Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

"Στον Παναθηναϊκό; Ποτέ!"

Το δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που είπε ότι δεν θα πρόδιδε ποτέ τον Ολυμπιακό. "Ο Γκάρι Νέβιλ πιο δύσκολος αντίπαλος"!
"Στον Παναθηναϊκό; Ποτέ!"
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ:
Για το αν θα υπέγραφε στον Παναθηναϊκό, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα:

"Όχι, θα ήταν σαν να πρόδιδα όλα όσα είχα ζήσει στον Ολυμπιακό".
Για τον Γκάρι Σπιντ:

"Βασικά είμαι τυχερός και ευγνώμων που γνώρισα έναν τέτοιο άνθρωπο, ήταν τεράστιος χαρακτήρας. Τα ντουλάπια μας ήταν δίπλα –δίπλα. Ήταν ένας άνθρωπος κοινής αποδοχής, μία εμβληματική παρουσία. Ανέπνεε σεβασμό, όλοι τον κοιτούσαν πριν μιλήσει, ήταν η προέκταση των προπονητών μέσα στο γήπεδο.Ήταν ένας δάσκαλος. Το σοκ της απώλειας ήταν πολύ μεγάλο, καθώς επίσης και με ο τρόπος που έφυγε.
Κανένας δεν ήξερε τίποτα, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί. Είχε πάντα φοβερή διάθεση και ψυχολογία. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι έκανε".
Για την πορεία των Ελληνικών ομάδων, στην Ευρώπη:

"Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ευχάριστη έκπληξη, ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και έκανε υπερήφανο το κυπριακό πρωτάθλημα. Μακάρι να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Για τον Ολυμπιακό, όλα τα λεφτά είναι ο επόμενος αγώνας, κόντρα στην Άρσεναλ. Η νίκη στη Μασσαλία πέρα από τους βαθμούς, έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία.
Όταν είδα τον ΠΑΟΚ ένιωσα υπερήφανος ως Έλληνας, μία ελληνική ομάδα πήγε στην έδρα της Τότεναμ, μιας πολύ φορμαρισμένης ομάδας και με δέκα παίκτες, κατάφερε να πάρει μια νίκη. Και είδατε ποιοι βάλανε τα γκολ; Έλληνες".
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Θεωρώ ότι είναι μεγάλο λάθος του ποδοσφαίρου, που δεν εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία του 2004, κάτι που έγινε στο μπάσκετ το 1987. Θα μπορούσαμε να έχουμε χτίσει πάνω σε αυτό, δυστυχώς δεν έγινε".
Για τα επεισόδια:

"Τα επεισόδια είναι καταδικαστέα, όπου και αν αυτά συμβαίνουν. Είναι δουλειά των υπεύθυνων να προσπαθήσουν να αποφευχθούν αυτά τα φαινόμενα, όμως ο βαθμός ατιμωρησίας που επικρατεί στην Ελλάδα, διαιωνίζει την κατάσταση. Αν κάποιοι τιμωρηθούν αυτό το φαινόμενο θα εκλείψει".
Για την έναρξη του πρωταθλήματος με ομάδες «Α» και «Β»:

"Δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το πρόγραμμα θα έπρεπε να διαμορφώνεται μετά τη λήξη της σεζόν. Όμως η ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω".
Για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό:

"Είχε έρθει η στιγμή να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Ήταν μία μεγάλη και δύσκολη απόφαση να φύγω. Με τον Ολυμπιακό είχα κερδίσει τα πάντα, ο τελευταίος χρόνος ήταν πολύ έντονος για μένα, ήταν η καλύτερη μου χρονιά. Στα 29 χρόνια είχα μία πολύ καλή και σοβαρή πρόταση, που θα μου άνοιγε νέους ορίζοντες και ο χρόνος με δικαίωσε".
Για τον δυσκολότερο αντίπαλο:

"Ο Γκάρι Νέβιλ, πολλές φορές έχω ακούσει από πολλούς πως δεν ξέρουν το λόγο που έπαιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όταν όμως έπαιξα το κατάλαβα, ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: