Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Βοργιάς: «Πιέσεις παραγόντων επανέφεραν τον Καλόπουλο»


sotiris-borgias-diloseis-kougias

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ, Σωτήρης Βοργιάς, με δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή Revolution, τόνισε ότι είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ εκτελεί χρέη Αθλητικών Δικαστών και πρόσθεσε πως η επαναφορά του Δημήτρη Καλόπουλου στους πίνακες προήλθε μετά από πιέσεις παραγόντων στον Κύρο Βασσάρα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τον «αποκεφαλισμό» Φάκου και Αντωνακάκη:«Αυτό είναι ένα περιστατικό σοβαρό. Δεν μπορεί η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ να εκτελεί χρέη Αθλητικών Δικαστών. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πρέπει να επιληφθεί άμεσα για το θέμα».
Για την επαναφορά του Δημήτρη Καλόπουλου στους πίνακες:«Το λάθος έγινε από τη στιγμή που οι εισαγγελείς άφησαν την ΚΕΔ να αποφασίσει για το θέμα. Από τη στιγμή που ο κ. Καλόπουλος εμπλέκεται στις συνομιλίες με τα στημένα, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν πρέπει να μπει στους πίνακες. Όλα αυτά προέρχονται από πιέσεις παραγόντων και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Είπαν στον κ.Βασσάρα τι να κάνει και αυτός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να συμφωνήσει».
Για το θέμα που προέκυψε με τον Κύρο Βασσάρα και τον ορισμό των παρατηρητών:«Η ρήξη του Βασσάρα με τους υπόλοιπους προήλθε από το θέμα των παρατηρητών. Ήθελε να αποφασίζει για το ποιοι θα είναι παρατηρητές στους αγώνες κάτι που δεν είναι στις αρμοδιότητες του. Έβαζε υποτακτικούς στις επιτροπές των παρατηρητών αλλά τελικά η ρήξη ήρθε. Ο παρατηρητής έχει την αρμοδιότητα πλέον να καλύπτει τον διαιτητή. Γι’ αυτό βάζουν ανθρώπους που δεν φέρνουν αντιρρήσεις. Είναι παράλογο ο αρμόδιος για τους διαιτητές να ορίζει τους παρατηρητές».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: