Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ο παλιός είναι… αλλιώς!

Ο ΟΦΗ διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό και δικαιώθηκε (1-0) στο φινάλε, με τον Πετρόπουλο να σκοράρει στην επιστροφή του στους Κρητικούς. Αποβλήθηκε ο Γκατούζο.

Ο παλιός είναι… αλλιώς
Ο επιμένων… νικά. Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος του Παναιτωλικού, αλλά και «άσφαιρος» μέχρι το 92ο λεπτό, όταν ο Αντώνης Πετρόπουλος έλυσε τον… γόρδιο δεσμό και χάρισε «τρίποντο» στην ομάδα του στην πρεμιέρα της Super League. Αυτή ήταν η επανεμφάνιση του 28χρονου επιθετικού ύστερα από πέντε χρόνια, καθώς είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2008-09 στην ομάδα του Ηρακλείου ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό.

Ο Τζενάρο Γκατζούζο παρουσίασε στο ντεμπούτο του ένα σύνολο μικρογραφία της δικής του ποδοσφαιρικής παρουσίας. Δηλαδή «μαχητικό», παρότι στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έδειχνε να στραβώνει στο ξεκίνημα του. Ο Ιταλός προπονητής αποβλήθηκε μετά το γκολ που πέτυχε η ομάδα του, καθώς πανηγύρισε έξαλα την επιτυχία της.

Οι Κρητικοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός βελτιώθηκε και θα μπορούσε να σκοράρει στο 50’, όμως ο Καπέλ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ βρέθηκε τετ α τετ με τον Λόρια. Πάντως, ο ΟΦΗ ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος και αυτός που από το 75’ και μετά είχε το μυαλό του στο να σκοράρει και δικαιώθηκε.

Το ματς



Οι δύο ομάδες μπήκαν «κρύες» στην αναμέτρηση και αυτό δικαιολογείται εν μέρει, διότι ήταν το πρώτο επίσημο τους ματς στη φετινή σεζόν. Από το 14’ ανέβηκε ο ΟΦΗ και ταυτόχρονα «νοστίμισε» το παιχνίδι. Οι Κρητικοί είχαν το απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος και έκαναν κλασικές ευκαιρίες σε αντίθεση με τον αντίπαλο τους, που έγινε πιο επιθετικός από το 20’ και μετά, αλλά του δεν τον ένιωσε ιδιαίτερα η άμυνα των γηπεδούχων.

Ο ΟΦΗ απειλούσε με τους Πετρόπουλο, Μιλιάζες και Περογαμβράκη, ενώ ο Πορτογάλος μαζί με τον Στάθη ήταν αυτοί που δημιουργούσαν κυρίως τα ρήγματα στην άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Περογαμβράκης είχε την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, ενώ ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 23ο και το 38ο λεπτό. Θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ η ομάδα του Γκατούζο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Μπρακάλι αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες και το σουτ του Περογαμβράκη. Τα «καναρίνια» από την άλλη τα χαλούσαν στην τελική πάσα και ο Άνδρε Άλβες που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, ήταν αποκομμένος από τους συμπαίκτες του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Η ομάδα του Μάκη Χάβου ανέβηκε και μπορεί να μην είχε τις πολλές ευκαιρίες, αλλά κατάφερε να κλείσει τους χώρους στους παίκτες του ΟΦΗ. Μάλιστα, μπήκε πολύ δυνατά και είχε τετ α τετ στο 50’ με τον Κάπελ, που νικήθηκε από τον Λόρια. Ο Παναιτωλικός πήγε το παιχνίδι όπως ήθελε μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου, παγώνοντας τον ρυθμό και στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό και τα τρία αποτελέσματα ήταν ανοικτά. Όμως στο φινάλε ο Παναιτωλικός έπαιξε για την ισοπαλία και ο ΟΦΗ που ήθελε πιο πολύ τη νίκη στον τιμώρησε στο φινάλε.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Αντελέγιε, Μεϊτέ, Τριποτσέρης, Ραζάκ, Μακρής, Στάθης, Αρτόλα (71’ Λαμπρόπουλος), Μιλιάζες (81' Κουστιανικούλης), Περογαμβράκης, Πετρόπουλος.

Στον πάγκο έμειναν οι: Δασκαλάκης, Μονιάκης, Φραγκουλάκης, Κάλαϊτζίτς, Φάζος.

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Κουτρομάνος, Κέβιν, Μαλεζάς, Κούσας, Κόρμπος, Παπουτσογιαννόπουλος (63’ Ρουμπουλάκου), Μαρτίνες (90+2' Θεοδωρίδης), Μύγας (46’ Καλογέρης), Καπέλ, Άλβες.

Στον πάγκο έμειναν οι: Στεφανάκος, Θεοδωρίδης, Μήλιος, Ετζενγκέλε.

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Διαιτητές: Σταύρος Τριτσώνης, Αντώνιος Καρατζίκας, Στυλιανός Τσολάκης
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: