Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Προσαγωγές για τα επεισόδια!!

Σε εννέα προσαγωγές υπόπτων έχει προχωρήσει η αστυνομία, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν -από αγνώστους- οπαδοί του Παναθηναϊκού, στην περιοχή της Δάφνης, λίγο πριν το ματς με τον Λεβαδειακό.

Προσαγωγές για τα επεισόδια!
Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής αστυνομίας, μετά την επίθεση που δέχθηκαν -από αγνώστους- οπαδοί του Παναθηναϊκού στην περιοχή της Δάφνης, λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στο Λεβαδειακό για την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι αρχές έχουν προχωρήσει ήδη σε εννέα προσαγωγές υπόπτων.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, αφού πέταξαν βόμβες μολότοφ έξω από τα γραφεία του συνδέσμου των «πρασίνων», με αποτέλεσμα να προκαλέσουν υλικές ζημιές σε σταθμευμένες μοτοσυκλέτες, στη συνέχεια επιτέθηκαν σε μικρή ομάδα οπαδών του «τριφυλλιού» με ρόπαλα, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός εξ αυτών.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Καπίνο έβλεπε, ο… άλλος έτρωγε!

Με τον Καπίνο να μένει σε ακόμη ένα ματς στον πάγκο, η Μάιντς μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με το 2-2 στην έδρα της Πάντεμπορν, αφού ισοφάρισε με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Ο Καπίνο έβλεπε, ο… άλλος έτρωγε
Πρεμιέρα με ισοπαλία για τη Μάιντς του Στέφανου Καπίνο στην έδρα της Πάντεμπορν. Ο νεαρός τερματοφύλακας είναι φανερό πως τη δεδομένη στιγμή λογίζεται ως αναπληρωματικός και από την άκρη του πάγκου είδε τον Κάριους, που αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη θέση του γκολκίπερ, να δέχεται δύο γκολ.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Bundesliga.

Το αποτέλεσμα μάλλον αφήνει τελικά ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους, αφού ήρθε με γκολ από χτύπημα πέναλτι του Κου στις καθυστερήσεις και αφού στο 87’ –όταν ο Χουνεμάιερ έδινε εκ νέου προβάδισμα στην Πάντεμπορν- όλα έμοιαζαν χαμένα.

Κι όμως, τα πράγματα είχαν ξεκινήσει ιδανικά για την ομάδα του Καπίνο, που προηγήθηκε στο 33’ με τον Οκαζάκι, αλλά άντεξε μόλις τέσσερα λεπτά αφού στο 37’ ο Κατσούνγκα είχε φέρει ξανά το ματς στα ίσια.

Ποιος ξέρει… Ίσως μετά το τελικό 2-2, ο τεχνικός της Μάιντς αναθεωρήσει τις απόψεις του για το νούμερο 1 της ομάδας.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική

Παρασκευή, 22/8

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 2-1
(37’ Μίλερ, 47’ Ρόμπεν - 52’ Όλιτς)

Σάββατο, 23/8 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 2-0
(33’ Σζαλάι, 35’ Ελγιουνούσι)

Ανόβερο-Σάλκε 2-1
(67’ Πριμπ, 70’ Χοσέλου – 47’ Χούντελααρ)

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 2-2
(16’, 47’ Σκίμπερ – 53 Λουκίμγια, 55’ Ντι Σάντο)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ 1-0
(15’ Σεφέροβιτς)

Κολωνία-Αμβούργο 0-0

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 0-2
(1’ Μπελαραμπί, 90+5’ Κιέσλινγκ)

Κυριακή, 24/8

Πάντερμπορν-Μάιντς 2-2
(37’ Κατσούνγκα, 87’ Χουνεμάιερ – 33’ Οκαζάκι, 90’+3’ Κου)

Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Παρασκευή, 29/8

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ (21:30)

Σάββατο, 30/8 (16:30)

Λεβερκούζεν-Χέρτα
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Κολωνία
Αμβούργο-Πάντερμπορν
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή, 31/8

Μάιντς-Ανόβερο (16:30)
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

«Έκοψε» Σαλπιγγίδη-Κάτσε ο Αναστασιάδης!

Χωρίς δυο από τα -θεωρητικά- βασικά του στελέχη θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του στη Σούπερ Λίγκα. Μετά από απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη, οι Σαλπιγγίδης και Κάτσε κόπηκαν από την αποστολή.

«Έκοψε» Σαλπιγγίδη-Κάτσε ο Αναστασιάδης
Με δυο σημαντικές, αλλά και… εκούσιες, απουσίες θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του παιχνίδι για τη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Μετά την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου, ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε ανακοινώσει στους παίκτες ότι θα συγκεντρωθούν το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο κι εκεί θα μάθουν την αποστολή για το παιχνίδι με την Καλλονή.

Σε αυτή λοιπόν -ενδεχομένως και για λόγους ξεκούρασης ενόψει της ρεβάνς με τη Ζίμπρου- δε συμπεριλαμβάνονταν οι Σαλπιγγίδης και Κάτσε, που έκαναν έπειτα χαλαρό τρέξιμο μαζί με τον τιμωρημένο Αθανασιάδη.Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία Ρεάλ-Γιουνάιτεντ για Ντι Μαρία!!

Σε συμφωνία έχουν έρθει η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την «Marca», για τη μεταγραφή του Άνχελ Ντι Μαρία. Την Δευτέρα στην Αγγλία ο Αργεντινός για τα ιατρικά.

Συμφωνία Ρεάλ-Γιουνάιτεντ για Ντι Μαρία!
Ένα βήμα πριν το «Ολντ Τράφορντ» βρίσκεται ο Άνχελ Ντι Μαρία. Για την πώληση του Αργεντινού μέσου έχουν συμφωνήσει Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» εδώ και καιρό ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ντι Μαρία, με τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών να καταλήγουν θετικά τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την «Marca».

Η Ρεάλ θα βάλει στα ταμεία της 75 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει συμφωνία για μπόνους συμμετοχών και στόχων από τα οποία η «βασίλισσα» θα πλουτίσει κατά 15 εκατ. ευρώ.

Ο 26χρονος χαφ… δεν θα μείνει παραπονεμένος -οικονομικά- καθώς θα λαμβάνει κάθε χρόνο περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ η κόκκινη φανέλα που φορέσει σε λίγες μέρες θα έχει πίσω τον αριθμό «7».

O Ντι Μαρία θα ταξιδέψει αύριο στο Μάντσεστερ για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη.
Πηγή: sport-fm.gr

Ασταμάτητη η Άντερλεχτ!

Τις εξαιρετικές εμφανίσεις συνεχίζει η Άντερλεχτ, η οποία με αρκετά με καλό ρυθμό νίκησε τη Μπέβερεν εντός έδρας, 1-0 και παρέμεινε πρώτη στο Βέλγιο.

Ασταμάτητη η Άντερλεχτ
Την ανωτερότητα της δείχνει σε κάθε αγωνιστική η Άντερλεχτ, στο βέλγικο πρωτάθλημα.

Η πρωταθλήτρια Βελγίου, φιλοξένησε και νίκησε, χωρίς να αγχωθεί, τη Μπέβερεν 1-0, έχοντας αρκετά καλό ρυθμό και ευκαιρίες.

Ο Καμπασελέ χρίστηκε σκόρερ για την ομάδα του Μπεσνίκ Χάσι στο 55’ μετά από ασίστ του Νούιτινκ.

Έτσι, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς, την ώρα που η Μπέβερεν παραπαίει και βρίσκεται στην τελευταία θέση έχοντας, μόλις δυο.

Αναλυτικά η πέμπτη αγωνιστική:

Παρασκευή, 22/8

Γκενκ- Γάνδη 3-2
(19’ Σισέ, 30’ Εμπόγιο, 67’ Οκριασβίλι - 31’ Ντεζάγκα, 35’ Μιλισεβιτς)

Σάββατο, 23/8

Σταντάρ Λιέγης- Βέστερλο 2-2
(16’ Λιούις, 55’ ντε Καμάργκο – 4’, 34’ Γκουνόνγκμπε)

Ζούλτε Βάρεγκεμ- Μουσκρόν 1-1
(88’ Ανέκε – 39’ Ντιαμπί)

Κορτράικ- Οστάνδη 0-2
(51’, 64’ Κουλίμπαλι)

Λιρς- Σαρλερουά 0-2
(58’, 60’ Κιταμπάλα)


Κυριακή, 24/8

Άντερλεχτ- Μπέβερεν 1-0
(55’ Καμπασελέ)

Μαλίν- Κλαμπ Μπριζ (19:00)

Σέρκλ Μπριζ- Λόκερεν (21:00)

Επόμενη αγωνιστική (6η):

Παρασκευή (29/8)

Γάνδη - Κόρτραϊκ (21.30)

Σάββατο (30/8)

Οστάνδη - Γκενκ (19.00)
Μουσκρόν - Λιρς (21.00)
Μπέβερεν - Λιρς (21.00)
Βέστερλο - Ζούλτεμ Βάρεγκεμ (21.00)

Κυριακή (31/8)

Κλαμπ Μπριζ - Άντερλεχτ (15.30)
Λόκερεν - Σταντάρ Λιέγης (19.00)
Σαρλερουά - Μαλίν (21.00) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν κρατιέται η Τότεναμ!!

Στις υποψήφιες για διεκδίκηση του τίτλου δεν περιλαμβάνεται. Παρόλα αυτά, σαν τέτοια έχει ξεκινήσει η Τότεναμ! Τα «σπιρούνια» γάζωσαν 4-0 την ΚΠΡ κι έκαναν το «2 στα 2» χωρίς καν να έχουν δεχθεί γκολ!

Δεν κρατιέται η Τότεναμ! (video)
Κάτι παραπάνω από φορτσάτη έχει ξεκινήσει την Premier League η Τότεναμ!

Στην πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους, τα «σπιρούνια» φρόντισαν να το… ψυχαγωγήσουν με το εντυπωσιακό 4-0 επί της ΚΠΡ.

Με δυο γκολ του Τσαντλί κι άλλο ένα ενδιάμεσα από τον Ντάιερ η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο καθάρισε από το ημίχρονο το παιχνίδι. Έτσι, ο Αντεμπαγιόρ απλά προσέθεσε έπειτα το κερασάκι στην τούρτα της δεύτερης σερί νίκης στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, το ίδιο δεν κατάφερε (παρόλο που πάλεψε γενναία γι’ αυτό) η Χαλ. Έστω κι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 14’ λόγω αποβολής του Τσέστερ οι «τίγρεις» προηγήθηκαν με τον Γέλαβιτς επί της Στόουκ. Ωστόσο, έξι λεπτά πριν τη λήξη, , ο Σόουκρος της έκλεψε τη νίκη και μαζί τον πρώτο πόντο (1-1) για την ομάδα του.


Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο, 23/8 (17:00)

Άστον Βίλα-Νιούκαστλ 0-0

Τσέλσι-Λέστερ 1-0
(63’ Ντιέγκο Κόστα)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 1-3
(48’ Σαμάκ - 34’ Ζάρατε, 37’ Ντάουνινγκ, 62’ Κόουλ)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ 0-0

Σουόνσι-Μπέρνλι 1-0
(23’ Ντάιερ)

Έβερτον-Άρσεναλ 2-2
(19' Κόουλμαν, 45' Νέισμιθ - 83' Ράμσεϊ, 90' Ζιρού)

Κυριακή, 24/8

Χαλ-Στόουκ 1-1
(42’ Γέλαβιτς - 84’ Σόουκρος)

Τότεναμ-ΚΠΡ 4-0
(12’, 37’ Τσαντλί, 30’ Ντάιερ, 65’ Αντεμπαγιόρ)

Σάντερλαντ-Μαν. Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 25/8

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο, 30/8 (17:00)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον
ΚΠΡ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ
Νιούκαστλ-Κρίσταλ Πάλας
Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 31/8

Τότεναμ-Λίβερπουλ (15:30)
Άστον Βίλα-Χαλ (15:30)
Λέστερ- Άρσεναλ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Με το μυαλό στα …περσινά δώρα να «πνίξει» από την αρχή τον Λεβαδειακό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού, κόντρα στον Λεβαδειακό και τα περσινά λάθη που πρέπει να αποφευχθούν.
Ο Γιάννης Αναστασίου το είπε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, διότι ο Παναθηναϊκός πέρυσι έκανε πολλά ….δώρα στην αρχή της σεζόν και έχασε την επαφή του με την κορυφή από νωρίς. Αυτό φέτος δεν πρέπει να γίνει. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όπου οι «πράσινοι» πρέπει να το δουν σοβαρά και μην εφησυχαστούν επειδή κέρδισαν με 4-1 την Μίντιλαντ την Πέμπτη, είτε επειδή παίζουν στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι την πάτησε σε αρκετά παιχνίδια είτε διότι δεν τελείωνε τα παιχνίδια όταν προηγείτο, είτε διότι έκανε ανόητα αμυντικά λάθη και έδινε το δικαίωμα στους αντιπάλους να προηγηθούν και μετά ….έτρεχε για ανατροπές.
ADVERTISEMENT
Με το μυαλό σε αυτά τα παθήματα οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να μπουν στο ΟΑΚΑ και να προσπαθήσουν να «πνίξουν» με πρέσινγκ και πίεση τον Λεβαδειακό από την αρχή του αγώνα. Και με συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Και  φαντάζομαι ότι στον Παναθηναϊκό θα περιμένουν σήμερα να αντιμετωπίσουν μία ομάδα, που θα παίξει στο μισό γήπεδο. Και πολύ κλειστά στην άμυνα. Αρα δύο φορές περισσότερο με τέτοιους αντιπάλους χρειάζεται ένα γρήγορο γκολ. Διότι όσο δεν έρχεται τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα. Και επειδή προβλέπω ότι σήμερα όλη η άμυνα του Λεβαδειακού θα προσέξει κυρίως τον Μπέργκ θα χρειαστεί βοήθειες στο γκολ από τον Καρέλη, τον Πέτριτς, που θα παίξουν είτε από την αρχή είτε στην διάρκεια του αγώνα. Είτε και από κάποια στημένη φάση.
*Με έναν Ελληνα παίκτη στην 11αδα άρχισε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός κόντρα στη Νίκη Βόλου. Πραγματικά θλιβερό…. Όσο για το ματς η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη, όπως αναμενόταν αλλά μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έβγαινε στην επίθεση η Νίκη . Έβαλε ένα υπέροχο γκολ και έχασε και άλλες σημαντικές ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Δεν θυμάμαι πολλές νεοφώτιστες ομάδες να έχουν κάνει τόσες φάσεις στον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του. Αντίθετα η Νίκη είχε σοβαρά αμυντικά προβλήματα και ο Ταμπάκης με βάση τον βαθμό δυσκολίας στάθηκε καλά( με εξαίρεση ίσως την φάση του πρώτου γκολ), αφού είχε σημαντικές αποκρούσεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, είναι μεροκάματο!

Το ποιος είσαι το λέει πρώτα το πρωτάθλημά σου. Τέλος! Στα είπα όλα. Δεν μετράει ποιος είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και οι λοιπές αριστερές προοδευτικές δυνάμεις της πλάκας ιστορία. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Μιλάμε ποδοσφαιρικά, όχι οπαδικά. Άλλο το πρωτάθλημα, το πόσο ποιοτικό και ανταγωνιστικό είναι, κι άλλο πόσο ζυγίζει η ομαδάρα σου. Οι οπαδός, βέβαια, επειδή είναι οπαδός γράφει στα παπάρια του το πρωτάθλημα, ας είναι μία ξευτύλα και μισή, αρκεί η ομαδάρα του να το παίρνει.
Αρχίζει σήμερα ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ανέκδοτο. Ποιο πρωτάθλημα όταν δεν παράγει χρήμα; Όταν δεν μπορεί να ταϊσει το ταμείο των περισσότερων ΠΑΕ. Όταν κάποιοι πρόεδροι των μικρών, των φτωχών ΠΑΕ, για να ζορίσουμε λίγο την κουβέντα, βγάζουν χοντρό μεροκάματο κάθε χρόνο, όμως χωρίς να κονομάνε τα μαγαζιά τους, οι ΠΑΕ.
Μία από τα ίδια θα είναι και το νέο πρωτάθλημα. Εντελώς. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια παραμένουν, οι ΠΑΕ επίσης πήραν τελικά αυτά που ήθελαν και από τον ιδιωτικό ΟΠΑΠ, όμως αυτό δεν αλλάζει την ταυτότητα του πρωταθλήματος. Λείπουν τα ντέρμπυ, οι κόντρες ομάδων που προκαλούν ποδοσφαιρικό πυρετό, ενώ η διοργάνωση είναι πνιγμένη από ματσάκια ομάδων στην πραγματικότητα Β' εθνικής.
Και, βέβαια, δεν πρόκειται να λείψει, “δικαιολογημένα” ή, όχι, η απροκάλυπτη δυσφήμηση του ποδοσφαίρου από τις ίδιες ΠΑΕ για το δικό τους προϊόν, το πρωτάθλημα. Ότι είναι στημένο, ότι ελέγχεται από το παρασκήνιο. Τα γνωστά.

Ολο το παρασκήνιο για τον Σκωτσέζο Αρχιδιαιτητή, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ποιος, αναρωτιώνται οι άσχετοι, θα αποφασίζει αν ένας διαιτητής υποπέσει σε ανθρώπινο ή, σκόπιμο λάθος. Ποιος άλλος;
Είπε στα κοράκια ο νέος αρχιδιαιτητής ο Σκωτσέζος Χιου Ντάλας, ότι επιτόπου θα τρώτε στη μάπα την κόκκινη κάρτα και δεν θα έχετε δεύτερη ευκαιρία εκείνοι που κάνετε λάθος που δεν θα είναι ανθρώπινο. Και είναι εύκολο, και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις από τον μάστορα ρέφερυ, τον πονηρό, πότε θα κάνει το ανθρώπινο ή, όχι λάθος.
Λοιπόν; Ποιος θα κρίνει ότι το κοράκι σφύριξε στημένος μία κρίσιμη φάση, μια φάση που κρίνει αποτέλεσμα; Ποιος άλλος; Ο ίδιος ο αρχιδιαιτητής.
Παρακάτω. Θα γίνει καλύτερη η διαιτησία με αλλοδαπό αρχιδιαιτητή; Σε καμμία περίπτωση! Κι αν το πρωτάθλημα παιχτεί σπαθένια δεν θα οφείλεται στον Ντάλας. Γιατί;
Αφεντικό εν λευκώ είναι ο Σκωτσέζος. Και λοιπόν; Αυτός θα ορίζει, αυτός θα τιμωρεί, αυτός θα αποκλείει από τον πίνακα διαιτητές. Και λοιπόν; Δεν επέλεξε, όμως, τους σφυρικτράκηδες ο νέος αρχιδιαιτητής. Αυτοί είναι, του είπανε από την ΕΠΟ και του δώσανε τη λίστα. Μ' αυτούς θα κάνεις παιχνίδι. Πήρες πρέφα;
Ποιος θα πληρώνει το μεροκάματο του Ντάλας; Όχι η σούπερ λίγκα, που λένε. Το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα θα εποπτεύει ο αρχιδιαιτητής αλλά ο μισθός του θα επιβαρύνει την ΕΠΟ.
Ποιος τον ήθελε τον ξένο αρχιδιαιτητή; Ποιος τον επέλεξε; Θέμα αρχιδιαιτητή έθεσε κατ' αρχήν ο Ολυμπιακός. Μετά συμφώνησε ο Παναθηναϊκός, για να ακολουθήσουν όλες οι άλλες ΠΑΕ, εκτός της Σκόντα Ξάνθης. Αυτά προς το παρόν.

Πηγή: sportdog.gr

Προσεχώς… Όργια!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το 30άλεπτο πανδαισίας της πρεμιέρας και τα «γλέντια» που υπόσχεται ο φετινός Ολυμπιακός και αναλύει τους λόγους που οι Ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν σε λίγο καιρό την πολυτέλεια… σκόντου Μη γελιόμαστε. Υπεραρκετό θα είναι ένα ημίωρο ποδοσφαιρικής πανδαισίας για να «καθαρίζει» ο Ολυμπιακός όλη τη χρονιά τέτοια ματσάκια όπως αυτό με τη Νίκη Βόλου. Είτε «μέσα» είτε «έξω». Δεν θα απαιτείται παραπάνω κατανάλωση δυνάμεων για να ξεπερνιούνται τέτοια εμπόδια παραμονές ευρωπαϊκών ραντεβού της ομάδας στο Champions League.
Υπό εξαντλητικές συνθήκες υπερβολικής ζέστης και υγρασίας, με 8 καινούργιους από το ρόστερ στην 11άδα - που συνολικά ήταν 10 στους 14 που έβαλε στο ματς ο Μίτσελ – συγκριτικά με το σύνολο που εμφανιζόταν μέχρι τέλη Απριλίου στο Καραϊσκάκη (!), oι πρωταθλητές έκαναν το αυτονόητο:
Ξεκίνησαν με μια «υπολογισμένη» νίκη τις επίσημες υποχρεώσεις τους στη σεζόν, διώχνοντας άγχος και ύπουλους κινδύνους της πρεμιέρας με τη συμπλήρωση κιόλας του πρώτου ημιώρου όταν και «κλείδωσαν» τους τρεις βαθμούς στα ασφαλή επίπεδα του 3-0.
Η επικράτηση τους ήταν τόσο προβλεπόμενα όσο και πρακτικά εύκολη και άνετη.
Προήλθε από ένα διάστημα φρεσκάδας, ισορροπίας γραμμών και κινήσεων στο γήπεδο, απόλυτης κυριαρχίας τους με 9 τελικές (ακόμα τρεις πλην των τριών τερμάτων θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν μετουσιωθεί σε γκολ) και 69% κατοχή μπάλας απέναντι στους νεοφώτιστους που μέχρι και μετά το 3-0 έπαιζαν όλοι πίσω από τη σέντρα!
Ήταν επίσης προϊόν ταχύτητας και άφθαστων προσωπικών προσπαθειών, παικτών σαν τους:
Deal με ομαδάρα ο Ολυμπιακός!!
-Ντοσεβί (που ήταν ανεξάντλητος σε ενέργεια, τρεξίματα, «εισβολές», σεντραρίσματα, εν ολίγοις μια διαρκής απειλή για τους μπακ και από τις δύο πτέρυγες όπου δέσποζε η παρουσία του)
-Αφελάι (στη φάση του γκολ έδειξε την κλάση του, αλλά και τις ποικίλες δυνατότητές του, αγωνιζόμενος σαν δημιουργικός χαφ πίσω από τον Διαμαντάκο και αλλάζοντας θέσεις και ρόλους συνέχεια με τον Τσόρι),
-Κασάμι (το «φαρμακερό» αριστερό ποδάρι του εκτέλεσε από τα 20 μέτρα με «ξερό» τον Ταμπάκη για το πρώτο γκολ του Ελβετού στη σεζόν αλλά και μοίρασε με μαεστρία παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές αρκετές φορές, «γεμίζοντας» με τον όγκο και το εκτόπισμα του τη μεσαία γραμμή ως κεντρικός χαφ)
-Μαζουακού (μπακ με τεράστια τεχνική κατάρτιση, όργωμα της αριστερής πλευράς ως γνήσιος full και σέντρες «ξυραφιές»-μισά γκολ στην καρδιά της βολιώτικης άμυνας.
Σε όλο το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έβγαλε ζωντάνια, εναλλαγές θέσεων από το κέντρο και μπροστά, «παρά-ζάλισε» την… ψαρωμένη Νίκη, χειροκροτήθηκε, άφησε να… εννοηθεί ΤΙ και ΠΟΙΟΣ θα είναι φέτος και, φυσικά, θαυμάστηκε για την απόδοση του στα τέλη ακόμα του καλοκαιριού από τον κόσμο του! Και, προφανώς, θα «τρόμαξε» τους αντιπάλους του, χωρίς να θέλουν φυσικά να το παραδεχτούν.
Υποχρεωμένος… να μαγεύει
Υπάρχουν όμως δύο κύριοι λόγοι που η απαιτητικότητα της εποχής δεν επιτρέπει «εκπτώσεις» στο θέαμα και τις εντυπώσεις.
Δεν άρεσε το κατέβασμα μηχανών μετά την ανάπαυλα, η απώλεια σημαντικού ποσοστού στην κατοχή μπάλας, η δραστική μείωση της επιθετικής πίεσης, των πατημάτων στην περιοχή της Νίκης και, βέβαια (το επακόλουθο) του αριθμού των χαμένων ευκαιριών.
Δεν άρεσε ούτε στον Μίτσελ, ούτε στους οπαδούς. Γιατί αφενός μετρίασε την εντυπωσιακή εικόνα του 1ου μέρους, αυτό το μέτριο πρόσωπο των Ερυθρολεύκων στο β’ 45άλεπτο και αφετέρου είναι πλέον τόσο ανεβασμένος ο πήχης των απαιτήσεων για τις δυνατότητες και την ποιότητα αυτής της ομάδας, που δεν… επιτρέπονται εκπτώσεις στο θέαμα και την απόλαυση.
Ο Ολυμπιακός, με την ευρωπαϊκή ταυτότητα και την υπέρ-πληρότητα που τον διακρίνει, έχει φέτος ένα λόγο παραπάνω να «γλεντάει» ασταμάτητα τους φίλους καθώς και… τους αντιπάλους του.
Είναι όμως ζήτημα ρυθμού και μονταρίσματος. Συνοχής, αυτοματισμών στη σκέψη και τη συνεργασία τόσων πολλών νέων (και σπουδαίων-χαρισματικών) ποδοσφαιριστών.
Φυσιολογικά και τα δύο. ‘Όπως είπε πολύ σωστά ο Μίτσελ μετά το παιχνίδι, το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου εντάσσεται στο πλαίσιο της τελικής προετοιμασίας για το «δέσιμο» της ομάδας.
Στον Πειραιά κρατούν το δείγμα γραφής του 30άλεπτου και συνεχίζουν ΒΑΣΙΜΑ να ονειρεύονται τα πολύ σπουδαία πράγματα του άμεσου μέλλοντος…
ΠΕΝΑΛΤΙ; Επειδή του Ολυμπιακού… σφυρίζονται για πλάκα, καταπώς βουίζουν τα αυτάκια μας από τη γκρίνια και την «καταγγελία», ένα grand αλλά και ακόμα ένα που εύκολα καταλογιζόταν καταγράφηκαν στο ματς.
Στο 37’ ο Ντοσεβί «αγκαλιάζεται» από τον αντίπαλο του και γκρεμίζεται στην περιοχή. Άντε και καλά ο Δασκαλόπουλος δεν το… αντιλήφθηκε. Ο β’ βοηθός (Σταυρουλάκης) δεν… είδε το παραμικρό στα… 5 βήματα απόσταση!
Και στο 78’, πάντως, η πτώση Ντομίνγκες στην περιοχή προέρχεται από σπρώξιμο. Περίπτωση που επίσης δεν περνάει απαρατήρητη.
- ΣΚΟΥΡΤΑΪ, Σκούρτι, Σκούρτης. Έβαλε απίθανο γκολ το παιδί ομολογώ. Κι αυτός πέρασε από Ρέντη.
Πηγή: sportdog.gr

Οι πρεμιέρες στην Τούμπα!

ver_8146_7_8_tonemapped
Τον 35ο εντός έδρας αγώνα του για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος δίνει ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις ο Δικέφαλος μετράει 24 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες.
Πρώτη στη λίστα των πιο συχνών αντιπάλων στις πρεμιέρες είναι η ΑΕΚ, την οποία ο ΠΑΟΚ έχει υποδεχτεί πέντε φορές, ενώ τρεις φορές έχουν έρθει στην Τούμπα η Καβάλα και η Λάρισα. Αναλυτικά η λίστα με τους εντός έδρας αντιπάλους του ΠΑΟΚ σε πρώτη αγωνιστική:
5 ΑΕΚ
3 Καβάλα  /  Λάρισα
2  Αιγάλεω / Ολυμπιακός / Παναθηναϊκός / Αρης / Παναχαϊκή / Skoda Ξάνθη
1 Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης / Καλαμαριά / Ηρακλής / ΟΦΗ / Ομόνοια / Πανιώνιος / Δόξα Δράμας / Κέρκυρα / Λεβαδειακός / Πανσερραϊκός / Πανθρακικός

Επίσης, όταν ο ΠΑΟΚ κερδίζει, τις περισσότερες φορές το κάνει με τρία γκολ διαφορά, αφού έχει επικρατήσει έξι φορές με 4-1 και άλλες τρεις με 3-0. Αναλυτικά η λίστα με τα σκορ του ΠΑΟΚ στις εντός έδρας πρεμιέρες:

ΝΙΚΕΣ
6 φορές   4-1
4 φορές   1-0
3 φορές  3-0 / 3-1 / 3-2
2 φορές  2-1
1 φορά 6-2 / 2-0 / 4-0

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 
3 φορές 1-1
2 φορές 2-2
1 φορά 4-4 / 0-0

ΗΤΤΕΣ 
2 φορές 2-1
1 φορά 2-0

Κόντρα στην Καλλονή

# 2 αναμετρήσεις υπάρχουν στην ιστορία των δύο ομάδων στις δύο έδρες, αφού η Καλλονή αγωνίστηκε την περσινή περίοδο για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Η παρθενική τους συνάντηση ήταν την 15η αγωνιστική στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τυπικά γηπεδούχο την ομάδα της Λέσβου.

# 7 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, πέντε στο εκτός έδρας ματς (5-2) και 2 στο ματς της Τούμπας. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε δύο φορές στη Νέα Σμύρνη για τον ΠΑΟΚ, ο Εμάνουελ Περόνε βρήκε δίχτυα και στα δύο ματς με την Καλλονή, όπως και ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς για τον ΠΑΟΚ που σκόραρε και στις δύο έδρες.

# 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει ο Ευθύμης Κουλούρης με την μια μόλις ως βασικός. Το μοναδικό του γκολ το σημείωσε με αντίπαλο την Καλλονή στην Τούμπα που μπήκε ως αλλαγή 22 λεπτά πριν από το τέλος και έδωσε τη νίκη στο 84ο λεπτό.  Ο 18χρονος επιθετικός έχει ακόμη δύο γκολ σε τρεις αγώνες κυπέλλου, ενώ συνολικά έχει τρία γκολ σε 11 επίσημα ματς με τον ΠΑΟΚ.

# 10 σερί χρόνια ο ΠΑΟΚ έδινε το πρώτο ματς του πρωταθλήματος εντός έδρας, αφού η κλήρωση τον έβγαζε γηπεδούχο από το 1985-86 μέχρι και την σεζόν 1994-95.

Πηγή: paokfc.gr

Νέο «σοκ» για τη Λιόν!!

Από νωρίς εκπέμπει… SOS η Λιόν! Οι «λιονέ» ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Λανς με σκορ 1-0, για την 3η αγωνιστική της Ligue 1, με αυτή να είναι η τρίτη σερί ήττα τους σε Γαλλία και Ευρώπη!

Νέο «σοκ» για τη Λιόν!
Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας… σοκ για τη Λιόν!

Μετά την ήττα (2-1) στο «Ζερλάν» από την Άστρα Γκιουργκιού για τα playoffs του Europa League, οι «λιονέ» γνώρισαν νέα στο γήπεδό τους, αυτή τη φορά από τη Λανς με σκορ 1-0, για την τρίτη αγωνιστική της Ligue 1.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Νομεντζαναχαρί στο 11ο λεπτό, ο οποίος παράλληλα χάρισε και την πρώτη νίκη της Λανς στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς μέχρι σήμερα μετρούσε μόνο ήττες…

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 22/8

Εβιάν-Παρί Σεν Ζερμέν 0-0

Σάββατο, 23/8 (21:00)

Γκινγκάμπ-Μαρσέιγ 0-1
(46’ Ζινιάκ)

Μπαστιά-Τουλούζ 1-0
(24’ πεν. Μπουντεμπού)

Λιλ-Λοριάν 2-0
(58’ Ντελαπλάς, 74’ Κιάερ)

Μονπελιέ-Μετς 2-0
(44’ Τιενέ, 89’ Καμαρά)

Νις-Μπορντό 1-3
(12’ Μποσέτι-32’ πεν. Ντιαμπατέ, 47’ Μορίς-Μπελέ, 55’ Σέρτιτς)

Ρεμς-Καέν 0-2
(83’ Καντέ, 90+1’ Μπαζίλ)

Κυριακή, 24/8

Λιόν-Λανς 0-1
(11’ Νομεντζαναχαρί)

Σεντ Ετιέν-Ρεν (18:00)
Ναντ-Μονακό (21:00)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Παρασκευή, 29/8

Μαρσέιγ-Νις (21:30)

Σάββατο, 30/8 (21:00)

Μονακό-Λιλ (18:00)
Καέν-Ρεν
Λανς-Ρεμς
Λοριάν-Γκινγκάμπ
Ναντ-Μονπελιέ
Τουλούζ-Εβιάν

Κυριακή, 31/8

Μπορντό-Μπαστιά (15:00)
Μετς-Λιόν (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν- Σεντ Ετιέν (22:00)

Πατήστε εδώ για να δείτε τη βαθμολογία της Ligue 1.Πηγή: sport-fm.gr

Παντίδος: «Η ομάδα πηγαίνει προς το καλύτερο»

Πρόοδο στα διοικητικά του Πανιωνίου διακρίνει ο Νίκος Παντίδος, όπως δήλωσε. Αναφερόμενος στο ματς με τον Εργοτέλη τόνισε ότι οι «κυανέρυθροι» πρέπει να κοιτάξουν τη δική τους ομάδα.

Παντίδος: «Η ομάδα πηγαίνει προς το καλύτερο»
Καλύτερες είναι οι συνθήκες στον Πανιώνιο, συγκριτικά με την περυσινή σεζόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νίκου Παντίδου, που μίλησε στη Nova. O 23χρονος αμυντικός σχολίασε πως οι Νεοσμυρνιώτες στο ματς (25/8, 21:30) της πρώτης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη θα πρέπει να κοιτάξουν μόνο τη δική τους ομάδα. Ακόμη, επισήμανε ότι ο Δημήτρης Τερεζόπουλος έχει περάσει νοοτροπία νικητή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για το πως κύλησε η προετοιμασία του Πανιωνίου με τα πολλά νέα πρόσωπα: «Πιστεύω πως μέχρι στιγμής η προετοιμασία έχει εξελιχθεί πολύ καλά. Έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά. Από την αρχή της προετοιμασίας τα παιδιά που ήρθαν μπήκαν αμέσως στο νόημα, ότι έχουν έρθει σε μια μεγάλη ομάδα και ποιες είναι οι απαιτήσεις του Πανιωνίου. Πιστεύω ότι μέχρι το παιχνίδι της Δευτέρας θα είμαστε έτοιμοι».

Για τον Δημήτρη Τερεζόπουλο: «Η δουλειά που έχει κάνει είναι εκπληκτική. Έχει περάσει από την πρώτη μέρα τη νοοτροπία του νικητή στην ομάδα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Πάνω απ' όλα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και να σεβόμαστε τη φανέλα του Πανιωνίου και να τα δίνουμε όλα γι' αυτήν».

Για την προσπάθεια της διοίκησης: «Αυτό είναι φυσιολογικό. Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να παίρνει να χρήματά του. Πέρυσι περάσαμε κάποια περιστατικά που δεν ήταν καλά. Φέτος με αυτή την διοίκηση, η ομάδα πηγαίνει προς το καλύτερο. Ήδη έχουν υπάρξει κάποιες πληρωμές και πιστεύω στη συνέχεια τα πράγματα να είναι ακόμα καλύτερα».

Για την έλευση του Ιμπαγάσα και του Φούντα: «Για τον Αριέλ δεν υπάρχουν λόγια. Ξέρουμε όλοι τι ποδοσφαιριστής είναι, αλλά πάνω απ' όλα είναι πολύ καλό παιδί. Από την πρώτη μέρα φαίνεται πως έχει έρθει να μας βοηθήσει. Για τον Ταξιάρχη πιστεύω να εγκλιματιστεί γρήγορα και να βοηθήσει την ομάδα».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον Εργοτέλη: «Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Εμείς όπως έχουμε δουλέψει σκληρά από την αρχή της προετοιμασίας, μπορούμε να μελετήσουμε τον αντίπαλό μας. Για εμάς σε τέτοια παιχνίδια, στόχος είναι μόνο η νίκη. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα και στη συνέχεια βλέπουμε».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης έχει καλούς παίκτες. Από εκεί και πέρα δεν θα αναλύσουμε πολύ τον Εργοτέλη. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Να επιβάλουμε από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό μας. Να κλείσουμε τους χώρους και να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ για να φύγει το βάρος από τα πόδια μας. Αν το καταφέρουμε αυτό η ομάδα θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν τον φοβίζει κάτι από την πρεμιέρα: «Το μόνο που με φοβίζει είναι ο κακός μας εαυτός. Έχουμε δουλέψει σκληρά για την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρέπει να μπούμε μέσα και να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα νικηφόρα».

Τα’ σπασαν, τους την έσπασε!

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο επωφελήθηκε των συνεπειών της επαφής που είχαν νωρίς Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον κατακτώντας το Grand Prix του Σπα. Δεύτερος ο Γερμανός, εγκατέλειψε ο Βρετανός.

Τα’ σπασαν, τους την έσπασε
Το τρίτο Grand Prix στην καριέρα του και δεύτερο συνεχές κατάκτησε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός πιλότος με Red Bull εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη «φαγωμάρα» μεταξύ των δύο Mercedes των Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον και τερμάτισε πρώτος στο Σπα μπαίνοντας πιο δυναμικά στη μάχη του τίτλου.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έμεινε δεύτερος με τον Βαλτέρι Μπότας τρίτο, ενώ εγκατέλειψε ο Λιούις Χάμιλτον. Ραϊκόνεν, Φέτελ, Μάγκνουσεν, Μπάτον, Αλόνσο, Πέρες και Κβίατ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο αγώνας

Ο Χάμιλτον έκανε καλύτερη εκκίνηση από τον Ρόσμπεργκ και πέρασε πρώτος, αλλά στο δεύτερο γύρο μια επαφή των δύο Mercedes είχε σαν αποτέλεσμα να πάθει κλατάρισμα το μονοθέσιο του Βρετανού και να σπάσει η πτέρυγα του Γερμανού.



Το πρόβλημα του Χάμιλτον αποδείχτηκε σοβαρότερο και τον έφερε στις τελευταίες θέσεις (με τον ίδιο να προτείνει απόσυρση στην ομάδα του), σε αντίθεση με τον Ρόσμπεργκ που κατάφερε να επιστρέψει γρήγορα ψηλά στην κατάταξη.

Κερδισμένος ήταν ο Ρικιάρντο που επωφελήθηκε από την ατυχία των Mercedes, αλλά και την ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Αλόνσο επειδή η Ferrari του δεν έπαιρνε μπροστά στο γύρο σχηματισμού. Ο Αυστραλός πέρασε στην πρώτη θέση και με εξαιρετικό ρυθμό έδειχνε να έχει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, σε αντίθεση με τον ομόσταβλό του στη Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ, που άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Ο Ρόσμπεργκ σταδιακά κάλυψε τη διαφορά, αν και είχε να αντιμετωπίσει ένα κομμάτι από το ελαστικό του Χάμιλτον να του κόβει τη… θέα.



Τελικά αν και πίεσε αρκετά τον Ρικιάρντο περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, αλλά αύξησε τη διαφορά του από τον Χάμιλτον στη βαθμολογία. Ο Βρετανός τελικά δεν άντεξε και πέντε γύρους πριν το τέλος… παρέδωσε πνεύμα.

Καταστροφικά κατέληξε ο αγώνας για τον Αλόνσο, καθώς επιχείρησε από την έκτη θέση να βρεθεί ψηλότερα, αλλά είχε επαφή με τον Φέτελ και τελικά τερμάτισε όγδοος.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Μόντσα, 5-7 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρικιάρντο, Red Bull 1:24:36.556
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes +3.383
3. Μπότας, Williams +28.032
4.Ραϊκόνεν, Ferrari +36.815
5.Φέτελ, Red Bull +52.196
6.Μάγκνουσεν, McLaren +54.262
7. Μπάτον, McLaren +54.580
8.Αλόνσο, Ferrari +1:01.162
9.Πέρες, Force India +1:04.293
10. Κβίατ, Toro Rosso +1:05.347
11. Χούλκενμπεργκ, Force India +1:05.697
12. Βερνιέ, Toro Rosso +1:11.920
13. Μάσα, Williams +1:15.975
14. Σούτιλ, Sauber +1:22.447
15. Γκουτιέρες, Sauber +1:30.825
16. Τσίλτον, Marussia +1 γύρο
17. Έρικσον, Caterham +1 γύρο
18. Μπιανκί, Marussia +5 γύρους

Εγκατέλειψαν:
1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Γκροσάν, Lotus
3. Μαλδονάδο, Lotus
4. Λότερερ, Caterham

Βαθμολογία οδηγών

1 Ρόσμπεργκ 220
2 Χάμιλτον 191
3 Ρικιάρντο 156
4 Αλόνσο 119
5 Μπότας 110
6 Φέτελ 98
7 Χούλκενμπεργκ 69
8 Μπάτον 66
9 Μάγκνουσεν 45
10 Μάσα 40
11 Ραϊκόνεν 39
12 Πέρες 31
13 Βερνιέ 11
14 Γκροσάν 8
15 Κβίατ 7
16 Μπιανκί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

1 Mercedes 411
2 Red Bull 254
3 Ferrari 158
4 Williams 150
5 McLaren 111
6 Force India 100
7 Toro Rosso 18
8 Lotus 8
9 Marussia 2
10 Caterham 0
11 Sauber 0Πηγή: sport-fm.gr

«Κοντά σε Σαντόμ ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός σύντομα θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την υπογραφή του Κλεμάν Σαντόμ από την Παρί Σεν Ζερμέν υποστηρίζει γαλλική ιστοσελίδα.

«Κοντά σε Σαντόμ ο Ολυμπιακός»
Ο Ολυμπιακός αναζητά τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Σάμαρη στη μεσαίας γραμμή και σημερινό δημοσίευμα γαλλικής ιστοσελίδας αναφέρει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να «κλείσει» τον Κλεμάν Σαντόμ.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι εκτός της Έβερτον και της Σεβίλλης ο Σαντόμ αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, ο οποίος φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι των άλλων ομάδων που θέλουν τον 26χρονο άσο.

Ο Σαντόμ έχει έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμη με τους παριζιάνους. Πηγή: sport-fm.gr

Τσβόλε για μεγάλα πράγματα!

Τρία στα τρία στο ολλανδικό πρωτάθλημα για την Τσβόλε, που επικράτησε 2-1 της Φίτεσε.

Τσβόλε για μεγάλα πράγματα
Έστω και με ανατροπή, έστω και με γκολ στο 88’, η Τσβόλε κατάφερε να πετύχει τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς του ολλανδικού πρωταθλήματος συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία.

Επικράτησε 2-1 της Φίτεσε που προηγήθηκε με τον Πρόπερ στο 24’, αλλά είδε τους Φαν ντερ Βερφ στο 65’ και Νάιλαντ δύο λεπτά πριν το 90λεπτο να ανατρέπουν την κατάσταση.

Ο Θανάσης Καραγκούνης έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ ο Νίκος Ιωαννίδης ήταν στον πάγκο για τους νικητές.

Αναλυτικά η τρίτη αγωνιστική

Παρασκευή, 22/8

Χέρακλες-Καμπούρ 0-1
(90+2’ Χέμεν)

Σάββατο 23/8

Βίλεμ-Άλκμααρ 3-0
(14΄ Αντράντε, 29΄ Μεσούντ, 86΄ Βισέντο)

Χέρενφεν-Εξέλσιορ 2-0
(84΄Ντε Ρουν (πεν), 89΄ Λάρσον)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς- Ντόρντρεχτ 0-0

Κυριακή, 24/8

Τσβόλε-Φίτεσε 2-1
(65’ Φαν ντερ Βερφ, 88’ Νάιλαντ-24’ Πρόπερ)

Ντεν Χάαγκ-Γκρόνινγκεν (15:30)
Φέγενορντ-Ουτρέχτη
Μπρέντα-Τβέντε
Άγιαξ- Αϊντχόφεν (17:45)

Αναλυτικά η επόμενη αγωνιστική (4η)

Παρασκευή (29/8)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Βίλεμ (21.00

Σάββατο (30/8)
Καμπούρ - Ντεν Χάαγκ (19.30)
Ντόρντρεχτ - Άλκμααρ (20.45)
Εξέλσιορ - Χέρακλες (20.45)
Χέρενφεν - Ουτρέχτη (21.45)

Κυριακή (31/8)
Αϊντχόφεν - Φίτεσε (13.30)
Μπρέντα - Τσβόλε (15.30)
Γκρόνινγκεν - Άγιαξ (15.30)
Τβέντε - Φέγενορντ (17.45)
Πηγή: sport-fm.gr

Γαστρεντερίτιδα ο Αντετοκούνμπο!

Κάποιος τον μάτιασε… Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει γαστρεντερίτιδα και εισήχθη στο νοσοκομείο. Τίποτα ανησυχητικό, αφού αύριο αναμένεται να μπει στις προπονήσεις της Εθνικής.

Γαστρεντερίτιδα ο Αντετοκούνμπο
Ένα μικροπρόβλημα προέκυψε για την Εθνική. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την επιστροφή της αποστολής από την Κωνσταντινούπολη παρουσίασε κάποιες στομαχικές διαταραχές και διαπιστώθηκε πως έχει γαστρεντερίτιδα.

Το ιατρικό τιμ έκρινε πως είναι προτιμότερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να ενυδατωθεί και όλα δείχνουν πως θα είναι πανέτοιμος για να επιστρέψει στις προπονήσεις τη Δευτέρα, όταν θα αρχίσει ξανά η δουλειά μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου. Πηγή: sport-fm.gr

Αποχαιρέτησε ο Ντι Μαρία, μένει ο Κεντίρα!

Ο Άνχελ Ντι Μαρία αποχωρεί από τη Ρεάλ, όπως επιβεβαίωσε ο Κάρλο Αντσελότι προαναγγέλλοντας τη μεταγραφή του στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Αντιθέτως… μένει ο Σάμι Κεντίρα.

Αποχαιρέτησε ο Ντι Μαρία, μένει ο Κεντίρα
Παίκτης της Μαν. Γιουνάιτεντ θα πρέπει να θεωρείται ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Κάρλο Αντσελότι επιβεβαίωσε πως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποχωρεί από τη Ρεάλ μετά την απουσία του από την προπόνηση της Κυριακής.

«Ο Ντι Μαρία ήρθε, αλλά δεν ακολούθησε την προετοιμασία. Δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Ήρθε για να μας αποχαιρετήσει», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

«Έκανε φανταστική δουλειά στην ομάδα μας και οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές. Ήταν απόφασή του να φύγει. Η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κρατήσει. Είχε πάρει, όμως, την απόφασή του. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία», πρόσθεσε.

Ο Ντι Μαρία ίσως και μέσα στη μέρα να πετάξει για το Μάντσεστερ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, που θα φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, ο «Καρλέτο» ξεκαθάρισε πως ο Σάμι Κεντίρα δεν αποχωρεί από τη Ρεάλ. «Το θέμα με τον Κεντίρα λύθηκε. Μένει. Το θέλει και ο ίδιος, αλλά και εμείς. Είναι σημαντικός για εμάς», ανέφερε για τον Γερμανό μέσο, τον οποίο επιθυμούσε να αποκτήσει η Μπάγερν.
Πηγή: sport-fm.gr

Μάσα: «Κρίσιμη εβδομάδα»


Στη σημασία που έχει για όλους στον Αστέρα Τρίπολης η ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα κριθεί η παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Europa League, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πάμπλο Μάσα.

Μάσα: «Κρίσιμη εβδομάδα»
Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Αστέρας Τρίπολης, αφού στον επαναληπτικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ επιθυμεί να «σφραγίσει» την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Σε αυτή την προσπάθεια αναφέρθηκε και ο Πάμπλο Μάσα, ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμη την ερχόμενη εβδομάδα και τόνισε ότι οι Αρκάδες – με την απόδοσή του – θα κρίνουν το αποτέλεσμα της σημερινής πρεμιέρας με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντινός φορ στο Novasports

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Γνωρίζω πως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τα τελευταία χρόνια, μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί θα παίξουμε στη δική τους έδρα. Ωστόσο, έχω πολύ όρεξη και κέφι, για να μπω στο γήπεδο και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθουμε στο ύψος των περιστάσεων».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης:
«Θεωρώ πως όσα περισσότερα παιχνίδι δίνει μια ομάδα, αυτό τη δυναμώνει. Ωστόσο, εμείς δε σκεφτόμαστε αυτό. Επικεντρωνόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και προσπαθούμε να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων μας στον αγώνα».

Για τη ρεβάνς με τη Μακάμι Τελ Αβίβ:
«Αυτό που σκέφτομαι προς το παρόν είναι ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη. Καθώς αν νικήσουμε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα γράψουμε ιστορία και αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα στην παρούσα φάση».

Για τα δυνατά σημεία του Αστέρας Τρίπολης:
«Κατά την άποψή μου, τα δυνατά μας σημεία σαν Αστέρας Τρίπολης είναι η άμυνα και σε αυτό θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να δουλεύουμε. Φυσικά ένα ακόμα ατού μας θεωρώ πως είναι η ταχύτητα και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε».

Για το αν έχει προλάβει να μάθει ορισμένα πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Η αλήθεια είναι πως είμαι καινούργιος στην ομάδα και στην Ελλάδα, ωστόσο οι συμπαίκτες μου, μου έχουν διηγηθεί κάποια πράγματα για τις άλλες ομάδες. Ωστόσο, θεωρώ πως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τόσο για τις αντίπαλες ομάδες, αλλά για τη δική μας και το πώς θα γίνει καλύτερη».

Για την ετοιμότητα του Αστέρα Τρίπολης:
«Η αλήθεια είναι πως δίνουμε κάθε εβδομάδα αγώνες και για αυτό καλούμαστε να είμαστε σε ετοιμότητα σε κάθε παιχνίδι, οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να προπονούμαστε συνεχώς».

Εκτός αποστολής ο Νεϊμάρ!

Χωρίς τον Νεϊμάρ θα αγωνιστεί η Μπαρτσελόνα στον αποψινό αγώνα με την Έλτσε. Αρκετές απουσίες για τους «μπλαουγκράνα».

Εκτός αποστολής ο Νεϊμάρ
Ανέτοιμος κρίθηκε από τον Λουίς Ενρίκε ο Νεϊμάρ κι έτσι έμεινε εκτός αποστολής για την αποψινή αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Έλτσε στο «Καμπ Νου» για την πρώτη αγωνιστική.

Ο Βραζιλιάνος, που ταλαιπωρείται από ένα ελαφρύ διάστρεμμα, δεν θα είναι ο μοναδικός απών, καθώς θα λείψουν οι τραυματίες Τερ Στέγκεν, Βερμάελεν και Αντριάνο, οι τιμωρημένοι Πικέ και Σουάρες, όπως και ο Σονγκ που θα πωληθεί.

Η αποστολή: Μπράβο, Μάσιπ, Μοντόγια, Μπάρτρα, Άλβες, Ματιέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Σέρχι Ρομπέρτο, Ραφίνια, Πέδρο, Μουνίρ, Μέσι, Σάντρο.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Ντι Μαρία η Ρεάλ!!

Εξελίξεις φαίνεται πως θα έχουμε άμεσα στη μεταγραφή του Άνχελ Ντι Μαρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ο Αργεντινός άσος απουσίασε από τη σημερινή προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Χωρίς Ντι Μαρία η Ρεάλ!
Τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται να προβάρει ο Άνχελ Ντι Μαρία, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός απουσίασε από τη σημερινή προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης και ήδη έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να μετακομίσει στην Αγγλία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες το «Sky Sports» οι δύο σύλλογοι αναμένεται να συμφωνήσουν στα 60 με 70 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καρπωθούν οι Πρωταθλητές Ευρώπης για έναν παίκτη που δεν ήταν στα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι από την αρχή της σεζόν.

Μάλιστα, ο μάνατζερ του διεθνούς άσου, Ζόρζε Μέντες, επρόκειτο να ταξιδέψει άμεσα απ’ τη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται, για το Λονδίνο ούτως ώστε να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μεταγραφής.

Τις τελευταίες ώρες, πάντως, ο ισπανικός σύλλογος φέρεται να έχει αυξήσει τις απαιτήσεις του για την παραχώρηση του Ντι Μαρία, αλλά όλα δείχνουν ότι σύντομα θα κλείσει το «deal». Πηγή: sport-fm.gr

Πετράκης: «Εκ των κορυφαίων ομάδων ο Αστέρας»

Την άποψη ότι ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γιάννης Πετράκης, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί σήμερα τους Αρκάδες στους «Ζωσιμάδες».

Πετράκης: «Εκ των κορυφαίων ομάδων ο Αστέρας»
Μόνο καλά λόγια για την αξία του Αστέρα Τρίπολης μίλησε ο Γιάννης Πετράκης εν όψει της σημερινής αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τους Αρκάδες.

Από εκεί και πέρα, ο Κρητικός προπονητής μίλησε για τη σεζόν που ξεκινάει και αναφέρθηκε στον στόχο της ηπειρωτικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός στο Novasports

Για το νέο πρωτάθλημα:
«Την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα και νομίζω πως όλοι περιμένουμε με αγωνία να μπούμε στην έναρξη των παιχνιδιών. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα αναβαθμισμένο συγκριτικά με πέρυσι, με καλύτερη ποιότητα. Εύχομαι να μην υπάρχουν τραυματισμοί, όχι μόνο για τη δική μας την ομάδα, αλλά και για τις άλλες τις ομάδες».

Για το τι περιμένει από το νέο πρωτάθλημα:
«Εύχομαι να υπάρξει πρόοδος φέτος. Πιστεύω πως σε σχέση με πέρυσι θα είναι σίγουρα δυσκολότερο. Το κάνει δυσκολότερο και η ενίσχυση όλων των ομάδων, αλλά και το γεγονός ότι πέφτουν τέσσερις ομάδες, πιστεύω ότι ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας και σίγουρα θα το κάνει πιο ανταγωνιστικό. Ιδιαίτερα από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω. Για την κορυφή, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι πάλι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις ομάδες. Υπάρχει το δεύτερο γκρουπ των ομάδων, που όλες οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα, θα θέλουν να ενταχθούν σε αυτό».

Για τους στόχους του ΠΑΣ Γιάννινα:
«Εμείς από τη μεριά τη δική μας, για να έρθω και στην ομάδα μας , θέλουμε να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία και μέσα από την προσπάθεια να μπορέσουμε να μπούμε στο μεγαλύτερο γκρουπ».

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης:
«Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι της Κυριακής. Για εμένα ο Αστέρας είναι μια από τις τρεις - τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που έχει παιχνίδια στα πόδια της, που αυτό είναι πλεονέκτημα, σε σχέση με εμάς που δεν έχουμε επίσημο παιχνίδι. Εμείς πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε ο εαυτός μας. Να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και μέσα από αυτό να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, που είναι η νίκη, όπως είναι σε όλα τα παιχνίδια».

Οι «εκλεκτοί» του Άγγελου!

Στα… αγγλικά πρότυπα λειτουργεί ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καλλονή την «ασπρόμαυρη» αποστολή. Μέσα Τζαβέλλας, Βίτορ και Πόζογλου.

Οι «εκλεκτοί» του Άγγελου
Την αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αποψινό αγώνα με την Καλλονή στην άδεια Τούμπα, λόγω της τιμωρίας που είχε επιβληθεί από την περσινή σεζόν, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο έμπειρος προπονητής επέλεξε είκοσι παίκτες, στους οποίους σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με την Ζίμπρου είναι μέσα οι Μιγκέλ Βίτορ, Γιώργος Τζαβέλλας και ο ο Στέλιος Πόζογλου. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Στέφανος Αθανασιάδης.

Την «ασπρόμαυρη» αποστολή αποτελούν οι: Γιακουμής, Γλύκος, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσικάς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρατς, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Σαββίδης, Μαντούρο, Τζιόλης, Μακ, Τζανδάρης, Μάρτενς, Περέιρα, Σαλπιγγίδης, Πόζογλου και Κουλούρης. Πηγή: sport-fm.gr

«Δίνει Μπενατιά, πάει για Μανωλά»

Η ρωμαϊκή «Il Messaggero» αναφέρει πως η Ρόμα προχωρά στην πώληση του Μεντί Μπενατιά στην Μπάγερν και αμέσως μετά θα κινηθεί για τον Κώστα Μανωλά. Εξελίξεις μέσα στη μέρα.

«Δίνει Μπενατιά, πάει για Μανωλά»
Έτοιμη να πουλήσει τον Μεντί Μπενατιά στην Μπάγερν και να κινηθεί αμέσως μετά για την αντικατάστασή του με τον Κώστα Μανωλά από τον Ολυμπιακό είναι η Ρόμα, όπως αναφέρει στο φύλλο της Κυριακής η ρωμαϊκή «Il Messaggero».

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο γενικός διευθυντής των «τζιαλορόσι», Βάλτερ Σαμπατίνι, θα μεταβεί σήμερα στο Μόναχο για να συζητήσει με τους Βαυαρούς την πώληση του Μαροκινού αμυντικού κι εκτιμάται πως η χρυσή τομή θα βρεθεί στα 30 εκατ. ευρώ συν μπόνους. Ακολούθως οι Ρωμαίοι θα στραφούν στην αντικατάσταση του βασικού τους αμυντικού και θα απευθυνθούν στον Ολυμπιακό για τον Κώστα Μανωλά. Πηγή: sport-fm.gr

Παναθηναϊκός… 4x4!

Πάει για… καρέ ο Παναθηναϊκός. Την 4η σερί νίκη τους στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος θέλουν να κάνουν οι «πράσινοι», οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον Λεβαδειακό (24/8) στην πρεμιέρα τους στη Σούπερ Λίγκα.

Παναθηναϊκός… 4x4
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα του στη Σούπερ Λίγκα τον Λεβαδειακό και, εφόσον κερδίσει, αυτό θα είναι το τέταρτο σερί νικηφόρο του ξεκίνημα στην πρώτη κατηγορία.

Το «τριφύλλι» σε 35 πρεμιέρες από την έναρξη του επαγγελματικού πρωταθλήματος μετράει 20 νίκες, 5 ήττες, ενώ 10 αγώνες έληξαν ισόπαλοι.

Μάλιστα, 18 φορές που ο Κυπελλούχος Ελλάδας ξεκίνησε τη σεζόν εκτός έδρας, έχει 7 νίκες, 4 ήττες και 7 ήττες.

Δείτε αναλυτικά τις πρεμιέρες των «πρασίνων»:

ΣΕΖ. ΗΜ. ΑΓ. ΣΚ.
1979-80 30/9/79 ΠΑΟ-Αρης 3-3
1980-81 7/9/80 Γιάννινα-ΠΑΟ 2-1
1981-82 6/9/81 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 1-1
1982-83 19/9/82 Αρης-ΠΑΟ 0-0
1983-84 4/9/83 ΠΑΟ-Αρης 5-1
1984-85 23/9/84 ΠΑΟ-ΟΦΗ 2-0
1985-86 8/9/85 ΠΑΟ-Απόλλων 3-0
1986-87 13/9/86 Βέροια-ΠΑΟ 1-1
1987-88 6/9/87 ΠΑΟ-Λεβαδειακός 2-1
1988-89 11/9/88 Ολ. Βόλου-ΠΑΟ 2-1
1989-90 17/9/89 Εθνικός-ΠΑΟ 0-0
1990-91 16/9/90 Ιωνικός-ΠΑΟ 1-1
1991-92 1/9/91 ΠΑΟ-Κόρινθος 7-0
1992-93 6/9/92 ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-1
1993-94 22/8/93 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 0-0
1994-95 28/8/94 Απόλλων-ΠΑΟ 2-3
1995-96 27/8/95 Λάρισα-ΠΑΟ 0-1
1996-97 7/9/96 ΠΑΟ-Καλαμάτα 3-0
1997-98 30/8/97 Πανιώνιος-ΠΑΟ 0-3
1998-99 22/8/98 ΠΑΟ-Πανηλειακός 2-1
1999-00 20/9/99 ΠΑΟ-Τρίκαλα 2-0
2000-01 16/9/00 ΠΑΟ-Γιάννινα 2-1
2001-02 23/9/01 Πανιώνιος-ΠΑΟ 2-2
2002-03 25/8/02 ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-1
2003-04 24/8/03 ΠΑΟ-Ξάνθη 1-0
2004-05 19/9/04 ΠΑΟ-Ιωνικός 3-0
2005-06 28/8/05 ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 0-2
2006-07 20/8/06 Αιγάλεω-ΠΑΟ 1-4
2007-08 2/9/07 ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 0-0
2008-09 31/8/08 ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-1
2009-10 22/8/09 Εργοτέλης-ΠΑΟ 0-3
2010-11 27/8/10 ΠΑΟ-Ξάνθη 1-1
2011-12 28/8/11 Κέρκυρα-ΠΑΟ 0-2
2012-13 25/8/12 Λεβαδειακός-ΠΑΟ 0-1
2013-14 18/8/13 ΠΑΟ-Παναιτωλικός 2-0Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός αγώνα Λάτβαλα και Μικ!!

Απρόσμενη εξέλιξη στο Ράλι Γερμανίας, καθώς Λάτβαλα και Μικ τέθηκαν νοκ άουτ μετά από ατυχήματα. Πέρασε πρώτος ο Νουβίλ.

Εκτός αγώνα Λάτβαλα και Μικ!
Την ώρα που ο Σεμπαστιάν Οζιέ είχε μείνει εκτός αγώνα ανοίγοντας το δρόμο στους άλλους για τη νίκη στο Ράλι Γερμανίας, οι ανταγωνιστές του έχασαν μια χρυσή ευκαιρία για την πρωτιά.

Ο ομόσταβλός του στη Volkswagen, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, έδειχνε πως οδεύει σε μια άνετη νίκη έχοντας περίπου ένα λεπτό διαφορά από τον δεύτερο, ωστόσο είχε ατύχημα στη 15η ειδική διαδρομή (ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει) και τέθηκε εκτός αγώνα. Το αυτοκίνητό του βγήκε από το δρόμο και κατέληξε στα… δέντρα.

Ο Κρις Μικ, που πέρασε μπροστά, είχε την ίδια μοίρα λίγο αργότερα με Citroen κι έτσι ο Τιερί Νουβίλ βρήκε την ευκαιρία με Hyundai να πάρει κεφάλι. Με δύο ειδικές να απομένουν έχει διαφορά 35,7’’ από τον Ντάνι Σόρντο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Τιερί Νουβίλ Hyundai 2h43m52.4s
2. Ντάνι Σόρντο Hyundai +35.7s
3. Αντρέας Μίκελσεν VW +56.1s
4. Έλφιν Έβανς M-Sport Ford +1m04.6s
5. Μίκο Χίρβονεν M-Sport Ford +1m14.2s
6. Μαντς Όστμπεργκ Citroen +1m18.0s
7. Μάρτιν Πρόκοπ Czech Ford +4m16.3s
8. Ντένις Κάουπερς M-Sport Ford +8m01.5s
9. Ζουλιέν Μορέν Maurin Ford +10m16.4s*
10. Οτ Τάνακ Autotek Ford +10m40.7s*

Aναλυτικά οι νικητές των ειδικών:

SS1: Σεμπαστιάν Οζιέ
SS2: Σεμπαστιάν Οζιέ
SS3: Γιάρι Μάτι Λάτβαλα
SS4: Σεμπαστιάν Οζιέ
SS5: Γιάρι Μάτι Λάτβαλα
SS6: Γιάρι Μάτι Λάτβαλα
SS7: Ρόμπερτ Κούμπιτσα
SS8: Ακυρώθηκε
SS9: Γιάρι Μάτι Λάτβαλα
SS10:Γιάρι Μάτι Λάτβαλα
SS11:Γιάρι Μάτι Λάτβαλα
SS12: Ρόμπερτ Κούμπιτσα
SS13:Γιάρι Μάτι Λάτβαλα
SS14:Γιάρι Μάτι Λάτβαλα
SS15: Κρις Μικ
SS16: Τιερί Νουβίλ Πηγή: sport-fm.gr

Όλα οδηγούν στον Μανωλά!!


«Ζεστό» παραμένει στην Αγγλία το… φλερτ της Άρσεναλ με τον Κώστα Μανωλά. Ποια τα δεδομένα που κάνουν τους Λονδρέζους να θέλουν τον διεθνή στόπερ.

Όλα οδηγούν στον Μανωλά!
Πληθαίνουν στην Αγγλία τα δημοσιεύματα που αφορούν το ενδιαφέρον της Άρσεναλ για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά.

Συγκεκριμένα, η «Daily Mail» συνδέει το γεγονός ότι ο διεθνής στόπερ έμεινε εκτός αποστολής από το χθεσινό παιχνίδι της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα κόντρα στη Νίκη Βόλου, με την επικείμενη πρόταση 6,5 εκατ. λιρών (8.13 εκατ. ευρώ) των Λονδρέζων για την απόκτηση του παίκτη.

Από εκεί και πέρα, ο Αρσέν Βενγκέρ διαπίστωσε στο ισόπαλο (2-2) παιχνίδι των «κανονιέρηδων» με την Έβερτον ότι υπάρχουν αρκετά αμυντικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα με την προσθήκη ενός αξιόλογου κεντρικού αμυντικού.

Μέχρι στιγμής ο Μανωλάς παραμένει ο «Νο1» στόχος της Άρσεναλ για να διαδεχθεί τον Τόμας Βερμάελεν μετά την μετακίνηση του τελευταίου στην Μπαρτσελόνα, με την αγγλική ομάδα να εμφανίζεται διατεθειμένη να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή (1η Σεπτεμβρίου).

Ρόλο στις φημολογούμενες συζητήσεις φαίνεται πως έχει το γεγονός ότι ο 23χρονος παίκτης αξιώνει να έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής και να μην μείνει στον πάγκο, αφού θέλει να έχει αγωνιστικό ρυθμό και για την Εθνική Ελλάδας (με την οποία στο Μουντιάλ έπαιξε σε όλα τα ματς ως βασικός).
Πηγή: sport-fm.gr

Από την παραλία... Σούπερ Λίγκα!

Ο καιρός... επιτάσσει παραλία, αλλά στο πρόγραμμα της Κυριακής χωρά και Σούπερ Λίγκα. Σήμερα το κυρίως πιάτο της πρεμιέρας, με πέντε αναμετρήσεις. Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-Καλλονή ξεχωρίζουν.

Από την παραλία... Σούπερ Λίγκα
Ιδανικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεκίνησε η φετινή Σούπερ Λίγκα, αφού στο πρώτο μέρος της πρεμιέρας του πρωταθλήματος επετεύχθησαν οχτώ γκολ.

Μόνο τέσσερα σημειώθηκαν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νίκη Βόλου, ενώ τα υπόλοιπα μπήκαν στη νίκη (2-1) της Κέρκυρας επί του Πανθρακικού και του ΟΦΗ κόντρα στον Παναιτωλικό (1-0).

Έτσι περιμένουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια και σήμερα, ώστε να μπουν από νωρίς οι βάσεις για ένα θεαματικό πρωτάθλημα.

Στις 19:15 έχουμε τέσσερις αγώνες να διεξάγονται ταυτόχρονα, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να είναι στραμμένο σε εκείνο του ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλλονή και του Ατρομήτου με τον Πλατανιά.

Οι Περιστεριώτες πλήρωσαν την απροσεξία τους και δεν συνεχίζουν στα Κύπελλα Ευρώπης, ενώ οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από την ήττα στην έδρα της Ζίμπρου και θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν τη δυναμική τους.

Από εκεί και πέρα, τα άλλα δύο ματς την ίδια ώρα είναι η Βέροια με τη Skoda Ξανθή και ο αγώνας του… Ευρωπαίου Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ.

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το εκτός (;) έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να επιθυμεί να δώσει συνέχεια στη σημαντική νίκη επί της Μίντιλαντ και να μπει με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1

Τέλος στην κακή παράδοση κόντρα στον Πανθρακικό έβαλε η Κέρκυρα! Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, οι «Φαίακες» νίκησαν 2-1 την ομάδα της Κομοτηνής, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας!
ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0

Ο ΟΦΗ διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό και δικαιώθηκε (1-0) στο φινάλε, με τον Πετρόπουλο να σκοράρει στην επιστροφή του στους Κρητικούς. Αποβλήθηκε ο Γκατούζο.

Ολυμπιακός – Νίκη Βόλου 3-1

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό! Ο Ολυμπιακός ορεξάτος στο πρώτο 45λεπτο πέτυχε τρία γκολ (3-1) και «καθάρισε» το παιχνίδι με την Νίκη Βόλου ξεκινώντας με νίκη τη Σουπερ Λίγκα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Ατρόμητος-Πλατανιάς (19:15, NS3): Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βέροια - Skoda Ξανθή (19:15, NS7): Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΠΑΟΚ-Καλλονή (19:15, NS2): Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (19:15, NS4): Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (21:30, NS1): Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Πανιώνιος-Εργοτέλης (21:30, NS1): Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Πηγή: sport-fm.gr

Αρσέν, τον βλέπεις; (video)

Ο Αρσέν Βενγκέρ ψάχνει επιθετικό και ο Τιερί Ανρί είχε δύο γκολ και μια ασίστ με τη Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς…

Αρσέν, τον βλέπεις; (video)
Την ώρα που η Άρσεναλ έχει στην κορυφή της επίθεσης τον Ολιβιέ Ζιρού και μετά από εκεί το… χάος, ο Τιερί Ανρί συνεχίζει να σκοράρει στο MLS.

Ο 37χρονος επιθετικός είχε δύο γκολ και μία ασίστ οδηγώντας τους Νιου Γιορκ Ρεντς Μπουλς στη νίκη με 4-2 επί της Μόντρεαλ Ίμπακτ.

Αρχικά ισοφάρισε με κεφαλιά-ψαράκι κι εν συνεχεία με ένα πλασέ που φέρει την υπογραφεί του έκανε την ανατροπή, προτού σερβίρει το τρίτο γκολ της ομάδας του.




Πηγή: sport-fm.gr

Έξαλλος και ο Βαλβέρδε!! (video)

Μέχρι και ο συνήθως ψύχραιμος Ερνέστο Βαλβέρδε αντέδρασε για το ακυρωθέν γκολ του γκολκίπερ (!) Ιραϊθόθ και το πέναλτι που δεν δόθηκε στην Μπιλμπάο στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Μάλαγα.

Έξαλλος και ο Βαλβέρδε (video)
Βράζουν στη χώρα των Βάσκων με τις αποφάσεις του διαιτητή Ματέου Λαόθ στη χθεσινή ήττα της Μπιλμπάο με 1-0 από τη Μάλαγα.

Αρχικά ακυρώθηκε γκολ του τερματοφύλακα Γκόρκα Ιραϊθόθ σαν οφσάιντ (και όχι του σκόρερ) στο 94’ και ένα λεπτό μετά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων Κάρλος Καμενί «γκρέμισε» αντίπαλο μέσα στην περιοχή χωρίς να δοθεί πέναλτι.

Ακόμη και ο συνήθως ψύχραιμος Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. «Για μένα το γκολ ήταν καθαρό και έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Δεν έχω να πω πολλά. Ο καθένας το βλέπει από τη δική του οπτική», δήλωσε ο προπονητής των Βάσκων.




Πηγή: sport-fm.gr

Προς ναυάγιο του Μπορνταγκαράι!

Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του Φαμπιάν Μπορνταγκαράι βάζουν «φρένο» στη μεταγραφή του στον Λεβαδειακό.

Προς ναυάγιο του Μπορνταγκαράι
Ούτε χθες δεν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Φαμπιάν Μπορνταγκαράι από τον Λεβαδειακό.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην συμβεί και ποτέ. Τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων του Αργεντινού μεσοεπιθετικού προβλημάτισαν τους Βοιωτούς για τον βαθμό ετοιμότητάς του.

Έτσι η μεταγραφή έχει «παγώσει» και πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου καλούνται να ψάχνουν για άλλη λύση για την ενίσχυσή τους.Πηγή: sport-fm.gr

Τα βρήκαν Ολυμπιακός-Ιντεπεντιέντε!

Η Ιντεπεντιέντε συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για να ξεχρεώσει τη μεταγραφή του Λεονέλ Νούνιες και να αποφύγει την τιμωρία.

Τα βρήκαν Ολυμπιακός-Ιντεπεντιέντε
Σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για διακανονισμό του… παμπάλαιου χρέους της μεταγραφής του Λεονέλ Νούνιες ήρθε η Ιντεπεντιέντε, όπως αναφέρεται στον Τύπο της χώρας και επιβεβαιώνεται από το σύλλογο της Αργεντινής.

Η Ιντεπεντιέντε απειλείτο με αφαίρεση έξι βαθμών αν μέχρι τις 27 Αυγούστου δεν έβρισκε τρόπο να ρυθμίσει την οφειλή από την αγορά του παίκτη πριν από έξι χρόνια. Τελικά φαίνεται πως υπήρξε συμφωνία και απομένουν οι υπογραφές.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Αργεντινή, η Ιντεπεντιέντε θα δώσει 350.000 δολαρίων με τις υπογραφές του διακανονισμού, άλλη μια ισόποση δόση και επιπλέον τέσσερις των 275.000 δολαρίων.
Πηγή: sport-fm.gr

Το μέλλον είναι εδώ!!

Ενθουσιασμός στην ΑΕΚ για τη μαγική χθεσινή βραδιά και την πολλά υποσχόμενη εμφάνιση παρά την ήττα από τη Ρόμα. Η παρουσία του Κατσουράνη στο ΟΑΚΑ και οι μεταγραφικές εκκρεμότητες.

Το μέλλον είναι εδώ!
Εικόνες από ένα ένδοξο παρελθόν, αλλά και το λαμπρό μέλλον που φαίνεται να την περιμένει έζησε χθες η ΑΕΚ. Ένα καλοκαιρινό φιλικό ήταν αρκετό για να δείξει τη δυναμική της, αγωνιστική και όχι μόνο, γεμίζοντας αισιοδοξία τους φίλους της πως σύντομα θα μπορούν να γεύονται ανάλογες στιγμές και σε επίσημα παιχνίδια.

Η Ρόμα μπορεί να νίκησε με 2-1, αλλά η «Ένωση» ήταν πολλαπλά κερδισμένη. «Ανάγκασε» περίπου 30.000 φίλους της να ανηφορίσουν μέσα στο κατακαλόκαιρο δείχνοντας τη δίψα να ξαναδούν την ομάδα τους εκεί που ανήκει και έπεισε άπαντες σε αγωνιστικό επίπεδο πως η Football League είναι πολύ μικρή για το μέγεθός της παίζοντας εξαιρετικά για τουλάχιστον ένα ημίχρονο και χάνοντας από δύο στημένες φάσεις. Ακόμη και σε… οικονομικό επίπεδο ήταν μια εξαιρετική βραδιά, καθώς «κόπηκαν» 27.612 εισιτήρια, με τις εισπράξεις να ανέρχονται στις 171.630 ευρώ.

Ο κόσμος έφυγε από το ΟΑΚΑ με ένα πλατύ χαμόγελο και την προσδοκία πως τα καλύτερα έρχονται και πως θα αποζημιωθεί πολλαπλάσια για όσα πέρασε και την υπομονή του μέχρι να αναρριχηθεί η αγαπημένη του ομάδα στη φυσική της θέση.

Ο Κατσουράνης και ο φορ

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην ΑΕΚ σύσκεψη για το αν θα υπάρξουν προσθήκες στις θέσεις του μεσοαμυντικού και του σέντερ φορ. Η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στο ΟΑΚΑ χθες έδωσε νέα «τροφή» στα σενάρια περί επιστροφής, αλλά δεν υπάρχει κάποια απόφαση, τουλάχιστον για την ώρα. Παράλληλα παραμένει ανοιχτό το θέμα απόκτησης σέντερ φορ.

* Πλέον η ΑΕΚ στρέφεται στην πρώτη αναμέτρηση με τον Φωκικό για το Κύπελλο, που θα γίνει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.Πηγή: sport-fm.gr

Βιέϊρα, ο αντι-Κάλβο!

Την περίπτωση του Ούγκο Βιέϊρα εξετάζει η Skoda Ξάνθη για να καλύψει το κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κάρλος Κάλβο.

Βιέϊρα, ο αντι-Κάλβο
Άγνωστο παραμένει πότε και αν θα επιστρέψει στην Ξάνθη ο Κάρλος Κάλβο, ο οποίος αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα και έχει ζητήσει σχετική άδεια από τη διοίκηση της Skoda.

Για αυτό τον λόγο οι Ακρίτες κινούνται για την αντικατάσταση του Ισπανού εξτρέμ, με το όνομα του Ούγκο Βιέϊρα να ακούγεται αρκετά δυνατά τις τελευταίες ώρες.

Ο Πορτογάλος μέσος, ο οποίος φημολογείται ότι ενδιαφέρει ΑΠΟΕΛ και Παναιτωλικό, έχει μείνει ελεύθερος από την Μπράγκα και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μάλιστα, η Ξάνθη φέρεται ήδη να έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του 26χρονου παίκτη, ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Ζιλ Βιθέντε. Πηγή: sport-fm.gr

Καταλήγει στη Μάιντς ο Ντε Μπλάσις!

Μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Πάμπλο Ντε Μπλάσις στη Μάιντς, με τη γερμανική ομάδα – εκτός από χρήματα – να δίνει και έναν παίκτη ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Καταλήγει στη Μάιντς ο Ντε Μπλάσις
Πολύ κοντά σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Πάμπλο Ντε Μπλάσις φέρονται να βρίσκονται Αστέρα Τρίπολης και Μάιντς, με την υπόθεση να ολοκληρώνεται μετά τον επαναληπτικό αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ του Europa League.

Οι Γερμανοί προσφέρουν ένα ποσό που φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, αλλά οι Αρκάδες ζήτησαν και έναν παίκτη ως αντάλλαγμα.

Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί στο διάστημα που απομένει να καλυφθεί το κενό θα αφήσει με την επικείμενη αποχώρησή του ο Ντε Μπλάσις. Η διοίκηση του γερμανικού συλλόγου δεν απάντησε αρνητικά και πλέον οι «κυανοκίτρινοι» αποφασίζουν τον παίκτη που θα ακολουθήσει το αντίστροφο δρομολόγιο, για να γίνει κάτοικος Τρίπολης.

Σε κάθε περίπτωση, το κενό του Αργεντινού είναι μεγάλο, καθώς πρόκειται για έναν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας μέχρι στιγμής και μια πρώτη γεύση από τον Αστέρα χωρίς τον Ντε Μπλάσις θα πάρουμε σήμερα στα Γιάννενα, μια και ο Στάικος Βεργέτης τον απέκλεισε από την αποστολή. Πηγή: sport-fm.gr

«Κόουτς, σε θέλουμε»

Σε επαφή με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη ήρθε ο Ερασιτέχνης Άρης, ύστερα από την απόφαση που πάρθηκε η ομάδα να συμμετάσχει τελικά στη Γ’ Εθνική. Ποια τα δεδομένα για την παραμονή του έμπειρου κόουτς.

«Κόουτς, σε θέλουμε»
Εντός της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις σε αρκετά επίπεδα στον Άρη, εφόσον ανακληθεί η συμμετοχή από το Κύπελλο, και γίνει αίτηση στην επιτροπή της Γ' Εθνικής (η διορία λήγει την Τρίτη).

Σε αυτή την περίπτωση ο Ερασιτέχνης είναι υποχρεωμένος να ιδρύσει τμήμα αμειβομένων ποδοσφαιριστών που θα λειτουργεί υπό τη σκέπη του και φυσικά να συστήσει και επιτροπή από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο.

Πρώτα από όλα, όμως, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη επιθυμούν να παραμείνει στη θέση του Δημήτρης Καλαϊτζίδης και αυτό είναι κάτι που του μετέφεραν στη χθεσινή τους συνάντηση.

Εκείνο που θέλησαν να διαπιστώσουν ότι ήταν αν ο έμπειρος προπονητής σκέφτεται να συνεχίσει, αναλαμβάνοντας από το μηδέν την ομάδα.

Σε πρώτη φάση ο Έλληνας προπονητής δεν είναι αρνητικός, αλλά – σύμφωνα με τη SportDay - θέτει κάποιες προϋποθέσεις για να συνεχίσει:

1) να δημιουργηθεί ένα τιμ από ανθρώπους που έχουν όραμα, ώστε να επιστρέψει ο Άρης άμεσα στη Σούπερ Λίγκα.

2) Εκείνος που θα αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας να εγγυηθεί τα χρήματα τόσο του ίδιου όσο και των παικτών. «Ο,τι υπογράψαμε με τον Στεφανίδη, να ισχύσει», τους είπε μεταξύ άλλων.

3) Να παραμείνει το ρόστερ. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν από το τέλος της θερινής μεταγραφικής περιόδου, σημείο κλειδί για τον Ελληνα τεχνικό είναι να μην αποψιλωθεί το ρόστερ, αφού θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με το να αντικατασταθούν όσοι αποχωρήσουν.

4) Τελευταία (αλλά καθόλου ήσσονος σημασίας) προϋπόθεση είναι ότι όσοι δεχθούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αναγέννησης από τη Γ' Εθνική να υπογράφουν επέκταση των συμβολαίων τους και για την επόμενη χρονιά.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει αντίδραση!

Απαντήσεις σε όσους έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τη φετινή δυναμική του θέλει να δώσει απόψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται την Καλλονή στην Τούμπα. Την τελευταία στιγμή η «ασπρόμαυρη» αποστολή.

Περιμένει αντίδραση
«Βγάλτε εγωισμό», «υποχρέωσή μας η νίκη» και ανάλογες ομιλίες περιλαμβάνει καθημερινά το… μενού των όσων λέει ο Άγγελος Αναστασιάδης στους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά τη γκέλα στη Ζίμπρου για το Europa League.

Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός θέλοντας να δείξει ότι υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του ζήτησε να βρεθούν σήμερα το πρωί στο γήπεδο, ώστε να βγάλει την αποστολή για τη σημερινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Καλλονή (19:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Από εκεί και πέρα, ο Μακεδόνας προπονητής έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την ενδεκάδα, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα χρησιμοποιήσει άμεσα τους Τζαβέλλα, Βίτορ που είχε τιμωρήσει μεσοβδόμαδα.

Το πιθανότερο είναι ότι το αρχικό σχήμα θα αποτελείται από τους Γλύκο, Κίτσιου, Κατσικά, Σκόνδρα και Ρατς στην άμυνα. Τον Μαντούρο ως «κόφτη», τους Κάτσε και Τζιόλη ως εσωτερικούς μέσους και την τριάδα στην επίθεση θα αποτελέσουν οι Μακ, Σαλπιγγίδη και Περέιρα. Εκτός είναι οι Γκολάσα, Κιόσε και ο Αθανασιάδης, ο οποίος μάλιστα είναι τιμωρημένος από πέρσι.

Το ίδιο ισχύει, όμως, και για την Τούμπα, στην οποία σήμερα το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών από την περσινή τιμωρία που είχε επιβληθεί στην ομάδα για τα όσα είχαν συμβεί στον β’ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: sport-fm.gr

Αναμονή για Αμπέντ!!

Την απάντηση της Νιούκαστλ στην πρόταση αγοράς του Μεντί Αμπέντ περιμένουν στον Παναθηναϊκό, χωρίς πολλές ελπίδες. Δεν «παίζει» του Σουγκού, υπογράφει ο Μπερίσα.

Αναμονή για Αμπέντ
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει κάθε ελπίδα απόκτησης του Μεντί Αμπέντ, αλλά η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες να επιστρέψει ο Αλγερινός χαφ είναι ελάχιστες. Η Νιούκαστλ δεν έχει απαντήσει στην πρόταση αγοράς του «τριφυλλιού», αλλά ο Άλαν Πάρντιου δηλώνει πως υπολογίζει τον παίκτη και το δείχνει (χθες ήταν ξανά στη 18άδα, χωρίς όμως να αγωνιστεί), ενώ ο ίδιος ο Αμπέντ δεν πιέζει να αποχωρήσει και βλέποντας πως έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να αγωνίζεται στις «καρακάξες» προσπαθεί να καθιερωθεί στην Premier League.

Πάντως μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα συμβεί και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή διαρρέεται πως είναι πιθανός ακόμη και ο εκ νέου δανεισμός του στον Παναθηναϊκό. Δύσκολο πάντως…

Αν δεν γίνει του Αμπέντ, με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν μοιάζει πιθανό να υπάρξει άλλη προσθήκη. Στη Γαλλία γράφτηκε χθες περί ενδιαφέροντος για τον Πάπε Αμοντού Σουγκού της Μαρσέιγ, ωστόσο ο 30χρονος Σενεγαλέζος δεν είναι στη λίστα του Παναθηναϊκού, όπως λένε στην ομάδα.

Έτσι το πιθανότερο είναι η τελευταία προσθήκη να είναι ο Βαλμίρ Μπερίσα. Ο 18χρονος Σουηδός φορ βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, πήγε στο Κορωπί για να γνωριστεί με την υπόλοιπη ομάδα και σήμερα θα γυμναστεί με Κλωναρίδη και Κουτρουμπή που δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Πιθανότατα τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει τη μετακίνησή του από τη Ρόμα με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς 600-700 χιλ. ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Με… φόρα από την Μίντιλαντ!!

Συνέχεια στη σημαντική νίκη επί της Μίντιλαντ θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ρίχνεται σήμερα στη μάχη του πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό. Πώς έχει η προϊστορία με τους Βοιωτούς.

Με… φόρα από την Μίντιλαντ
Καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση με την περσινή σεζόν φιλοδοξεί να κάνει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα, στη μάχη του οποίου ρίχνεται σήμερα κόντρα στον Λεβαδειακό (21:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» κατάφεραν στην πρεμιέρα να μπουν νικηφόρα στη Σούπερ Λίγκα, αλλά στη συνέχεια έκαναν «γκέλες» κόντρα σε Πανιώνιο, Βέροια και Πλατανιά. Πρόθεση της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου είναι να αποφύγει κάτι τέτοιο φέτος, ώστε να καταφέρει να έχει ανταγωνιστική παρουσία από την αρχή του πρωταθλήματος.

Άλλωστε, το «τριφύλλι» προέρχεται από τη σημαντική νίκη επί της Μίντιλαντ και είναι με το ένα… πόδι μακριά από την είσοδό του στους ομίλους του Europa League. Για αυτό τον λόγο ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτή την επιτυχία κόντρα στους Βοιωτούς, οι οποίοι τον υποδέχονται στον ΟΑΚΑ που θα θυμίζει κάτι από… Λεωφόρο!

Οι «πράσινοι» έχουν πάρει 12.500 εισιτήρια και οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν απόψε περίπου 10.000 οπαδούς τους.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Αναστασίου ετοιμάζεται να κάνει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα με τους Δανούς. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κοτσόλης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπούρμπο, Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφλεντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, με τους Χουχούμη (ή Πράνιτς) και Ζέκα εσωτερικούς μέσους. Ο Πέτριτς θα παίξει πίσω από τους Μπεργκ και Καρέλη. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στιλ, Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Ντίνας, Δώνης, Ατζαγκούν και Μπουί. Εκτός έμειναν οι Λαγός, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης και Μπαϊράμι.

Προϊστορία

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

18/12/13 Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4 (31’ Κλωναρίδης, 37’, 52’, Λαγός, 89’ Δώνης)
25/08/12 Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1 (34' Bύντρα)
04/02/12 Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-0 (83' Μελισσάς)
08/11/09 Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2 (68' Βύντρα, 81' Σισέ)
01/02/09 Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-2 (50' Ντιμπαλά - 41' Κλέιτον, 64' Πετρόπουλος) Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει σύντομα χαφ!!

Ο Ολυμπιακός, όπως παραδέχθηκε ο Μίτσελ εξετάζει κάποιες περιπτώσεις για να καλύψει το κενό μετά την αποχώρηση του Σάμαρη, με τους Πάπε Ντιόπ και Σαντόμ να είναι ψηλά στη σχετική λίστα.

Παίρνει σύντομα χαφ
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θέλουν στον Ολυμπιακό να έχουν ολοκληρώσει την απόκτηση του μέσου, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Ανδρέα Σάμαρη στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν εστιάσει στις περιπτώσεις του Πάπε Ντιόπ και του Σαντόμ, με τον Σενεγαλέζο της Λεβάντε να είναι δύο φορές (πέρσι και φέτος) έτοιμος να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Η συγκεκριμένη υπόθεση «πάγωσε», όμως ο παίκτης βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο μετά την παραχώρηση του Έλληνα χαφ στην Μπενφίκα.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος άσος δεν υπολογίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν, παρότι το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα, τα άλλα ονόματα που «παίζουν» είναι του Μπιά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη, καθώς και ο Πέτσος της Ραπίντ Βιέννης, όμως και οι δύο αυτές περιπτώσεις δεν είναι κοντά στον τύπο του χαφ που θέλει ο Μίτσελ.

Πάντως, δεν πρέπει να αποκλείσουμε την πιθανότητα να πάει ο Ολυμπιακός ως έχει, εφόσον δεν βρει ο Ισπανός τεχνικός κάποιον παίκτη που να ταιριάζει στα «θέλω» του και να δώσει ευκαιρίες σε κάποιους που δεν ήταν στα πλάνα του μέχρι πρότινος. Πηγή: sport-fm.gr

Αφελάι… 652 μέρες μετά!!

Στο επίσημο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, ο Ιμπραΐμ Αφελάι χρειάστηκε μόλις 32 λεπτά για να σκοράρει. Όμως, την τελευταία φορά που είχε πανηγυρίσει γκολ ο Ολλανδός εξτρέμ ήταν πριν από… 652 μέρες!

Αφελάι… 652 μέρες μετά
Πέρασε καιρός από τότε, αλλά η… τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται!

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν τον Ιμπραΐμ Αφελάι κόντρα στη Νίκη Βόλου, όχι μόνο να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του -και μάλιστα ως βασικός- με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά να σκοράρει κιόλας, στο 32ο λεπτό, για το 3-0 εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο, ο 28χρονος εξτρέμ κατάφερε να πανηγυρίσει ξανά δικό του γκολ σε επίσημο παιχνίδι, ύστερα από 652 μέρες!

Συγκεκριμένα, ήταν 30 Οκτωβρίου του 2012 όταν ο Ολλανδός έδινε στη Σάλκε -αγωνιζόμενος ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα- το προβάδισμα, στο 11ο λεπτό, στη νίκη με σκορ 3-0 στη Σαντχάουζεν για το Κύπελλο Γερμανίας!

Δείτε το τελευταίο γκολ του Ιμπραΐμ Αφελάι σε επίσημο ματς:


Πηγή: sport-fm.gr

Νεκρός ποδοσφαιριστής από πέτρα οπαδού στην Αλγερία!!

Ανείπωτη τραγωδία στην Αλγερία, όπου ο 25χρονος Καμερουνέζος επιθετικός Άλμπερτ Εμποσέ πέθανε μετά από πέτρα που δέχθηκε στο κεφάλι από οπαδό της δικής του ομάδας.

Νεκρός ποδοσφαιριστής από πέτρα οπαδού στην Αλγερία
Σοκαριστικά (και εντελώς δυσάρεστα) νέα απ’ την Αλγερία. Κατά τη διάρκεια αγώνα για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, ο Άλμπερτ Εμποσέ δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι από οπαδό της δικής του ομάδας(!) και σε ηλικία 25 ετών σκόρπισε την θλίψη για τον άδικο χαμό του...

Δυστυχώς ο εκλιπών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς εκεί υπέκυψε στα τραύματά του. Πρόκειται για τον Καμερουνέζο επιθετικό που αγωνιζόταν στην JS Kabylie και μάλιστα πέρσι είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 17 τέρματα.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί, ωστόσο όπως και να ‘χει μια ζωή έφυγε τόσο πρόωρα και με αυτό τον τρόπο... Πηγή: sport-fm.gr

Ολοκαίνουριος Ολυμπιακός!

Μια… φρέσκια version του Ολυμπιακού παρουσίασε ο Μίτσελ στην πρεμιέρα. Κι αυτό γιατί οι 10 απ' τους 14 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, φόρεσαν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς τα ερυθρόλευκα.

Ολοκαίνουριος Ολυμπιακός
Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια, στα «υλικά» όμως υπάρχουν αλλαγές. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ διαφορετικός σε σχέση με την περσινή χρονιά, κάτι που αποτυπώνεται πλήρως στους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μίτσελ.

Πιο συγκεκριμένα οι δέκα απ’ τους συνολικά 14 (λόγω των τριών αλλαγών), έκαναν το ντεμπούτο τους με τα ερυθρόλευκα σε επίσημο αγώνα.

Πρόκειται για τους Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι, Γκαζαριάν (αλλαγή), Διαμαντάκος, Μπενίτες (αλλαγή) οι οποίοι αποκτήθηκαν στο τρέχον καλοκαίρι.

Μόνο οι Ρομπέρτο, Αβραάμ, Εντινγκά και Τσόρι ήταν οι… παλιοί απέναντι στη Νίκη Βόλου.Πηγή: sport-fm.gr

Έσπασε ταμεία η ΑΕΚ!

Τη μαζική προσέλευση που αναμενόταν είχε το φιλικό της ΑΕΚ με τη Ρόμα. Όπως επιβεβαίωσε κι η εκκαθάριση των εισιτηρίων, περισσότεροι από 27.000 φίλοι της «Ένωσης» βρέθηκαν -τέλη Αυγούστου- στο ΟΑΚΑ.

Έσπασε ταμεία η ΑΕΚ
Αυτό που προμήνυε η προπώληση των εισιτηρίων και περιέγραφε γλαφυρά η εικόνα του ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του φιλικού της ΑΕΚ με τη Ρόμα επιβεβαιώθηκε μετά τον αγώνα.

Πέρα απ’ την εξαιρετική υποστήριξή του στην ομάδα, ο κόσμος της «Ένωσης» εντυπωσίασε και με τη μαζικότητα που συγκεντρώθηκε -δεδομένης της εποχής- στις εξέδρες.

Κι αυτό διότι η εκκαθάριση που ανακοινώθηκε κι επίσημα από την ΠΑΕ ΑΕΚ μετά τη λήξη έδειξε ότι κόπηκαν 27.612 εισιτήρια, με τις εισπράξεις να ανέρχονται στις 171.630 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Θέλετε όνομα; Κι εγώ…»

«Σφίγγα» ήταν ο Μίτσελ σχετικά με τον αντί-Σάμαρη, που παραδέχθηκε τα… δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού κόντρα στη Νίκη Βόλου. «Επιλέγω πάντα τους καλύτερους», είπε για τον έναν Έλληνα στην ενδεκάδα.

Μίτσελ: «Θέλετε όνομα; Κι εγώ…»
Κλειστά «χαρτιά» κράτησε ο Μίτσελ σχετικά με το ποιος θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Σάμαρη στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Έλληνα άσο που θα συνεχίσει στην Μπενφίκα, χαρακτήριζοντάς τον «γιο» του!

Όσον αφορά την πρεμιέρα με τη Νίκη Βόλου, ο προπονητής των Πειραιωτών έδειξε ικανοποιημένος απ’ την εμφάνιση του πρώτου μέρους και προβληματισμένος απ’ αυτή στο δεύτερο, ενώ απάντησε και για το πώς χρησιμοποίησε τον Αφελάι.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου:

Για τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού: «Δεν χρειάζεται να ξέρει κάποιος πολλά για το ποδόσφαιρο για να το καταλάβει. Μπήκαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε κατοχή και βάλαμε τρία γκολ. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Χάσαμε την δύναμή μας, την κατοχή της μπάλας και από την στιγμή που ένας αντίπαλος παίκτης έκανε ένα πολύ καλό σουτ και μετά, ήρθε και το γκολ. Η ομάδα φάνηκε όχι νευρική αλλά σίγουρα όχι όπως ήταν στο πρώτο μέρος».

Για την χρησιμοποίηση του Αφελάι πιο κοντά στον Τσόρι: «Εμείς προτιμούσαμε σήμερα τα άκρα να τα δουλέψουν οι Ομάρ και Μαζουάκου. Ο Αφελάι είναι ικανός να παίξει από το κέντρο προς τα έξω όπως το έκανε και σήμερα. Η ανωτερότητά του αυτή μας έκανε να έχουμε τον έλεγχο του κέντρου και πολύ περισσότερα κατεβάσματα. Έτσι προτιμήσαμε ο Αφελάι να δουλέψει πιο πολύ πιο κοντά στον Τσόρι. Να απελευθερωθεί ο Αφελάι. Δόθηκε η ελευθερία αυτήν γιατί ήταν μόνιμα κλεισμένος ο Τσόρι».

Για τον Σάμαρη και την αποχώρησή του: «Αυτήν την στιγμή μόνο προσεύχομαι. Πέρυσι είχαμε σχεδιάσει πραγματικά κάποιους παίκτες να δουλεύουν γύρω από τον Φέισα. Όμως έφυγε ο Φέισα και είχαμε στο μυαλό μας τον Σάμαρη. Αυτό εξελίχθηκε φανταστικά. Φέτος είναι κάτι διαφορετικό. Έφυγε ο Σάμαρης και ο Εντινγκά θέλει χρόνο και δουλειά για να κατακτήσει αυτήν την θέση. Έλλειπε στην προετοιμασία λόγω της Εθνικής. Ο Σάμαρης ήταν πολύ σημαντικός για εμάς.

Του ευχόμαστε όμως από την άλλη καλή επιτυχία. Έναν χρόνο πριν πάλευε για μία θέση στον Ολυμπιακό και τώρα είναι στην ελίτ της Ευρώπης. Είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα και για τους Έλληνες και για τους άλλους παίκτες. Είτε είναι νέοι είτε όχι και πως εφόσον δουλεύουν θα μπορέσουν να ανοίξουν πόρτες. Χαίρομαι πολύ. Σαν να είναι γιος μου. Στεναχωρήθηκα και πολύ όμως. Του εύχομαι παρόλα αυτά το καλύτερο. Για την επόμενη μέρα σκεφτόμαστε το καλύτερο δυνατό. Θέλετε όνομα; Και εγώ... Θα μου άρεσε να διαλέξω μέσα από την αγορά όποιον παίκτη θα ήθελα όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο λόγω του προγραμματισμού μας. Δουλεύω 20 μήνες στην ομάδα και όσο σκέφτομαι πόσο έχουν αυξηθεί τα έσοδα της ομάδας νιώθω περήφανος»
.

Για το γεγονός πως ήταν μόνο ένας Έλληνας στο βασικό σχήμα: «Εμένα μου αρέσουν πολύ οι Έλληνες παίκτες. Πολύ. Πιστεύω πως έχω δείξει πως προσπαθώ να τους ευνοήσω όσο πιο πολύ μπορώ. Κι αυτούς που είναι μαζί μας και αυτούς που δεν είναι. Παρόλα αυτά ως προπονητής δίνω την γνώμη μου ασχέτως εάν είναι Έλληνες. Πάντα προσπαθώ να επιλέγω τους καλύτερους. Εάν με ρωτούσατε την Δευτέρα θα σας έλεγα πως θα έπαιζε ο Σάμαρης και ενώ ο Χολέμπας έκανε θεραπεία. Ο Χολέμπας έπαιξε 72 λεπτά στην προετοιμασία. Ο Μανωλάς για τον έναν ή τον άλλον λόγο από τις 3 Αυγούστου και μετά δεν έκανε ποτέ 5 μέρες μαζεμένες προπόνηση. Και ο Μανιάτης είναι τιμωρημένος. Σίγουρα τα χαρτιά σας θα άλλαζαν εάν τα βλέπατε αυτά».