Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Επίσημη πρώτη για το Γιβραλτάρ!!

Με ισοπαλία στο φιλικό με τη Σλοβακία έκανε πρεμιέρα στους διεθνείς φιλικούς αγώνες το Γιβραλτάρ πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη έκπληξη.

Επίσημη πρώτη για το Γιβραλτάρ
Με μια τεράστια έκπληξη έκανε πρεμιέρα το Γιβραλτάρ στο πρώτο επίσημο φιλικό παιχνίδι της ιστορίας του αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία από τη Σλοβακία στο ουδέτερο γήπεδο του Πόρτο Αλέγκρε στην Πορτογαλία.

Μπορεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να μετρά δεκατέσσερα χρόνια ζωής περισσότερα από αυτή της Ισπανίας, μιας και ιδρύθηκε το 1895, περίμενε 118 χρόνια για να αναγνωριστεί από τη FIFA.

Αυτό έγινε μόλις τον περασμένο Μάιο και σήμερα έδωσε το πρώτο επίσημο φιλικό παιχνίδι εναντίον της Σλοβακίας.

Κι ενώ το αναμενόμενο αποτέλεσμα ήταν μια εύκολη νίκη των Σλοβάκων, όχι μόνο μια εύκολη βραδιά δεν πέρασαν αλλά ούτε και να νικήσουν δεν κατάφεραν, αφού η εθνική Γιβραλτάρ κατάφερε να πάρει το 0-0 εκπλήσσοντας τους πάντες.

Η ομάδα από την άκρη της Ιβηρικής χερσονήσου, η οποία έχει μόλις 4 ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν εκτός Γιβραλτάρ, με πιο γνωστό τον Σκοτ Γουάιζμαν που αγωνίζεται με τη Μπάρνσλεϊ στην Championship της Αγγλίας. Η εθνική ομάδα του Γιβραλτάρ θα παίξει ξανά σε φιλικό τώρα το Μάρτιο με τα Νησιά Φερόε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: