Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

«Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος για πρωταθλητισμό»

Για τους υψηλούς στόχους που οφείλει να έχει ο ΠΑΟΚ μίλησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας την κατάσταση της ομάδας του πριν την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.

«Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος για πρωταθλητισμό»
Υποχρεωμένος να πρωταγωνιστήσει είναι ο ΠΑΟΚ όπως τόνισε ο Άγγελος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στο Novasports πριν την πρεμιέρα κόντρα στην Καλλονή.

Ο τεχνικός του «Δικέφαλου» αναφέρθηκε στην κατάσταση της ομάδας του πριν την πρώτη σέντρα, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει ξανά την ήττα απ’ την Ζίμπρου στην Μολδαβία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν στο πρωτάθλημα. Κατ' αρχήν να ευχηθώ να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα με καλό ποδόσφαιρο, να μην υπάρχει βία. Να ευχηθούμε και στους φιλάθλους να είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Αλλά για να είναι κι οι φίλαθλοι καλύτερα πρέπει κι εμείς, που είμαστε οι πρωταγωνιστές, πρέπει να είμαστε καλύτερα κι εμείς... οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές, οι παράγοντες, όλοι να συμβάλουμε από την πλευρά μας ούτως ώστε κι ο κόσμος να μην 'τρελαίνεται', να μην του δίνουμε δηλαδή τα εχέγγυα εκείνα για να έχει δικαιολογίες και να κάνει πράγματα που δεν πρέπει να κάνει.

Από την άλλη πλευρά, το αγωνιστικό κομμάτι για εμάς, ξεκινάμε τη νέα περίοδο, παίξαμε ένα παιχνίδι επίσημο στην Ευρώπη και είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα, ένα κακό αποτέλεσμα για μας. Είμαστε μεγάλη ομάδα, έχουμε προσδοκίες για μεγάλα πράγματα κι εκείνο που προέχει για μας είναι η νίκη. Παίζουμε μέσα στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα κάνουμε αυτά που πρέπει για να κερδίσουμε
».

- Επειδή είναι μια νέα ομάδα, η οποία δημιουργείται ουσιαστικά από την αρχή, μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους σ' αυτή τη σεζόν, που δεν είναι απαραίτητο να οριοθετείται ως τίτλος αλλά κι η δημιουργία μιας ομάδας μπορεί να είναι ένας στόχος για έναν προπονητή...

«Κοιτάξτε, είναι δύσκολο να μιλήσεις στην Ελλάδα για τέτοια πράγματα. Καλό θα ήταν να μπορούσες να το κάνεις και να το πεις. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα κι οι στόχοι μπαίνουν από μόνοι τους σ' αυτήν. Είναι υποχρεωμένος να κάνει τον πρωταθλητισμό του. Κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τον πρωταθλητισμό μας αρχής γενομένης - όπως είπα - από το παιχνίδι της Κυριακής».

- Ένας αγώνας ιδιαίτερος, δεδομένου ότι η Τούμπα θα είναι άδεια από φιλάθλους. Έχετε εικόνα της Καλλονής κι αν πιστεύετε πως η έλλειψη κόσμου θα παίξει το ρόλο της;

«Είναι άσχημο να παίζεις σε άδειες κερκίδες, απ' όλες τις πλευρές, είτε είναι στην έδρα σου, είτε είναι εκτός έδρας. Αλλά από τη στιγμή που είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε θ' αντιμετωπίσουμε κι αυτό το δεδομένο. Εκείνο που έχει σημασία - επαναλαμβάνω - είναι να είμαστε καλά εμείς, τον αντίπαλο δεν τον γνωρίζουμε καλά εμείς, ίσως μας γνωρίζει καλύτερα αυτός επειδή μας έχει δει. Θα προσπαθήσουμε αυτό το διήμερο να μαζέψουμε ότι είναι για μας επιβεβλημένο για να το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: