Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Υπάρχει TV; Υπάρχει instant replay!

Σε όλα τα τηλεοπτικά ματς θα υπάρχει instant replay σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και θα γίνεται χρήση του σε κάθε διαφωνία που αφορά το χρόνομετρο.
Στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έγινε εκτενή αναφορά στη χρήση του instant replay στους αγώνες της Α1. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, θα γίνεται χρήση του στα παιχνίδια με τηλεοπτική κάλυψη, γιατί θα χρησιμοποιείται η εικόνα της τηλεόρασης και το χρονόμετρο θα είναι της γραμματείας.
Βέβαια, επισημάνθηκε ότι θα γίνεται χρήση του instant replay όταν υπάρχει λόγος βάσει κανονισμών, δηλαδή όταν μηδενίζεται το χρονόμετρο και όχι για… ψύλλου πήδημα.
Επίσης, σημαντική διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ σχετικά με τον ΕΕΟΔΑΚ. Σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό φορέα των παικτών, εκκρεμούν ακόμα 25 υποθέσεις. Ο ΕΣΑΚΕ διευκρινίζει ότι μόνο οι τέσσερις εξ αυτών αφορούν οφειλές ομάδων Α1 και μονάχα αυτή του Νίκου Κούβελα εναντίον του ΠΑΟΚ δεν έχει τελεσιδικήσει.

Θέμα στην UEFA ο Φετφατζίδης

Οι εμφανίσεις του Γιάννη Φετφατζίδη και η εξέλιξή του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της UEFA, η οποία στην επίσημη ιστοσελίδα της φιλοξενεί δηλώσεις του, ενόψει του αγώνα με το Ισραήλ.
Θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ έγινε ο Γιάννης Φετφατζίδης. Η εξέλιξη του 19χρονου διεθνούς μέσου του Ολυμπιακού προκάλεσε το ενδιαφέρον της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η οποία έκανε θέμα με αφορμή το ντεμπούτο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο νικηφόρο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής κόντρα στη Λετονία.
Όπως αναφέρει μάλιστα το «uefa.com», ο Φετφατζίδης δεν δυσκολεύθηκε καθόλου να προσαρμοστεί στην οικογένεια της Εθνικής ομάδας, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τρίτης κόντρα στο Ισραήλ.
«Να γεμίσει το γήπεδο ο κόσμος»
«Χρειαζόμαστε τη στήριξη των φιλάθλων μας. Το Ισραήλ είναι πιο δύσκολη ομάδα. Οι οπαδοί πρέπει να γεμίσουν το γήπεδο κι εμείς πρέπει να δουλέψουμε στα τελειώματα των φάσεων, αν θέλουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε», ήταν τα λόγια του νεαρού μέσου των «ερυθρόλευκων», ο οποίος αναφερόμενος στο κλίμα που συνάντησε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε μόνο καλά λόγια να πει:
«Είμαστε σαν μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια. Είναι πολύ ιδιαίτερο το συναίσθημα να αγωνίζομαι στην Ανδρών, ειδικά όσο σκέφτομαι ότι όταν κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, πανηγύριζα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου όπως και η υπόλοιπη χώρα».

Άτυχος ο Παπαστεριανός

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φόβοι που ήθελαν τον Μανόλη Παπαστεριανό να έχει υποστεί κάτι σοβαρό. Ο μεσοεπιθετικός του Ηρακλή υπέστη ρήξη στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και για έναν περίπου μήνα αναμένεται να μείνει εκτός γηπέδων. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κομπαγιάσι και Ηλιάδης που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προλάβουν τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Νέο σκάνδαλο με Άγγλο διεθνή!

Έξω αποφάσισε να το ρίξει ο Τζο Χαρτ, τρεις μόλις μέρες πριν την αναμέτρηση της εθνικής Αγγλίας απέναντι στο Μαυροβούνιο. Ο φακός εντόπισε τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι να ξεφαντώνει το Σάββατο στο Πουέρτο Μπανούς παρέα με αιθέριες υπάρξεις.

Μάρτυρες μάλιστα του γεγονότος ισχυρίζονται ότι μαζί με τον Άγγλο γκολκίπερ είδαν και τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Σίτι, Γκάρεθ Μπάρι!

«Ο Χαρτ και η παρέα του έπιναν επί ώρες. Ήπιαν τεκίλα και μαλιμπού. Αυτό του στοίχισε όταν ανέβηκε στη μπάρα», ανέφερε ένας από αυτούς.

Ο γκολκίπερ των «Πολιτών» χόρευε ιδιαίτερα τρυφερά με μια κοπέλα η οποία δεν ήταν η σύντροφός του, Κίμπερλι Κριου.
Με αγωνία αναμένεται πλέον η αντίδραση του Καπέλο, ο οποίος στη θητεία του ως προπονητής των «λιονταριών», έχει απασχοληθεί ουκ ολίγες φορές με σκάνδαλα στα οποία εμπλάκηκαν διεθνείς Άγγλοι ποδοσφαιριστές.

«Να επέμβει ο εισαγγελέας για την κουτουλιά»!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στην αναμέτρηση της Δ’ Εθνικής ανάμεσα στον Άρη Αμφιάλης και τον Σαρωνικό (2-2), όταν ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, Σταμπούλογλου, χτύπησε με κουτουλιά(!) την α’ βοηθό διαιτητή του αγώνα, Κατερίνα Αντωνίου. «Ανεπίτρεπτο να μην έχει επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας», αναφέρει ο Σύνδεσμος διαιτητών Ανατολικής Αττικής σε ανακοίνωση του.

Η επίθεση στη βοηθό ήταν αποτέλεσμα σύρραξης, η οποία φέρεται να έγινε επειδή η ίδια επικύρωσε γκολ του Άρη Αμφιάλης το οποίο πιθανόν να επιτεύχθηκε από θέση οφσάιντ. Πάντως, παρά την κουτουλιά που δέχτηκε, η Αντωνίου συνέχισε κανονικά στο παιχνίδι μέχρι τη λήξη του λίγα λεπτά αργότερα.

Για το άθλιο αυτό περιστατικό, ο Σύνδεσμος διαιτητών Ανατολικής Αττικής όπου και ανήκει η βοηθός, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Είναι ανεπίτρεπτο στη σημερινή εποχή να δέχεται γυναίκα βοηθός κουτουλιά από ποδοσφαιριστή, κατά τη διάρκεια του αγώνα Δ’ Εθνικής, Άρη Αμφιάλης-Σαρωνικού και να μην έχει επέμβει αυτεπάγγελτα ο αθλητικός εισαγγελέας. Το περιστατικό είναι πρωτοφανές στα χρονικά του ποδοσφαίρου και ήδη στην συνείδηση όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και των φιλάθλων, είναι καταδικασμένος για πράξη βίας βαρύτατης μορφής.

Εμείς σαν Σύνδεσμος συμπαριστάμεθα στην Κατερίνα Αντωνίου, ένα από τα επίλεκτα μέλη μας και φοιτήτρια και δηλώνουμε πως τέτοιες ενέργειες δεν πτοούν τα στελέχη μας, ούτε κι είναι ανδρισμός να χτυπάει κάποιος μια γυναίκα και μετά να εξαφανίζεται και να λέει ότι τον έσπρωξαν για αν αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες που είναι μεγάλες
».

Αναφορικά με το τελευταίο, να σημειωθεί πως οι άνθρωποι του Σαρωνικού ισχυρίζονται πως ο Σταμπούλογλου σπρώχθηκε από συμπαίκτες του και έπεσε κατά λάθος πάνω στην Αντωνίου…

Η Αργεντινή «τσάκισε» την Ίντερ

Την εθνική Αργεντινής θα… καταριούνται πλέον, στην Ίντερ, αφού το διεθνές της φιλικό με την εθνική Ιαπωνίας στοίχισε εμμέσως στους πρωταθλητές Ιταλίας. Ντιέγκο Μιλίτο και Εστεμπάν Καμπιάσο αποχώρησαν τραυματισμένοι και μάλιστα, ο Μπενίτεθ δεν θα μπορεί να τους υπολογίζει για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τότεναμ.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακριβής ο χρόνος αποχής των δύο διεθνών από τον αγωνιστικό χώρο, υπολογίζεται ότι θα είναι τουλάχιστον για το διάστημα των τριών εβδομάδων. Οι εκτιμήσεις από την Ιταλία δεν είναι και τόσο αισιόδοξες. Τουναντίον, υποστηρίζεται ότι αμφότεροι δεν προλαβαίνουν τα παιχνίδια με την Τότεναμ (εντός και εκτός έδρας), γεγονός που προκαλεί τον εκνευρισμό τόσο του Μπενίτεθ, όσο και του προέδρου, Μάσιμο Μοράτι.

Με Ζαγοράκη η προπόνηση

Στην σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, στην Σουρωτή, έδωσε το παρών του και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θοδωρής Ζαγοράκης. Μολονότι ο κ. Ζαγοράκης δίνει αρκετές φορές το παρών του σε προπονήσεις, η σημερινή του παρουσία εκλήφθηκε από πολλούς ως ένα μήνυμα που ήθελε να στείλει στους ποδοσφαιριστές, που ενδεχομένως επηρεάζονται από παραιτήσεις σημαντικών μελών της διοίκησης όπως ο Ηλίας Βιολίδης. Γαι αύριο έχει προγραμματιστεί διοιικητικό συμβούλιο όπου και θα ξεκαθαριστούν αρκετά πράγματα. Το νέο συμβούλιο αναμένεται να είναι πενταμελές.

Το «στοίχημα» του Ρουίς

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε είναι ξεχωριστή για τον Κάρλος Ρούις. Ο επιθετικός από την Γουατεμέλα είναι αμφίβολος για το παιχνίδι της Κυριακής και παράλληλα ο μοναδικός από τους τραυματίες που έχει ελπίδες να προλάβει το ντέρμπι(οι άλλοι δύο είναι Πρίττας-Παπαζαχαρίας). Το βαρύ διάστρεμμα που υπέστη στη Τούμπα τον έχει υποβάλλει σε έναν «αγώνα δρόμου», καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να λείψει από αυτή την «μάχη». Ο χρόνος αποθεραπείας του έχει εκτιμηθεί περίπου στις 15-20 μέρες. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι έτοιμος για την Κυριακή. Ο ίδιος από την πλευρά του και από την επομένη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα της αποθεραπείας του και κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μπορέσει να προπονηθεί μέχρι την Παρασκευή. Με «όπλο» την θέληση του και φυσικά με την βοήθεια του θεού, ευελπιστεί να διαψεύσει τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ και να δώσει κανονικά το παρών στο ματς με την ΑΕΚ.
Περιμένει την… στιγμή του
Λίγο το γεγονός ότι ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών, λίγο ότι δεν είναι το μεγάλο όνομα, λίγο ότι δεν χρειάστηκε να προσφέρει όλο αυτό το διάστημα, έχει οδηγήσει τους περισσότερους να ξεχάσουν την ύπαρξη του Φαμπιάνο Λίμα στο ρόστερ των «κίτρινων». Ο Βραζιλιάνος επιθετικός όλο αυτό το καιρό περιμένει την δική του στιγμή, μιας και βρισκόμενος στη «σκιά» τον Κόκε, Τσέζαρεκ και Ρουίς δεν ήταν δυνατό ούτε καν να συμπεριληφθεί στην αποστολή κάποιου αγώνα. Κάτι που ίσως συμβεί την Κυριακή, στη περίπτωση φυσικά που δεν τα καταφέρει ο Ρουίς. Αν ο επιθετικός από την Γουατεμάλα τεθεί εκτός, τότε ο Φαμπιάνο να βρεθεί στο πάγκο για πρώτη φορά από την μέρα που ντύθηκε στα «κίτρινα». Αναμφίβολα θα πρόκειται για ένα μικρό βήμα στη μέχρι τώρα καριέρα του στον Άρη και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει μεγαλύτερο με την τυχόν χρησιμοποίηση του ως αλλαγή, αν φυσικά το κρίνει αναγκαίο ο Κούπερ.

Η μεγάλη Τρίτη της Λίβερπουλ

Το πρωί της Τρίτης θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου η προσφυγή που κατέθεσαν οι Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ εναντίον της απόφασης του Δ.Σ της Λίβερπουλ για την πώληση του συλλόγου.Πρόκειται για μια πολύ σημαντική μέρα στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας του Μερσεϊσάιντ που ψάχνει τρόπους να απεμπλακεί από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες οι οποίοι της έχουν φορτώσει χρέη που φτάνουν τα 300 εκατομμύρια λίρες.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση παίζει η Royal Bank of Scotland, η τράπεζα που το 2007 είχε εκδώσει το δάνειο αγοράς του αγγλικού συλλόγου από τους Χικς και Τζίλετ. Πλέον, μέσω του προέδρου Μάρτιν Μπρόουτον πιέζει για την πώληση του συλλόγου στην NESV η οποία αν το Δικαστήριο δεν φρενάρει τις εξελίξεις θα αγοράσει την Λίβερπουλ και αυτόματα θα εκμηδενίσει τα χρέη της (καθώς στο ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι τόκοι του δανείου), αγοράζοντας την απευθείας από την RBS.

Αυτό το οποίο θα κριθεί σε πρώτο βαθμό είναι αν ο Μπρόουτον σε συνεργασία με τους Κρίστιαν Πέρσλοου και Ίαν Άιρε, είναι σε θέση να προχωρήσει την πώληση του συλλόγου χωρίς την συγκατάθεση των Χικς και Τζιλέτ που ηττήθηκαν στην ψηφοφορία του Δ.Σ και την ίδια ώρα προσπαθούν να εμφανίσουν ως «απολυμένους» τους Πέρσλοου και Άιρε!

Παράλληλα, η «Πρέμιερ Λιγκ» έχει ήδη δώσει από την προηγούμενη εβδομάδα την έγκριση της για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησης, δίνοντας ακόμα έναν «πόντο» στα όσα θα υποστηρίξει στο Δικαστήριο ο Μπρόουτον και θα έχουν να κάνουν με την κακή διαχείριση του συλλόγου, που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες προβληματίζει σοβαρά πλέον και την NESV.

Αν πάλι η διαδικασία πώλησης δεν προχωρήσει, τότε Χικς και Τζιλέτ έχουν διορία να παρουσιάσουν νέο αγοραστή ως την Παρασκευή καθώς αν δεν συμβεί αυτό τότε η RBS παίρνει στα χέρια της τον σύλλογο και είτε διαπραγματεύεται μόνη της την πώληση του είτε η Λίβερπουλ θα μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, με ότι και αν συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Απολύτως φυσιολογικά, μεγάλες μάζες οπαδών της Λίβερπουλ ετοιμάζονται να κάνουν το ταξίδι για την πρωτεύουσα ώστε να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στα πρόσωπα των δύο Αμερικανών, με προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου..

"Πάνω απ΄όλα η ομάδα"

Δημιουργικότητα και φαντασία θα πρέπει η Εθνική ομάδα την Τρίτη για να φτάσει στη νίκη κόντρα στο Ισραήλ όπως δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος ο οποίος δεν στάθηκε στις απουσίες των Τοροσίδη, Τζιόλη λέγοντας:"Πάνω απ΄όλα είναι η ομάδα". Βύντρα, Καφές και Σαλπιγγίδης τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα.Ο τεχνικός της "γαλανόλευκης" παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας ενόψει του επόμενου αγώνα για τα προκριματικά του "EURO 2012".
Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η Εθνική ομάδα την Τρίτη κόντρα στο Ισραήλ,αρχικά απάντησε:"Πρέπει να έχουμε μια καλή κυκλοφορία της μπάλας με στόχο να σκοράρουμε και  ταυτόχρονα να είμαστε καλά οργανωμένοι ώστε όταν χάνουμε την μπάλα να μπορέσουμε να την κερδίζουμε ξανά για να μην δημιουργηθούν προβλήματα για μας".

Σχετικά εξάλλου με τα ατού του αντιπάλου, ο Φερνάντο Σάντος, είπε:"Είναι η συμπαγής άμυνα που έχει κυρίως λόγω των δύο αμυντικών χαφ που δουλεύουν όπως πρέπει. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα κυριότερα όπλα του αντιπάλου από εκεί και πέρα εξαρτάται τι θα κάνουμε εμείς".

Αναφορικά με την ενδεκάδα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά την παρουσία του Βύντρα αντί του Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας την οποία είχε ήδη προαναγγείλει, επιβεβαίωσε ότι ο Καφές θα είναι ο αντικαταστάτης του Τζιόλη στη μεσαία γραμμή ενώ για το αν θα ξεκινήσει ο Σαλπιγγίδης αντί του Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης, απάντησε:"Πάντα έχουμε σαν γνώμονα να φρεσκάρουμε την ομάδα για να δώσουμε κινητικότητα", ανέφερε.


Για τις απουσίες γενικότερα, είπε:"Πιο σημαντική είναι η ομάδα, όχι οι παίκτες. Πάνω απ΄όλα είναι η ομάδα. Θα ήταν καλό να είχαμε όλους τους παίκτες στην διάθεση μας αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν οι αντικαταστάτες τους".

Για την αναμέτρηση με τη Λετονία, δήλωσε:"Μιλήσαμε με τους παίκτες. Κάναμε καλό παιχνίδι. Με την πάροδο του χρόνου θα γινόμαστε καλύτεροι. Οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση. Για μένα πιο σημαντικό είναι όσα βλέπω στις προπονήσεις".

Αυτή ήταν… Εθνικάρα!

Μπορεί να χρειάστηκε πέντε αγωνιστικές, μπορεί να «φλέρταρε» έντονα με τον πάτο της βαθμολογίας, αλλά ο Εθνικός είναι ξανά εδώ!

Οι Πειραιώτες έκαναν… μαγκιόρικο πέρασμα από το «Ελ Πάσο», επικράτησαν 2-1 της Καλλιθέας και σημείωσαν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Football League.

Η ομάδα του Νίκου Γκουλή «πάγωσε» τους γηπεδούχους, παίρνοντας το προβάδισμα στο 33’ με τον Ουατάρα και πήγε με το υπέρ της σκορ στα αποδυτήρια.

Παρόλο, λοιπόν, που… άμα τη επιστροφή από αυτά (46’), ο Μαρουκάκης έφερε την κατάσταση «στα ίσια», ο Εθνικός είχε και πάλι την απάντηση.

Σχεδόν πάνω στα πανηγύρια των γηπεδούχων για την ισοφάριση, ο Περέιρα «χτύπησε» (48’) για τους Πειραιώτες και δίνοντας τους βαθμολογικό «οξυγόνο», έστειλε ταυτόχρονα την Καλλιθέα να τους… αντικαταστήσει κάτω από την «καταραμένη» ζώνη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Τζωρμπατζάκης, Κουτρουμπής (76' Ντακόλ), Ηρακλής, Πινδώνης, Κατσαρός, Καλτσάς (46' Μαρουκάκης), Τσάνα, Καραδήμος, Πλατέλλας (46' Φαμπίνιο).

ΕΘΝΙΚΟΣ (Νίκος Γκουλής): Συμεωνίδης, Παγώνης, Κοκκίνης, Σύρος (80' λ.τ Παστός), Ψιάνος, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Περέιρα (69' Στρατάκης), Ουατάρα, Χανιώτης, Τσεμπερίδης (57' λ.τ Κωστάκης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Λαζρής, Καραβασίλης (Καβάλας)

Φόβοι για χιαστούς ο Σαβίνι!

Η ατυχία που «κυνηγάει» τον ΠΑΟΚ την φετινή χρονιά δεν λέει να σταματήσει. Ο Μίρκο Σαβίνι φαίνεται πως είναι το τελευταίο «θύμα» της ιστορίας. Ο Ιταλός αμυντικός σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Φιλομένο έπεσε στο έδαφος και δεν μπορούσε να πατήσει καλά το πόδι του. Από το ιατρικό τιμ εκφράζονται φόβοι ακόμη και για ρήξη χιαστών! Αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του.

Μουρίνιο καλεί Ζιντάν

Τον ενεργό ρόλο του Ζινεντίν Ζιντάν στα δρώμενα της Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί ο προπονητής των Μαδριλένων, Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Ίβηρας τεχνικός στηρίζει πολλά στην παρουσία του Ζιντάν στην ομάδα από το πόστο του ειδικού συμβούλου, όμως επιθυμεί να δει σε έναν πιο «δυνατό» και πιο κοντινό προς την ομάδα ρόλο τον παλαίμαχο Γάλλο σούπερ σταρ.
Μάλιστα, ο «Μου» προέβη και σε δηλώσεις στο γαλλικό κανάλι «TF1» υπογραμμίζοντας για τον «Ζιζού»:
«Δεν νομίζω ότι ο Ζινεντίν επιθυμεί να γίνει προπονητής, αλλά θα ήθελα να τον έχω μαζί μου στο γήπεδο», σημείωσε ο Πορτογάλος κόουτς.

Αποσύρθηκε από το Κύπελλο το Μαρούσι!

Στην απόφαση να αποσυρθεί η ομάδα από το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ κατέληξαν οι άνθρωποι του Αμαρουσίου. Αιτία, η αργοπορημένη έναρξη προετοιμασίας λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε ο σύλλογος. Έτσι, ο Άρης προκρίνεται απευθείας στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες επρόκειτο να συναντηθούν την Τετάρτη, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Στο μεταξύ, ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, ζήτησε από τον Ερασιτέχνη την απόκτηση, εκτός του Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος μίλησε στη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών των 14 ομάδων της Α1 από τη θέση του αρχηγού του Αμαρουσίου, και των Νέστορα Κόμματου και Δημήτρη Χαριτόπουλου.

Κοιτάζει Γιορέντε η Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Φερνάντο Γιορέντε ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της άνετης νίκης που πέτυχε η εθνική Ισπανίας επό της Λιθουανίας με 3-1 για τα προκριματικά του EURO 2012. Ο 25χρονος άσος της Μπιλμπάο πέτυχε δύο γκολ και έφτασε τα έξι σε μόλις 11 συμμετοχές με τους "φούριας ρόχας".

Φυσικό επόμενο, λοιπόν, είναι να αποτελεί στόχο κορυφαίων συλλόγων και μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα "As" οι διοικούντες την Ρεάλ Μαδρίτης, ενδιαφέρονται για την απόκτηση του. Ωστόσο, ο Γιορέντε φαίνεται προσγειωμένος: "Είναι τιμή να ξέρω ότι ένας σπουδαίος σύλλογος ενδιαφέρεται για μένα. Αυτό αποδεικνύει ότι έχω κάνει καλή δουλειά και πως προοδεύω. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, όμως έχω συμβόλαιο μέχρι το 2013 και αισθάνομαι πολύ καλά στην Αθλέτικ Μπιλμπάο".

Δύσκολο έργο για τους γηπεδούχους

Δύο εισιτήρια για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011 θα δοθούν τη Δευτέρα, ενώ άλλα πέντε θα παραληφθούν την Τρίτη. Δύσκολο έργο έχουν οι περισσότεροι γηπεδούχοι, εκτός από την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση...

ΔΕΥΤΕΡΑ
Σουηδία-Ελβετία 1-4
Σκωτία-Ισλανδία 1-2

ΤΡΙΤΗ
Ελλάδα-Τσεχία 0-3
Λευκορωσία-Ιταλία 0-2
Ρουμανία-Αγγλία 1-2
Ουκρανία-Ολλανδία 3-1
Κροατία-Ισπανία 1-2

Σπουδαία παιχνίδια στα προκριματικά

Η Εθνική μας ομάδα την Τρίτη υποδέχεται το Ισραήλ και με νίκη μπαίνει σε τροχιά πρόκρισης στο Euro2012, ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι του ομίλου μας. Η Λετονία υποδέχεται τη Γεωργία, η οποία ισοβαθμεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη δεύτερη θέση με πέντε βαθμούς.

Από το υπόλοιπα πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Βέλγιο-Αυστρία (1ος όμιλος), Σλοβακία-Ιρλανδία (2ος), Ιταλία-Σερβία (3ος), Ολλανδία-Σουηδία (5ος), Αγγλία-Μαυροβούνιο (7ος), Δανία-Κύπρος (8ος) και Σκωτία-Ισπανία (9ος).

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Aζερμπαϊτζάν-Τουρκία
Καζακστάν-Γερμανία
Bέλγιο-Αυστρία

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρμενία-Ανδόρα
Σλοβακία-Ιρλανδία
ΠΓΔΜ-Ρωσία

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ν. Φαρόες-Β. Ιρλανδία
Εσθονία-Σλοβενία
Ιταλία-Σερβία

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Λευκορωσία-Αλβανία
Γαλλία-Λουξεμβούργο

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Φινλανδία-Ουγγαρία
Ολλανδία-Σουηδία
Σαν Μαρίνο-Μολδαβία

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Λετονία-Γεωργία
Ελλάδα-Ισραήλ

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ελβετία-Ουαλία
Αγγλία-Μαυροβούνιο

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ισλανδία-Πορτογαλία
Δανία-Κύπρος

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιχτενστάιν-Τσεχία
Σκωτία-Ισπανία

(11/10 11:44)

 

Πρεμιέρα με απεργία

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο απεργίας των καλαθοσφαιριστών το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.

Τα προβλήματα στο ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ είναι πολλά και οι αθλητές έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για αυτά. Για τον λόγο αυτό υπάρχει σκέψη στις τάξεις των παικτών να κατέβουν σε απεργία και να μην λάβουν μέρος στις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής της σεζόν.

Κάτι τέτοιο θα αποφασισθεί το βράδυ της Πέμπτης στη Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΚ. Στελέχη του συνδέσμου έχουν εκτιμούν ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες είναι υπέρ της απεργίας.

Ως μία ένδειξη του κλίματος που υπάρχει είναι και η απόφαση των παικτών-μελών του ΠΣΑΚ από τη Βόρεια Ελλάδα στη Γενική Συνέλευση της περασμένης εβδομάδα να γίνει εισήγηση την Πέμπτη για απεργία.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένες να γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του συνδικαλιστικού οργάνου. Τα νυν μέλη, δηλαδή, οι Παπαδόπουλος, Τσαρτσαρής, Παπαμακάνιος κτλ, θα είναι και πάλι υποψήφιοι, αλλά θα υπάρχουν και οι υποψηφιότητες των Μπουρούση, Διαμαντίδη και Ζήση.

Βιολίδης: «Δεν ανεχόμαστε να μας αποκαλούν κλέφτες»

«Την κριτική την δεχόμαστε. Τις λύπες που μας δίνει η ομάδα επίσης. Δεν ανεχόμαστε όμως να μας αποκαλούν κλέφτες»… Με τον τρόπο αυτό ο Ηλίας Βιολίδης γνωστοποίησε τον λόγο που τον οδήγησε να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Την κριτική μπορούμε να την ανεχτούμε. Τις λύπες που μας δίνει οι ομάδες, επίσης. δεν ανεχόμαστε να μας αποκαλούν κλέφτες. Επειδή το ακούω καιρό και αφορά το πρόσωπό μου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεκαπέντε χρόνια έχω δημιουργήσει δίκτυο επιχειρήσεων. Κάποιες έχουν προβλήματα, όπως συμβαίνει παντού. Πώς έφτασε να μεγεθυνθεί και να γίνει ότι εγώ είμαι στο χείλος της καταστροφής, μόνο αυτοί που τα λένε ξέρουν.

Από τον ΠΑΟΚ δεν με διώχνουν οι φήμες. Επίκειται νέα διοίκηση. Έχω ολοκληρώσει κάποια θέματα που χειριζόμουν προσωπικά. Φεύγω επειδή οι φήμες αγγίζουν τον πρόεδρο. να μην κρυβόμαστε, ο Ζαγοράκης ήταν ο στόχος»
, τόνισε ο Ηλίας Βιολίδης και συνέχισε:

«Είμαι χαρούμενος που ήμουν εδώ και θα ε΄χω να το λέω στο μέλλον. Η αγάπη μου στην ομάδα θα διατηρηθεί. Θέλω, όμως, πιο υγιή σχέση. Η αποχώρησή μου δεν έχει σχέση με αποχώρηση Σάντος και Ζήση. Αυτοί είχαν επαγγελματική σχέση. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι η αρρώστια μου. Το μοναδικό μου όπλο αυτή τη στιγμή είναι η επιτροπή ελέγχου που θα δημιουργηθεί σήμερα το βράδυ. Η επόμενη φορά που θα μιλήσω ξανά, είναι όταν τελειώσει αυτός ο έλεγχος και θα έχω στοιχεία», δήλωσε δίνοντας τέλος στην αρχική του τοποθέτηση.

-Γιατί ο Βιολίδης παραιτείται τώρα, όταν το πιο σημαντικό στον ΠΑΟΚ είναι η ενότητα; Δεν είχατε περισσότερη αντοχή μέσα σας;

«Η απάντηση η δική μου στις φήμες θα δοθεί μετά τον έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ. Το αν είχα αντοχές, είναι θέμα ανθρώπου. Όταν οι φήμες άρχισαν να αγγίζουν εμένα, την οικογένειά μου και τον πρόεδρο, δεν άντεξα άλλο».

-Ποιοι βγάζουν αυτές τις φήμες;

«Τις φήμες τις βγάζουν όσοι έμειναν έξω από τον ΠΑΟΚ. Αυτοί που βλέπουν την κοσμογονία στην ομάδα και λένε γιατί δεν είναι εδώ. Υπάλληλος ανταγωνιστή μου ήθελε την μπουτίκ της ΠΑΕ με 50.000 ευρώ το χρόνο. πηγαίνει στους συνδέσμους και λέει διάφορα. Υπάρχουν άνθρωποι που βοήθησαν και είχαν αξιώσεις. Μέσα σε αυτές ήταν να ψηφίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό στις εκλογές της Λίγκας. Τι θα λένε αυτοί. Ο Βιολίδης τότε έπεισε τον τότε πρόεδρο ότι συμφέρον του ΠΑΟΚ δεν ήταν να ψηφιστεί ο Παναθηναϊκός. Να πω και κάτι άλλο. Πριν τρία χρόνια έκανα προσπάθεια να φέρω κάποιον άνθρωπο στην ομάδα μπάσκετ. Βγήκαν και λέγανε διάφορα τότε αυτοί, που έφεραν μετέπειτα τον Δρόσο. Αργότερα πάλι έλεγαν γιατί να βάλω υποψηφιότητα στον Α.Σ..

Λέγανε γιατί να είμαι μέτοχος στην ΠΑΕ, ότι δεν είμαι άξιος να είμαι στον Α.Σ. και στην ΠΑΕ. Πάτε να δείτε ποιος έβαλε τα περισσότερα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Με ενοχλεί πιο πολύ ότι όλα αυτά ακούγονται από ανθρώπους που ξέρουν την αλήθεια πριν βρεθώ στη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Μήπως δεν ξέρουν με ποιου λεφτά έπαιξε στον Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ; Ο Γιώργος Καμαριωτίδης κάποτε ήρθε και μου ζήτησε χρήματα για να πετάξει η ομάδα ποδοσφαίρου για παιχνίδι, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για εισιτήρια. Για το μπάσκετ μην μιλήσω. Ο μεγαλύτερος δανειστής μετά τον Γαλατσόπουλο, είναι ο Βιολίδης».


-Δεν φοβάστε μην γίνει ντόμινο μετά την παραίτησή σας;

«Όσο υπάρχει Ζαγοράκης, τον ΠΑΟΚ μην τον κλαίτε. Υπάρχουν άνθρωποι, που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και να πάνε την ομάδα καλύτερα. Για την ενότητα, ας αναρωτηθούν όλοι αυτοί, που μετά από κάθε ματς απαξιώνουν το έργο τριών χρόνων. Όταν μπήκαμε εδώ, ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε στην Ευρώπη. Σήμερα ξέρετε πού είναι ο ΠΑΟΚ;»

-Αυτός που πετάει λάσπη υποχρεώνει τον άλλο σε παραίτηση; Καταγγελία αυτών δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα, χωρίς να υπάρξει παραίτηση;

«Προσωπικά ήρθα σε σύγκρουση με όλους αυτούς. Ρόλο στον ΠΑΟΚ, όμως, πρέπει να παίζουν τα θεσμικά του όργανα. δεν με διώχνουν οι φήμες από τον ΠΑΟΚ, εγώ αποφάσισα να φύγω, γιατί δεν αντέχω άλλο και πρέπει να ασχοληθώ με τη δουλειά μου».

-Ονόματα μπορείτε να πείτε;

«Τους περισσότερους τους ξέρει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Μια πόλη είμαστε, όπου όλα είναι γνωστά. Φωτογραφίζω ποιοι είναι με αυτά που λέω. Σήμερα πρέπει να κλείσει το θέμα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει. Παίζει η ομάδα την Κυριακή...»

-Τι θα κάνετε με τη θέση σας στον Α.Σ. ΠΑΟΚ;

«Να πω ότι ακόμη δεν έχω συζητήσει με τον κ. κατσαρή. πρόθεσή μου είναι να παραιτηθώ. Πρέπει να αφοσιωθώ στη δουλειά μου και να ξεχάσω τα πάντα».

-Κλείνετε οριστικά την πόρτα του ΠΑΟΚ;

«Για μένα ο ΠΑΟΚ δεν τελειώνει εδώ. Για μένα ο ΠΑΟΚ ήταν η ζωή μου. Από δύο χρονών είμαι εδώ».

-Επηρέασε η ανακοίνωση των συνδέσμων την απόφασή σας;

«Φυσικά. Με ενόχλησε η επίθεση στον πρόεδρο. Ο Ζαγοράκης μου έδωσε το όραμα να ασχοληθώ. Έχετε καταλάβει τι έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ; Αν του συμπεριφέρονται έτσι, εγώ τι να περιμένω;»

-Υπάρχει πλέον όραμα να συσπειρώσει διοικητικούς παράγοντες στον ΠΑΟΚ;

«Εγώ δεν θα επιστρέψω στη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Ανθρώπινα θα είμαι στην ομάδα και στον αδελφό και φίλου μου Θόδωρο Ζαγοράκη. Επαναλαμβάνω ότι όσο υπάρχει Ζαγοράκης, μέλλον ο ΠΑΟΚ θα έχει. Μετά θα δούμε».

-Με το θέμα της Λίγκας τι γίνεται;

«Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση των τηλεοπτικών και τελειώνει το θέμα του ΟΠΑΠ. Ήταν ζητήματα που με απασχολούσαν κι έκλεισαν. Δεν το έχω συζητήσει με τον πρόεδρο τι θα γίνει σε αυτό το θέμα».

-Τα κενά πώς θα καλυφθούν στη διοίκηση;

«Με την αγάπη των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω από την ομάδα, πιστεύω ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά. Οι άνθρωποι που μένουν πίσω θα βρούνε τις λύσεις για την κάλυψη των κενών».

-Γιατί φεύγετε τώρα, στα δύσκολα;

«Δεν αφήνω θέματα ανοικτά. Ό,τι είχα να ασχοληθώ, έκλεισε. Δεν αφήνω έτσι τον Ζαγοράκη και τη διοίκηση. Όποιοι μένουν πίσω είναι άξιοι να χειριστούν τα υπόλοιπα θέματα».

-Μήπως η φυγή σας λειτουργεί αποτρεπτικά για ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν διοικητικά;

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να σου δώσει απίστευτες χαρές. Να σε γεμίσει απόλυτα. Μπορεί να είναι αποτρεπτική η φυγή μου, αλλά διαβεβαιώ όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν ότι οι χαρές που μπορεί να σου δώσει αυτός ο συλλογος, σε κάνουν να ξεχνάς τα πάντα».

-Η μη αναφορά σε ονόματα, δεν επιτρέπει να συνεχιστεί η μίνι κρίση στον ΠΑΟΚ;

«Όχι. Πρέπει να αρχίσουμε και πάλι να ασχολούμαστε με την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Η αποχώρησή μου θα κάνει όλους να ξεχάσουν τα πάντα και να ασχοληθούν ξανά με την ομάδα».

-Μήπως οι λίγοι καθορίζουν τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ;

«Όσο σιωπούν οι πολλοί, επικρατούν οι λίγοι. Όσο γίνεται αυτό, η αμφισβήτηση μεγαλώνει».

-Πώς αντέδρασε ο πρόεδρος, όταν ανακοινώσατε την απόφασή σας;

«Το γνώριζε. Φυσικά προσπάθησε να με μεταπείσει, αλλά καταλάβαινε ότι δεν άντεχα άλλο».

-Οικονομικά πώς περιγράφετε την κατάσταση αυτή την περίοδο στον ΠΑΟΚ; Θα αντέξει;

«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οικονομικά προβλήματα, αλλά προβλήματα ρευστότητας. Η ομάδα θα αντέξει, είμαι σίγουρος γι' αυτό».

-Στα 3,5 χρόνια που ήσασταν στη διοίκηση καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ανοίξει η διοίκηση σε νέα μέλη;

«Μόνο εγώ, ο πρόεδρος και ο Ποικιλίδης ήμαστε παλιοί στη διοίκηση. Όλοι οι άλλοι είναι νέοι. πώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ έγινε κλειστό κλαμπ;»

-Γιατί απευθυνθήκατε ξανά στον κ. Μανδρίνο να μπει στη διοίκηση;

«Γιατί απευθύνεσαι σε αυτούς που έχεις εμπιστοσύνη».

-Δεν υπάρχει κωλυσιεργία στο έργο της ΠΑΕ;

«Όχι. Αυτά που πρέπει να γίνουν, γίνονται».

-Γιατί έφυγε ο Βρύζας;

«Είναι δικό του θέμα. Είναι γνωστό, πάντως, ότι είχε επαγγελματική σχέση με τον ΠΑΟΚ».

Στοιχηματικό… κομφούζιο

Κομφούζιο επικρατεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από το νομοθετικό πλαίσιο των τυχερών παιχνιδιών. Την στιγμή που στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται σε διαδικασία απελευθέρωσης, στην «Γηραιά» ήπειρο εφαρμόζονται διαφορετικά μοντέλα από χώρα σε χώρα.

Ένα προς ένα τα κρατικά μονοπώλια πέφτουν και οι αγορές ανοίγουν. Στην Ελλάδα παραμένει το κρατικό μονοπώλιο αλλά όλα δείχνουν ότι η αγορά θα ανοίξει σύντομα.

Στην Ευρώπη οι χώρες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το νομοθετικό πλαίσιο των τυχερών παιχνιδιών. Στις χώρες με περιορισμένη αγορά, σε αυτές που βρίσκονται σε μεταρρύθμιση και σε αυτές που έχουν συμμορφωθεί στις διατάξεις της Ε.Ε.

Οι χώρες με περιορισμένη αγορά: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν εκτός από τη χώρα μας η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Κύπρος και οι σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία).

Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη κυρίως στη Γερμανία, όπου υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ στην Ολλανδία εστάλησαν παραπεμπτικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι χώρες που βρίσκονται σε μεταρρύθμιση: Στην Ιταλία, τη Δανία, την Αυστρία και την Ουγγαρία γίνεται προσπάθεια να συμμορφωθούν με τις διατάξεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αλλά παράλληλα παρέχονται άδειες σε εταιρίες για ό,τι αφορά το Στοίχημα. Συντάσσονται νομοσχέδια σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξει περιορισμένη απελευθέρωση της αγοράς.

Οι χώρες που έχουν συμμορφωθεί με τις διατάξεις: Τα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποδεχθεί τις διατάξεις και μέχρι στιγμής το μοντέλο δείχνει επιτυχημένο, ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία όπου τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί άψογα.

Το ίδιο ισχύει στις Ισπανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία. Σε όλες αυτές ισχύει ρυθμιζόμενη αγορά μέσω ενός συστήματος αδειών παροχής αθλητικών στοιχημάτων. Πηγη Ελευθεροτυπια

Δεν λέει να βάλει μυαλό ο Γκασκόιν

Στη σύλληψη του Πολ Γκασκόιν, με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, προχώρησε η αστυνομία του Νιούκαστλ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή, αλλά διέρρευσε στον Τύπο σήμερα το πρωί και απ’ ότι φαίνεται ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής δεν θα την βγάλει εύκολα καθαρή, αφού κλήθηκε να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη στις 20 Οκτωβρίου.

Δεν λέει να βάλει μυαλό ο «Γκάζα», που βγήκε για ακόμη μία φορά χαμένος στη μάχη με τον μεγάλο δαίμονά του, το ποτό, ενώ η τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία. Οι συζητήσεις με την άσημη Γκάρφορθ Τάουν δεν τελεσφόρησαν…

Μοράτι: «Θα πάρουμε τον Μέσι»!

Ο ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, έχει συνηθίσει τους «τιφόζι» της ομάδας του σε εντυπωσιακές μεταγραφές, ωστόσο η δήλωσή του «θα πάρουμε τον Μέσι τον Ιανουάριο» έγινε εμφανώς με χιουμοριστική διάθεση.

Ο 65χρονος Ιταλός γνώρισε την αποθέωση από 300 υποστηρικτές των «νερατζούρι» στην μικρή πόλη Σαν Μάουρο Φόρτε, αλλά όταν του ζητήθηκε να κάνει μεταγραφή-«βόμβα» τον Ιανουάριο προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και να κάνει τη δήλωση για τον Μέσι που αναφέραμε. Το γεγονός ότι ο 23χρονος Αργεντινός βρέθηκε την ίδια ημέρα στο Μιλάνο λόγω της ψηφοφορίας του «Sky Sport 24» για την ανάδειξη του κορυφαίου δεκαριού της ιστορίας του ποδοσφαίρου κρίνεται ως καθαρά συμπτωματικό…

«Χάος η Λίβερπουλ»

Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Πέπε Ρέινα με δηλώσεις του στα βρετανικά ΜΜΕ σημείωσε πως η ομάδα του την δεδομένη στιγμή θυμίζει ένα… χάος! Ο Ισπανός κίπερ τόνισε πως οι «Ρεντς» βρίσκονται σε μία κατάσταση πανικού, λόγω των διοικητικών προβλημάτων και της επικείμενης αγοράς από τον Αμερικανό Τζον Χένρι που θέλουν να μπλοκάρουν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την νέα αγοραπωλησία των μετοχών αφού ακόμα επικρατεί ένα σχετικό χάος. Ανησυχώ με την κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο αλλά είμαι και αισιόδοξος πως τελικά θα επανέλθει η ισορροπία στην ομάδα και θα είμαστε στα καλύτερα μας σε λίγους μήνες.

Τουλάχιστον αυτό εύχομαι. Εμείς οι παίκτες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παίζουμε ποδόσφαιρό όσοι καλύτερα γίνεται. Τα υπόλοιπα δεν είναι στο χέρι μας. Να έχουμε ένα καλό τέλος στην όλη ιστορία και μια καλή πορεία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» των Ιταλών!

Κορυφαίο «δεκάρι» στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ψηφίστηκε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, έπειτα από ψηφοφορία ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού αφήνοντας πίσω του ονόματα όπως αυτά των Μαραντόνα, Πελέ και Ζιντάν. Σύμφωνα με το «Sky Sport 24» ο άσος της Γιουβέντους αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος δημιουργικός μέσος σε μια μάχη πρόσωπο με πρόσωπο. Ο πρώτος που έχασε από τον Ιταλό άσο ήταν ο άλλοτε συμπαίκτης του στη «γηραιά κυρία», Ζινεντίν Ζιντάν με το κοινό να δίνει 72% στον Ντελ Πιέρο και μόλις 28% στον Γάλλο.

Αφού κατάφερε στη συνέχεια να εκτοπίσει όλους τους αντιπάλους του στην ψηφοφορία, στον ημιτελικό κέρδισε με 59% έναντι 41% τον Ντιέγκο Μαραντόνα και στον τελικό τον Πελέ με ποσοστό 63% έναντι 37% που συγκέντρωσε ο Βραζιλιάνος θρύλος.

«Ανοιχτό» του Ρουίζ

Αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι έτοιμος στο κυριακάτικο ντέρμπι με την AEK δίνει ο Κάρλος Ρουίζ. Ξεκαθαρίζει την Πέμπτη το θέμα του ποδοσφαιριστή.
Ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα ταλαιπωρείται από βαρύ διάστρεμμα και τον τελευταίο καιρό παρακολουθεί επί καθημερινής βάσης πρόγραμμα φυσιοθεραπειών. Μέχρι την Πέμπτη θα έχει φανεί αν εντέλει ο 31χρονος παίκτης θα τεθεί στη διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για να παίξει κόντρα στην «Ένωση».
Ο Αργεντινός τεχνικός έχει στη διάθεσή του μόνο τους Τσέζαρεκ και Κόκε για τη θέση της επιθετικής γραμμής. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Λατίνος προπονητής δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή του Ρουίζ, μια και ο παίκτης θα πρέπει να είναι έτοιμος για τα παιχνίδια με Μπάγερ Λεβερκούζεν και Ολυμπιακό.

«Βγήκαν... μαχαίρια στο ΣΕΦ»

Μαχαίρια βγήκαν σε περσινό τελικό της Α1 στο ΣΕΦ, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να αποκάλυψε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στον Αμερικανό αρθρογράφο του ESPN, Κρις Σέρινταν. Ο Αμερικανός αρθρογράφος υποστηρίζει -μέσω του προσωπικού του blog- ότι συναντήθηκε το καλοκαίρι στην Αθήνα με τον 34χρονο Λιθουανό γκαρντ, ο οποίος του αποκάλυψε ότι πριν από έναν τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος (δεν αναφέρει ποιον) κι ενώ η ομάδα του Παναθηναϊκού κατευθυνόταν από τη φυσούνα στον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ, τρία μαχαίρια πετάχτηκαν εναντίον των παικτών!

Βέβαια ο Κρις Σέρινταν, που παραθέτει και βίντεο από τα επεισόδια που είχαν συμβεί στον τέταρτο τελικό του περσινού πρωταθλήματος, απλώς... αφηγείται το περιστατικό και δεν βάζει τις μαρτυρίες- που αποδίδει στον Γιασικεβίτσιους- σε εισαγωγικά...

Ξενύχτησε πάλι ο Γκοβού, δεν γλιτώνει το πρόστιμο

Ήταν γνωστό από τα χρόνια της Λιόν πως ο Σιντνέ Γκοβού αρέσκεται στα ξενύχτια. Ο Πιέλ του είχε αφαιρέσει το περιβραχιόνιο. Μόνο που από την έναρξη της σεζόν στην Ελλάδα, το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο. Έξαλλη η διοίκηση του Παναθηναϊκού με τα τερτίπια του Γάλλου επιθετικού.Πέρασαν μόνο λίγες μέρες από τις συστάσεις που του έγιναν σε αυστηρό ύφος από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, αλλά ο Γάλλος επανέλαβε το... ατόπημά του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μάλιστα όπως διέρρευσε από αυτόπτες μάρτυρες, ήταν σε κατάσταση ευθυμίας αν όχι μέθης, φεύγοντας από γνωστό κλαμπ της οδού Πειραιώς, απόρροια του αλκοόλ που προηγουμένως είχε καταναλώσει.

Πριν ακόμη λοιπόν καταλαγιάσει η αναστάτωση που προκλήθηκε με το προηγούμενο περιστατικό (δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο χειρισμός της υπόθεσης), ο Γκοβού βρίσκεται και πάλι "εκτεθειμένος" στα μάτια της διοίκησης.

Στον Παναθηναϊκό είναι έξαλλοι, όχι τόσο για το γεγονός ότι ξενύχτησε στο ρεπό της ομάδας, αλλά επειδή εκτιμούν ότι προσβάλλει την εικόνα του συλλόγου προς τα έξω.  

Το πιθανότερο είναι πως ο Γκοβού θα τιμωρηθεί παραδειγματικά (υψηλό πρόστιμο), όπως προβλέπεται άλλωστε από τον εσωτερικό κανονισμό. Αναμένεται μάλιστα να κληθεί επισήμως σε έγγραφη απολογία.

Αν δε συνετιστεί και πάλι ο Γάλλος άσος τότε στην ομάδα αναμένεται να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους φτάνοντας στα άκρα (μέχρι και διακοπή συμβολαίου).

Φωτο Ημερας

Τζόρτζια Τζάγκερ....ετσι...απλα

Ψιθυροι..........

  • Τα γενέθλιά τους είχαν την Κυριακή (10/10) οι Φερνάντο Σάντος και Νίκος Σπυρόπουλος, γι` αυτό και ένα μικρό παρτάκι στήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας.
  • Ο Σωκράτης Κόκκαλης βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας των κορυφαίων προέδρων ευρωπαϊκών συλλόγων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα goal.com. Την πρώτη τριάδα αποτελούν οι Αμπράμοβιτς, Μπερλουσκόνι και η οικογένεια Ανιέλι
  • Η FIFA έστειλε... αργοπορημένες ευχές στον Αντώνη Νικοπολίδη, καθώς γράφει ότι έχει τα γενέθλιά του στις 14 Οκτωβρίου, ενώ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκλεισε τα 39 στις 14 Ιανουαρίου!
  • Ο Τροντ Σόλιντ βρίσκεται από την Κυριακή (10/10) στην Ελλάδα. Για ποιόν προπονητή ελληνικής ομάδας (Θεσσαλονίκης, Κάμπου ή Αθήνας) χτυπάει η καμπάνα;



Παγκόσμια πρωταθλήτρια ξανά η Βραζιλία στο βόλεϊ



Στο ψηλότερο σκαλί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος βόλεϊ παρέμεινε η Βραζιλία, μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Κούβας, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η Σελεσάο ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ιταλίας, με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις (2002, 2006, 2010), διατήρησε τα σκήπτρα της στο Παγκόσμιο βόλεϊ, δείχνοντας ότι αυτή η ομάδα... έχει ακόμα πολύ μέλλον.

Άψογη τεχνική κατάρτιση, πάθος και έξυπνο παιχνίδι ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τους Βραζιλιάνους, τη στιγμή που η απειρία των Κουβανών ήταν παραπάνω από εμφανής.

Με εξαίρεση το τρίτο σετ, όπου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, οι παίκτες του Μπερνάρντο Ρεζέντε παρέδωσαν μαθήματα βόλεϊ, βαδίζοντας με μαθηματική ακρίβεια στη νίκη.

Με ελάχιστα λάθη, υψηλά ποσοστά στην επίθεση από τους Βισότο και Ντάντε, σωστές τοποθετήσεις του μπλοκ και αλληλοκάλυψη σε όλες τις φάσεις, οι λατινοαμερικάνοι έκαναν... πλάκα με τους αντιπάλους τους, οι οποίοι πραγματοποίησαν το χειρότερο ίσως παιχνίδι τους στη διοργάνωση.

Με το μεγάλο αστέρι τους, Λεόν, αλλά και τους Σιμόν και Λεάλ σε πολύ κακή μέρα, οι Κουβανοί έδειξαν πως υστερούν κατά πολύ σε τεχνική, αλλά και ψυχραιμία στις κρίσιμες φάσεις, με την ήττα να έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο.

Ούτε αλλαγές του Μπερνάρντο Ρεζέντε όμως έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα (γύρισμα του Λεόν σε διαγώνιο), αφού από τη στιγμή που οι κουβανοί βρίσκονταν πίσω στο σκορ, πανικοβάλλονταν και οδηγούνταν από το ένα λάθος στο άλλο, γνωρίζοντας την ήττα.

Τα σετ: 22-25, 14-25, 22-25.

Σουμ: «Το Ισραήλ μπορεί…»

Το Ισραήλ μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Εθνική Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Γιτζάκ Σουμ στην εφημερίδα «SportDay». «Μπορεί το Ισραήλ να νικήσει την Ελλάδα, αν και κατά την άποψή μου η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη από το Ισραήλ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σουμ στη SportDay

Είδατε το ματς του Ισραήλ με την Κροατία;

«Ναι, το είδα. Οι Κροάτες ήταν καλύτερη ομάδα και νίκησαν δίκαια. Εχουν πολύ καλές μονάδες και ρόστερ υψηλού επιπέδου. Γενικά είναι μια δυνατή ομάδα».

Πώς είδατε τη φάση του πέναλτι;

«Ηταν πέναλτι κατά τη γνώμη μου. Αλλά πριν από το πέναλτι είχαν χαθεί σημαντικές ευκαιρίες, θα μπορούσε δηλαδή να υπάρχει σκορ πριν από αυτή τη φάση».

Την Ελλάδα την έχετε δει καθόλου σε αυτά τα προκριματικά;

«Είδα εκτεταμένα στιγμιότυπα από τον αγώνα Κροατία - Ελλάδα. Και μπορώ να πω ότι σε αυτό το παιχνίδι η Ελλάδα αμύνθηκε πολύ καλά».

Πώς βλέπετε τον αυριανό αγώνα Ελλάδα - Ισραήλ;

«Είναι η τελευταία ευκαιρία του Ισραήλ και με αυτό το σκεπτικό θα έρθει στην Αθήνα. Σε ένα ενενηντάλεπτο όλα γίνονται. Μπορεί το Ισραήλ να νικήσει την Ελλάδα, αν και κατά την άποψή μου η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη από το Ισραήλ».

Πώς είναι η κατάσταση στο Ισραήλ;

«Δεν μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οταν δεν παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις, υπάρχει πίεση. Η ομάδα προέρχεται από ήττα, οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και όσο να 'ναι, επηρεάζεται η ψυχολογία των μελών της. Οπως προανέφερα, όλοι στο Ισραήλ βλέπουν το παιχνίδι στην Ελλάδα ως το τελευταίο "χαρτί" για τη διεκδίκηση της πρόκρισης».

Τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα;

«Κατ' αρχάς, να θυμίσω ότι απουσιάζει ο μεγαλύτερος παίκτης του Ισραήλ, ο Μπεναγιούν. Από κει και πέρα, η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει τους επιθετικούς του Ισραήλ, που και γρήγοροι είναι και καλή τεχνική κατάρτιση έχουν».

Χατζηπαναγής: «Ο Φετφατζίδης είναι ξεχωριστός»

Το εγκώμιο του Γιάννη Φετφατζίδη έπλεξε ο Βασίλης Χατζηπαναγής, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». «Είναι ξεχωριστός, είναι το κάτι άλλο αυτό το παιδί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος άσος. «Έχει ωραίο στιλ αλλά αυτό που αρέσει περισσότερο, βάσει των όσων μου έχει δείξει μέχρι στιγμής, είναι ότι φαίνεται προσγειωμένος», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το ντεμπούτο του Γιάννη Φετφατζίδη στην Εθνική Ανδρών: «Πρώτα απ'όλα είναι μεγάλη υπόθεση, όταν καλείς αυτό το παιδί στα 20 του, στην Εθνική Ανδρών. Και αυτό θα τον βοηθήσει στην εξέλιξή του. Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι υπάρχει ταλέντο σε αυτό το παιδί. Τον είχα δει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στην αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, τον παρακολούθησα στη συνέχεια και, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει πολύ μεγάλα προσόντα. Έχει καλή τεχνική, είναι γρήγορος, από αυτόν εξαρτάται... Να κλείσει τα αυτιά του και να συνεχίσει να δουλεύει».

Για το πού πρέπει να δουλέψει περισσότερα: «Παντού! Δεν είναι θέμα τελικής προσπάθειας που λένε κάποιοι ή οτιδήποτε άλλο. Να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, κατ'αρχάς στη φυσική κατάσταση, για να γίνει καλύτερος σε όλα, καθώς έχει μεγάλα προσόντα».

Για το τί συμβουλές του δίνει: «Να είναι προσγειωμένος. Εγώ έτσι ήρθα στην Ελλάδα, έχοντας διαφορετική ποδοσφαιρική παιδεία, βέβαια, και έτσι έκανα ό,τι έκανα...»

Για το αν ο Φετφατζίδης μπορεί να έχει καριέρα ανάλογη των προσόντων του: «Αυτή τη στιγμή είναι ταλέντο. Μη λέμε μεγάλα λόγια. Αν δουλέψει όπως πρέπει, όμως, θα φτάσει εκεί που πρέπει. Ψηλά...».

Για το αν υπάρχει κάποιος Έλληνας ή ξένος του "σήμερα" ή του "χθες" που του θυμίζει τον άσο του Ολυμπιακού: «Όχι, είναι ξεχωριστός, είναι το κάτι άλλο αυτό το παιδί. Δεν μου θυμίζει κάποιον. Έχει ωραίο στιλ αλλά αυτό που αρέσει περισσότερο, βάσει των όσων μου έχει δείξει μέχρι στιγμής, είναι ότι φαίνεται προσγειωμένο παιδί. Και έτσι πρέπει να μείνει. Να μην... ακούει τίποτα και εσείς οι δημοσιογράφοι να μην τον... πολυζαλίζετε».

Σάντσες: "Ο Μπενζεμά δεν ξέρει τί σημαίνει Ρεάλ"

Ο Ούγκο Σάντσες άσκησε σκληρή κριτική στον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Μεξικανός βετεράνος ποδοσφαιριστής που κάθε φορά που σκόραρε πανηγύριζε με τούμπα, υποστήριξε ότι ο Γάλλος επιθετικός δεν ξέρει σε ποια ομάδα βρίσκεται και δεν αναγνωρίζει τη σημασία να φοράει τη στολή της "βασίλισσας".

"Ο Μπενζεμά δεν ξέρει ποια είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Παρατηρώ ότι είναι πολύ συγχυσμένος, ακόμα δεν ξέρει τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Ο Ιγκουαΐν εκτιμάει καλύτερα το ότι φοράει τα λευκά", είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει αναφερόμενος στον Ζοσέ Μουρίνιο: "Η Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτό που μου αρέσει στον Πορτογάλο τεχνικό είναι το ότι είναι αυθεντικός".

Η Γιουβέντους θέλει τον Κ. Παπαδόπουλο

Η "Corriere dello Sport" αποκάλυψε ότι η Γιουβέντους θέλει να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή και ότι στο μεταγραφικό της στόχαστρο βρίσκεται ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού και νυν της Σάλκε, Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Οι ιθύνοντες της "βέκια σινιόρα" θεωρούν ότι ο 18χρονος ποδοσφαιριστής είναι μία εξαιρετική επένδυση για το μέλλον και θα προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν από τη γερμανική ομάδα, η οποία δαπάνησε το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από τους "ερυθρόλευκους". Ο διεθνής με την Ελπίδων άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκτός από τον Παπαδόπουλο, η Γιουβέντους καλοβλέπει τις περιπτώσεις των Σερντάρ Τάσκι της Στουτγκάρδης και ο Ράιαν Σόουκρος της Στόουκ...

Νοκ άουτ ο Τέρι με Μαυροβούνιο

Νοκ άουτ από την μεθαυριανή αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012, τέθηκε ο βασικός κεντρικός αμυντικός της Αγγλίας, Τζον Τέρι.

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ο άσος της Τσέλσι τραυματίστηκε στη διάρκεια της προπόνησης στη μέση του και θα χάσει το παιχνίδι με τον πρωτοπόρο του ομίλου. Ο Φάμπιο Καπέλο περίμενε ότι θα είχε στη διάθεσή του τον Τέρι, ο οποίος είχε χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια του 7ου ομίλου με Βουλγαρία και Ελβετία. "Ο Τέρι εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ της εθνικής ομάδας σήμερα και δεν θα είναι έτοιμος να παίξει στο παιχνίδι της Τρίτης" αναφέρει η ανακοίνωση της FA.

Ο Φάμπιο Καπέλο δεν θα καλέσει κάποιον παίκτη στην θέση του έμπειρου Τέρι, οπότε παρτενέρ του Ρίο Φέρντιναντ στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να είναι ο Λέσκοτ.

Παπάζογλου: "Μπορούμε..."

Μπορεί η Εθνική ομάδα των Ελπίδων να ηττήθηκε στην Τσεχία με 3-0, ωστόσο όπως τόνισε ο Θανάσης Παπάζογλου, οι διεθνείς πιστεύουν πως μπορούν την Τρίτη να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να κατακτήσουν το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του άσου του ΠΑΟΚ στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6"

"Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι η Τσεχία δεν είναι καλύτερη ομάδα από μας. Όμως χάσαμε με 3-0 την Παρασκευή και δεν καταφέραμε να πετύχουμε τουλάχιστον ένα γκολ, που νομίζω πως το αξίζαμε. Πέσαμε σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, που έπιανε τα άπιαστα.

Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται πίστη κι όλα γίνονται. Πρέπει να πιστέψουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς και να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Αν παίξουμε σαν ομάδα, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, θα κερδίσουμε. Αν το σκορ θα μας φτάνει για την πρόκριση, είναι κάτι που θα το δούμε. Το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Στόχος μας είναι ένα γρήγορο γκολ. Όσο περνά η ώρα και δεν έρχεται το γκολ, θα πέφτει η ψυχολογία μας. Ταυτόχρονα πρέπει να μη δεχτούμε γκολ, γιατί τότε θα τελειώσουν όλα".

Για την προαγωγή των παικτών της Ελπίδων στους Ανδρες: "Έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν τα κενά. Σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο για έναν παίκτη της Ελπίδων να προάγεται στην Ανδρών κι ελπίζουμε να έρθει κάποτε και η δική μας σειρά".

Αουάτ: "Μπορούμε να νικήσουμε"

Η αποστολή του Ισραήλ έφτασε την Κυριακή στην Αθήνα ενόψει του αγώνα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Σχεδόν όλοι απέφυγαν να μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου. Μοναδική εξαίρεση ο 32χρονος τερματοφύλακας Ντουντού Αουάτ, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του, για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος και γιατί όχι και της νίκης...

"Συμφωνήσαμε με τους συμπαίκτες μου να μην μιλήσουμε. Δεν είναι μποϊκοτάζ προς τα ΜΜΕ, απλά θέλουμε να συγκεντρωθούμε στην δουλειά που έχουμε να κάνουμε στο γήπεδο", είπε αρχικά ο Αουάτ για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

"Σίγουρα δεν ήταν το σχέδιό μας να χάσουμε από την Κροατία, απλά πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, ξέρουμε πόσο κρίσιμο είναι και θέλουμε να νικήσουμε. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καλή παρά την ήττα και πρέπει να μην ξεχνάμε ότι χάσαμε από μία καλή ομάδα. Μετά το πέναλτι τα πράγματα έγιναν δύσκολα για εμάς, αλλά νομίζω νωρίτερα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει απογοήτευση διότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο, αλλά το ματς αυτό με την Κροατία ανήκει στην ιστορία. Έχουμε μπροστά ματς το ματς στην Ελλάδα και με την νίκη εκεί θα αλλάξουν πάλι τα δεδομένα. Η Ελλάδα έχει μια καλή ομάδα και ξέρουμε ότι θα μας κάνουν την ζωή δύσκολη, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε".

Μήτρογλου: "Θέλω να παίζω πάντα"

Ο Κώστας Μήτρογλου ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και σέβεται τις αποβάσεις του Ισπανού τεχνικού. Ο διεθνής επιθετικός που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης της Εθνικής μας στον αγώνα της Παρασκευής με τη Λετονία, υποστήριξε πως θέλει να παίζει πάντα.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Μήτρογλου τόνισε στην εφημερίδα "Γάυρος": " Ποτέ μου δεν δημιούργησα πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Σέβομαι τον προπονητή μου και αυτός αποφασίζει. Σίγουρα ένας παίκτης θέλει πάντα να παίζει, αλλά αυτό δεν το αποφασίζει ο ίδιος. Εγώ, από την πλευρά μου, προσπαθώ να τα δίνω όλα και θέλω να παίζω πάντα. Φέτος, στον Ολυμπιακό οι παίκτες είναι πολλοί και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Αυτό κάνει καλό στην ομάδα. Εγώ, θέλω να παίζω και να σκοράρω".

Χάνει και το ματς με το Ισραήλ ο "Λύμπε"

Η ατυχία δεν λέει να εγκαταλείψει το Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος έναν χρόνο μετά την επανάκλησή του στην εθνική ομάδα, δεν θα καταφέρει, όπως όλα δείχνουν, να λάβει μέρος ούτε στον αγώνα της Τρίτης με το Ισραήλ.

Ο άσος της ΑΕΚ, που δεν έπαιξε ούτε στο ματς της περασμένης Παρασκευής με τη Λετονία, δεν πήρε μέρος στην κυριακάτικη προπόνηση (ατομικό πρόγραμμα) και τέθηκε νοκ άουτ και από την εντός έδρας αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2012.

Ο αρχηγός της "γαλανόλευκης", Γιώργος Καραγκούνης, γυμνάστηκε μόνος του, αλλά δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς, ενώ και ο Γιώργος Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι δεν έλαβε μέρος στο οικογενειακό διπλό, θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι που ακολουθεί.

Υποκλίθηκε στον Σισέ ο Μπουμσόνγκ

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ φιλοξενήθηκε από το "Canal +" και πιο συγκεκριμένα στην αθλητική εκμπομπή "Ραντεβού την Κυριακή". Ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, μίλησε για τον Παναθηναϊκό που αποτελεί το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, τον Τζιμπρίλ Σισέ, την Εθνική Γαλλίας και τον Γκι Ρου...

Αναλυτικά:
- Για τον Παναθηναϊκό: "Πρωταγωνιστούμε στην Ελλάδα και έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Ανταγωνιζόμαστε τον Ολυμπιακό, που αυτή τη στιγμή είναι πρώτος στη βαθμολογία. Όμως αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα. Χάσαμε κάποιους βαθμούς στην αρχή, αλλά ακόμα έχουμε πολλά ματς μπροστά μας".

- Για τον Τζιμπρίλ Σισέ: "Ο Σισέ είναι μια σπουδαία προσωπικότητα και αποτελεί ευτυχία να τον έχω συμπαίκτη μου. Έχει αρχίσει πολύ καλά το πρωτάθλημα και πέτυχε σημαντικά γκολ για την ομάδα".

- Για τη λεκτική αψιμαχία του με τον Λιονέλ Μέσι στο "Καμπ Νου": "Είχα μια αψιμαχία με τον Μέσι, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Απλά και αυτός έπρεπε να συγκρατηθεί".

- Για τον Γκι Ρου, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκομπή και του έπλεξε το εγκώμιο, είπε: "Έπαιξα την καλύτερη μου μπάλα στην Οσέρ, κάτω από τις οδηγίες του".

- Για τους "τρικολόρ", υποστήριξε: "Αν η Τσέλσι ήταν... εθνική ομάδα, θα ήταν δυνατότερη από την Εθνική Γαλλίας. Έχει μεγαλύτερη συνοχή και οι παίκτες της αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλύτερα στα ματς, στοιχεία που πρέπει να αποκτήσει και η Γαλλία τους μήνες που έρχονται".

- Τέλος για τον Καρίμ Μπενζεμά, τον οποίο ο παλαίμαχος Ιταλός Μάρκο Σιμόνε χαρακτήρισε μέτριο επιθετικό, δήλωσε: "Δεν συμφωνώ καθόλου με τον Μάρκο. Για μένα, ο Μπενζεμά είναι ένας από τους πιο προικισμένους επιθετικούς που έχω συναντήσει. Σίγουρα δεν έχει το προφίλ του Ιντζάγκι. Δεν έχει το καλύτερο τελείωμα, αλλά είναι ένας από τους πιο ικανούς στράικερ μπροστά στο τέρμα. Αλλά ας πάρουμε υπόψη τις συνθήκες. Δεν παίζει πολύ στη Ρεάλ και δεν έχει το ρυθμό αυτή την εποχή".

Χιμένεθ: "Μαζί θα αλλάξουμε την πορεία της ΑΕΚ"

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε από την πρώτη στιγμή στους παίκτες της ΑΕΚ να καταλάβουν ότι κάτι έχει αλλάξει στα αποδυτήρια. Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε με τη συμπεριφορά του ότι θέλει και ότι θα είναι το αφεντικό. Ωστόσο στην ομιλία του προς τους "κιτρινόμαυρους" τους τόνισε ότι μαζί θα αλλάξουν την πορεία του "δικεφάλου".

"Είναι μεγάλη η χαρά μας που είμαστε εδώ μαζί σας και σας γνωρίζουμε για πρώτη φορά", είπε αρχικά στην ομιλία του για να συμπληρώσει: "Εγώ και οι συνεργάτες μου ήρθαμε για να δουλέψουμε σκληρά στην ΑΕΚ και να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί με την διοίκηση.

Έχουμε γνώση εγώ και οι συνεργάτες μου για την πορεία της ΑΕΚ και ο στόχος μας είναι να την αλλάξουμε προς το καλύτερο. Αυτό θέλω να πετύχουμε όλοι μαζί. Θέλω πειθαρχία από όλους σας και θα είμαι αυστηρός σε αυτό το κομμάτι, όπως και να μην αργούμε στις προπονήσεις ούτε λεπτό. Ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλον μέσα στο γήπεδο και όλοι μαζί την ομάδα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε", κατέληξε.

Tέσσσερις "νέοι" στην α' ομάδα
Στο μεταξύ, μετά από όσα είδε ο 46χρονος προπονητής, στο "οικογενειακό διπλό", και με δεδομένες τις απουσίες που υπάρχουν λόγω των "υποχρεώσεων" των Εθνικών ομάδων, έδωσε εντολή σε τέσσερις παίκτες της ομάδας Νέων να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα τις προπονήσεις με την α' ομάδα, προκειμένου να βοηθήσουν για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Αυτοί είναι οι: Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι (18 ετών, επιθετικός), Γιώργος Νικόλτσης (18 ετών, επιθετικός), Βίκτωρ Πλάτζος (18 ετών, δεξί μπακ) και Χάρης Στέργιος (17 ετών, αμυντικό χαφ).