Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εθνική και Θρύλος κρατάνε ψηλά τη σημαία!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο  gazzetta για τις δύο ελληνικές ομάδες που στέκονται με συνέπεια κι αξιοπρέπεια εδώ και χρόνια σε διεθνές επίπεδο.  Η εθνική μας λοιπόν πάει και στο Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας. Όπως είχε πάει και στο προηγούμενο. Όπως ήταν και στα τελικά του ΓΙΟΥΡΟ του 2012 και του 2008. Μπορεί να μην στέκεται σε επίπεδα του 2004, αλλά τέτοια θαύματα, όπως όλοι μας έχουμε ψιθυρίσει, γίνονται κάθε 100 χρόνια…
Σημασία έχει ότι η εθνική ομάδα, είτε με την ΕΠΟ υπό τον Σαρρή, είτε υπό τον Πιλάβιο, είτε υπό τον Γκαγκάτση, κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού βρίσκεται σχεδόν πάντοτε σε όλες τις τελικές φάσεις στις μεγάλες διοργανώσεις. Και το κάνει και με μεγάλη αξιοπρέπεια.
Το 2012 σταμάτησε στους 8 του ΓΙΟΥΡΟ προ της Γερμανίας, αφού πέρασε τη Ρωσία και τη συνδιοργανώτρια Πολωνία.
Το 2010 πέτυχε την πρώτη νίκη της σε τελικά Μουντιάλ, σε όμιλο με Αργεντινή, Κορέα και Νιγηρία.
Το 2008 πάλεψε κι ας έχασε και τα τρία ματς στο ΓΙΟΥΡΟ κόντρα σε Ισπανία, Ρωσία και Σουηδία.
Μόνο στο Μουντιάλ του 2006 δεν πήγε-η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Όπως κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε συλλογικό επίπεδο, κι ο Ολυμπιακός, που εδώ και πολλά χρόνια έχει μία συνεπέστατη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε πρώτα υπό τον Σ. Κόκκαλη, είτε τώρα με τον Β. Μαρινάκη.
Τώρα είναι κοντά στο να περάσει στους 16 αφήνοντας έξω ολόκληρη Μπενφίκα, αλλά και την πρωταθλήτρια Βελγίου Άντερλεχτ.
Πέρσι τερμάτισε πάνω από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ.
Πρόπερσι τερμάτισε πάνω από την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ, που ένα χρόνο μετά έπαιξε τελικό! Και ο Ολυμπιακός δεν πέρασε για πέντε λεπτά στους 16! Όπως για πέντε λεπτά δεν πέρασε στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ, αφού πρώτα είχε αποκλείσει την ρώσικη Ρούμπιν.
Το 2009-10 πέρασε στους 16, αφήνοντας πίσω την πρωταθλήτρια Ολλανδίας ΑΖ Άλκμααρ και την πρωταθλήτρια Βελγίου Σταντάρ Λιέγης.
Το 2007-08 πέρασε επίσης στους 16, αφήνοντας πίσω του εκπροσώπους από Γερμανία (Βέρντερ Βρέμης) και Ιταλίας (Λάτσιο), ισοβαθμώντας στην κορυφή του ομίλου με την Ρεάλ Μαδρίτης!
Ακόμη και στο τότε ΟΥΕΦΑ, το 2008-09 απέκλεισε στη φάση των ομίλων Μπενφίκα και Χέρτα, βάζοντάς τους εννέα γκολ στο Καραϊσκάκη!
Μόνο το 2010-11 ο Ολυμπιακός απέτυχε στην Ευρώπη-η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: