Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σουμ: «Το Ισραήλ μπορεί…»

Το Ισραήλ μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Εθνική Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Γιτζάκ Σουμ στην εφημερίδα «SportDay». «Μπορεί το Ισραήλ να νικήσει την Ελλάδα, αν και κατά την άποψή μου η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη από το Ισραήλ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σουμ στη SportDay

Είδατε το ματς του Ισραήλ με την Κροατία;

«Ναι, το είδα. Οι Κροάτες ήταν καλύτερη ομάδα και νίκησαν δίκαια. Εχουν πολύ καλές μονάδες και ρόστερ υψηλού επιπέδου. Γενικά είναι μια δυνατή ομάδα».

Πώς είδατε τη φάση του πέναλτι;

«Ηταν πέναλτι κατά τη γνώμη μου. Αλλά πριν από το πέναλτι είχαν χαθεί σημαντικές ευκαιρίες, θα μπορούσε δηλαδή να υπάρχει σκορ πριν από αυτή τη φάση».

Την Ελλάδα την έχετε δει καθόλου σε αυτά τα προκριματικά;

«Είδα εκτεταμένα στιγμιότυπα από τον αγώνα Κροατία - Ελλάδα. Και μπορώ να πω ότι σε αυτό το παιχνίδι η Ελλάδα αμύνθηκε πολύ καλά».

Πώς βλέπετε τον αυριανό αγώνα Ελλάδα - Ισραήλ;

«Είναι η τελευταία ευκαιρία του Ισραήλ και με αυτό το σκεπτικό θα έρθει στην Αθήνα. Σε ένα ενενηντάλεπτο όλα γίνονται. Μπορεί το Ισραήλ να νικήσει την Ελλάδα, αν και κατά την άποψή μου η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη από το Ισραήλ».

Πώς είναι η κατάσταση στο Ισραήλ;

«Δεν μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οταν δεν παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις, υπάρχει πίεση. Η ομάδα προέρχεται από ήττα, οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και όσο να 'ναι, επηρεάζεται η ψυχολογία των μελών της. Οπως προανέφερα, όλοι στο Ισραήλ βλέπουν το παιχνίδι στην Ελλάδα ως το τελευταίο "χαρτί" για τη διεκδίκηση της πρόκρισης».

Τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα;

«Κατ' αρχάς, να θυμίσω ότι απουσιάζει ο μεγαλύτερος παίκτης του Ισραήλ, ο Μπεναγιούν. Από κει και πέρα, η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει τους επιθετικούς του Ισραήλ, που και γρήγοροι είναι και καλή τεχνική κατάρτιση έχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: