Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

"Κλειδί η κατοχή"

Ο Χαβιέ Ούμπιντες μίλησε στην NOVA εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο "Κλεάνθης Βικελίδης", σημειώνοντας πως "το κλειδί του αγώνα, είναι η δική μου ομάδα να κερδίσει την κατοχή στην μπάλα".
"Κλειδί η κατοχή"
"Ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Όλα τα παιχνίδια πλέον είναι σημαντικά για εμάς, αφού η ομάδα δεν βρίσκεται στην βαθμολογική θέση που της αρμόζει. Δεν μπορούμε να αντιδράσουμε προς το παρόν και να ξεκολλήσουμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αν δεν αρχίσουμε ένα νικηφόρο σερί και να κάνουμε όνειρα για να πετύχουμε τον φετινό στόχο που είναι η είσοδος στα πλέι οφ. Για εμάς είναι ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι, που συνδυάζεται με μια αναμέτρηση απέναντι στον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

Το κλειδί του αγώνα, είναι η δική μου ομάδα να κερδίσει την κατοχή στην μπάλα. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, επομένως αν του δώσουμε το δικαίωμα να παίξει το παιχνίδι του, θα γίνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα. Θα προσπαθήσουμε να κυριαρχήσουμε στον αγωνιστικό χώρο και να έχουμε περισσότερη κατοχή της μπάλας από τον αντίπαλο".

Επιστροφές... καταστροφές!!

Η επιστροφή Καλόπουλου στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα, προκάλεσε την παρέμβαση του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή που απείλησε ακόμη και να κλείσει η... κάνουλα του ΟΠΑΠ!
Επιστροφές... καταστροφές!
Η απόφαση του Κύρου Βασσάρα να επαναφέρει στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου τον διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλο, μετά το περσινό «ντέρμπι της ντροπής» στο Καραϊσκάκη, δεν είναι τελικά μόνο αιτία... (χαρτο)πολέμου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό! Φαίνεται πως οι παρενέργειες της, αφορούν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο!
Συγκεκριμένα με παρέμβαση του για το θέμα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Πάνος Μπιτσαξής χαρακτήρισε λάθος μια τέτοια απόφαση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση μέσω ΟΠΑΠ προς τις ΠΑΕ, κάτι που στους... χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε θα είναι καταστροφικό για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο!
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Απογοήτευσης… συνέχεια!!

Δυσαρέσκεια σε παίκτες και υπαλλήλους της ΑΕΚ για την νέα καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης – Είναι ήδη το λιγότερο πέντε μήνες απλήρωτοι (κάποιοι και 8-10!) και ο 1,5 μήνας υπομονής που τους ζητούν, τους φέρνει στα… όρια τους, οι πρώτες αντιδράσεις στα Σπάτα.

Απογοήτευσης… συνέχεια
Η σημερινή εξέλιξη που κρατά την ΑΕΚ στο σημείο «μηδέν» και λίγο πριν το… μπαμ, αναμενόμενα έφερε και νέα δυσαρέσκεια στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια όπως και στα γραφεία της ΠΑΕ. Οι επί μήνες απλήρωτοι ποδοσφαιριστές και υπάλληλοι της ΑΕΚ, είναι στα όρια τους. Και σήμερα έμαθαν ότι πρέπει να κάνουν ακόμη 1,5 μήνα υπομονή, ενώ το λιγότερο είναι απλήρωτοι για πέντε μήνες, με κάποιους να φτάνουν και τους 8-10 μήνες!
Οι εξελίξεις με τον υποψήφιο επενδυτή και την «παράταση» στην ελπίδα για μια λύση για ακόμη 45 μέρες, τους διατηρούν πολύ απογοητευμένους και μάλιστα κάποιοι ήδη είναι έτοιμοι να «εκραγούν». Σαφώς και δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε εξελίξεις, αλλά την δεδομένη στιγμή και μόλις έμαθαν παίκτες και υπάλληλοι την παραμονή στο σημείο… μηδέν, σκέφτονται ακόμα και δυναμικές αντιδράσεις.
Βεβαίως κάποιοι σκέφτονται εν θερμώ, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει πια για ότι και αν αποφασίσουν από την Δευτέρα και μετά. Μάλιστα, τα (όποια) χρήματα που ενδεχομένως να δώσει ο Νίκος Νοτιάς το προσεχές διάστημα δεν αναμένεται να καλύψουν, παρά πολύ μικρό κομμάτι των τεράστιων οφειλών προς όλους αυτούς που έχουν λαμβάνειν από την «κιτρινόμαυρη» εταιρία.
Οι ημέρες που περνά η ΑΕΚ είναι πολύ κρίσιμες και από εδώ και πέρα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το μέλλον. Ειδικά αναφορικά με τις προθέσεις των ποδοσφαιριστών της Ενωσης, που αγωνίζονται απλήρωτοι και χωρίς την στήριξη του κόσμου της ομάδας που τους έχει… εγκαταλείψει.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Πέρασε εύκολα από το Αλεξάνδρειο ο Ολυμπιακός!!


images

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί του στο πρωτάθλημα και με 3-0 κόντρα στον Άρη στο Αλεξάνδρειο, για την 6η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.
Με τον Νοβότνι να ηγείται στο σκοράρισμα και τους Χιμένεζ και Πετρέα να ακολουθούν ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος σε όλες τις γραμμές του, φτάνοντας στην «καθαρή» νίκη που τον έφερε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εν αναμονή και των υπολοίπων αγώνων.
Τα σετ: 22-25, 24-26, 14-25
Άρης Μαρμούρης ΑΕ (Γιάτσης): Τερζής 1, Μπαρούτοφ 5 (5/13 επ.), Τακουρίδης 8 (5/11 επ., 3 μπλοκ), Κιόσης 6 (5/8 επ., 1 μπλοκ), Κυριακίδης 8 (6/16 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 61% υπ. – 32% άριστες), Ριζόπουλος 9 (8/14 επ.,1 μπλοκ, 68% υπ. – 47% άριστες), Σάμαρτζιτς 56% υπ.- 33% άριστες) / Παλέντζας 5 (5/12 επ.), Κυπριανός
Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Χιμένες 11 (11/21 επ.), Πετρέας 7 (4/6 επ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (2 άσοι), Νοβότνι 14 (13/23 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ. – 05 % άριστες), Ανδρεάδης 5 (2/6 επ., 3 μπλοκ), Κοκκινάκης 5 (3/10 επ., 2 μπλοκ, 81% υπ. – 69% άριστες), Κουζούνης -λ (75% υπ. – 58% άριστες) / Κανέλλος 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Σωτηρίου 2


πηγή: metrosport.gr

Οριστικά χωρίς Ράιτ ο ΠΑΟΚ!!


images

Με προβλήματα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι το Σάββατο (3/12, 19.00).
Ο Ρασάντ Ράιτ, δεν θα αγωνιστεί και πάλι, ενώ άγνωστο είναι το τι θα γίνει με τον Αντριουσκεβίτσιους, που μόλις την Πέμπτη (1/12) προπονήθηκε μετά από καιρό αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας.
Πρόβλημα στο ισχίο έχει και ο Γκίντενς που δεν προπονήθηκε Πέμπτη (1/12) και Παρασκευή (2/12), έκανε θεραπεία και δεν θα είναι 100% έτοιμος, όπως και οι Ντικούδης, Γιαννακίδης, που εδώ και μέρες αισθάνονται ενοχλήσεις.


πηγή: metrosport.gr

Χαβίτο και Παπάζογλου θέλει ο ΠΑΣ!!


images

Πακέτο τους Χαβίτο και Παπάζογλου θέλει να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού, ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ολυμπιακό. Οι Γιαννιώτες έχουν βγει νωρίς, νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι και αναζητούν την ενίσχυση της ομάδας.
Οι άνθρωποι του ΠΑΣ θέλουν να εκμεταλευτούν το γεγονός πως οι δύο παίκτες δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Πειραιά, εκτός αυτού, οι πρωταθλητές, έχουν ρόστερ 28 παικτών και ίσως αποκτηθούν και άλλοι.

πηγή: metrosport.gr

Κοντρέρας: «Η μεγαλύτερη επιτυχία»


kontreras

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση της διργάνωσης του Europa League, στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Πάμπλο Κοντρέρας.
Για το πως έζησε το ματς με την Τότεναμ και πριν αλλά και μετά τον τραυματισμό του ο Χιλιανός αμυντικός είπε:
«Φυσικά είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Τότεναμ αλλά παράλληλα είμαι και πολύ λυπημένος για τον τραυματισμό μου. Είναι σοβαρός ο τραυματισμός μου γιατί κάτω από το δέρμα όπου δέχθηκα το χτύπημα υπάρχει φλεγμονή και αιμάτωμα».
Για τη σημασία της νίκης ο Κοντρέρας είπε: «Σε αυτά τα χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ, η ομάδα έχει πετύχει πολύ μεγάλες νίκες στην Ευρώπη. Από τις συζητήσεις όμως που έκανα και με φίλους του ΠΑΟΚ που γνωρίζουν την ιστορία, πιστεύουν αυτοί αλλά και εγώ πως η νίκη αυτή κόντρα στην Τότεναμ είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία της ομάδας».
Σε ερώτηση για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει άλλο πρόσωπο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και άλλο στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής είπε:
«Στη ψυχολογία του ποδοσφαριστή είναι να τα δίνει όλα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα οποία τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι χωρίς επιστροφή. Έτσι ο ποδοσφαιριστής θεωρεί ότι πρέπει να δίνει προτεραιότητα σε αυτά. Για μένα η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη γιατί όλα τα παιχνίδια είτε πρόκειται για ευρωπαικά είτε για τις εγχώριες διοργανώσεις πρέπει να έχουν από εμάς τους ποδοσφαιριστές την ίδια αντιμετώπιση. Δεν ξέρω από που πηγάζουν αυτές οι απόψεις. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν ποδοσφαιριστή που να διαλέγει παιχνίδια αλλά και κάποιον που να πιστεύει ότι παίζοντας ένα καλό παιχνίδι στο ευρωπαικό πρωτάθλημα μπορεί να εξασφαλίσει μια καλή μεταγραφή».
Για το αν περιμένει ο ΠΑΟΚ να δείξει ένα άλλο πρόσωπο στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Το πιστεύω και εγώ αλλά και όλοι παίκτες στην ομάδα. Μετά και από τη νίκη επί της Τότεναμ η ομάδα θα δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο και στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Σε ερώτηση για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ από τον αγώνα με την Τότεναμ, και στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Κοντρέρας δήλωσε:
«Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πω. Σε μια ρεαλιστική εκτίμηση αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Τότεναμ, όπως κάλλιστα η Κέρκυρα αντιμεπώπισε εμάς την περασμένη εβδομάδα. Τόσο εμείς στον αγώνα με την Τότεναμ όσο και η Κέρκυρα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ προσπαθήσαμε να παίξουμε με κλειστή άμυνα στα μετόπισθεν . Τόσο η Κέρκυρα όσο εμείς γνωρίζοντας τη δυνιμική του αντιπάλου παίξαμε κλειστά».
Όσο για το αν ο ίδιος προτιμάει να παίζει κόντρα σε ομάδες που έχουν πιο άνοιχτες άμυνες δήλωσε:
«Σίγουρα είναι πιο εύκολο να παίζουμε σε ανοιχτές άμυνες και ο ΠΑΟΚ να έχει ένα πιο αμυντικό προσανατολισμό. Εμένα προσωπικά όμως μου άρεσε η ομάδα όπως έπαιξε στα πρώτα 35 λεπτά».
Σε ερώτηση για το ποια θέση του αρέσει να αγωνίζεται ο Κοντρέρας δήλωσε: «Η φυσική μου θεση είναι να αγωνίζομαι στο κέντρο της άμυνας ,αλλά αν χρειάζεται να παίξω σε άλλη θέση είμαι πάντα στη διάθεση του προπονητή μου».
Τέλος, για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα είναι συγκεντρωμένοι ο Χιλιανός αμυντικός είπε: » Από το παιχνίδι με τη Τότεναμ μας έχουν μείνει πολύ όμορφα συναισθήματα. Παρόλα αυτά όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.Το κλίμα είναι πολύ καλό μετά και το ματς με τη Τότεναμ και θέλουμε να μείνουμε σε αυτή τη διάθεση».


πηγή: metrosport.gr

Ζουρνατζίδης: «Θέλουμε τον κόσμο πιο πολύ κοντά μας»


zournatzidis

Για τον αυριανό αγώνα πρωταθλήματος στο Περιστέρι, το ματς της Τρίτης στη Ρωσία με την Κίμκι, αλλά και τη γενικότερη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Τέλης Ζουρνατζίδης.
Αρχικά μίλησε για την ήττα από την Κίμκι στο Παλατάκι:
«Η Κίμκι είναι μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει ωραίο μπάσκετ. Είχα το άγχος του αγώνα και ίσως να μην το κατάλαβα από την αρχή, αλλά όταν είδα το ματς σε dvd διαπίστωσα ότι παίζουν πράγματι πολύ καλά».
Για το πρόγραμμα της ομάδας τις επόμενες μέρες: «Θα επιστρέψουμε κατευθείαν για να φύγουμε Δευτέρα χαράματα για τη Ρωσία. Είναι προτιμότερο να ταλαιπωρηθούμε το Σάββατο και να ξεκουραστούμε την Κυριακή. Ταλαιπωρούμαστε, διότι δεν έχουμε πολύ πλούσιο το ρόστερ αλλά νομίζω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, είναι καλοί επαγγελματίες».
Για το δείπνο που παρέθεσε η διοίκηση στους παίκτες: «Θέλουμε να συναντιούνται όλοι μαζί οι παίκτες, αλλά και με τη διοίκηση, να έρχεται πιο κοντά στο αγωνιστικό κομμάτι και να είναι μια γροθιά».
Τέλος, αναφέρθηκε και στη δύσκολη προσπάθεια της ομάδας:
«Τίποτα δεν είναι εύκολο. Βλέπετε τι γίνεται και σε άλλες ομάδες, που δεν έχουν και χρέη. Νομίζω ότι όλοι είμαστε αποφασισμένοι και τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, έχουμε όλοι μπει στο κλίμα αυτό, απλά επικαλούμαστε πολλές φορές τη βοήθεια του κόσμου στο οικονομικό, γιατί θα είχαμε λύσει ίσως μερικά οικονομικά προβλήματα. Τον θέλαμε περισσότερο κοντά μας. Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δεν βοήθησε πολύ την ομάδα, παρά μόνο στα μεγάλα παιχνίδια. Είναι κρίμα γιατί τα τρία τελευταία χρόνια υπάρχουν θετικά αποτελέσματα».


πηγή: metrosport.gr