Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο «Σάλπι» στον Arena!!

salpiggidis
Στον Arena fm 89,4 φιλοξενήθηκε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος μίλησε για την πρόκριση της εθνικής Ελλάδας στη τελική φάση του Μουντιάλ 2014.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στον ARENA fm 89,4:
«Είναι διαφορετικό το Μουντιάλ στην Βραζιλία και πολύ ιδιαίτερο. Σαν χώρα περνάμε πολλά προβλήματα και το ποδόσφαιρο δίνει μια διέξοδο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που του δώσαμε έναν λόγο να χαμογελά. Είναι τεράστια υπόθεση να περνάς δυο συνεχόμενες φορές από μπαράζ σε παγκόσμια κύπελλα. Έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα και χαιρόμαστε πολύ που πανηγυρίζουμε την πρόκριση».
Για το τι έγινε μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια: «Είναι στιγμές χαραγμένες με πολλή χαρά και ικανοποίηση. Χοροπηδούσαν όλοι στα αποδυτήρια πανευτυχείς.  Ανέβαιναν τα παιδιά και τραγουδούσαν, έκαναν τους τραγουδιστές και υπήρχαν σαμπάνιες. Μουσικά το ρεπερτόριο είχε απ’ όλα! Με τον Κατσουράνη να αποφασίζει ποια κομμάτια θα ακουστούν».
Για την εθνική και τους Ρουμάνους που αποδοκίμασαν τον Εθνικό Ύμνο μας: «Είναι μια υγιής ομάδα με πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Πάμε πολύ καλά. Θεωρώ ότι μια τέτοια ατμόσφαιρα είναι ότι πιο όμορφο να παίζεις. Υπήρχε και αρνητική ενέργεια, αλλά εμένα μου αρέσει να παίζω σε γεμάτα γήπεδα. Οι αποδοκιμασίες στον ύμνο είναι κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά και δε μας επηρέασε».
Για το Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Είναι όνειρο το να παίξουμε στην Βραζιλία και μακάρι να κληρωθούμε και να παίξουμε στο Μαρακανά. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες  αυτό το Μουντιάλ, καθώς διεξάγεται στη Βραζιλία.Όλες οι ομάδες είναι ισχυρές. Η ομορφιά του παγκοσμίου κυπέλλου δεν είναι να παίξεις με κάποιον αδύναμο αντίπαλο, αλλά να χαρείς τα παιχνίδια με ισχυρούς αντιπάλους.  Δε γνωρίζω ποιός αντίπαλος είναι πιο βατός και είναι νωρίς να μιλάμε για προτιμήσεις».
Για τον Φερνάντο Σάντος: «Είναι πολλά χρόνια ο προπονητής στη χώρα και νομίζω πως νοιώθει λίγο Έλληνας. Έχει ζήσει πολλά στη χώρα και την αγαπάει. Είναι ένας άνθρωπος με συναισθήματα και αυτό φάνηκε χθες».
Για τον στόχο στο Μουντιάλ: «Θα πάμε να χαρούμε το τουρνουά και από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε και το επόμενο βήμα».
Και ο επίλογος: «Δε θα έλεγα πως περάσαμε άνετα, αλλά ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Θέλω να αφιερώσω την επιτυχία αυτή σε όλους τους Έλληνες».
Πηγή: arenafm.gr

ΑΘ-10: «Παπαδόπουλε φύγε τώρα»

iraklisfans
Ανακοίνωση εξέδωσε η Αυτόνομη θύρα 10 όπου  ζητάει την άμεση αποχώρηση του Θόδωρου Παπαδόπουλου και  κάνει κάλεσμα  για την Παρασκευή  στην Μίκρα όλων των φιλαθλων του συλλόγου.
Η σχετική ανακοίνωση:
Η υπομονή εξαντλήθηκε εδώ και πάρα πολύ καιρό, συγκεκριμένα από το 30ο λεπτό του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Με τεράστιες προσπάθειες συγκρατήσαμε τους εαυτούς μας και τον υπόλοιπο κόσμο. Το ίδιο κάναμε και όταν χάθηκε η άνοδος στα μπαράζ. Το ίδιο κάναμε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου για όσους επιλέγουν να μην ενημερώνονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ήταν φανερό ότι φέτος η χρονιά θα ήταν χαμένη εξ” αρχής. Συνεχίσαμε να συγκρατούμε τους εαυτούς μας στο ξεκίνημα, συνεχίσαμε να συγκρατούμε τους εαυτούς μας μετά από κάθε πίκρα με ένα και μοναδικό στόχο. Να πειστεί μέχρι και ο τελευταίος οπαδός – φίλαθλος του ΗΡΑΚΛΗ ότι αυτή η διοίκηση που δεν κατόρθωσε να κερδίσει μέσα στο χορτάρι καμιά άνοδο, δεν είναι δυνατόν να ανεβάσει την ομάδα μας φέτος και μάλιστα να τη μεταμορφώσει σε «τρένο». Έτσι αποφύγαμε εσωστρεφείς τριβές οι οποίες θα αποτελούσαν βούτυρο στο ψωμί της δήθεν διοίκησης. Βέβαια αργήσαμε και μάλιστα πολύ!
Όμως ως εδώ…
Δίνουμε διορία μέχρι το απόγευμα της παρασκευής σε αυτόν τον παντελώς άγνωστο και ανίδεο άνθρωπο που παριστάνει τον πρόεδρο αλλά και σε όλη την αυλή του, να τα μαζέψει μέσα από την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και να ξεκουμπιστεί. Να σταματήσει να παίρνει την οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος και να πάει από εκεί που ήρθε. Να απομακρυνθεί πλήρως από τα κοινά και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να δώσει τις μετοχές το συντομότερο δυνατό όπου θεωρεί αυτός καλύτερα.
Εάν αυτό δεν συμβεί μέχρι τη Παρασκευή, καλούμε όλο τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ, όσους μας πίστεψαν το καλοκαίρι στις συναντήσεις του Κατσανείου, όσους στάθηκαν επιφυλακτικοί απέναντι μας, όσους μας λοιδόρησαν, όσους πίστεψαν ότι εκείνες οι συναντήσεις δεν ήταν ένα καμπανάκι κινδύνου όπως λέγαμε, αλλά μια προσπάθεια να διοικήσουμε την ΠΑΕ, καλούμε όλους εν πάση περιπτώσει όσους κατανοούν το τέλμα στο οποίο έχει φτάσει ο σύλλογος και συμφωνούν στο ότι κάτι πρέπει να γίνει για να ξεκολλήσει από αυτό, την Παρασκευή 19:00 στα γραφεία της ΠΑΕ στη Μίκρα.
Σε αυτή τη συνάντηση καλούμε επίσης τη διοίκηση της ΠΑΕ της οποίας η παρουσία κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη, τον Γ.Σ., καθώς και όλους τους ενεργούς φορείς του ΗΡΑΚΛΗ, ώστε να τελειώνουμε με αυτή τη φαρσοκωμωδία όσο το δυνατόν συντομότερα.
Επειδή θέλουμε να προλάβουμε κάποιους «καλοθελητές» διευκρινίζουμε ότι απέχουμε συνειδητά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από οποιαδήποτε κουβέντα αφορά τη «νέα κατάσταση» στα διοικητικά της ομάδας. Αυτό το κομμάτι το έχει αναλάβει πλήρως, αυτός που το παίζει πρόεδρος. Όπως γίνεται αντιληπτό η ενδεχόμενη συνάντηση της Παρασκευής δεν έχει καμιά σχέσ με αυτόν που θα έρθει. Ξεκινάει και τελειώνει σε αυτόν… ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!!!
 ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ…
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ…

Καμία εξέλιξη με “Αναγέννηση Ηρακλής” !(videos)

mikra
Η επίσκεψη της κίνησης “Αναγέννηση Ηρακλής” στη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και τουλάχιστον προς το παρόν δεν προέκυψε ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα της παραχώρησης της ομάδας σε ενδιαφερόμενο επενδυτή.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:
“H συνάντηση της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής με την πλευρά των εκπροσώπων της κίνησης «Αναγέννηση Ηρακλής» δεν απέδωσε καρπούς καθώς  ήταν διερευνητικού χαρακτήρα, με τους εκπροσώπους των φερόμενων επενδυτών να επιφυλάσσονται να αποκαλύψουν  τα ονόματα των ανθρώπων που εκπροσωπούν και να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση σε νέα συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στα γραφεία της Μίκρας”.
Ακούστε τι δήλωσε ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης, μέλος της κίνησης “Αναγέννηση Ηρακλής”:




Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Σάκης Ελευθεριάδης είπε:






Πηγή: arenafm.gr

Το υπουργείο Οικονομικών ζητάει την διάλυση του Ηρακλή!!

hraklis
Απίστευτο και όμως αληθινό, το υπουργείο οικονομικών θέλει να διαλύσει τον Ηρακλή.
Με έγγραφο που απέστειλε στην Κεντρική Περιφέρεια  Μακεδονίας, αιτείται  την διάλυση του ΓΣ Ηρακλή, γιατί θεωρεί ότι λειτούργησε σε βάρος του καταστατικού του συλλόγου και ήταν κερδοσκοπικός οργανισμός . Έτσι σύμφωνα με το Α.Κ 105  εισηγήθηκε η διάλυση του Ηρακλή  και υπογράφηκε από την κεντρική περιφέρεια Μακεδονίας.  Το αίτημα πλέον πήγε  στο Πρωτοδικείο και  πλέον η διάλυση έρχεται για τον Ηρακλή.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν υπάρχει ακόμα επενδυτικό ενδιαφέρον στον ορίζοντα»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ηρακλής Θόδωρος Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για τις αποδεσμεύσεις Κυριάκου και Μπριλάκη, αλλά και για το θέμα επενδυτών στον Ηρακλή.

Αναλυτικά:

Για τις αποδεσμεύσεις των δύο παικτών:«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τον Ηρακλή και θα πρέπει να είμαστε δυνατοί για να σταθούμε στα πόδια μας. Για την κακή εικόνα του Ηρακλή δεν ευθύνονται μόνο οι Μπριλάκης και Κυριάκος. Στο ποδόσφαιρο παίζουν αρκετοί παίκτες. Για τους δύο ποδοσφαιριστές υπήρξε απόφαση από το τεχνικό τιμ και την διοίκηση για την λύση της συνεργασίας τους. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από βαθμούς και η πραγματικότητα είναι να πως δεν έχουμε δει αυτά που περιμένουμε από πολλούς ποδοσφαιριστές»


Για τον Όγιος: «Δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Όγιος. Το χρονικό διάστημα είναι μικρό. Ο Όγιος είναι μόνο 20 μέρες στην ομάδα είναι όλη μέρα στην Μίκρα, με τον καιρό θα δούμε».


Για το αν έχει να κάνει η αποδέσμευση Κυριάκου, για τα όσα φημολογήθηκαν σχετικά με το περσινό παιχνίδι με την Νίκη Βόλου:«Δεν έχει να κάνει η αποδέσμευση του Κυριάκου με τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για το περσινό παιχνίδι με την Νίκη Βόλου. Αποδεσμεύεται γιατί δεν είχε καλή απόδοση. Και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να μείνει και ο ίδιος στο Καυτανζόγλειο, καθώς το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό για αυτόν. Ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος».


Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όλοι κρίνονται από τον Γκιγέρμο Όγιος στις προπονήσεις και στους αγώνες. Όλοι κρίνονται. Δεν μπορώ να αναφέρω κάτι περισσότερο όσον αφορά άλλες αποδεσμεύσεις, αλλά το σίγουρο είναι πως υπάρχει δυσαρέσκεια».


Για το αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον: «Δεν γνωρίζω κάτι εγώ προσωπικά για επενδυτικό ενδιαφέρον, σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι γνωστό στον ορίζοντα».Πηγή: metrosport.gr

Τα φιλικά «άδειασαν» την Ντόρτμουντ!

Σημαντική νίκη (1-0) κατάφερε να πετύχει η Γερμανία επί της Αγγλίας, όμως οι τραυματισμοί παικτών της Ντόρτμουντ προβληματίζουν ιδιαίτερα τον Γιούργκεν Κλοπ εν όψει του ντέρμπι με την Μπάγερν.

Τα φιλικά «άδειασαν» την Ντόρτμουντ
Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η τρέχουσα εβδομάδα για την Ντόρτμουντ.

Το Σάββατο η Μπορούσια υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου, στο ντέρμπι του γερμανικού πρωταθλήματος, το οποίο θα κρίνει πολλά πράγματα για τον φετινό τίτλο.

Με νίκη οι Βεστφαλοί πλησιάζουν στον έναν βαθμό τους Βαυαρούς, ενώ με ήττα απομακρύνονται στους επτά και αυτό θα σημάνει το πρόωρο «αντίο» τους στα όποια όνειρά έχουν για κατάκτηση πρωταθλήματος.

Επίσης, την άλλη Τρίτη η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Νάπολι και θέλει τη νίκη με την οποία θα φτάσει τους 9 βαθμούς, όσους έχουν οι Ιταλοί και θα έχει ελπίδες να προκριθεί στους «16» του Champions League.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς στο «κίτρινο» στρατόπεδο είναι όλοι στις επάλξεις, με τον Γιούργκεν Κλοπ πρώτο από όλους να είναι προβληματισμένος, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζει η ομάδα λίγο πριν από δύο τόσο κρίσιμα ματς.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει τους Πίστσεκ, Γκουντονγκάν και Σούμποτιτς, ενώ μετά το χθεσινό φιλικό της Γερμανίας με την Αγγλία προστέθηκαν στο… απουσιολόγιο οι Σμέλτσερ και Χούμελς, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι ακριβείς τραυματισμοί τους και το διάστημα που θα απουσιάσουν.

Παίκτης (σημείο τραυματισμού) – Πότε τραυματίστηκε – Μέχρι θα απουσιάσει

Πίστσεκ (μηρός) – Από τον Μάιο – Μέχρι τον Δεκέμβριο
Γκουντονγκάν (μέση) – Από τον Αύγουστο – Μέσα στο 2014
Σούμποτιτς (γόνατο) – Μέσα στον Νοέμβρη – Τον Μάιο του 2014
Σμέλτσερ (γάμπα) – Μέσα στον Νοέμβρη – δεν έχει γίνει γνωστό
Χούμελς (στο πόδι) – Μέσα στον Νοέμβρη – δεν έχει γίνει γνωστό Πηγή: sport-fm.gr

Ένταση στη συνεδρίαση για την «Αγια-Σοφιά»

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας για την έγκριση του σχεδίου για την «Αγια-Σοφιά». Ενστάσεις από τo ΚΚΕ, που αποχώρησε, και αντιδράσεις από τον κόσμο.

Ένταση στη συνεδρίαση για την «Αγια-Σοφιά»
Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται από τις 19:00 η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας για την έγκριση του σχεδίου για την «Αγια-Σοφιά». Αιτία είναι οι ενστάσεις που προβάλλουν τα μέλη της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και οι αντιδράσεις που υπάρχουν από περίπου 100 οπαδούς της ΑΕΚ.

Ο πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου, Δημήτρης Ανδριόπουλος, που συνοδευόταν από τον αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού και το μέλος του ΔΣ Βάγια Βρεττάκου, ανέλυσε τις λεπτομέρειες του έργου και εστίασε στις διαφορές με εκείνο που είχε παρουσιαστεί το 2003. Η δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη, επισήμανε πως είναι στο πλευρό της ΑΕΚ και ανέφερε πως το έργο αυτό αρμόζει στην ιστορία της ομάδας και στην περιοχή.

Η πλευρά του ΚΚΕ αρχικά πρόβαλε ενστάσεις για την απουσία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου από τη συνεδρίαση, ενώ στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις για την ιδιοκτησία του γηπέδου και το πού θα στεγάζονται τα ερασιτεχνικά τμήματα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της ΑΕΚ, που φώναζαν πως «…τόσο καιρό πού ήσασταν και δεν νοιαστήκατε πού στεγάζονται τα τμήματα;». Η απάντηση του Δημήτρη Ανδριόπουλου ήταν πως ήδη υπάρχουν επαφές της «Δικέφαλος 1924» με την Ερασιτεχνική για να βρεθεί τρόπος να στεγαστούν τα τμήματα.

Η ένταση συνεχίστηκε και μία από τις συμβούλους του ΚΚΕ λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί προσωρινή διακοπή. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΚΚΕ (τρία άτομα στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο) αποχώρησαν από την αίθουσα και τη διαδικασία μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Η Έφη Αποστολάκη κάλεσε να εγκριθεί το σχέδιο γιατί δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι διαφορετικό, ενώ υπέρμαχος ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.Πηγή: sport-fm.gr

«Μπαίνουν» Παπαδόπουλος και Τσουμάνης!

Την Πέμπτη θα δοκιμάσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις του Άρη και να τεθούν στη διάθεση του Μιλίνκοβιτς εν όψει ΠΑΟΚ οι Γιάννης Παπαδόπουλος και Νίκος Τσουμάνης.

«Μπαίνουν» Παπαδόπουλος και Τσουμάνης
Η προετοιμασία του Άρη για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19:30) κορυφώνεται και την Τετάρτη το μενού είχε γυμναστήριο στο Κλεάνθης Βικελίδης και το απόγευμα προπόνηση στο Δασυγένειο Αθλητικό Κέντρο.

Οι Γιάννης Παπαδόπουλος και Νίκος Τσουμάνης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και πάλι, αλλά ανέβασαν ρυθμούς και την Πέμπτη θα επιχειρήσουν να μπουν με την υπόλοιπη ομάδα.

Θεραπεία έκανε ο Τζον Ίμπε, που δεν υπολογίζεται, ενώ διαθέσιμοι είναι και πάλι οι Τριανταφυλλάκος, Ηρακλής και Οικονομόπουλος.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς απουσίες, αλλά με «μπράβο» και… καζούρα!

Επιτέλους… πανστρατιά στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια για τους διεθνείς της Εθνικής, αλλά και καζούρα στον αποκλεισμένο Λάζαρ. Συστάσεις από τον Στέφενς για προσήλωση.

Χωρίς απουσίες, αλλά με «μπράβο» και… καζούρα
Γέμισαν ζωή οι εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, καθώς στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ επέστρεψαν οι διεθνείς.

Οι μεν Έλληνες δέχτηκαν τα συγχαρητήρια για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο δε αποκλεισμένος Κοστίν Λάζαρ άκουσε πολλά πειράγματα για τον αποκλεισμό.

Ο Χουμπ Στέφενς θέλησε να στρέψει αμέσως την προσοχή των παικτών του στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη στην Τούμπα.

Οι Τζιόλης και Σαλπιγγίδης που αγωνίστηκαν χθες ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Το «παρών» έδωσε και ο Μιγκέλ Βίτορ, που όμως λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι με τον Άρη και έκανε ατομικό πρόγραμμα. Στη διάρκεια της προπόνησης τραυματίστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης σ’ ένα τάκλιν και θα υποβληθεί σε εξετάσεις αύριο.



Πηγή: sport-fm.gr

«Έφυγε» ένα κομμάτι ιστορίας του Ολυμπιακού!

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και η οικογένεια του Ολυμπιακού αφού έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Παπάζογλου, ο άνθρωπος που πέτυχε το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ των «ερυθρολεύκων».

«Έφυγε» ένα κομμάτι ιστορίας του Ολυμπιακού
Ο Κώστας Παπάζογλου, πρώτος από αριστερά
Θρηνεί η οικογένεια του Ολυμπιακού αφού δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας ο Κώστας Παπάζογλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από χρόνια προβλήματα υγείας.

Το όνομά του θα μείνει για πάντα γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας, καθώς ήταν ο άνθρωπος που σημείωσε το «παρθενικό» τέρμα των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη.

Τη σεζόν 1959-60 οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν τη μεγάλη Μίλαν και στις 13 Σεπτεμβρίου ήρθαν ισόπαλοι 2-2 (ήττα 2-1 στο άλλο ματς) με τον Παπάζογλου να ανοίγει το σκορ στο 19’.

Ο Παπάζογλου γεννήθηκε στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη το 1938 και άρχισε την καριέρα του το 1954 στον ΑΟ Μοσχάτου, ενώ τρία χρόνια αργότερα μεταπήδησε στον Ολυμπιακό στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 1964. Αργότερα πέρασε από Παναιγιάλειο και Παναθηναϊκό.

Με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Ελλάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Πονοκέφαλος για Τσιώλη!

Πρόβλημα προέκυψε στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα εν όψει του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, με τον Μιχαήλ να νιώθει ενοχλήσεις στον αστράγαλο στην σημερινή (20/11) προπόνηση.

Πονοκέφαλος για Τσιώλη
Με έναν πονοκέφαλο θα «κοιμάται» ο Σάκης Τσιώλης από σήμερα (20/11) και αυτό διότι είδε τον Μιχαήλ να αποχωρεί τραυματίας από την πρωινή προπόνηση καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Ο 27χρονος αμυντικός θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα των Ιωαννίνων στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Αντίθετα ο Τσιώλης από την Τρίτη έχει στην διάθεση του και τους Λίλα, Βίλα και Κρητικό. Πηγή: sport-fm.gr

Δικαιώθηκε ο Δώνης!

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Γιώργο Δώνη στη διαμάχη του με τον ΠΑΟΚ. Τι ποσό θα εισπράξει ο πρώην τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» και οι συνεργάτες του.

Δικαιώθηκε ο Δώνης
Νικητής και στο τελευταίο επεισόδιο της διαμάχης του με τον ΠΑΟΚ για την εξασφάλιση της αποζημίωσης του ιδίου και των συνεργατών του μετά την απόλυσή τους βγήκε ο Γιώργος Δώνης.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της 482/2013 απόφασης της Α' ΕΕΟΔ, με την οποία είχε γίνει δεκτή η προσφυγή του 44χρονου τεχνικού.

Έτσι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ πλέον θα εισπράξει περίπου 540.000 ευρώ, ενώ οι συνεργάτες του συνολικά περίπου 260.000 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει το… Πρωτοδικείο!!

Την απόφαση του Πρωτοδικείου περιμένει ο Δημήτρης Ηλιάδης για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Περιμένει το… Πρωτοδικείο
Η είσοδος ή όχι της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 αποτελεί ρυθμιστή όλων των θεμάτων της.

Όπως μάλιστα παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Ηλιάδης περιμένει να μάθει την τύχη του αιτήματος της ΠΑΕ έτσι ώστε να καθορίσει της επόμενες κινήσεις του για την ομάδα.

Εμφανίζεται μάλιστα σίγουρος ότι εφόσον η απόφαση είναι θετική, τότε θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ, προσφέροντας ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ, είτε με τη συνδρομή του Αμερικανού επενδυτή με τον οποίο βρίσκεται σε συζητήσεις, είτε με ίδια κεφάλαια αφού όπως αποκάλυψε, ακόμη και αν ναυαγήσει η προοπτική του επενδυτή από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ, όχι βέβαια καλύπτοντας και τα 7 εκατ. ευρώ της αύξησης, αλλά τουλάχιστον τα 2-3.

Από την απόφαση του άρθρου 99, που αναμένεται από μέρα σε μέρα, εξαρτάται και η έλευση των χορηγιών που επίσης υποσχέθηκε προεκλογικά. Με τη μόνη διαφορά ότι το 1,4 εκατ. ευρώ, είναι πολύ πιθανό να πέσει ίσως και κάτω από το 1 εκατ., όπως είπε. Πηγή: sport-fm.gr

Φλίσκας στα μετόπισθεν!

Στον Κώστα Φλίσκα καταλήγει ο Ράινερ Μάουρε για το κέντρο της άμυνας της Skoda Ξάνθης για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Φλίσκας στα μετόπισθεν
Χωρίς κεντρικούς αμυντικούς έχει μείνει η Skoda Ξάνθη και ο Ράινερ Μάουρερ ψάχνει έναν παίκτη που θα μπορέσει να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Δημήτρη Γούτα.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει στα υπ’ όψιν του πως ο Κώστας Φλίσκας μπορεί να του καλύψει το συγκεκριμένο κενό, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει, αν και η φυσική του θέση είναι αμυντικός χαφ.

Στο παρελθόν, όμως, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη συγκεκριμένη θέση, ενώ όταν είχε αποβληθεί ο Χοσέμι στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είχε παίξει ως στόπερ μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.
Πηγή: sport-fm.gr

Με το ένα πόδι εκτός ο Κάστελς!

Στην πόρτα της εξόδου από τον Πλατανιά φέρεται να βρίσκεται ο Κρίστιαν Κάστελς, σύμφωνα με φημολογία που έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Με το ένα πόδι εκτός ο Κάστελς
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αποχωρήσει σύντομα από τον Πλατανιά ο Κρίστιαν Κάστελς, σύμφωνα με δημοσίευμα κρητικού Μέσου.

Ο Ισπανός αμυντικός είχε τραυματιστεί στο περσινό αγώνα με την ΑΕΚ και δεν έχει καταφέρει ακόμα να επανέλθει, βοηθώντας παράλληλα τους Χανιώτες.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει και ο επίσης Ισπανός Τόνι Μοράλ, ο οποίος δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα για τους ανθρώπους της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

«Όποιος δεν αντέχει, φεύγει»!

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο. Ο Νίκος Γκλεζάκος μίλησε στους παίκτες και τους ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν χρήματα και όσοι δεν το αντέχουν μπορούν να αποχωρήσουν!

«Όποιος δεν αντέχει, φεύγει»!
Μόνο ευχάριστα δεν ήταν τα όσα άκουσαν οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου από τον εκπρόσωπο της διοίκησης, Νίκο Γκλεζάκο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως: «Οποιος θέλει, μένει. Οποιος δεν θέλει και δεν αντέχει, φεύγει! Δεν υπάρχει μία! Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με κάποιους ανθρώπους μήπως βάλουν χρήματα για να μας βοηθήσουν».

Από την πλευρά τους, οι παίκτες αποφάσισαν να προπονηθούν, αφού η κατάσταση δεν επρόκειτο να αλλάξει και δεν θα έβαζαν χρήματα στην τσέπη τους.

Μάλιστα, στη συνάντηση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έδινε το «παρών» και ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Τσάβαλος, , έπειτα από αίτημα των παικτών, όμως παρέμεινε άφαντος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι όποιες επαφές της διοίκησης -με όποιους κι αν συζητούν- δεν αποφέρουν αποτέλεσμα, τότε η ομάδα απειλείται με διάλυση!

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Παντελής και οι συνεργάτες του προσπαθούν να κρατήσουν όρθια την ομάδα εν όψει του δύσκολου αγώνα με τον Λεβαδειακό για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Πηγή: sport-fm.gr

Βάζει τα πράγματα στη θέση τους!

Με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη αναμένεται να μπουν σε μία σειρά αρκετά θέματα του ΠΑΟΚ, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ έχει παρατηρήσει δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις.

Βάζει τα πράγματα στη θέση τους
Λύση σε αρκετά ζητήματα που προβληματίζουν τον ΠΑΟΚ καλείται να δώσει άμεσα ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έχει θέσει υψηλούς στόχους για τη φετινή σεζόν.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αναμένεται να συναντηθεί με τους παράγοντες – συνεργάτες τους και να θέσουν επί τάπητος αρκετά θέματα.

Από τα αγωνιστικά θέματα, ύστερα από τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό και τις μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου, μέχρι και την εξέλιξη της υπόθεσης σχετικά με τα χρέη του ΠΑΟΚ στο Δημόσιο.

Παράλληλα, θα υπάρξουν επαφές και για το αθλητικό κέντρο που θέλει να κατασκευάσει ο ομογενής επιχειρηματίας στη Θέρμη και την… ανανέωση της Τούμπας.

Ο Σαββίδης αναμένεται να έχει συναντήσεις επί συναντήσεων για όλα τα θέματα θα μιλήσει με όλους (παράγοντες και ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου) για να δουν τι έφταιξε και έχασε η ομάδα στο «Καραϊσκάκη». Σύμφωνα με την SportDay, είναι πιθανό να μαζέψει την ομάδα και να μιλήσει στα μέλη της, με τον τρόπο που αυτός ξέρει να πράττει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, προτεραιότητες αποτελούν η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και εκείνη του μεσοαμυντικού χαφ, με τα λάθη που έγιναν πέρσι τον Γενάρη να αποτελούν οδηγό για να αποφευχθούν καθυστερήσεις που μπορεί να επηρεάσουν την προσαρμογή των παικτών που θα αποκτηθούν.

Για το θέμα των Χρεών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στο Δημόσιο, ο Σαββίδης συνεχίζει τις επαφές του για να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο και δεν προτίθεται να δώσει ούτε… σεντ για προσαυξήσεις και πρόστιμα. Η συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω και της Τρόικας, παίρνει συνεχώς αναβολή και με την έλευσή του θα συζητήσει και αυτό το ζήτημα.Πηγή: sport-fm.gr

Τα βρίσκει και με Πίντο!!

Μετά την συμφωνία με τον Κουΐνσι για διακανονισμό των χρημάτων ο Παναθηναϊκός φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία και με τον Αντρέ Πίντο. Αισιοδοξία για Λέτο-Τοτσέ.

Τα βρίσκει και με Πίντο
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται για τον Παναθηναϊκό οι υποθέσεις με τους διακανονισμούς με τους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, ώστε η ΠΑΕ να είναι «Ο.Κ.» πριν από τον πρώτο έλεγχο της UEFA τον προσεχή Δεκέμβριο.

Χθες οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Κουίνσι, παρουσία του μάνατζέρ του Λίαμ Κάλεντερ, και η πλευρά του Αφρικανού μεσοεπιθετικού δέχθηκε να μειωθεί κατά ένα χρόνο η διάρκεια του συμβολαίου του.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο έληγε το 2015 και τώρα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις χθεσινές επαφές οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως ο Κουίνσι μένει ελεύθερος, εφόσον βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Από εκεί και πέρα, ο Γκανέζος θα συνεχίσει τις προπονήσεις μέχρι τον Ιανουάριο για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, η SportDay αναφέρει πως υπάρχει καταρχήν συμφωνία και με τον Αντρέ Πίντο. Μάλιστα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η διοίκηση του «τριφυλλιού» να συναντηθεί με την πλευρά του Πορτογάλου στόπερ, ώστε να υπογραφεί ο διακανονισμός.

Ο Πίντο θα πάρει και ένα ποσό ως προκαταβολή και το δημοσίευμα αναφέρει πως και εκείνος θα προπονείται μέχρι τον Γενάρη με την υπόλοιπη ομάδα.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις με τον Λέτο και τον Τοτσέ, με τους οποίους υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως στον Παναθηναϊκό παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι και με αυτούς θα υπάρξει θετική κατάληξη.
Πηγή: sport-fm.gr

Έχουν μιλήσει για τον Μήτρογλου!!

Τέλος δεν έχουν τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για τον Κώστα Μήτρογλου και, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, η Ίντερ είχε επικοινωνήσει στο παρελθόν με τους εκπροσώπους του.

Έχουν μιλήσει για τον Μήτρογλου
Στην κορυφή των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων της Ίντερ εν όψει του Γενάρη βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, στη γειτονική χώρα γράφουν πως οι «νερατζούρι» πραγματοποιούν συζητήσεις για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τους υπό τον νέο ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ερικ Τοχίρ, και υπάρχει «ζεστό» ενδιαφέρον για τον διεθνή επιθετικό του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, τα ιταλικά ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι η μεταγραφή μπορεί να φτάσει τα 15 με 20 εκατ. ευρώ (!) και ήδη έχουν υπάρξει σχετικές επαφές με το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον «πιστολέρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, τα δημοσιεύματα των Ιταλών έχουν βάση, αλλά οι όποιες συζητήσεις είχαν γίνει με τη διοίκηση του Μάσιμο Μοράτι.

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ινδονήσιος επιχειρηματίας δεν έχει γίνει κάποια «κρούση».

Από εκεί και πέρα, ο διεθνής Τύπος έχει φέρει στην επιφάνεια το ενδιαφέρον της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ, της Λάτσιο και της Ντόρτμουντ για τον Μήτρογλου.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό δεν έχουν δεχθεί κάποια κρούση ή πρόταση για τον 25χρονο παίκτη, ο οποίος κατάφερε να πετύχει τρία γκολ στους δύο αγώνες μπαράζ της Εθνικής Ελλάδας και είχε τεράστια συμβολή στην πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Πηγή: sport-fm.gr

Από τα Σπάτα για… φαγητό!!

Χωρίς πρόσθετα προβλήματα έγινε η προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη κι αμέσως μετά σύσσωμη η ομάδα πήγε να γευματίσει μαζί.

Από τα Σπάτα για… φαγητό
Η προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη δεν είχε ειδήσεις. Ο Τραϊανός Δέλλας είδε όλους τους παίκτες του να γυμνάζονται κανονικά, πλην των Ρενάλντο Ράμα και Τάσου Τσουμάγκα που είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται για το ματς του Σαββάτου με τον Ηλυσιακό στο ΟΑΚΑ.

Αντίθετα, επέστρεψαν στις επάλξεις ο Μπρούνο Τσιρίλο και ο Νίκος Αργυρίου, που απουσίαζαν χθες καθώς ο μεν πρώτος είχε πάρει άδεια για προσωπικό του ζήτημα, ο δεύτερος λόγω της πρόσφατης απώλειας συγγενικού του προσώπου.

Αμέσως μετά την προπόνηση, σύσσωμη η ομάδα αναχώρησε για να γευματίσει μαζί, κάτι που γίνεται πρώτη φορά φέτος. Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 15:00. Πηγή: sport-fm.gr

Αφού το θέλουν και οι δύο…!

Αμοιβαία είναι η επιθυμία της ΑΕΚ και του Χουάν Κάλα να συνεργαστούν, όμως και οι δύο πλευρές καλούνται να κάνουν υποχωρήσεις για να ντυθεί ο Ισπανός στόπερ στα κιτρινόμαυρα.

Αφού το θέλουν και οι δύο…
Το οικονομικό είναι το μοναδικό «αγκάθι» για να επιστρέψει ο Χουάν Κάλα στην ΑΕΚ.

Εδώ και καιρό έχουν υπάρξει επαφές ανάμεσα στην διοίκηση της «Ένωσης» και τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, ο οποίος – σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπου – παρουσιάζεται έτοιμος να αποχωρήσει από την Σεβίλλη.

Χθες, μάλιστα, ο 24χρονος άσος επιβεβαίωσε με νέες του δηλώσεις την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του «Δικεφάλου».

Όπως γράφει και η SportDay, ο Κάλα θα ήταν παίκτης της ΑΕΚ, αν είχε βρεθεί λύση στο οικονομικό, με τον Ισπανό να έχει υψηλές απαιτήσεις και οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι διατεθειμένοι να κάνουν την… υπέρβαση για να αποκτήσουν έναν παίκτη της κλάσης του.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το συμβόλαιο που του προτάθηκε ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ ετησίως και αφορά τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, αν ο Κάλα κάνει πίσω και η ΑΕΚ ανεβάσει την προσφορά της, τότε θα επιτευχθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.Πηγή: sport-fm.gr

Κατάσχεση επιστροφών φόρου για τους οφειλέτες του Δημοσίου!

Η εφορία «βάζει χέρι» και στις αγροτικές επιδοτήσεις

Κατάσχεση επιστροφών φόρου για τους οφειλέτες του Δημοσίου
Στην κατάσχεση επιστροφών φόρου και αγροτικών επιδοτήσεων προχωρεί η εφορία, προκειμένου να εισπράξει χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία όμως δεν έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι έφοροι εφαρμόζοντας διάταξη του νόμου 3943/2011 συμψηφίζουν ποσά που δικαιούνται να εισπράξουν οι φορολογούμενοι από το Δημόσιο με όλες τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τις ΔΟΥ, είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι.

Πρόσφατα, η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση επιδότησης ύψους 170 ευρώ που δικαιούτο αγρότης για την παραγωγή πορτοκαλιών, αν και ο συγκεκριμένος φορολογούμενος δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ ληξιπρόθεσμης οφειλής. Ο γιος του ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση και διαπίστωσε ότι με βάση το νόμο του 2011, η εφορία απέκτησε το δικαίωμα να δεσμεύσει και να παρακρατήσει το ποσό της επιδότησης έναντι της τελευταίας δόσης φόρου εισοδήματος που οφείλει ο πατέρας του με προθεσμία που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013. Δηλαδή, η εφορία προεισέπραξε τη δόση του φόρου εισοδήματος που λήγει στο τέλος του έτους παρακρατώντας ολόκληρη την επιδότηση του αγρότη. Σε μια άλλη περίπτωση, «κατασχέθηκε» επιστροφή ΦΠΑ από επιχείρηση για να συμψηφιστεί με οφειλή από φόρο υπεραξίας, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να πληρωθεί έξι μήνες αργότερα.

Η συγκεκριμένη διάταξη για αυτεπάγγελτο συμψηφισμό οφειλών προς το Δημόσιο ενεργοποιήθηκε στις αρχές του 2012 με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Καλύτερη κατά κράτος!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος πως επί Ρεχάγκελ η Εθνική Ελλάδας μεγάλωσε, επί Σάντος έχει το ίδιο ανάστημα…

Καλύτερη κατά κράτος
H ατμόσφαιρα στο «Αρένα Νατσιονάλα» είναι απ' αυτές που σε κάνουν να νιώθεις άβολα έτσι και δεν είσαι «δικός τους».

Η χθεσινοβραδινή εμπειρία μού θύμισε «Αλί Σαμί Γεν», τότε που παίξαμε εκεί με την Τουρκία. Γιατί, μη νομίζετε ότι για τους δημοσιογράφους η αίσθηση ασφαλείας είναι τόσο απόλυτη μέσα σε τέτοιο «καμίνι».

Ιδίως τα πρώτα λεπτά, τότε που η Ρουμανία μετέδωσε με την εδαφική της υπεροχή μία κατάσταση ευφορίας και διέγερσης στις κερκίδες, δεν αισθανόσουν και πολύ άνετα.

Ομως, γρήγορα η ελληνική ομάδα βρήκε τα πατήματά της, είχε την ευκαιρία με τον Χολέμπας (μακράν ο καλύτερος) και έφτασε στο γκολ. Ενα γκολ που ουσιαστικά έκοψε τα φτερά των γηπεδούχων.

Το «τρελή» αυτογκόλ του Τοροσίδη στις αρχές του ημιχρόνου, ανέβασε πάλι το φρόνημα των Ρουμάνων, αλλά η διαχείριση εκ μέρους του Φερνάντο Σάντος και των παικτών του περιόρισε τα περιθώρια ανατροπής. Ετσι, στο τέλος η Ελλάδα πανηγύρισε μία απόλυτα δίκαιη νίκη.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν ανώτερη και στα δύο παιχνίδια και πηγαίνει με το σπαθί της στη Βραζιλία. Στην ουσία στην πατρίδα του ποδοσφαίρου. Ναι μεν γεννήθηκε το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, αλλά στη χώρα του καφέ βρήκε τους πιο πιστούς οπαδούς, αυτούς που το ανήγαγαν σε ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Η Ελλάδα, με βάση τη συνολική της εικόνα, ήταν κατά κράτος καλύτερη και δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το εθνικό μας συγκρότημα πηγαίνει την τελευταία δεκαετία για πέμπτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση (Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο).

Επί Ρεχάγκελ η Εθνική μεγάλωσε κι επί Σάντος όχι μόνο δεν ζάρωσε, αλλά εξακολουθεί να έχει το ίδιο ανάστημα και να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Τώρα, το ραντεβού είναι για τον... χειμώνα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Βραζιλία είναι στο Νότιο Ημισφαίριο και όταν θα έχουμε καλοκαίρι, εκεί θα είναι ανάποδα.

Οσοι, λοιπόν, κάνουν από τώρα σχέδια για να είναι κοντά στους διεθνείς, ας το έχουν κι αυτό υπ' όψη τους. Και κυρίως, να φροντίσουν ν' αφήσουν ανοιχτή την ημερομηνία επιστροφής. Είναι κανόνας για τους ταξιδιώτες των Μουντιάλ...Πηγή: sport-fm.gr

Παγκόσμιοι Έλληνες!!

Διαβάστε το σχόλιο του Γιώργου Μαζιά στο www.sport-fm.gr για την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία.
Παγκόσμιοι Έλληνες!
Η Ελλάδα στο Μουντιάλ. Η Ελλάδα πάει και στη Βραζιλία. Η Ελλάδα το κατάφερε κι αυτό. Με εμφατικό τρόπο. Πανάξια.

Η Ρουμανία δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Υποτάχθηκε φυσιολογικά απέναντι στην μεγάλη Ελλάδα. Δεν μπορέσαμε από τον όμιλο, έγινε μέσω των μπαράζ.

Το ίδιο κάνει. Σημασία έχει ότι πάμε και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για δεύτερη σερί φορά, τρίτη στην ιστορία μας. Πέμπτη μεγάλη διοργάνωση από τις έξι τελευταίες συν το Συνομοσπονδιών του 2005.

Καθιέρωση στην ελίτ και σεβασμός από όλο τον κόσμο. Πάντα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και εχέγγυο για ανάλογη συνέχεια.

Αυτό θα συμβεί και στην επόμενη κλήρωση για τα προκριματικά του Euro2016. Ανάμεσα στους πρώτους.

Η Ελλάδα ψηλά. Τέτοιες ώρες τα λόγια είναι εύκολα και μεγάλα. Τα αξίζουν όμως όλα αυτά τα παιδιά και ο Σάντος που πάλεψαν και μας χάρισαν άλλη μια επιτυχία. Εκεί που κανείς δεν το περίμενε.

Εκεί που όλοι τους είχαν ξεγραμμένους.

Οι Ρουμάνοι πανηγύριζαν που κληρώθηκαν μαζί μας.

Τώρα τι λένε;

Οτι έλεγαν Κροάτες, Ουκρανοί και τόσοι ακόμη που μας υποτιμούσαν και στο τέλος έφευγαν με σκυμμένο το κεφάλι.

Mια ακόμη ηχηρή απάντηση προς όλους όσους αμφισβητούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί να μην ξαναπάρουμε το Euro, αλλά είμαστε πάντα εκεί. Μια δεκαετία γεμάτη επιτυχίες με την Ελλάδα να έχει διάρκεια και σταθερότητα.

Τι μας περιμένει στην κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου στην Κόστα ντο Σαουιπέ της Μπαϊα.

Για τη διαδικασία αυτή οι 32 φιναλίστ θα χωρισθούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας έχει ορισθεί με βάση το FIFA Ranking του περασμένου Οκτωβρίου.

Τα υπόλοιπα τρία θα διαμορφωθούν με βάση γεωγραφικά κριτήρια.

Η Ελλάδα μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες τοποθετούνται στο τέταρτο γκρουπ.

Διαλέγετε και παίρνετε:

1o γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία.
2ο γκρουπ: Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρες, Μεξικό.
3ο γκρουπ: Νιγηρία, Ακτή Ελεφ., Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία.
4ο γκρουπ: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία Πηγή: sport-fm.gr

Γκιστ: «Άμυνα, άμυνα…»

Τη συνταγή της περυσινής σεζόν που του έφερε τίτλους πρέπει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός για να επανέλθει σύντομα στις καλές εμφανίσεις όπως δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ στη «Sportday».

Γκιστ: «Άμυνα, άμυνα…»
Ο Αμερικάνος φόργουορντ φάνηκε αισιόδοξος, θεωρώντας πως η ομάδα βελτιώνεται, όπως για παράδειγμα στο ματς με τον Πανιώνιο, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 90-65.

«Κάνουμε βήματα προόδου. Καθημερινά δουλεύουμε για να βελτιωθούμε στους τομείς που έχουμε μείνει πίσω», είπε αρχικά και για τον αγώνα με τους «κυανέρυθρους», σχολίασε: «Σίγουρα χρειαζόμασταν αυτή την αντίδραση. Αυτή την εμφάνιση. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε αρκετά θετικά στοιχεία στην αναμέτρηση, αλλά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε».

Ο 27χρονος παίκτης τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να στηριχθεί και φέτος στην καλή άμυνα, που πέρυσι την οδήγησε στο νταμπλ, για να έρθουν και πιο πειστικές εμφανίσεις.

«Είχαμε ενέργεια και την εκδηλώσαμε μέσω της άμυνάς μας. Την περσινή χρονιά η μεγάλη μας δύναμη, το βασικό μας ατού ήταν η άμυνα. Παίζαμε πολύ σκληρά και σε συνδυασμό με το ταλέντο που είχαμε στην επίθεση ως σύνολο, φτάσαμε μακριά και κατακτήσαμε το νταμπλ. Η συνταγή δεν πρέπει να αλλάξει. Άμυνα, άμυνα, άμυνα...! Να "μπλοκάρουμε" τον κάθε αντίπαλο κι αναμφίβολα έχοντας πολλές λύσεις στην επίθεση, να κάνουμε ακόμα πιο πειστικές εμφανίσεις. Για εμάς, για τη διοίκηση για τον κόσμο. Ιδιαίτερα για τον κόσμο, που πάντα μας δίνει ώθηση», επεσήμανε ο Γκιστ.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει κακό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα, έχοντας τρεις ήττες σε πέντε ματς και ο Γκιστ στάθηκε και πάλι στην άμυνα που παίζει κομβικό ρόλο, ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα.

«Σίγουρα, αυτός ο τομέας έπαιξε ρόλο στις ήττες μας. Παράδειγμα, χάναμε από τον Ερυθρό Αστέρα με 15 πόντους και με πιεστική άμυνα, κάναμε την ανατροπή. Θεωρώ ότι η άμυνα είναι τόσο σημαντικό στοιχείο και για άλλον ένα λόγο. Θα υπάρχουν βραδιές που δεν θα έχουμε τόσο καλά ποσοστά στην επίθεση, όπως συνέβη κατά το παρελθόν, αλλά η άμυνα θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, ενώ μπορεί να μας προσφέρει εύκολα καλάθια», δήλωσε ο πρώην παίκτης Μάλαγα.

Την Πέμπτη(21/11) η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αντιμετωπίζει στις 21:30 τη Λιέτουβος Ρίτας στο πρώτο ουσιαστικά εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι για φέτος, καθώς το πρώτο είχε γίνει στην Κύπρο και το δεύτερο στην Κρήτη, λόγω τιμωρίας. Θα είναι διαφορετικό για τον Παναθηναϊκό να παίξει στο σπίτι του.

«Θα είμαστε έτοιμοι. Το πιστεύω! Θα είμαστε διαβασμένοι ώστε να νικήσουμε, αλλά και να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας. Επιτέλους, θα αγωνιστούμε στο ΟΑΚΑ που είναι η φυσική μας έδρα και να νιώσουμε την αγάπη των φιλάθλων μας, την οποία φυσικά και είχαμε σε Κύπρο και Ηράκλειο, αλλά είναι διαφορετικά να αγωνίζεσαι στο σπίτι σου», είπε και αναφερόμενος στους Λιθουανούς, τόνισε: «Διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες στην περιφέρεια και πρέπει να τους σταματήσουμε. Από εκεί και πέρα να «χτυπήσουμε» στα ψηλά και να πάρουμε τα ριμπάουντ».

Ασταμάτητη η Ούνιξ των Ελλήνων!

Το έξι στα έξι έκανε στο Eurocup η Ούνιξ Καζάν των τριών Ελλήνων και του Αντρέα Τρινκιέρι συντρίβοντας με 79-58 τη Μακάμπι Χάιφα.

Ασταμάτητη η Ούνιξ των Ελλήνων
Αήττητη συνεχίζει στο Eurocup (αλλά και στη VTB League) η Ούνιξ. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι συνέτριψε με 79-58 τη Μακάμπι Χάιφα στο Καζάν κάνοντας το 6/6 στον έβδομο όμιλο.

Ο Άντριου Γκάουντλοκ είχε 18 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας πρόσθεσε 12 πόντους (6/9 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 τάπα κι 1 κλέψιμο σε 16 λεπτά. Ο Κώστας Καϊμακόγλου σε 22:26 είχε 8 πόντους (3/4 βολές, 1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, ενώ ο Νίκος Ζήσης σε 26:47 είχε 3 πόντους (1/3 τρίποντα), 3 ασίστ και 1 ριμπάουντ. Πηγή: sport-fm.gr

«Μονομαχούν για Μήτρογλου»

«Μονομαχούν για Μήτρογλου»
Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου.

Τα τελευταία από αυτά προσθέτουν την Λάτσιο στη λίστα με τις ομάδες που ενδιαφέρονται για να κάνουν δικό τους τον νεαρό επιθετικό του Ολυμπιακού, τον οποίο και χαρακτηρίζουν ως μια από τις πιο hot περιπτώσεις παικτών για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ή του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα, ιστοσελίδας που ασχολείται με την Ίντερ αναφέρει εκτός των νερατζούρι και η Λάτσιο είναι έτοιμη να μπει σε διαπραγματεύσεις από τον Ολυμπιακό ο οποίος –εκτιμά το δημοσίευμα- δεν πρόκειται να ζητά λιγότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα, άλλο δημοσίευμα αναφέρεται σε ενδιαφέρον ομάδων από την Αγγλία, εστιάζοντας σε σκέψεις των Άρσεναλ και Λίβερπουλ για την απόκτηση του Μήτρογλου. Πηγή: sport-fm.gr

«Νιώθει Έλληνας ο Σάντος»

«Νιώθει Έλληνας ο Σάντος»
Ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος έχει ζήσει τον Φερνάντο Σάντος ως προπονητή είτε σε σύλλογο είτε τώρα στην Εθνική δεν ξαφνιάστηκε από το ξέσπασμα του μετά το τέλος, όπως ανέφερε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Αντώνη Πανούτσο και Αντώνη Καρπετόπουλο:

-πώς έζησε το χθεσινό παιχνίδι:
«Δεν ήταν εύκολο να το βλέπεις εκτός αγωνιστικού χώρου. Και για τον λόγο αυτό στο τέλος ξέσπασα. Ήταν μεγάλο το άγχος, καμία σχέση με αυτό που έχεις όταν παίζεις».

-αν ανησύχησε:
« Δεν πίστευα ότι μπορούν να μας απειλήσουν. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν βέβαια αλλά έβλεπα ότι είμαστε οργανωμένοι στον αγωνιστικό χώρο».

-ποια είναι η πιο καλή Εθνική ομάδα (εκτός του 2004).
«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία. Αυτή η ομάδα τώρα έχει πολύ ταλέντο. Με παίκτες που έχουν φύγει γρήγορα για την Ευρώπη και παίκτες που πρόκειται να γίνουν τεράστια κεφάλαια για την ομάδα.

-για τον Σάντος ως προπονητή στην Εθνική ομάδα :
«Είναι διαφορετικό να τον έχεις στην Εθνική. Είναι πιο χαλαρός. Το μυστικό του είναι ότι γνωρίζει να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Η Εθνική του δίνει την ευκαιρία να είναι περισσότερο χαλαρός. Είναι πορτογάλος είναι πιο κοντά από εμάς. Νιώθει Έλληνας. Εγώ που τον ξέρω το περίμενα ότι θα δάκρυζε. Λογικό. Υπήρχε πίεση σε όλους μας. Είναι δύο χρόνια αγωνίας και προσπάθειας για να περάσουμε Βραζιλία.

-για την κριτική:
«Άδικη πίεση; Όταν μια ομάδα δεν παίζει καλά, πρέπει να κάνετε κριτική, αλλά για το παιχνίδι και την εμφάνιση του παίκτη. Δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτα άλλο, απλώς σεβασμό. Να εκτιμάτε την απόδοση και να κριτικάρετε αυτή. Υπήρχαν σχόλια μετά το Λιχτενστάιν που δεν ήταν τιμητικά.Υπήρχαν εκφράσεις για τον Ταχτσίδη, για παράδειγμα, ότι ήταν Τσολιάς στα ανάκτορα. Πρέπει να σταματήσουν αυτά. Δεν ασχολούμαστε με αυτά εμείς στην Εθνική».

-για πόσο θα παίζει ακόμη στην Εθνική:
« Δεν ξέρω για πόσο θα παίζω ακόμη στην Εθνική. Εμείς θα ετοιμαστούμε για να πάμε στη Βραζιλία. Θέλαμε πολύ να ζήσουμε αυτό το μουντιάλ. Για προσωπικούς στόχους δεν έχω σκεφθεί τίποτα».

-τι απαντά σε όσους αναφέρουν ότι η Εθνική σε κάποια παιχνίδια στον όμιλο με ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς κάνει απλώς τα απαραίτητα:
«Δεν κάνουμε απλώς τα απαραίτητα. Απλώς μας βγήκαν τα παιχνίδια τώρα με την Ρουμανία».

«Η ελληνική δόξα και ο Σαμαράς στο Μουντιάλ»

Στα βασικά θέματα της ιστοσελίδας της Σέλτικ βρίσκεται η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τους Σκοτσέζους να ασχολούνται με την επιτυχία του Γιώργου Σαμαρά.

«Η ελληνική δόξα και ο Σαμαράς στο Μουντιάλ»
Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, με την ιστοσελίδα της Σέλτικ να αναφέρεται στον Γιώργο Σαμαρά και την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το δημοσίευμα του «celticfc.net» για τον διεθνή φορ

«Ο Γιώργος Σαμαράς έγινε ο τελευταίος παίκτης της Σέλτικ που εξασφάλισε θέση στο… αεροπλάνο για τη Βραζιλία, αφού η Ελλάδα προκρίθηκε χθες το βράδυ στο προσεχές Μουντιάλ.

Πηγαίνοντας με το υπέρ τους 3-1 του πρώτου αγώνα, οι Έλληνες ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι. Με το (συνολικό) 4-2 κατάφεραν να προκριθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη διοργάνωση». Πηγή: sport-fm.gr

Η Εθνική είναι πλέον… μεγάλη ομάδα!!

Με πέντε παρουσίες στις τελευταίες έξι μεγάλες διοργανώσεις, η Ελλάδα δικαιωματικά αντιμετωπίζεται πλέον ως μεγάλη ομάδα. Μόλις έξι συγκροτήματα της Ευρώπης τα έχουν καταφέρει καλύτερα.

Η Εθνική είναι πλέον… μεγάλη ομάδα
Μέχρι το 2002, η Εθνική ομάδα είχε μόλις δύο και… σποραδικές παρουσίες στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού: αυτή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 κι εκείνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. Εκείνες οι μέρες όμως μοιάζουν πλέον τόσο μακρινές…

Η γαλανόλευκη είναι παρούσα σε πέντε από τα έξι μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού της τελευταίας δεκαετίας. Ήταν εκεί και μάλιστα ως πρωταθλήτρια στο Euro 2004, αλλά και στις επόμενες διοργανώσεις, το 2008 και το 2012 φτάνοντας στην τελευταία μέχρι τα προημιτελικά. Αλλά ήταν παρούσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, πετυχαίνοντας μάλιστα την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο θεσμό, και θα δώσει το «παρών» και σε αυτό της Βραζιλίας το 2014. Μοναδική απουσία της, αυτή από το Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία.

Μόνο έξι αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα από την ευρωπαϊκή ζώνη δεν έλειψαν από καμία από τις έξι μεγάλες διοργανώσεις από το 2004. Και πρόκειται για υπερδυνάμεις, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τη λίστα με τις συμμετοχές των εθνικών ομάδων της Ευρώπης στις τελικές φάσεις των έξι τελευταίων μεγάλων διοργανώσεων (Euro και Μουντιάλ). Γιατί, τελικά, μεγάλη ομάδα δεν είναι αυτή που κάνει ένα «πυροτέχνημα», αλλά αυτή που είναι συνεπής στις επιτυχίες…

Αναλυτικά η λίστα:

Γαλλία 6/6
Γερμανία 6/6
Ισπανία 6/6
Ιταλία 6/6
Ολλανδία 6/6
Πορτογαλία 6/6
Ελλάδα 5/6
Αγγλία 5/6
Ελβετία 5/6
Κροατία 5/6
Ρωσία 4/6
Σουηδία 4/6
Τσεχία 4/6
Δανία 3/6
Πολωνία 3/6
Ουκρανία 2/6
Σερβία 2/6
Αυστρία 1/6
Βέλγιο 1/6
Βοσνία 1/6
Βουλγαρία 1/6
Ιρλανδία 1/6
Λετονία 1/6
Ρουμανία 1/6
Σλοβακία 1/6
Σλοβενία 1/6
Τουρκία 1/6
Μαυροβούνιο 0/3
Ανδόρα 0/6
Αλβανία 0/6
Αζερμπαϊτζάν 0/6
Βόρειος Ιρλανδία 0/6
Γεωργία 0/6
Εσθονία 0/6
Ισλανδία 0/6
Ισραήλ 0/6
Καζακστάν 0/6
Κύπρος 0/6
Λευκορωσία 0/6
Λιθουανία 0/6
Λιχτενστάιν 0/6
Λουξεμβούργο 0/6
Μάλτα 0/6
Μολδαβία 0/6
Νησιά Φερόε 0/6
Νορβηγία 0/6
Ουαλία 0/6
Ουγγαρία 0/6
ΠΓΔΜ 0/6
Σαν Μαρίνο 0/6
Σκωτία 0/6
Φινλανδία 0/6 Πηγή: sport-fm.gr

Ο Πιτσούρκα φεύγει, ο Πετρέσκου… έρχεται!!

Ο Πιτσούρκα φεύγει, ο Πετρέσκου… έρχεται!Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Βίκτορ Πιτσούρκα από τον πάγκο της Ρουμανίας μετά τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Μουντιάλ 2014.

Αυτό αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στη χώρα τα οποία όμως δεν στέκονται εκεί.

Προχωρούν και στην… επόμενη ημέρα προκαταβάλλοντας ποια θα είναι η επιλογή της ομοσπονδίας της χώρας για τον αντικαταστάτη του.

Αυτός φέρεται να είναι ο Νταν Πετρέσκου! Ο ρουμάνος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της Διναμό Μόσχας και σύμφωνα με τους συμπατριώτες του αρνήθηκε πρόταση από την Κρίσταλ Πάλας.

Ωστόσο επισημαίνουν ότι οι εξελίξεις δεν θα είναι άμεσες αλλά θα… καθυστερήσουν για λίγες εβδομάδες.
Πηγή: sport-fm.gr

«Σηκώσατε στα ουράνια τους Έλληνες»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας συγχαίρει τα μέλη της Εθνικής ομάδας και την ΕΠΟ για την πρόκριση του Αντιπροσωπευτικού μας Συγκροτήματος στο Μουντιάλ εξέδωσε ο ΟΦΗ.

«Σηκώσατε στα ουράνια τους Έλληνες»
Ο πρόεδρος των Κρητικών Μάνθος Πουλινάκης και το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαρίστησαν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. «Για μια ακόμα φορά σηκώσατε στα ουράνια τους Έλληνες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά

«Ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης και το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ συγχαίρει θερμά την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και όλους τους διεθνείς για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής ομάδας να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στην Βραζιλία. Σας ευχαριστούμε που για μια ακόμα φορά μας κάνατε υπερήφανους, σας ευχαριστούμε που για μια ακόμα φορά σηκώσατε στα ουράνια τους Έλληνες, την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο της».


«Μας κάνατε και πάλι υπερήφανους»

Συγχαρητήρια ανακοίνωση με αφορμή την πρόκριση στον Μουντιάλ της Βραζιλίας εξέδωσε η ΠΑΕ Εργοτέλης.

«Μας κάνατε και πάλι υπερήφανους»
«Μας κάνατε και πάλι υπερήφανους», αναφέρει στην ανακοίνωση της ομάδα της Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Εργοτέλης συγχαίρει θερμά την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου για την πανηγυρική και πανάξια πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας! Μας κάνατε και πάλι υπερήφανους!


«Είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχιστεί η επιτυχημένη προσπάθεια»

Τη σιγουριά της για πετυχημένη παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας εξέφρασε η ΠΑΕ Παναιτωλικός μέσω ανακοίνωσης.

«Είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχιστεί η επιτυχημένη προσπάθεια»
Η ομάδα του Αγρινίου συνεχάρη τα μέλη του Αντιπροσωπευτικού μας Συγκροτήματος για την πρόκριση στο… Ρίο, αναφέροντας πως έκαναν υπερήφανους τους Έλληνες.

Αναλυτικά

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της νέας μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε η Εθνική μας ομάδα, με την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Είμαστε βέβαιοι πως, οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής με τους συνεργάτες του και όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται μεθοδικά για την πρόοδο του Εθνικού μας συγκροτήματος, θα συνεχίσουν την επιτυχημένη προσπάθειά τους και στην κορυφαία διοργάνωση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες.


«Μπράβο Ελλάδα»!

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας εξέδωσε η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Μπράβο Ελλάδα»!
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η τελευταία ομάδα – μέχρι την επόμενη – της Σούπερ Λίγκας που συνεχάρη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την πρόκρισή του στο επερχόμενο Μουτνιάλ.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική μας Ομάδα για την τεράστια επιτυχία της μεγάλης πρόκρισης που μας οδηγεί στη Βραζιλία και στο Μουντιάλ 2014.

Μπράβο Ελλάδα!

Μπάλτερ: Τα… γυρίζει για τον Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο μοναδικός παίκτης που ο Ζεπ Μπλάτερ σχολίασε την απόδοσή του στα χθεσινά μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με αριστοτεχνικό τρόπο προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Μπάλτερ: Τα… γυρίζει για τον Ρονάλντο
Πριν από σχεδόν έναν μήνα ο Ζεπ Μπλάτερ εκθείαζε τον Λιονέλ Μέσι για τον χαρακτήρα του και τις επιδόσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χλευάζοντας ταυτόχρονα τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τις στιλιστικές του προτιμήσεις και όχι για όσα πετυχαίνει σε αθλητικό επίπεδο.

Η αντίδραση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν άμεση, αφού δεν ήθελε να αφήσει ασχολίαστα τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της FIFA.

Δεν έμεινε, όμως, σε αυτό! Από την επόμενη, κιόλας, μέρα μέχρι και χθες ο 28χρονος παίκτης κατάφερε να πετύχει 13 γκολ σε έξι ματς με τη φανέλα της «βασίλισσας» και της εθνικής του ομάδας.

Χθες ο διεθνής άσος κατάφερε να οδηγήσει την εθνική Πορτογαλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πετυχαίνοντας χατ-τρικ και ο Ζεπ Μπλάτερ ανάρτησε ένα σχόλιο στο Twitter, στο οποίο ανέφερε: «Συγχαρητήρια Πορτογαλία! Η 29η ομάδα που θα βρεθεί στο Μουντιάλ, έκτη συνολικά παρουσία της. Φανταστική εμφάνιση από τον Κριστιάνο Ρονάλντο».

Η αναφορά του προέδρου της FIFA στον Ρονάλντο ήταν η μόνη, αφού δεν σχολίασε την απόδοση κανενός άλλου ποδοσφαιριστή από τις χώρες που χθες εξασφάλισαν την παρουσία τους στη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Προφανώς, ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…

Δείτε το… τιτίβισμα του Μπλάτερ
Parabens Portugal! The 29th team confirmed for ; their 6th finals. Fantastic performance by @cristiano.


Πηγή: sport-fm.gr

Σαββίδης: «Σημαντικό μερίδιο επιτυχίας ο ΠΑΟΚ»

Σαββίδης: «Σημαντικό μερίδιο επιτυχίας ο ΠΑΟΚ»Τα συγχαρητήριά του στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης μέσω γραπτής του δήλωσης στην ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ.

Σε αυτή μάλιστα, υπογραμμίζει τη συμβολή του «Δικεφάλου του Βορρά» στην επιτυχία αυτή μέσω των παικτών της ομάδας που αγωνίζονται στην Εθνική.

«Η Εθνική έκανε και πάλι τους απανταχού Έλληνες περήφανους, καθώς με την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 ανέβηκε ακόμη ένα επίπεδο πιο ψηλά. Συμμετείχε σε τρεις συνεχόμενες φάσεις ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τώρα προκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η συνέπεια αυτής της ομάδας είναι αξιοζήλευτη και χαιρόμαστε με την επιτυχία της ακόμη περισσότερο καθώς σημαντικό μερίδιο στην πορεία της ανήκει και στους ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα στην ποδοσφαιρική γιορτή που θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία», αναφέρει η γραπτή του δήλωση.

Ρονάλντο: «Δεν ανταγωνίστηκα τον Ζλάταν»

Ως επιτυχία της εθνικής Πορτογαλίας και όχι ως επικράτηση του ίδιου επί του Ιμπραΐμοβιτς αντιμετώπισε την πρόκριση της Πορτογαλίας με εκτός έδρας νίκη 3-2 κόντρα στη Σουηδία ο Ρονάλντο.

Ρονάλντο: «Δεν ανταγωνίστηκα τον Ζλάταν»
Τα γκολ των δύο έκριναν την έκβαση του χθεσινού ματς με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης να πετυχαίνει χατ τρικ και αυτόν της Παρί Σεν Ζερμέν να σκοράρει δις. Πάντως, ο «CR7» δήλωσε ότι έπαιξε για την ομάδα του και δεν είχε στο μυαλό του τη... "μονομαχία" με τον 32χρονο παίκτη. «Δεν ανταγωνίστηκα τον Ζλάταν. Είναι ένας φανταστικός παίκτης και ο μεγαλύτερος σταρ στη Σουηδία, αλλά δεν τον ανταγωνίστηκα. Παίζω για την ομάδα μου», επεσήμανε ο Ρονάλντο, που είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα στο ματς της Πορτογαλίας.

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα, σχολίασε: «Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη εκατό τοις εκατό». Η ομάδα του Πάολο Μπέντο άνοιξε το σκορ, όμως οι Σκαδιναβοί έκαναν την ανατροπή, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με τον ίδιο τρόπο με άλλα δύο γκολ του Ρονάλντο. «Υποχωρήσαμε και η Σουηδία απέκτησε αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αντιδράσαμε καλά και νικήσαμε», σχολίασε ο Ρονάλντο. Πηγή: sport-fm.gr

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ!

Στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014 στην Κόστα ντο Σαουιπέ της Μπαΐα.

Για τη διαδικασία αυτή οι 32 φιναλίστ θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας.

Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας έχει οριστεί με βάση το FIFA Ranking του περασμένου Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα τρία θα διαμορφωθούν με βάση γεωγραφικά κριτήρια.

Η Ελλάδα μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες τοποθετούνται στο τέταρτο γκρουπ.

1o γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία.

2ο γκρουπ: Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρες, Μεξικό.

3ο γκρουπ: Νιγηρία, Ακτή Ελεφ., Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία.

4ο γκρουπ: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία.

Από τους κατόχους του τίτλου θα είναι όλοι παρόντες. Συγκεκριμένα, θα είναι στη Βραζιλία (σε παρένθεση οι κατακτήσεις τους) οι Βραζιλία (5), Ιταλία (4), Γερμανία (3), Αργεντινή (2), Ουρουγουάη (2), Αγγλία (1), Γαλλία (1), Ισπανία (1).

Από προηγούμενους φιναλίστ θα είναι παρούσα η Ολλανδία (3), ενώ θα λείψει η Ουγγαρία (2) και η Σουηδία (1).
Πηγή: sport-fm.gr

«Σόου» Νεϊμάρ-Ρομπίνιο!

Στο τελευταίο της αγώνα για φέτος η Βραζιλία επικράτησε με σκορ 2-1 της Χιλής, φθάνοντας τη 12η νίκη της σε 13 παιχνίδια. Ο Χουλκ και ο Ρομπίνιο σκόραραν για τη «σελεσάο», με τον Βάργκας να ισοφαρίζει προσωρινά για τους (τυπικά) φιλοξενούμενους.

Με τον Λουίς Φελίπε Σκοράλι στον πάγκο οι Βραζιλιάνοι έχουν πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα, αφού έχουν δώσει 19 ματς, έχοντας 13 νίκες, 4 ισοπαλίας και 2 ήττες. Μάλιστα, έχουν πετύχει 47 γκολ και έχουν δεχθεί μόλις 15 τέρματα.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η χώρα του καφέ κατάφερε να κερδίσει αντιπάλους όπως η Ισπανία, η Γαλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία και το περασμένο καλοκαίρι έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Δείτε φάσεις από το χθεσινό ματς της Βραζιλίας με τη Χιλή




Πηγή: sport-fm.gr

«Άριστος ο Μάζιτς»

Άριστο χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Βαρούχας, μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τον Μίλοραντ Μάζιτς, ο οποίος σφύριξε τον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ της Εθνικής Ελλάδας στην έδρα της Ρουμανίας.

Επίσης, στάθηκε στα λάθη που έκανε ο Νταμίρ Σκόμινα στον αγώνα της Γαλλίας με την Ουκρανία, στο οποίο είδε πέναλτι και στο τρίτο γκολ των «τρικολόρ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Για τη διαιτησία του Ρουμανία-Ελλάδα

«Ο Σέρβος διαιτητής ήταν πολύ καλός. Κατ’ αρχάς το γκολ του Μήτρογλου είναι κανονικό, όμως πρέπει να πούμε πόσο τέλεια είναι η υποδοχή του Μήτρογλου. Είναι κλασικός σέντερ φορ. Ο Βαλβέρδε τον έβαλε στον σωστό δρόμο. Είχε εντοπίσει τις αδυναμίες του και για αυτό τον λόγο τον έστειλε δανεικό σε Πανιώνιο και Ατρόμητο για να τις βελτιώσεις και να γίνει καλύτερος. Από εκεί και πέρα, όλοι οι διεθνείς ήταν καλοί και άξιζαν να πάρουν αυτή την πρόκριση. Υπάρχει ένα πέναλτι με τον Σαλπιγγίδη, αφού το χέρι είναι σε προέκταση. Το άλλο του Χολέμπας, πάει στο σώμα και μετά στο χέρι. Ο Σέρβος ήταν άριστος και δεν έκανε το παραμικρό λάθος»

Και εκείνη του Γαλλία-Ουκρανία

«Δεν υπάρχει αυτό που έγινε στο δεύτερο γκολ των Γάλλων. Στα χάιλαϊτς που είδα, επίσης, ότι το τρίτο γκολ της Γαλλίας, ξεκινάει από φάση οφσάιντ, κάτι που δεν είδε ο Σλοβένος (Νταμίρ Σκόμινα)».

Ποιός τους χρειάζεται;

Οι πρωταθλητές συνέρχονται… Μετά το μάλλον κακό ξεκίνημα στη σεζόν, το Μαϊάμι συμπλήρωσε τέσσερις σερί νίκες επικρατώντας 104-88 των Χοκς. Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν χρειάστηκε να πετύχει πάνω από 13 πόντους, ο Ντουέιν Ουέιντ έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί και ο Κρις Μπος ανέλαβε δράση με 19 πόντους και 8/9 σουτ. Ο Πέρο Άντιτς είχε 12 πόντους για τα «γεράκια».

Οι Ρόκετς συνέτριψαν με 109-85 τους Σέλτικς, μην έχοντας πρώτο σκόρερ τον Τζέιμς Χάρντεν, μήτε τον Ντουάιτ Χάουαρντ, αλλά τον Τέρενς Τζόουνς που έκανε ρεκόρ καριέρας με 24 πόντους.

Οι Νικς υπέστησαν την έβδομη ήττα σε δέκα ματς, αυτή τη φορά με 92-86 στο Ντιτρόιτ από τους Πίστονς, που δεν τους είχαν κερδίσει από τις 18 Μαρτίου του 2011.

Οι Ουίζαρντς μετά από τέσσερις σερί ήττες επέστρεψαν στις επιτυχίες με το 104-100 απέναντι στους Τίμπεργουλβς. Ο Μπράντλεϊ Μπιλ είχε 25 πόντους και ο Τζον Γουόλ 14 πόντους και 16 ασίστ. Ο Κέβιν Λοβ πέτυχε 16 πόντους στην πρώτη περίοδο, αλλά μόλις 9 σε όλο το υπόλοιπο ματς.

Τέλος, οι Κινγκς με ανατροπή στην τελευταία περίοδο νίκησαν με 107-104 τους Σανς έχοντας πρωταγωνιστή τον Ντεμάρκους Κάζινς, ο οποίος είχε 27 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Αναλυτικά:

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 104-100
Μπιλ 25, Νενέ 20, Ουέμπστερ 17, Γκορτάτ 14, Γουόλ 14 (16 ασίστ)-Λοβ 25 (11 ριμπ.), Μπρούερ 16, Πέκοβιτς 13, Μπαρέα 12, Μάρτιν 11, Ρούμπιο 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Νιου Γιορκ Νικς 92-86
Στάκεϊ 21, Σμιθ 19, Μονρό 16 (11 ριμπ.), Ντράμοντ 13 (11 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 13-Άντονι 25, Σμιθ 18, Μπαρνιάνι 13, Σάμπερτ 11.

Μαϊάμι Χιτ-Ατλάντα Χοκς 104-88
Μπος 19, Άλεν 17, Τσάλμερς 14, Τζέιμς 13-Σκοτ 15 (10 ριμπ.), Χόρφορντ 12, Άντιτς 12.

Χιούστον Ρόκετς-Μπόστον Σέλτικς 109-85
Τζόουνς 24, Μπέβερλι 16, Χάρντεν 15, Πάρσονς 11, Λιν 11, Χάουαρντ 10 (11 ριμπ.)-Λι 17, Μπράντλεϊ 11, Σάλιντζερ 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Φίνιξ Σανς 107-104
Κάζινς 27 (12 ριμπ.), ΜάκΛεμορ 19, Τόμας 19, Βάσκες 11, Πάτερσον 10-Γκριν 23, Μάρκους Μόρις 19, Γκόλντγουιν 16, Φράι 17, Πλάμλι 10, Ντράγκιτς 10.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν μας αξίζει αυτή η Εθνική...!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αφήνει τα πανηγύρια και γράφει για τη μεγαλύτερη επιτυχία μιας Εθνικής ΟΜΑΔΑΣ που είναι παράταιρη με το ποδόσφαιρο και τη χώρα...
Ήταν η πιο σπάνια στιγμή των τελευταίων ετών για τη χώρα. Ήταν η στιγμή που ο Μήτρογλου κατόρθωσε να ενώσει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες: «Γκοοοολλλλλ»! Ποτέ και τίποτα εδώ και πάρα πάρα πολύ καιρό δεν κατάφερε να μας κάνει να νιώθουμε ΕΝΑ. Η φτώχεια έχει φέρει τόση γκρίνια, τέτοια αντιπαλότητα, που έχει μεταφερθεί σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας. Από το να βριζόμαστε στο δρόμο, φτάσαμε να σκοτωνόμαστε κιόλας. Ο τίτλος όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό. Έχει να κάνει και με το ποδόσφαιρό μας.
Ας απολαύσουμε λοιπόν, το πιο «ξένο» κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας ενωθούμε με κάτι που είναι τόσο ξένο με το ποδόσφαιρό μας. Που είναι δηλαδή αγνό, αμόλυντο, έχει σύστημα, τακτική, πειθαρχία, ομοιογένεια, είναι παρέα, είναι ομάδα, σε συνδυασμό με το όποιο ατομικό ταλέντο. Με αυτή τη σειρά. Υπάρχει κάτι άλλο δηλαδή που να τα συγκεντρώνει όλα; Μήπως οι ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας; Μήπως είναι η Super League, η ΚΕΔ, η αθλητική δικαιοσύνη;
Μήπως είναι οι δημόσιες υπηρεσίες μας; Μήπως η ελληνική δημοσιογραφία; Η ελληνική αστυνομία; Οι γιατροί, τα νοσοκομεία; Μήπως η διεφθαρμένη πολιτική του τόπου που τώρα βγάζει συγχαρητήριες ανακοινώσεις; Ποιος! Βρείτε έναν φορέα που να αξίζει να έχει αυτή την Εθνική. Διθυράμβους θα διαβάσετε πολλούς. Αμέτρητους. Τώρα είναι η ώρα της περισυλλογής για όλους τους υπόλοιπους, έξω από τα αυτά τα παιδιά και τους προπονητές της ομάδας. Το πιθανότερο είναι πως η πρόκριση στο Μουντιάλ θα προσφέρει ό,τι και η ανεπανάληπτη επιτυχία του 2004: Ατελείωτη χαρά, αλλά εφήμερη. Διότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Οπότε ας το απολαύσουμε όσο μπορούμε. Τώρα, αύριο, το καλοκαίρι που μας έρχεται. Καθαρά ποδοσφαιρικά, το αληθινά μεγάλο επίτευγμα της Εθνικής δεν είναι η πρόκριση.
Η Ρουμανία της μιας ευκαιρίας σε δύο 90λεπτα ήταν μια μπουκιά για τα δόντια του Σάντος. Ο τρόπος που έστησε την Εθνική, που έκλεισε κάθε χώρο, που έκανε τόσες ευκαιρίες στα πρώτα 120 λεπτά, που κλείδωσε την πρόκριση πιο εύκολα από κάθε άλλη ομάδα στα μπαράζ, είναι σεμιναριακός. Αυτή η Εθνική όμως πέτυχε κάτι πολύ μεγαλύτερο.
Να είναι ίσα και όμοια με τη Γαλλία. Να κοιτάζει στα μάτια την Πορτογαλία. Να παίζει σαν ίση προς ίση τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις. Να μην φοβάται όταν θα πάει να παίξει με τη Βραζιλία αν θα φάει 4 ή 5, αλλά να κοιτάξει αν γίνεται να πάρει και αποτέλεσμα. Να κάνει άλλοτε κραταιές ποδοσφαιρομάνες σαν τη Ρουμανία, τη Ρωσία να νιώθουν ότι ακόμα κι αν παίζουν τρεις μέρες κόντρα στην Ελλάδα δε μπορούν να τη νικήσουν.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της γενιάς του Καραγκούνη, του Κατσουράνη, του Σάντος, η παρακαταθήκη που άφησαν ο Νικοπολίδης, ο Δέλλας, ο Τσιάρτας, ο Ρεχάγκελ. Αυτοί, και όλοι οι συνοδοιπόροι τους, είναι οι μόνοι που έκαναν πράξη τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη: «Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα». Οι υπόλοιποι είμαστε άξιοι μόνο να τους χειροκροτούμε...
Πηγή: gazzetta.gr

Υπάρχουν και Έλληνες που ό,τι τάζουν το πετυχαίνουν...!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τις... δύο Ελλάδες που παρουσιάστηκαν με την λήξη του ιστορικού αγώνα στο Βουκουρέστι! Αυτή της περηφάνιας κι αυτής της ξεφτίλας! Πριν καν προλάβουν οι παίκτες της εθνικής να κάνουν ένα ντους στα αποδυτήρια του γηπέδου για να φύγει από πάνω τους το... κράμα ιδρώτα και σαμπάνιας, οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τα sites είχαν γεμίσει από δηλώσεις και τηλεγραφήματα Υπουργών, βουλευτών και... βλαχοδήμαρχων! Αυτή είναι η μια πλευρά της Ελλάδας.
Των... μαϊντανών, των ξύλινων λόγων, του «θα, θα, θα», της υποκρισίας, του ψέματος, της ξεφτίλας! Λίγη ώρα μετά στα ίδια μέσα βγήκε ο Σάντος, ο Καραγκούνης, ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Σάμαρης και όλοι οι άλλοι μεγάλοι πρωταγωνιστές και μίλησαν μία γλώσσα πιο αγαπημένη στα εκατομμύρια των Ελλήνων!
Αυτή της αλήθειας... Μίλησαν για περηφάνια, για οικογένεια, για χαρά, για ενότητα, για πάθος. Δηλώσεις που είχαν σκοπό να ενώσουν και όχι να χωρίσουν. Είπαν ευχαριστώ σε όλους αυτούς που τους... ψηφίζουν από την εξέδρα. Δεν τους είπαν ψέματα και... πλάγια λόγια! Μίλησαν με έργα. Μουντιάλ τους έταξαν και Μουντιάλ θα πάνε.
Η Ελλάδα με το σπαθί της προκρίθηκε και θα είναι το καλοκαίρι του 2014 στην Βραζιλία. Στο ραντεβού των καλύτερων. Δίκαια. Αντρίκια. Παντελονάτα όπως απέδειξε σε όλο το... ταξίδι των προκριματικών και κυρίως στα δυο μπαράζ με την Ρουμανία, την περασμένη Παρασκευή και το βράδυ της Τρίτης.
Καλοκαίρι 2004 το έπος της Πορτογαλίας, Καλοκαίρι του 2014 Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία και... ποιος ξέρει τι θα ζήσουμε πάλι; Σημασία έχει πως για μια δεκαετία το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στην κορυφή! Με παρουσία σε 3 Euro και 2 Μουντιάλ είναι κάτι ονειρικό! Ονειρικό που γίνεται απίθανο όταν υπάρχει στην μέση και ένα λαμπερό κύπελλο! Ποιος να συγκριθεί με αυτή την ομάδα; Με 2 γενιές παικτών που η μία δίνει σκυτάλη στην άλλη; Φροντίζουν για αυτό μέσα στο γήπεδο ο στρατηγός Κάρα, ο αντιστράτηγος Κατσουράνης και ο Τάκης Φύσσας από τον ρόλο του μάνατζερ.
Από κοντά ο Σαλπιγγίδης, ο Τοροσίδης, ο Σαμαράς και τα... φυντάνια Μήτρογλου, Παπασταθόπουλος, Καρνέζης, Σιόβας, Χολέμπας και πάει λέγοντας! Πλέον δεν έτυχε. Πέτυχε για τα καλά! Κάτι που πριν από χρόνια φάνταζε ως ανέκδοτο είναι πλέον μια πραγματικότητα. Η Εθνική ομάδα έχει δημιουργήσει μια σχολή ποδοσφαίρου. Μπορεί να μην τρίβεις τα μάτια σου βλέποντας την, αλλά αυτή είναι.
Με τις αδυναμίες της, αλλά πάνω από όλα με τις επιτυχίες της που πλέον είναι πολλές και μπορούν να γίνουν περισσότερες! Άλλωστε μετά την λήξη του αγώνα, περίπου 8 μήνες πριν το Μουντιάλ ο άνθρωπος εθνική ομάδα ο Γιώργος Καραγκούνης φρόντισε να... ανεβάσει τον πήχη.
Ξέρει πλέον πως αυτή η ομάδα δεν αρκείται στο να πανηγυρίζει προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά να ζητά το κάτι παραπάνω. Έτσι τόνισε πως στόχος στην Βραζιλία δεν είναι απλά μια καλή παρουσία στον όμιλο, αλλά και το... εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η φουρνιά είναι καλή, το ταλέντο υπάρχει, η εμπειρία επίσης, άρα γιατί όχι;
Άλλωστε μπορεί από το έπος της Πορτογαλίας το καλοκαίρι να συμπληρώνονται 10 χρόνια όμως ο... κύκλος δεν κλείνει. Το αντίθετο. Πλέον έχοντας για τα καλά μπει το νερό στο αυλάκι έχουμε να δούμε πολλά πράγματα ακόμη. Καλά να είμαστε ή όπως λέει και ο Σαββόπουλος «να μας έχει ο Θεός καλά πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε! Εθνική Ελλάδος γεια σου»!
Πηγή: gazzetta.gr

Υπόκλιση στους... γέρους και τους... άμπαλους, που πάνε Ρίο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για την Εθνική που πάει Μουντιάλ με παίκτες που... άκουσαν πολλά και ουκ ολίγες φορές χλευάστηκαν από όσους σήμερα τους αποθεώνουν! 
Υπόκλιση σε αυτά τα παιδιά και τον Φερνάντο Σάντος. Μπράβο, χίλια μπράβο. Εκαναν υπερήφανη μία ολόκληρη χώρα, που έστω και για λίγες ώρες ξεχνάει τα μεγάλα της προβλήματα και πανηγυρίζει για την πρόκριση της Ελλαδάρας στα τελικά ενός Μουντιάλ για δεύτερη συνεχόμενη φορά . Μετά το 2010 και την Νότια Αφρική τώρα Βραζιλία ερχόμαστε...
Τρία και τέσσερα ημίχρονα να έπαιζαν οι Ρουμάνοι γκολ μόνο με τον τρόπο που μπήκε μπορούσαν να βάλουν, Δηλαδή με ένα από τα πιο σπάνια αυτογκόλ. Και μην ακούσω αηδίες για Τοροσίδη και άλλα τέτοια, αυτό το γκολ μπαίνει κάθε 10 χρόνια και έτυχε να μπει στην Ρουμανία. Πιο πριν, όμως, η δουλειά είχε γίνει. Είχα γράψει πριν το ματς, ότι ένα γκολ να βάλουμε την πρόκριση θα την πάρουμε. Και το βάλαμε με σκόρερ τον απίστευτο Μήτρογλου και δημιουργό τον «Κάρα», που έδωσε πάσα πάρε-βάλε . Ναι μωρέ αυτόν τον...γέρο , που... δεν έχει την κάθετη πάσα και που δεν πρέπει να παίζει.
Ναι μωρέ αυτόν, τον.. .Καραγκούνη που μόνο να... κάνει τούμπες ξέρει. Αει να χαθείτε μυρωδιάδες. Κάντε τώρα την κωλοτούμπα σας και αποθεώστε τον Καραγκούνη και τα άλλα παιδιά, που χρόνια τώρα περιμένετε στην γωνία για να τα απαξιώσετε. Αντί να νοιώθετε υπερήφανοι, που όλα αυτά τα παιδιά χρόνια τώρα είναι ότι πιο υγιές, ότι πιο δυνατό, ότι πιο τιμητικό εξάγει το ελληνικό ποδόσφαιρο, τους περιμένετε στην γωνία.
Αει να χαθείτε μυρωδιάδες , όλοι εσείς , που .....θα πρέπει να περιμένετε καιρό τώρα, για να χάσει η Εθνική και να βγείτε να πείτε για τους... γέρους , τους... άμπαλους και τον... λούζερ Σάντος. Προς το παρόν βουλώστε το και αφήστε εμάς να χαρούμε να γιορτάσουμε απόψε και αύριο και μεθαύριο.
Εμείς, που ευτυχώς είμαστε πολλοί , νοιώθουμε υποχρεωμένοι απέναντι στην Εθνική εδώ και 10 χρόνια , εμείς, που νοιώθουμε περήφανοι που είμαστε Ελληνες , όταν παίζει  η Εθνική ομάδα. Και νοιώθουμε περήφανοι, διότι αυτή η ομάδα έχει κάνει τη νίκη συνήθεια, όταν τα παλιά χρόνια η Εθνική ομάδα κέρδιζε και ήταν σημείο αναφοράς...
ΥΓ: Ολα αυτά , που έγραψα πριν σε ένα ξέσπασμα στιγμής δεν αφορούν μόνο κάποιους λίγους -ευτυχώς-Ελληνες φιλάθλους, η οπαδούς, αλλά και σε κάποιους δημοσιογράφους, που είχαν πάρει ένα μικρόφωνο και ένα πληκτρολόγιο και «έσκιζαν» όλο αυτό το διάστημα των προκριματικών παίκτες και προπονητή.
Προσοχή. Δεν λέω για αυτούς που έκαναν κριτική. Καλώς την έκαναν και εγώ έκανα σε κάποια ματς διότι πίστευα  ότι οι δυνατότητες της ομάδας, ήταν παραπάνω από αυτό που έπαιζαν . Λέω για αυτούς, που ξεχείλιζαν από εμπάθεια. Ξυδάκι, κάνει καλό. Αφήστε εμάς να απολαύσουμε την Ελλαδάρα στην Βραζιλία και δείτε εσείς τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή!
Πηγή: gazzetta.gr

Εθνική και Θρύλος κρατάνε ψηλά τη σημαία!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο  gazzetta για τις δύο ελληνικές ομάδες που στέκονται με συνέπεια κι αξιοπρέπεια εδώ και χρόνια σε διεθνές επίπεδο.  Η εθνική μας λοιπόν πάει και στο Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας. Όπως είχε πάει και στο προηγούμενο. Όπως ήταν και στα τελικά του ΓΙΟΥΡΟ του 2012 και του 2008. Μπορεί να μην στέκεται σε επίπεδα του 2004, αλλά τέτοια θαύματα, όπως όλοι μας έχουμε ψιθυρίσει, γίνονται κάθε 100 χρόνια…
Σημασία έχει ότι η εθνική ομάδα, είτε με την ΕΠΟ υπό τον Σαρρή, είτε υπό τον Πιλάβιο, είτε υπό τον Γκαγκάτση, κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού βρίσκεται σχεδόν πάντοτε σε όλες τις τελικές φάσεις στις μεγάλες διοργανώσεις. Και το κάνει και με μεγάλη αξιοπρέπεια.
Το 2012 σταμάτησε στους 8 του ΓΙΟΥΡΟ προ της Γερμανίας, αφού πέρασε τη Ρωσία και τη συνδιοργανώτρια Πολωνία.
Το 2010 πέτυχε την πρώτη νίκη της σε τελικά Μουντιάλ, σε όμιλο με Αργεντινή, Κορέα και Νιγηρία.
Το 2008 πάλεψε κι ας έχασε και τα τρία ματς στο ΓΙΟΥΡΟ κόντρα σε Ισπανία, Ρωσία και Σουηδία.
Μόνο στο Μουντιάλ του 2006 δεν πήγε-η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Όπως κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε συλλογικό επίπεδο, κι ο Ολυμπιακός, που εδώ και πολλά χρόνια έχει μία συνεπέστατη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε πρώτα υπό τον Σ. Κόκκαλη, είτε τώρα με τον Β. Μαρινάκη.
Τώρα είναι κοντά στο να περάσει στους 16 αφήνοντας έξω ολόκληρη Μπενφίκα, αλλά και την πρωταθλήτρια Βελγίου Άντερλεχτ.
Πέρσι τερμάτισε πάνω από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ.
Πρόπερσι τερμάτισε πάνω από την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ, που ένα χρόνο μετά έπαιξε τελικό! Και ο Ολυμπιακός δεν πέρασε για πέντε λεπτά στους 16! Όπως για πέντε λεπτά δεν πέρασε στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ, αφού πρώτα είχε αποκλείσει την ρώσικη Ρούμπιν.
Το 2009-10 πέρασε στους 16, αφήνοντας πίσω την πρωταθλήτρια Ολλανδίας ΑΖ Άλκμααρ και την πρωταθλήτρια Βελγίου Σταντάρ Λιέγης.
Το 2007-08 πέρασε επίσης στους 16, αφήνοντας πίσω του εκπροσώπους από Γερμανία (Βέρντερ Βρέμης) και Ιταλίας (Λάτσιο), ισοβαθμώντας στην κορυφή του ομίλου με την Ρεάλ Μαδρίτης!
Ακόμη και στο τότε ΟΥΕΦΑ, το 2008-09 απέκλεισε στη φάση των ομίλων Μπενφίκα και Χέρτα, βάζοντάς τους εννέα γκολ στο Καραϊσκάκη!
Μόνο το 2010-11 ο Ολυμπιακός απέτυχε στην Ευρώπη-η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα…
Πηγή: gazzetta.gr

Παρών ο Κλοπ στο σόου Μήτρογλου!!

Ο Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκε στο Βουκουρέστι και είδε από κοντά τη νέα παράσταση που έδωσε ο Κώστας Μήτρογλου κόντρα στους Ρουμάνους. Από κοντά και Ίντερ και Ζενίτ. Ο Μήτρογλου τρελαίνει την Ευρώπη και μεγάλες ομάδες της Μπουντεσλίγκα, αλλά και της Πρέμιερ Λιγκ παρακολουθούν στενά τον φορ του Ολυμπιακού! Η Ντόρτμουντ αναζητά τον αντι-Λεβαντόφσκι και στη λίστα της βρίσκεται και ο Μήτρογλου. Η Νάσιοναλ Αρίνα γέμισε «κατασκόπους», ενώ από τα επίσημα παρακολούθησε την αναμέτρηση και ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ. Ο έμπειρος τεχνικός είδε από κοντά το νέο σόου του φορ των Πειραιωτών, ο οποίος και έδωσε την πρόκριση για τα γήπεδα της Βραζιλίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως Ίντερ και Ζενίτ έχουν στο μικροσκόπιό τους τον Μήτρογλου, οι πληροφορίες μιλούν για νέο τσεκάρισμα στο Βουκουρέστι, με τους «νερατζούρι» να δείχνουν αποφασιμένοι να κινηθούν ζεστά. Επίσης διέρρευσε την Τρίτη πως και η Ντόρτμουντ και η Ίντερ και η Ζενίτ έχουν ήδη κάνει μία ανεπίσημη προσέγγιση με την πλευρά του παίκτη.Πηγή: gazzetta.gr

Η αποθέωση της μεθοδικότητας!!

Ο Σταύρος Κόλκας αποθεώνει τον Φερνάντο Σάντος, τους διεθνείς μας και εξηγεί γιατί η πρόκρισή μας στο Μουντιάλ είναι μια μεγάλη ευκαιρία... Νομίζω πως αυτή η σειρά προκριματικών συν μπαράζ ήταν η αποθέωση της μεθοδικότητας του Φερνάντο Σάντος. Και η ουσία είναι πως σε αυτόν στρέφονται τα φώτα σήμερα.
Σε σύνολο 30 βαθμών πήρε τους 25 και παραλίγο να πληρώσει εκείνη την κακή μέρα του Αβραάμ, σε μία επιλογή που έκανε και δεν του βγήκε. Έχασε τον Αβραάμ, έχασε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Έβαλε τον Σιόβα και όλα καλά.
Είχε μία εθνική με τους αστέρες της σε πολύ προχωρημένη ηλικία, τους επιθετικούς της το ίδιο, έδωσε ρόλο στον Μανιάτη, έδωσε ρόλο στον Μήτρογλου. Τον καθοριστικό εν τέλει.
Δεν έχει πρόβλημα ο Φερνάντο να διαχειριστεί τέτοια παιχνίδια. Σήμερα, ήταν σχεδόν αστείος ο τρόπος που τελείωσε τους Ρουμάνους, η εικόνα των οποίων θα ήταν εξευτελιστική για έναν τόσο σημαντικό αγώνα για αυτούς αν δεν είχε έρθει η φάση του 55΄. Όχι πως μετά έκαναν κάτι, απλά πίεσαν και ήρθαν μία δύο δύσκολες στιγμές. Γκολ αυτοί δεν έβαλαν, μόνο εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε δεύτερο για αυτούς. Μία ο Σαμαράς, μία ο Σάμαρης.
Για να είμαι ειλικρινής φοβόμουν τον Καρνέζη, όμως τελικά έκανα λάθος. Όπως λάθος έκανα και για τον Μήτρογλου. Ο οποίος παρότι δε μου άρεσε στα προκριματικά, ήταν σα να ωρίμασε απότομα στα μπαράζ. Και στους δύο αγώνες ήταν καλός σε τομείς που δεν τον εκτιμούσα. Εκεί που τον εκτιμούσα πάντως, στην εκτέλεση, ήταν άψογος και στους δύο αγώνες.
Σήμερα έκαναν εκπληκτική δουλειά οι στόπερ, οι χαφ, αλλά ο λόγος που ξεκίνησε ο Σάντος τον Καραγκούνη φάνηκε στο 23. Όταν σήκωσε το κεφάλι, κατάλαβε πως η ζώνη άμυνας των Ρουμάνων δεν ήταν ακριβώς ζώνη, πέρασε τη μπάλα και αντίο. Μία ενέργεια γράφει ιστορία. Ο Καραγκούνης, θα κλείσει τον κύκλο του στην εθνική όπως του αξίζει. Γιατί κακά τα ψέματα και παρά τα όσα του έχω σούρει λόγω του τρόπου που έπαιζε εντός των συνόρων με τα φάουλ επαφής, είναι μία μορφή που θα τη θυμόμαστε πάντα χαμογελαστοί και με σεβασμό.
Η εθνική πάει στο Ρίο και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξει η στρατιά μετά από αυτή την μεγάλη διοργάνωση. Δε νομίζω πως μπορούμε να βγάλουμε άμεσα άλλη φουρνιά σαν αυτή του 2004 που ουσιαστικά το καλοκαίρι κλείνει τον κύκλο της, όμως υπάρχουν παιδιά που μπορούν να την κρατήσουν τουλάχιστον σε επίπεδο παρουσίας σε μεγάλες διοργανώσεις.
Πηγή: sportdog.gr