Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Γκιστ: «Άμυνα, άμυνα…»

Τη συνταγή της περυσινής σεζόν που του έφερε τίτλους πρέπει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός για να επανέλθει σύντομα στις καλές εμφανίσεις όπως δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ στη «Sportday».

Γκιστ: «Άμυνα, άμυνα…»
Ο Αμερικάνος φόργουορντ φάνηκε αισιόδοξος, θεωρώντας πως η ομάδα βελτιώνεται, όπως για παράδειγμα στο ματς με τον Πανιώνιο, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 90-65.

«Κάνουμε βήματα προόδου. Καθημερινά δουλεύουμε για να βελτιωθούμε στους τομείς που έχουμε μείνει πίσω», είπε αρχικά και για τον αγώνα με τους «κυανέρυθρους», σχολίασε: «Σίγουρα χρειαζόμασταν αυτή την αντίδραση. Αυτή την εμφάνιση. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε αρκετά θετικά στοιχεία στην αναμέτρηση, αλλά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε».

Ο 27χρονος παίκτης τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να στηριχθεί και φέτος στην καλή άμυνα, που πέρυσι την οδήγησε στο νταμπλ, για να έρθουν και πιο πειστικές εμφανίσεις.

«Είχαμε ενέργεια και την εκδηλώσαμε μέσω της άμυνάς μας. Την περσινή χρονιά η μεγάλη μας δύναμη, το βασικό μας ατού ήταν η άμυνα. Παίζαμε πολύ σκληρά και σε συνδυασμό με το ταλέντο που είχαμε στην επίθεση ως σύνολο, φτάσαμε μακριά και κατακτήσαμε το νταμπλ. Η συνταγή δεν πρέπει να αλλάξει. Άμυνα, άμυνα, άμυνα...! Να "μπλοκάρουμε" τον κάθε αντίπαλο κι αναμφίβολα έχοντας πολλές λύσεις στην επίθεση, να κάνουμε ακόμα πιο πειστικές εμφανίσεις. Για εμάς, για τη διοίκηση για τον κόσμο. Ιδιαίτερα για τον κόσμο, που πάντα μας δίνει ώθηση», επεσήμανε ο Γκιστ.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει κακό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα, έχοντας τρεις ήττες σε πέντε ματς και ο Γκιστ στάθηκε και πάλι στην άμυνα που παίζει κομβικό ρόλο, ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα.

«Σίγουρα, αυτός ο τομέας έπαιξε ρόλο στις ήττες μας. Παράδειγμα, χάναμε από τον Ερυθρό Αστέρα με 15 πόντους και με πιεστική άμυνα, κάναμε την ανατροπή. Θεωρώ ότι η άμυνα είναι τόσο σημαντικό στοιχείο και για άλλον ένα λόγο. Θα υπάρχουν βραδιές που δεν θα έχουμε τόσο καλά ποσοστά στην επίθεση, όπως συνέβη κατά το παρελθόν, αλλά η άμυνα θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, ενώ μπορεί να μας προσφέρει εύκολα καλάθια», δήλωσε ο πρώην παίκτης Μάλαγα.

Την Πέμπτη(21/11) η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αντιμετωπίζει στις 21:30 τη Λιέτουβος Ρίτας στο πρώτο ουσιαστικά εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι για φέτος, καθώς το πρώτο είχε γίνει στην Κύπρο και το δεύτερο στην Κρήτη, λόγω τιμωρίας. Θα είναι διαφορετικό για τον Παναθηναϊκό να παίξει στο σπίτι του.

«Θα είμαστε έτοιμοι. Το πιστεύω! Θα είμαστε διαβασμένοι ώστε να νικήσουμε, αλλά και να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας. Επιτέλους, θα αγωνιστούμε στο ΟΑΚΑ που είναι η φυσική μας έδρα και να νιώσουμε την αγάπη των φιλάθλων μας, την οποία φυσικά και είχαμε σε Κύπρο και Ηράκλειο, αλλά είναι διαφορετικά να αγωνίζεσαι στο σπίτι σου», είπε και αναφερόμενος στους Λιθουανούς, τόνισε: «Διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες στην περιφέρεια και πρέπει να τους σταματήσουμε. Από εκεί και πέρα να «χτυπήσουμε» στα ψηλά και να πάρουμε τα ριμπάουντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: