Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αυτός! Αυτός! Αυτός!! (video)

Ο Ρονάλντο θύμωσε! Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με δύο γκολ έδωσε ελπίδες πρόκρισης στους Σουηδούς, όμως ο «CR7» εκτέλεσε τρεις φορές τον Ίσακσον και έστειλε μόνος του την Πορτογαλία (3-2) στο Μουντιάλ.

Αυτός! Αυτός! Αυτός! (video)
Όσοι νόμιζαν πως τα μπαράζ ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Σουηδία θα εξελιχθούν σε προσωπική μονομαχία του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς καλά έκαναν! Μετά το 1-0 της Λισαβόνας (χάρη σε τέρμα του Ρονάλντο) οι Ίβηρες επικράτησαν και στη Στοκχόλμη, 3-2, με τον «CR7» να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και να στέλνει με εμφατικό τρόπο τη χώρα του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

O επιθετικός της Ρεάλ άνοιξε το σκορ στο 50' και κάπου εκεί έμοιαζαν πως όλα κρίθηκαν. Ο «Ίμπρα» όμως, πίστευε ακόμη μέσα του πως κάτι μπορεί να αλλάξει και με δύο δικά του τέρματα (68' και 72') έκανε το 2-1 για τους Σουηδούς και τους ξαναέβαλε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Όχι για πολύ όμως... ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν γινόταν να σταματήσει και έκανε το 2-2 στο 77ο λεπτό ενώ έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα των Πορτογάλων, πετυχαίνοντας χατ-τρικ, δύο λεπτά αργότερα (79') διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Το ματς:

Ιδανική εξέλιξη είχε για τους Ίβηρες το πρώτο ημίχρονο. Η πίεση των παικτών του Πάουλο Μπέντο «μπλόκαρε» τη μεσαία γραμμή των Σουηδών που αδυνατούσαν να περάσουν τη μπάλα είτε στον Ιμπραΐμοβιτς είτε στον Ελμάντερ. Το πρέσινγκ των Πορτογάλων έφερε αντίκρισμα και στο επιθετικό κομάτι καθώς οι κλεμένες μπαλιές των Μεϊρέλες και Βελόσο έφερναν αντεπιθέσεις με τους Νάνι και Ρονάλντο να ταλαιπωρούν τους μπακ των γηπεδούχων. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τον Ιμπραΐμοβιτς να έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία των Σουηδών με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή στο 44’ και το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Αυτό για το οποίο προηδοποίησαν στο πρώτο ημίχρονο το έκαναν πραγματικότητα στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου οι Πορτογάλοι. Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μπάλα στο κέντρο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε στην αντεπίθεση και με εξαιρετικό τελείωμα στο 50’ φάνηκε πως «σφράγιζε» για την ομάδα του το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάπου εκεί ξύπνησε και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος θέλησε να κλέψει λίγο από τη δόξα του επιθετικού της Ρεάλ και πάνω στην φουλ επίθεση των Σουηδών κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα. Το πρώτο στο 68’ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και το δεύτερο στο 72’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το 2-1 δεν πτόησε τους Πορτογάλους, που με τον Ρονάλντο οδηγό «έπιασαν» θέση για το Μουντιάλ στο 77’ όταν ο «CR7» νίκησε και πάλι έπειτα από αντεπίθεση τον Ίσακσον. Το κερασάκι στην τούρτα των φιλοξενούμενων ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο... αφηνιασμένος «CR7» νίκησε και πάλι την κοιμώμενη άμυνα τον Σουηδών, που βρέθηκε και πάλι εκτεθειμένη από αντεπίθεση και δεν τη γλίτωσε.

Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Όλσον, Νίλσον, Άντονσον, Λούστιγκ, Κάλστρομ, Ελμ (46' Σβένσον), Λάρσον (90' Γκέρντ), Κατσανίκλιτς (82' Ντουρμάζ), Ελμάντερ, Ιμπραΐμοβιτς

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Κοεντράο (52' Αντούνιες), Περέιρα, Μεϊρέλες (73' Καρβάλιο), Νάνι, Μιγκέλ Βελόσο, Μουτίνιο, Ρονάλντο, Αλμέιδα (82' Ρικάρντο Κόστα)




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: