Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Γερμανική… κατοχή στο «Γουέμπλεϊ»

Το παιχνίδι ήταν φιλικό. Κακά τα ψέματα όμως, αυτές οι δυο ποτέ δεν ήταν φίλες. Γι’ αυτό η Γερμανία χάρηκε αρκετά το 1-0, με το οποίο υποχρέωσε την Αγγλία σε δεύτερη σερί ήττα μέσα στο «Γουέμπλεϊ».

Γερμανική… κατοχή στο «Γουέμπλεϊ» (video)
Στο Μουντιάλ έχουν περάσει κι οι δυο. Άγχη και σκοτούρες σαν αυτές των ομάδων που συμμετείχαν απόψε στα μπαράζ δεν είχαν.

Παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας όμως δεν θα είναι ποτέ… φιλικό. Και όποιος το παίρνει, πάντα θα το χαίρεται λίγο παραπάνω.

Όπως έκαναν απόψε τα «πάντσερ». Χωρίς να μαγέψουν με την απόδοσή τους, αλλά εκμεταλλευόμενα το ντεφορμάρισμα των Άγγλων. Χτυπώντας μια -και καλή- με κεφαλιά του Μερτεσάκερ στο 39’. Και χάνοντας περισσότερες ευκαιρίες από ‘κείνους ως τη λήξη, που τους βρήκε νικητές 1-0.

Κάτι που υπέγραψε τη δεύτερη σερί ήττα των παικτών του Χόντζον στο «Γουέμπλεϊ» μετά από ‘κείνη με τη Χιλή (αυτό είχε να συμβεί απ’ το 1977) και χάλασε τη γιορτή του Στίβεν Τζέραρντ, που έφτασε τις 108 συμμετοχές και έπιασε στην τρίτη θέση όλων των εποχών τον Μπόμπι Μουρ.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Γουόκερ, Κόουλ (53’ Γκιμπς), Γιαγκέλκα, Σμόλινγκ, Κλέβερλι (65’ Γουίλσιρ), Τζέραρντ (56’ Χέντερσον), Λαλάνα, Ρούνεϊ (71’ Μπάρκλεϊ), Τάουνσεντ, Στάριτζ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Βάιντενφελερ, Σμέλτζερ (47’ Χούμελς, 65’ Χέβεντες), Μπόατενγκ (47’ Γιάνσεν), Μερτεσάκερ, Βέστερμαν (67’ Ντράξλερ), Σ. Μπέντερ, Λ. Μπέντερ, Ρόις (83’ Σίρλε), Κρόος, Γκέτζε, Κρούσε (57’ Σαμ) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: