Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, είναι μεροκάματο!

Το ποιος είσαι το λέει πρώτα το πρωτάθλημά σου. Τέλος! Στα είπα όλα. Δεν μετράει ποιος είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και οι λοιπές αριστερές προοδευτικές δυνάμεις της πλάκας ιστορία. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Μιλάμε ποδοσφαιρικά, όχι οπαδικά. Άλλο το πρωτάθλημα, το πόσο ποιοτικό και ανταγωνιστικό είναι, κι άλλο πόσο ζυγίζει η ομαδάρα σου. Οι οπαδός, βέβαια, επειδή είναι οπαδός γράφει στα παπάρια του το πρωτάθλημα, ας είναι μία ξευτύλα και μισή, αρκεί η ομαδάρα του να το παίρνει.
Αρχίζει σήμερα ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ανέκδοτο. Ποιο πρωτάθλημα όταν δεν παράγει χρήμα; Όταν δεν μπορεί να ταϊσει το ταμείο των περισσότερων ΠΑΕ. Όταν κάποιοι πρόεδροι των μικρών, των φτωχών ΠΑΕ, για να ζορίσουμε λίγο την κουβέντα, βγάζουν χοντρό μεροκάματο κάθε χρόνο, όμως χωρίς να κονομάνε τα μαγαζιά τους, οι ΠΑΕ.
Μία από τα ίδια θα είναι και το νέο πρωτάθλημα. Εντελώς. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια παραμένουν, οι ΠΑΕ επίσης πήραν τελικά αυτά που ήθελαν και από τον ιδιωτικό ΟΠΑΠ, όμως αυτό δεν αλλάζει την ταυτότητα του πρωταθλήματος. Λείπουν τα ντέρμπυ, οι κόντρες ομάδων που προκαλούν ποδοσφαιρικό πυρετό, ενώ η διοργάνωση είναι πνιγμένη από ματσάκια ομάδων στην πραγματικότητα Β' εθνικής.
Και, βέβαια, δεν πρόκειται να λείψει, “δικαιολογημένα” ή, όχι, η απροκάλυπτη δυσφήμηση του ποδοσφαίρου από τις ίδιες ΠΑΕ για το δικό τους προϊόν, το πρωτάθλημα. Ότι είναι στημένο, ότι ελέγχεται από το παρασκήνιο. Τα γνωστά.

Ολο το παρασκήνιο για τον Σκωτσέζο Αρχιδιαιτητή, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ποιος, αναρωτιώνται οι άσχετοι, θα αποφασίζει αν ένας διαιτητής υποπέσει σε ανθρώπινο ή, σκόπιμο λάθος. Ποιος άλλος;
Είπε στα κοράκια ο νέος αρχιδιαιτητής ο Σκωτσέζος Χιου Ντάλας, ότι επιτόπου θα τρώτε στη μάπα την κόκκινη κάρτα και δεν θα έχετε δεύτερη ευκαιρία εκείνοι που κάνετε λάθος που δεν θα είναι ανθρώπινο. Και είναι εύκολο, και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις από τον μάστορα ρέφερυ, τον πονηρό, πότε θα κάνει το ανθρώπινο ή, όχι λάθος.
Λοιπόν; Ποιος θα κρίνει ότι το κοράκι σφύριξε στημένος μία κρίσιμη φάση, μια φάση που κρίνει αποτέλεσμα; Ποιος άλλος; Ο ίδιος ο αρχιδιαιτητής.
Παρακάτω. Θα γίνει καλύτερη η διαιτησία με αλλοδαπό αρχιδιαιτητή; Σε καμμία περίπτωση! Κι αν το πρωτάθλημα παιχτεί σπαθένια δεν θα οφείλεται στον Ντάλας. Γιατί;
Αφεντικό εν λευκώ είναι ο Σκωτσέζος. Και λοιπόν; Αυτός θα ορίζει, αυτός θα τιμωρεί, αυτός θα αποκλείει από τον πίνακα διαιτητές. Και λοιπόν; Δεν επέλεξε, όμως, τους σφυρικτράκηδες ο νέος αρχιδιαιτητής. Αυτοί είναι, του είπανε από την ΕΠΟ και του δώσανε τη λίστα. Μ' αυτούς θα κάνεις παιχνίδι. Πήρες πρέφα;
Ποιος θα πληρώνει το μεροκάματο του Ντάλας; Όχι η σούπερ λίγκα, που λένε. Το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα θα εποπτεύει ο αρχιδιαιτητής αλλά ο μισθός του θα επιβαρύνει την ΕΠΟ.
Ποιος τον ήθελε τον ξένο αρχιδιαιτητή; Ποιος τον επέλεξε; Θέμα αρχιδιαιτητή έθεσε κατ' αρχήν ο Ολυμπιακός. Μετά συμφώνησε ο Παναθηναϊκός, για να ακολουθήσουν όλες οι άλλες ΠΑΕ, εκτός της Σκόντα Ξάνθης. Αυτά προς το παρόν.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: