Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αυτά που ήξερες, ξέχασέ τα!!

Τέλος στην κακή παράδοση κόντρα στον Πανθρακικό έβαλε η Κέρκυρα! Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, οι «Φαίακες» νίκησαν 2-1 την ομάδα της Κομοτηνής, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας!

Αυτά που ήξερες, ξέχασέ τα!
Ήρθε η… ώρα της! Η Κέρκυρα δεν είχε νικήσει ποτέ τον Πανθρακικό στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, αλλά το κατάφερε στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, επικρατώντας με σκορ 2-1!

Πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο οι «Φαίακες» που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τους Ναγιάρ (16’) και Καϊκούτ (27), με την ομάδα της Κομοτηνής να μειώνει στο 62ο λεπτό με τον Ιγκόρ.

Το ματς


Χωρίς ρυθμό και με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη, ξεκίνησε η αναμέτρηση. Ο Πανθρακικός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της Κέρκυρας, η οποία περίμενε πίσω. Περίπου με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και σε ένα φάουλ που κέρδισαν -σε καλό σημείο- ο Ναγιάρ άνοιξε το σκορ, με ωραία απευθείας εκτέλεση. Στη συνέχεια, η ομάδα της Κομοτηνής είχε περάσει μπροστά για την ισοφάριση και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι «Φαίακες», καθώς ύστερα από ωραία αντεπίθεση έκαναν δύο τα τέρματά τους με τον Καϊκούτ (27’). Η αδυναμία των φιλοξενούμενων να απειλήσουν την εστία του Σέτκους επιβεβαιώθηκε από τη μία -και εντελώς άστοχη- τελική προσπάθεια που είχαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο από τύχη -για εκείνους- δεν έληξε με την Κέρκυρα να έχει πετύχει και τρίτο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανθρακικός ήταν αυτός που έψαξε το γρήγορο γκολ, ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως, η ανασταλτική λειτουργία της Κέρκυρας λειτουργούσε πολύ καλά. Το πρώτο… καμπανάκι για τους φιλοξενούμενους ήρθε με τον Παπαγεωργίου, ύστερα από «γέμισμα» του Τζάνη, με τον Ιγκόρ όμως να μην αστοχεί στη συνέχεια και να μειώνει στο 62’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Στην αμέσως επόμενη φάση, οι «Φαίακες» πλησίασαν στο τρίτο τέρμα, αλλά ο Φερνάντες είπε «όχι». Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του ματς έπεσε, με την ομάδα της Κομοτηνής, όμως, να εξακολουθεί έχει την κατοχή, αλλά να μην καταφέρνει να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να παίρνουν τους πρώτους τρεις βαθμούς της σεζόν στην επάνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα.

Οι συνθέσεις:


Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Μαραγκός, Κανακούδης, Καρντόσο, Ναγιάρ, Ρόχας (79’ Ζορμπάς), Χαβίτο (88’ Ντιμιτρόφσκι), Ομπράντοβιτς (64’ Ντιόγκο), Καϊκούτ.

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Μαρκόβσκι, Κόντος, Ανδρεόπουλος.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Φερναντές, Τζάνης, Κάσες (46’ Ντιγκινί), Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (61’ Γκιγιέρμο Πέρες), Ιγκόρ, Παπαγεωργίου, Τσιανταφυλλάκος (74’ Χασομέρης), Λαδάκης.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Μαχία, Χρήστου, Αράμπα Αγιοντέγι.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: