Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Κι όμως, την τρόμαξε!!

Ήττα, ε και; Η ΑΕΚ πραγματοποίησε νέα εξαιρετική εμφάνιση, στρίμωξε για τα καλά τη Ρόμα κι αν είχε αποφύγει δύο στιγμές αδράνειας, οι «τζιαλορόσι» δεν θα είχαν... αποδράσει απ' το «ζεστό» ΟΑΚΑ (2-1).

Κι όμως, την τρόμαξε!
Αυτή τη φορά δε νίκησε, αλλά το πρόσημο είναι πέρα για πέρα θετικό!

Μπροστά σε περίπου 25.000 φίλους της (που θύμισε εποχές του ένδοξου παρελθόντος), η ΑΕΚ ηττήθηκε 2-1 απ’ την σπουδαία Ρόμα, αλλά κέρδισε… κατά κράτος τις εντυπώσεις.

Η «Ένωση» πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση (κυρίως στο πρώτο μέρος), είχε πολλές ευκαιρίες για να κάνει τη… ζημιά, αλλά κάτι η αδράνειά της σε δύο στημένα, κάτι η εμπειρία του αντιπάλου έφεραν τα γκολ των Ιτούρμπε (45+2’) και Κεϊτά (53’), τα οποία βρήκαν εν μέρει «απάντηση» απ’ το πέναλτι του Ντακόλ (86’).

Τους «βασικούς» παρέταξε στην εκκίνηση του ματς ο Δέλλας, που άλλαξε στην πορεία όλη την ομάδα και σίγουρα είδε… πράγματα, λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα με τον Φωκικό στο Κύπελλο.


Το ματς:

Η εξέδρα ήταν απ’ τα… παλιά. Εκρηκτική και με παλμό. Ε, δε γινόταν και οι παίκτες της ΑΕΚ να μην πάρουν κάτι απ’ αυτή την αίγλη. Γι’ αυτό και ξεκίνησαν τον αγώνα σαν… δαιμονισμένοι. Με τον Μάνταλο να δίνει το έναυσμα, τον Μπαρμπόσα να βάζει τη «μαγεία» του και τον Πλατέλλα να «ανακατώνει» τα πάντα. Είναι ενδεικτικό πως πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, η «Ένωση» είχε τρεις μεγάλες στιγμές για να σηκώσει στο… πόδι το ΟΑΚΑ, αλλά οι τρεις προαναφερθέντες αστόχησαν από πλεονεκτική θέση.

Κι όλα αυτά συνέβαιναν στο χορτάρι, με τη Ρόμα απλώς να… παρακολουθεί και να μην μπορεί να βρει σοβαρές λύσεις για να περιορίσει τους παίκτες του Δέλλα που αναπτύσσονταν εξαιρετικά και απειλούσαν… κάθε λεπτό! Αν και ακούγεται υπερβολικό, το… μονότερμα υπέρ της ΑΕΚ συνεχίστηκε, αλλά δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Σάνκτις. Την ώρα που οι συμπαίκτες του Ιταλού τερματοφύλακα δεν φόβιζαν επ’ ουδενί. Ίσα-ίσα που δεν είχαν καν καταγεγραμμένη τελική! Μετά το ημίωρο οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν λίγο από δυνάμεις και η εμπειρία της Ρόμα… μίλησε, με τον Ιτούρμπε στις καθυστερήσεις να «τιμωρεί» μια αδράνεια και με εκτέλεση φάουλ να διαμορφώνει το 0-1.

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε στην επανάληψη, όπως στην εκκίνηση του αγώνα. Φαινόταν κουρασμένη, μην έχοντας και πολύ καθαρό μυαλό. Κι όταν σου λείπει αυτό σε παιχνίδια –έστω και φιλικά- με αντιπάλους όπως οι «τζιαλορόσι», τότε θα βρεθεί τρόπος να το… πληρώσεις. Όπως κι έγινε με τον Κεϊτά στο 53’ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως… ξεχάστηκε στην καρδιά της άμυνας. Κι αφού ο Δέλλας έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, έδωσε και την απαραίτητη… φρεσκάδα για το comeback!

Η όρεξη της ΑΕΚ… επέστρεψε, αλλά η αστοχία συνεχίστηκε. Διότι σε διαφορετική περίπτωση ο Ζόριτς (και ο Ντούνης λίγο αργότερα) θα είχε «ξετυλίξει» το δώρο του Ρομανιόλι και δεν θα είχε σπαταλήσει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ! Η άνοδος της «Ένωσης» δικαιώθηκε και… αριθμητικά. Με τον Γεωργέα (να γίνεται ως γνωστόν σύνθημα απ’ τους οπαδούς) να κερδίζει στο 85’ πέναλτι και να δίνει την ευκαιρία στον Ντακόλ να χριστεί σκόρερ απ’ την άσπρη βούλα και να πετύχει όχι απλώς το γκολ της τιμής (για το τελικό 2-1), αλλά και το γκολ της… εν μέρει δικαιοσύνης βάσει εικόνας!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Ανέστης, Αραβίδης (64’ Ντακόλ), Ανάκογλου (79’ Μπρέσεβιτς), Κολοβέτσιος (79’ Σαρρής), Λαμπρόπουλος (79’ Σβάρνας), Μάνταλος (46’ Ζόριτς), Μπακάκης (79’ Γεωργέας), Πεταυράκης (79’ Γροντής), Πλατέλλας (58’ Ντούνης), Κορδέρο (75’ Φαγέ), Μπαρμπόσα (79’ Ρόβας)

Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Ναϊνγκολάν (93' Σανάμπρια), Ιτούρμπε (63' Τότι), Ντε Ρόσι, Κεϊτά, Ντέστρο (75' Σόμα), Αστόρι (63' Ρομανιόλι), Φλορέντσι (93' Ουτσάν), Ζερβίνιο (63' Λιάγιτς), Τοροσίδης (75' Παρέδες), Εμάνουελσον (75' Κόουλ).

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Τα γκολ του αγώνα:


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: