Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το αλέ ρετούρ ταξίδι κόλαση – παράδεισος του "Σάλπι"

Τρελάθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ! Αν και ήταν πάντα, τρελός… Ποιος λογικός θα άφηνε τον Παναθηναϊκό για τον ΠΑΟΚ;
Το αλέ ρετούρ ταξίδι κόλαση – παράδεισος του "Σάλπι"
Γράφει ο Άρις Νικολάκης...
Και δη σε μία εποχή κατά την οποία επέλεγε ανάμεσα στον δρόμο με τα ρόδα (στο ΟΑΚΑ) και στον δρόμο με τα αγκάθια (στην Τούμπα); Με λιγότερα χρήματα μάλιστα; Τέλος πάντων, ό γέγονε, γέγονε τότε. Τώρα;
Από τα έγκατα της Θεσσαλονίκης ο διεθνής σούπερ σταρ βρέθηκε στον ουρανό του Λονδίνου! Ως σκόρερ κι ως ακατάβλητος μαχητής του ΠΑΟΚ στην άνιση μάχη κόντρα στην Τότεναμ. Επιστρέφοντας λοιπόν, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» χαράματα της Πέμπτης μετά το έπος του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» δεν πίστευε μήτε στα αυτιά, μήτε στα μάτια του. Περίπου 2000 ξετρελαμένοι ΠΑΟΚτσήδες να τον αποθεώνουν φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του. Μοναδικό θέαμα. Συναρπαστική εικόνα. Μέχρι κι οι συμπαίκτες του καθηλώθηκαν από την έκρηξη λατρείας των ΠΑΟΚτσήδων στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Ο ίδιος; Έχουν κάνει την ζωή του κόλαση στην Τούμπα. Όχι όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες αλλά… Όσοι δεν του έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση, δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους, για να τον προστατέψουν! Και τι θέλατε, να κάνει; Να χοροπηδάει από τη χαρά του; Να ανταποδίδει εκστασιασμένος από την αποθεωτική υποδοχή; Να πέσει στην αγκαλιά τους; Να αγγίξει χέρια τα οποία τώρα τον προσκυνούσαν και πριν τον κτυπούσαν, που λέει ο λόγος;
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης άνθρωπος είναι και σφάλματα κάνει. Είναι κρίμα κι άδικο όμως, να τα πληρώνει τόσο σκληρά κι αδυσώπητα. Όταν μάλιστα, με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και στην Τούμπα απέδειξε πλήρωσε παντοιοτρόπως το κόστος της αποχώρησης του! Αξίζει όμως, καλύτερης διαχείρισης από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δε αξίζει απάνθρωπης συμπεριφοράς απαξίωσης. Στο κάτω κάτω της γραφής κεφάλαιο του ΠΑΟΚ είναι. Μονάδα κλάσης αποτελεί. Αγωνιστικά είναι υψηλού επιπέδου. Και ψυχικά είναι ΠΑΟΚ μέχρι κόκαλο. Και δεν μπορεί να φταίει μόνον αυτός για όλα τα κακώς κείμενα (και) στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Την ίδια αποθεωτική υποδοχή απόλαυσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και πέρυσι. Μετά τον θρίαμβο στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντινάμο – πάλι για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ - η οποία φέτος μάχεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έκανε και τότε το ταξίδι κόλαση – παράδεισος. Ήταν και τότε… αλέ ρετούρ. Επέστρεψε γρήγορα στη κόλαση ζώντας την απαξίωση και την ταπείνωση.
Η ίδια γεύση στη ζωή του διεθνούς φορ και φέτος. Το ίδιο … αλέ ρετούρ ταξίδι. Χωρίς άχνα διαμαρτυρίας. Χωρίς καν ψίθυρο παράπονου. Οι διαφωνούντες με τις ακραίες αντιδράσεις σε βάρος του αλλά και η διοικητική με την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους, για να τον στηρίξουν.
Και τούτο όχι επειδή έχει δίκιο. Αυτό είναι άλλο θέμα. Άλλη πονεμένη ιστορία. Να τον στηρίξουν ως μάχιμη μονάδα του ΠΑΟΚ. Ως κορυφαίο παίκτη για τα ελληνικά δεδομένα, τουλάχιστον. Ως επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ …
Έτσι, ένιωθε πολύ μόνος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το χάραμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Κι ας έπλεε ευτυχής σε μία λαοθάλασσα με κύματα αποθέωσης κι άνεμο λατρείας του!
Είναι λοιπόν, να μην τρελάθηκε ο άνθρωπος με όσα συνέβησαν; Αν – κι όπως είπαμε – μόνον ένας τρελός θα επέστρεφε στον ΠΑΟΚ, όπως επέστρεψε αυτός!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: