Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

«Για παίκτες σαν τον Αφελάι έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο»

Τα προσόντα του Ιμπραΐμ Αφελάι εκθείασε -όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό- ο Γουίλιαμ Βλουτ. Ο Ολλανδός είπε ότι για παίκτες σαν τον συμπατριώτη του πάει ο κόσμος στο γήπεδο.

«Για παίκτες σαν τον Αφελάι έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο»
Σίγουρος ότι ο Ιμπραΐμ Αφελάι θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Γουίλιαμ Βλουτ.

Σε ερώτησή που του έγινε μετά το παιχνίδι, ο προπονητής της Νίκης Βόλου χαρακτήρισε πόλο έλξης για τον κόσμο παίκτες όπως ο συμπατριώτης του και τόνισε ότι χρειάζεται χρόνο για να δείξει τα πραγματικά του προσόντα.

Όσο για το παιχνίδι, ο τεχνικός των Βολιωτών σημείωσε ότι η ομάδα του πλήρωσε ακριβά τα λάθη που έκανε και σημείωσε ότι η απόδοσή της στο β’ ημίχρονο έδειξε ότι δεν είναι τόσο κακή όσο φάνηκε αρχικά.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βλουτ

Για το παιχνίδι: «Είναι η πρώτη φορά για εμάς για φέτος. Το πρώτο ματς και ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα για εμάς. Τοποθετήσαμε την βασική ομάδα όπως νομίζαμε καλύτερα. Παίξαμε όπως πιστεύαμε πως έπρεπε να κάνουμε. Είπαμε στους παίκτες να μην φοβούνται. Από πλευράς φυσικής κατάστασης είμαστε καλύτεροι σε σχέση με άλλους τομείς.

Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερες μονάδες. Ως ομάδα θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη κάθε κίνηση προς τα αριστερά του παίκτη. Κάναμε ορισμένα λάθη. Τρία με τέσσερα λάθη. Δεν επιτρέπεται διότι πρέπει να διώχνουμε την μπάλα, όμως στην αντίδραση του αμυντικού στον Αφελάι όταν σκόραρε. Πρέπει να παίζεις μπάλα και όταν δεν έχεις κατοχή»
.

Για τη βελτίωση στο β’ μέρος: «Όταν είδαμε πως ο Ολυμπιακός έριξε κάπως τους ρυθμούς παλέψαμε για το γκολ. Πιστεύω πως δείξαμε σε όλους πως δεν είμαστε τόσο κακή ομάδα. Οι παίκτες τα πήγανε πολύ καλά. Είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες. Στο β' μέρος πήγαμε πιο καλά. Είχαμε περισσότερες φάσεις και αυτό είναι καλό διότι παίζαμε με πολύ καλή ομάδα.

Θέλουμε να κάνουμε καλό ματς με πολλές μπαλιές. Οι παίκτες μας είναι σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά είναι νέοι και πρέπει να μάθουν. Στο ποδόσφαιρο έχει σημασία το να παλεύεις. Σήμερα δεν είχαμε ελπίδες να κερδίσουμε όμως δείξαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε πιο καλά στην επόμενη αγωνιστική. Στα αποδυτήρια οι παίκτες μας ήταν κάπως απογοητευμένοι, αλλά θα πάμε πιο καλά την επόμενη φορά»
.

Για τους στόχους της Νίκης και το πως είδε τον Ολυμπιακό: «Δεν είμαι στον Ολυμπιακό. Δεν θα μπορούσα να μιλήσω για τον Ολυμπιακό. Εγώ είμαι στη Νίκη. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε στην Σούπερ Λιγκ. Πιστεύω σε αυτό. Μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε παίκτες.

Για τον Αφελάι: «Τον ξέρω από την Αϊντχόφεν. Τον ξέρω εδώ και πολύ καιρό. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Ο κόσμος έρχεται στα γήπεδα για να βλέπει τέτοιους ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται κάποιο χρόνο για να δείξει το τι μπορεί να κάνει και όλες τις αρετές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: