Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μητρογκόλ και φύγαμε για Ρίο!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, ετοιμάζει διαβατήριο και βαλίτσες για Βραζιλία και γράφει για την εποποιία της Εθνικής και του Κώστα Μήτρογλου
Μητρογκόλ και φύγαμε για Ρίο
Η Εθνική θα είναι παρούσα στο Ρίο το επόμενο καλοκαίρι, την ώρα που ο φαφλατάς προπονητής των Ρουμάνων, πιστεύω πως θα έχει…κλειστεί σε κάποιο μοναστήρι. Προφανώς δεν γνώριζε πως…κυκλοφορεί ασύλληπτος ο άνθρωπος που... παλουκώνει τους…βρυκόλακες και δεν είναι άλλος από τον Κώστα Μήτρογλου. Συνολικά στα δύο ματς, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με τα τρία γκολ που σημείωσε, μαζί με πολλούς άξιους συμπαραστάτες. Ο Χολέβας ήταν και πάλι πολύ καλός, ο Καραγκούνης πραγματικός ηγέτης στο πρώτο μέρος, ο Σιόβας με τον Παπασταθόπουλο σκούπισαν τα πάντα, ενώ ο Σαμαράς έκανε το κομμάτι του και έδινε πολύτιμες ανάσες κρατώντας μπάλα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπορεί να μην αγωνίστηκε τόσο καλά όσο την Παρασκευή, αλλά έκανε την δουλειά της. Σε αυτό συνετέλεσε το σχετικά γρήγορο γκολ, που οδήγησε την ομάδα σε ένα παιχνίδι, περισσότερο διαχείρισης και λιγότερο δημιουργίας. Κι αναφέρομαι σε αυτό, γιατί μετά το δύσκολο πρώτο τέταρτο η Εθνική δημιουργούσε ευκαιρίες, μέχρι που μπήκε το γκολ του Μήτρογλου από την υπέροχη μπαλιά της «τυπάρας» και μετά περιορίστηκε στο να διαχειριστεί το παιχνίδι. Άλλη ομάδα, με ένα τέτοιο αυτογκόλ που δέχτηκε θα μπορούσε να τα είχε χάσει και να έχει μπει σε περιπέτειες, όχι όμως αυτή η ομάδα, που τα κατάφερε περίφημα.

Σε αυτό το ματς, πιστοποιήθηκε για μια ακόμα φορά, πως η ομάδα έχει αποκτήσει προσωπικότητα και με τον προηγούμενο, αλλά και με τον τωρινό προπονητή. Το να παίρνει προκρίσεις σε αγώνες μπαράζ, σε ματς τεράστιου άγχους και μεγάλων απαιτήσεων, αποτελεί μέγιστη απόδειξη. Το 2 στα 2 στα μπαράζ, με Ουκρανία και Ρουμανία, αναδεικνύει τον χαρακτήρα της Εθνικής και το πείσμα αυτού του συνόλου. Οι Ρουμάνοι έπαιξαν πολύ φτωχό ποδόσφαιρο, για να μπορέσουν να φράξουν το ταξίδι της Ελλάδος στη Βραζιλία.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: