Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η μεγάλη Τρίτη της Λίβερπουλ

Το πρωί της Τρίτης θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου η προσφυγή που κατέθεσαν οι Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ εναντίον της απόφασης του Δ.Σ της Λίβερπουλ για την πώληση του συλλόγου.Πρόκειται για μια πολύ σημαντική μέρα στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας του Μερσεϊσάιντ που ψάχνει τρόπους να απεμπλακεί από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες οι οποίοι της έχουν φορτώσει χρέη που φτάνουν τα 300 εκατομμύρια λίρες.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση παίζει η Royal Bank of Scotland, η τράπεζα που το 2007 είχε εκδώσει το δάνειο αγοράς του αγγλικού συλλόγου από τους Χικς και Τζίλετ. Πλέον, μέσω του προέδρου Μάρτιν Μπρόουτον πιέζει για την πώληση του συλλόγου στην NESV η οποία αν το Δικαστήριο δεν φρενάρει τις εξελίξεις θα αγοράσει την Λίβερπουλ και αυτόματα θα εκμηδενίσει τα χρέη της (καθώς στο ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι τόκοι του δανείου), αγοράζοντας την απευθείας από την RBS.

Αυτό το οποίο θα κριθεί σε πρώτο βαθμό είναι αν ο Μπρόουτον σε συνεργασία με τους Κρίστιαν Πέρσλοου και Ίαν Άιρε, είναι σε θέση να προχωρήσει την πώληση του συλλόγου χωρίς την συγκατάθεση των Χικς και Τζιλέτ που ηττήθηκαν στην ψηφοφορία του Δ.Σ και την ίδια ώρα προσπαθούν να εμφανίσουν ως «απολυμένους» τους Πέρσλοου και Άιρε!

Παράλληλα, η «Πρέμιερ Λιγκ» έχει ήδη δώσει από την προηγούμενη εβδομάδα την έγκριση της για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησης, δίνοντας ακόμα έναν «πόντο» στα όσα θα υποστηρίξει στο Δικαστήριο ο Μπρόουτον και θα έχουν να κάνουν με την κακή διαχείριση του συλλόγου, που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες προβληματίζει σοβαρά πλέον και την NESV.

Αν πάλι η διαδικασία πώλησης δεν προχωρήσει, τότε Χικς και Τζιλέτ έχουν διορία να παρουσιάσουν νέο αγοραστή ως την Παρασκευή καθώς αν δεν συμβεί αυτό τότε η RBS παίρνει στα χέρια της τον σύλλογο και είτε διαπραγματεύεται μόνη της την πώληση του είτε η Λίβερπουλ θα μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, με ότι και αν συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Απολύτως φυσιολογικά, μεγάλες μάζες οπαδών της Λίβερπουλ ετοιμάζονται να κάνουν το ταξίδι για την πρωτεύουσα ώστε να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στα πρόσωπα των δύο Αμερικανών, με προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: