Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Γιάννη, θα κάνεις κάτι;

Δεν θέλησες να μπλεχτείς με το παρασκήνιο και άφησες τον Παναθηναϊκό έρμαιο στις ορέξεις του Ολυμπιακού. Τώρα, ο συνεχιστής του έργου του Σωκράτη σε κατηγορεί ευθέως και παίζει με τη νοημοσύνη όλη της ελληνικής φίλαθλης γνώμης. Θα αντιδράσεις επιτέλους;
Γιάννη, θα κάνεις κάτι;
Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.
Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι η νοημοσύνη σου πλήττεται βάναυσα... Και το χειρότερο είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις, δεν μπορείς να αντιδράσεις για να το αλλάξεις. Διότι εγώ σε αυτή τη θέση βρέθηκα, διαβάζοντας την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, που ήρθε ως απάντηση στην επιστολή του Δημήτρη Γόντικα στην ΕΠΟ. Νιώθω ότι κάποιος με εμπαίζει και δεν έχω τρόπο αντίδρασης. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει για πολλούς από εσάς.
Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στην αλητεία που βιώνουμε στο πετσί μας τα τελευταία 15 χρόνια. Το ζω, το ζείτε, τα ξέρουμε όλοι μας. Από τη σεζόν 1996-1997 και έπειτα, βλέπουμε καθημερινά γύρω μας να επικρατεί η λογική "Ο Ολυμπιακός να νικάει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε". Και έρχεται ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, να μας εγκαλέσει γιατί αντιδρούμε εμείς και ο Παναθηναϊκός για τον Καλόπουλο. Ευτυχώς που δεν μας κατηγορήσαμε ότι έχουμε στήσει πράσινη παράγκα.
Θεωρητικά, ένας άνθρωπος έχει πολλούς λόγους να θυμώνει με τέτοιες ενέργειες περισσότερο από τον καθένα μας. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού από το 2000 και έπειτα. Αυτός ο άνθρωπος έχει δει τα χρήματα του να πετιούνται στα σκουπίδια λόγω της παράγκας του Σωκράτη. Αυτός ο άνθρωπος αποχωρεί από το ποδόσφαιρο γιατί δεν συμβιβάστηκε με τέτοιου είδους πρακτικές, όπως ο ίδιος ομολόγησε.
Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς στην εμετική ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Του καταλογίζει μάλιστα ότι δεκάδες διαιτητικά λάθη γίνονται υπέρ του Παναθηναϊκού. Γενικά, του προσάπτει διάφορα στην ανακοίνωση. Το μόνο που παρέλειψε ήταν να τον αποκαλέσει και παραγκάρχη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο από το να γράψω ένα blog. Εσείς από το να γράψετε μερικά σχόλια σε αθλητικά σάιτ και στα προφίλ σας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εσύ, Γιάννη, τι θα κάνεις; Δεν θα αντιδράσεις; Θα δεχτείς να σπιλώνει το όνομα σου αυτό το κινητό αντιαισθητικό θέαμα; Θα ανεχτείς να σε εξομοιώνει μαζί του ο συνεχιστής του έργου του Σωκράτη; Λίγο εγωισμό δεν έχεις πια;
Γιάννη, θέλεις να αποχωρήσεις, το ξέρουμε. Αλλά κάντο τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά. Κάνε κάτι που θα εξασφαλίσει την υστεροφημία σου. Έστω και τώρα, πιάσε το παλμό του κόσμου του Παναθηναϊκού και βάλε στη θέση του αυτόν ο οποίος παίζει μαζί του. Τα πεπραγμένα σου δεν αλλάζουν, αλλά έχεις μία ευκαιρία να συσπειρώσεις τον κόσμο γύρω σου και να δείξεις για μία φορά ότι έχεις το σθένος να χτυπήσεις το κόκκινο κατεστημένο.
Είσαι ο γιος του ισχυρότερου επιχειρηματία της χώρας. Χρησιμοποίησε όλη την επιρροή σου για να στείλεις στη δικαιοσύνη όσους έπαιξαν μαζί σου και με τον Παναθηναϊκό. Στην τελευταία σου συνέντευξη, είπες ότι σε πλησίασαν άνθρωποι και σου έδωσαν τη δυνατότητα να αγοράσεις πρωταθλήματα. Ξεμπροστιασέ τους και δώσε το τελειωτικό χτύπημα στο οικοδόμημα που έχει στήσει ο Ολυμπιακός.
Γιάννη, επιτέλους, θα κάνεις κάτι;
Πηγή: prasinanea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: