλεύεις να νιώσεις τα δάχτυλά σου μέσα στα παπούτσια.
Στον ίδιο ανήκει η περιγραφή. Σαφώς και δεν συνήθισε παρά τα τέσσερα χρόνια της παραμονής του στη χώρα. Είναι όντως βασανιστικό το συναίσθημα του να νιώθεις κάπου προσωρινός. Γι αυτό το μεγάλο του όνειρο είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στην πατρίδα του. Τη Γαλικία. Και να παίξει με τη φανέλα της Λα Κορούνια στο Ριαθόρ.
156838_168593116513424_5014787_n
rayo
ping_pong

Πηγή: arenafm.gr

«Είμαι έτοιμος για Άρη»

ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ Α
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής Γιώργος Καλαφατάκης, ο οποίος αποκάλυψε πως συζητάει με τον Άρη.
Παράλληλα, σχολίασε την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΚΑΟΔ αλλά και την αγωνιστική εικόνα των ομάδων της Θεσσαλονίκης στην Α1.
Αναλυτικά είπε:
Για την νίκη του ΚΑΟΔ επί του Ολυμπιακού:
“Ο Ολυμπιακός απογοητεύτηκε από την ήττα στο κύπελλο, είχε απώλειες αλλά και ο ΚΑΟΔ έδωσε τα πάντα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ενέργεια και λύσεις και όλα αυτά συνετέλεσαν στο αποτέλεσμα. Ο Σπανούλης είναι τεράστια απώλεια καθώς δημιουργεί ασφάλεια στους συμπαίκτες του ακόμα και στη κακή του μέρα. Βέβαια ακόμα και ο πιο φθηνός παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο ακριβότερος σχεδόν οποιασδήποτε άλλης ομάδας”.
Για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ:
“Τον ΠΑΟΚ τον ταλαιπώρησαν τα δύο παιχνίδια μέσα στην βδομάδα. Μπορεί να μην έχει μεγάλο ρόστερ έχει όμως χημεία, εμπειρία αλλά και νέους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ θα είναι μια αξιόμαχη ομάδα που θα μπει στην εξάδα και θα διεκδικήσει την τετράδα χωρίς να βάζει ψηλά τον πήχη”.
Για την αγωνιστική εικόνα του Άρη:
“Ο Άρης έχει μεγαλύτερο ταλέντο αλλά και τους έμπειρους που βοηθάνε. Έχει πάθος, τρομερός κόσμο και πιστεύω πως έχει την ικανότητα μελλοντικά να γίνει ο γνωστός Άρης. Έχουν γίνει κινήσεις σωστές, προοπτικής και βρίσκεται η ομάδα σε καλό δρόμο”.
Για το τι μπορεί να καταφέρει ο Άρης στον τελικό του κυπέλλου:
“Είναι ένα παιχνίδι που ξεκινάει με τις δύο ομάδες να έχουν ίσες πιθανότητες. Δε μπορεί να αποκλείσει κανείς την πιθανότητα να πετύχει κάτι ο Άρης καθώς είναι μονάχα ένα παιχνίδι”.
Για της συζητήσεις που κάνει με τον Άρη:
“Υπάρχει ενδιαφέρον και από πλευράς Άρη και από τη πλευρά μου. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και είναι λογικό να υπάρξουν συζητήσεις. Είμαι 20 χρόνια στη πρώτη Εθνική και έχω περάσει από πολλά και το βλέπω σαν μια μεγάλη πρόκληση. Ο Άρης είναι πάντα Άρης και έχει μια ξεκάθαρη διοίκηση που δημιουργεί προοπτική. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω στον Άρη με αυτόν τον κόσμο που σου δίνει δύναμη. Είναι ένας μπασκετικός και απαιτητικός κόσμος. Έχω δουλέψει με πέντε παίκτες της ομάδας, έχω δουλέψει στη Θεσσαλονίκη και νιώθω έτοιμος. Βέβαια δεν αποφασίζω μονάχα εγώ. Βρισκόμαστε ακόμα σε συζητήσεις”.
Πηγή: arenafm.gr

Το «παλεύει» για Γιαννάκη ο Άρης!!

Τον Παναγιώτη Γιαννάκη επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και η διοίκηση παλεύει για να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ο «Δράκος» αλλά και η ΚΑΕ Άρης θα χρειαστεί να περιμένουν την απάντηση της Κινεζικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, πριν προχωρήσουν τις συζητήσεις - διαπραγματεύσεις. Η καθυστέρηση στο θέμα του προπονητή, αναγκάζει τον υπηρεσιακό, Παρασκευά Μουρατίδη να παραμείνει άλλη μια εβδομάδα, τουλάχιστον, στην ομάδα του Άρη.

Από την Παρασκευή έχει σταλεί στα γραφεία της Κινεζικής Ομοσπονδίας έγγραφο από τον ατζέντη του Παναγιώτη Γιαννάκη με το οποίο ζητούν την έγκρισή τους για να μπορέσει να δουλέψει ο ομοσπονδιακός τεχνικός και σε σύλλογο. Το πότε θα απαντήσουν οι Κινέζοι, οι οποίοι δεσμεύουν τον «Δράκο» με αποκλειστικό συμβόλαιο, είναι άγνωστο. Πάντως η διοίκηση του Άρη αποφάσισε να περιμένει αυτή την απάντηση και να μην προχωρήσει στην εξέταση των εναλλακτικών λύσεων.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης φαίνεται να δελεάζεται να δουλέψει με τη νεανική ομάδα των κίτρινων. Καλά πληροφορημένες πήγες, τον θέλουν να είναι θετικός και για αυτό πιέζει για απάντηση από την Κινεζική Ομοσπονδία. Ίσως να βλέπει ότι μπορεί να κάνει δυναμικό «καμ μπακ» στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ταλαντούχα ομάδα των κίτρινων. Όσο δεν υπάρχει πρόσληψη προπονητή, παραμένει στην τεχνική ηγεσία των κίτρινων ο Παρασκευάς Μουρατίδης μαζί με τον Σάββα Καμπερίδη.

Όλα δείχνουν ότι οι δύο προπονητές θα «κατεβάσουν» την ομάδα και στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής κόντρα στα Τρίκαλα. Ο Νέναντ Μάρκοβιτς είναι το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των κίτρινων εάν δε υπάρχει συμφωνία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Βόσνιος τεχνικός του οποίου οι μετοχές ανέβηκαν με τη χθεσινή νίκη του ΚΑΟΔ επί του Ολυμπιακού είναι θετικός να έρθει στη Θεσσαλονίκη πριν όμως βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους κίτρινους θα πρέπει να πάρει την ελευθέρας από την ομάδα της Δράμας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κίτρινοι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΚΑΟΔ για το ύψος της αποζημίωσης που θα χρειαστεί να καταβάλουν προκειμένου να αποκτήσουν τον Βόσνιο κόουτς. Όσο για τα καθαρά αγωνιστικά... Η ομάδα επιστρέφει σήμερα στο γήπεδο για προπόνηση με τους δύο τραυματίες, Αντώνη Ασημακόπουλο και Μιχάλη Πελεκάνο να μην ακολουθούν το πρόγραμμα της ομάδας αλλά ειδικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.

Από την στιγμή που υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου θα τους δοθούν μέρες για αποθεραπεία και δεν θα πιεστούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Το πιο πιθανό είναι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς να δοθεί μια μέρα άδεια στους παίκτες που προέρχονται από την Αθήνα για να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα και να βρεθούν με τις οικογένειές τους. Πηγή: metrosport.gr

Η επιστολή Έλληνα φοιτητή που έγραψε ιστορία!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τη μεγάλη κίνηση ενός Έλληνα φοιτητή, που μπορεί να έγινε πριν 120 χρόνια, αλλά περνάει ακόμα πολύ δυνατά μηνύματα. Τι ακριβώς συνέβη το μακρινό 1894; Ήταν 30 Δεκεμβρίου 1894. Σαν σήμερα, δηλαδή. Τότε έγινε μια μεγάλη κίνηση από έναν Έλληνα που ήθελε όσο τίποτα άλλο να αναβιώσουν στον τόπο μας οι Oλυμπιακοί Aγώνες.
Ο Δημήτριος Βικέλας έλαβε σαν σήμερα μια επιστολή που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Έλληνας φοιτητής με προσωπικό του γράμμα προς τον Βικέλα δήλωνε τον ενθουσιασμό του για την αναβίωση των αγώνων στην Αθήνα.
Ο φοιτητής, μάλιστα, δεσμευόταν στην επιστολή του να συνεισφέρει 10 δρχ. κάθε μήνα από το υστέρημά του από την 1η Ιανουαρίου του 1895 μέχρι τον Ιούνιο του 1896 προκειμένου να συμβάλλει κι αυτός στον κοινό στόχο.
Όπως είναι γνωστό ο Δημήτριος Βικέλας έλαβε μέρος στο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο των Παρισίων το 1894, επειδή ήταν ήδη γνωστός Έλληνας λογοτέχνης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με ισχυρές διασυνδέσεις. Η ιδέα του Βαρόνου Πιέρ ντε Κουμπερτέν για τον Ολυμπισμό και την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας στην σύγχρονη εποχή βρήκε σάρκα και οστά στο Συνέδριο, στο οποίο ιδρύθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με πρώτο της πρόεδρο τον Βικέλα.
Έτσι, το 1896 διεξήχθησαν στην Αθήνα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κι ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο απευθύνθηκε στον Βικέλα ο Έλληνας φοιτητής με την αξιοθαύμαστη προσφορά του, αφού για τα δεδομένα της εποχής οι 10 δρχ. δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.Πηγή: sportdog.gr

Μπλε το Καυτανζόγλειο!!

Χωρίς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά μόνο με αυτούς του Ηρακλή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Κυπέλλου μεταξύ των δυο ομάδων στις 9 Ιανουαρίου, στο Καυτανζόγλειο.

Μπλε το Καυτανζόγλειο
Αρνητική ήταν τελικά η εισήγηση των αστυνομικών αρχών στην μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στον Καυτανζόγλειο. Μόνο οι οπαδοί του Ηρακλή θα βρίσκονται στις κερκίδες.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ζητήσει επίσημα εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή στις 9 Ιανουαρίου, παρόλα αυτά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό στην πρωινή σύσκεψη της Δευτέρας για τα μέτρα τάξης και το θέμα έκλεισε οριστικά.Πηγή: sport-fm.gr

Τα βρήκε με Μαντούρο ο ΠΑΟΚ!

Σε συμφωνία με τον Μαντούρο για τα επόμενα τρία χρόνια έφτασε ο ΠΑΟΚ, όπως αναφέρει ισπανικό δημοσίευμα.

Τα βρήκε με Μαντούρο ο ΠΑΟΚ
Πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ είναι ο Μαντούρο, αφού όπως γράφει η ιστοσελίδα «eldesmarque.com», ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής συμφώνησε με το «δικέφαλο του Βορρά» για συμβόλαιο τριών ετών.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο για αυτήν την εξέλιξη έπαιξε ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος είναι συμπατριώτης του κι έχει ξεκάθαρη άποψη για τις ικανότητές του.

Εφόσον το δημοσίευμα είναι αληθές, το μόνο που απομένει είναι να φανούν οι προθέσεις της Σεβίλλης στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Δηλαδή, θα πρέπει να περιμένουμε για το αν ο ποδοσφαιριστής θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τον προσεχή Ιούνιο ή αν η ισπανική ομάδα θα δεχτεί να τον αποδεσμεύσει από τώρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τη γλιτώνει ο Ανελκά!

Ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών αναμένεται να επιβληθεί στον Νικολά Ανελκά για τον αντισημιτικό τρόπο που πανηγύρισε το γκολ στην αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με τη Γουέστ Χαμ.

Δεν τη γλιτώνει ο Ανελκά
Βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς της FA στον Νικολά Ανελκά για τον αντισημιτικό τρόπο που πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με τη Γουέστ Χαμ. Εκτιμάται πως η «καμπάνα» στον ποδοσφαιριστή αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τις πέντε αγωνιστικές.

Ο Γάλλος αναμένεται να είναι ο πρώτος παίκτης που τιμωρείται με τους νέους κανόνες που εισήγαγε το διοικητικό όργανο του αγγλικού ποδοσφαίρου τον περασμένο Μάιο και αφορά την καταπολέμηση της ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Μάλιστα το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο ζήτησε τη συμμετοχή και της αστυνομίας, ενώ για τον Ανελκά απαίτησε να λάβει την ίδια τιμωρία με αυτή που θα του επιβαλλόταν αν επιχειρούσε ναζιστικό χαιρετισμό.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναμένεται να έχει συζήτηση με την αντιρατσιστική οργάνωση «Kick It Out» και με Εβραϊκές κοινότητες, οι οποίες ζητάνε την εξάντληση κάθε αυστηρότητας από την FA.
Πηγή: sport-fm.gr

Δυσκολεύει του Ενόχ!

Δυσκολεύει η μετακίνηση του Ενγιόνγκ Ενοχ στον ΠΑΟΚ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του «www.talksport.com» η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και μία αγγλική ομάδα της Premier League τον έχουν στη λίστα τους.

Δυσκολεύει του Ενόχ
Ο πρώην αμυντικός μέσος της Φούλαμ και νυν του Άγιαξ Ενγκιονγκ Ενόχ φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά και μιας αγγλικής ομάδας της Premier League, κάνοντας πιο δύσκολη την υπόθεση της μετακίνησής του στον ΠΑΟΚ.

Ο Καμερουνέζος παίκτης αποτελεί στόχο του «Δικέφαλου του Βορρά», αλλά το «www.talksport.com», εμφανίζει μεγάλα εμπόδια για την φημολογούμενη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες, οπότε και θα φανεί αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει τον επόμενο προορισμό του Ενοχ.Πηγή: sport-fm.gr

Καλωσήρθατε και... τρέξιμο!

Με τους Βίτορ και Ολίσε να επιστρέφουν και να ενσωματώνονται στην ομάδα ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος της προπόνησης της Δευτέρας. Πολύ τρέξιμο και διάρκεια είχε το βραδινό πρόγραμμα.

Καλωσήρθατε και... τρέξιμο
Άγγλοι ήταν στο ραντεβού τους οι Βίτορ και Ολίσε, οι οποίοι επέστρεψαν με τυπικότητα στις προπονήσεις μετά την άδεια τους.

Ο μεν πορτογάλος έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ολίσε ακολούθησε πρόγραμμα προσαρμογής.

Ο Χούμπ Στέφενς ζόρισε αρκετά τους παίκτες του το απόγευμα της Δευτέρας, για κάτι παραπάνω από 90 λεπτά.

Το μενού άρχισε με ασκήσεις τεχνικής και τακτικής και κατέληξε με τρέξιμο αντοχής. Στο τελευταίο κομμάτι εξαιρέθηκαν οι μεγάλοι, σε ηλικία παίκτες.

Ο Παναγιώτης Γλύκος έκανε θεραπεία, ενώ ο Σωτήρης Νίνης ακολούθησε σχεδόν όλο το πρόγραμμα της προπόνησης.Πηγή: sport-fm.gr

«Καμπάνα» σε Μπιμπισίδη και Ολυμπιακό!!

Με πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

«Καμπάνα» στον Ολυμπιακό
Αντί για… μποναμάδες, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας μοίρασε πρόστιμα!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλείται να καταβάλει 12.000 ευρώ, ενώ ποινές επιβλήθηκαν ακόμη σε Άρη, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 17ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Αρης, Κ. Μπιμπισίδης (τεχνικός σύμβουλος): Για τη συμπεριφορά του τεχνικού συμβούλου κ. Μπιμπισίδη: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ χρηματική ποινή χιλίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον Κ. ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΗ τις πειθαρχικές ποινές α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των χιλίων πεντακοσίων ευρώ

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/12/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 1003/2/494/6-λγ΄Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ

Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Ξ. Βρόσγος (υπεύθυνος ασφαλείας αγώνα): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του υπεύθυνου ασφαλείας του αγώνα κ. Ξ. Βρόσγου: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα συνολική χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον Ξ. ΒΡΟΣΓΟ τις πειθαρχικές ποινές α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Οι υποθέσεις ΠΑΕ Λεβαδειακός, Ι. Κομπότης (Πρόεδρος) και Εργοτέλης (Κ20), Σ. Πρωτογεράκης (Προπονητής), Κ. Συγγενίδης (Εκπρόσωπος) αναβλήθηκαν για την επόμενη δικάσιμο».

Μια ανάσα από Βλάχο-Μπουγαΐδη!!

Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για να οριστικοποιηθεί η απόκτηση με τη μορφή δανεισμού των Βαλεντίνου Βλάχου και Μαυρουδή Μπουγαΐδη από τον Άρη.

Μια ανάσα από Βλάχο-Μπουγαΐδη
Συνεχίζεται η προσπάθεια των ανθρώπων του Άρη για ενίσχυση του ρόστερ ώστε η ομάδα να καταφέρει να αντιστρέψει την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εις βάρος της και να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Οι «κίτρινοι» έφτασαν σε συμφωνία με τους Μαυρουδή Μπουγαΐδη και Βαλεντίνο Βλάχο ώστε να τους αποκτήσει ως δανεικούς από Γρανάδα και Μπριζ, αντίστοιχα.

Ο εκπρόσωπος των δύο ποδοσφαιριστών βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε συνομιλίες με τους ανθρώπους της διοίκησης και πλέον απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Mίνι πρόβλημα για Γλύκο!

Με τον Παναγιώτη Γλύκο να προφυλάσσεται και να μη συμμετέχει σε όλο το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Δευτέρας. Επιστρέφουν και οι Βίτορ, Ολίσε, Πάμπλο Γκαρσία. Κανονικά ο Νίνης.

Mίνι πρόβλημα για Γλύκο
Μια μικρή ενόχληση αισθάνθηκε ο Παναγιώτης Γλύκος στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας και δεν συνέχισε το πρόγραμμα, για προληπτικούς λόγους. Κανονικά προπονήθηκε ο Σωτήρης Νίνης.

Από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ έλειπαν οι Βίτορ (επιστρέφει το μεσημέρι), Ολίσε (επιστρέφει το βράδυ) και Πάμπλο Γκαρσία, οποίος επιστρέφει το Σάββατο.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Στέφενς, ξεκίνησαν με προθέρμανση, ασκήσεις τακτικής, ακολούθησαν κοντινές και μακρινές μεταβιβάσεις, ενώ ολοκλήρωσαν με διπλό.

Η απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:30Πηγή: sport-fm.gr

Επιβεβλημένη η νίκη!

Παρ' όλες τις απουσίες του ο Άρης προετοιμάστηκε για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, γνωρίζοντας ότι η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα για να ανασάνει η ομάδα βαθμολογικά.

Επιβεβλημένη η νίκη
Με μόνα δεδομένα τις απουσίες των Ψυχογιού, Ρένια και Αντωνιάδη αλλά και την επιβεβλημένη ανάγκη για νίκη, ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνησε του Άρη στο Δασυγένειο από τον Σούλη Παπαδόπουλο, ενόψει του ματς της 18ης Αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση για τους «κίτρινους» είναι την Τρίτη το πρωί ενώ την Τετάρτη ανήμερα Πρωτοχρονιά η ομάδα έχει ρεπό.
Πηγή: sport-fm.gr

Τους… έτρεξε ο Μίτσελ!!

Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά τις ολιγοήμερες διακοπές των Χριστουγέννων, με τον Μίτσελ να… τρέχει τους «ερυθρόλευκους».

Τους… έτρεξε ο Μίτσελ
Μπόλικο τρέξιμο περιελάμβανε η πρώτη προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού μετά τις λίγες μέρες ξεκούρασης λόγω των εορτών.

Οι Πειραιώτες ουσιαστικά ξεκίνησαν έτσι την προετοιμασία τους για το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στην Καλλονή.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ γυμνάστηκαν κανονικά υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού, με μοναδική εξαίρεση τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος συνέχισε το ατομικό αερόβιο πρόγραμμα που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα.

Το απόγευμα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν νέο ραντεβού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να πραγματοποιήσουν τη δεύτερη προπόνηση της ημέρας.Πηγή: sport-fm.gr

Κατσουράνης: «Στόχος μας το Κύπελλο»

Την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα έθεσε ως βασικούς στόχους της ομάδας του ΠΑΟΚ για το 2014 ο διεθνής μεσοαμυντικός του «Δικέφαλου του Βορρά», Κώστας Κατσουράνης.

Κατσουράνης: «Στόχος μας το Κύπελλο»
Σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού «Action 24» μίλησε ο διεθνής αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ Κώστας Κατσουράνης κάνοντας την ανασκόπηση της χρονιάς για την ομάδα του «Δικέφαλου του Βορρά», αλλά μιλώντας και για τους στόχους της ομάδας μέσα στο 2014.

Οριοθετώντας του στόχους της ομάδας ο άσσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, είπε πως η κατάκτηση του Κυπέλλου, μια καλή πορεία στο Πρωτάθλημα και η πρόκριση στους 16 του Europa League, είναι εφικτά να επιτευχθούν μέσα στο 2014

Οι δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη στο Action 24

«Είμαι ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ. Χρειάζεται χρόνο η ομάδα. Εχει νέο ιδιοκτήτη και πρέπει όλοι να δουλέψουμε να δούμε τι θέλει η ομάδα, ποιός είναι ο στόχος της, με ποιό τρόπο θα τα καταφέρει.

Δεν μπήκαμε στους ομίλους του Champions League στις λεπτομέρειες. Στο Europa League προκριθήκαμε στους '32'. Δικαιούμασταν βάση της συνολικής μας εικόνας την πρώτη θέση αλλά στο τελευταίο παιχνίδι, που ήρθε μέσα σε μια σειρά αγώνων κι ίσως εκεί μας βγήκε κι η κούραση, χάσαμε τη πρώτη θέση στον όμιλo

Εχουμε μείνει πίσω. Μέσα στο 2014 στόχος μας είναι το Κύπελλο, να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο πρωτάθλημα και να δούμε τα παιχνίδια με τη Μπενφίκα. Είναι δυο μεγάλα ματς, είναι πρόκληση για μας, θα παλέψουμε να πάμε στους '16' της διοργάνωσης
».

Πελέ… ο πρώτος!

Ο Πελέ ανήκει κι επίσημα στον Ολυμπιακό, όπως ανακοινώθηκε από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Για 3,5 χρόνια το συμβόλαιο του Πορτογάλου μέσου.

Πελέ… ο πρώτος
Παίκτης του Ολυμπιακού και με τη βούλα είναι ο Πελέ. Ο Πορτογάλος μέσος αποκτήθηκε από τον Εργοτέλη και υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 ετών.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Vitor Hugo GOMES PASSOS (Πελέ). Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών», αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Εργοτέλης. «Η ΠΑΕ Εργοτέλης ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Vitor Hugo Gomes Passos (Pele) στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ευχαριστούμε τον Pele για τα όσα προσέφερε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες στη συνέχεια της καριέρας του».

Ο ποδοσφαιριστής, που θα αρχίσει από την Τετάρτη προπονήσεις στο Ρέντη, αποτελεί το πρώτο απόκτημα των πρωταθλητών στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο. Θα ακολουθήσει ο αμυντικός του Πανιωνίου Τάσος Αυλωνίτης, που όμως αναμένεται να ενσωματωθεί στα τέλη Ιανουαρίου στην ομάδα, ενώ αναμένεται να υπογράψει και ο δεξιός μπακ/χαφ του Παναιτωλικού, Μιχάλης Μπακάκης, που όμως αναμένεται να παραμείνει ως το τέλος της σεζόν στην ομάδα του Αγρινίου.

Ποιος είναι ο Πελέ

Ο Πελέ γεννήθηκε στις 14/9/1987, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μποαβίστα κι εν συνεχεία έπαιξε στην Σαλγκέιρος, τη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα και τη Βιτόρια Γκιμαράες, προτού τον Αύγουστο του 2007 αποκτηθεί από την Ίντερ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι του 2008 συμπεριλήφθηκε στα ανταλλάγματα για την αγορά του Ρικάρντο Κουαρέσμα από την Πόρτο. Στους «δράκους» στέριωσε μισό χρόνο, αφού δόθηκε δανεικός στην Πόρτσμουθ και τη Βαγιαδολίδ, ενώ το 2010 μετακινήθηκε στην Εσκίσεχιρσπορ, όπου παρέμεινε μια τριετία πριν έρθει στον Εργοτέλη. Με την ομάδα του Ηρακλείου είχε 14 συμμετοχές και 3 γκολ.

Μια καρό σημαία ακόμη ρε «Σούμι»…!!

Έχοντας πανηγυρίσει δεκάδες νίκες στην καριέρα του, ο Μίχαελ Σουμάχερ, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ψάχνει ακόμη μία. Αυτήν τη φορά όμως, σε έναν αγώνα πραγματικά ζωής ή θανάτου…

Μια καρό σημαία ακόμη ρε «Σούμι»…
Οι προσευχές των θαυμαστών του Μίχαελ Σουμάχερ, που δίνει μάχη για τη ζωή του, είναι το μόνο πράγμα που ακούγεται στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, αφού ιατρικό ανακοινωθέν θα υπάρξει το πρωί της Τρίτης.

Σε τεχνικό κώμα παραμένει ο Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη για τη ζωή του κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Στο πλευρό του 44χρονου θρύλου της Formula 1 βρίσκονται από τις πρώτες στιγμές που άρχισε να εκτυλίσσεται το δράμα η γυναίκα του, Κορίνα, τα δυο τους παιδιά, ο πατέρας του Ρολφ και ο αδελφός του Ραλφ.

Έξω από το νοσοκομείο παραμένουν δημοσιογράφοι αλλά και θαυμαστές του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή που σπεύδουν εκεί για να συμπαρασταθούν με το δικό τους τρόπο και να προσευχηθούν ώστε να βγει νικητής στο μοναδικό αγώνα με πραγματική σημασία που μπορεί να δώσει κανείς, αυτόν της ίδιας της ζωής.

inner

Όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο του νοσοκομείου, δεν θα υπάρξει νέο ιατρικό ανακοινωθέν μέχρι το πρωί της Τρίτης και η ελπίδα όλων είναι τα επόμενα νέα να αφήσουν περιθώρια μεγαλύτερης αισιοδοξίας για την υγεία του Σουμάχερ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά σοβαρή», όμως ένας γεννημένος νικητής όπως αυτός ίσως θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση. Πηγή: sport-fm.gr

Οι… Σουηδοί ξανάρχονται!!

Με τους Μπεργκ και Μπαϊράμι να προπονούνται κανονικά άρχισε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού εν όψει Παναιτωλικού. Απόντες Ατζαγκούν και Μπαλμπόα.

Οι… Σουηδοί ξανάρχονται
Μετά την εορταστική τους άδεια, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας στις επάλξεις αρχίζοντας την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (15:00).

Ο Γιάννης Αναστασίου είδε με ικανοποίηση τόσο τον Μάρκους Μπεργκ, όσο και τον Εμίρ Μπαϊράμι να προπονούνται κανονικά. Ο Σουηδός φορ ξεπέρασε τη θλάση που είχε υποστεί, ενώ ο συμπατριώτης του εξτρέμ είναι πλέον 100% έτοιμος μετά την επέμβαση που έκανε στη μέση. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι του Αγρινίου.

Απόντες, αλλά δικαιολογημένα, ήταν οι Ατζαγκούν και Μπαλμπόα, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την άδειά τους για να κάνουν το μεγάλο ταξίδι για τις πατρίδες τους, όμως σύντομα θα είναι και πάλι διαθέσιμοι αμφότεροι.Πηγή: sport-fm.gr

«Ίσως έρθουν καλύτερες ομάδες για Μάρτενς από τον ΠΑΟΚ»

Ο πατέρας του Μάαρτεν Μάρτενς επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Βέλγο μέσο, αλλά τόνισε πως αν παραμείνει στην Άλκμααρ, ίσως βρει καλύτερες προτάσεις.

«Ίσως έρθουν καλύτερες ομάδες για Μάρτενς από τον ΠΑΟΚ»
Δεν φαίνεται… ιδιαίτερα «ζεστός» για το ενδεχόμενο να μετακινηθεί ο Μάαρτεν Μάρτενς στον ΠΑΟΚ ο πατέρας του, Πάτρικ. Μιλώντας σε βελγική ιστοσελίδα επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά έδειξε να προτιμά να μείνει ο γιος του στην Ολλανδία και να προσελκύσει κάποια καλύτερη πρόταση το καλοκαίρι, που θα μείνει ελεύθερος.

«Ο ΠΑΟΚ έχει ενημερώσει για το ενδιαφέρον του. Ο Μάαρτεν μετά από ένα χρόνο που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς είναι πλέον απόλυτα υγιής και είναι φυσιολογικό να έχουν έρθει ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Υποθέτω, πάντως, πως θα ολοκληρώσει τη σεζόν στην Άλκμααρ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και θα μπορεί να φύγει ελεύθερος. Δεν θα παραμείνει. Μετά από οκτώ χρόνια στην Άλκμααρ χρειάζεται μια νέα πρόκληση, αλλά δεν πρέπει να βιαστεί. Αν παίξει για άλλους έξι μήνες στην Ολλανδία σε υψηλό επίπεδο, ίσως να έρθουν προτάσεις από καλύτερες ομάδες από τον ΠΑΟΚ», ανέφερε ο πατέρας του 29χρονου μέσου.

Όσο για το αν αποτελεί έξτρα κίνητρο για το γιο του η συμμετοχή του Βελγίου στο Μουντιάλ, είπε: «Αν δεν αντιμετώπιζε τόσους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κληθεί ξανά στην εθνική ομάδα. Τώρα ξέρει πως είναι δύσκολο, ειδικά από τη στιγμή που στη θέση που αγωνίζεται ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος».Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει και Ζακουανί!!

Δεύτερο μεταγραφικό «χτύπημα» για την Καλλονή, η οποία μετά τον Φουρλάνο είναι έτοιμη να κλείσει και τον Ζακουανί.

Παίρνει και Ζακουανί
Ύστερα από τη συμφωνία για το δανεισμό του Σπύρου Φουρλάνου από την Μπριζ, η Καλλονή είναι κοντά και στον Γκάμπριελ Ζακουανί.

Ο 27χρονος αμυντικός της Πίτερμπορο θα αποκτηθεί εκτός απροόπτου από την ομάδας της Μυτιλήνης, καλύπτοντας το κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Ντάνιελ Γκάσιτς. Ο Σέρβος αμυντικός έλυσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με τους νεοφώτιστους και θα τον αντικαταστήσει ο πρώην μέσος των Λέιτον Όριεντ, Φούλαμ και Στόουκ.

Στα συν της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι ότι ο Ζακουανί έχει αγγλικό διαβατήριο, διότι αγωνίζεται εδώ και δέκα χρόνια στο μεγάλο νησί. Πηγή: sport-fm.gr

Ποιοτικός, αλλά και… οικονομικός!

Παίκτη που θα κάνει τη διαφορά αναζητεί για την επίθεσή του ο Παναθηναϊκός, αλλά το μπάτζετ είναι περιορισμένο. Ποια ονόματα «παίζουν». Παίρνει Μπαϊράμι στο Αγρίνιο ο Αναστασίου.

Ποιοτικός, αλλά και… οικονομικός
Η αναζήτηση επιθετικού συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό και από τα ονόματα που έχουν γραφτεί γίνεται σαφές πως προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας είναι να μη γίνει όποια κι όποια προσθήκη, αλλά ενός παίκτη που θα προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα. Μόνιμο εμπόδιο είναι η οικονομική στενότητα, καθώς οι «πράσινοι» δεν μπορούν να διαθέσουν μεγάλο ποσό και συγκεκριμένα δεν θέλουν να ξεπεράσουν τις 150-180 χιλιάδες ευρώ για το συμβόλαιό του ως το καλοκαίρι.

Διερευνητικές επαφές έχουν γίνει τόσο με τον Μλάντεν Πέτριτς, όσο και με τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ, αλλά τα χρήματα αποτελούν εμπόδιο τόσο για τον Κροάτη της Γουέστ Χαμ, όσο και για τον Σουηδό της Γουέστ Μπρομ. Από το εξωτερικό προέκυψε και το όνομα του Πέτερ Λόβενκραντς της Μπέρμιγχαμ, αλλά ο Δανός άσος δεν αποτελεί προτεραιότητα καθώς δεν είναι κλασικός φορ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Νταμπίζας είναι σε προχωρημένες επαφές με δύο επιθετικούς και ότι με έναν εκ των δύο θα υπάρχει συμφωνία μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του 2014.

Με Μπαϊράμι στην αποστολή

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επανέρχονται στις προπονήσεις μετά την εορταστική τους άδεια και αρχίζουν την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον αήττητο στο Αγρίνιο Παναιτωλικό (15:00). Ο Γιάννης Αναστασίου υπολογίζει ξανά στον Μάρκους Μπεργκ, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Εμίρ Μπαϊράμι, που αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή.Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για έκπληξη με Φόσεν!

«Κρούση» για την απόκτηση του Γιέλεν Φόσεν έκανε ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες, αλλά η περίπτωση του μόνο εύκολή δεν είναι. Κλεισμένος θεωρείται ο Μάρτενς.

Πάει για έκπληξη με Φόσεν
Στη Γερμανία βρίσκεται ο Γκέρμαν Τσιτσιακόφ και θα ασχοληθεί με το θέμα της απόκτησης επιθετικού, καθώς από χθες (29/12) αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν ο Τόμας Νέτσιντ, αφού ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται.

Οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής ενός φορ εντείνονται και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επαφή με την πλευρά του επιθετικού της Γκενκ, Γιέλεν Φόσεν. Παντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν μίλησε με την πλευρά του ο general maganer του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, είναι δύσκολα τα πράγματα λόγω των οικονομικών απαιτήσεων του 24χρονου Βέλγου, αλλά και της ομάδας του, ενώ το συμβόλαιο του λήγει το 2017.

Βεβαίως, αυτό δικαιολογείται διότι οι τελευταίες του χρονιές είναι πολύ γεμάτες σε συμμετοχές, με πολλά γκολ και ασίστ.

2013-2014: 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 15 γκολ και 7 ασίστ.
2012-2013: 50 συμμετοχές με 25 γκολ και 7 ασίστ.
2011-2012: 51 συμμετοχές με 27 γκολ και 7 ασίστ.
2010-2011: 47 συμμετοχές με 26 γκολ και 10 ασίστ.

Επιπλέον, από το 2009 και μετά που έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την εθνική Βελγίου έχει συνολικά δώδεκα. Ένα «όπλο» του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι ότι ο μάνατζερ του είναι ότι έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μάρτενς, του οποίου το θέμα πάει πολύ καλά.

Σε ότι αφορά τον 29χρονο μεσοεπιθετκό, είναι κλεισμένος, όπως αναφέρει ο «τρελός του χωριού» της «Sportday» και λογικά εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.Πηγή: sport-fm.gr

«Όλα ανοιχτά για Παναθηναϊκό»

Επιβεβαίωσε τις επαφές του με τον Παναθηναϊκό ο Μλάντεν Πέτριτς σε συνέντευξη που παραχώρησε. Παράλληλα, τόνισε ότι έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές ομάδες.

«Όλα ανοιχτά για Παναθηναϊκό»
Ο Παναθηναϊκός έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός επιθετικού στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ώστε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Φιγκερόα.

Ο Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος ανήκει στη Γουέστ Χαμ και έχει συνυπάρξει στο παρελθόν με τον Μάρκους Μπεργκ στο Αμβούργο, φαίνεται πως είναι από τα ονόματα που θα παίξουν «γερά» για την κορυφή της επίθεσης. Μάλιστα, ο 32χρονος Κροάτης μίλησε στη «Live Sport» και παραδέχθηκε ότι υπήρξε επαφή μεταξύ της δικής του πλευράς και του τριφυλλιού.

«Κάναμε μία συζήτηση με την πλευρά του Παναθηναϊκού. Όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί να ξαναμιλήσουμε, θέλω να αποφασίσω μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Οι επιλογές είναι πολλές», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ξέρω αρκετά για την ομάδα, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός είναι ως τώρα μία πιθανότητα για μένα. Δικός μου βασικός στόχος κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι να παίξω και να συμμετάσχω με την Εθνική στο Μουντιάλ».

Επιπλέον, τόνισε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. «Ήταν στην προθέρμανση, σε ματς U21 Γουέστ Χαμ-Γουλβς. Δεν ήταν σοβαρός, όμως πιέστηκα για να επιστρέψω γρήγορα σε δράση κι έπαθα υποτροπή. Τώρα είμαι καλά. Όχι 100% έτοιμος, αλλά προπονούμαι, δεν έχω κανένα πρόβλημα», τόνισε.Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίδες για Ουντότζι!

Αυξήθηκαν οι πιθανότητες παραμονής του Ουντότζι στον Άρη, αλλά ο Νιγηριανός επιθετικός ζητά γραπτές εγγυήσεις για να πει το «ναι». Επαφές με Κοκκίνη.

Ελπίδες για Ουντότζι
Προσπάθεια για να διατηρήσει στο ρόστερ του, τον πρώτο του σκόρερ Σαλόζι Ουντζότζι κάνει ο Άρης. Αν και τις προηγούμενες ημέρες φαινόταν πως η κατάσταση είναι μη ανατρέψιμη, δεν θα πρέπει να θεωρείται χαμένη η υπόθεση του 27χρονου επιθετικού.

Ο Ουντότζι ζητά εγγυήσεις για τα χρωστούμενα, με τον Λαμπρο Σκόρδα να δεσμεύεται μόνο προφορικά μέχρι στιγμής. Στον Νιγηριανό παίκτη, ο ποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, οφείλονται 55.000 ευρώ και θέλει ανεξαρτήτως αν άλλαξε διοίκηση στον σύλλογο να διασφαλίσει τα λεφτά του.

Επιπλέον, είναι δυσαρεστημένος από την αντιμετώπιση της διοίκησης Ηλιάδη, διότι το καλοκαίρι ζήτησε να πληρώνεται με την είσπραξη των χρημάτων από τη Nova από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, παίρνοντας τα λεφτά που του αντιστοιχούν. Ο τότε πρόεδρος της ομάδας απάντησε αρνητικά, τονίζοντας του ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με το συμβόλαιο κανενός παίκτη. Ωστόσο, ο Ουντότζι έμαθε κατά τη διάρκεια της σεζόν, από έναν συμπαίκτη του ότι πληρώνεται με ακριβώς αυτό τον τρόπο και είναι ενοχλημένος με αυτό το γεγονός και δεν κάνει πίσω στο θέμα της γραπτής εγγύησης.

Ο 24χρονος στόπερ, Γιώργος Κοκκίνης προτάθηκε στον Άρη και ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τον πρώην παίκτης Παναχαϊκής. Οι δύο πλευρές είναι σε διαπραγματεύσεις και γίνεται συζήτηση για συμβόλαιο 1,5 χρόνου. Πηγή: sport-fm.gr

«Επίθεση» από τα… μπακ!!

Έτοιμος να ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού φέρεται ο Μιχάλης Μπακάκης, ενώ φήμες κάνουν λόγο για κίνηση και για τον Κώστα Σταφυλίδη. Τι ισχύει για Ταταρουσάνου και… «βόμβα».

«Επίθεση» από τα… μπακ
Ο Ολυμπιακός έχει ήδη δύο «κλεισμένες» μεταγραφές, που θα ανακοινωθούν με την έλευση του 2014, τον Πελέ και τον Τάσο Αυλωνίτη. Ο Πορτογάλος μέσος θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας άμεσα και πιθανότατα θα είναι παρών στην προπόνηση της Τετάρτης στου Ρέντη, ενώ ο νεαρός Έλληνας αμυντικός ίσως καθυστερήσει αρκετά να ενσωματωθεί, αφού ο Πανιώνιος τον θέλει για τα προσεχή κρίσιμα ματς.

Όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μένουν εκεί. Φημολογείται πως είναι θέμα ημερών η απόκτηση του Μιχάλη Μπακάκη από τον Παναιτωλικό. Ο 22χρονος άσος, που παίζει σαν δεξί μπακ-χαφ και μεσοαμυντικός, κάνει εξαιρετική σεζόν (15 συμμετοχές) και λέγεται πως θα υπογράψει από τώρα παραμένοντας δανεικός στην ομάδα του Αγρινίου ως το τέλος της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός, όμως, λέγεται πως κινείται και για το άλλο άκρο της άμυνάς του. Γερμανικό μέσο αναφέρει πως έχει γίνει κρούση στη Λεβερκούζεν για την απόκτηση του Κώστα Σταφυλίδη ως δανεικού με οψιόν αγοράς. Ο νεαρός αριστερός μπακ μετακόμισε το καλοκαίρι στη γερμανική ομάδα, αλλά έχει μόλις μια συμμετοχή στην Bundesliga. Ενδεχόμενη απόκτηση του 20χρονου άσου πιθανώς να σημαίνει… εξελίξεις με κάποιον εκ των Χολέμπας ή Μπονγκ, που αγωνίζονται στην ίδια θέση.

Ο έτοιμος ο Ταταρουσάνου και οι «βόμβες»

Από τον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνεται η… βεβαιότητα των Ρουμάνων για την απόκτηση του Τσίπριαν Ταταρουσάνου. Όμως φαίνεται πως ο Ρουμάνος γκολκίπερ είναι έτοιμος να υπογράψει, παρότι προτεραιότητα των νταμπλούχων Ελλάδος είναι η παραμονή του Ρομπέρτο με τις δεδομένες πολύ μεγάλες δυσκολίες να συμβεί αυτό.

Δύσκολα θα προχωρήσει την τρέχουσα περίοδο σε προσθήκη μεγάλου ονόματος, αλλά ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μικαέλ Εσιέν, που αποχωρεί από την Τσέλσι, και Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, που δεν παίζει πολύ στη Σεβίλλη, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ούτε για τον Γκανέζο μεσοαμυντικό, ούτε για τον Ισπανό ακραίο μεσοεπιθετικό.

Οι αποχωρήσεις

Εξελίξεις θα υπάρχουν από σήμερα και στις αποχωρήσεις παικτών. Ο Καρλ Μετζανί οδεύει προς τη Βαλενσιέν και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στον Πλατανιά. Ο ΑΠΟΕΛ θέλει τον Ντε Βινσέντι, αλλά εκείνος εξετάζει κι άλλες προτάσεις, ενώ μένει να φανεί αν θα προκύψει θέμα αποχώρησης του Σαμπού Γιαταμπαρέ και του Μάρκο Σέποβιτς.

Τα κεφάλια μέσα

Μετά από οκταήμερη άδεια οι παίκτες του Ολυμπιακού επιστρέφουν σήμερα στις επάλξεις και θα αρχίσει με διπλή προπόνηση η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου με την Καλλονή στο «Γ. Καραϊσκάκης» (19:30). Ο Κώστας Μήτρογλου ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα όσο βρισκόταν στη Γερμανία, δεν πονά πλέον στο γόνατο μετά την επέμβαση που έκανε, αλλά το πιθανότερο είναι να μην παίξει στο προσεχές ματς.Πηγή: sport-fm.gr

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!!

Ολοκληρώθηκαν τα υπόλοιπα 17 λεπτά της αναμέτρησης του Βύζαντα Μεγάρων με την Παναχαϊκή, με τις δυο ομάδες να μένουν στο ίδιο σκορ (2-4) με το οποίο είχαν σταματήσει πριν από 14 μέρες.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Νικήτρια και τυπικά μετά από 14 ολόκληρες ημέρες είναι η ομάδα της Παναχαϊκής στον αγώνα με τον Βύζαντα Μεγάρων με σκορ (4-2).

Ο αγώνας που δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί στις 16 Δεκεμβρίου, λόγω της βλάβης στους προβολείς, είχε διακοπεί στο 73’ με την φιλοξενούμενη Παναχαϊκή να προηγείται με 4-2.

Το ματς άρχισε ξανά την Δευτέρα, από το λεπτό που σταμάτησε και τελικώς ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει τίποτα απολύτως.

Έτσι λοιπόν η ομάδα της Αχαΐας πήρε οριστικά τη νίκη με 4-2, στον εξ αναβολής αγώνα της 12ης αγωνιστικής της Football League του 1ου όμιλου.

Θυμίζουμε ότι η Παναχαϊκή είχε πάρει το προβάδισμα (2-0)με τα δυο γκολ του Μπόζιτς στο 16’ και 22’ για να απαντήσει ο Βύζας Μεγάρων (2-2) με αυτά του Αρναρέλη στο 29’ και 35’. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Παπαδόπουλου είχε μπει πιο αποφασίστηκα και με τα τέρματα των Μαραγκουδάκη (46’) και Κοντογουλίδη (69’) είχε διαμορφώσει το 4-2.Πηγή: sport-fm.gr

«Εμείς κάναμε την ΑΕΚ να φαίνεται κακή…»

Η κάκιστη εικόνα της ΑΕΚ ήταν αποτέλεσμα και της εξαιρετικής εμφάνισης του Αγρ.Αστέρα, όπως δήλωσε ο Τάσος Κατσαμπής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την επομένη της μεγάλης πρόκρισης για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής.

«Εμείς κάναμε την ΑΕΚ να φαίνεται κακή…»
Δίκαια χαρακτήρισε την πρόκριση του Αγροτικού Αστέρα επί της ΑΕΚ το μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας του Ευόσμου, Τάσος Κατσαμπής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο παλαίμαχος αμυντικός τόνισε πως η κακή εικόνα της «Ένωσης» είναι απόρροια και της εξαιρετικής εμφάνισης της δικής του ομάδας, ενώ έθεσε ως στόχο την άνοδο στη Football League.

Αναλυτικά, ο Τάσος Κατσαμπής μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και τον Νίκο Κατσαρό για:

-τη μεγάλη πρόκριση επί της ΑΕΚ: «Όταν είσαι ποδοσφαιριστής, προσαρμόζεσαι στις συνθήκες που υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να πω για το τεράστιο όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ. Χθες όμως δεν έπαιζε μόνη της η ΑΕΚ. Όλοι λένε πως ήταν πολύ κακή, αλλά για να γίνει αυτό εμείς δουλέψαμε όλη την εβδομάδα για να διαβάσουμε πώς παίζει και να ετοιμάσουμε τους παίκτες. Εμείς μπήκαμε μέσα και φάνηκε από το πρώτο λεπτό ότι πιέζαμε. Ήμασταν αρκετά καλύτεροι από τον αντίπαλό μας και κερδίσαμε δίκαια. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα 20λεπτο που δεν ήταν καλό, γιατί ο προπονητής της ΑΕΚ άλλαξε το σύστημα κι εμείς είχαμε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Όμως με κάποιες εσωτερικές κινήσεις ισορροπήσαμε και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδατε. Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ. Η ιστορία… γράφει. Δεν ξέρω πόσες φορές θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν μια τέτοια ομάδα. Ίσως η ΑΕΚ να μην ήταν αυτή που περιμέναμε. Οι παίκτες της πρέπει να αποδείξουν πως αξίζουν να παίζουν εκεί. Θεωρώ πάντως πως είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία».

-το πώς πήγε στον Αγροτικό Αστέρα: «Είμαστε φίλοι με τον Παναγιώτη (Διλμπέρη) χρόνια, όταν μου ζήτησε να τον βοηθήσω στο τεχνικό τιμ το έκανα με χαρά. Είχα αποφασίσει να απέχω τρία χρόνια από το ποδόσφαιρο για να ηρεμήσω μετά από τις δυσκολίες που πέρασα στον Ηρακλή. Όταν ηρέμησα όμως, είπα πως θέλω να ασχοληθώ με αυτό που ξέρω και να μεταφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου σε νέα παιδιά».

-τις συνθήκες στον Αγροτικό Αστέρα: «Πιστεύω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Αγροτικό Αστέρα. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ τα προηγούμενα χρόνια και ο κόσμος με το δίκιο του απείχε. Πλέον όμως έχουμε μία πάρα πολύ καλή διοίκηση κι όταν μια ομάδα λειτουργεί καλά σε αυτό το επίπεδο, όλα τα άλλα φτιάχνονται. Επέλεξαν εμάς γνωρίζοντας πως είμαστε άνθρωποι που έχουμε υπηρετήσει το άθλημα με τιμιότητα και αξιοπρέπεια. Όλα αυτά έχουν περάσει στα αποδυτήρια και η ομάδα είναι μία οικογένεια. Δουλεύουμε σκληρά για πολλές ώρες και μέχρι και στα ρεπό κάνουμε προπονήσεις με τα παιδιά για να βελτιωθούν ατομικά».

-τους στόχους του Αγροτικού Αστέρα: «Στόχος από την αρχή της σεζόν ήταν η άνοδος. Είμαστε πρώτοι στον όμιλό μας, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Η πρόκριση επί της ΑΕΚ είναι μεγάλη επιτυχία, αλλά βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Ο κόσμος με τις επιτυχίες θα έρχεται όλο και περισσότερο στο γήπεδο. Ήδη τα καταφέρνουμε».

-την «παραγωγή» παικτών: «Ο Εύοσμος είναι μεγάλη περιοχή, ο Αγροτικός Αστέρας έχει πάνω από 400 παιδάκια και στόχος είναι να γίνει ένα μεγάλο προπονητικό κέντρο. Ασφαλώς στόχος είναι η άνοδος στη Football League, αλλά θέλουμε να αναδείξουμε και νέα παιδιά. Ήδη κάθε 15 μέρες έρχονται μικρά παιδιά και τους δείχνουμε πώς παίζει η πρώτη ομάδα. Λειτουργούμε σαν επαγγελματική ομάδα».

Μέχρι νεωτέρας…!!

Βαρύ το κλίμα στην ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Αγροτικό Αστέρα. Μένει μέχρι νεωτέρας ο Δέλλας που θα κρίνεται καθημερινά. Προβληματισμένος ο Μελισσανίδης. Βαριά λόγια στα αποδυτήρια.

Μέχρι νεωτέρας…
Η ΑΕΚ κέρασε ένα ακόμη πικρό ποτήρι στον κόσμο της μέσα στο 2013, αφού σε αυτά του υποβιβασμού και της πτώχευσης ήρθε να προστεθεί ο αποκλεισμός στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής από τον Αγροτικό Αστέρα μετά το χθεσινό 2-0 στην παράταση.

Η εικόνα της ομάδας είναι εδώ και καιρό προβληματική, οι δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και κάποιες δύσκολες νίκες δεν ήχησαν ως προειδοποιητικό καμπανάκι και χθες ήρθε το πιο ηχηρό χαστούκι.

Το σοκ του αποκλεισμού φαίνεται πως επί της παρούσης δεν θα οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι όχι απλώς προβληματισμένος και δυσαρεστημένος, αλλά και οργισμένος με την εικόνα της ομάδας του, καθώς παρέχει επαγγελματικές συνθήκες εργασίας σε μία ερασιτεχνική κατηγορία με πολύ υποδεέστερους αντιπάλους και δεν βλέπει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως έχουν γίνει λάθη στο σχεδιασμό, την επιλογή παικτών, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως ο «τίγρης» δεν θα πάρει αποφάσεις εν θερμώ για τον Τραϊανό Δέλλα ή παίκτες που έχουν απογοητεύσει με τις εμφανίσεις τους. Για την ώρα ο «Κολοσσός» παραμένει στη θέση του προπονητή και θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς, όχι φυσικά από το αν η ΑΕΚ θα εξασφαλίσει την άνοδο στη Football League, αλλά από την όποια βελτίωση παρουσιάσει στο υπόλοιπο της σεζόν. Δίχως αυτό, φυσικά, να αποκλείει κάποια διαφορετική απόφαση μεσούσης της περιόδου αν συνεχιστούν οι κακές εμφανίσεις και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Σενάρια περί επαφών με τον Σάκη Τσιώλη του ΠΑΣ Γιάννινα ή του Γιάννη Χριστόπουλου της Ταβρίγια δεν έχουν βάση. Πιθανώς, πάντως, να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες σύσκεψη κορυφής του Δημήτρη Μελισσανίδη με τους συνεργάτες του από το αγωνιστικό τμήμα (Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλο, Δημητριάδη, ίσως και του ίδιου του Δέλλα).

Τους κόβει το ρεπό

Ο Τραϊανός Δέλλας τα… έχωσε χοντρά στους παίκτες του μετά το χθεσινό αποκλεισμό. «Ντροπή σας. Χάσατε με κάτω τα χέρια. Πού είναι το πάθος και η ψυχή σας; Κοιμόσασταν όρθιοι. Ξεφτιλιστήκαμε κι αυτό δεν θα γίνει ξανά. Δεν επιτρέπεται!», ήταν μερικά από όσα είπε με έντονες φωνές στους παίκτες του ο προπονητής της ΑΕΚ. Μάλιστα σκέφτεται να κόψει στους παίκτες του το ρεπό της Πρωτοχρονιάς και να συνεχιστούν οι καθημερινές προπονήσεις αδιάκοπα μέχρι και το ματς της Κυριακής με το Αιγάλεω στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Ένα ματς που θα αποτελέσει κριτήριο για τη συνέχεια.Πηγή: sport-fm.gr

Συνελήφθη σύμβουλος γερμανικής εταιρείας για τις μίζες στα εξοπλιστικά!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα, του αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών την περίοδο 1996-2002.

Συνελήφθη σύμβουλος γερμανικής εταιρείας για τις μίζες στα εξοπλιστικά
Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000. Επίσης σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν εκδοθεί εντάλματα και για άλλους εμπλεκομένους και αναμένεται απλώς η σύλληψη των ατόμων.

Στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας ανέφερε ότι στα μέσα του 2000 ο κ. Παπαχρήστος του έδωσε μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000. Για το πρόγραμμα των γερμανικών πυροβόλων που υπεγράφη το 2001 και κόστισε στο Δημόσιο 190,1 εκατ. ευρώ ο κ. Κάντας πήρε μίζα 750.000 ευρώ.

Ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών είπε στην απολογία του ότι η KMW έδωσε μίζες που ανέρχονταν στο 0,5% της σύμβασης των αυτοκινούμενων πυροβόλων, συνολικά δηλαδή 9,5 εκατ.ευρώ από τα οποία οι 750.000 ευρώ πήγαν στον κ. Κάντα.

«Μόλις ολοκληρώθηκε η σύμβαση και μετά περίπου από ένα εξάμηνο μου έφερε έντυπα της τράπεζας UBP Ζυρίχης για να ανοίξω λογαριασμό στην τράπεζα αυτή, αρχές του 2002. Σε αυτό το λογαριασμό ο κ. Παπαχρήστος μέσω μιας εταιρείας OXYLOS ιδιοκτησίας του, κατέθεσε μέσω της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου περίπου 500.000 ευρώ και από μία άλλη εταιρεία GRAMON SERVICE άλλες 50.000 ευρώ. Ακόμη κατέθεσε άλλες 100.000 ευρώ στην DRESDNER BANK στο λογαριασμό που μου είχε ανοίξει ο Λυγινός (σσ. αναφέρεται σε Ελληνο-ελβετό υπάλληλο της Dresdner). Τα χρήματα νομίζω ότι ήρθαν και αυτά μέσω της OXYLOS και άλλες 100.000 ευρώ μου έδωσε ο Παπαχρήστος μετρητά στην Ελλάδα σε ένα γραφείο που είχα στη Βουκουρεστίου», είπε ο κ. Κάντας στην απολογία του.

Πηγή: protothema.gr

Ποινή μιας αγωνιστικής στον Άρη!

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Άρης για ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς του στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο (22/12).

Ποινή μιας αγωνιστικής στον Άρη
Ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και τσουχτερό πρόστιμο 12.900 ευρώ επιβλήθηκε στον Άρη για την συμπεριφορά των οπαδών του στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, για το Κύπελλο, στις 22 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο.

Οι «κίτρινοι» θα στερηθούν τους φιλάθλους τους στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, στις 11 Ιανουαρίου, για την 13η αγωνιστική της Α1.

Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή

Επιβάλλεται στην ΑΡΗΣ ΚΑΕ
α) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (ρίψη αντικειμένων, για ανάρμοστη συμπεριφορά φιλάθλου προς αθλητή της β΄ ομάδος και πυροδότηση πυρσών) πρόστιμο 2.200,00€,
β) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για την σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών, παραγόντων κλπ. (κροτίδων που παράγουν ήχο και φως) εντός του αγωνιστικού χώρου, ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας και πρόστιμο 10.000,00€ και
γ) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 700,00€, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τoν ομάδα ΠΑΝΙΩΝΙΟ της 22-12-2013.

Κρασί επικίνδυνο για την υγεία διακινεί γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ!!

Την απόσυρση κρασιού απαίτησε ο ΕΦΕΤ από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ προειδοποιώντας πως είναι επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Κρασί επικίνδυνο για την υγεία διακινεί γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ
Με έκτακτη ανακοίνωση του προειδοποιεί τους καταναλωτές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), για ένα κρασί το οποίο είναι Γερμανικής προέλευσης και διακινείται στην χώρα μας από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΑΒ-Βασιλόπουλος».

Την άμεση ανάκληση του προϊόντος ζήτησε ο ΕΦΕΤ από την εν λόγω εταιρία ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Πρόκειται για το εμφιαλωμένο κρασί της γερμανικής επιχείρησης "Zimmermann-Graeff & Muller GmbH & Co. KG" με την εμπορική επωνυμία "J. Egberts", με ετικέτα "LIEBFRAUMILCH QbA lieblich Rhh", σε συσκευασία 0,75 lt και αριθμό παρτίδας L3318-2A81, τo οποίο διακινείται στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε."

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το προϊόν της φωτογραφίας να αποφύγουν την χρήση του.

inner

Ο Ολυμπιακός έχασε μετά από… 2.955 μέρες!

Την πρώτη του ήττα στην επαρχία μετά από οκτώ χρόνια γνώρισε ο Ολυμπιακός. Ψυχραιμία στις τάξεις της ομάδας, που διατηρεί το σύνθημα «νίκη στο ΟΑΚΑ». Στροφή σε Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με… επιστροφές.

Ο Ολυμπιακός έχασε μετά από… 2.955 μέρες
Η τελευταία εβδομάδα του 2013 ήταν εφιαλτική για τον Ολυμπιακό, καθώς ξεκίνησε με αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό και ολοκληρώθηκε με ήττα από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα για την Α1, που όλα δείχνουν ότι θα στερήσει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, είχαν να χάσουν στην επαρχία για την Α1 εδώ και 2.955 μέρες, συγκεκριμένα από τις 26 Νοεμβρίου του 2005, όταν είχαν χάσει με 83-74 από την ΑΕΛ στη Λάρισα. Έκτοτε οι Πειραιώτες έχουν χάσει για την Α1 μόνο από Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Άρη, ΠΑΟΚ και Μαρούσι.

Ψυχραιμία…

Στον Ολυμπιακό υποδέχτηκαν ψύχραιμα την ήττα. Υπάρχει μεν προβληματισμός για την αγωνιστική κοιλιά που έκανε την εμφάνισή της σε άσχημο σημείο της σεζόν και απέφερε ήττες με «κόστος», αλλά δεν υπάρχει πανικός. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε το σύνθημα για περισσότερη δουλειά και στις τάξεις των πρωταθλητών Ευρώπης γνωρίζουν πως όσον αφορά στο πρωτάθλημα ο στόχος τους δεν αλλάζει. Νίκη στο ΟΑΚΑ ήθελαν (στην κανονική περίοδο για το πλεονέκτημα έδρας ή και στα play offs) και πριν χάσουν στη Δράμα για να πάρουν το πρωτάθλημα, νίκη στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού χρειάζονται και τώρα (στα play offs) για να στεφθούν πρωταθλητές.

Για την ώρα, πάντως, η προσοχή στρέφεται στην Ευρωλίγκα και την πρεμιέρα της Παρασκευής στο Top 16 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ. Σίγουρα ο Βασίλης Σπανούλης και πιθανότατα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ θα είναι διαθέσιμοι, ενώ μένει να φανεί αν οι πόνοι που παρουσίασε στο γόνατο χθες ο Έισι Λο είναι ικανοί να τον κρατήσουν εκτός.Πηγή: sport-fm.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Μισθοί οκτώ χρόνια πίσω!

ΕΛΣΤΑΤ: Μισθοί οκτώ χρόνια πίσωΣτα επίπεδα του 2006 «έπεσαν» εφέτος οι μισθοί των Ελλήνων πολιτών, καθώς υποχωρούν για 13 συνεχή τρίμηνα, ή περισσότερα από τρία έτη.

Οι εργαζόμενοι έχουν απολέσει, μέσα σε μια τριετία, το ? των αποδοχών τους και η Ελλάδα συγκαταλέγεται, πλέον, στις χώρες με τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, για τις αποδοχές των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (Δείκτης Μισθών στο σύνολο της οικονομίας, από το α΄ τρίμηνο 2006 έως και το γ΄ τρίμηνο 2013).

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί αύξηση αποδοχών στη χώρα μας, ήταν το β΄ τρίμηνο 2010, όταν ο δείκτης μισθών αυξήθηκε κατά 1,4% (στοιχεία με εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών). Χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών, η αύξηση του δείκτη ήταν 0,2%.

Ειδικότερα, το γ΄ τρίμηνο εφέτος, η ετήσια μεταβολή του δείκτη μισθών ανήλθε στο -6% (με διόρθωση εργάσιμων ημερών και χωρίς εποχική διόρθωση) και ήταν η 2η μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δείκτης μισθών χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών, παρουσίασε μείωση 5,9%, το γ΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2012. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011, είχε εμφανιστεί μείωση της τάξης του 10,3%.

Ο δείκτης μισθών με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς προσαρμογή του αριθμού εργάσιμων ημερών, κατέγραψε μείωση 4,4% το γ΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2012. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011, είχε και πάλι παρατηρηθεί μεγάλη μείωση, που ανήλθε σε 9,3%.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η μείωση κατά 6% το γ΄ τρίμηνο εφέτος, ήταν η 2η μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των 28 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτω από το -7,7% που κατεγράφη στην Κύπρο, με τον μέσο όρο ετήσιας μεταβολής του δείκτη μισθών στην Ε.Ε. να διαμορφώνεται στο +1,2%. Αρνητικό πρόσημο παρουσίασαν μόνον έξι χώρες: Κύπρος (7,7%), Ελλάδα (6%), Τσεχία (2,9%), Ιρλανδία (1,4%), Σλοβενία (0,4%) και Πορτογαλία (0,2%). Ενώ, η χώρα μας κατέχει τα «σκήπτρα» στις μειώσεις μισθών, κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2013 (10,2% το α΄ τρίμηνο και 7,5% το β΄ τρίμηνο). Στον αντίποδα, αυξήσεις μισθών που υπερβαίνουν το 5% σημειώθηκαν το γ΄ τρίμηνο εφέτος, στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Πηγή: parapolitika.gr

Μπορούν και… μόνοι τους!!

Η Θάντερ συνέτριψε με 117-86 τους Ρόκετς συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία. Νέα ήττα για Λέικερς. Στην παράταση οι Ουόριορς.

Μπορούν και… μόνοι τους
Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ μετρά η Θάντερ. Η ομάδα της Οκλαχόμα συνέτριψε με 117-86 τους Ρόκετς έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Κέβιν Ντουράντ με 33 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέρεμι Λαμπ έκανε ρεκόρ καριέρας με 22 πόντους. Ο Τζέιμς Χάρντεν έμεινε στους 8 πόντους με 2/9 σουτ, ενώ 9 είχε ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 4/13.

Οι Λέικερς συμπλήρωσαν πέντε σερί ήττες, καθώς έχασαν με 111-104 από τους Σίξερς, που έφτασαν σε νίκη μακριά από τη Φιλαδέλφεια μετά από 13 σερί ήττες. Ο Θάντεους Γιανγκ και ο Έβαν Τέρνερ με 25 και 22 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους νικητές.

Με ένα ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο οι Σπερς επιβλήθηκαν 112-104 των Κινγκς με 28 πόντους του Μάνου Τζινόμπιλι, 22 του Τόνι Πάρκερ και τον Τιμ Ντάνκαν να συμπληρώνει την Αγία Τριάδα με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Οι Ουόριορς πέρασαν με 108-104 από το Κλίβελαντ στην παράταση. Ο Στίβεν Κάρι είχε 29 πόντους και πέτυχε το καθοριστικό καλάθι 13,5’’ πριν το τέλος του έξτρα πενταλέπτου.

Τέλος, στο Ορλάντο η τοπική ομάδα έφτασε τις δύο σερί νίκες μετά το 109-102 επί των Χοκς.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 104-108 (κ.α. 99-99) Ίρβινγκ 27, Τόμπσον 17 (12 ριμπ.), Μάιλς 17, Τζακ 12, Βαρεζάο 8 (12 ριμπ.)-Κάρι 29 (11 ασίστ), Λι 19, Τόμπσον 16, Μπόγκουτ 12, Μπαρνς 10, Γκριν 5 (12 ριμπ.), Ιγκουοντάλα 8 (10 ασίστ).

Ορλάντο Μάτζικ-Ατλάντα Χοκς 109-102 Αφλάλο 21, Χάρις 17, Βούτσεβιτς 16 (14 ριμπ.), Ντέιβις 16, Ολαντίπο 15, Χάρκλες 11, Νέλσον 10-Τιγκ 22, Μίλσαπ 17, Ουίλιαμς 18, Μακ 14.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Χιούστον Ρόκετς 117-86 Ντουράντ 33 (13 ριμπ.), Λαμπ 22, Τζακ 16, Σεφολόσα 13, Ιμπάκα 8-Μπρουκς 17, Κάσπι 15, Πάρσονς 15, Χάουαρντ 9, Χάρντεν 8, Γκαρσία 8.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Σακραμέντο Κινγκς 112-104 Τζινόμπιλι 28, Πάρκερ 22, Ντάνκαν 17 (13 ριμπ.), Ντιαό 14, Σπλίτερ 11-Κάζινς 29 (14 ριμπ.), Τόμας 27, Γκέι 24, Τόμπσον 7 (11 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Φιλαδέλφεια 76ερς 104-111 Γιανγκ 26, Χιλ 18 (13 ριμπ.), Μικς 15, Ουίλιαμς 11 (10 ριμπ.)-Γιανγκ 25, Τέρνερ 22, Χόους 19, Κάρτερ-Ουίλιαμς 13, Άντερσον 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Το συγκινητικό tweet του Φέτελ για τον Σουμάχερ!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν κρύβει την αγωνία του για τον Μίχαελ Σουμάχερ.

Το συγκινητικό tweet του Φέτελ για τον Σουμάχερ
Από πολλούς έχει χριστεί διάδοχός του. Για τον Σεμπάστιαν Φέτελ ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν είναι απλώς ένα πρότυπο, αλλά κάτι σαν πατέρας. Ο 45χρονος Γερμανός, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι, έχει βοηθήσει πολύ το νεαρό συμπατριώτη του από τα πρώτα του βήματα στη Formula 1 μέχρι και τώρα, που είναι ήδη τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Ο Μίχαελ στάθηκε σαν πατέρας δίπλα μου στη Formula 1. Ήταν και πάντα θα είναι στο πλευρό μου, σε κάθε στάδιο της καριέρας μου», έγραψε στο Twitter ο πιλότος της Red Bull αναρτώντας και ένα κολάζ από φωτογραφίες του με τον «Σούμι».
Michael has been like a father for me in Formula One, he was (and he will be) beside me in every stage of my career



Πηγή: sport-fm.gr

Το μήνυμα της οικογένειας του Σουμάχερ!

Η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ θέλησε να απευθυνθεί σε όλο τον κόσμο εν μέσω της περιπέτειας υγείας που περνά ο Γερμανός πρώην πιλότος.

Το μήνυμα της οικογένειας του Σουμάχερ
Η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ, η σύζυγός του, Κορίνα, και τα δυο τους ανήλικα παιδιά, δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή μετά από το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Μέσα στην αγωνία της θέλησε να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα, το οποίο μετέφερε η μάνατζερ του 44χρονου πρώην πιλότου της Formula 1. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που παρέχουν στον Μίχαελ. Γνωρίζουμε πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τον βοηθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του και έχει στείλει ευχές για ταχεία ανάρρωση. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, όπως και των φίλων μας. Θα θέλαμε να τα ευχαριστήσουμε κι αυτά για τη βοήθειά τους», ανέφερε το μήνυμα.Πηγή: sport-fm.gr

Μέρκελ: «Ελπίζω να τα καταφέρει ο Σουμάχερ»

Τις ευχές της για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Μίχαελ Σουμάχερ έδωσε με τη σειρά της η Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

Μέρκελ: «Ελπίζω να τα καταφέρει ο Σουμάχερ»
Τη λύπη της εξέφρασε η Άγκελα Μέρκελ για το σοβαρό τραυματισμό του Μίχαελ Σουμάχερ και ευχήθηκε να βγει νικητής από τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1.

Η Καγκελάριος μαζί με όλα τα μέλη της κυβέρνησης της Γερμανίας ταράχθηκαν από το άσχημο γεγονός της Κυριακής και έστειλαν τη θετική τους ενέργεια μέσω του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Όπως εκατομμύρια Γερμανοί, η καγκελάριος και τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ταράχθηκαν πολύ όταν πληροφορήθηκαν το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Μίχαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι. Ελπίζουμε μαζί με την οικογένειά του ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τα τραύματά του και να αναρρώσει. Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συγγενείς του ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες ώρες» αναφέρει η ανακοίνωση.Πηγή: sport-fm.gr

Αλόνσο: «Γίνε καλά, Μίχαελ»

Ο Φερνάντο Αλόνσο προσεύχεται για να γίνει καλά ο Μίχαελ Σουμάχερ.

Αλόνσο: «Γίνε καλά, Μίχαελ»
Και οι δυο τους πιλότοι της Formula 1. Αμφότεροι τίμησαν τη Ferrari. Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει πολλούς λόγους για να νιώθει κοντά με τον Μίχαελ Σουμάχερ. Και η περιπέτεια της υγείας του Γερμανού πρώην πιλότου δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Ισπανό, που ένωσε τις ευχές του μαζί με αυτές πολλών άλλων ανθρώπων από το χώρο του μηχανοκίνητου (κι όχι μόνο) αθλητισμού.

«Γίνε γρήγορα καλά Μίχαελ! Ελπίζω να ακούσω σύντομα κάποια καλά νέα», έγραψε στο Twitter ο Αλόνσο.

Πηγή: sport-fm.gr

«Δίνει μάχη για τη ζωή του ο Σουμάχερ»

Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση του Μίχαελ Σουμάχερ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι γιατροί το μεσημέρι της Δευτέρας. «Παραμένει σε κώμα και δίνει μάχη για τη ζωή του», δήλωσε ο γιατρός του.

«Δίνει μάχη για τη ζωή του ο Σουμάχερ»
Όλος ο κόσμος προσεύχεται για τον Μίχαελ Σουμάχερ που δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του. Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Κυριακής μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Ο 44χρονος άνδρας υποβλήθηκε σε μία επέμβαση κι όχι σε δεύτερη (όπως ανέφεραν ξένα ΜΜΕ), ενώ ακολουθεί θεραπεία υποθερμίας για να υποχωρήσει το πρήξιμο που προκλήθηκε από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Παγέν δήλωσε: «Μπορούμε να πούμε πως δίνει μάχη για τη ζωή του. Η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του. Εργαζόμαστε ώρα με την ώρα, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με ασφάλεια. Από σεβασμό προς την οικογένειά του δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά δεν μπορούμε να πούμε λεπτομέρειες».

Όσο για τις συνθήκες του ατυχήματος, είπε: «Το κράνος που φορούσε τον έσωσε. Αν δεν το είχε, δεν θα βρισκόταν εδώ τώρα. Το ατύχημα έγινε στο κατάλληλο μέρος, γιατί ήταν δυνατό να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο και να υποβληθεί πολύ γρήγορα σε επέμβαση. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, παραμένει σε κώμα και θα παραμείνει σε αυτό. Ό,τι έπρεπε να γίνει μέχρι τώρα έχει γίνει. Όμως δεν μπορούμε να προβλέψουμε οτιδήποτε στην παρούσα φάση. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε νέα επέμβαση. Έχουμε όλα τα απαραίτητα ιατρικά μέσα. Είμαστε σε επαφή με την οικογένειά του, που είναι διαρκώς δίπλα του».

Ο καθηγητής Στεφάν Σαμπάρντ, είπε με τη σειρά του: «Δεν ήρθα εδώ σαν γιατρός, αλλά σαν φίλος του κι ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση και την ιατρική φροντίδα που του παρείχαν. Ανησυχώ όπως και όλοι για την κατάστασή του. Οι γιατροί δεν λένε περισσότερα γιατί δεν ξέρουν περισσότερα. Δουλεύουν ώρα με την ώρα. Είναι θετικό ότι είναι 44 και σε καλή φυσική κατάσταση. Θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα αν ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία».

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε: «Ήταν θύμα ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού. Ήταν πολύ αναστατωμένος όταν ήρθε στο νοσοκομείο, κρίναμε πως ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και γρήγορα μπήκε σε κώμα. Η επέμβαση που του έγινε μας έδωσε πολλές πληροφορίες. Έπρεπε να κάνουμε επέμβαση για να μειώσουμε την πίεση στον εγκέφαλό του. Δυστυχώς έχει κάποια τραύματα στον εγκέφαλο».Πηγή: sport-fm.gr

Χριστουγεννιάτικα «κουλούρια» στο ντέρμπι!

Σπόρτινγκ και Πόρτο έμειναν στο 0-0 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» για το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας.

Χριστουγεννιάτικα «κουλούρια» στο ντέρμπι
Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι για τη φάση των ομίλων του Λιγκ Καπ (τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις πρωτοπόρους να περνούν στα ημιτελικά) ανάμεσα σε Σπόρτινγκ και Πόρτο στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε την υπεροχή και τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά οι «δράκοι» με κορυφαίο τον γκολκίπερ τους, Φαμπιάνο Φρέιτας, κράτησαν το μηδέν, παρότι στο 84’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάρλος Εδουάρδο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πηγή: sport-fm.gr