Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Με το μυαλό στα …περσινά δώρα να «πνίξει» από την αρχή τον Λεβαδειακό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού, κόντρα στον Λεβαδειακό και τα περσινά λάθη που πρέπει να αποφευχθούν.
Ο Γιάννης Αναστασίου το είπε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, διότι ο Παναθηναϊκός πέρυσι έκανε πολλά ….δώρα στην αρχή της σεζόν και έχασε την επαφή του με την κορυφή από νωρίς. Αυτό φέτος δεν πρέπει να γίνει. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όπου οι «πράσινοι» πρέπει να το δουν σοβαρά και μην εφησυχαστούν επειδή κέρδισαν με 4-1 την Μίντιλαντ την Πέμπτη, είτε επειδή παίζουν στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι την πάτησε σε αρκετά παιχνίδια είτε διότι δεν τελείωνε τα παιχνίδια όταν προηγείτο, είτε διότι έκανε ανόητα αμυντικά λάθη και έδινε το δικαίωμα στους αντιπάλους να προηγηθούν και μετά ….έτρεχε για ανατροπές.
ADVERTISEMENT
Με το μυαλό σε αυτά τα παθήματα οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να μπουν στο ΟΑΚΑ και να προσπαθήσουν να «πνίξουν» με πρέσινγκ και πίεση τον Λεβαδειακό από την αρχή του αγώνα. Και με συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Και  φαντάζομαι ότι στον Παναθηναϊκό θα περιμένουν σήμερα να αντιμετωπίσουν μία ομάδα, που θα παίξει στο μισό γήπεδο. Και πολύ κλειστά στην άμυνα. Αρα δύο φορές περισσότερο με τέτοιους αντιπάλους χρειάζεται ένα γρήγορο γκολ. Διότι όσο δεν έρχεται τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα. Και επειδή προβλέπω ότι σήμερα όλη η άμυνα του Λεβαδειακού θα προσέξει κυρίως τον Μπέργκ θα χρειαστεί βοήθειες στο γκολ από τον Καρέλη, τον Πέτριτς, που θα παίξουν είτε από την αρχή είτε στην διάρκεια του αγώνα. Είτε και από κάποια στημένη φάση.
*Με έναν Ελληνα παίκτη στην 11αδα άρχισε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός κόντρα στη Νίκη Βόλου. Πραγματικά θλιβερό…. Όσο για το ματς η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη, όπως αναμενόταν αλλά μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έβγαινε στην επίθεση η Νίκη . Έβαλε ένα υπέροχο γκολ και έχασε και άλλες σημαντικές ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Δεν θυμάμαι πολλές νεοφώτιστες ομάδες να έχουν κάνει τόσες φάσεις στον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του. Αντίθετα η Νίκη είχε σοβαρά αμυντικά προβλήματα και ο Ταμπάκης με βάση τον βαθμό δυσκολίας στάθηκε καλά( με εξαίρεση ίσως την φάση του πρώτου γκολ), αφού είχε σημαντικές αποκρούσεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: